Written by Bella | April 21st, 2017

Seperti yang dijanjikan, hari ini pelakon Ummi Nazeera mengumumkan beliau bakal bernikah dengan tunangnya, Dr Izzar pada 3 Ogos depan.

Ummi membuat pengumuman tersebut menerusi Instagram Live dan juga menerusi kapsyen di akaun Instagramnya. Menurut Ummi, majlis itu akan diadakan secara tertutup dan hanya dihadiri oleh keluarga terdekat kedua-dua pihak sahaja.

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Untuk makluman semua sahabat handai dan rakan taulan yang Ummi kasihi.  InsyaAllah dengan izin Allah swt, majlis Ijab Qabul Ummi dan Dr Izzar akan diadakan pada 3hb Ogos 2017 bersamaan 10hb Zulkaedah 1438 Hijriah. Majlis ini akan diadakan secara tertutup dan hanya akan dihadiri ahli keluarga terdekat sahaja.

Majlis Resepsi sebelah Ummi akan diadakan sebanyak dua kali iaitu pada 5hb Ogos 2017 bersamaan 12hb Zulkaedah 1438 Hijriah dan pada 12hb Ogos 2017 bersamaan 19hb Zulkaedah 1438 Hijriah. Kad jemputan akan akan mula diedarkan pada bulan Jun kelak.

Ummi berdoa agar semua urusan yang dirancang berlangsung dengan lancar dan dimudahkan Illahi. Amin Ya Rabbal Alamin.

Terdahulu, Ummi dan Dr Izzar mengikat tali pertunangan juga dalam sebuah majlis tertutup pada 11 Disember 2016.  Mereka berkenalan selepas diperkenalkan oleh keluarga masing-masing.

17 responses to Ummi Nazeera Nikah 3 Ogos Depan

  1. Wawa says:

    Tahniah sama cantik sama padan
    Semoga dipermudahkan segala urusan
    Moga perkahwinan kelak kekal hingga ke jannah..amiin

    5

    0
    • minah jambu say NO to Drug says:

      cik gu kt skolah tak boleh pukol murid yg di ajar…walaumacmana nakal Nye murid itu cik gu tidak boleh letak tangan ngan murid dia..kalau tak boleh handle report aje kt pengetua skolah n pengetua skolah tau bagaimana nak buat ..tidak atau ambek tindakan dngan murid itu..ape guna ada pengetua skolah kalau cik gu suka2 ambek tindakan sendiri di dlm skolah….macm yg terjadi ngan satu murid lelaki ada cik gu sebat kt tapak kaki dia BISING DI SURAU KATE NYE kesian adek lelaki ni terlantar kt hospital kritikal kesian betol minah jambu tengok gambar dia…umr baru 11 taon ..mana boleh sebat anak orang suka2 !!! cik gu nak kena disiplin kn diri dulu sebelom disiplinkn murid2 !! ape tindakan police tentang cik gu itu selanjut Nye ? tkan nak biarkn saje..yg dapat beban mak bapak budak ini kesian kan…harap kerajaan ambil peduli tentang ini perkara di skolah2….

      0

      1
      • minah jambu suka sahara yaakop says:

        sori sori minah jambu baru aje baca pasal budak ni ..bukan cik gu yg pukol tapi pembantu warden ….fuh pembantu warden pon ada kuasa nak sebat anak orang ni dh kire bagos la sangat !!!!! kire2 warden tu rasa sangat laaaaa berbanga dngan tindakan Nye itu huh ! mintak2 pehak berkuasa hokum dia dngan setimpal kesalahan yg dia dh buat dngan itu budak sampai kaki Nye di potong….mak2 ni pon satu anak ngadu macm bagos aje tknk dengar ..! bila dh terjadi ngan anak ha barulaaaaaaaaaaaa konon nak sedih nagis menyesal konon tk dngar cakap anak sebelom ini huh !! too late already mother …!

        0

        0
  2. yo says:

    So happy for you ummi. we all pray the best for you okay.

    0

    0
  3. nok gebuzzz says:

    Alhamdulillah…semoga semuanye berjalan dgn lancar…semoga jodoh kalian berpanjangan..

    1

    0
  4. ghi says:

    sedap

    0

    0
  5. Anonymous says:

    aku dr dulu nak tanye soalan ni..if mereka yg berkahwin dgn yg ber”tittle “DR”..dkt kad kawen mesti tulis cth DR Izzar & Pelakon Ummi Naziera..nape mereka spt cikgu,nurse,M.A ke xde lak camtu ek..cth Peguam Haris & Cikgu Melati..

    3

    4
    • minah jambu say NO to Drug says:

      dorang yg tknak macm gitu ..padahal boleh aje tarok kt kad jemputan ..nurse ..penoreh getah ..peladang ..petani ..peneroka..dorang yg tknak mungkin malu…apeeeee yg nak di malukan..bukan Nye mintak orang makan ..pengantin yg nak kena kasi jemputan makan tol tak…emmmmm…manusia memang Nye macmgitu asek asek takot ape orang nak cakapppppp aje tk abis abis huh !

      2

      1
    • Dr Ir says:

      Salah beb.. nak cakap tu kena guna otak. Dr tu mmg diiktiraf sebagai ”tittle” atau gelaran pd org yg memegang jawatan doktor perubatan dan kpd pemegang PHD.

      Peguam, cikgu, kerani dan kerja2 lain tiada tittle.
      Engineer ada.. sampai tahap pakar, mereka akan dapat tittle ”Ir.”
      Doktor perubatan ada.. mereka akan dapat tittle ”Dr”

      Paham.??

      8

      2
      • Anonymous says:

        sebab guna otak ler tanye..bukan nyer aku dok kutuk2 pangkat die..

        3

        0
      • Keybod analyzer says:

        In pemerhatian aku he LA, Aku perati byk doktor PhD yg x terrer pun, bljr dari spm, stpm, smbung master, buat phd sbb x dpf kerja tetap. bngga Sgt dgn Dr kat pangkal nama. Doktor medical pun ada yg psycho.

        Boleh je letak title kerja Ir, Ar, Dr dlm msyrkt tp takde perlunya letak pangkat professional kat kad kawin sbb bknnya wajib. Satu lg zmn ni byk lepasan uni yg mngnggur so kalo dh mnganggur nk letak jugak ke title Dr tu. Just wondering

        2

        2
        • Yana says:

          keybod analyzer.. ko pk cmtue sbb ko x tergolong dlm golongan profesional tue. mgkin ko tergolong dlm golongan owg yg cbuk menganalisis kehidupan owg lain smpai owg sekitar xtau kewujudan ko. sian.. dowg nak letak dowg punye suke. xnak letak pn xpe. jz jgn perkecilkan kehidupan owg lain.

          2

          1
        • anon says:

          keybod……..ko jeles ke sb ko takde pelajaran & takde title nak diletakkan dpn nama ko?? Buat ape nak bozi bodi, ikut pandai dialah….. ko tu sempurna sngt ke. Mind yr own bisnes lah weh…

          0

          0
  6. Fyda Noh says:

    Sama cantik sama padan..
    Semoga selamat semuanya..

    0

    0
  7. Jeanie says:

    ehh ehh .. Komen yg tak brkenaan , please berambus eh .. Tak payah nak menyemak kbahagiaan org .. Bikin malu je ..

    1

    0
  8. anon says:

    hensem tunangnya, tak padan dgn ummi yg biasa2 je. Buruknya baju kaler biru tu.

    1

    2
  9. pattah amin punya exgf says:

    ummi nazeera antara pelakon malaya yang berkualiti… less controvesi

    0

    1

Leave a Comment

Optional