Written by AbangNara | November 29th, 2012

Wow. Abang Nara baru tahu mengenai hal ini. Terkejut juga apabila mendengar kata-kata yang tidak sepatutnya terkeluar daripada sebuah kumpulan sehebat Bunkface. Habis teruk kena hentam Kpop. Confirm peminat Kpop mengamuk punya

bunkface kpop

Antara kata-kata yang dikeluarkan ialah:-

SAM: jangan dengar K Pop, ko tau dorang miming tak? diorang miming, diorang buat plastic surgery, lepastu korang bajet diorang handsome
YOUK: kitorang ni yang penat2 buat band, susah payah main cari chord, belajar susah2, dorang senang joget2, mekap2 sket, dah dapat juta2 duit..kitorang xpuas hati
PAAN: support la local, nak kawin pun duit takdak bagi diorang buat apa

Kalau korang tengok video di atas, semua kata-kata itu bermula pada minit 7.20. Abang Nara rasa tak perlu kot Bunkface buat macam ini. Sepatutnya belajar daripada Kpop macam mana mereka mampu menawan jutaan hati penduduk seluruh dunia. Kalau setakat condemn tak ada gunanya jugak kan?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

455 responses to (VIDEO)Bunkface Kutuk Kpop Di Propaganza Episod 5

  1. Anonymous says:

    xde duit nak kawen? p la carik kerja lain.. salahkan kpop? kang masuk la peminat2 fanatik kpop.. kalau ye pon xsuke, xperlu la kot nak condemn.. hang pa dah pilih kerja n haluan, pandai2 la nak survive.

    0

    0
    • i'm not a monster says:

      video ni lah yg aku kata hari. giler bunkface ko x der duit nk kawin salahkan kpop plak. sape yg nk dengar ko. skrg tgk ko hilang ramai peminat. kpop tu dance ko ingat x penat ker, diaorg training dh bertahun2 nk pandai, ko aper ada? ko tu baru femes skit dah cakap bukan2, skrg rasa kan kena bash dgn fans kpop

      ps: geram aku kalau big bang x nak dtg malaysia lagi lepas ni, siap ko 3 org

      0

      0
      • i'm not a monster says:

        aku rasa bunkface ni x kenal band cn blue, ft island. sebab tu kutuk kpop sedap sgt, band mcm cn blue,ft island mana ada miming, kalau ada pun sebab dia org sakit tekak, bunkface dah lah rambut style penyapu ahli sihir terbang, ada hati kutuk kpop

        0

        0
        • SHINee_is_the_best says:

          monster, aku setuju..
          mgkn dia tak pernah dengar CN Blue, FT Island..
          diorang ingat kt penyanyi dari korea tu sume menari n tunjuk muka lawo je..

          0

          0
        • me says:

          betol tu..die xtau betape susahnye band segah big bang tu nk berjaye..ce tgok cmne dorang dilatih..dr umo 9 thun lg da diasuh..kela vocal..kelas tarian kelas dram..supaya setiap kali onstage tu boleh curi hati peminat..

          even aku bukan la minat tahap gile kpop..tp aku tabik spring dorg sebab sanggup usaha utk berjaye..mane ade org berjaye xusaha..da lagu xsedap tu terima je la..

          0

          0
        • Kak Tan says:

          puihhh…lagu Bunkface bukannya sedap2 sangat pun!

          0

          0
        • Ko Kesah says:

          ek eleh dah xlaku nak jatuhkan org lain, suka hati la if diorang suka kpop xkan nak paksa org suka kita? malu beb..
          kenapa perlu tak puas hati atas kejayaan org lain nampak sangat dengki..bowww to bunkface.

          0

          0
        • Hidup ft island! says:

          Aku suke ko!! Haha

          0

          0
        • miii says:

          setuju monster.. diorang semua kpop tu berlatih dari kecik kot audition bagai. berlatih paling kurang 10 tahun.. bukannya letak kat youtube terus boleh jadi artis mcm kat Malaysia ni. sebab tu diorang berusaha gila2 sebab diorang nak tunggu debut tu pun tunggu 10 tahun.. menari, berlakon, menyanyi… siap sacrifise lagi berlatih hari2.. aku suka lagu korea kalau tgk translation dia mcm lagu melayu zaman 90-an dulu. manis je lirik diorang. menari pun smart tak macam max 24:7 amende tu.. ada satu group kpop indonesia siap berlatih kat korea.. feat dgn artis korea.. tu baru betul ada usaha.. bukannya terus2 jadi artis..

          0

          0
        • erin says:

          korang semua ni orang MALAYSIA ke KOREA hah??? dok bangga sgt ngan KOREA 2 pasal… Duk cari makan dalam MALAYSIA jugak… Haktuih!

          1

          1
        • Anonymous says:

          woi erin,
          bukan nak bangga dgn korea
          sbg warganegara malaysia, kena lah tunjukkan sikap yg baik
          yg duk kutuk2 artis negara lain apehal
          xbelajar rukun negara
          “kesopanan dan kesusilaan”

          0

          0
        • Boo Bunkface! says:

          Sam, cuba you try tengok Running Man episod 09, ada scene Hongki (FT Island) menyanyi kat atas roller coaster. You cuba dgr vocal dia yg tgh ride roller coaster tu. Mesti you menangis Sam. Dia naik roller coaster tu vocal still steady and power. You yang nyanyi kat atas stage main gitar and terkinja-kinja sikit pun dah semput. Nyanyi sikit terus larikan mulut dari mic sebab nak cover semput. Dah tu nyanyi pun tak clear apa you sebut. Pity you Sam. Dari dulu tengok you on stage mesti nyanyi mcm baru lepas lari 1500meter. Kalau tak cukup lagi, you buka youtube Sam search la live performance untuk FT Island. Baru terbeliak biji mata you tu yang perasan performance you la paling power and sedap tu. Kalau tak cukup lagi, you dengar la pulak vocal Yonghwa (CN Blue). Konfirm you terus cair dengan Kpop Sam. :)

          0

          0
        • lala says:

          aah…miming ape nye…xpenah search kt youtube yg live punye ke..kdg2 sore dorg xsdap mybe sbb da pnat kot..tp x ksah pon dgn sore dorg sbb mate asyik tgk dorg menari..xle mcm klngit, suare kelaut..mate plak tgk terkinje mcm high..pe cer..

          0

          0
        • Haru Haru says:

          btol2..stju sgt dgn ko monster..sblm nk mengomen,biarlah ilmu penuh di kepala otak,bkn kepala lutut..kan dah x pasal2 kena hentam..jujur aku kata aku ni minat korea pny entertainment..x kira la lagu ke, drama ke sbb lain dr yg lain (x semua yg giler kpop sbb rupa semata2)..utk pgthuan bunkface, ktrg bkn x sokong retis local tp xde ape yg blh menarik prhatian kami..sama je dr dlu smp skrg..so plsssss la retis2 yg anti kpop @ yg x leh terima knytaan akn ketidakfamesan korg tu, berubah la..xde guna nk cr kslahn org lain,better btolkan dri sdri.

          0

          0
        • Masy says:

          i love FT Islaaaaandddddddd *tetibe*

          0

          0
        • Anonymous says:

          yupz..aku setuju..dia tu jeles dengan kpop..dh la nyanyi tak betul..suara xjelas lagi tu..

          0

          1
        • miss sha says:

          well mmg bunkface nie x tahu kot kpop ade band jugak…dorang xtahu kot wujudnya ft island , cnblue…hahhaa….patutnya buat la research btul2 sam…..sblm nk kutuk….!!buat malu je…..hahahahhaa…XDD

          nie aku reply kt bunkface sorang2!!!!hahahahahhaa…..
          “SAM: jangan dengar K Pop, ko tau dorang miming tak? diorang miming, diorang buat plastic surgery, lepastu korang bajet diorang handsome”
          ___ jgn dgr???suka hati la…msing2 punya minat!!!perangai ko da mcm tu…cmne ak nk minat!!!:P (well, me primadonna!!!ft island fan! ^o^ ) cnth:ft island….xde pun hongki miming..kecuali dy sakit tekak…da byk sngt show kn….ko kne phm2 la sam….dy sngt busy…xmcm ko!!!;D lepas tu…dorang sume ft island members x plastic surgery pun….da semulajadi handsome!!!!^o^ bukan bajet handsome pun…xpayah la dengki sam…ko pun boleh la..handsome..hahahahahaha…BUKAN SUME ARTIS KPOP PLASTIC OKAY!!!XD

          “YOUK: kitorang ni yang penat2 buat band, susah payah main cari chord, belajar susah2, dorang senang joget2, mekap2 sket, dah dapat juta2 duit..kitorang xpuas hati”
          ____youk!!ft island pun band okay….dorang pun penat… da training bertahun2 kot…bukan senang artis korea ni nk jd artis kne training dlu bertahun2…ko tahu ape!!!!huh!!!XD

          “PAAN: support la local, nak kawin pun duit takdak bagi diorang buat apa”
          ____i support jgak local…..tp yg pndai jaga attitude….as a public figure…patut tunjuk la contoh yg baik2…ni ko main kutuk2 pulak…ko nk kawin xde duit…ko pnye psl la…nk duit lebih , usaha lebih lagi….good luck bunkface…semoga dpt memajukan industri malaysia…!!!!;)

          0

          0
        • suka cnb/fti jugak la. says:

          Alahai. CN Blue dulu tu, masa mula2 keluar, orang2 Malaysia ni kenal ke? Time awal dulu mmg la best lagu diorang. Legit rock. Music best segala. Tapi bukan kata Malaysia, kat korea pun diorang takleh survive. Sampai la tulis lagu pop Loner tu. Baru la famous sedunia. Sekarang ni sebab nak cater peminat punya kehendak, misi original diorang pun dah terabai. Fan baru suka CNB sbb diorang comel. Bukan sebab lagu. Lagu sekarang ni crappy je compared dulu.

          0

          0
        • zeti says:

          mcmni la bila bagi pendapat xda pengetahuan.pernah ker dengar diorg menyanyi sambil menari!dengar dulu!diorg mampu buat suma tu!korg sendiri akan kagum tgk .artis-artis tu kalau miming dah persembahan diorang banyak,berpuluh tempat sehari.memang la..kau orang sebulan sekali pun.nyanyi diri tegak pun tempo lari.nak kutuk kpop pula.salahkan diri sendiri ok tak berusaha lebih.

          0

          0
        • AJIM GREENDAY says:

          kpop sakai budaya tak elok
          WE ANTI KPOP WE ARE PUNKROCK GREENDAY AND BUNKFACE

          1

          0
        • yus gambit says:

          Bunkface contoh yang terbaek menentang budaya k-pop dan mempertahankan industri seni malaysia….Rambut k-pop mcm kelapa

          1

          0
      • Zatul says:

        Yelaaa…org tua suruh belajar tinggi2 tak mau..nak jadi penyanyi jugak. Dah tak da duit nak kawin salahkan org lain…mcm menyalahkan takdir pulak. To bunkface, pecaya pada rezeki. Kalau kita IKHLAS, insyaAllah Allah SWT akan memberikan rezeki yang luas untuk kita.

        0

        0
      • Macam2 says:

        uih ! melampau giler grup bunkface ni … org ta ramai fans mmg cmtu. mule lah nak argue … na blame2 kpop lak … aKu yg ta minat or taksub sgt kpop pon tade lah smpai ati na ckp cenggitu… mmg tak dpt disangkal lg lagu drg best kot… rezki masing2, ko dh sdr ko ta brape na popile .. ko pertikai lak..mmg silap bsr la… mungkin tu pendpt korg.tapi ta masok akal.. suke suki ko je ckp gtuh..ta boleh lah kan..
        *Macam2*

        0

        0
      • hantu kak limah says:

        betol2..aku sokong statement ko..kpop ni bukannya cari2 org terus buat album..dorang training makan tahun nak bagi mahir dalam semua hal..bukan nak cakap aku sokong kpop..tapi itulah kebenarannya…peace~~~

        0

        0
      • Anonymous says:

        kannnnnn. sampai big bang xnk dtg lgi kite bakar rumah bunkface!

        0

        0
      • CNN says:

        aku seram nk comment apa2 psal k-pop…sbb fans2 dia lgi sgt RARE…artis2 k-pop ni mcm dewa..smpikan xboley lgsung kena komen apa2…

        yg bunkface ni pon satu hal…kutuk org 2 pon agak2 la…sme2 kot cri mkan…klu ngara lain buat korang mcm yg korang buat kat artis neh mcm ne?? apa prasaan korang???

        1

        0
        • kemaruk kpop says:

          @CNN, itu nama nya fans2 kjat malaysia ni dah kemaruk dgn kpop, terutamanya perempuan@gadis2 melayu sebab influence mereka dari cerita2 korea, sikit2 cerita korea naik rimass la aku, jadi tak mustahil mereka ni kemaruk kpop!

          0

          0
      • macam2 says:

        aku rase lah kan bunkface pitam pakej dengan demam trok biler tngok 8tv jumaat malam tu .. MNet Asian Music Award (MAMA) terang2.. Kpop diiktiraf babe !! Minda tu bukak sikit lah …

        0

        0
      • Joe says:

        let c, kpop vs rock band….mana lebih lama bertahan? example metallica vs nsync. remaja ikut trend. rock music still alive

        0

        0
        • Anonymous says:

          ni mesti org tua duk melalut.. suka dgn rock kapak, gi lah kt entry rock kapak

          0

          0
        • Anonymous says:

          2pm nyanyi lagu dafi bila terasa rindu, bunkface..? buat album baru 4 lagu melayu, 9 lagu english…ckp sokong industri sendiri..padahal dia buat lagu sampai 9 lagu english apa kes

          0

          0
        • Anonymous says:

          hahaha joe. still alive bagi kau je kot ;D

          well, itu masing2. ada yg rasa lagu nasyid, lagu jiwang, dangdut, still hidup dlm jiwa mereka

          0

          0
        • SHINee_is_the_best says:

          lol, bukan 2pm, 2am rupenye yang nyanyi lagu bile terasa rindu tu. . .

          0

          0
        • Anonymous says:

          ye sy tau 2am..tersalah tulis tu

          0

          0
      • Anonymous says:

        hei…jgn lh kutuk bunkface 2…. band aku minat 2

        0

        0
      • Bunk Not Dead says:

        “siap ko 3 org” ? ala cakap besar je engko . dorang saja ckp tu , korang terasa . bdk2 kpop kaki sensitif . ko layan step up je lah , lagi osem

        0

        0
        • kpoppers hate bungkes says:

          kami ni kpoppers selalu jer sembang manja psal bunkface kt twitter…setiap kali kpop dtg malaysia..kami mesti sembang manja kt bungkes…tapi bunker plak melenting….tgk sape yg terasa…one more thing, step up tu kan produk amerika…palestin bermandi darah..kau duk enjoy tgk produk amerika..booo sama kamu tak prihatin nasib palestin..lebih suka enjoy dgn produk amerika

          bunkface tagline:
          i tak ada duit nak kawin..u pls support me ok <=== cm taik lembu bunkes

          0

          0
      • K-Poppers says:

        AKU SETUJU DENGAN KAU DAN JUGA P/S KAU .

        0

        0
    • Anonymous says:

      lol ade lak alasan sbb kpop xde duit nk kawen..klu ppuan yg awak nk kahwini tu bernilai rm10k tmasuk skali kenduri xde mslh punye..takkan la rm10k pun xde..klu rm10k pun xde baik xpyh jd artis la dh klu papa kedana cmtu..baik cari keja lain

      0

      0
    • budak_demok_dembam says:

      ntah pape la mentaliti manusia macam budak2 bunkface nie… dia sendiri plastik, tak original, jelas2 ko punya band tu pengaruh dari barat macam sum41, greenday etc. takde plak ko nak bising kan. kpop nie, at least dia ada effort nak built up their own evolution, dia tak tiru sesapa, original by their own stail. malu la weii, sebelum bg statement tu, selidik dulu, jangan pakai redah jek nak cakap ape pun, dah macam budak tak sekolah dah statement ko ni. and one more thing, aku rasa education dorg lebih tinggi level nye dari korang bertiga tau, ko jgn ingat dia miming, plastik surgery whatsoeva, dorg bodoh, cikai2 pun dorang ada degree tau…hishhh…

      0

      0
    • zuragon says:

      abg nara.. ni cite tahun bile… kesian abg nara baru jumpe kat blog lain then baru nak post kat sini …pastu buat2 emo marah sgt kat bunkface…

      0

      0
      • abang says:

        Bagi aku la kan.. apa yang bunkface cakap tu ada betulnya. Tapi tak perlu direct terus la secara kasar. One more thing..cipta la lagu yang ikut demand bukan ikut kreatif kepala sendiri tp org tak dengar.

        Cuba la search group FT ISLAND..CN BLUE.. dorg x menari..dorg x miming. dorg ada vocal..band..yang mantap. Lepas tu music ringan. tak extreme sgt. Macam tu la demand sekarang.

        0

        0
      • kpop lovers says:

        zuragon,,,,sekurang-kurangnye kitorang yg x tau ni ley gak tau…

        0

        0
    • giloapo says:

      Dh memang kpop byk miming pun..psl plastik sgry tu hal diorg lh..klu kat msia pun muka kena cun baru blh jual..

      0

      0
      • Anonymous says:

        ya, aku admit kpop byk miming. cari kpop mr removed kt youtube. terkilan gak kebanyakan group dr Sm miming sbb lani Sm terlalu focus kt dance. jgn mrh pulak ye yg minat artis Sm. tapi, tak semua. ada ja group yg dasyat.

        aku bg contoh group/solo : infinite, davichi, sistar, ailee, 2ne1, jyj (dulu dbsk) , big bang, dbsk

        0

        0
        • SHINee_is_the_best says:

          aku cdgkn ko dgr SHINee..
          SHINee dari sm, dan aku rasa dorg punya ballad yg plg ok..(myb aku biased)
          dgr dorg nyanyi live..
          dan lagu ballad dorg sume best.

          0

          0
        • mpop pop popop says:

          artis dorng byk yg nyanyi live la..byk miming2 nie zmn batu dulu je kot. ada yg miming pun skang tngok jnis show jgk dan itupun beberapa group je yg buat..
          bunkface ni pun klau nak condemn apa2, tengok dulu semua video artis kpop tu baru tau camne..menari sambil menyanyi pun bkn snang..heheh..menari smbil menyanyi ke, main muzik sambil menyanyi ke, masing2 ada usaha dan letih masing2 k..

          0

          0
        • aeiou says:

          stakat ni product sm yg betul2 bjaya dbsk, boA n shinee.
          so rugi besarlah dbsk bpecah.

          mpop pop, xtau eh? baca kt forum allkpop

          bkn nk kata yg lain xleh nyanyi, cuma dlm group byk2 tu, sorg dua ja betul2 bgs, yg lain lebih pd visual je. tau la penat nari sana sini, hbs dbsk tu nari2 gak, penat gak, tp elok je nyanyi jelas plk tu. so, no excuses.

          byk sm biased kt sini? sorry :D

          0

          0
        • mpop pop popop says:

          i mean artis ‘dorang’ tu, artis kpop..bkn SM je..sbb awk ckp byk yg miming..sbnrnye, x byk yg miming..klu SM,mmg dbsk, shinee, CSJH the grace, boa antara yg live bagus

          0

          0
    • Anonymous says:

      g la bukak youtube tgk bigbang nye documentary beb..Gdragon tu blaja dt umo 7 thn kot..survive br YG debut diorg into idol group..punya la sabar asah bakat..blaja menari,menyanyi,tulis lirik..ething..sbb kan ilmu tu diorg dpt Artist of the year from MAMA 2012 k..g tgk LIVE PERFORMANCE BIGBANG smlm n cermin muka Bunkface sendiri..Bunkface r nothing compared to them..cm langit n bumi..tgk Daesung g sek pg2 ptg training nonstop smpi mlm..Taeyang pegi YG tuntut janji nk cr ilmu n blaja..bkn YG cr diorg k..YG nye prinsip utamakan bakat dr rupa..bknnye hrpkan muka handsome leh jual album beb..sbb tu alnum Bunkface xlaku..xde quality..sorry to say la..siap la Bunkface if BigBang xwat concert kt sini lg next yr..korang la puncanye..silap la kacau follower BigBang(VIP) all around the world..its millions k..

      0

      0
      • top oppa says:

        ye betul tuh. bunkface tu ckp jer lebih pretasi kurang..nak kawin tak ada duit salahkan kpop…baik kau gi pikir mcm mana nak buat lagu best..ke bunkface ni demand tinggi sgt nak kawin dgn anak org kaya..nak yg vouge tapi diri sendiri tak mampu..last2 kau salahkan kpop..x ada kena mengena kot..nyanyi pun kelaut

        0

        0
    • DanjiFya says:

      this is a PERSONAL opinion.. disagree? I’m so sorry but i love you da geotjimal! :)

      fans tak support local artist? kpop penyebab album tak leh jual? fans bukan tak support local artis.. fans support.. fans tak support korang je.. buat lagu ikut sedap hati.. sebab apa? ikut sedap sendiri nak nyanyi.. lagu makin lama makin ntahapa2.. then perform live tak boleh nak sumbang pulak kan? come on.. namp
      ak tak kesalahan sendiri? sebelum nak blame orang lain..? dalam album sedap, tapi atas stage? setakat nak menjerit2 atas stage tak ketahuan hala.. THAT IS WHERE YOU LOSE YOUR FANS. and, ingat dengan bash orang macam ni those kpoppers will support you guys? come on, win our HEART not our SIGHT!.

      p/s: i’m not a Kpoppers, but i do belong to a fandom and i do enjoy their songs.. the kickstart is? i’m frustrated with nonsense Malay song.. but i still love Malay songs.. i LOVE listening to IKLIM, AWIE, SITI, HAFIZ, TOMOK etc.. why? because their song isn’t nonsense.

      AND SAM, BOLEH KOT BUAT RESEARCH SIKIT SEBELUM NAK BERCAKAP.. KAT YOUTUBE BERLAMBAK VIDEO KONSERT ESP BIGBANG KAT MALAYSIA PUN ADA! PEGI TENGOK!!! BELAJAR DARI SHOWMENSHIP DORANG!!! TAKPUN BOLEH KOT TENGOK CEMANA 2AM NYANYI LAGU BILA TERASA RINDU KAT MALAYSIA 2-3 HARI LEPAS!

      0

      0
    • marie says:

      serabut ayam la bunkface…cbe bace sejarah BIGBANG,2NE1 cmne..dr umo brape dyorg audition nk msuk 1-1 talent cmpny…xpyh nk mengate sgt la..
      kualiti tu pnting..kalau lgu ko mmg best konfem org dengar pnye…x kire la amir jauhari ke skalipn…KUALITI BEB…kalau nk kawen kumpul ler duit…sape2 nk kawen pn pulun cr duit..pe de hal…xlaku ckp jela xlaku…duiiii..LOSER

      0

      0
    • aku adalah aku says:

      emm pnat nk bca smua…tpi ucapan tuk bunkface…hello lau da xda org nk ska nk wat mcm mn..mn kta blh paksa org tuk ska kta…cra komen 2 nmpk ngat la bsuk ati..spatutnya jd kan la kpop ni sbagai rujukan n saingan yg sihat doh…aku mmg mnt ngat kpop..sbb diaorg mmg best..wei xstiap msa la diaorg miming..n lgu diaorg mmg lyn nya…xda mcm korang 2 show off jer yg lbh…nma x segah mn nk kutuk org…siyes aku xpuas ati gak at korang hahaha…1 more thing, lgu korang mmg xbest pon..cba cri idea mcm mn nk wat spaya org ska korang..kan lg bgs dr kutuk n tmbah kan lg org yg xska korang…1 lg aku mmg xska kes yg artis kpop kn bling ngn sampah la pa la msa ari 2..heyyy rakyat Malaysia please behave urself ok…m’burukan nma negara ja..ptut nya mreka2 2 dikenakan ja hukuman…tlong la muhasabah dri..lau da rsa jd penyanyi xblh jln..sampai duit nk kawen pon xda…emm lps ni msk imam muda…murah la ckit nnt rezki dr Allah 2…bla tajwid sampai pro erk..ni x kod gitar ja yg pro..tajwid ntah ke mn..

      0

      0
    • primadonna says:

      actually dyorang tergugat .. tula pasal .. hahah

      0

      0
  2. Pemikir says:

    Tak pernah minat dengan kpop atau mana mana musik korea. PSY adalah sikit sikit. dah la tak faham. Malaysia ni pelik, apa saja boleh jadi fenomena terutamanya dari luar. hehehe

    0

    0
    • SHINee_is_the_best says:

      klu nk ikut, bkn maaysia je yg pelik.
      k-pop memang fenomena seluruh dunia..
      xde yg nk dipelikkan sangat..
      tak faham belajar,x susah..
      klu ad usaha,ad hasil.

      mmg ptt org mnt k-pop,skurg2nya imej dorg bersih n mnarik dipndg.
      ni muka sorg2 mcm x mndi pg, rmbut pnjg serabai ntah hape2..
      puii
      korang tu pun meniru gak, sedo sikit

      0

      0
      • kucem says:

        aku rasa semua peminat Kpop focus pada post ni dah akan thumb down kan mana2 post yang tidak menunjukkan tunduk kepada keagungan kpop.

        Aku suka muzik kpop pasal muzik dia berbeza daripada kebiasaan dan tariannya cantik. cuma aku rasa ni bukan lah fenomena sgt.. kejap aje ni. sama cam irama bollywood dulu la.. nanti senyap la tu.

        0

        0
      • f says:

        imej pondan mcm tino haha

        0

        0
    • Mat Rock says:

      Zaman dah berubah. Apasal kutuk2? musik itu..UNIVERSAL.
      Tak open-minded langsung..

      0

      0
      • sssweee says:

        atleast KPOP xde la nmpk cm x mandi busuk mcm mat drak… bunkface compared to kpop, imej bunkface KELAUT

        0

        0
      • wannabe says:

        kalau ko respek org lain… cuba bersaing secara sihat.. mesti org lain pun respek ko.. tp ko buat camni.. hurm..

        0

        0
    • Kak Melah says:

      motif kutuk2 Kpop..tergugatkah???? heheheehhee

      0

      0
    • Mervelon says:

      nampak sangat yg tak minat K-POP ini dah senja & tua bangka! Ahaks!!!!

      0

      0
    • nanana says:

      Nak cakap biar ada bukti boleh ?
      Janganlah jadi artis yang nampak sangat tak senang dengan kelebihan orang lain.

      Bunkface, let me tell you this!
      my friend belajar dekat korea, he told me that before artis korea nak jadi artis yang POPULAR MENAWAN JUTAAN PEMINAT.
      1. dorang kena jadi trainee dulu. it means dorang kena berlatih, belajar vocal, menari sampai syarikat rakaman dorang puas hati.
      2.trainee dorang ada yang sampai 7 tahun jadi trainee/pelatih baru boleh debut(officially artis) biar energetic on stage.
      3. miming ? ada tapi bukan semua. itupun kalau memerlukan gerak tari yang pantas. tak percaya ? kau pergi buat search.
      4.make up, plastic surgery ? nama pun artis, mestilah melawa. lagipun benda tu tak jadi masalah, sebab mereka korea bukan melayu. kau tak fikir artis malaysia botox sana sini tapi outcome muka scary.
      5. bajet handsome ? kalau buruk. kau pulak kata ‘takde pakej sesuai’
      6.dorang dapat duit berjuta ? siapa kau nak soal rezeki Allah even mereka bukan islam. siapa usaha lebih, dia dpt lebih, Allah bagi tak kira siapa.
      7.nak tahu kenapa dorang diterima ? sebab they are creative, they have their own style and the most crucial is they have XFACTOR yg tunjuk dorang unik dari yg lain for example variety show dorg best.
      8. dorang berjaya sbb dorang tak ada rasa iri hati mcm most artis malaysia yg sesama sendiri kdg kdg tak support, tengoklah majlis anugerah apa apapun, artis liat nak tepuk tangan untuk pemenang. sokong mulut je’saya sokong industi tempatan’, but no action. oh ada action ! baling sampah dekat artis korea and maki hamun bakat orang lain.

      p/s: im not a kpoper addict. tapi based on views org luar and observation. pelik sangat, artis hollywood yang lagu berbaur lucah and pakaian bukan main, mereka tak bising mcm artis korea. sedihla kalau artis malaysia sangat tak beradab dengan orang luar. jom la sokong sesama sendiri, mana tahu boleh buat joint venture. hehe salam.

      0

      0
      • xy says:

        setuju!!! diorang ni taktau n tak buat research, tp sedap2 je kutuk kan…last2 sendiri malu.(kalau tak malu, lantak korang la!)

        0

        0
      • fasha real says:

        xpyh nk terasa sgt. kalau org melayu laju ke korang seconded kan?

        0

        0
      • kay-pop pop says:

        der, xyah nak hujah panjang2 sgt2 la. bunkface ckp atas dasar memartabatkan artis tempatan. cuma cara explanation dorg tu brutal sket tp membawa maksud yg betul. lagi satu ko percaya ke kata2 member ko yg blajar korea tu?kalau die kencing ko camne?hek eleh nak berhujah konon.piirahhhh!

        0

        0
        • tak suke kpop says:

          apa yang kencin-kencingnyer?? memang betul pon. aq yang tak suke kpop ni pon tau lain kali sebelum cakap buat research dulu. memang artis kpop ni diorang buat pemilihan dulu sape yang layak. pastu sape yang terpilih tu drang di train dulu bagi betul-betul layak. tengok stamina drang ni kuat ke tak. artis kpop ni bukan bangun sendiri macam kebanyakkan artis malaysia. tapi drang ada ujibakat. and bukan senang training drang. lain buat research dulu. tak cakap artis malaysia tak bagus, bagus, macam shila amzah, bangge kan malaysia. tapi tengok, artis malaysia, sekejap je jatuh. kenapa drang tak ikut apa yang artis luar tu buat, bukan kpop je tapi artis luar yang boleh dikatekkan satu dunia kenal. apa yang mereka buat. jangan nak main kutuk je. aq bukan nak berhujah tapi itu kenyataan. sebab aq pon bukan minat kkpop-kpop ni.

          0

          0
        • kau pon sama says:

          ni lagi satu. p buat research boleh? SEMUA bebudak artis korea tu mmg kena train dulu dgn company dorg sblm debut. ada yg bertahun2. xda nya ‘mee segera’ mcm kt sini. kalau ada pon baru2 ni ja. tu pun company SM Ent. yg lahirkan group super junior xmau ambik depa jd artis atas alasan kurang kualiti maybe. yelah artis lain mcm super junior snsd tu bertahun2 (bkn setahun dua ja k) kena train susah pyh xkn depa yg menang camtu ja terus jd artis?? aiyo. bohong amenda nya

          0

          0
        • Anonymous says:

          org kalau nk ckp, buat research, selidik dulu
          betol la apa yg dia ckp
          xde kencing2 nya
          kwn ak pon ada yg terpilih masuk SM entertainment tuh
          siap ada terms lg dalam contract tuh. betol lah.
          haih. xtau diam. jgn buat malu muka.

          0

          0
        • SHINee_is_the_best says:

          waah, dahsyat kawan ko anonymous trpilih jd trainee sm..
          sm academy ke?
          kawan ko tu orang korea ke, orang Malaysia?

          0

          0
      • Anonymous says:

        pehh.. kemaen keluar dalil kutuk bunkface yg sebangsa & seagama dgn ko.. padahal bangsa luar korang backup. ni la dia org melayu yg x pikir ms depan anak bangsa sendiri,

        0

        0
        • Anonymous says:

          oo. kalau org sebangsa & seagama makan taik dan memalukan diri sendiri dimana effectnya akan menjatuhkan imej sebangsa & seagama ko angguk dan iyekan lah? oo.

          masa depan? sapa suruh jd penyanyi. dh tau kan nyanyi bkn slamanya femes, bkn slamanya kekal. bljr rajin2 jadi engineer, doktor. insyallah msa depan cerah 7 keturunan.

          0

          0
        • lawak sarkas says:

          Tak yah nak melayu sangat lah.. name group ko kecohkan pun english bunyi nya.. lawak jugak kau nih

          0

          0
      • yuyu says:

        bunkface? ape tu?

        0

        0
      • ler... says:

        bunkface tak baca pun post kt sini…

        0

        0
      • bilaakubercakapkaujanganbiadap says:

        link ni mungkin dpt korg perhatikan . even dorg main2 sebenarnya dorg [MBLAQ] ni dah penat berlatih . sampai dorg punya jurulatih tak ckp boleh stop / tak puas dgn latihan dorg jgn harap dorg dapat makan . jurulatih dorg tau , kalau dorg dah makan badan dorg start malas . http://www.youtube.com/watch?v=FcncTgrBKmQ . ni ke yg korng kata menari sikit2 ? penat tau tak . nak maintain lg . yg baju singlet hitam pakai cap tu [leejoon] . dia punya susah nak naik . kalau korg tak tau , dia berlakon time Rain muda dlm ninja assassin . dia masa tu sikit punya susah nak ckp english , kena work out utk dpt bdn yg cantik . mcm2 lg lah . so jgn pandang rendah dgn dorg . contohi dorg [setakat yg baik , yg buruk2 jgn ikut] . ingat ni , jgn fikir senang nak senang ~ susah sebenarnya . ft island , cn blue pun susah membangun . kena tggl jauh dgn parents utk berjaya . cn blue , debut kat jepun . byk lagu2 jepun . sbb dorg tak popular kat korea dulu . tp skrg , world . bunkface tolong jgn kritik je , tp buktikan kat rakyat malaysia yg kau pun hebat dan mungkin lg hebat dr mereka . sekian . terima kasih

        0

        0
      • eyza nieza says:

        betultu.bunkface.ko x lyk nk kutuk k-pop arr.ko ingat ko to sempurana sangat.

        0

        0
    • wak luuu!!!!!!!! says:

      yup… HIDUP BUNKFACE!! tetiba wak raser nak bli cd bunkface plak .. heheh err.. diowng nie penyanyi kan?

      0

      0
    • Anonymous says:

      Abang nara dh xde cerita eaaaaaa?
      bukan ke cite ni dh berkurun lama dulu?
      oppppppssssssssssssssssssss

      0

      0
    • Ustad Rohimi says:

      Raihan adalah fenemena sebenar…

      0

      0
  3. nurul says:

    saya bukan kpoppers…tapi saya rasa saya kagum dengan sesetengah band kpop…dorang bekerja keras kot dari kecik…dan ada yang mampu produce lagu2 yang sedap didengar…contohnya bigbang…dorang produce lagu dorang sendiri + dorang takde buat plastic surgery kot…haha

    0

    0
    • safafina says:

      saya pon bukan la giler kpop sgt tp suka mcm tu je la.. lau ikutkan mmg dorg miming time nyanyi. tgk la pula dorg punya persembahan tarian semua tu. dorg mmg ramai yg plastik tp x semua. mmg peminat tahu. dorg lagi gigih berusaha dan susah rasanya tuk maju sehingga jd dorg skrg ni.. tp saya tetap sokong artis Malaysia.

      0

      0
    • bilaakubercakapkaujanganbiadap says:

      *1st aku mixture korea
      *ckp pasal kpop aku tak belah mana2 tp kalau melampau sgt . tu kena tegur
      *not all korean or kpop ni buat surgery . dah dorg neutral cantik and handsome nak buat mcm mana . rain , k.will , big bang , mblaq , b2st , dan ramai lg , dorg tak buat surgery .
      *jgn lah asal korean je kau kaitkan dgn surgery . kau tgk psy . dia muka buruk kot .
      abih tu malaysian artis kau tak tgk dorg cucuk sana sini tu kau nak ckp apa . kira sama lah tu kalau dorg buat surgery , sbb dorg nk cantik .
      *make up ? hello tak semestinya muka dorg lawa sbb make up .
      *budget handsome ? bukan budget tp sesetengahnya memang handsome termasuk kau sam .
      *kau ni pandai tegur org miming la apa la . kau tu pernah menyanyi sambil menari ke ? cer buat sikit . tgk kesemputan kau tahap mana . aku penari aku tau . aku tgk kau lompat2 atas stage pun dah mencungap . tu pun lepas tu suara dah tak de .
      *dorg pun bersusah payah utk belajar . mcm korg jugak . 5-6 tahun kena dera dengan pelbagai latihan . but sometimes their worth it . dorg bukan mee segera . mmg aku tak nafikan , skrg kpop mcm ikan busuk kat laut . berlambak2 . tp ada yg bagus .
      *pasal duit , matawang malaysia (RM) dan south korea (won) sgt berbeza . matawang dorg besar . dan ahli dorg sangat ramai . takkan RM10000 convert ke WON , dorg dpt berapa je per members ? kalau sorg mmg berbaloi la .
      *youk , muka kau pun mcm org tak mandi , kau byk bunyi . cer repair sikit style tu . cer kemas sikit mcm sam ke paan ke . rasa nak cabut je gigi kau yg berterabur tu .
      *support local artist . hello , kau pun support org luar gak kan . so pdg kiri kanan dulu ye korg . aku support local artist tapi kalau lagu best la , tapi kalau lgu pun aku tak paham , mcm aku lyn lagu bahasa apa je , baik aku layan kpop tu . atleast bahasa ibunda aku gak .
      *take the positive part , kau kata kau susah , dorg pun susah gak nak naik . kat korea lagi 1001 saingan dgn artist2 lain . mcm abg nara ckp , “Sepatutnya belajar daripada Kpop macam mana mereka mampu menawan jutaan hati penduduk seluruh dunia. Kalau setakat condemn tak ada gunanya” . itu lg bagus . sekian . terima kasih . soo soo ssooo sorry bunkface . aku suka korg , aku suka kpop , aku suka sume music and aku hormat setiap music korg dan artist2 lain jugak . tp jgn sbb ni buat aku tak minat korg lg . bg kau takpe kalau aku tak minat kau sbb kau ada byk lg hardcore fans . tp tolong hargai yg mana malaysian yg pernah minatkan korg dulu . please . respect other music to and please jgn paksa org utk bencikan sesuatu . ok

      0

      0
      • gagababe says:

        hahhaha..love ur comment!!!

        0

        0
      • Kpoppers says:

        Comment terbaik lah . :D
        Betul tu , orang korea beli barang-barang cikai kat hyper market pun dah 30000 won . Agak-agak la nak cakap diorang dapat juta-juta . Geram dengan bunkface ni . -.-

        0

        0
    • huhuhu says:

      betol tuh , tak sume artis kpop tuh miming , tengok lah BIGBANG , 2NE1 , PSY . diaorang kan 1 company ,rasenye dorang tak galakkan nak miming , sebab nampak tak berkualiti . tengok lah sekarang dorang buat konsert jelajah dunia .

      lain lah kalau girl generation tuh , miming je banyak , sebab diaorang banyak menari . tunjuk kaki je lebih hihik (sory fans snsd)

      so , tak pelik lah kan kenpe kpop nih diterima ramai

      artis malaysia apa ada?? konterversi je lebih

      0

      0
      • sone says:

        amboi nk juga masuk snsd aku ek? :P
        diorang ada gak kdg2 tk miming..tts tk miming hokay..huhu
        group2 sm mmg miming termasuklah laki

        OT

        0

        0
        • shinee_is_the_best says:

          soory, but SHINee tak suka miming..huhu
          snsd aku suka gak, tapi aku rasa better snsd tunjuk kaki dari artis lain tunjuk body. . .

          0

          0
        • gf smtown punya anak lelaki jiran says:

          sebab tu aku lebih kpd YG Family mcm bigbang, 2ne1, psy..performance diaorg mantap, grup korea paling kuat miming group T-ara

          0

          0
  4. Pemikir says:

    Pemikir memang tak pernah suka dengan kpop. apa pun ikutlah masiing masing

    0

    0
  5. mia says:

    betul nara..nyanyi klu kelaut+lalok+muke x mndi wat pe..

    0

    0
  6. Liyana Lunia says:

    kesian bunkface, tapi nak buat cmne, bunkface tak fake mcm artis kpop . artis kpop ni semua fake. tapi tetap nickhun didalam hati saya <3

    // apa kata lagu-lagu tu jangan la jerit2 lepas tu menari-menari sikit lepas tu penampilan jaga. mungkin makwe-makwe akan suka bunkface

    0

    0
  7. nurul says:

    saya bukan kpoppers tapi saya respect sesetengah band kpop…dorang bekerja keras dari kecik…ada sesetengah band mampu produce lagu yang sedap didengar…contoh ya macam bigbang….dorang produce lagu dorang sendiri + dorang takde buat plastic surgery kot….haha

    0

    0
  8. berlari says:

    semua org ade hak nak minat sape pun.. minat ni bkn boleh dipakse2.. setahu aku perangai org korea ni lagi beradab dri org kite.. buktinye, tgok je la si sam ni.. kalau dia baik, dia tak perlu ckp mcm tu.. mcm menabur pasir di periuk nasik org.. rezeki masing2 la.. busuk hati betul.. kalau kau nak hensem jgk kau operate la muke kau..

    0

    0
  9. aku la says:

    aku tak sebelah mana2…bunkface pon tidak..kpop pun tidak…
    tp ni masalah orang kita…diri sendiri tak maju, burukkn orang lain…
    busuk hati namanya…
    kpop style kpop la..dorang pn bkn senang nk survive kt korea sana tu…sblm jadi artis, dorang ada training dulu..ad yg sampai 6 ke 7 tahun baru blh debut..
    kalau bunkface nk orang msia support dorang, usaha la lebih sikit. buat muzik yg orang nk dengar..bukan burukkn orang lain..
    isu kpop ni aku tengok, artis msia yg ada nama n peminat tersendiri tak pernah kecoh pon..bunkface je gelabah…
    muzik bunkface bawak, ada peminat trsendiri…macam tu juga kpop, ada peminat trsendiri…so x payahlah nk tuduh dorang miming ke, plastic surgery ke..tu hak dorang…
    peminat muzik msia blh support local music…tp tgk music jugak la..
    ak rasa lagu bunkface yg aku tau zaman awal2 dorang je la..skng dh ntah pape..!!!

    peace no war!

    0

    0
  10. SHINee_is_the_best says:

    hahaha..
    lawak la ko bunkface..
    ape kejadahnye semua ini..

    ko ingat kat korea tu ada k-pop je ke?
    study balik la ngek.
    kat korea tu yang popular bukan k-pop je, k-rock pun popular jugak.
    diorang pun main band jugak, contoh FT Island dengan CN Blue..

    untuk pengetahuan ko ye, budak2 k-pop bukan tau menari dan menyanyi je.
    diorang ada yang tau main bass, paino dan lain2..
    aku bagi contoh kat ko.
    contoh, SHINee (sebab aku minat diorng)..
    Onew, Taemin pandai main piano.
    Jonghyun pernah ada band sendiri dan dia bermain bass kalau tak silap aku.
    plus dorang pandai menari dan menyanyi live..
    bukan macam ko si sam semak samun, nyanyi live pun semput.
    terlompat macam beruk kat ats stage tu ha..

    diorang bukan harap muka je woi..
    plastic surgery pn x main la, muka diorang memang original face punya.
    ko x pernah dengar dorang nyanyi live ke?
    ko boleh menari sambil menyanyi kalau live?
    konfem semput..
    ko tau apa faktor kejayaan diorang?
    diorang selalu jogging sambil menyanyi utk stamina..
    tu pasal diorg x semput kalau nyanyi smbil menari..
    eiii, hangin betul aku ngn lu org..
    tlg pi stdy dlu sblm ngutuk org..

    diorang bole nyanyi ballad, rock, opera pun bole..
    ko hapeade?ngutuk je ade la..

    ko x ckup duit ko p usaha lebih lagi laaa..
    jangan nak bising sane sini..
    caitttt

    0

    0
    • Kiwi says:

      Aku sokong 10000% ko…! Sebab aku pun minat SHINee.
      Aku nak plus siket je.
      Taemin as example, dia training dari umur dia 12 tahun ok. Dear Bunkface, korang 12 tahun korang buat ape…? LOL….
      Onew, one of the best student is his school… Ko hado…?
      Walaupun SHINee satu name yg besar kat Korea and serata dunia, ko pernah perhatikan diorang punya manner..?
      Please… macam langit dengan bumi la kalau nak dibandingkan dengan beberapa artis yang perasan popular yang mengaku Islam dan Melayu.

      So, study dulu sebelum bercakap.

      0

      0
    • shawol says:

      yess hidup SHINee!!!

      0

      0
    • SHINee_is_the_best says:

      aku jumpe jugak peminat SHINee kat sini..
      aku suka sangat diorang..
      onew dapat no 2 seluruh sekolah kot..
      pandai2 pn pandai. . .
      dorang bukan harap muka je..
      bakat ada, otak pun ada..

      0

      0
    • I'm a shawol for onew says:

      aku sokong~!!! dorg nie tak tau yg artis kpop tu belatih berapa tahun sebelum debut tu… joget2 tu ingat senang boleh belatih sehari dua dh bagus? ramai je artis kpop tu suara lg sedap dr artis Malaysia… dorg nie tau condemn je.. dengki memanjang apehal.. sebab cmnie lah artist Kpop tu tanak datang Malaysia… tak heran pun dorg ngan Malaysia… SHINee nk datang aritu pun cancel… aishh.. stress!! SMtown pun x buat2 lg kat Malaysia… padahal indon, thai, ngan singapore dh buat dh….

      0

      0
      • SHINee_is_the_best says:

        aku minat onew gak..
        paling minat dia la..
        suara sedap, senyum menawan..
        hee..
        ha kan, SHINee nak datang aritu tapi cancel plk..huhuhu

        0

        0
        • n a u s e a says:

          dorang ta tau yg orang korea ni dance machine. cer cabar menari. gerenti orang kita semput dulu

          0

          0
    • I'm a shawol for onew says:

      dorg nie tak tau yg artis kpop tu belatih berapa tahun sebelum debut tu… joget2 tu ingat senang boleh belatih sehari dua dh bagus? ramai je artis kpop tu suara lg sedap dr artis Malaysia… dorg nie tau condemn je.. dengki memanjang apehal.. sebab cmnie lah artist Kpop tu tanak datang Malaysia… tak heran pun dorg ngan Malaysia… SHINee nk datang aritu pun cancel… aishh.. stress!! SMtown pun x buat2 lg kat Malaysia… padahal indon, thai, ngan singapore dh buat dh….

      0

      0
    • Someone says:

      Plus..
      ada kpop idol yg ada degree dlm aerospace..tapi dia choose nk menyanyi
      and hanbyul dr LedApple tu pun dulu belajar dlm bidang dentistry taw..diorang sume bijak2..

      0

      0
  11. hahaha… kesian giler ayat mamat 3org ni. nampak sangat dah terdesak siap merayu lagi… patutnya korang jadikan kpop sebagai saingan. aku memang suke sesangat dgn kpop. walaupun aku tak faham pe diaorg kata yg penting muzik dan persembahan diaorang amat menghiburkan….

    0

    0
    • lian says:

      Kalau tak paham pun boleh je cari translation korea-english, ade jugak korea-melayu. Bukan susah, peminat kpop semua international.
      Diorang gelabah sangat pesal… terdesak sangat. Kesian kat peminat diorang, Bunkface ni macam tak hargai peminat diorang yang sedia ada tu. Kalau macam ni perangai, jangan terkejut la kalau peminat lari.
      Artis kalau tak beradab, orang tak suka. Orang tak suka, orang tak beli/dengar lagu korang. Orang tak beli lagu, korang tak de duit. Takde duit, salahkan Kpop? Logiknya kat mana tu?
      At least artis kpop tu beradab, cakap ayat tersusun, cakap yang penting2 je, tak kutuk2 orang. Hormat sesama artis,penonton dan peminat. Memangla ada orang akan suka.
      Senang cerita, korang cerminla diri tu dulu, Bunkface, sebelum menyalahkan pihak lain atas ‘kegagalan’ korang.

      0

      0
  12. berlari says:

    1 je yg aku nampak dri kmpulan bunkface ialah anda ade perasaan hasad dngki dgn kejayaan org lain :)

    0

    0
  13. makmah says:

    ko muke cam haram jadad, perangai mcam pelesit..camno org nak suko…nk kutuk org pun..dia pakai duit ko ker nak minat kpop pun…

    0

    0
  14. cute semalu says:

    artis malaysia jangan pikir negatif je,kene pikir kenapa diorang jd popular.mgkin sebab suara yg sedap & wajah cantik..kalu nyanyi menjerit2 je, kta pun lg sakit kepala dengar.

    0

    0
  15. tie says:

    kate2 dari org yg jealous.. knape nak ckp mcm 2.. e2 rezeki masing2 la.. klu dieorg nak wat plastic surgery pun.. lantak p la ngn dieorg.. dah dieorg xde agama.. ape dieorg kesah.. cube blaja care dieorg appreciate fan plak.. klu artis Malaysia ni.. nampak fan pun dah menjeling.. shaheizy sam & yana the best artis yg aku rse.. dieorg x sombong.. jumpe kat korea dulu pn.. dieorg still appreciate kiteorg..

    0

    0
    • Gadis Desa says:

      agama2 boleh x jgn sebut.. orang melayu pun ade jer yg bt plastik surgery kire diorang pun xde agame eh..

      0

      0
      • kiran says:

        Kalau dah islam tapi buat plastic surgery… tu dah kira berdosa besar sebab mengubah ciptaan Allah, lainlah kalau diperlukan macam sebab accident ke, kecacatan ke.
        Yang cucuk-cucuk tu pun sama je..

        0

        0
  16. xy says:

    artis korea bukan terus2nya meletup..diorang pun lalui masa susah, belajar jugak..jadi trainee. bila betul2 ok baru debut.. and bukan sume artis kpop ‘joget2’… ada jugak y band eg: ftisland n cnblue..

    0

    0
    • aku suka says:

      KAU TAHU TAK ARTIS KPOP BERLATIH BAGAI NAK RAK.. SUSAH PAYAH DARI KECIK NAK JADI ARTIS. AKU BUKAN FANATIK SANGAT. TAPI USAHA DORANG SETIMPAL DENGAN APA YANG DORANG DAPAT.!! KORG DENGKI CAKAP JELLLAAAAAA KAANNN..HUH!

      0

      0
  17. saya says:

    So BUNKFACE pandai2 lah buat marketing nk bg up ckit band tu. Lagu n lirik tu buat lah yg bkualiti. Penampilan tu bg sedap ckit mata memandang. X semesti nyer org suka KPOP sbb diorng bajet hensem plus buat plastic surgery. Buat lah pebandingan n analisis nape org suka KPOP yg bajet n plastic banding dgn BUNKFACE pure, innocent n free from plastic. :)

    0

    0
  18. hoi says:

    eh,tau tak band2 kpop yg famous mcm bigbang,super junior etc2 tu bukan senang2 je diorg jadi famous.ada yg kena train 5 taun baru company kasi keluar buat show.tapi aku rasa bigbang takleh letak sebaris dgn band kpop yg lain.sebab bigbang sangat elite and ada class sendiri..wuhu!anyway,aku rasa bunkface ni lagu diorg mcm sepesen je rentak die.skali dgr dh boleh agak lagu sape.

    0

    0
  19. lurve says:

    apalah dorang ni…sepatutnya itu bukan alasan dorg nak peminat supaya minat dengar lagu dorg. Cuba la jadikan penyanyi kpop 2 inspirasi ka mcm mna mereka boleh di kenali seluruh dunia. Ini cakap main hentam saja. klu nak sgt terkenal tnya la producer manager korg..

    0

    0
  20. C'mon Grow Up says:

    Bro nara ni pon sama jer. Yg ni pon nak kecoh. Dorang santai2 je kot, memanglah the point is there tapi itu pendapat dorang? Ingat pendapat abg Nara dlm blog ni semua boleh terima ke? mcm tu jgk org lain including Bunkface. C’mon grow and mature enuff bro =) ?*sigh*

    0

    0
  21. Cik Peanut says:

    Kalau dorangni berterusan dengan sikap macam ni (iri hati dengan kejayaan orang
    lain) Xkemana la diorang dalam industrini..Sepatutnya dorang memperbaiki diri dorang
    dan produce lagu yang lebih bermutu.
    nak kahwin Xde duit? Diri sendiri malas nak cari duit, nak salahkan orang lain..macam2 kerja ko boleh wat..kalau rezeki tu halal, segala urusan kau dipermudahkan…lagi-lagi niat nak mendirikan rumah tangga tu…

    0

    0
  22. lee hyori says:

    tak minat kpop tapi lagi tak minat orang yang penuh dengan hasad dengki pada kejaayan orang lain. biar la diorg nak plastic surgery ke, nak miming ke. jangan sibuk tengok keburukan orang lain sedangkan keburukan sendiri tak terjaga.

    0

    0
  23. kpop listener says:

    Kalau camni la mentality artis M’sia mmg x kan pegi mane la…x payah kate nak tembus ke luar, dlm M’sia ni sndr pun nak dapat support susah…kalau x tau camne dorang berada kat tempat dorang skang jgn komen sesuka hati je..x senang dorang nak berada kat tempat dorang skang..dari kecik jauh dari family, blajar hidup b’dikari…cakap artis kpop senang2 joget bagai, pnh ke training skali ngan dorang??? minat tu subjektif, tolong la blajar la untuk hormat minat org lain..peminat kpop yg x pnh minat bunkface ni pn x pnh marah peminat bunkface yg lain…pasal plastic surgery tu xde kaitan ngan music dorg pn…tu hak peribadi dorang, dorang pun bukan islam, x de halal haram pn…senang citer yg elok kite contohi & blajar, yg x elok tu x payah ambil pusing pun…blajar merendah diri…tu yg penting..x rugi ape pun…

    0

    0
  24. sm says:

    setuju dgn abang nara…saye ni kpoppers la jugak walaupun xade la fanatik sgt….bkn semua org malaysia ni leh terime muzik dorang ni…ade org suke genre muzik yg mcm ni ade yg lain suke yg 2…pikir la ckit jgn nak kondem org je…kalo dah org suke dgn kpop lantak la dorang…

    0

    0
  25. kunangkunang says:

    tolonglah bunkface oi. if you don’t know about something, please don’t make a public statement about it. artis kpop practice lama. dorang ada ujibakat and masuk training. dalam masa beberapa tahun, baru dorang buat debut. selagi belum hebat menyanyi and menari, syarikat dorang takkan bagi dorang debut.

    and siapa kata artis kpop tak reti muzik? ade je yang buat lagu sendiri, dan most of them tau main alat muzik. contohnye yenny dari wonder girls. kebanyakan lagu dari album terbaru dorang, yenny yang buat. and lagu tu bukan jenis cikai2. memang best okay.

    p/s : saya takdelah taksub dengan kpop, saya lebih sokong artis tempatan. tapi rase jelik dengan perangai beberapa artis tempatan yang dengki dekat artis kpop. salah ke dorang nak kembangkan sayap dorang kat negara kita? cuba kalau korang nak buat promosi kat negara dorang, pastu artis dorang boo boo korang, apa korang rasa? walaupun ni malaysia, tapi masih lagi tanah milik Allah. mana2 tempat pun boleh cari rezeki.

    0

    0
  26. liana says:

    sy bukanlah peminat kpop tp sy research jugak sikit2 pasal artis kpop ni. sebelum dorg nak jadi artis, dorg kena jadi trainee dulu dlm syarikat dorg. ada yg sampai 3 4 tahun jadi trainee baru boleh debut. so, xpayah la nak mengata kt artis kpop sgt. kenapa nak mengata artis kpop saja sdgkan artis Hollywood pon byk yg plastik. yg menyanyi setakat muka cantik ja. so, korg pepandai la pkir diri sendiri dulu sblm nak mengata org.

    0

    0
  27. minah_jebon says:

    abg nara sokong kpop sebab dia study kat korea dulu tu lol. btw, minah jebon rasa tak salah pun bunkface ckp macam ni. ni pendapat dia. mungkinlah kasar sikit kan bahasa diorang ni. tapi when it comes to a fact, why don’t we support local? sebab media kita tak bagi extra kredit pun untuk local band. kalau bagi apresiasi pun, cuma dekat artis tertentu (contoh: siti, anuar zain etc) local band mmg jarang diberi perhatian pun. bunkafce punya lagu pun okay what? english songs dia ada mesej, and lagu melayu pun okay. tapi minah jebon pun rasa benda ni jadi isu bila peminat fanatik brag pasal isu ni. tak kisah la kpop ke apa ke. mcm peminat shila amzah, selalu je meroyan kat twitter. dok back up shila. tu contoh la kan. tu semua die hard fan punya keje. pendapat aku lah. korang nak accept, depends :)

    0

    0
    • pizza says:

      Aku tertarik ngn nick kau. Minah jebon, hahahhaa. Nak lawan Minah jamb ker?

      0

      0
    • heh says:

      itu masalah media malaysia n kroni la bodo…kalo retiss malaysia x laku bukan salah kpop bangang…sori kasaqqqq pulekkk bahasa…heh

      0

      0
  28. shawol says:

    x sume artis kpop miming, buat plastic surgery cthnya SHINee, DBSK. diorang sume mula dari bwah & start training dari skolah lg. SHINee dikenali sbg artis CD sbab diorang perform live same cam dlm CD. xde pon termengah2 (biased). bunkface ade? kalau setakat belajar chord sape pon bole wat. pakcik umor 50 thn pon bole. bunkface perform live pon hancur. jerit je lebeh. dahtu concep tiru artis luar bole plak

    0

    0
  29. tot says:

    abg nara sapot korean sbb die dulu belajar kat sane.die pon gile kpop!!!ahhahhah

    0

    0
    • SHINee_is_the_best says:

      aku tak belajar kat korea pun minat gak kat k-pop..
      singkat betul laa pemikiran

      0

      0
      • Anonymous says:

        guys perlu ke kita belajar kt korea utk minat kpop, perlu ke kita tinggal di UK utk minat 1D, guys perlu ke kita holiday kt jepun sebab minat naruto, pelik betul sape ckp kena duk korea baru blh minat kpop, ingt ni zaman batu ke aper

        0

        0
  30. miss says:

    tak boleh nak sekat apa yang orang minat, benda ni ikut citarasa masing-masing. lagi-lagi bab muzik ni. kan?

    0

    0
  31. mukaBunk! says:

    Bukan semua kpop band bila live miming kot. Ada je yg nyanyi live. Bunkface dulu minatla, tp skrg da tak minat. Even music dorg kalau dgr faham. Busuk hati, tak suka!

    0

    0
  32. Kiwi says:

    PHD.. Penyakit Hasad Dengki. Kalau macam ni punya perangai sampai kiamat tak kan maju. Lain kali sebelum cakap, pergi study dulu. Aku pun study gak aphal artis kpop nie popular sampai anak buah aku pun tau…By d way, diorang bukan macam artis malaysia, produk segera. Audition, ada bakat siket, produce album. Pastu perangai macam hampeh. Artis kpop nie ada training, dan bukan 2 atau 3 bln je.. Bertahun… Aku pun respect dgn kesungguhan diorang. Dan ko tengok kualiti la beb, macam langit dgn bumi la. Diorang punya kejayaan setimpal dengan usaha diorang. Aku tak de la minat sgt dgn kpop, tapi sblm aku bashing diorang, aku study dulu. Baru aku paham. Jadikan la nie saingan yg sihat, produce album yg ada kualiti dari segi fizikal album tu sendiri, lagu dll. Peace… !!!
    Moral of the story : fikir dulu sebelum bercakap…

    0

    0
  33. kit kat says:

    kesian kat Bunkface… memang mentality budak baru nak up yg selalu merendah2kan kpoppers ni. mentaliti pprt kelas ketiga. income dah tak banyak. selalu kena caras ngan kpop. nasib kpop tu dr korea. klu dr indon ke bangla ke nepal ke mampos tak idop sume pendatang haram dalam malaysia ni.

    0

    0
  34. Kpopfanatik says:

    Bodohnye la bunkface ni!! dia tak tau ke artis k-pop tu kerja 100kali ganda lebih kuat dari artis malaysia…! kalau nak orang suka buat la lagu yang menarik, imej yang disenangi, suara yang sedap, tarian yang menarik, baju pentas yang hebat…! ni menyanyi kat pentas tapi baju macam nak minta sedekah…! sebab tu ko tak maju bunkface sebab otak cetek!

    0

    0
  35. mkbs says:

    apa kes dgn bunkface ni… tiba2 meroyan. klu nk lawan k-pop penampilan tu jaga sikit. ni serabai sana sini…x selera nk tengok. setakat menyanyi jerit2 tapi ke laut….ada hati nk kritik org lain. Contohilah usaha keras mereka. Artis korea klu nk jadi artis ada kem ada ujian kursus….artis malaysia buat lagu ada duit produced…post ke youtube…beza kan?… Kalau artis korea boleh popularkan lagu mereka di seluruh dunia, kenapa Malaysia x?

    0

    0
  36. mak senah come back.. says:

    yang minat k-pop budak yang baru nak up.. budak2 kampung.. hahaha.. budak2 memang minat muke ala2 jambu.. buat malu je la minat k-pop. takde taste. datang shout arward kena baling botol.. padan muke.. joget da la tah pape.. ala2 lucah.. kangkang lebih.. ameno jer yang minat k-pop. hahahhaha..

    0

    0
    • hekeleh says:

      hotak kau kampung! habis tu artis2 us yg dok gila gangnam style tu kampung la?? hahaha. ckp kt org, kau tu reti ke joget?

      mmg aku admit, kpop seksi tapi tak semua la bijak. habis yg barat tu semua org terima kau tak kecoh pulak? depa seribuuuuuuuuuuuuuu kali dasyat. seksi tahap nk mampos, kiss sana sini, pakai bra pastu nari2, bogel. ha yg tu kau xbising pulak apo cita??

      0

      0
    • Anonymous says:

      mulut kau memang mulut longkang erh mak senah come back!

      0

      0
    • kpopworld says:

      hello… artis2 Msia pun sebok ngn tarian gangnam style tu ok.. imej artis2 Msia pun copy paste artis barat.. lps tu nk popular pun gune kontroversi.. so jangan nk byk komen ok..

      0

      0
  37. . says:

    lah , ingat orang2 kpop nih bole jadi artis terus macam tuh je ker . tau tak 3-4 tahun buat latihan \ trainee \ debut , ade pon diaorang yang skip belajar .

    cube lah korang pike siket tahap kesungguhan diaorang nih , ni taw nak bash je , dorang pon carik makan gak .

    artis kpop sknk dah berkembang maju , group femes sekarang BIGBANG , 2NE1 , SUJU. tengok lah sekarang lagu GANGNAM STYLE pon dah sampai tahap international .

    artis malaysia nih ? harap kan yuna ngan misz nina je

    0

    0
  38. gigi besi says:

    bunkface nie kutuk org je tahu..aku tengok nyanyi live pun hancur …jangan lah asik nak salahkan org lain betulkan diri sendiri dulu .huhuh..

    0

    0
  39. ehh says:

    to abg nara : xpyh nk suh blajar sgt lah dr kpop tu. klu 1 band nk lawan selera rakyat mlaysia yg juta2 ni xkemana nya jgk…org atasan tu kne blaja naikkan industri sendri.

    0

    0
  40. muke kembang says:

    hak eleee bunkface.. dh la tiru cm GREENDAY & SUM41..ape pun tk bleehhhhhh :D

    0

    0
  41. Syamil says:

    baik korang dgr org mengaji…dpt gak pahala wat bekal akhirat..sibuk nak gaduh muzik malaysia lah, kpop la..ade malaikat tny korang minat ape time dlm kubur nti…tak yah gaduh2..

    Terjah sini ==>> Bertuahnya Perempuan Original

    0

    0
  42. rainbow says:

    mgkin ni pengalaman bunkface sendiri dgn artis kpop kot..teringat dulu bunkface pernah join pertandingan apa ntah dkat cina, de artis korea skali..dan bunkface tak sempat nk buat sound check sbb artis2 lain guna masa diorg tuk kira step menari..

    0

    0
  43. Aku says:

    Bunkface satu kumpulan yg bagus. Tapi mereka perlu tambah tarikan sebab lagu, imej, sikap, budi bahasa dll pembawaan diri mereka bukan semua yang boleh terima. Pendek kata, banyak sangat faktor penolakan. Aku bukan la nak sokong artis Korea tp ada sesuatu yg kita boleh pelajari dr mereka. Imej menarik, sikap sangat profesional, budi bahasa yang sungguh memikat hati dsbnya. Aku boleh bayangkan Bunkface sehebat FT Island :)

    0

    0
  44. miss wawa says:

    Bunkface ni sama species dgn Zed Zaidi….oppssss…..

    0

    0
  45. f says:

    Habis tu SUM41 tu kena support la?adoi sengal la,Hollywood yg lg dibanggakan..

    0

    0
  46. anispauzai says:

    BUNKFACE CAKAP TAK PAKAI OTAK SIAK ! NAK CAKAP TU KAJI DULU LA WEI, PASTIKAN OTAK KAU NGAN MULUT KAU TU CONNECTED ! DIULANGI ! CONNECTED ! BOLEH ? LOL, KECOH KAU DOH, GOOGLE KUMPULAN B2ST PASTU CARI MEMBER JUNHYUNG. TOP TEN COMPOSER KOT ! GOOGLE GDRAGON SEKALI. APEEE DAAAA ! KESIAN KAU DOH.

    0

    0
  47. cik meow says:

    loser giler kau ni bunkface lagu ntah ape2 suara ke laut plis la weih nk mengata selidik dulu camne org korea ni nk jd artis beb. dierg training dr kecik kau tau x. kau ape jd bdk nakal kt sekolah ade ler. serious loser!

    0

    0
  48. AO says:

    sape kate kpop senang2 je nk berjaye ? bunkface pernah ke dpt haters yg sampai sanggup bg minum racun ? observe dulu la lain kali sblm nk keluar statement

    0

    0
  49. honeywellz says:

    Huh…ramainya peminat fanatik kpop….ade yg mengaku tak minat tapi memuji kpop melambung. Nasib baik lah aku tak minat langsung dengan dia orang ni, tak pernah dengar lagu2 or tengok cerita2 dia orang, kalau tak, aku pun join sekali agaknya mengutuk orang kita sendiri, Bunkface……kesian…

    0

    0
    • pizza says:

      Aku sendiri x brapa minat K-pop. Dengar2 jer, masuk telinga kiri kuar telinga kanan then gone with the wind. Tapi, beberapa kualiti K-pop mmg wajar dipuji dan harus diambil contoh seperti komited, bekerja keras dan usaha tanpa henti. Tu semua kan ajaran Islam. Dan diamalkan dgn baik oleh bukan Islam. Tgk mmg layak kejayaan jadi milik mereka.

      0

      0
  50. hanis says:

    bnde betol what…malaysia berie bayar mahal2 utk k-pop buat show kat m’sia…for what??bukn sedap ponnn…for real…mmg xsemue buat plstic sugery..but most of them kann…admit it if true laa….

    0

    0
    • L says:

      Tak sedap telinga ko, lagi 10 000 orang kate sedap.
      Dey, minat masing2 la…
      Lagi satu, kalau diorang buat plastik surgery ke, diorang bukan tau halal haram pon. Hadoooiiiiii…. Yang mengaku Islam dan Melayu cucuk sane sini ko tak bising pulak.

      0

      0
    • Anonymous says:

      tak suruh pon ko pergi konsert dorg.
      bukan kpop je. artis2 luar negara lain pon ada je yg datang, xde kes ponnnnn
      kalau artis malaysia pon hebat cam dorg, negara lain pon sanggup bayar mahal2.

      0

      0
      • Eryn Izrina says:

        tu arh plik aq, aq rse kn klu ahli2 bunkface(aq x knal nme member sbb grup ni x famous(lps aq tgk video ni ngan video melodi bru aq tau.. tu pun x igt nme2 jgk.. lg pun aq mmg x nk igt pun dak2 bodoh mcm nih..) ni bkn islam, sah2 da wat PS..

        0

        0
    • bla says:

      woi!! sedap ke x ke.. tu masing2 punye telinge.. habes artis msia tu sume muke tulen la??? kalo tulen, nape kembang2 jek.. ko kutuk kpop sbb die bkn artis Msia.. habes org Msia agung2 kn artis barat tu ape cer?? org Msia bayar mahal2 g konsert artis barat xde lak ko nk komen pe2.. tah2 ko lg fanatik ngn artis barat yg lg terok akhlak die tu..

      0

      0
  51. Prince Noob says:

    bunkface? kpop? apa tu? adakah sejenis makanan?

    0

    0
  52. fitri says:

    aku tetap sokong bunkface….kalo korang rase kpop tu bgus lantak ko la…sbab bg ak fenomena kpop ni xkan lame punye laa…trust me…tp kalo rock & roll, punk cnfirm xkan ilang sbab bende ni da ade dr dulu lg…still rmai followers rock dr kpopers….dan bunkface ak rase akan jd sebuah band international…sbab dyeorg punye music staraf dgn green day…

    0

    0
    • suke santai says:

      mungkin kpop x kan lame kat malaysia ni tp kalau pemuzik malaysia x tingkatkan kualiti muzik diorg, orang akan cari music negara lain macam dulu fenomena bollywood melanda malaysia semua suke.. pas tu surut.. datang band/artis indonesia… semua suke… pas tu surut… skrg kpop… semua suka termasuk hollywood… mungkin kpop akan surut suatu hari nanti… saya x hairan kalau lagu negara lain pula yang akan popular selepas ni jika ade artis malaysia ade PERASAAN HASAD DENGKI dlm mentaliiti mereka… artis/pemuzik malaysia kene kreatif/inovatif dalam berkarya…. merungut kenape orang malaysia x minat hasil karya sendiri pun x gune kalau x kene citarasa… :)saya rase x perlu kot kutuk2 sesama bidang walaupun diorg dari negara luar… mereka hidup dgn bernyanyi sama macam bunkface hidup dgn bernyanyi…

      p/s: klu la artis ini pandai ambik peluang dalam mane2 fenomena yg melanda malaysia ni.. x de rugi mane pun… (bukan tiru/cedok bulat style diorg sudah) ^_^

      0

      0
      • Eryn Izrina says:

        x msthil nnti artis2 mlysia kat luar negare tuh nnti pun surut.. yg x kluar negare tu lg lah mmg mati-matian surutnye..

        0

        0
    • Anonymous says:

      setaraf?? puiii! lagu sgt biasa dan lyrics lagu yang soooo predictable “ku kan menunggu bayangmu.. berikan jawapan mu” MY GOD!! direct translationnye dari lagu2 english.. aku xminat kpop honestly aku meluat dgn kwn2 aku dok post kat fb psl kpop tp aku respect tu minat masing2.. suka hati dorg la.. bunkface lagu mcm sampah. nyanyi live ke laut. harap dpt kotrak TM je la kalau x korang dah lama berkubur!

      0

      0
    • muke kembang says:

      To fitri : Setaraf greenday ko kate?? weeiiiiii!!! greenday 10x gande better dr bungkerface, tak setaraf lngsung la beb .. diorg tk de personality lngsung..tk de kelainan..mcm mane nk maju??? :D

      0

      0
    • anispauzai says:

      jangan nak berangan la weh ! HAHA

      0

      0
  53. siti saleha says:

    udah la sam klu rase menyanyi dgn bunkface ni tak cukup duit nk kwin..baik ko mintak kerja balik kt secret recipe tu, wat part time kt secret recipe macam dolu dolu…leh tmbah pendapatan ko

    0

    0
  54. W says:

    eh artist kpop miming ke? ‘SAM’pah dgr dkt mn yg drg miming tu? ak dgr dkt music shows dlm tv, showcase, concert drg nyanyi LIVE ok..certain2 show je kot drg miming..show yg small2 gitu..eh bajet artist malaysia xde miming..pigirahhh! belambak aje..pas2 buat plastic surgery? bkn semua kot..byk je natural beauty/handsome..da Tuhan bagi muka diorang handsome mcm tu korang nak pertikai ape lagi..ape mende la yg x puas hati..artist malaysia yg cucuk sana cucuk sini tu xnk bg advise plk kn..nk gak cr salah kpop..xpyh cr slh org lain la..cermin dulu diri tu ok..

    pas2 korang ckp korang jela yg susah, b’korban mcm2 nk jadi artist la konon..korang xtaw yg KPOP artist tu trained 3,4,5,6 taun baru boleh debut as artist..senang2 je kan ckp orang lain xsusah..korang engt dlm dunia ni korang jela yg susah..

    hey tolonglah..mulut2 BUNKFACE ni semua bau longkang..macam mana nak jadi contoh kepada orang lain..macam mana kami nak support orang yg busuk hati macam ni? sudah2 la tu..ak dah meluat dengan manusia macam korang ni..xpayah cari kesalahan orang, betulkan diri kita dulu..,contohi orang2 yg berjaya bukannya mengeji mereka..kutuk2 ni menambah dosa korang je..alahai, agaknye dah banyak pahala yg korang kumpul..

    0

    0
  55. OBSERVER says:

    Tak sokong mana2. Tapi Nara, Aku tau la ko dulu belajar kat Korea.. Tak yah la terus nak melatah back up Kpop…

    Kpop betul la ko ni Nara. Asal ada kaitan ngan Korea je ko mesti nak backup.

    Pleaseeeee la.

    0

    0
  56. kpop says:

    kalao dh x popular tu dh laaa…korng yg nyanyi miming…lgipun diorang buat plastic surgery ade dorang kacau hidup korang ke??? aq tau yg dorang lgi fames drpd ko so jgn laaa jelezzz….

    0

    0
  57. haha says:

    hek eleh sam..sibuk komplen org miming..kalo ko nyanyi live sedap takpe gak..*rolleyes*

    0

    0
  58. haha says:

    hek eleh sam…sbuk komplen org miming..kalo ko nyanyi live sedap xpe gak..*rollingeyes*

    0

    0
  59. plastik tesco says:

    x ckup duet nk kawin?hahaha…ko pilih pompuan yg high maintenance….kos kawin pun mesti la high high high…hahaha….

    0

    0
  60. LIYANA says:

    ..xhabis2 nak dengki ngn kpop..elok2 aq minat bunkface trus aq xmnt..diorag ni mmg xreti psl rezeki masing2..dh skrg rezeki kpop..wt pe kita nk dgkI..ntah ape2..aq skrg tukar anti bunkface..pegi jalan la korg..korg xtau pe yg kpop bwt utk brjya..ko pndai ktuk je..dorg berlatih setiap hri..smpai xtido..lyn peminat..xpnh kclkn hati pminat..cba bndingkan diri kotg tu ngn dorg..ko nk kta dorg bedah>>pe lantak dorg la>>ko ingt bedah tu xskit ke>>tu pengorbann dorg sndiri sbb dorg nk cntik>>tu hak masing2..ANTI BUNKFACE..LOVE KPOP.

    0

    0
  61. lotuinmud says:

    saya stuju dgn abg Nara. jgn sembarang la nk kutuk org….cermin diri dulu…saya terus terang ckp..bkn peminat k-pop tp saya minat dgn k-ballads sbb pd saya korean ballad terbaek la…seni depa tu berkualiti…at the same time saya pun takde kutuk artis sendiri or artis luar….sy pun tetap setia dgn artis tanahair…

    bunkface jgn sembarang kutuk org..w/p buat surgeri depa lg cantik..korang buat surgeri lom tentu handsome…haha

    lagi satu jgn lupa kebnykkan artis korea semua ada high education tak caya google la…ko hader???? azwan ali gak bagus..mana dia ada kutuk k-pop….wakakakaka

    0

    0
  62. way says:

    Ntah pape sabitkan kpop ko xde duit nak kawen. Ko buat lawak ke mat? Lawak dowh.. Miming? Sori.. Diorang xmiming. Ak penah g konsert band kpop.. Derang nyanyi live best kalo nak dicomparekan bunkface nyanyi live. Harap jerit jek lebeh. Plastic surgery? Not all ok. Kalau ade pon, mmg peminat tau n peminat dapat terima. N atleast, diorang ada usaha nak naikkan diri sendiri. Pakai kemas. (bukan macam korg. Mcm xmandi jek ak tgk.) lgpon, diorg bukan islam. Apa nak heran wat plastic surgery pon. Artis malaysia yang islam ni? Botox sana sini xsebut??

    P/s: bunkface pon meniru jugak kan? Greenday la kunun.. Ceh! Takde idea sendrik ke weh?

    0

    0
  63. lotusinmud says:

    cermin diri dulu sblm mengata org lain…muka memasing mcm siak…ada hati nk ckp k-pop camtu…aku ni bkn bdk2 lagilah nk menilai org…

    0

    0
  64. kpop girl says:

    weh bunkface…ko igt ko tu hensem sgt ke? ko jeles apasal? ko mmg x hensem pn..lagu korang pn bukan bst sgt pn..sama je lagu dr dl sampai skrang..dh mmg diaorg bst..hensem sgt..lagu pn bst sgt..dh diaorg pandai menari biarlah..yg korang kisah apasal?? ft island yg band tu lg bst dr korang..ntah pape nk kutuk kot..blah lah weh..xde duit nk kawin pi lah cari..rezeki masing2..yg pasti ko tu mmg x bst..bleh blah lah..

    0

    0
  65. LOL says:

    Gileee betuiii, korang nyanyi tak sedap. So?????

    0

    0
  66. Anonymous says:

    hoping that bunkface will read this entry and do some research before bash k-pop artist..

    0

    0
  67. kitsukushima@yahoo.com says:

    since when kpop joget sikit2 dapat juta2?they work? their ass since in elementary school ok!trained more than 5 years.korg ingat lagu korg tu hebat sgt?lagu terpekik2 suara tak keluar,berangan nak dpt juta2..live pun ke laut,tungang langgang.baik bunkface duk bwh tempurung je klu minda tertutup mcm ni,same stage with sum 21 konon.hebat sgt ke dorang?MINDA KELAS KETIGA!
    why take kpop popularity in a bad way???think positively how they succeed.kpop gave us what we want,not syok sendiri

    0

    0
  68. ape2 says:

    aku memang sangat bengang kalau orang kutuk2 K-Pop ni. aku ni sebelum K-Pop da layan K-dramas. da dekat 10 tahun da aku layan. mungkin dorg tak dengar BigBang, 2NE1, K.Will, Sung Shi Kyung sumer. Mana ada miming. baru2 ni aku layan konsert Bigbang, satu pon takde miming. rap dorang memang takde tandingan la! bunkface ni aku penah dengar lagu korang. sengau la. suara tengelam timbul. try la dgr dlu lagu2 k-pop baru nak judge. G mam*** la! Siot, cam taugeh la korang ni!

    0

    0
  69. miss lolo says:

    Mengarut je bunkface ni…. Artis Kpop kebanyakan training punya la lama sebelum bergelar artis.. Diaorang baru bape tahun jadi artis kecoh ke…. Contoh macam bigbang, lagu dia memang best.. kalau dah rasa peminat fanatik kpop.. kenapa Bunkface tak buat lagu yang besh….? Ni pon artis malaysia dok nynyi lagu cintan je sebab tu dengan kpop pon kalah… artis kpop siap dengan menari…

    0

    0
  70. anonymous says:

    hello bunkface…lu ckp camtu..serupa mcm lu ckp peminat k-pop ni tak reti menilai artis…tak semua k-pop bagus tp mmg bnyk yg bagus….jgn tgk k-pop je…tgk k-ballads…saya peminat no.1 genre ballads…for me so far after christina aguilera ballad nobody can beat korean ballads…terbaek…drama or filem k-pop pun mcm tu gak..tak semua bagus..selera masing2 tapi..yg bagus tetap ada..tak caya tgk..war of the arrow and princess man..terbaek la…..shila amzah pun bagus utk lagu ballad spanish contigo de la estancia…one more thing, kebanyakkan artis k-pop ada high education..tak caya…search la..korang ada? azwan ali n chef wan pun bagus takde kutuk k-pop. sebarang..ko hader???? wakakaka cermin diri dulu…

    0

    0
  71. Anonymous says:

    aku suka FT-Island, wlaupn diorg tak bnyk dancing, rmai ja peminat, maybe sbb voice dia unik kot, ni pendapat aku ja la

    0

    0
  72. stella hyuna yoona says:

    aku tk bljr kt korea … aku just degree kt dlm mlysia sja … tp aku mnt KPOP .. tk phm bhsa KOREA , p laa blajr dgn cik google … ini tk , ada tu yg ckp lgu korea smua lgu mksiat laa itu laa ini laa …haters ni nk kata bodoh , tk … tp apa guna google ???? p cari mksud lagu tu dlu sblm nk ckp buruk2 …
    ttg artis KOREA pulak , aku bljr jg dgn cik google sbb nk tau cam mana diorg ni mula2 jd artis … mmg susah sgt nk jd artis kt KOREA .. diorg kena mnempuh bnyk halangan utk brjaya spt skrg .. bkn p audition trus jd artis … retis mlysia mngkin laaa p audition lulus n trus jd retis , tp artis KOREA trutama artis KPOP , diorg kna bljar brtahun2 dr segi tarian , vokal dan senaman ala tentera . itu smua d lakukan utk kcergasan bdn supaya boleh mmbuat persembahan yg ok tnpa miming … apa ? ingat snang ke nk mnari sambil nyanyi ??? yg ttg plastic surgery tu .. ada ssetengah sja yg mlakukan tu … bkn smua .. dan klau ya pun diorg buat , knp ko kesah sgt ?????? diorg NON MUSLIM !!! alaaa malay sndri pon ade buat p.surgery , botox …itu yg ptt ko kesah kan !! sbb diorg muslim ..dlm surat branak trtulis islam …
    korg yg hnya pndai mngata itu ini ttg kpop tu , apakata korg pg jumpa cik GOOGLE n cik YOUTUBE dan cri ttg bgaimna diorg jd artis … ini tak … yg cari ttg p.surgery sja …
    bung pes , lepas ni klau cd ko tk laku n time show ngko kena baling samting , PHM2 sndri la yek …
    last , zaman kjatuhan ko sudah brmula bung pes …

    0

    0
    • n a u s e a says:

      yeah, that’s right. artis malaysia name jer islam. islam ats ic. seksi sne sini, melalak sane sini. solat ntah ia ntah idok.

      0

      0
  73. name aq pe? says:

    aq xmau sokong mna2 pihak tpi aq rsa xprlu la kite slhkn mna2 pminat kpop cuz itu cite rasa masing2…kite mna blh nk paksa2 org nk mint kite..kok ye pun jgn la dok kutuk org yg ad ramai fanatik nie…x pasal2 name korg diherdik….aq bce komen cni,cuma mmpu ktakn kesian Bunkface….nasib2…!
    -laen kali pikir luh ap nk ckp…kang x pepasal jd camnie..

    0

    0
  74. Annonymouz says:

    1st Im not very kpop addict but their songs,dance n stuff like that it is pretty interesting.
    Bunkface pls lah look at urself 1st b4 kutuk kpop. Being kpop is not very easy as u can Imagine,they’ve to be traine to bcome high quality singers n produce good music. Anyway, kpop fashion,style or image, Bunkface also “maybe” copy or use kpop style DON’T U THINK THAT? IMPOSSIBLE Bunkface tak pki ala2 korean tak gitu?

    Last but not least, BUNKFACE IS JST SO SO!!!!!

    0

    0
  75. hyuna yoona says:

    NI AKU NK TUJUKAN LAGU KT KPOP HATERS , BUNGPES , DAN YG XMNT KPOP OR KDRAMA OR KROCK …HAYATI LIRIK LAGU MELAYU NI BAIK2 …

    NEGATIF-K.R.U

    Lihatlah oh dunia
    cara ku yang berbeza
    Bukan niatku menyinggung sesiapa
    Seringkali ditanya
    Barat atau Timur
    Yang jadi ikutan dan pilihanku
    Keduanyaa penting bagiku
    Namun yang pasti aku adalah aku
    Antara citarasa dan budaya
    Mungkin kata-kataku sinis
    Tak bererti ku egois
    Mengapa sensitif
    Yang remeh dipropaganda
    Bagai satu dosa
    Tergamam diamku menggeleng kepala
    Walau kau lihat ku begini
    Tak pernah ku lupa agama dan budaya
    Citarasa kita nyata berbeza-beza
    ( korus )
    Setiap generasi
    Punya citarasa sendiri
    Gaya nan terkini
    Irama muda-mudi
    FIKIR CARA TERBUKA
    JANGAN PANDANG NEGATIF SAJA
    Inilah masaku
    Biarku dengan ‘jeans’ biruku
    Apa kena mengena
    Gaya dan budi pekerti
    Sesungguhnya ku benci hipokrasi
    Ku punya personaliti
    Identiti tersendiri
    Mengapakah niatku di salah erti
    Ini bukan lagu protes
    Gunakan mentaliti apa tersirat di sini
    Yang penting kita sama-sama menghormati
    ( ulang korus )
    Antara citarasa dan budaya
    Citarasa kita nyata berbeza-beza
    Yang penting kita sama-sama menghormati

    0

    0
  76. Anonymous says:

    bosannye…byk betul fans kpop kat BN ni rupenyer..

    0

    0
  77. Anonymous says:

    dua dua pun bangang sebenarnya – yang peminat kpop ni paham ke apa maksud semua lagu yg kpop dia dgr? or maybe just suka sebab melodi dia sedap and group kpop handome and cantik and seksi meksi?

    p/s: byk jugak lagu kpopyg maksud dia best kalau faham…. tak semua orang jual lagu as entertainment bro, ada orang jual muzik, melodi yang menarik, jual tarian dorang, jual aset dorang such as their looks etc… entertainment ni scope dia luas….

    yang bunkface pulak ni haaa insecure semacam kenapa? kalau korang bagus, usaha gigih orang akan suka korang laaa…. buat laaa lagu sedap2, nanti orang support laaa…. ni lagu pun ke parit, nak suruh orang support macam mana? kalau band or artist yang memang steady buat lagu best, humble, entertaining, pandai jaga peminat, aku tengok ok je cari makan…

    0

    0
  78. Anonymous says:

    Kepada anggota Bunkface. Pepatah Melayu ada mengatakan, bersusah-susah dahulu, bersenang senang kemudian. Dan, kerana mulut, badan binasa. Sebenarnya, anda semua tidak perlu membandingkan atau membuat kenyataan berunsur negatif kepada mana-mana pihak, lagi lagi apabila ia berkaitan dengan rezeki. Allah telah tetapkan rezeki setiap orang itu dan kalau nak lebih, WAJIB berusaha lebih. Rezeki tidak datang bergolek. Muhasabahlah diri, konsep dan perancangan kalian pada masa akan datang. Cuma kalian sendiri akan mengubah nasib kalian. Jadikan ini sebagai wahana pembakar semangat supaya lebih berkualiti dan inovatif. Kreativiti itu tiada sempadan, tetapi pastikan ia tidak melanggar pegangan agama dan budaya. Salam :)

    0

    0
  79. Hamba ALLAH says:

    Assalamualaikum kepada yang muslim dan salam sejahtera kepada non-muslim,

    Kepada yang muslim, nasihat dari aku la, xpayah la nk support mane2 artis, baik yang malaysia atau Kpop sbb masa dalam kubur nnti xde la plak malaikat tanya ko pasal artis2 ni. Dari pada dok dengar artis2 ni, baik la baca al-quran ke, zikir ke.. sebab mati tu xkenal masa, harta , dan etc.

    Kepada peminat KPOP, ni nasihat dari aku, dari ko dok baca sejarah or kaji cerita2 diorang baik kaji kitab2 agama. Kaji siapa imam al-shafii, ni tanya ikut mazhab mane, jawab imam shafii, tapi tanya asal usul hapak xtahu. Tanya pasal KPOP, Bunkface and etc laju je.

    Ingat sekali lagi mati tu xkenal masa yer.. bila2 masa jer bleh mati ni. Dan ingat apabila dh mati, apa yang kita bawa hanyalah amalan, sedekah, dan doa. Pasal ko tahu KPOP or whatever tu xkan dibawa mati.

    Dalam neraka tu panas, 70x ganda dari api yang paling panas kt dunia ni.. so pikir2 la.. dari dok backup KPOK or whatever tu, baik la zikir banyak2 supaya kita tidak tergolong dari ahli2 neraka.

    Kepada yang non-muslim, sorry terbebel lebih, comment ni hanya tok muslim sahaja.

    Ingat la weh, KPOP or whatever tu xleh tolong kat padang mashar nanti. So selamat beramal.

    Thanks.

    0

    0
    • sengat senget says:

      amboi bagusnya ko…masuk gosip ni semata2 nak bg nasihat…terima kasih!

      0

      0
    • Anonymous says:

      ye ye. tau. tapi ape ni. ni bkn pasal backup. org xsenang sbb statement yg bunkface buat tu. which is amat lah memalukan.
      tau x? dia ckp tu main bantal je and, langsung xberdasarkan fakta. tak langsung.

      kalau xcari fakta, maka mulut pun akan bercakap tidak berdasarkan fakta. jika mulut bcakap xbdasarkan fakta, maka perkara mcm ini lah akan berlaku :)

      bukan kah kalau kita tak sure psl sesuatu tu kita perlu kaji dan mencari kesahihan nya? oh tak ke? oo baru aku tau~

      0

      0
    • AkuPonNakNasihatJugak says:

      As-salam. Niat ko dah baik nak nasihat. Ayat mula2 tu dah ok. Baik jek aku baca. Lega hati aku. Tapi… yg nak dekat2 last tu spoil la weh. Ade unsur2 mengutuk disitu. Kalau nak nasihat, xelok cakap mende negatif.sekian… :)

      0

      0
    • W says:

      kami berKPOP pon kami xlupa pasal agama~
      tula orang selalu sangat pk negative pasal kpoppers..ape engt kami dgr lg diorang, minat diorang, akan buat kami lupa apa agama kami? jgn ingt kami 24 jam b’kpop, sembahyang, mengaji semua kami xbuat..Allah tahu
      jgn buruk sangka dengan orang..dosa namanya

      0

      0
  80. hyuna yoona says:

    lagu bahasa MELAYU ni aku TUJUKAN khas buat KPOP haters , bungpes , jed jedi , yg tk mnt KPOP …dgn ucapan HAYATI lirik lagu ni … kang aku bg lgu KPOP , korg tk phm … so ni lgu melayu …

    NEGATIF-K.R.U

    Lihatlah oh dunia
    cara ku yang berbeza
    Bukan niatku menyinggung sesiapa
    Seringkali ditanya
    Barat atau Timur
    Yang jadi ikutan dan pilihanku
    Keduanyaa penting bagiku
    Namun yang pasti aku adalah aku
    Antara citarasa dan budaya
    Mungkin kata-kataku sinis
    Tak bererti ku egois
    Mengapa sensitif
    Yang remeh dipropaganda
    Bagai satu dosa
    Tergamam diamku menggeleng kepala
    Walau kau lihat ku begini
    Tak pernah ku lupa agama dan budaya
    Citarasa kita nyata berbeza-beza
    ( korus )
    Setiap generasi
    Punya citarasa sendiri
    Gaya nan terkini
    Irama muda-mudi
    FIKIR CARA TERBUKA
    JANGAN PANDANG NEGATIF SAJA
    Inilah masaku
    Biarku dengan ‘jeans’ biruku
    Apa kena mengena
    Gaya dan budi pekerti
    Sesungguhnya ku benci hipokrasi
    Ku punya personaliti
    Identiti tersendiri
    Mengapakah niatku di salah erti
    Ini bukan lagu protes
    Gunakan mentaliti apa tersirat di sini
    Yang penting kita sama-sama menghormati
    ( ulang korus )
    Antara citarasa dan budaya
    Citarasa kita nyata berbeza-beza
    Yang penting kita sama-sama menghormati

    0

    0
  81. taby says:

    uneducated comments from uneducated people. im referring to bunkface.

    0

    0
  82. Anonymous says:

    agaklaa. abang nara ni asal ada kena mengena dengan korea je kau backup. dah laa ni video propaganza yang lama dah basi pun kau nk upload. suka buat rakyat malaysia makin berdosa kan kutuk sana sini. kau nak tanggung dosa mereka yang suka kutuk2 ni ke bang nara oiiii

    0

    0
    • HaruHara says:

      Tak kesah la video dari tok nenek ke, zaman hang jebat ke.
      The fact that they are talking without thinking!
      Simple….!
      Past, present or future… the damage is already done.!
      This is the price for talking without using your brain.
      Peringatan buat semua jgk, lain kali kalo dah tau awk tu public figure, sebelum cakap pastikan mulut dan kepala otak tu connected..
      Ok chills… music connect people la…

      0

      0
    • filia says:

      dah nama pun ruangan gosip. ko pehal nak marah2? –‘

      0

      0
  83. welor says:

    kalu minat kpop pun berpada-pada la wahai rakyat malaysia.
    kawan aku(non-muslim) stay kt korea sana ada cakap, yg lirik lagu korea sesetghnya ada unsur penghinaan pada agama islam. dan memuja dajal (illuminati). yang budak sini tak tau pape main nyanyi jee padahal sepatah haram x faham.
    be carefull guys.

    0

    0
    • kipas siling dan kipas tangan says:

      nih sorg tk abis2 illuminati..
      kau igt org msia tk bleh pham bhsa korea ke?? kolot sgt ke nk fham?
      kau ingat duduk msia bleh ckap melayu aja ke?? adohaii..

      0

      0
      • Anonymous says:

        kt youtube berlambak lagu korea ke english, aper susah nk paham lirik, yg duk asyik illuminati sgt ni org yg terlalu taksub dgn benda tu kot, kalau ada apa2 simbol yg sama tu mungkin kebetulan jer, org korea pun ada agama, kawan ko yg stay kt korea tu kot ada problem dgn islam

        0

        0
      • Anonymous says:

        lorrrrr…. sudah2 lah kpop tu…cm lembut je aku tgk wataknya…geli sehhh

        0

        0
      • Org dah moden tp kau masih lagi... says:

        cik “welor”….. come on laaaa… zaman skrg dah modenlah, jgn nak jakun sgtla.. org Malaysia ni dah bijak2 dan berpelajaran, kitaorg boleh faham bahasa Korea dan boleh fikir baik atau buruk.. CONTOH MUDAH, kalau nak translate apa2 bahasa pergi je google then taip translate.reference.com = pilih bahasa apa kau nak translate pastu dptla translation in any language..dan kalau nak cakap pasal maksud tu, org boleh fikirla.. kalau dah faham dan tahu jika maksud lagu tu menghina, takkanla si pendengar masih nak dengar dan nak terima lagi atau tak buat apa2.. org makin cerdiklah.. kau je yg bodoh dan jakun !! tolong jgn jadi jakun sgtlah kau !!! adoiyaiii… kesian sgt kau ni…

        0

        0
  84. drMpower says:

    macamni la pukim*k bunkfuc*,

    aku tak minat k pop. tapi korang ni mulut longkang tau? perangai macam lanc*u sorang sorang. biar la sesapa nak suka apa benda pun. lu music takleh jual? try tayang punggung.
    kau bahasa macam pukim*k. sapa nak dengar music kau?

    0

    0
  85. Anonymous says:

    artis kpop nk debut kena jadi trainee bertaun kottt
    muka plastic surgery pon apa kesah, kita bukan nk tgk muka dorg
    lgpon, plastic surgery tu dah jd trend kat sana.
    xsmua dorang miming, ada je yg buat live perfomance siap dance bagai.
    haih, kalau dah tak laku jangan lah kutuk2 org
    ak okay je local ke kpop ke, asal best
    tetibe x suka bunkface neh. haih!

    0

    0
  86. KPOP says:

    artis malaysia xlaku salahkan artis luar….da penganjur nakkan artis korea….nak wat cmane….kalo stakat pggl artis malaysia tp xde org datang show watpe???membazir je…

    0

    0
  87. i'm a fan of k-pop says:

    hehehe mengamuk habis bunkface..why did you say that the kpop artists ‘senang joget2, mekap2 sket, dah dapat juta2 duit’..hellooooo..kau sam bunkface..ko ingat dorang senang2 je dapat tu sume?They worked hard..you know!buka mata ko luas2!usually they were training for 2 – 3 years or maybe long than that before their debut to make sure they would give a high quality performance.dorang bukan senang2 je jadi artist oke!memang la bukan sume artist korea tu mantap.and i admit that’s there is some of them that actually crap juge.but indeed..please show you respect to other people.ko tak dapat apa2 pun if cakap buruk pasal kpop..and what regret me the most is..i actually bought bunkface album!yeah..you album.because i thought that you create a very good music.and although i love kpop i didn’t buy their album..but from now on..i guess..i don’t need that kind of music if the attitude of the group were like that :) No Offense ^_^

    0

    0
  88. Anonymous says:

    Saya minat Bigbang

    0

    0
  89. Ratu minah jambu merah/ biru says:

    kenape nk kutok2 penyanyi bangsa lain? dorang tk kacau penyanyi bangsa lain nye pon kan? terutama penyanyi malaysia dorang ada kutok? dorang datang malaysia pon pasal malaysia yg panggil dorang buat persembahan untok peminat2 korea yg ada kt malaysia paham…… korang pegi kutok2 dorang tu dh kenape? malaysia tknk panggil gangnam style ke si SPY tu untok buat persembahan kt malaysia? hari saptu ni PSY buat persembahan kt singapore …minah jambu yakin penyanyi singapore tkan kutok penyanyi bangsa lain pasal singaporean penuh dngan disiplin nye masing2 …jadi masing2 ada rezeki masing2 dn keistimewaan masing2 …terima khaseh ye thank u…

    0

    0
  90. Anonymous says:

    I smell jealousy…..

    0

    0
  91. Ratu minah jambu merah/ biru says:

    bunkface ni mengarot betol lah budak2 kpop yg buat plastik sugery dia pulak yg sakit hati hahahahahahahahahaha macm nk ketawa pun ada…..biar la dorang nk buat ape pon kt muka dorang untok nk popular tol tak asal kn jangan kacau n sakit kn hati orang lain sudah lah yg lain gi mampos lah !! macm bunkface sekarang ni kalau nk buat plastik sugery macm budak2 kpop pon boleh sape nk marah kan ! tapi jangan lah kutok2 dorang mcm2 tol tak……..kesian nye sampai nk kawin tkde duit ! patut lah si juliana tu lariiii tunggu lambat sangat ! rupa2 nye duit tkdak hahahahahahahahaha…..eh helo korang tu muda lagiiiii cari duit banyak2 rumah kereta jangan ingat nk kawin duluuuu….korang bukan nye tk hensem ! macm SAM dia hensem pe tk payah nk plastik sugery ! tapi kalau SAM nk mantap kn lagi muka tu buat aje plastik sugery biar nampak lebih2 hensem dari budak2 kpop …..tkde lah nk kutok mengutok lagi tol tak SAM????????

    0

    0
  92. zura says:

    so kpda penyanyi2 local tu,,tlg la buat lgu yg xskit tlga ktorg ble dgr yek..
    ni dgn lirik tah ape2..melodi pn wat serabut kpla..

    0

    0
  93. sakura says:

    xyah larr nk kutuk2 sgt…sy pn bkn nye nk fanatik sgt ngn kpop nie tp sblom dye owg jd artis dye owg trainee btahun kot sblom nk jd artis..bkn sng je nk tros jual muka cam kt malaysia nie..dye owg jd dri trainee dri umor 9 tahun dh mula…tp skola ttp skola…smpi dye tamat skola tinggi n smbung jgk stdy kt universiti smpi hbs..cam SM TOWN,JYP, YG n CUBE igt dye nk ambk ke pnyayi yg xbez…smua nie msok akademi dlo larr..sblom jd artis…bkn 2-3 bln blatih tros dpt hasil..xde nye..contohnye cam Yeseop BEAST pegi audition byk kli tp gagal tp usaha lebih bru larr bjaya cam skrg…tu larr cam SHINEE,2NE1 xdtg malaysia kot agknya…ari tu dgr cite Running Man nk dtg malaysia tp xde gk…senyap cam tu gk..takot penerimaan org malaysia kot…tp reality show dye owg n adab sopan dye owg…artis malaysia nie kira nk kutuk je…kowg tu xbangga ke ngn artis barat yg kowg agungkn tu..sme je kn..selalu artis kpop nie dtg xde perform kt award selalu nya kt showcase yg dtg pn smua fans kpop…..xyah larr nk kutuk2..rezki allah bg same rata je..usaha lebih akn dpt lebih…tq

    0

    0
  94. nananana says:

    lagu2 bunkface lg best dr Kpop..
    Mgkn cara bunkface ckp agak kasar,.. tp hensom ke lelaki2 kumpulan kpop tu..lembik jeh…gaya dah ala geng adik2… menari dh cam kumpulan kepompong…

    0

    0
  95. hananana says:

    i mmg tak minat kpop…lagu2 bunkface best pe…

    0

    0
  96. kpopLoverForeverOK!! says:

    wahai cik abg bunkface yg pernah sy minati…. korang sendiri pun minat artis luar negara kan..lg2 lagu org putih kan…asal nak bising kami minat kpop..kami tak bising pun korg minat ape..tak halang pun…asal korg jd gini….mcm aku pun ttp minat stacy,aizat,syila amzah…ha dorang takde mslh pun nak survive kan…maaf la..tp korang salah la kutuk kpop gini wei…aku sendiri minat kpop dah 10tahun kot…knp org skrg ramai minat kpop?knp?korg ptt cr solution la dr persoalan tu…ni tak..npk sgt kot kedengkian korang…ad lak nak paksa2 org minat korang…sory la..kpop…stacy..aizat..syila…ttp dihati…not bunkface anymore…please rsearch more kpop band like ft island n cn blue… u guys akan tau la nape kami ni minat kpop…. bukan semata2 sbb muka dorang kacak ke ape ke…tp sbb dorang sgt aktif,sgt berbakat,yg pntg bersungguh2 berusaha utk tambat hati peminat dan beradab utk bangkitkan nama group dorang…tak la asyik nak perli2 artis kpop lain ke….melenting tak pasal2 ke mcm korang…kan dah kene tembak…ramai gile kot peminat korang lari….aku pun sec. officialnye…takkan minat bunkface lg…annyeong!!!!gudbye!!!

    0

    0
  97. jon says:

    lepas aku skim through komen2 kat sini….aku rase prediction kaum mayan tu betul lah

    0

    0
  98. weird says:

    alaaaa,nak marah bunkface bagai kenapa,biasa la lain org lain view,lain minat,dah dia xsuka ckp mcmtu,kau debat seribu ayat pun,benda ni cmtu jugak.

    0

    0
    • Hoho.. says:

      Dia x suka tu hak dia…x de org marah & kesah pun…tapi nk suruh org jgn dgr kpop tu apsal plak…tu hak masing2…org comment just utk kasi mata & minda bukak ckit…jgn slalu nampak yg negatif je…yg positif tu pandang sebelah mata, camne nk jd famous & dpt support cam kpop tu…kpop artis tu x de t’hegeh pun datang cni…sbb demand tu ade, byk sponsor cari dorg…so, jgn nk asyik nk slhkn kpop je ok…

      0

      0
  99. Love says:

    Artis2 Korea kurang kontroversi coz nk jg imej n peminat tp artis kita sibuk mencari kontroversi utk dikenali n glamor…krgkn kontroversi tgktkan prestasi!!!!!

    0

    0
  100. Kiki says:

    Bunkface hati busuk.
    Tak dapat kahwin, nak salahkan kpop.
    Suruh belajar tinggi-tinggi tak mau, dok sibuk cari chord gitar nak jadi artis,
    sekarang duit tak cukup salah kan orang.

    Puiiiii. Berhenti menyanyi je lah kalau dah camtu T_T
    Its not about Kpop, its about your attitude.

    0

    0
  101. Tina turner says:

    Btol la ckp bunkface tu apela korg ni… Aku ske gk kpop tp yg pompuan je la. T ara n snsd.. Cun2 woo diorg.. Nyanyi pon sedap. Bley wt bini satu hari nanti…

    0

    0
  102. filia says:

    mari dengar Nasyid. kita dengar lagu hafiz hamidun jom. >_<

    0

    0
  103. Anonymous says:

    tu laa kutuk lg..bila peminat peminat kipas susah mati kpop masuk kt ini blog memang mcm2 laa ayat dihambur…xbley nk wtpe..

    0

    0
  104. mak senah come back.. says:

    konon2 urban la minat k-pop.. cube tanye ustaz azhar idrus ye minat k-pop ke rock.. so, dari situ korang leh judge peminat k-pop ni camne.. mmg la music tu universal. tapi k-pop kot. come on la u.. baik minat dangdut.. ahahaha.. yang minat k-pop ni budak kampung yang baru nak tumbuh gigi jer… yang lelaki oter muke da macam ape jer aku tgk.. tak macho langsung.. wekkkkkk.. geli..

    0

    0
  105. Anonymous says:

    tak payah la paksa org jgn dgr kpop.. kalu org tak dgr kpop pun tak semestinya akan dgr lagu ko.. kalu ko best… mesti org support ko punye…

    0

    0
  106. whatever nak tambah.. says:

    SAM : SAM BUNKFACE KONTROVERSI DENGAN KISS2 PEREMPUAN..DEKAT KELAB…
    YOUK : PENAMPILAN JER DAH WAT AKU NAK TAMPAR2 JER SEBAB SELEKEH SANGAT SO JADI LOYA..
    PAAN : KO BAJET KO COMEL JER KAN PADAHAL MUKA LU TU BUDAK2 LAGI DAH GATAL NAK MENIKAH…DAH XDER DUIT BEKERJA KERAS BUKAN MELALAK CAM HANJING KAT SINI!!!!!!
    BANDING NGAN ARTIS KOREA KORANG MEMANG MACAM LANGIT NGAN BUMI!!!KAT SHOUT AWARD LAGI WA DAH PANAS ATI NGAN BUDAK 3 EKOR NI…BELAJAR RESPECT ORANG LAH WOI…
    KAT KOREA DOWANG SANGAT RESPECT PADA SENIOR@ ORANG YANG LEBIH TUA!!SO BAYANGKAN LAH KALAU ORANG LUAR YANG PEGI NEGARA KOREA…SKANG NIE KAT DUNIA MALAYSIA JADI NEGARA KE-3 PALING BURUK &KURANG HAJAR SEBAB KAN PERANGAI FANS YANG BANGANG + ARTIS YANG EDUCATION LEMBAB CAM UNTA NIE..SEKIAN HARAP BUNKFACE PEGI SAMBUNG BELAJAR @ BELAJAR RESPECT ORANG!! PLEASE JANGAN TUNJUK KEBODOHAN…SEBAB PERANGAI KOWANG YANG BODOH NI SATU MALAYSIA BLEH DIGELAR NEGARA BODOH..PAHAM!!!!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
    • alene says:

      betu..betul…sokong..

      0

      0
    • alene says:

      kalo tak de duit nak kawen tak payah laa kawen..tak yah laa nak salahkan kpop…kalo tak cukup duit nak buat yg grand grand nyer kawen wat kecik kecik udah..apalah tak de moral punya org..

      0

      0
  107. abg rambut segak says:

    belajar la…jadi engineer mcm aku. bulan2 dapat gaji… siap leh beli muto beso lagi. kan senang….

    0

    0
    • pizza says:

      Betul tu. Mcm aku pun, bertahun2 belajar. Alhamdulillah, selesa dgn kehidupan skrang. Bukan setakat nak kahwen, nak buat mcm2 pun senang. Nothing to do with K-pop.

      Bunkface, harm done. You talk like this, umpama menabur pasir ke dalam periuk nasik sendiri. Kan dah ramai org benci…..

      0

      0
  108. Mimmy says:

    org suka kpop sebab dorang punya usaha utk jadi entertainer.bukan sebab nak jadi penyanyi semata- mata.
    kat korea, nak jadi entertainer kena start dari umur belasan tahun dan masih sekolah, .training sampai 4-5 tahun, baru diserap jadi artis. masa training xda sape pun kenal. bila dah jadi artis, memang patut la dorg dikenali.
    aku tgk kat malaysia ni ramai yg jadi artis segera.usaha 3 bulan, jadi famous, lps tu hilang tah ke mana. patutnya artis2 malaysia ni kena tgk dr sudut +ve kenapa ramai suka kpop. ingat senang nak jadi entertainer?nak hiburkan org?tak layan running lettewwwww :-p

    0

    0
  109. Primadonna says:

    Music tu kan universal..ikot diri sendri la nk minat sesapa pon..Sian la ko bunkface..1 lagu ko pon aku tktau ape..cmner ko nk bg org minat kt ko..yg aku tau ko tu menjerit je lebih..cer compare suare ko ngan suare hongki or yonghwa..sure ko malu tahap gaban punye..aku tkla minat kpop yg menari2 ni..tapi aku minat cm ftisland n cnblue..multitalented..lagu best..suare sedap..cipta lagu sendri..da p international pon..ko? NAN ADO..fikir-fikirkan la sblm bg comment yg merepek ni..

    0

    0
  110. Mimmy says:

    lagi satu, kebanyakan artis kpop ni berpendidikan tinggi ok! dah la pandai, pandai hiburkan org plak tuh. ekau bunkface ado? kalau org tak suka kau, x payah salahkan kpop. :-p

    0

    0
    • n a u s e a says:

      yeah btol, eg : tablo (epik high) lulusan stanford university, digelar genius. kau ad? aq x de.

      0

      0
  111. Anonymous says:

    bunkface2… ak dgr kpop, tp ak dgr jugak local punya
    siap dgr era fm neh dlm keta
    ak dgr je lagu2 siti nurhaliza, yuna ke apa. tp bunkface tu tak lerrrr
    nmpak sgt antara local artists, korang x lakuuuuuu

    bkn smua kpop miming ke, ak ada je tgk kpop group x miming siap dance bagai
    ko ado??
    n dorg bkn mekap2 je bleh jd artis, before debut tu jd trainee bertaunnn kott
    kalau tak tau, diam sudaaaaa

    0

    0
  112. Foofoojas says:

    Ummmm bukan bunkface ni dh lama debut ke?? dari sebelum kpop wave ni jadi mainstream pun. so kalau dah sampai sekarang tak successful successful lagi, maybe kena tengok balik kat diri sendiri la.

    Tu satu, lagi satu, rasanya orang2 yang minat music macam bunkface memang takkan minat kpop pun. demographic dia memang dah lain. so sepatutnya kpop ni tak effect bunkface pun. yang minat so called “punk” tak punk ni tak sentuh pun kpop. so kalau bunkface betul2 bagus mesti diorg ada following tersendiri. kalau betul betul bagus la. kalau sampai sekarang takde, maybe tak bagus.

    diorang punya statement tu agak tak berpelajaran la. bunkface ni dari University mana? rasanya kalau bunkface nak ciriticize pun biarlah buat research dulu. macam bunkface sorg yang kerja kuat, kpop bands tu tak kerja kuat la nak kata?

    bunkface pernah share a stage dgn artist kpop so for them to come out with derogatory statements sgt la tak hormat to fellow performers and tak menampakkan kan our “local” budaya. hah.. kata nak support local sgt.. apasal perangai mcm kanye west????

    boleh tak some tv station buat forum ala2 fadilah kamsah tu and bwk bunkface and bwk supporters kpop and kita bahas di sana, sbb cerita bunkface kutuk kpoppers ni mcm dh lama sgt and we should end it in a transparent and civil manner. once and for all. ok tu saje. tengkiu and assalamualaikum.

    0

    0
  113. Kpoppers says:

    Wei , tak da duit nak kahwin salahkan kpop apasal . Diorang siap boleh dance macam-macam move sambil nyanyi . Kau senang-senang kata dia macam tu . Diorang susah-susah train dari kecik . Free-free kena kutuk . Dia tak kacau kau , kau tak payah nak kutuk dia . -.-
    Dia miming ? Macam kau tak pernah miming pulak . -.-
    Kalau SHINee and Big Bang tak datang Malaysia dah . Tiga-tiga ni aku cari . -.-

    0

    0
  114. bubble pop says:

    biarla dieorg nk miming pn drpd korg tu lagu, gaye sume nk tiru mcm greenday..meluat hokaay…aku ni bkn la minat kpop pn tp aku naik nyampah bile korg kutuk kpop sbb korg bkn la bgus sgt pn..penat crik chord konon…lgu tiru greenday jgk…hhaaakkktttuuuiiihhhh

    0

    0
  115. mat yo says:

    cuba buat lagu yg best2 barulah makin ramai peminat..
    ni style pon mcm green day baik layan greenday je..

    0

    0
  116. Kpop fan says:

    Booooooo to bunkface. lain kali fikir dlu sblm cakap. awak tu artis tp mcm bukan artissss je. penampilan sgt opsss! artis korea sgt menjaga penampilan mereka. without make up pun drg tetap cantik cthnya Song Ji Hyo(running man).. org yg tgk program drg je tau psl benda2 mcm ne. yg tak tahu asyik bgi point negatif utk antam mereka. contohi mereka berdasarkan nilai-nilai murni, kalau nmpk yg x elok jdikan pengajaran. Selamat berusaha mencapai kejayaan buat bunkface. Semoga menjdi band yg hebat seperti CN BLUE. hahaha

    0

    0
  117. sky23 says:

    artist kpop training smpai bertahun2 untuk menyerlahkan bakat than baru la dpt jd artist…usaha dorg berbaloi2 sebab dpt menambat hati jutaan peminat….bukan senang nk jadi artist kt korea….dorg menang award smpai menangis…peminat yg tau susah senang pn terharu…so, jgn la senang2 nk judge kate dorg nie harapkan muke je….cube think positif skit….kalau korg tu berjaya mcm dorg x pe gak….sebelum kutuk, korg kene la tau mcm mne artist kpop nie bermula dr bawah smpai dorg berjaya….

    0

    0
  118. Suka Bunkface says:

    aku suka bunkface…hahaha…
    mungkin agak tepek ke muka cara dorg ckp..
    tp kadg2 tepek tu yg kena wat..
    kasi sentap sket..
    buktinya peminat kpop sentap, comment2 di atas..

    bagi aku, aku suka aku layan…
    aku xsuka, aku buat xtau je..
    nama jadah band2 kpop lgsg aku xtau..
    rasanya aku tau 1 je..wonder girls…hahaha…
    ntah betul ke x aku eja tu…

    0

    0
  119. peminat bunkface says:

    dorng kutuk niat bukn dri hati kott.. saja jee, kalo x tak habis kena soal propaganza . btw, kita asyik ckp jgn kutuk mengutuk… kesopanan dan kesusilaan.. kpop bagus, bunkface takk…. KORANG RASA SOPAN SANGAT KH TU ?? DHH BAGUS SANGAT KE ?? BIARKN LH DORANG ! BTUL LAH CKP DORNG . ISU PAAN CAKAP PASAL X DPT KWIN, NMPK SNGT DIA MAIN2 KAN . APA Nak MARAH HEBOH2 NIE . HATI MASING2 OKE :) *peace. tak nak lh gaduh2 . kita Malaysia, support Malaysia sudah ~

    0

    0
    • haih~~ says:

      nak main2 biar bertempat…lets say apa yg bunkface ni cakap disiar kat Korea..malu sungguh M’sia x pasal2…industri muzik korea x de pun nak kutuk2 muzik negara lain…blajar untuk hormat org lain kalo nak diri tu dihormati…fan kpop semua x de nak agungkn sgt kpop pun, cuma appreciate & support org yg m’hiburkn dorang..rasenye instead of bunkface cakap jangan dengar kpop elok la la cakap sokong la dorang supaya dorang jadi lebih hebat dr kpop…kn sedap camtu…ni skang nampak bunkface cam LOSER giler kot…huhu…

      0

      0
  120. I HATE BUNKFACE says:

    aku mmg x mnat gila ngan BUNKFACE ni.menyanyi cam org gila..terkinja2,terjerit..buat tlinga aku pekak , mata aku sakit , kpla aku senoneng.mcmana aku nak abis kan dgr dan tgok lagu dorang yg hanya 5 minit tu.wlu apa pun alasannya aku tetap akan katakan korea & japan terbaik.tak kira apa pun KPOP ke SlOW ROCK ke BALADA ke DRAMA ke FILM ke semua cukup perfect kat mata aku.SO WHAT BUNKFACE USELESS?

    0

    0
  121. KPOP forever says:

    hahaha.. apa yang aku nak katakan disini.. KPOP fans dah nyatakan bagi pihak aku.. Thanks KPOP fans…

    To Bunkface and Gig2 yang perasan bagus.. mesti korang tak tau kan most of the KPOP group tahu main alat music macam korang.. lagi hebat dari korang.. cuma itu hanya sebahagian talent mereka, Fokus mereka hanya menari and menyanyi sahaja..Tak macam FT ISland and CN Blue (depa memang live band)-

    Kedua- memang aku akui mmg ada yang miming- tapi tak ramai.. macam niela cuba ko pektis menari and menyanyi at the same time and choreography yang sangat extreme.. mesti tercungap-cungap kan.. dan memang kami tahu.. yang ko nie penyanyi yang cepat semput.. sbb ko live band ko tak boleh miming.. cuba ko bukan, mesti miming your ultimate choice kan? Meh sini aku share satu video yang sangat memerlukan dance type yang extreme dan mereka nie nyanyi live ok..

    http://www.youtube.com/watch?v=oRpypSceeIA

    this group called B.A.P (Best Absolute Perfect) diaorang baru debut January 2012 dan sekarang memiliki official fans around 75K in Korea and other country(B.A.P fancafe) belum lagi unofficial fans diorang termasuk aku.. agaknya beratus ribu kot..
    cuba ko dance and sing like this, agaknya satu perkataan pun tak keluar…

    Sedihla tengok Artis Malaysia macam nie…Macamana kami fans Malaysia nak respect and support korang kalau korang sendiri tak respect artis luar yang sama bidang dengan korang.. aku lg suka dengan KPOP sebab diorang support each other.. aku tak pernah dengar dan baca dorang kutuk sesama sendiri walaupun mereka nie rival.. mereka akan cari jalan dan berusaha lebih kalau nak be on top.. bukan senang nak capture hati peminat.. and you and other malaysia artist should follow their hardwork and find solution how to capture Malaysia Fans… kalau setakat Malay fans tak payahlah.. korang tak cukup popular lagi.. Kalau Fans Chinese and India korang dapat tawan.. then i respect you and admit your popularity..

    So BunkFace .. owh wait i have new name for JUNKFACE..if you want other support and respect you, then you should learn first how to respect others…

    BOO To you.. I’m always ANTI-FAN of you…

    0

    0
  122. kiki says:

    Bila manusia tiada ilmu bercakap…mcm ni la jadinya…huhu

    0

    0
  123. niey sa says:

    Bunkface ni pun bukan menyanyi lagu melayu sgt slalu menyanyi lagu english pastu nak marah org malaysia support kumpulan luar..klu Bunkface ni semangat Malaysia nyanyi la lagu melayu…klu kumpulan lama mcm Search bleh hidup lagi nape Bunkface xbleh?sb org menyampah asyik nyanyi lagu english

    0

    0
  124. akucantik says:

    hahahahah…lawak baca komen korang ni…

    jom pakat ramai-ramai p depan muka 3 orang bunkface ni, luah ape yg kita tak puashati….
    3 orang bunkface ni bukannye baca pun komen2 ni…
    cakap depan muka dieorg mesti lg puashati kan!!…
    moh ramai-ramai….kita serangggggggggg

    0

    0
  125. pemerhati sahajaaaa. says:

    elok elok aku minat bunkface ni dulu terus jd TAKSUKA sbb attitude okrg. HELLOO. jangan nak salahkan org lain. perbaiki dulu diri sendiri. ni sesuka hati nak salahkan org lain. xminat aku kalau attitude mcm ni.

    0

    0
  126. Tak payah nak kutuk sangatlah Kpop. Tak malu ke kutuk orang dalam show??
    Tak ada maruah ea?? Nampak sangat kau tak puas hati dengan apa yang Allah bagi.
    Hey,try hard lah kalau nak berjaya.Jangan lah sakai sangat.
    Cuba masa konsert show tuh elok sikit.Nie tak dah macam beruk nyanyi kat atas pentas.
    Bukan nak kutuk bunkface.Tapi cubalah jangan nak bajet bagus. :)
    Nak kahwin,,,kerja. Tak ada kaitan dengan kpop.

    0

    0
  127. meera says:

    dorang wat plastic surgery, mekap2 utk npk cantek/hensem utk peminat dorang. kau? selekeh, teloncat2 mcm berok. at least kpop 1dunia minat. muzik indie kau? belahhh.

    0

    0
  128. hantukaklimah says:

    hahaha bunkface jeles la tu… walaupun kitorang x tahu ape disebalik lagu kpop… diorang still guna bahasa diorang… kalau korang guna bahasa malaysia pon aku x tahu apebende yg korang sebut… terjerit-jerit… ko ingat org suke ke

    0

    0
  129. benci bunkface says:

    Hello BUNKFACE;

    Imej kau serabai, takda style moden, fesyen pakaian macam orang hutan, rambut panjang serabut, nyanyi terloncat-loncat, pakaian beli dari kedai bundle, sebutan tah hapa-hapa, muka tak cuci serupa macam orang tak mandi, kalau dekat mesti bau macam taik, lagu tahap syok sendiri. Lantak la orang suka Kpop, nak suruh orang suka kau?..tak payah la..bye-bye

    0

    0
  130. MsChoi says:

    dorg buat plastic surgery ke apa ke dorg x guna duit korg pun kan…so x pyh nak kecoh2…nak sokong local konon korg punya lagu pun byk eng songs je kan..suka hati dorg nak miming ke apa ke at least dorg guna bahasa dorg sendiri nak buat lagu….x pyh nak bajet diri tu perfect sgt la weh!

    0

    0
  131. izzhyunji says:

    Sekarang nie mcm2 bende jadi pasal fenomena KPOP nie. 5 years ago xde org kesah. Dulu ak dgn korea je yg tawu… hhuhuuuu betol kate korg, ape yg Bunkface ckp tu mmg x elok, ak pun 1000% disagree ngan dowg. One thing I can say, to local artis saba je la. mcm x bese, M’sia kan slalu ikot peredaran zaman, mana yg lg bagus tu la yg disukai. Tp x perlu nk condemn KPOP artist lak. Dowg x kenal pun korang. Tu newborns KPOP fans lak tak yah nk mencarut-carut maki hamun Bunkface tu, xde maknanye. Ingat Allah lg bagus. Lagu KPOP sekadar diminati sudah.

    0

    0
  132. FreeDom says:

    Kecoh la Bunkface ni salahkan k-pop, hbs y SRK artis luar negara dpt gelaran Dato’ Bunkface xnk lak pertikaikn..

    0

    0
  133. saja nak comment says:

    Bukan lah nak back up Bunkface, tak best jugak dorang mengata dekat kpop, tapi gaya dorang tu macam main2 je. tak payah lah kot korang nak marah sangat dekat dorang tu. =_=”

    0

    0
  134. Abang Komeng says:

    Sakai gila Bunkface ni, setakat cari dua tiga chords, lepas tu ulang-ulang chord yang sama, standard cipta lagu dalam jamban pun boleh, kau nak suruh Abang Komeng beli dan support album kau? Berapi ketiak Abang Komeng dengar keluhan kau. Sorry lah adik2 Bunkface, mmg sakai…

    0

    0
  135. CIK KPOP says:

    Hai abang bunkface usaha lah kalau nak dapat job and jangan lupa rezeki tu ada dekat mana mana, jangan sebab orang lain kau kasi alasan takde job. Tak professional langsung , Please grown up .

    0

    0
  136. onewSHAWOL says:

    WTH

    0

    0
  137. marissa says:

    lor…kecohnya bunckface ni..knapa nk salahkan org lain..kena la cermin diri & pikir knapa org ramai minat kpop & x minat korang??..artis kpop ada jugak yg x encem mcm kumpulan 2bic..tp sora mmg power & still ramai org minat..ramai lg yg sora power2 mcm sg wannabe, december, phantom, hwanhee, brian FTTS, huh gak, The One, FIX, BTOB, wanted & ramai sgt kalu nk list kat cni..x percaya tgk kbs world Immortal song..peminat zman skrg dah pandai menilai artis bukan dr rupa je..bakat pn penting le..

    0

    0
  138. xx says:

    poyo je buckface ni

    0

    0
  139. HH says:

    Media Korea ngan Mesia mmg berbeza. Kalau tgk entertainment weekly kt KBS world berbeza giler dgn Melodi atau propaganza etc. Kalu tgk entertainment weekly dorang bukan main sopan lagi cakap pasal artis lain, takde nak memburuk2kan orang lain. Kalo tgk Melodi atau mana2 rancangan hiburun melayu plak……… BRRRR..

    Satu lagi jarang giler nak tgk artis Korea bergaduh sesama sendiri di PUBLIC. artis mesia ni tak pandai nak cover, semua benda lam otak dorang semua nak luahkan kt twitter la fesbuk la. pastu bila org tak sama opinion dgn dorang kena hentam. apekah?? kalo simpan opinion tu utk bcakap sesama sendiri tak leh ke? hahaha

    ckp psl shout awards, dorang yg baling sampah dgn boo kt 2 grup korea tu xtau kot Hafiz perform kt Korea sblum ni. Cuba tgk mcm mana orang Korea treat artis kita? Ok ke x ok? Iklan kerajaan buat kt tv bukan main byk supaya org mesia berbudi bahasa tapi.. Tsk3

    0

    0
  140. Pengarah urusan SM town punya jiran says:

    Ko ingt kpoppers tu bodo2 nk mnat kpop camtu aje ke?? Buat pgthuan ko, dorg pnye lgu bkualiti, MV trang bnderang, tarian power/sharp, music catchy..
    Plastic surgery tu dorg pnye psl la, ke dorg guna duit bunkface time nk surgery???

    Wp aku ni bkn die hrd fan kpop tp aku dgr lgu2 n prctice dance dorg. Klau xde duit, jgnla kawen! Pfft == ko dpt apa dgn m’ngondem org lain ni bangfes? Esk bla lu kna ktuk ngn kpop bru pdn ngn mka lu!

    0

    0
    • bini sm town punyer kawan fb says:

      diaorg ingt kpoppers ni x tau beza muzik best dgn x best, kalau kpop tu x best dah lama dah kita org sume cabut, sebab best lah kita org minat, hurm bila lah malaysia nk ada band mcm korea, maju mcm korea, yg penting pemikiran pun kena maju, jgn asyik duk kondem org jer, teruk betul artis malaysia

      0

      0
      • Pengarah urusan SM town punya jira says:

        kesimpulannya, kalau x best org xkan minat lah wei. ape punya cetek pemikiran ko ni bangfes.. dasar xde adab sopan ketimuran la ko nih! puii!

        0

        0
  141. Benci Bunkface ! says:

    Bunkface tak payah nak berbual gebang sgt lh..korang jdi artis malaysia tkde kne trainer2 mcm kpop star sampai 4-8 tahun baru boleh jadi artis tau..korang ape tahu ?!! setakat kt atas stage ,nyanyi, ketuk2 drum je tk pyh nk condemn sgt..kpop star siap dance lgi tau ! dorang lgi kepenatan..note that Bunkface !

    0

    0
  142. datuk t says:

    bunkface bajet diorg tere..nk kutuk artis lain plak..ko apehal..artis kpop xpenah kaco korg ko pon..meneyemak je bunkface dlm industri ni..bengong nye bunkface..

    0

    0
  143. alene says:

    kenapa mesti salahkan kpop???tak paham betul..siap kutuk lagi dah tuh mintak sokong local…apa kejadah!!kalo dah attitude macam nie..sampai bila-bila pon tak de org sokong local yerr…

    0

    0
  144. Anonymous says:

    1. alahai..korg ni dh tdesak ke nk duit untk kwen?xkn nyanyi, korg xdpt seratus dua?laa..ko kn islam..lau kwen, xpyh nk berpuluh ribu bg hntran..ckup akad nikah je…dh sesak, buat cr sesak…xkn nk kwen grand2, tp duit hasil simpati mtk org suka lgu korg ..

    2.korg ckp korea buat surgery. if btol pn, ko jeles ke?kalau jeles, ko pg la buat plstic srgry jgk..ape la susah2..muka dorg, lntak r..dorg bkn islam pn..xpn korg pegi ubah muke korg. 2 pn kalau ko rs yg ko bkn islam la…

    3. dari duk dengki xfemes, xde org dgr lagu ko, bek ko dngki dgnustaz2, yg dpt bnyk pahala sbb berdakwah…ko pn islam…wlpn kcukan ke ape ke, korg islam..xkmane pn lagu korg 2..xbntu pn kt akhrat nnt…mgkn dh tb ms korg berubah….

    4. xde sape pksa korg buat band ke ape…dh nk jd pnynyi, trma je la risikonye…asl korg nk kutuk kpop tp xkutuk maroon 5, one direction etc…(pnynyi brt)..sm je kn?korg pn sgt2 terikut org brt…tp ade org ksah?ktuk ko?xde kn?

    KALAU TAK LAKU NAK JUAL LAGU, BAIK KORG STOP DULU….peace yo!!

    0

    0
  145. Fifie says:

    ehem, anggota SNSD pun ada yang pandai main alat muzik. CN Blue cipta lagu sendiri (Kalau tak caya cuba tgk We Got Married yg bahagian ketua kumpulan dgn anggota SNSD). diorg punya disiplin lagi mantap berbanding artis Malaysia. tutur kata dijaga sbb salah sedikit sahaja, terus kena gam (mcm berlaku kat Kangin dr Super Junior).
    kalau nak famous dan banyak duit, kenalah lebarkan sayap sikit. bukan setakat dlm Malaysia, Indonesia dan Singapura. jadi mcm Psy, bertahun juga rasanya dia jadi penyanyi dan baru sekarang diiktiraf satu dunia dgn lagu Gangnam Style (walaupun saya tak suka sangat tgk video dia tp dah mmg rezeki dia). jangan sampai peminat K-pop kat Indonesia tau jer apa Bunkface cakap. diorg ni lagi fanatik dr peminat K-pop Malaysia

    0

    0
  146. havockerz says:

    abang nara.. ni bende dah brape lame dh bunkface cakap.. bende dah dekat sthun kot aku dgr baru kau tetiba nak up kat sini.. diorang underground scene.. biasa lah.. bukan nak jadi haters kpop.. tapi seriously bukan bakat yang di tonjolkan.. muke mamat ala2 gay.. heboh terkinja kinja atas pentas sampai ramai anak gadis melayu yang fanatik gila babi.. seriously . bdk pmpn melayu yang fanatik dgn kpop.. korunk mmg bebal. baik korunk pergi ke jalan agama

    0

    0
    • Anonymous says:

      xreti eja elok2 kah weh? ‘korunk2’ ei geli ah. tak payah nak rempit bagai.

      siapakah anda untuk menilai mereka sebegitu? pandai sungguh mengata org bukan nak tunjuk bakat semata2 eh adakah anda salah seorang dari mereka?

      0

      0
    • Foofoojas says:

      video dah lama, tapi bunkface pun berulang2 je sebut benda ni sampai sekarang. baru je keluar melodi hari tu..
      anda cakap jangan tak educated boleh tak. Statement “mamat muka ala2 gay” tu sangat2 la menghina dan stereotype. diorg prihatin jaga kulit muka semua sebab itu budaya diorg, tak bermaksud dorg gay. pernah dgr terma “metrosexual”?
      macam mana synchronize dancing boleh dipanggil terkinja2. rasa2nya you ni memang hater. and rasanya buang masa menulis komen ni sebab you dah decide dan takkan terbuka pada pendapat org lain. your way or the highway correct? sama la dengan kumpulan bunkface. siapa2 yang tak minat mereka dan minat kpop di label “buang masa”.
      *geleng kepala*

      0

      0
    • n a u s e a says:

      klw muke orang yg ori kaw ckp mcm gay tuh. nmpk gaya cm dah hina ciptaan tuhan. artis kpop tuh ramai jer dak underground. lgi talented and berdisiplin.

      0

      0
  147. Anonymous says:

    pergh…poyo jew bunkface neyh…bkn hebat mn pown…pulun je lebih…murahan betol…

    0

    0
  148. HOihoi says:

    Dulu aku minat kpop tp sekarang dh tk minat sgt , and aku pon bukan fan bunkface tp aku rse bunkface ckp cmtu sbb peminat kpop sekarang over sgt , sume bende nk kait ngan kpop je , over2 plak tu , masa , duit sume membazir kat kpop je !

    0

    0
  149. Anonymous says:

    Music kpop sgt bodoh, seriously aku xpaham sapa yg minat kpop ni. Aku rasa mesti bdk2 xcukup umur Dan kampung yg minat gila Babi dgn kpop ni. Aku xanti kpop cuma music apa yg dorang nyanyi tu, gila sampah!!!! Wake up la bdk2 kmpg jgn tunjuk perangai sakai korang dgn music bodoh mcm ni Dan aku bukan peminat bunkface pun tp I know how to choose quality music.

    0

    0
    • Anonymous says:

      ni mesti pak tua yg suka membebel ni, balik lah pak cik…fans kpop ramai kt seluruh dunia, so pak cik nak kata seluruh dunia kampung….pak cik kot kampung duk bawah ketiak bini dengar lagu org yg x dengar..pkai kain pelekit kot kesian, x tahu isu semasa

      0

      0
    • Anonymous says:

      suka hati la. kacau hidup ko ke? lalala~

      0

      0
    • Anonymous says:

      eh aku pon tak paham dgn orang yg xboleh terima minat org lain ni. apasal hah cer bagitau sikit. aku rasa ramai je org kat luar sana xkecoh pon kalau orang lain minat benda yg dorg xminat. ni x. bila turn kita pulak minat something mesti ada org pertikai. kenapa~ mengapa ya~ ? bukan kah masing2 ada pendapat dan citarasa sendiri

      0

      0
    • wani says:

      ko yg kg ckp org.. wake up its a trend..

      0

      0
    • Haih... says:

      Ni lg sorg..x tau ape tu maksud hormat…minat masing2 kn..x paham google kn ade…skang ni zmn IT kot…music tu universal..biar kau kata sampah pun tetap 1 dunia kenal & minat…terima je la kenyataan tu…kau kot yg rasenye kena wake up..skang dah kpop mmg tgh hot…hasil usaha keras dorg gak…muasic tu quality or x pun subjektif…maybe kau kata kpop sampah, org plak kata music yg kau minat tu plak yg sampah…so, pk la sndr ye…huhu…

      0

      0
  150. bengong says:

    Kecoh bunkface..Rambut macam tak pernah shampoo setahun

    0

    0
  151. Kpop moron says:

    Stupid kpop and the fans. Xbertamadun punya music.

    0

    0
  152. Kpop says:

    I buat plastik sugery pon I popular di serata dunia U ada?

    0

    0
  153. Jon says:

    Haha, ramai gila melayu bajet mata sepet kat sini.. woi..korang duk gila babi bela k-pop, ada diorang amek kisah kat korang ke? ada diorang hulur duit kat mak bapak korang? dah la wei, jgn asik nak cium bontot korea. diorang tak basuh berak pun. too all k-pop fans, u all can suck my dick!

    0

    0
    • Anonymous says:

      perghhhh tak boleh racist lagi dah kau ni enn? patutla pon.. satu mentaliti ngan si SAM ni!!!! stereotype ko tau x?? orang2 macam korang ni la yang nak hancurkan negara and bangsa sendiri.. bahasa jaga bhaiiiii

      0

      0
  154. alene says:

    aq tak puashati betul la..aq nie mmg la kpop fan..but aq lyn gak local nyer..bunkface..aq lyh gak…(walaupun lagu tak best sngt) still lyn..but tak tau lak..bunkface nie mcm nie yerr…main kutuk kutuk lak..ishh ishh..mula dari saat nie aq dah jadi anti-bunkface..
    and satu lagi laa..nak kasi tau..kalo nak SANGAT malaysian support local..tolong la..wat lagu tuh biarlah difahami org..sopan..tak terjerit,terlompat sana sini..ni lagu dah mcm apatah..(MCM BUNKFACE) .kalo mcm nilah baik sokong kpop dari sokong local especially BUNKFACE…BOO~

    0

    0
  155. alene says:

    diorang wat plastic surgery bkn guna duit korang pon cik BUNKFACE pon…lantak la..diorang nak wat pew pon…duit diorang usha diorang….jeles la..tuh..

    0

    0
  156. ihatestupidpeoplewhothinknonsense says:

    This is what we call STUPID NEVER FINISH! Kalo x suruh dgr kpop nape mereka sendiri dgr lagu org putih? Sum 41 lgi tu, nape x lagu local? Kalo xda duit, cari la kerja lain, mengharapkan kerja itu ja, x berusaha langsung!

    0

    0
  157. hahn says:

    aku xde hati nak tgk video ni..
    tp aku nak komen..
    bunkface, kau pk kau dh g london dh cukup bagus?
    kau pk..kau boleh buat world tour mcm big bang?
    show, dance, sing almost everyday for almost a year?
    kau pk kau boleh jual tiket konsert kau – sold out dlm masa 1 jam?
    kau pk..kau g southern america org kenal kau?
    kau pk kau tak ikot budaya barat ke?
    kau pon nyanyi lagu omputih..well at least the koreans, they maintained jer..nyanyi bahasa korea n selit2 english sikit2..
    tgk gaya kau bunkface..konon nak jd mcm greenday malaysia..
    but well..u guys suck!big time!
    baru g london ckit dh kechoh 1 negara..
    pastu ada hati nk kutuk orang suke sape?
    kau ada fans pon dh cukup baik tau!
    if u say that its too mainstream that malaysians are into kpop..
    id say, u are too bloody mainstream that u actually that kinda people who likes to kutuk peminat kpop.
    sorry man..but ure just bloody stupid.bloody arrogant.bodoh sombong.
    fcuk that shit of bombarding kpop fans. i aint a kpop fans..but i listened to them..
    i aint malaysian music fans and i dont listen to them too.
    you know why?because of their attitude..
    which attitude?i think we’re looking at it now.
    dumb move.seriously dumb move.

    and i dont think u can even beat Psy.
    let alone justin bieber.
    hahahaha..

    0

    0
  158. Anonymous says:

    Kpop gadis gemuk2 chubby pun still dapat menari, artist Malaysia ? Kebanyakkan terpacak depan stage menari dah serupa tiang yang menyanyi tak ada strategi langsung . Cuba bandingkan mana lagi yang lebih sihat ? Mesti korea, sebab banyak menari, tetapi artist melayu ? Melolo melalang dah macam apa entah. Bukan nak kutuk artist Melayu ke apa, tapi kenyataan.

    0

    0
  159. heerin says:

    sam n haters kpop..

    try research pasal artis kpop ni especially JYJ…cuba tengok usaha mereka macam mane mereka ni berjaya sbg artis global..dorg berjaya buat concert di german,peru,LA etc…korang ade?and dorg x miming,dorg popular sbb bakat dan usaha dorg sendiri..bukan jyj je,tp tvxq,bigbang,psy,beast,2ne1,sistar,secret..semua tu ade bakat..yg penting usaha..and jangan dengki-mendengki…rezeki masing2…

    0

    0
  160. Sofea says:

    Tak salah nak minat Kpop. Same goes to me. I’m a kpoppers too. Tapi jangan la marahkan artis Malaysia kalau diorang kecewa sebab tak disupport.

    0

    0
  161. Anonymous says:

    aku xde hati nak tgk video ni..
    tp aku nak komen..
    bunkface, kau pk kau dh g london dh cukup bagus?
    kau pk..kau boleh buat world tour mcm big bang?
    show, dance, sing almost everyday for almost a year?
    kau pk kau boleh jual tiket konsert kau – sold out dlm masa 1 jam?
    kau pk..kau g southern america org kenal kau?
    kau pk kau tak ikot budaya barat ke?
    kau pon nyanyi lagu omputih..well at least the koreans, they maintained jer..nyanyi bahasa korea n selit2 english sikit2..
    tgk gaya kau bunkface..konon nak jd mcm greenday malaysia..
    but well..u guys suck!big time!
    baru g london ckit dh kechoh 1 negara..
    pastu ada hati nk kutuk orang suke sape?
    kau ada fans pon dh cukup baik tau!
    if u say that its too mainstream that malaysians are into kpop..
    id say, u are too bloody mainstream that u actually that kinda people who likes to kutuk peminat kpop.
    sorry man..but ure just bloody stupid.bloody arrogant.bodoh sombong.
    fcuk that shit of bombarding kpop fans. i aint a kpop fans..but i listened to them..
    i aint malaysian music fans and i dont listen to them too.
    you know why?because of their attitude..
    which attitude?i think we’re looking at it now.
    dumb move.seriously dumb move.

    and i dont think u can even beat Psy.
    let alone justin bieber.
    hahahaha..

    0

    0
  162. wani says:

    BUNKFACE lagu tah hape2.. weh dgr la CNBLUE,FTISLAND baru ko tahu tahap ko main chord bgai 2 bru tahap ape… xpyahla nk kutuk genre kpop.. patut korg improve bkn kutuk okeh!! nak kwin g la cri duit nk salahkn kpop.. xde dt la 2 jeles dgn kpop lak.

    0

    0
  163. marc says:

    orang melayu mudah meniru, dataang k-pop terus tergila2, w/pun tak paham sepatah haram. k-pop x ada kena mengena dgn budaya kita

    0

    0
    • Anonymous says:

      kesian ko..otak sempit, aku selalu jer search lirik kt youtube, byk jer aku jumpa translation ke english, malay pun ada gak..ko ingat kitaorg dengar jer ker tanpa paham maksud

      0

      0
  164. Adik. says:

    Bunkface2… ape nak jadi la .. dah rezeki diorang nk buat camne . no pain no gain la bro . daripada kau kutuk2 baik kau solat , taubat . aq komen2 ni macam diorang boleh baca pulak . Kpop Muzik sedap . Bunkface pun aq layan la gak time diorang baru nk up . Skrang hampeh .

    0

    0
  165. nicePeople says:

    shit people talk shit…budak2 busuk ni la cth nye…dengki tak pasal2..muak+jelik pon ade..ko ingt korang x annoying ke,pandai kata orang lain..imej korang 1000x annoying..
    ko igt ni zaman tok nenek ko ke..kalo tak paham sume boleh translate..tak de hal punye
    …poiii…

    0

    0
  166. tukg komen says:

    hmm….mcm ni ke mentaliti kita..??? ada prsaingan dr luar… trus nk ckp bkn2….mmg la x elok agung2kn budaya luar, tp x slh kn ambil iktibar…ambil cth ckit mcm mana artis luar tu blh tarik peminat……ni x….asyik je nk slhkn artis luar….

    0

    0
  167. Tina turner says:

    Kpop grup laki mmg bangang.. Yg pompuan best2.. La la la la… Roly poly loli loli poli

    0

    0
    • cn blue says:

      ko ni lah kan kata lagu big bang bosan tp bila big bang menang besar kt mama 2012, ko gi tweet kt twitter ~fantastic baby~, pasal tara miming lah abis grup lain kena, psal tara buat plastic surgery lah abis grup lain kena chop plastic surgery

      0

      0
    • Anonymous says:

      jahat betul tina turner sakit hati dgn grup kpop lain, grup tara x pernah pun menang award sebab miming kuat sgt kot kt showcase hr tu oppppsss, tina turner ni kalau gaduh dgn org mesti mulut celupar kan terutama kalau gaduh dgn org indon oppssssss

      0

      0
    • buble pop says:

      ko tau ker twitter betul tina turner.? setahu aku kalau org gaduh dgn indon mesti gaduh pasal bola atau gaduh pasal agnes, benda biasa tu

      0

      0
  168. mkbs says:

    sy minat k-pop tp bukan fan k-pop. Tak baik bunkface buat begitu. korang x fikir ke…klu suatu hari nanti korang dijemput buat persembahan di negara lain…korang dilayan begitu. Bunkface, anda harus tahu dan faham apa itu KARMA?… klu anda terkena suatu hari nanti PADAN MUKA!!… Muzik kan universal. Korang cari makan dengan muzik. Alangkah baiknya klu bunkface (dan semua artis) saling hormat-menghormati sesama artis tak kiralah artis luar atau dalam. Tak payah berlagak sangat. Masing-masing ada kelebihan sendiri. bukan semua orang minat k-pop, bukan semua orang minat muzik indie, bukan semua orang minat lagu rock, bukan semua orang minat hip hop & rap etc…. pendengar punya selera berbeza. tak payah nak paksa-paksa. Klu artis luar dtg Malaysia mestilah peminat teruja sebab bukan selalu mereka dpt dtg Malaysia. Artis Malaysia ada di mana2…bosanlah selalu nampak…dahlah x segak bergaya kan?….heheheee….

    0

    0
  169. Anonymous says:

    Leesang xhensem tp aku minat..I <3 Kang Gary!

    0

    0
  170. bigbang says:

    Bunkface suck!!! ko xkan blh jadi mcm BIGBANG la ngok, ko blh buat tour seluruh pelusuk dunia? d’org x jual muka la weh xde s’org pun dari d’org buat plastic surgery ko th sbb apa d’org blh pergi jauh? sbb suara d’org bkn mcm ko suara buruk terkinja2 atas stage.. dah th x laku cari la kje lain xyah nyanyi buat teruk asl xlaku je nak salahkan org lain..malu la ckt weh ckp ko igt ade ke org nak sokong ko?? BUNKFACE BODOH!!!!

    0

    0
  171. anisuka says:

    It’s ok..biasa la ,itu hak Bunkface nak suarakan isi hati dorg..Yang pasti aku tetap suka K-Pop..Lagu n suara sedap..Bigbang best..Bunkface pon best,aku suka dua2..K-pop kan trend masa kini..Bunkface ptt pikir cara utk pikat penonton..

    0

    0
  172. Anonymous says:

    xpayah la ada perasaan hasad dengki…dulu dengki sbb demam bollywood, pastu lagu2 indon…skrg ni k-pop…bkn xsupport artis tempatan tapi suke ati la nk support artis luar gak..setiap org ade cita rasa muzik masing2…muzik kan universal

    0

    0
  173. Lina Ariffiin says:

    ewah ewah, cakap kot sedap mulut ye…tak malu ke ngaku nak kawin tak de duit. Kalau tak de duit tu memang tak cukup syarat kawin lah kan!. Yang muka tak siap tu pasal apa.. budak2 Kpop tu muka dah lah jambu2 (plastic surgery tu isu no. 2), pas tu penampilan menarik lagi bersih. Cuba tengok diri korang….ada gigi macam gigi buaya pun ada..sikit2 tukar tak apa…bukan suruh gi buat plastic surgery! kalau muka tu berjerawat, jaga lah sikit! apalah….tengok diri sendiri dulu sebelum komen orang..macam lah artis malaysia tak de yang miming…apa kesah.

    0

    0
  174. DanjiFya says:

    this is a PERSONAL opinion.. disagree? I’m so sorry but i love you da geotjimal! :)

    fans tak support local artist? kpop penyebab album tak leh jual? fans bukan tak support local artis.. fans support.. fans tak support korang je.. buat lagu ikut sedap hati.. sebab apa? ikut sedap sendiri nak nyanyi.. lagu makin lama makin ntahapa2.. then perform live tak boleh nak sumbang pulak kan? come on.. namp
    ak tak kesalahan sendiri? sebelum nak blame orang lain..? dalam album sedap, tapi atas stage? setakat nak menjerit2 atas stage tak ketahuan hala.. THAT IS WHERE YOU LOSE YOUR FANS. and, ingat dengan bash orang macam ni those kpoppers will support you guys? come on, win our HEART not our SIGHT!.

    p/s: i’m not a Kpoppers, but i do belong to a fandom and i do enjoy their songs.. the kickstart is? i’m frustrated with nonsense Malay song.. but i still love Malay songs.. i LOVE listening to IKLIM, AWIE, SITI, HAFIZ, TOMOK etc.. why? because their song isn’t nonsense.

    AND SAM, YOU MIGHT WANT TO DO SOME RESEARCH AND GET YOUR FACTS RIGHT!!! BERLAMBAK VIDEO KAT YOUTUBE, KONSERT BIGBANG PUSING SATU DUNIA.. KAT MALAYSIA PUN BERLAMBAK! BOLEH PEGI TENGOK DIORG MIMING OR TAK PASTU BELAJAR TERUS SHOWMENSHIP DORANG! NI VIDEO 2AM NYANYI BILA TERASA RINDU KAT KONSERT 2-3 HARI LEPAS, AND SHAME ON YOU! PRONOUNCIATION DIORANG IS BETTER AND CLEARER THAN YOU!

    0

    0
  175. Anonymous says:

    G-DRAGON TULIS LAGU SENDIRI OKAY???!!!

    0

    0
  176. donthateTHEM says:

    The bunkface , u have to know that the k-pops deserve a good paid bcos of their hardwork all these while . they wait for a long period for their debut . like g-dragon that hv been trained since 8 y.o . and now he’s 25 . maybe u should go to Korea by yourself and see how hard they work . put a complaint on innocent people ,it doesn’t make sense . Im not saying that you all didnt work hard but admit that this is not your luck yet . so keeping a good work and remember tht u’re a public figure . your fans mind every single words u say . so, beware BUNKFACE .!

    0

    0
  177. mak c kina says:

    aku xlarat nk bce sume komen kt atas ni…tp aku ttp nk ckp gak…aku xla minat sgt k-pop ni,tp aku msh layan lagu2 dorg…aku pn xkenal sape artis k-pop ni,tp muzik kan universal…sape2 blh suke,sape2 blh minat…aku xpenah minat ko BUNKFACE..ble perangai ko mcm ni,lagi la buat aku nyampah tgk ko…pakaian pn xkemas,rambut serabai…jgn salahkan org lain klu dri sndr pn xbtl…cthi la cara dorg bekerja,usaha,ssh payah dorg utk dikenali…jgn salahkan peminat klu korg tu xde sape nk minat…dorg cntk,mekap,dah mmg mcm tu style dorg…klu ko ckp dorg miming,ko tu nyanyi sedap ke?terjerit je aku tgk…klu bahase dorg aku xfhm,mmg patut la,tp klu lagu melayu ko pn aku xfhm,ko nk salah kan pendengar gak ke?

    0

    0
  178. hahn says:

    hey..bencinye bace kat fb dorang…rase mcm nk email kat abg nara jer skrg ni.
    i mean, whats wrong with malaysian artists? why do they have so bizarre attitude?
    WHY???
    abes dorang tak tiru pulak budaya barat? weii..gaya lu nyanyi pon dh tiru greenday laa..
    cara lu perform tuh pon dh terang2 gaya greenday la..
    now i understand why i hate malaysian music..and artists.
    fcuk them shit

    0

    0
  179. Nino says:

    Running Man Fighting!!

    0

    0
  180. Malaysia Sejati says:

    sam, duit x de ke atau ko yg x laku????
    lagu ko klu da bgus bru bley nk kutok org!!!

    0

    0
  181. aku says:

    kpopfans butthurt sgt apehal…ak sokong bunkface..ak benci kalo org kt mesia ni dok terkinja2 ngn kpop..sibuk sgt nk psg lgu kpop kt radio,tv, jemput mai sini apehal…kemon la..support la retis kite sendiri..kalo yg minat kpop tu lyn kt utube or cenel korea cm kbs onetv sudeyyy…

    abg nara ni..nmpk sgt kondem retis mesia..mentang2 la die dulu blajo kt korea..lenkali jgn la buat entry yg berat sbelah..haihhhh..kene adil la..lgpon bface skt ht ngn kpop tu sbb grup cikai korea tu nyebuk kat award kite..haihhh..grup2 cikai kpop tu lak…wat malu kpop je..geliiii.. sokong retis malaysia =)

    0

    0
    • Anonymous says:

      ko ingat bunkface tu femes sgt ker..grup cikai gak, gi korea x da sape pun kenal, kpop tu dtg shout award sebab penganjur bayar, kalau tak…diaorg pun x ingin dtg malaysia tambah plak dgn org mentaliti kampung mcm ko, ko ingt bunkface x melompat terkinja2 ker, setahu aku bunkface selalu melompat terkinja2 pas tu x ada nafas dah nak nyanyi,,,cara ko ckp tu mcm grup bunkface tu femes sgt..aku sentiasa sokong artis malaysia mcm shila, stacy, jac, dato ct, aizat, byk lagi lah..kalau bunkface sorry lah, menang ajl pun x pernah, setakat shout award..anugerah murahan anjuran 8tv

      0

      0
  182. ani says:

    depa ni lagi! hari Ahad lepas berasap telinga degaq depa kutuk Kpop(dan suroh org sokong depa…puuiih!) awat cam samseng jalan raya ja cara depa bercakap? mulut bau ganja! tau lah depa dok puja-puja artis Omputih, tapi la ramai fans dok puja-puja artis Korea lantak kita orang la(Dasar Pandang Ke Timur FTW! lol)..awat denki sangat? cam ner org nak suka hangpa klu perasaan deki dlm tubuh badan hangpa tak dibersihkan!(tengok Yuna popular sampai USA..hangpa ada?)
    kalu dengaq Sam nyanyi vs Lee Hongki nyanyi..uuuihh macam lagit ngan bumi..berbeza sungguh! Hongki FTISLAND leh lari satu concert venue 8 pusingan sambil terloncat-loncat tapi sora dia tetap maintain..high note dia tetap mencakar langit! Sam Bunkface 3 lagu..abis sora dia ke lautt.
    p.s Bunkface, next time tambah kan kualiti lagu dan performance anda. jangan tau nak kutuk Kpop ja ..maybe time tu baru org rasa nak jadi fan hangpa.

    0

    0
  183. Ela says:

    ni mesti tak tau pasai FTISLAND nih! tu la puja sangat artis Omputih. ada sapa-sapa nak buat video Sam vs Hongki tak? bukan apa, saja nak compare live vocal depa. pas tu tujuk kat Sam ngan kengkawan dia. kasi Sam ngan kengkawan dia rendah diri sikit. bukan artis Omputih ja dasyat. artis Asia ada yg lebih dasyat. so, jangan la dok denki-denki nih..tak baik.
    p.s Hongki ngan FTISLAND tak buat langsung plastic surgery. depa memang comei dari dulu lagi^^.

    0

    0
  184. saleha says:

    januari 2013 ni golden disk awards..snsd, big bang, BEAST, 2NE1, Super Junior, KARA, PSY, 4 Minute datang kt malaysia. makin panas lah bunkface

    0

    0
  185. Anonymous says:

    duit orng hak orang.. suka hati nak abihkan kat kpop, Hollywood, Bollywood, local.. duit masing2.. yang mane orng suka dia pilih la..

    sama je macam beli keta, ade toyota, proton, honda..

    0

    0
  186. KPOP Fan says:

    Sakit hati dengan statement dari Bunkface ni. Dieorg buat macam ni, lagi org menyampah dgn band die. Ingat die bagus sgt ke nak kutuk-kutuk KPOP. Kami suka dieorg ada minta duit dari kamu ke.

    0

    0
  187. Bui says:

    Bro Bunkpest… balik la k root under ground lagi elok……

    0

    0
  188. zulaikha says:

    muke dah mcm beruk, walaupun dorang plastic surgery,tp dorang tak main-main dgn agame,

    0

    0
  189. wawa says:

    genre music ni macam roda…hehehe…kejap kat atas pastu kat bawah pastu naiklah atas balik…lek lerrr bunkface.

    0

    0
  190. PS2 says:

    ntah aku xpenah amik tau pasal KPOP pergi jahanam…

    0

    0
  191. anonimouse says:

    dorang nyanyi sambil menari energy gla 2 yg besttt ni takat tgk nyanyi brdiri sambil pgang gitar loncat sana sini..bosannnnn…

    0

    0
  192. Bunk Not Dead says:

    Go Bunk ! Go Bunk !
    Apa yang aku tau pasal k-pop dan peminat2 k-pop
    -Semua jambu macam gay
    -Bajet cute tapi 99.9% plastic surgery
    -Pondan
    -Lagu tak paham rugi je dengar
    -Tarian yang membosankan dan biasa, layan step up lagi cool
    -Bagi yang lelaki tu perangai macam pompuan, pompuan lak gedik2
    -Sensatif

    itu je yang aku tau

    0

    0
    • coconut milkshake says:

      bunkface
      – x ada adab…mentaliti rendah
      -suka boo org
      -cepat judge n pandang rendah kt org
      -tiru sum41, greenday
      -otak batak..before bash kpop, buat research dulu lah
      – selfish..x ada duit..salahkan org lain (hati2 bunker..kalau album x laku…bunker yg kena)
      -bunkface rambut zaman 80an
      -sam nyanyi skit, lompat, penat..mcm mana nk lawan hong ki FT Island
      -lagu bunkface bosan, sama jer semua

      -try search big bang live…tak ada miming…muka original
      -psy gangnam style..ko tgk muka dia ada buat plastic surgery ker..elok jer famous seluruh dunia

      0

      0
    • BUNK GO DIE ! says:

      Go kpop .. go kpop ..
      Apa yg hang xtaw psai kpop n kpopers ..
      – xsuma jambu, daesung Big bang lg nsem dri SAMpah
      – xbajet comel xp mmg comel .. shindong Suju lg comel dri paan
      – plastic sugery ? Hurmm oke ar tuu korea plastic sugery, malaysia BOTOX .. ko soh la YOUK ko tu buat BOTOX bg sma nsem ngan Paan ..
      – xpndan .. yg pondan tu ko
      – xpham lgu? Nmpak sgt buta IT, search la internet bengong .. abes ko dgar lgu Bunkface tu untung?
      – yg ny aku xpham .. tarian dorang pnya STYLE .. tarian dorang tu da jdik ikutan global .. xprcya ? GANGNAM STYLE, NOBODY, SORRY2, GEE n bnyak lg .. aku agk ko msty taw kn plg x GANGNAM STYLE .. sorry la kna list kt ko sbb ku taw ko tu buta IT ..
      – correction, bkn perangai tp sifat .. ko taw asal ? sbb prempuan ad sifat lemah lmbut, budi bahasa haaa yg pnting HORMAT MENGHORMATI .. sbb tu la dorang ad fans global .. bunkface ?
      – mna ko taw gurlz2 sna GEDIK ? ko search internet pn bengong .. asal ko tu da bnyak sgt ke ilmu kt dada tu .. sesedap mlut je ..
      -yg sensitif tu bunkface ngan ko, kalo x xde la bunface buat statement cmtu .. n xde la nk bling2 smpah .. ye dok ?

      Tu je la aku nk komen kt ko ..

      0

      0
  193. bf yoona says:

    kurang ajar betul bunkface…klu kpop tu x best..org tak kan minat …kpop bukan korea jer minat seluruh dunia kot…kpop ada world fanbase…bunkface adaker..?? kalau nak berjaya hati kena bersih…kat malaysia pun bukan popular sgt bunkface ni..suam2 kuku jer..aku sentiasa sokong industri malaysia..aku suka shila hamzah, stacy…drama melayu pun aku layan..film melayu pun aku tgk kt panggung..so aper problem kau bunkface…? muzik kau aku memang tak layan..membosankan dr dulu sampai skrg

    0

    0
  194. codswallop says:

    sebenarnye sam maybe bebulu dengan “kpop maniac”.aku pun selalu gak layan korea,tp setengah tu macam ape dah layan korea.fanatic sangat.sampai kadang2 aku pulak menyampah tengok dorang.mungkin sam tersalah judge dah biase lah kite jiwa remaja. ape lagi ROARRR ahh.sebenarnye aku rase kalau dorang colaborate dengan artis k pop macam ft island CN BLUE baru dorang tau dorang salah kenyataan. pape pun aku suka korea dan bunkface.l

    0

    0
  195. adam says:

    sebenarnye aku rase dorang salah statement lahh,mungkin dorang ter “overr” sangat nak kutuk kutuk kpop.tapi korang pernah tak rase annoyed dengan yang fanatic tahap dewa punya fan kpop?tau lahh dorang suka.aku pun suka gak kpop.tapi aku rase sebenarnye yang menyuntik ketidakpuashatisan si sam ni adalah peminat fanatic kpop itu sendiri.sam memey salah cakap macam tu.dorang cube try colaborate dengan band kpop ft island dengan cn blue.baru lahh judge dorang. doarng patut jadi contoh yg baik kat kite.nonetheless aku suka kpop dan bunkface,

    0

    0
  196. Juwa_Rickjoe says:

    aku mmg kpopers ,, tp aku buat comment ni bukan sebab aku tak puas hati dengan korang ,, ini teguran dari aku .

    1. “Jangan dengar kpop” ?? perlu ke korang judge org ? suka hati la , semua org ade minat masing2 . macam mane la or nak minat korang , kalau nyanyi pon macam org tak cukup nafas. aku minat kpop sebab lagu2 dieorang best2 and pakaian , rambut semuanya kemas . korang ? HAMPEHH ! pakaian aku boleh terima lagi , rambut tu ! korang tengok zombie dlm citer zombi kmpung pisang tu tak? hah ! macam tu la rambut korang .
    2. “Dieorang miming & buat surgery” . mungkin dieorang miming , tapi bukan smua . cube korang bukak YT , tgk ft island live performance . ade dieorang miming ? aku rase suare dieorang lagi sedap kot drpd suare tak cukup nafas korang . mungkin ade yg miming , tp bersebab ok ! actually , dieorang bukan miming pon . dieorang still nyanyi tp ade backup voice. sebab ape ? korang tengok la dieorang kene nyanyi sambil menari . mane tak penat. korang tu lain la , korang penat bukan sebab menari pon . sebab korang terlompat-lompat kat atas pentas tu . walaupun dieorang penat menari tp bile time dieorang nyanyi suara dieorang still ok . kalau korang ? acaneh tu ? . bak kate org2 yg komen kat sini , ade sesetengah artis korea buat surgery and ade sesetengah natural beauty or handsome . jadi korang tak perlu nak judge org supaya tak suka kpop dengan alasan ” dieorang buat surgery ” (aku rase kalau korang bising2 pasal dieorang buat surgery tu pon , korang fikir org yg minat kpop ni kesah ke ?) dah nyata dieorang bukan org malaysia or Islam , dieorang kisah ape nak buat surgery ke tak . kite pon bukan nye boleh halang dieorang pon . kau tak fikir , artis malaysia pki botox2 or surgery bagai ? or yg minat MJ ? kenapa tak tegur ? kenapa kpop jugak yg kau nak bising2 ckp pasal surgery ? asal ? fans korang dah lari ke sebab korang tu tak seHANDSOME artis2 kpop ?
    4. ” kitorang ni yang penat2 buat band, susah payah main cari chord, belajar susah2, dorang senang joget2, mekap2 sket, dah dapat juta2 duit..kitorang xpuas hati”. kenapa pulak nak xpuas hati ? usaha la bro supaya boleh tarik perhatian fans . berdoa lah banyak2 . bukan komen benda yg buruk2 kat media . korang dah besar kan ? korang Pikir La Sendiri !
    5. “support la local, nak kawin pun duit takdak bagi diorang buat apa”. takde duit nak kawin ? org suruh menabung kau tak nak . sekarang nak salahkan org2 yg minat kpop kenapa ? sape cakap aku tak support local ? aku support ! tp yg ‘PANDAI JAGA ATTITUDE’ je . korang ni ape laa , sepatutnya korang tunjuk la contoh yg baik. tp ni kenapa main kutuk2 sesama artis . tak kesah artis luar ke dalam , hormat la sikit . tak banyak , sikit pun jadi la . tp korang ? ckp main lepas je . kalau ckp sesama korang takpe . ni ! kat media . ish ! buat MALU je. macam mane la org tak damn korang . Hishh ~

    #actually aku tak puas hati ape yg sam ckp mase kat shout award hari tu . “beware of the last performance” . Nu’est kan yg buat last performance . and kau konon nak cover la kat melodi . please laa . tak payah nak jadi HIPOKRIT sangat la wehh ! kalau macam ni la perangai korang , memang org tak suke korang smpai bile2 la jawabnye :D

    0

    0
    • KPOP Forever says:

      Ya.. betul aku setuju

      tunggula time Golden Disk Award.. tak senang dudukla dorang.. hahaha.. confirm2 aku pergi.. dapat jumpa B.A.P, SUJU, BEAST, CNBLUE FT ISLAND TAETISEO, SECRET.. AND RAMAI LAGI.. sumer best-best..

      0

      0
  197. JuwaRickjoe says:

    tak prlu kutuk artis kpop sgt la ! cermin diri dulu !

    0

    0
  198. JuwaRickjoe says:

    aku tak paham betul dengan artis malaysia ni . tengoklah kalau rase tak puas hati sikit , luahkan kat media . satu malaysia tengok tu ! Erhh ! buat malu je la ..
    cube korang bezakan antara entertainment weekly (korea) dengan Melodi or propaganza (malaysia) ? org korea bile cerita pasal gossip2 , tak lah sampai mengutuk-ngutuk . dieorang ckp bende baik2 je . mungkin jugak dieorang simpan dalam hati je . takde la smpai mengutuk-ngutuk kat media . kalau malaysia punya ? kutuk sana kutuk sini . maki sana maki sini . cakap main lepas je . memalukan org malaysia . baik berhenti je la jadi artis kalau macam tu .

    mase shout award . VIXX ngan Nu’est kene baling barang & boo , disebabkan sape ? sape eak ? dieorang sabar je tau . tak penah lagi aku dengar kat entertainment weekly yang vixx ngan nu’est or artis kpop lain kutuk malaysia or negara lain. dieorang senyap jee . nak tau VIXX ckp ape kat twitter untuk malaysia ? dieorang ckp macam ni “FANS IN MALAYSIA! THANKS FOR WELCOMING US!! I THINK IT IS NOT POSSIBLE ALL HAVE THE SAME MIND ABOUT US . WE CAN MAKE A LOT OF EXPERIENCES AND MEMORY IN MALAYSIA . SEE YOU AGAIN !!”
    ade dieorang marah ? maki ? kutuk ? . malahan dieorang berTERIMA KASIH tau ! korang boleh lagi kutuk2 dieorang . haishh ! teruk ! lain kali fikir dulu sebelum nak merendah-rendahkan orang . cermin diri dulu . kalau diri tu dah perfect takpe la jugak . ni? suare pon tak cukup nafas , performance macam org gile , pakaian serabut .
    pelik betul kenape korang tak kutuk artis2 barat ha ? aku rase artis barat tu lagi teruk kot.

    aku rase korang jadi artis sebab nak popular je kan . sebab tu korang marah sangat . sebab kpop dah popular kat satu dunia . dah lah berhenti la kutuk2 kpop . korang popular pon smpi tahap mane je ? ada sampai luar malaysia? ade pon singapore je lah .

    aku rase kan , korang yg sepatutnya kene boo kau tau tak . dah la TAK BERADAP ! aku comfirmed jadi ANTI-BUNKFACE !

    0

    0
    • mkbs says:

      bunkface tu berani buat begitu sebab durang menang award… dah menang berdiri atas pentas mic depan mulut…apalagi…meroyanlah…

      0

      0
  199. Arif Henry says:

    Bunkface ni contoh artis yg hati busuk, bajet bagus dan tak hebat pun. muka sekor2 yg tak mandi ni takdela seberapa dan bakat pun ala kadar je. kalau dah tak laku tu pandai2lah cari/buat keje lain yg lebih berfaedah..!! nilah jenis manusia hati busuk yg takleh tengok org lain berjaya atau lebih. kalau dah tengok org lain hebat, kau kenalah usaha lebih atau bersaing secara sihat/positif supaya diri kau lebih maju. ini tidak, asyik nak cari pasal n kutuk caci org je.. sesuai sgtlah nama group kau Bunkface, muka sekor2 mcm tahik kering je !!! gi mampuslah bunkface !!

    0

    0
  200. n a u s e a says:

    ap yg bunkface ckp btol jgak.kite ta ptt taksub sgt ngn artis luar. .itu jer yg betul.tp aq ta setuju dgn cara dorang meluahkn tuh.itu jer yg betul.

    our local entertainer should learn from the kpop artists how they gain their fan loves, how do they perform. and kalaw dorang miming pn tadenye lagu dorang dok terpacak kt billboard tuh.at least, artis kpop ni, di train bertahun,and most of them, have excellent educational bckground and wrote their own song.see, how good they are. lagi satu, dorang kalaw pakai seksi, lagu ta sesuai untuk public, dorang kena banned drpd muncul kt mne2 show. artis malaysia pakai seksi camtuh jer, ta kena ape2 tndkn dgn authorities pn. paling2 kena gosip ngn public jer.nme jer islam.haish.

    artis korea ni ta sombong, dorang hormat senior drg. bende ni pttnye jdi ikutan.
    kate orang Malaysia ni berbudi bahasa, sopan santun, peramah. puihhla.
    betul kate JuwaRickjoe, asl ta kutuk artis barat tuh. drg lagi ade yg freemason. asal ta boo JB tuh? Lantak dorang la na bwat plastic surgery, drg pnye muka, dwet dorang. ko susah k?
    nme dah sedap2 ,pggilnye sam.pekehe?

    geramnye aq, aq malu nk mngaku yg bunkface ni sewarganegara.

    0

    0
  201. n a u s e a says:

    patutla tade artis malaysia dapat mama award, yg ade thai, singapore, indonesia n etc.
    malu giler.

    0

    0
  202. jue says:

    balik lah bunkface, nak kawen pun xder duit, patut awek lari..booooooo….

    0

    0
  203. bunkpiah band : SAMpah peon youk says:

    bukface tu sapa? best ker? kenapa tak berapa famous pun

    0

    0
  204. sapkoklu says:

    Nak tambah komen2 kat atas..cengginilah, ak minat kpop tp sebelum ak minat kpop, ak layan hardcore punya music mcm Alesana, AFI, august burn red, bullet for my valentine dan byk lagilah yang klu ak sebut pun korg bukan amek port pun. Oh dan tidak lupa juge BUNKFACE..jadi klu korang2 y kate peminat kpop ni tkde taste? Memang tk langsung lah. Dah tu ko y tk berusaha menghiburkan fans..tk dpt lah kitorg yang kekonon fans ni nak setia..dan klu ko nk tau sgt..dorg ad a variety show y membuatkan kite rse lagi rapat dgn dorg..KAMI BUKAN HANYA MINAT MUSIC YANG KALAU MUSIK KO DAH BASI..berusahalah jual tepi tong sampah yang agak2 aku lalat pun tak hingin lah nak hinggap!tapi kami tgk juga perilaku artis2 tu yg memang sgt adorable dan tk FAKE mcm kengkorang. Aigoooooo #takmarahtapitakfaham

    0

    0
  205. Anonymous says:

    Salam semua…boleh x kita semua berfikir secara +ve…bkn itu mksud bunkface dan die bukan merendahkan genre Kpop tp die berada dipihak sebagai seniman malaysia…kita sendiri sepatutnya menyokong muzik malaysia kita dan martabatkan muzik malaysia klau bukan kita…sapa lg nak menyokong…saya bukanlah peminat bunkface tp saya setuju dgn kata2 dia..mencari makan di tempat sendiri pon kita kne merayu sesama kita…tp muzik luar yg masuk senang2 dapat habuan yg melambung…yg pasti klau xpuas hati dgn muzik negara kita…bagilah idea..ramai2 buat lagu..pas tu bg idea kt artis2 kita..sharing is caring la…wassalam

    0

    0
    • primadonna says:

      salam , cara bunkface memberi pernyataan sebagai SENIMAN MALAYSIA logik ker ?? kutuk k pop , salah kan k pop x cukup duit untk kawen , kate depa miming , kate depa plastik ??? ini ke budaya seniman malaysia ? X PUAS HATI jaln penyelesaian KUTUK ? lagipon salah ke kami nak minat kpop bukan kami langsong x dngr lagu malaysia . tpi kalu gini lah cara band malaysia . awak rase kami ada hati lagi ke nk support ? band bunkface tu perfect sngat ker ? buad persembahn seakan hardcore (rambut punk , seluar koyak ) better kpop even they r a little bit queen . bunkface !! ahh . dulu aq minat gak tpi dah tebukti kumpulan kowng x suka kan cabaran . salam !

      0

      0
  206. Lalola says:

    Banyak lawaaaa gigi kau sam kate diorang tu miming..! Ni haa bukti yg diorg tak miming.. Nah kau.. Mendapat dosa menfitnah..!

    0

    0
  207. primadonna says:

    aq xpham , apsal korang my means bunkface nak kutuk2 k pop . apsal ? korang rase tergugat ke ? hello ! korang ingat dy owg jenis x berusehe ke ? korang tau x mcm mane permulaan ft island ? selagi korang x tau kesah xyah bising .! kalau x puas hati lagi . JOM BUAD BATTLE BY BANDS !!!! band kaw n ft island ! x dak rasuah .. kite tngok sape artis sebenar . lagi satu jng nak salah kan dyorang buat plastik .. ft island x dek sowng pon buad plastik ! arraseo ? dyorang natural . yg paling buad aq tabik spring kat dyorang … dyorang x buruk kan nama band laen . bukan mcm kowang rase tegugat n then kutuk2 plak . ni yg buad aq naik darah plak . bukan aq x suport local but aq just support yg attitude dy elok . thats all . aq harap kowng x kankutuk2 kpop lagi coz kowng yg akan kene blik . aq mintak maaf terlanjur kate but that is my feeling .
    im feel sorry to you .. salam

    0

    0
  208. misseva says:

    I mmg mnat kpop..fanatik jgk la..so far btol la bunkface ckp..kelakar jgk bunkface nih..xda la dieorng kutuk2 sngt pong..da mmg bnda btol..both i like..bunkface n kpop..cn blue…:D

    0

    0
  209. misseva says:

    hahah..kalakar jgk bunkface nih..bkn kutuk 2..mmg bnda btol..i pon fan kpop..easy2..gudluck both bunkface n kpop..especially cn blue! :D

    0

    0
  210. anti-war says:

    sya suka k-pop
    sya suka bunk-face
    sya suka lolli-pop
    sya xsuka muka abg…pe ak merepekla…da jom tidohhhhhhhh

    0

    0
  211. Hahahah.. says:

    Mak aih.. ramai btul yang mara kat sini.. ahahah.. alah xyah nak marah2 sangat lah.. lek sudah.. dah die x suka kpop biakan jer.. poyo btul korang suma nie.. aku minat slipknot otep children of bodom metallica soad leh jer aku minat girl generation T ara 2ne1 sistar dll. aduh.. kata masing2 musician.. sooo respect lah others people music.. bunkface poyo peminat rockers kat sini poyo peminat kpop pun poyo.. suma x reti nak appreaciate music.. long live music motherfucker..

    0

    0
  212. bunkfacepergimati says:

    yeah!!!! primadonna here! pergi mati sama bunkface nk duit kawen pegi jual pisang goreng la, tu pon belum tentu laku ! puih bunkface. pengecut !

    0

    0
    • kpop is the best says:

      woi bunkface..sblum nk maki-maki kpop ne ..kmu kna tngk dlu show drang ne cantek ke buruk ke klaw bruk tak pyah nk comment2..klw cantek bru bleh comment..tngk skrang apa dh jdi kan kna hntam blik..ne men hntam je..

      0

      0
  213. unknown says:

    bunkface jelous kot pasal kpop artist good looking semuanya, dance diaorang pun daebak! (awesome). lagu2 diorang mak ai, touched habes! kalau stakat nak tanding dgn dgn lgu bunkface tah ape tajuk ntah, takde maknenye… ;D

    0

    0
  214. Fishbuuk says:

    Kesian minda orang Malaysia sekarang nie dipengaruhi oleh negara luar. Tidak lama lagi kita akan dijajah punya. Sedarlah semua rakyat.

    0

    0
  215. anonymous says:

    cer dgr lagu BUNKFACE n lagu2 GRENNDAY..same x???
    adoiyaii SAM..ko copy org ko x ingt.
    Skrg sapa yg plastik??
    Dasar x ori

    0

    0
  216. Benci manusia yg dengki says:

    bunkface ni perasan bagus wpun hakikatnye takde org pun yg minat. dengki dgn org lebih best n berjaya. blahla kau bunkface dahla sekor2 muka tak siap cam taik.

    0

    0
  217. muruku says:

    aku sokong bunkface!bknnye pham pon lagu kepop 2…diorg 2 nyanyi skejap je..p2 ttbe je blakon…skrg ttbe nk wt mjlis anugerah kt m’sia…lain kli jemput r org putih 2 cina bangla india wat mjlis kt m’sia..kate universal..

    0

    0
    • FOREVER KPOP !!!! says:

      woiii minachi !! ko pn skali bodo ! google la der ! tk pnah google ke ??? asal nk kait dgn lakonan plak ? da trnyata mmg dorang brbakat .. bkn stakat nyanyi je ! menari ! berlakon ! nk apa lg ? kemas rumah ko pn dorang boleh ! hah bru je segelintir je artis yg attend GDA tu, ko da mengelabah .. aku tak la kalo suma artis attend GDA tu, ko nak buad apa .. ntah2 bnoh dri trus sbb tkley trima knyataan .. relex ar der, mkan kitket lu ~ choww ~~

      0

      0
    • eyza nieza says:

      BOLEH JE JEMPUT TAPI KO ADA DUIT KE NK JEMPUT????????????????????? ORG LUAR NEGARA JEMPUT ORG MALAYSIA PUN PAKAI DUIT ARRRR GILA PUNYA MURUKU

      0

      0
  218. kpork says:

    kpop sakai

    0

    0
  219. Bro says:

    Buat ape la kecoh2 psl KPOP, tu bkn dr budaya islam. Rsanya rmai yg tau budaya2 dr barat @ dr mana2 slain islam xdak mmbentuk syaksiyyah islam remaja islam,lg rosak ada la.Buat apa terkinja2,mngikut diorg? xdakkah islam itu smpurna? Nk brhibur dbnarkn dlm islam tp bkn sbegini. Selagi xdak ada Khilafah(ngara islam) slagi tu u.islam dlalaikn byk prkara,ngara sekuler skrg lgsung xdak mmndidik msyarakat ttng islam sbnar.

    0

    0
  220. BunkfaceFan says:

    Hidup bunkface ! V A M P I R E W E E K E N D

    0

    0
  221. aina says:

    whatever bunkface nak kata aku tak kesah, kami minat kpop bukan kerana mereka handsome? what? plastic surgery? ehh, mereka tuh mana ada buad plastic surgery semua tuh, bunkface kutuk kpop seolah olah kutuk diri mereka sendiri, bunkface pun artis jugak kan? ehh, kami minat mereka sebab bakat depa, suara mereka, cuba dengar lah suara orang korea serious buad kita melting, sudahlah tuh bunkface, jangan cakap tak fikir otak lain kali :)

    0

    0
  222. love SHINee oppa says:

    pergh….bunkface ni dah la serot muke nye nk kutuk kpop macam die tu hensem sgt lak lah kpop tu hensem ,, heh klo nk kutuk kpop tu cermin skit diri tu ade hati lk tu muke dh serot mcm ape ,, kpop x penah kn ngutuk korang so jgn la cri pasal kpop tu sume jage diorang nye fans x mcm korang muke serot fan pon x de,, apeelerh ketinggalan zaman btol ,,kpop ni org nye sorang tpi fans bejuta juta duet pon bejuta juta so, ade le duet nk kawin!!!!!!!!!

    0

    0
  223. Mrs.S says:

    Bodoh punya Bunkface ! Kpop tu hebat sebab tu dpt duit berjuta2 ! bukan semua miming , ada yg nyanyi live . ek elah , setakat main alat muzik je , korg pandai menari ? diorg train bertahun2 tau nak jadi penyanyi . -_- .

    0

    0
  224. fti says:

    aku nie minat gk bunkface, tambah2 si paan 2,, tp lpas taw sal nie.. tros tawar hati ngn bunkface.. huh,, diorang sbnarnya jelez b’coz diorang xpndai mnari cm artis kpop, nyanyi pon semput.. haha,, sblum kata kt orang,, baik cermin diri dulu la.. haish

    0

    0
  225. dave grohl says:

    hidup bunkface!! hidup punkrock!! hidup rock n roll!!

    0

    0
  226. Anonymous says:

    stuju dgn bunkface, kita spatutnya sokong muzik tmpatan, bkn nk agung2kan muzik kafir cmtu !!

    0

    0
    • love SHINee oppa says:

      kitorang bukan nk agong2x kn kpop tpi lagu tempatan ni x best ngarot,,,

      0

      0
    • eyza nieza says:

      kitorang bkn nk agung2kn muzik k-pop tu cume kitorang minat jer. same jugak macam muzik tempatan kitorang minat jugak. saya minat muzik tempatan jugak tapi x de pun kutuk muzik tempatan tapi sekarang ni dah lain apa hak bunkface nk kutuk k-pop.. itu jer. apa hak bunkface nk ungkit2. kiteorang yg minat k-pop ni x delah taksub sangat. kiteorang tahu ada batas nya sebagai orang islam. ada x korang yg kutuk k-pop dengar ORANG YANG MINAT K-POP MASUK KRISTIAN ada x. x de kn.

      0

      0
  227. Anonymous says:

    artis kpop kene ejek dah nak marah pulak peminat kpop ni. pastu nak bash artis2 atau band2 tanah air yang tak suka kpop . nabi muhammad kene dicaci apa tindakan korang?

    0

    0
  228. FOREVER KPOPERS !!!! says:

    for all kpopers ignore je suma smpah2 ny .. sekali yg tiga2 ekor beruang tu .. KEEP CALM AND LOVE KPOP FOREVER ~ dorang yg bkan kpopers ny mmg xkan pham sbb apa kita mnat kpop .. buang masa nk trgkan ~

    0

    0
  229. Star says:

    Betul kata bunkface tu!haha…

    0

    0
  230. Kpop says:

    Betul jugak kata bunkface tu…saya un mnat kpop…psy nk dtg kt mlaysia utk thun bru cina ni un kena byar 2 juta…byak kot…klau 2 juta tu tolong org miskin ke dpt phala jgak…hrp2 jgnlah dtg…sokong bunkface!!

    0

    0
  231. Kpop says:

    Betul jgak kata bunkface tu….saya un mnat kpop jgak…psy jmput dtg kt malaysia utk thun baru cina ni…byaran un mencecah 2 juta…byak kot….lagu un bkan sedap un…..hrap2 jgnlah dtg…baek ambek artis tempatan ker…sokong bunkface

    0

    0
    • yeke kpop ?? says:

      der ekud suka la dorang jemput sape pn tu raya cina yg nk mengelabah tak tntu pasal tu asal ~~

      0

      0
  232. eyza nieza says:

    bunkface…………gila……………….sewel………… hoi kalau anti sgt k-pop tu cube jgn nk suruh org malaysia blg sampah pun dekat org k-pop apa hak ko. cube ko jadi diorang ko malu x. tengok sapa yg dpt nama ‘KURNG AJAR’ tu.??????? MALAYSIA jugakkan x malu eh?????? bunkface ko nie aq rasa dah lupa daratan lh. baru femes sikit ada hati kutuk k-pop tengok berapa ramai yg kutuk ko….aq tersenyumlh tengok ko kena kutuk .PADAN MUKA. baru malu pulak… diorang pun traning penat2. ada yg dtg dr USA tau sebab nk msk k-pop ni. dr china, thailand macam2 lg lah . diorang dtg ke korea tu sebab diorang nk belajar adab org korea sopan aje…. ko ada x de kan muka macam apa ada hati nk kutuk k-pop. diorang ke sana diorang nk diri diorang terkenal and negara diorang terkenal. sebab diorang tahukorea dh femes. ko cube lh belajar dr org korea yg x pernah putus asa walau kena caci pun diorang tetap buat lagu jugak diorang ada hati dan perasaan. ko ni ada hasad dengki buat apa walaupun korea tu kafir tapi diorang x de pun dengki kite. dah lah malas nk lyn bunkface utk selamanya2. 4ever.

    0

    0
  233. deal says:

    It’s actually a great and helpful piece of information. I am happy that you just shared this helpful info with us. Please keep us up to date like this. Thanks for sharing.

    0

    0
  234. yuni says:

    tak minat kpop tak per, jgn lah kutuk2 kpop pulak, muzik bunkface tu sendiri pun ntah apa2..dlm malaysia pun tak brapa nk laku, baiki lah band kau dulu bunkface sebelum terpekik terlolong

    0

    0
  235. AJIM says:

    betuul laaa cakap BUNKFACE TUUU

    0

    0
    • Anonymous says:

      BATUL JGK kate BUNKFACE TUU SBB KPOP TU BOLEH MEROSAKKAN MINDA ANAK MUDE DGN TARIAN YANG GHAIRAH TUUU LAGI2 KPOP PEREMPUAN TUSAMPAI TERKANGKANG KANGKANG .tapi yg penting AKU MINAT BUNKFACE DGN GREENDAY .BF IS BEEST

      0

      0
  236. AJIM GREENDAY says:

    betul laa kate bunkface tuuu KPOP TU MEROSAKKAN MINDA ANAK2 MUDE DGN TARIAN GHAIRAH TUUU.LAGI2 KPOP PEREMPUAN TUUUU DGN MENARI TERKANGKANG KANGKANG. TAPI YG PENTING AKU SUKE BUNKFACE DGN GREENDAY .BF IS BEST

    0

    0
  237. kpop 4ever says:

    woi bungkes ko xyah nk bajet sangat la,,,,nk kutuk kpop lak,,,,mcm ko bgos sangat kew???cube nengok bigbang dorang punye album boley jual sampai 2 juta,,,ko?album 100 ponw x smpai,,,,bungkes,ko x yh nk belagak sangat la,,,,,,kpop muke x cntik pon popular,,,,kenapa?sebab dorang punye suare tu bgos,,,,bkn kelaut mcm korang nyanyi,,,,,da la muke mcm sial jew,,,,,,,

    0

    0
    • aq sokong ko kpop 4ever!!!!tengok 2ne1 dorang punye album tu ley jual smpai juta2 bab muzik diorang cool jew.,,,,,,,tapi si bunekis ni,,,,,x tau la apew nk ckp,,,

      0

      0
  238. whatever says:

    aku setia bace komen korang dari atas samapi bawah :D, WE KPOPPERS NEVER DIE :D

    0

    0
  239. emmm says:

    kelakar ar ak baca komen korg. tapi satu je. ak peminat kpop gak. mcm korg kata sam bunnkface ini lagu ntah pape dan x popular mcm artis kpop. so kpop fans buat apa nak tergugat smpi mengelabah n kata mcm2. kita mesti cool. sbb korean artist x tergugat langsung pasal bnda ni , ntah2 diorg x tahu pun and industri kpop still berkembang sampai sekrang. dan the most importants is x malu ke? kita bergadoh sesama sendiri untuk menyokong bangsa lain dan bangsa lain itu x kisah langsung dengan bangsa kita. see.. berdiri lah di alam nyata. jngan nak berangan tak tentu pasal

    0

    0
  240. K-Poppers says:

    Response utk SAM: Memang la diorang buat surgery . Handsome sebab surgery lerr . Kitorang tak cakap pun diorang natural .

    Response utk YOUK: Dah tu x puas hati teruskan lah berusaha, bukan kutuk orang lain . Hadoyai =_=

    Response utk PAAN: “bagi diorang buat apa” ?! Bagi duit kat diorang utk dengar diorang menyanyi ler . Kau ingat kitorang bazirkan duit yang kitorang susah payah nak dapatkan kat diorang utk saje2 ?

    0

    0
  241. HIMSELF says:

    ape la bongok k-poop ni..ahahah..cn blue mcm bapok..ft island si jeremy bjet la ko rock dressing rock tpi ahahah..mcm pondan..sme pondan kat sni ske k-poop..ak sokong bunkface..maaf ye encik k -poopers sekalian..ahahah..artis malaysia ada nak sokong gak luar negara..ko minat de sampai 18 million pon 20 million on dia tak pedah kaya..ko ada apa?ahaha..get a life la wey..artis k-poop konon..kenal ko pon tak..ahahaha..sokong artis tempatan ok..oh silap eja k-poopers sorry patut la bau tahik..sume komen ak baca sampah..terasa?pegi jahanam..ada ak kisah?

    0

    1