Written by serenity | December 26th, 2012

Semenjak pulang ke Malaysia kerana tamat melanjutkan pelajaran di Australia Ummi Nazeera semakin kerap menghadiri acara-acara dan majlis sekitar ibu kota. Bukan sekadar namanya sahaja yang mempunyai keindahan, wajah Ummi Nazeera tidak jemu dipandang kerana kecantikannya yang boleh dikatakan kecantikan asli gadis melayu.

Terbaru, si cantik ini telah berkongsi dua gambarnya dari sesi fotografi dengan majalah GLAM di Instagram. Dengan solekan smokey-eyes dan bibir yang diwarnakan merah metalik Ummi memang nampak anggun sekali.

Dan besar kemungkinan melalui isu yang sama, anda akan dapat melihat Izara Aishah juga, yang mengongsikan gambarnya dengan Ummi dari sesi yang sama melalui Facebook.

Amacam? Pastikan anda perhatikan keluaran GLAM akan datang untuk melihat shot-shot menarik dari sesi fotografi tersebut!

Baca Yang Ini Pulak:-

73 responses to Ummi Nazeera Tampak Gothik Untuk Majalah GLAM

  1. imyeppuda@hotmail.com says:

    ha’ah makin cantik ummi nazira ni… :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 73 Thumb down 9
    • mizz says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 20
      • Kak Cham Kuat Gosip & Tido says:

        muka Umie Nazeera ni mmg muka asli melayu! kak cham rasa Malaysia patut hantar stok muka2 mcm Umie ni ke Miss Universe.. muka dia mmg exoctic.. mat salleh mmg suka type muka mcm ni! Malaysia x bleh hantar muka Mixed sbb juri2 Miss Universe x suka org asia yg mixed dorang jemu coz kat US sana berlambak muka mixed.. cuba tgok Philippines tu bleh dpt No 2 kat MU2012 aritu sbb muka dia exotic & truly Filipino face..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 65 Thumb down 1
        • saya suka gosip says:

          malaysia x bg anta org islam la kk cham..sbb kene berbikini..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 37 Thumb down 3
        • Jamal says:

          rilek la.. lana nordin, mislina mustafa, nabila huda pakai bikini boleh je..

          Hot debate. What do you think? Thumb up 12 Thumb down 6
        • saya suka gosip says:

          ye la..peraturan malaysia x leh anta islam dorg ikut tp peraturan Allah dorg xnk ikut…gasak depe le..

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
      • popuri says:

        Die tukar Nazeera musa, kelas! Die sgt meletoip! Aku tak sabar tgk movie. Terbaru die Penanggal akan dtg, tgk trailer dekat youtube kelass!! Habis la ummi akan tapau semua pelakon lain.maya fasha semua akan lingkup! Bakat rupa mmg bole pi jauh! Sakses ummi!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 1
        • Swarovskigurl says:

          SETUJU AKU PON TAK SABAR!! DIE SGT CANTIKKK BEAUTIFUL BERBAKAT BESAR, MAKE UP CANTIK TAK MAKE UP PON CANTIK RAMBUT DIE T U AKU TGK DAH MACAM IKLAN UMMI NI BAIK TAU SEBENARNYE. Korang kenal mesti syg dgn die

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 0
      • Kak Cham Kuat Gosip & Tido says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 16
    • Nana says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 35
    • Rita vs Ayu says:

      Sangat2 x boleh lupa lakonan berkesan Umi dalam Nur Kasih. Walaupon bawa watak jahat tp sangat2 menjadi… Thumbs up!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 64 Thumb down 2
    • Anonymous says:

      gambar last sekali, aku dah x boleh nak pandang izara. Sepertinya, aku sedang dihidangkan dua jenis lauk & aku hanya melihat lauk yg segar & sedap. Oh, izara dah x segar lagi bagiku.

      Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 4
    • Arian says:

      Sukaaaaa

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 1
    • Khurafat says:

      Indahnye ciptaan Allah.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  2. yeyay says:

    dia mmg sgt3 chantik!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 49 Thumb down 4
  3. Anonymous says:

    knapa aku tengok izara skg ni x berapa cantik….umu menjak kebelakangan ni memg cantik…dh pandai bergaya…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 5
  4. Cosa Nostra says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 24
  5. amoi says:

    biarlah “cantik” dimata allah..bukan cantik dimata manusia :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 38 Thumb down 2
    • Ahlong says:

      Takpo nyah ummi smayang tak timggal aku dgr.pi photoshoot pon sempat smayang.kau tak payah la berdakwah sgt. Hanya Allah yg tau hati budi masing masing dan amalan.Alhmdllh ummi.we love u

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 1
    • idir says:

      amoi ni stok2 perempuan perasan alim..kalau orang cakap pasal perkahwinan artis, dia sure akan menyelit ngan komen tipikal ‘alhamdulillah, walaupun laki tak kaya, muka mcm kentut etc tapi dia sgt bertanggungjawab dan kami bahgia’..or kalau cakap pasal business yang berjaya dia akan tambah komen ‘jangan lupa bayar zakat’…and orang mcm ni, fb dia penuh ngan kata2 dakwah tang aurat/kahwin/cinta lepas nikah/aurat/kawin…LOL

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  6. kak timah says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 16
  7. Arashi says:

    mmg cntik tp akan lbih cantik kalau aurat tu dijaga.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 1
  8. Anonymous says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 31
    • Anonymous says:

      ummi nazirah ni cantik melayu asli laah.. Maya Karin kan kacukan.. adoii

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 50 Thumb down 2
    • anon says:

      ummi nazirah ni cantik melayu asli laah.. Maya Karin kan kacukan.. adoii

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 2
      • Anis says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 18
  9. Ummi Zareena says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 18
    • leuniey meroyan says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 23
      • umi nazebra says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 14
        • Rihanna says:

          Bodohnye kau. Ummi yang tak maukan si remy tu.siapa mak mamat bangla kerjaya pon kemana.kau tak nampak ke bf ummi skg saksesful lagi handsome.ummi ni anak org somebody apa die nak pandang remy tu.kesian la kau. Duduk di dunia yang tak pandai menilai. Ummis got class and beauty. Remy tu mmg sesuai dgn perempuan yg tak berkelas.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 2
        • Anonymous says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 12
  10. divinedivina says:

    SUPERMOdEL!! Cantiknyer ummi nazeera ni iols tergamam! Kalau artis lain buat GLAM mesti dah lama lagi sexy. Kira ummi ni masih menutup la tak nampak dada tangan semua. Suka suka!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 51 Thumb down 1
  11. julianamoore says:

    Ummi nazira nak compare dgn maya karin? Tolong la, ummi ni rupa ada, bakat ada, budi bahasa ada, patut kita bangga dgn anak melayu tulen yang ada semua pekej, jgn jadi kampung sgt asyik bangga dgn org luar kacukkan, patut la kita susah nak maju kalau asyik agungkan org luar. Change the way you think ppl. Ummi we are behind you. I am ur biggest fan che nin.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 58 Thumb down 2
    • Melbourne girl says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 17
    • Melbourne girl says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 13
      • Mayang Karina says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 14
  12. beautifulmarah says:

    Abg nara patut tunjuk gambar ummi lagi. Baju baju die cantik dlm instagram saye tgk, tunjuk sikit kat manusia manusia yang suka condemn ummi ni bahawasanya die bukan saja cantik berfesyen, natural die pon cantik, pakaian die pon cantik, cara die pon cantik. Ummi mmg akan jadi satu bintang yang besar.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 44 Thumb down 1
  13. Anonymous says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 21
  14. Anonymous says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 16
  15. Anonymous says:

    AKU X NAMPAK PUN MULUT DIE TERNGANGA…NGANGA TU BUKAN KE MCM BUKA MULUT NK MKN NASI OR MENGUAP TU? DIE CUMA X RAPATKAN BIBIR JE PUN..LGPUN APE KENA MENGENA NGAN SEKSI? KORANG NI SAJE SUMER ORG X KENA X SEDAR DIRI TU PUN BUKAN LAH ELOK SGT.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 40 Thumb down 2
    • Anonymous says:

      Sesungguhnya wanita yg menutup aurat 1000x lebih baik dr org tak ttp aurat. Sbb sedar dr lg baik la kna tegur. Pikir dulu sblom ckp. Awak tau ke pengomen d atas tu mcm mne? Dy kata nganga2 tu sbb bnda da jelas dpn mata.

      Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 3
      • Ratu minah jambu merah/ biru ori says:

        ape yg dh jelas depan mate ???? mana ada mulot dia terngangah !!!!! cakap tu baik2 sikit eh !!! umi ni kalau dia tk make up pon cantek ayuuuuuuuu aje muka dia……lov u umiiiiii semoga sakses..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 38 Thumb down 3
      • Anonymous says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 15
  16. siti tempayan says:

    muka macamm pelakon indon terkenal nanu baharuddin

    Hot debate. What do you think? Thumb up 4 Thumb down 6
  17. FF says:

    Mulut nganga? Nampak sangat yang komen camtu tak penah tgk high end fashions punya photoshoot. She looks amazing in this photoshoot. Very GLAM-ish.

    You guys patut tgk abang dia. Lagi hot meletop okeh! haha!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 37 Thumb down 7
  18. xoxoxo ~ says:

    haha ~ ketinggalan zaman betOl yg dok mengutuk ngutuk nii …
    sedih sangat hidup korang …x Update … sekian

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 34 Thumb down 5
  19. Mirama-counter says:

    BEAUTIFUL, CLASSY, TALENT, FASHIONISTA, THUMBS UP BEAUTIFULNARA, GOOD POST!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 2
  20. Anonymous says:

    Cantik ummi.. Aku suka tgk muka mcm ummi melayu asli muka kampung… tk jelak tgk muka dia… Manis melayu… Suka skali…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 1
    • Judgedredd says:

      Die memang cantik.muka die tak kampung sgt international. Org yg kata muka die kampung adalah org yg tak pandai menilai. Tgkla features die sharp,mata hidung bibir die sgt kacuk.kulit melayu muka kacukkan. Kau tak pandai menilai.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 1
      • Miramokhtar says:

        Sgt sgt setuju dgn kau! Sgt betul!! MUKA KACUK TAPI KULIT MELAYU SGTLAH UMMI NAZEERA.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 1
  21. suka2 says:

    Blh tahan la

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  22. Anonymous says:

    Lagi lagi? Ada lagi tak gambar ummi? Kene beli glam la isu bulan brapa ni! Ummi so hot!! Soo different!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 0
  23. Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 14
  24. shima says:

    abg nara…letak la lagi banyak2 gambar ummi ni….kita suka lah…sbb dia cantik sgt…natural beauty…takyah nak seksi2 menggedik pakai bulu mata palsu mekap 20 inci…kalo bole letak gmbr dgn bf dia yg hensem tu lg best…tq abg nara muah muah muah

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 0
  25. ThegoodwiFe says:

    Ummi nazeera sgt international. Die memang bole represent kita sbg primadonna malaysia..auhhhhhh aku suka che nin,dgr citer penanggal filem die akan dtg lakonannye meletop!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 0
    • Umminazeerano1fan says:

      I LOVE HERR!!! SHE IS SOO BEAUTIFUL. SHARP FEATURES DAN MALAY SKIN SGT EXOTIC.features sgt kacukkan.. THE NEXT BIG THING. BEAUTIFUL JUST BEAUTIFUL!! Love u embok!!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 2
  26. Heinz says:

    Baru beli glam hari ni. Ummi punya paling cantik dan fesyen.thumbs up

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
  27. uji says:

    ummi ni anak dato ke.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  28. Kak Bedah Mee Utara says:

    antara Anzalna dengan minah ni (Ummi Nazeera) siapa lagi hot????

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
    • MiMi says:

      i suka lagi Ummi sbb Anzalna kering dan pandai berlakon! jgn marah ya penyokong fanatik anzalna!! tp mmg betul pun kan?

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  29. MiMi says:

    pembetulan.. anzalna tak reti berlakon mcm kayu buruk je kaku! hahahaha

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  30. Hantu Kerapat says:

    Mata juling dan mulut hitam. Kesian dia.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 7