Written by AbangNara | April 13th, 2011

usop wilcha

Inilah bahana bila jadi popular. Semua orang nak amik kesempatan. Mangsa terbaru tak lain tak bukan Usop Wilcha. Khabarnya admin Facebook Usop Wilcha Glamor di Pentas ABPBH2010 mengambil kesempatan menjual barangan seperti T-Shirt, seluar dalam dan saputangan tanpa kebenaran tuan punya. Perkara ini terkantoi apabila salah seorang pembeli menghubunginya berkaitan hal tersebut. Terus Usop Wilcha buat statement di Facebook rasminya.

usop wilcha

Dan sebenarnya sudah ada interaksi antara Usop Wilcha dan admin Facebook yang menjual barangan tersebut seperti di bawah.

usopp

Gelak tak ingat Abang Nara membaca komen si tuan punya admin. Abang Nara tak rasa penat tahap mana pun kalau setakat nak promote Facebook page seseorang yang dah memang sedia famous. Tapi Abang Nara puji otak tuan punya admin Facebook ini. Memang pandai cari duit. Bawak-bawaklah berbincang. Benda boleh setel. Yang penting kena buang ego masing-masing. Kalau dedua keras kepala sampai mati pun tak habis.

Kalau susah sangat, kita bakor je ~~~~~~~~

 

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

78 responses to Usop Wilcha Mengamuk Kepopularitian Disalah Guna, Kita Bakor Je!!!

  1. lovesucks says:

    kesian dayniel izham tu..nmpk beno gile duit.. diri sdiri tak popular, salah guna populariti orang.. heh

    0
    0
    • kebaboommm says:

      seddeyyh!!!mmg pandai diorg ni amik kesempatan kan..tp kredit jugak la mmt yg “biz minded” ni..ade la gak die promote n memfofularkan ucop ni sikit2..tp penat ke ko setakat nak register new FB akaun??hahha…go SHY8/ucop wilcha!!!

      0
      0
    • pak mustar says:

      payah2 je delete sudah fan page yg dibuat oleh dayniel tu..

      kan si usop dah ada fb sendiri..
      xpayah la buat untuk dia..

      payah bila banyak sgt ni..
      xtau yg mana satu..

      awok nengok yang page si dayniel buat tu selalu update..

      ada contest la, ada jual baju bagai..
      nampak menggunakannya untuk kepentingan peribadi..

      sudah2 la ..delete delete.

      oleh kerana kita hidup dalam kepimpinan demokrasi, Saya pak mustar sekali peminat usop, mengesyorkan supaya facebook yang dibuat oleh dayniel izham tu didelete, dan sekiranya kita menang dalam undian ini, sila angkat tangan mcam sayaaaaa….

      0
      0
    • comei says:

      tu biz minded nama nye..tp ye la, amik kesempatan atas ‘kepopularan’ org len..org tu penat jatuh n bgn balik.yg sorang tu,senang2 je nak kaut untung cpt.hmm..dunia2

      0
      0
      • Anabobo says:

        Td aku cri page shy8.. Tetiba ada page kami suke usop wilcha tp bnci shy8 . Hahahahaa

        nmpk sgt org tu xpuas hti n xtw malu…tls nk bg shy8 tu sdr dri.dsar mnusia mengong.haha

        0
        0
    • Usin singapore says:

      wat report polis je senang abih cte..x perlu nk wat baek ngn pencetak rompak cmnie..amik untung atas idea org..

      0
      0
    • feyus says:

      Lagi glamour..lagi bermasalah. Kena tangani dgn cr yg elok dan bijaksana.
      Cara nak pastikan Handset berkualiti atau tidak

      0
      0
    • shikant says:

      si dayniel tu kata dah bebaik ngan usop, tapi xtau la btul ke tak…mcm xcaya je…

      0
      0
    • MIS JAJA says:

      http://contenganperasan.blogspot.com/2011/04/perasan-facebook-biler-usop-wilcha-men.html

      NAK KONGSI BILER USOP WILCHA UPDATE STATUS.KLAKAR LA KORANG.HAHA :P

      0
      0
  2. Dauspozi says:

    ehh.. aku kenal sgt Dayniel Izham tu, admin oh! Lawak kan?.. keh3

    0
    0
  3. ila.. says:

    aku first!!

    0
    0
  4. aku wanita says:

    mslh dh setel kan smlm..abg usop wilcha pun dh bg kebenaran admin tu jg fanpage tu leklok..cuma abg usop kata kalo ada mslh yg timbul jgn salahkan dia..ok la tu saling bekerjasama..baru kebabom usop wilcha…xmo gaduh2 yek…

    0
    0
  5. NeeWa YooNa says:

    Lor…..kalo rezeki tu sama2 la cari dgn cara yg baik…jgn gaduh2…

    0
    0
  6. ruzaimee says:

    bro nara, agak2 la admin tu jual seluar dalam..haha.. dia saja tulih mcm tu la..habih xkn wilchar pn admin tu jual..haha

    0
    0
  7. maya says:

    ssh pyh nk tlg promot org tu nape? glemer sket je, dh kecoh dh. xyh la dok promot org tu..

    0
    0
  8. aslann says:

    HAHAHA..plawok plawok plawok!!

    0
    0
  9. sailormoon says:

    erm…
    mcm2 cara org cari duit…
    pandai dayniel tuh…
    aku kenal ucop
    tp x kenal dayniel..
    siapa yg lg kesian????
    hukhukhuk…

    0
    0
  10. myakirana83 says:

    kesian my usop wildcha….

    0
    0
  11. dun says:

    kang ucop tu nak bisnes barang die tak laku dahle pasey da ade org juai…gi le patenkan lekaih brand deme tuh…

    0
    0
    • mokcik says:

      patenkan seluaq dalam tudong saji abi hurairah lagi baguih..

      sian usop….but statement daniel kata dialog tu hakmilik sesapa tu pun ada betulnye..

      0
      0
      • Zubir says:

        apa yang admin page tu katakan adalah betul
        cumanya setiap dialog adalah bawah hak cipta syarikat penerbitan
        makanya admin perlu dapatkan pengesahan dari pihak syarikat penerbitan
        supaya nanti tak ada yang saman admin tu pula.

        0
        0
        • Delaila Rose Maria says:

          MEMANG HAK MILIK PENERBITAN LAH KAN. JADI KENA MINTA IZIN DULU DARI MEREKA SEBENARNYA.

          0
          0
        • zaia says:

          betul3 tu..mmg ade btulnye tp cara dia salah la jugak.dia dh buat fanpage ats nama ‘usop wilcha’,dialog2 atau ape2 la barangan dlm tu yg dia nk jual tu dh mmg brkaitan dgn usop wilcha la..nt ape2 hal,usop [email protected] yg kena..so ape2 hal tnye la dulu atau dptkan pengesahan ke..dialog tu mmg la hak milik semua org,tp bile dh promote mnggunakan nama ‘usop wilcha’,dh sah2 la dialog filem tu..sng cite bwk la brbincng,tk pyh la pihak2 lain bg keruhkn keadaan lg..
          cian dgn kdua2nye,sorang minat kt usop wilcha smbil2 nk majukan diri.Sorang serba salah,gitau ape yg patut pn dh rmi yg sentap2,tk gitau nt makan diri lak kn usop~

          0
          0
      • candygurl says:

        dialog tu kan hakmilik penerbitan…

        0
        0
  12. lolyat gang says:

    ape lg
    jom add dayniel tu di fb
    kemudian bom dia

    0
    0
  13. pelawok says:

    sian kt usop wilcha…inngat senang ke nk menhayati watak tue…senang2 katak je si admin nk amik untung…dh le buat aper2 tak inform usop…siot je…ala setakat nk tolong tp tak iklas baik takyah…usop wilcha,ko g cari org len la…jgn kawan ngan org yg takde english education nie…takde sivik education nie…nk fikir untung je…kite bakor je..kite bakor c admin

    0
    0
  14. kaklimah says:

    ahkak pong geram jugak gambo ahkak dipublisitikan..ahkak tak suke tawww glemer glemer walopong ahkak takder scrip dlm cite nih tapi ahkak pong nak claim royalti gambo…

    0
    0
  15. ck says:

    sabor jer lah….~yeay~

    0
    0
  16. iPhone BlackBerry says:

    Awok dah glamer..ramai le yg nk tumpang glamer awok..usahlah awok risau.teman mmg senantiase sokong n angkat tangan mcm awok..dari melayan budok dayniel kenamenyer, lebih baik le kite layan lagu soleil soleil ;p

    0
    0
    • shantimur says:

      awok/awak dlm bahasa perak,maksudnya saya.bila usop bahasakan awok dlm komen fb kat atas ni, memang takde masalah aku nk faham.tapi,aku nak tergelak le pulak bila baca komen balas si dayniel ni.dah lah admin untuk kononnya peminat usop,ambik2 lah tau apa maksud awok tu..bukan main hentam je cakap.benda simple macamtu pun taktau,ada hati mau tolong promote orang ka?penat SANGAT la keje kau nihhhhhh..buat bisnes atas nama orang lain.cit.

      0
      0
      • iPhone BlackBerry says:

        Thanks betulkan.I bkn org perak..igtkn maksudnya awak or kamu..hehehe..anyway mmg suke giler dgr dia ckp ‘awok’

        0
        0
  17. Kasih says:

    ni br btl2 fenomena.. fenomena usop wilcha…. papepun bw2 lah berbincang ya supaya x mendtgkan kekeliruan pd sumer nnt…

    0
    0
    • Delaila Rose Maria says:

      BETUL TU KASIH. SAYA PUN MEMANG MINAT SANGAT USOP INI BILA DIA MULA BERLAKON DALAM FILEM ZOMBIE KAMPUNG PISANG ITU. MEMANG BAKAT TERPENDAM LAH USOP INI. MOGA MAKIN BERJAYA LAGI LEPAS INI, AMIN.

      0
      0
  18. Kurus says:

    kalau tk silap
    merujuk intellectual property which falls under either, trademark or paten or exclusive right… cer check sendirik.. abang usop wilcha boleh register ungkapan tersebut sebagai milik dia dan saman orang tersebut!!

    0
    0
    • myri says:

      in which he needs to get permission from the production first before doing so.even if he does, he will still be entitled to share the royalty wif the company,so agak2 company nak bg senang2 ke kat shy8?

      0
      0
  19. Gegeh says:

    helo ungkapan tu ahk milik org2 perak wokey..bukannye hakmilik usop.. habeh tu kalo nk dipatenkan..org perak nk ape plak nnti?? ake bengap bebeno kome nih.. itule tak blajo english education

    0
    0
  20. lea says:

    ada pulak fanpage Kami Peminat USOP Wilcha yang tak suke Shy8 gelabah… ni mesti keje org yg tak puas hati kene sound ngan Shy8… skarang sapa yang gelabah? hihi lucu sampai nak buat page untuk benci Shy8 gelabah konon..

    0
    0
  21. LALALALLA says:

    HeadLina “”Usop Wilcha MENGAMUK Kepopularitian Disalah Guna, Kita Bakor Je!!!””..

    Saje je BN ni nak bagi gempar..ayatu ucop tu x dalah nak dikatakan MENGAMUK!! grrrr..kalau nak BAKOR isu, no.1!!! HARAM LA KAU!

    0
    0
  22. Bull says:

    Title itu terlalu menggelecek, rupanya tak ngamuk pun Abang Shy8..

    Dalam hal ini, saya sokong Abang Shy8 kerana beliau mempunyai hak atas jenama beliau..

    Nak bawak berbincang apanya kalau orang lain memanipulasi beliau..? Abang Shy8, tegakkan hak anda! Nanti orang lain buat lagi buruk, betul tu..!

    0
    0
  23. Respek ngan org yg business minded. Walaubagaimanapun, ade sesetengah mende kena peka sket, especially psl hakcipta. Mmg nmpk simple, tp klu pihak yg berkenaan amik tindakan undang2 dan appoint lawyer yg terer ala2 Wolfham & Hart punye lawyer (cite Angel tu..), kang tak psl2 msk jail atau kena byr saman berjuta. Bila kite guna tagline org sekadar suka2 atau bkn tujuan commercial, xjadi kes. tp klu smpi membuat sesuatu yg hanya menguntungkan sebelah pihak je, dah ble bukak fail.
    Jgn le sentap ngan kata2 Shy8 tu, kire ok lai tu sbb dia just sound melalui fb atau mengamuk lam dunia maya ni je, tp jgn lupa, akta hak cipta pun turut melindungi karya2 seperti filem keseluruhannnya termsk skrip & dialog. Jgn smpi Tayangan Unggul ambil tindakan undang2. Nasib baik duk kat Malaysia ni, klu kes ni berlaku kat USA misalnya, mmg hobi diaorg I sue u, u sue I walaupun hal kecik je… see u in court le jawabnye…

    0
    0
    • zaia says:

      setuju stuju dgn kak zaza! yes! nick pn dkt2 sama la..buang z & i, jd la Zaa. tmbh sssss jd la Zaassssssssss!!bunyi mcm hebat je kn,begitu la kite orgnye kn kak zaza!!hahah..perahsantan kesian..

      0
      0
  24. AC MIZAL says:

    see u in court, kita main futsal, meh jom2

    0
    0
  25. SEPET says:

    Budak budah Oh Oh Oh semua bodoh, buat duit x fikir azab neraka, pamer video orang sakaratulmaut, dia suka, cuba gambo mak ko eksiden, aku upload dlm facebook, tag reramai, ape perasaan ko ha? Jangan jadi bongok la dayniel, ko tu bodoh sehabis bodoh. ko x pikir ke periuk nasi orang lain? Ko budak yg xde masa depan Thank BN kerana jadi platform sy nak memaki hamun

    0
    0
  26. TABUAN says:

    Ai Nara… mu jgn lah nak ada2kan Tajuk mcm haram… Main suka aje taruk Usop Wlcha mengamuk.. Itu satu FITNAH Nara…
    Berdosa oi… Hanya semata nak tahu untung $$$$, jgn sampai tak tahu beza halal Dan HARAM Nara woi…… :(((

    0
    0
  27. Mak Limah says:

    Setahu saya… Usop Wilcha nie tak lah glamour mana pun. Rasanya sebelum ABPH tu, tak lah orang kenal sangat pun. Klu tak silap berlakun dlm filem Zombi Kg Pisang, itu pun tak berapa perasan sangat. Dalam filem Hantu Mak Limah tu pun bukan pelakun utama pun. Tapi dalam ABPH baru lah ramai yang perasan kewujudan
    Usop Wilcha… So tak adil lah kata dah memang popular kan…

    0
    0
  28. stress aku ngan ko says:

    jom pakat report dan block page tu.

    0
    0
  29. atan ahmad says:

    kita bakorr jerkkk…. hahaha

    http://goo.gl/wbqhq

    0
    0
  30. kaklimah zomba says:

    awok stat minat kat usop ni mase die lari usung wilcha die mase dikejor antu kak limah dlm cite HKLBR tuh. mase tuh awok gelak guling2 dpn tivi. dh lame awok x gelak mcm tuh bile nengok tivi. tuler pasei nyer awok minat sgt kat si usop ni. dh nengok 4 kali pun masih gelak lg time part tuh. mmg pandei ler kamu ni usop buat awok gelak mcm ni.

    0
    0
  31. Reena says:

    Dalam zombi kg pisang aku dah start suka ngan watak mat lembut dia. Lembut bukan sebarang lembut. Lembut sound makan dalam. Biasalah..masa kita nobody..org nak dekat pun tak sudi..tapi bila femes, dan dan suma nak tumpang semangkuk. Parasit.

    0
    0
  32. kah kah kahak says:

    Otak bisnes apenye cmtu, dia patut tau, dia kena minta izin dengan production, dan dia kena tau production tu sedare mare syed.
    Budak hingusan yang baru nak berjinak dengan bisnes memang cepat gelabah.
    Dia ingat syed sebaya umur dia ke nak kurang ajar cmtu?

    0
    0
  33. kah kah kahak says:

    dan dia tau tak awok tu maksudnya saya.
    Tengok ayat admin tu, nampak sangat tak tau apa, budak mentah lagi agaknya.

    0
    0
  34. ariel peterpingpong says:

    uuuuuuuuuuu panjangnya kopek..opss komenn

    0
    0
  35. usin cinta cik nin says:

    awak cadangkan kito semuo adokan mesyorat tergempor.. sape2 yg stuju agkt tgn mcm saya.hahahaha….

    0
    0
  36. ustaz usin says:

    kelas fardhu ain ditunda hari selasa ney..harap maklum!!! PLAWOK!!!!PLAWOK!!!!!!

    0
    0
  37. zam perantau says:

    benda mcm ni biasalah..org nak tumpang popular..kira dia kreatif la..zaman mawi naik dulu org jual tudung mawi..walau pu nmawi tak paka itudung..zaman siti naik orang jual tudung siti…dah sekang zaman usop wilcha…dia jual lah suar dalam usop wilcha….tu marketing strategi namanya…takder pun aku dengar mawi dan siti mintak komesin sebab pakai nama diaorang time tu…renung2 kan…

    0
    0
  38. Ustaz Love says:

    Salam..

    Takde ke sapa2 nak promote fb zami ismail?

    0
    0