Written by AbangNara | July 3rd, 2013

Abaikan tajuk di atas. Memang sukar untuk mencari tajuk yang sesuai berkenaan berita ini. Namun semalam selepas diberitahu oleh seorang pembaca BeautifulNara di Twitter, Abang Nara dengan pantasnya terus men”stalkInstagram Ummi Nazeera.

ummi nazeera

Agak terkejut juga pada awalnya. Antara kelainan yang Abang Nara dapati ialah segala gambar Ummi Nazeera memang sudah tiada. Jika sebelum Ummi sering berkongsi gambar-gambar dirinya menghadiri majlis, kini kesemua itu telah dibuang. Malah tiada gambar membuka aurat yang dipaparkan oleh Ummi.

ummi nazeera

Didapati lebih banyak perkongsian-perkongsian Islamik seperti gambar di atas dilakukan oleh Ummi Nazeera. Adakah Ummi telah berhijrah ke arah kebaikan sepenuhnya? Perkara ini masih tidak dapat disahkan kerana tiada gembar-gembur dilakukan oleh Ummi. Apa pun jika benar, tahniah diucapkan dan semoga terus istiqamah. Sama-sama kita doakan.

P.S: Kia Cerato dilancarkan pada harga RM99,888 di Malaysia

55 responses to Ummi Nazeera Sudah Berhijrah Sepenuhnya?

  1. wawa says:

    alhamdulillah….

    0

    0
    • miss ynwa says:

      mimpi kiamat kotttttttttt??
      harap2 miss pon dapat hidayah cm ummi ni ha
      bolehh lerrr katup rambut perm brown misss gitewwzz

      0

      0
      • Anonymous says:

        bongoks

        0

        0
      • Anonymous says:

        harap? jgn harap2..kena ubah diri sekarang..kena ingat siapa hamba, siapa tuhan..statement ni tak kena pada tempatnya..so, berubahlah..

        0

        0
      • MISFIT says:

        takyah katup hang nye rambut…hang ni pondan kot…tak wajib nak katup jgn nak syok sendiri…

        0

        0
        • miss ynwa says:

          eeiii celah manenye i ni pondan…i ni gadis sunti suci ok……btw nak i jd gf u ckp le..whyy u forever alone kewwwww

          0

          0
      • Lola says:

        xyah nk tunggu mimpi..pakai skrg jer…wajib kan. Pakai tudung saji pun blh asal tutup aurat.

        0

        0
    • nazrul natasha baiduri says:

      Alhamdulillah.. pasni aku plak nk berhijrah ngan fesyen hijab ala hana tajima.. mana tau dpt kawin ngan lelaki yg beriman, hensem n berduit.. mudah mudahan.. amin!

      0

      0
      • Anonymous says:

        err, aren’t u a bapok?

        * its a good doa anyway..

        0

        0
      • Anonymous says:

        ooooiiiaku terbaukebodohan la dlm ayt ko tuh…niat ko dh bgus dh..tp tujuan ko tu xbrape nk bgus…xkira la ala tajima ke hape..jnji tutup aurat dgn btol…jgn over sgt pkai tdung…ni fesyen kdg2 klakau..sggul tu law boleh nk agkt setinggi boleh..pas tu gunung kt dpt tertonjol..haa elok ke camtu??nk fesyen boleh..jnji sempurnakan pmkaian tudung n tutup aurat tu..

        0

        0
      • Anonymous says:

        KALAU ANU KAU DH MASUK DLM BOTOL KICAP PN MASIH GAK X PERLU NK BERPESYEN HANA TAJIMA BAGAI WAHAI CEK BAPOOK OIII!!

        0

        0
    • baguslah. daripada terus berkapel dengan pelibas bernama remy…..

      p/s: tiz, berhijrahlah juga.

      yang benar,
      pelajar sekolah pondok yang meminatimu dalam filem Nur kasih sahaja tapi benci dengan perangai kamu suka berkelabing

      0

      0
      • pe citer bai says:

        alhamdulillah. lagi artis berhijrah. antara fav artis aku.
        jgnkan tiz..ziana zain a.k.a kak long kita bila lagi nak berhijrah??
        semoga istiqamah ye ummi..luv u laaah!

        0

        0
    • mak enon says:

      Ya allah..sjuk sgt2 sy tgk stalk fb n twitter ummi nazirah..gmba seksi tlh dbuang n hnya gmba or post yg mberi manfaat shj yg tgl.syukur alhamdulillah.moga allah terus mberi hidayah n istiqomah.sungguh sy tk sgka hidayah allah dberi kpd sape2 yg dkehendaki wlau cmna pn org tu..alhamdulillah..sy dlu sgt tk ske die.tp ble sy tgk fb die (walau die tk pnh war2kn kt mne2 mdia die dh brubah…but honestly i really like her now..sjuk sgt tgk2 post die skg..she choose the right path n i hope i can b good like her =)

      0

      0
  2. alhamdulillah kalo memang dh berhijrah.. penghijrahan ikhlas x perlu digembar-gemburkan lama2 org akan tau juga..

    0

    0
  3. DREBAR BAS says:

    well done…tiz zakioh bile lg..udah2 ler ke club

    0

    0
    • insan biasa says:

      biorlaa dio.. lmo2 pandai brubah sdri ..

      0

      0
      • gogoli says:

        tu ler melayu, sikit2 gune perkataan BIAR..fuck this word.. ..
        matyo campak medal lam tong sampah pon ckp, BIAR LA DIA.TAK GANGGU KORANG PON KAN..

        0

        0
  4. N9 says:

    Sweet..mohon rozita che wan insaf..

    0

    0
    • Anonymous says:

      jgn aibkan org..dia insaf ke tak ke, itu urusan dia dgn Allah..mendoakan boleh, tapi jgn lah aibkan..siapa kita nak aibkan org..kita pun manusia yg sering lakukan dosa..

      0

      0
      • wekkkk says:

        dan kita juga tak patut masuk blog gosip kan Anon..

        0

        0
        • Anonymous says:

          jgn bagi jawapan tak wajar..masuk blog gossip tak semestinya utk bergossip..benda yg betul jgn ditidakkan..fikir dulu sebelum comment

          0

          0
        • wekkkk says:

          eh de aku ckp ko msuk sini tuk bergosip ke..aku ckp tak ptut masuk blog gosip..

          0

          0
        • okkeys says:

          anonnnnnn..ko pon same la fikir dlu sblum komen,..kahkah

          0

          0
        • N9 says:

          Bro..lu salah tempat la nak ceramah..bukan kat sini ok..

          0

          0
      • mango says:

        aku tak rasa pun si N9 ni aib kan che ta.. dia cakap mohon insaf.. kalau tak nak insaf jugak walau pun kita dah bermohon… tak leh nak cakap apa lah kan.. sendiri mau ingat lah kan.senang citer.. doakan jelah ;)

        0

        0
      • krohh krohh says:

        anon..che ta yang bukak aib sendiri..tayang peha sane sini..N9 xaibkan orang pun..

        0

        0
  5. esah says:

    Alhamdulillah diatas penghijrahan yang lebih baik untuk diri anda :-) jangan hangat2 tahi ayam & jangan ikut sangat lah fesyen bertudung sekarang, pakai macam gambar diatas pun sangat2 sopan & comel :-)

    Ikhlas dari makcik Esah.

    0

    0
  6. Hidayah says:

    Alhamdulillah , bagus lah siap buang gambar lama-lama macam sesetengah orang masih lagi guna gambar lama..

    0

    0
    • kemboja says:

      cth pon ada mcm Datuk S….video clip pon dedah aurat walaupon berhijab….kalu betul dia berhijab…buang segala yg mendedahkan aurat…yg terpampang di mana2…

      0

      0
      • Hidayah says:

        bukan tu je kemboja ada tu , time berlakon buka tudung kat luar pakai..
        nak glamour lah konon tak pun pakai rambut palsu..

        0

        0
  7. gadis semasa says:

    Alhamdulillah. syukur. sejuk mata memandang. Ummi nampak sangat cantik dan manis :)

    0

    0
  8. Anonymous says:

    Alhamdulillah…Aaminn…aku suke sgt dgr berita camni…dh buang pic2 lame yg xtutup aurat tu dah kire perubahan +ve…tahniah..pengajaran untk diri aku jgn judge,kutuk org yg seksi..tgk ni slah 1 contohnya..cume perlu doakan agar mereka mndpt hidayah Allah ngn segera…n pd yg belum hijrah kita dkt lua ni jgn lupe nasihat..law kite beri nasihat org tu siap marah kie smula tu namanya ht hitam legam..huhuu..

    0

    0
  9. dianna says:

    macam nie baru betul, tak payah sibuk2 citer kat media, lambat laun org mesti tau. alhamdulillah.

    0

    0
  10. ..................... says:

    ha…bagus la kalau btl2 sdh berhijrah…pd retis y lain tu y dh senja x malu ke ngan retis y muda2 dh berhijrah…retis y lama masih lagi togel….

    0

    0
  11. kak maria says:

    Alhamdulillah..tak payah gembar gembur, kejap2 masuk TV, bual bicara bagai..banyak godaannya nanti..elok2 sekarang bertudung sepenuhnya, nanti2 dikhuatiri makin singkat tudung tu nanti, atas nama fashion..pada saya, seeloknya umi tinggalkan saje dunia artist..dunia yang melekakan dan penuh maksiat..apapun, saya doakan umi berkekalan begini, insyaAllah..:)

    0

    0
  12. pening says:

    yang duk mengata tiz zaqyah or artis2 lain tu, tak sedar2 lagi ke? dulu korang kutuk ummi ni sangat. now dia dah berubah, korang kutuk pulak artis lain. yang patutnya korang ni yang patut berubah. haih. kalau orang tu clubbing sekali pun, instead kau maki dia sini, pergi la in private ajak dia pergi usrah. ni tak. tengok tuhan tu kalau nak bagi hidayah dia dekat siapa2 pun boleh. yang dulu seksi meksi pun boleh dapat hidayah lagi awal dari orang yang mulut astaghfirullah kutuk mengutuk. muhasabah diri jom.

    0

    0
  13. ainul says:

    kan cantik bertudung mcm tu..alhamdulillah, syukur..

    ** pada yg belum bertudung tu, saya mengajak anda semua bertudung kerana bertudung itu suruhan Allah ke atas wanita..bukan tggu seru dan sebagainya..sebab sampai kita nak mati pun syaitan dan iblis akan sentiasa menghasut..full time job le katakan..24/7, 365 days a year mereka menghasut..cuba fikirkan dah berapa lama anda semua bgtahu org lain dan diri sendiri “tunggu sampai seru” apabila ditanya bab bertudung..hakikatnya sampai sekarang tak diseru2 lagi kan..sebab apa? sebab anda tidak bertindak..kita mesti lah sedar siapa kita? Allah tu pulak siapa? Apa kuasa kita ada nak menidakkan suruhanNya? Jadi sejujurnya dan seikhlasnya, saya menyeru dan mengajak rakan2 wanita Islam pembaca Nara ni bertudung..mulakan sekarang, jgn bertangguh2 lagi sebab anda akan begitu juga di tahun2 akan datang..insyaAllah dengan niat yang betul, dengan tindakan yang sewajarnya kebaikan dan petunjuk yang lain2 akan datang kemudian, insyaAllah.

    0

    0
  14. kemboja says:

    alhamdulillah….makin hari makin ramai artis yg berhijrah….doa kan semoga makin ramai lagi….moga berkekalan dengan hidayah dari allah swt…amin

    0

    0
    • Anonymous says:

      neelofa tu bile plak nak berhijab nyer? makin ari makin seksi! *kelantangirlcultureshock*

      0

      0
  15. minah jambu tukar kaler merah biru says:

    macm minah orang Asli pulak minah jambu tengok Ummi ni sori tk cute….

    0

    0
    • Anonymous says:

      lorrrrrrr minah ni tiruan ke???huhuuuu…bru ku taw..hahahaa…
      die xcute tp yg pnting die nmpk comel berhijab camtu…n lg pnting jgk lbh cantik dr ko minah…

      0

      0
  16. lily says:

    i folo twitter ummi bfore this n nampak yg mmg dia dah berubah.Alhamdulillah.syg ummi

    0

    0
  17. ms x says:

    Alhamdulillah mmg ummi dah berubah, saya penah berborak dengan ummi di Melbourne. manis sangat Ummi sekarang..saya pon xcam yang dia artis, dia pon mcm xnak orang kenal dia artis..and dia ckp ngan saya dia xnak berlakon dah lepas ni..Alhamdulillah, mudah2an ummi istiqomah..

    0

    0
  18. Janet Monroe says:

    Saya tidak mahu komen apa-apa. Hubungan kami (saya dan ibu) sudah OK. Saya rasa media tidak perlu tahu kerana ia membabitkan soal peribadi. Saya tidak mahu berkongsi apa-apa lagi dengan media. Cukuplah dengan apa yang sudah berlaku sebelum ini.

    0

    0
  19. untuk kebaikan dia why not

    0

    0
  20. OK JE says:

    ok lah tu

    0

    0
  21. […] Ummi Nazeera Sudah Berhijrah Sepenuhnya? (53) […]

    0

    0
  22. […] Ummi Nazeera Sudah Berhijrah Sepenuhnya? (54) […]

    0

    0