Written by serenity | December 26th, 2012

Semenjak pulang ke Malaysia kerana tamat melanjutkan pelajaran di Australia Ummi Nazeera semakin kerap menghadiri acara-acara dan majlis sekitar ibu kota. Bukan sekadar namanya sahaja yang mempunyai keindahan, wajah Ummi Nazeera tidak jemu dipandang kerana kecantikannya yang boleh dikatakan kecantikan asli gadis melayu.

Terbaru, si cantik ini telah berkongsi dua gambarnya dari sesi fotografi dengan majalah GLAM di Instagram. Dengan solekan smokey-eyes dan bibir yang diwarnakan merah metalik Ummi memang nampak anggun sekali.

Dan besar kemungkinan melalui isu yang sama, anda akan dapat melihat Izara Aishah juga, yang mengongsikan gambarnya dengan Ummi dari sesi yang sama melalui Facebook.

Amacam? Pastikan anda perhatikan keluaran GLAM akan datang untuk melihat shot-shot menarik dari sesi fotografi tersebut!

73 responses to Ummi Nazeera Tampak Gothik Untuk Majalah GLAM

  1. [email protected] says:

    ha’ah makin cantik ummi nazira ni… :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • mizz says:

      bukan ke aritu dia da tukar nama? jadi ape ntah? lupa..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Kak Cham Kuat Gosip & Tido says:

        muka Umie Nazeera ni mmg muka asli melayu! kak cham rasa Malaysia patut hantar stok muka2 mcm Umie ni ke Miss Universe.. muka dia mmg exoctic.. mat salleh mmg suka type muka mcm ni! Malaysia x bleh hantar muka Mixed sbb juri2 Miss Universe x suka org asia yg mixed dorang jemu coz kat US sana berlambak muka mixed.. cuba tgok Philippines tu bleh dpt No 2 kat MU2012 aritu sbb muka dia exotic & truly Filipino face..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • saya suka gosip says:

          malaysia x bg anta org islam la kk cham..sbb kene berbikini..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Jamal says:

          rilek la.. lana nordin, mislina mustafa, nabila huda pakai bikini boleh je..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • saya suka gosip says:

          ye la..peraturan malaysia x leh anta islam dorg ikut tp peraturan Allah dorg xnk ikut…gasak depe le..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • popuri says:

        Die tukar Nazeera musa, kelas! Die sgt meletoip! Aku tak sabar tgk movie. Terbaru die Penanggal akan dtg, tgk trailer dekat youtube kelass!! Habis la ummi akan tapau semua pelakon lain.maya fasha semua akan lingkup! Bakat rupa mmg bole pi jauh! Sakses ummi!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Swarovskigurl says:

          SETUJU AKU PON TAK SABAR!! DIE SGT CANTIKKK BEAUTIFUL BERBAKAT BESAR, MAKE UP CANTIK TAK MAKE UP PON CANTIK RAMBUT DIE T U AKU TGK DAH MACAM IKLAN UMMI NI BAIK TAU SEBENARNYE. Korang kenal mesti syg dgn die

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Kak Cham Kuat Gosip & Tido says:

        Umie Nazeera ni muka dia biasa je tp mat salleh mmg taste dgn muka2 mcm dia ni! exotic katenye! Kak Cham rasa kalau Malaysia nk masuk Top16 Miss Universe kita kena hantar wakil muka ala2 mcm Umie ni ha.. exotic mmg mat salleh kt USA yg jd juri tu suka.. tengok je lah c Janine dr Philippines tu dpt No 2 kat MU2012 sbb muka dia exotic..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Nana says:

      Ee knp nk ternganga-nganga mulut mcm tu?? Sexy la konon

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Rita vs Ayu says:

      Sangat2 x boleh lupa lakonan berkesan Umi dalam Nur Kasih. Walaupon bawa watak jahat tp sangat2 menjadi… Thumbs up!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      gambar last sekali, aku dah x boleh nak pandang izara. Sepertinya, aku sedang dihidangkan dua jenis lauk & aku hanya melihat lauk yg segar & sedap. Oh, izara dah x segar lagi bagiku.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Arian says:

      Sukaaaaa

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Khurafat says:

      Indahnye ciptaan Allah.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. yeyay says:

    dia mmg sgt3 chantik!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. Anonymous says:

    knapa aku tengok izara skg ni x berapa cantik….umu menjak kebelakangan ni memg cantik…dh pandai bergaya…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. Cosa Nostra says:

    dia ni sape eh? o_O

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. amoi says:

    biarlah “cantik” dimata allah..bukan cantik dimata manusia :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Ahlong says:

      Takpo nyah ummi smayang tak timggal aku dgr.pi photoshoot pon sempat smayang.kau tak payah la berdakwah sgt. Hanya Allah yg tau hati budi masing masing dan amalan.Alhmdllh ummi.we love u

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • idir says:

      amoi ni stok2 perempuan perasan alim..kalau orang cakap pasal perkahwinan artis, dia sure akan menyelit ngan komen tipikal ‘alhamdulillah, walaupun laki tak kaya, muka mcm kentut etc tapi dia sgt bertanggungjawab dan kami bahgia’..or kalau cakap pasal business yang berjaya dia akan tambah komen ‘jangan lupa bayar zakat’…and orang mcm ni, fb dia penuh ngan kata2 dakwah tang aurat/kahwin/cinta lepas nikah/aurat/kawin…LOL

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. kak timah says:

    nyampahnye jadi first

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. Arashi says:

    mmg cntik tp akan lbih cantik kalau aurat tu dijaga.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. Anonymous says:

    biasa je ummi nazirah ni typical malay look, takdela cantik meletop pun.. cantik lagi Maya Karin….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      ummi nazirah ni cantik melayu asli laah.. Maya Karin kan kacukan.. adoii

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • anon says:

      ummi nazirah ni cantik melayu asli laah.. Maya Karin kan kacukan.. adoii

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Anis says:

        maya karin punya wajah melayu yang sgt jelita (wpun kacukan).. ummi nazeera pula nampak mcm org asli…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. Ummi Zareena says:

    awat ternganga2 mulut dia…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • leuniey meroyan says:

      dia lapa kote agak nya ..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • umi nazebra says:

        nampak sgt gatai ummi nazira ni patutla remy takmau

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Rihanna says:

          Bodohnye kau. Ummi yang tak maukan si remy tu.siapa mak mamat bangla kerjaya pon kemana.kau tak nampak ke bf ummi skg saksesful lagi handsome.ummi ni anak org somebody apa die nak pandang remy tu.kesian la kau. Duduk di dunia yang tak pandai menilai. Ummis got class and beauty. Remy tu mmg sesuai dgn perempuan yg tak berkelas.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Anonymous says:

          halooo… remy tu yg dumped minah ni tau tak? kau lagi super bodoh ! setakat mcm minah ni remy pun tak heranla…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. divinedivina says:

    SUPERMOdEL!! Cantiknyer ummi nazeera ni iols tergamam! Kalau artis lain buat GLAM mesti dah lama lagi sexy. Kira ummi ni masih menutup la tak nampak dada tangan semua. Suka suka!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. julianamoore says:

    Ummi nazira nak compare dgn maya karin? Tolong la, ummi ni rupa ada, bakat ada, budi bahasa ada, patut kita bangga dgn anak melayu tulen yang ada semua pekej, jgn jadi kampung sgt asyik bangga dgn org luar kacukkan, patut la kita susah nak maju kalau asyik agungkan org luar. Change the way you think ppl. Ummi we are behind you. I am ur biggest fan che nin.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Melbourne girl says:

      minat sape2 pun tak kisahla, hak masing2.. tapi, maaf ya.. maya karin tu orang malaysialah lahir kat sg penchala, warganegara malaysia.. pandai2 je u kata maya org luar.. bapa dia yg asal Germany, ibu dia org Malaysia.. jgn nak kata ummi tu “sopan” sgtlah, masa kat Melbourne i tahu dia camana.. kat kuliah kalau berkepit2 dgn laki tu baik sgt ke???

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Melbourne girl says:

      minat sape2 pun tak kisahla, hak masing2.. tapi.. maya karin tu orang malaysialah lahir kat sg penchala, warganegara malaysia.. pandai2 je kau kata maya org luar.. bapak dia yg asal Germany, ibu dia org Malaysia.. jgn nak kata ummi tu “sopan” sgtlah, masa kat Melbourne aku tahu dia camana.. kat kuliah kalau berkepit2 dgn laki tu baik sgt ke???

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Mayang Karina says:

        Maya Karin was born in Bayreuth, Germany. Her father, Gottfried Roelcke, is German. Her mother, Che Zan, is from Penang, Malaysia, and is of Malay, Chinese and Indian parentage.. tapi dia mmg stay kat Sg Penchala.. apapun dia warganegara Malaysia and i love her…..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. beautifulmarah says:

    Abg nara patut tunjuk gambar ummi lagi. Baju baju die cantik dlm instagram saye tgk, tunjuk sikit kat manusia manusia yang suka condemn ummi ni bahawasanya die bukan saja cantik berfesyen, natural die pon cantik, pakaian die pon cantik, cara die pon cantik. Ummi mmg akan jadi satu bintang yang besar.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. Anonymous says:

    x le lawo mana pn…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. Anonymous says:

    kurus kerempeng…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. Anonymous says:

    AKU X NAMPAK PUN MULUT DIE TERNGANGA…NGANGA TU BUKAN KE MCM BUKA MULUT NK MKN NASI OR MENGUAP TU? DIE CUMA X RAPATKAN BIBIR JE PUN..LGPUN APE KENA MENGENA NGAN SEKSI? KORANG NI SAJE SUMER ORG X KENA X SEDAR DIRI TU PUN BUKAN LAH ELOK SGT.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      Sesungguhnya wanita yg menutup aurat 1000x lebih baik dr org tak ttp aurat. Sbb sedar dr lg baik la kna tegur. Pikir dulu sblom ckp. Awak tau ke pengomen d atas tu mcm mne? Dy kata nganga2 tu sbb bnda da jelas dpn mata.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Ratu minah jambu merah/ biru ori says:

        ape yg dh jelas depan mate ???? mana ada mulot dia terngangah !!!!! cakap tu baik2 sikit eh !!! umi ni kalau dia tk make up pon cantek ayuuuuuuuu aje muka dia……lov u umiiiiii semoga sakses..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        mmg ternganga2 pun, boleh sopan sikit tak bergaya tu.. takyah nak nafikan sgtlah, kalau dah fanatik semuanya elok.. walaupun….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. siti tempayan says:

    muka macamm pelakon indon terkenal nanu baharuddin

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. FF says:

    Mulut nganga? Nampak sangat yang komen camtu tak penah tgk high end fashions punya photoshoot. She looks amazing in this photoshoot. Very GLAM-ish.

    You guys patut tgk abang dia. Lagi hot meletop okeh! haha!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. xoxoxo ~ says:

    haha ~ ketinggalan zaman betOl yg dok mengutuk ngutuk nii …
    sedih sangat hidup korang …x Update … sekian

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. Mirama-counter says:

    BEAUTIFUL, CLASSY, TALENT, FASHIONISTA, THUMBS UP BEAUTIFULNARA, GOOD POST!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. Anonymous says:

    Cantik ummi.. Aku suka tgk muka mcm ummi melayu asli muka kampung… tk jelak tgk muka dia… Manis melayu… Suka skali…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Judgedredd says:

      Die memang cantik.muka die tak kampung sgt international. Org yg kata muka die kampung adalah org yg tak pandai menilai. Tgkla features die sharp,mata hidung bibir die sgt kacuk.kulit melayu muka kacukkan. Kau tak pandai menilai.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Miramokhtar says:

        Sgt sgt setuju dgn kau! Sgt betul!! MUKA KACUK TAPI KULIT MELAYU SGTLAH UMMI NAZEERA.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. suka2 says:

    Blh tahan la

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. Anonymous says:

    Lagi lagi? Ada lagi tak gambar ummi? Kene beli glam la isu bulan brapa ni! Ummi so hot!! Soo different!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. am not like those gangsters think!! fuck them!! if only i finish high skool at kl n nvr moved to mlk then i wont be livin this hell rite now!!

    they use black magic n gangsters on people like us to feed their worldly hunger!!

    FUCK THEM!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. shima says:

    abg nara…letak la lagi banyak2 gambar ummi ni….kita suka lah…sbb dia cantik sgt…natural beauty…takyah nak seksi2 menggedik pakai bulu mata palsu mekap 20 inci…kalo bole letak gmbr dgn bf dia yg hensem tu lg best…tq abg nara muah muah muah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. ThegoodwiFe says:

    Ummi nazeera sgt international. Die memang bole represent kita sbg primadonna malaysia..auhhhhhh aku suka che nin,dgr citer penanggal filem die akan dtg lakonannye meletop!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Umminazeerano1fan says:

      I LOVE HERR!!! SHE IS SOO BEAUTIFUL. SHARP FEATURES DAN MALAY SKIN SGT EXOTIC.features sgt kacukkan.. THE NEXT BIG THING. BEAUTIFUL JUST BEAUTIFUL!! Love u embok!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. Heinz says:

    Baru beli glam hari ni. Ummi punya paling cantik dan fesyen.thumbs up

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. uji says:

    ummi ni anak dato ke.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. Kak Bedah Mee Utara says:

    antara Anzalna dengan minah ni (Ummi Nazeera) siapa lagi hot????

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • MiMi says:

      i suka lagi Ummi sbb Anzalna kering dan pandai berlakon! jgn marah ya penyokong fanatik anzalna!! tp mmg betul pun kan?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. MiMi says:

    pembetulan.. anzalna tak reti berlakon mcm kayu buruk je kaku! hahahaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. Hantu Kerapat says:

    Mata juling dan mulut hitam. Kesian dia.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0