Written by AbangNara | June 24th, 2009

umie aida

Antara pelakon wanita Malaysia termantap di pandangan kami, Umie Aida dikhabarkan bakal menamatkan zaman daranya dengan seorang Dato’ berstatus duda anak 2. Dengar ceritanya Dato’ nie dah 15 tahun menduda.

Erma Fatima, kakak Umie Aida mengesahkan yang memang betul ada Dato’ datang merisik adiknya baru-baru ini. Tapi majlis tersebut hanya dihadiri oleh keluarga terdekat. Maklumlah merisik jer bukannya bertunang ataupun menikah.

Apa-apapun tahniah buat Umie Aida. Dah lama rasanya dia single. Elok benarlah kalau betul dirisik. Sudah tiba masanya untuk Umie Aida bergelar isteri. Duda pun dudalah. Yang penting kawin jugak akhirnya. Tak gitu?

39 responses to (GOSIP)Umie Aida Dirisik Dato’ Duda Anak 2

  1. ikan kaloi says:

    akhirnya….

    0
    0
  2. badboy says:

    i like umi aida…
    frust aku..
    aku baru jer nak buka langkah..
    dah ada yg potong..

    0
    0
  3. puteriaquarius81 says:

    dato’ jugak.. emm xperla kalau dh jodoh. mdh2 an kekal.. cutenya umi pkai tudung

    0
    0
  4. singaganaz says:

    ada jugak insan yg nak umie aida… baguslah kalau gitu…

    0
    0
    • tyrabanks says:

      eehhh.. kak nara.. cepatnya dah update page ni..
      dah 2 page dah..

      baru jerr tdi tyra ngan si sara & damia.. tup2 dah 2 page dah..

      0
      0
      • DelimaSaraa says:

        kak nara bosan ngan si damia, si tyra n si sara dok merapu out of topic….panas betul hati ini, kata kak nara…

        0
        0
        • damia zahra says:

          wakakaka…sabo je la aku ngan kowg neh…
          wah… tup tap tup tap da 3 citer kuwa sekali…
          ketinggln da den neh…

          0
          0
        • DelimaSaraa says:

          aku kuar bilik miting jer..dh 3 oage baru..ekekeke…aku rasakan damia…kak nara tu bengang ngan kita tu…

          mana ada dh gmbor bukak tetek..ekekeke…maklumlah, itu jer kita dok war2kan…pastu dok merapu…

          kepada kaknara, ampunkan diatas kenakalan kami yek..kami budak2 baru belajar..ambik galah tolong ehhhh jgn main2 jolok2…taknak jadi cam bekas DJ Hot FM tuuu

          0
          0
        • damia zahra says:

          iyolah nara…den pun nk mintak maap neh…huhuhu
          kowang la tu?…penuh page tu pasal kiter dok merapu jer…hokhok…

          0
          0
  5. badboy says:

    sepe mamat blakang umi tu..lawak betul la..cam hattan jer..
    dulu aku tak bukak langkah sbb aku buka mata n buka hati dulu

    0
    0
  6. delimajelita says:

    akhirnya.. sampai juga seru utk umie!!jelita suka sangat umie dgn leftenan adnan dulu…pas depe clash jelita la org plg sedey…harap2 umie ngan dato’ ni berkekalan hingga akhir hayat…tak mo sedey2 lagi

    0
    0
    • DelimaSaraa says:

      sebab nama dia umie kot….umi kan macam mak2 orang…

      cuba letak nama ANAK DARA AIDA ker….BELUM KAWIN AIDA ker…

      mesti ramai tau dia masih belum berkahwin…

      0
      0
  7. Lovelyvic says:

    hmmmm… alhamdulillah…
    Dato’ ke… tua ke…. anak 2 ke…
    yang penting bukan laki orang…. ye tak ummi..
    doakan ummi bahagia la hendaknya dan dipercepatkan jodohnya.

    0
    0
  8. Akak Leen says:

    semua nk kawen dgn datok yer….hehehe
    akak kena tggu dpt cucu dulu la baru asbend akak dpt jd datok…kakaka….

    0
    0
    • DelimaSaraa says:

      nanti nak letak nama anak datuk lar..mesti ramai org kejar tak hengat yakni :

      muhamad datuk bla bla

      atau

      seri bla bla (nanti anak aku kawin org panggil dia Puan Sri)

      ekekeke

      0
      0
  9. damia zahra says:

    tahniah la buat umi aida…at last…

    0
    0
    • DelimaSaraa says:

      tu pun kalu jadi..ko cakaplah dulu damia

      nanti dh dpt undangan kawin dia, baru aku wish..

      saraa : (btl2 mlt longkang lor aku ni)

      0
      0
      • damia zahra says:

        adedeh…klu x jadi ni pasal ko la tu sara…
        ni nak tanye neh…posa lg tak?…
        ehem2…kontrol2 tgn tu…bawak2 bertenang…

        0
        0
  10. trAnsFormeRs says:

    tahniah….
    hu hu hu mmbujang ar lagi aku nmpknya….

    0
    0
  11. kira-kira says:

    tahniah……….
    moga2 cepat kawin….

    0
    0
  12. pening says:

    Ala umi..xyah nk fikir2 lg..smntara ade org nak ni…carry on je…moge bahgie ndaknye…

    0
    0
  13. bangiperdana says:

    ” Apa-apapun tahniah buat Umie Aida. Dah lama rasanya dia single. Elok benarlah kalau betul dirisik. Sudah tiba masanya untuk Umie Aida bergelar isteri. Duda pun dudalah. Yang penting kawin jugak akhirnya. Tak gitu?”..

    BN ko nie dapat duda nanti baru tahu….?

    0
    0
  14. kuntilanak says:

    lawalah umie pakai tudung…

    0
    0
  15. Zaza Muhammad says:

    Duda pun xpe..janji bujang…xde kes rampas merampas…semoga Umi akan bertemu jodohnye ….aminn

    0
    0
  16. ninikebayan says:

    herm..tapi kan kalau kite baca statement dari kak erma c kakak umie aida tu,kak erma mcm tak berapa berkenan ngan c duda tu..cra dia ckap mcm “something wrong” like dia ckap,”keluarga kite akan terima pinangan dri seseorg tersebut walaupun kita tak berapa suka” mcm seolah2x keluarga umie tak berapa suka ngan c duda tu…lagi plak duda tu rakan bisnes kak erma…dia ckap baru risik dan bar kenal jgn la mengharap sgt apa2x boleh terjadi..huhuu..entahlah,mungkin pemahaman sya salah kot…kalau salah maafkan sya ok… :)

    0
    0
  17. opeerah says:

    heheee..bestnya dengar umi aida nak kawin….harap² bahagia la yee…..amen!!!!!!!

    0
    0
  18. opeerah says:

    tahniahhh umi aida…..

    0
    0
  19. hany says:

    datuk tu dulu berkwan dengan seorang pelakon wanita… anak kepada selebriti terkenal tapi berpisah coz bapa pelakon tu tak suka sebab datuk tu berumur lebih kurang cam umur dia je….

    0
    0
  20. kak salmia says:

    Nama tunang Umie cam kenal jer … Dia penah berurusan ngan bos akak 4 – 5 taun dulu. Kalau x silap dia tu dulu orang chet det (Tun Mahathir). Klu betul orangnye mmg humble … Always referring himself as Din and calling me kak … Anyway tahniah Datuk K …

    0
    0
  21. kak salmia says:

    And I think Datuk K tu berambut ala ala afro gitu … Hopefully betul la orang nye …

    0
    0
  22. zaza says:

    hantam sajala. Duda pun yang penting poket tebal. Kalau setakat keje kerani mana dia nak. Cakap je tak pilih darjat. hampeh.

    0
    0
  23. I’ll gear this review to 2 types of people: current Zune owners who are considering an upgrade, and people trying to decide between a Zune and an iPod. (There are other players worth considering out there, like the Sony Walkman X, but I hope this gives you enough info to make an informed decision of the Zune vs players other than the iPod line as well.)

    0
    0