Written by serenity | December 23rd, 2011

Kami cuba mendapatkan reaksi orang ramai mengenai telefilem Biar Mimpi Sampai Ke Bintang yang ditayangkan di Astro Ria, jam 9.00 malam semalam. Rata-rata hampir juga sebulat suara orang ramai memberikan reaksi yang baik untuk telefilem tersebut, sehingga ada yang menyatakan yang ia lebih baik dari filem Ombak Rindu. Bagi kami telefilem ini memang memaparkan kisah cinta remaja, tapi ia diolah dengan begitu baik dengan penceritaan ‘ikhlas’ yang diselitkan unsur jenaka. Ia tidak cuba menjadi lebih dari sekadar itu, hanya untuk menghibur dan barangkali ada mesej mudah yang hendak disampaikan, tambahan pula lakonan Randy yang sememangnya sudah ngetop di Indonesia memang baik, begitu juga Elfira dan tidak lupa, lakonan berkesan Sharifah Sakinah, Didie Alias dan personal favourite kami, Mohd Ezzrin Loy sebagai adik Elfira.  Apa reaksi Randy Pangalila kepada sambutan baik terhadap telefilem lakonannya ini?
Eh eh, Astro Ria, boleh buat siaran ulangan enggak? Apa pun, nikmati MTV Biar Mimpi Sampai Ke Bintang yang menampilkan lagu dari Seventeen, Untuk Mencintaimu ini.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

68 responses to Ucapan Terima Kasih Randy Pangalila Kepada Peminat Di Malaysia

  1. shehan says:

    wow..comelz

    0

    0
    • aku laa stalker says:

      xde ulangan ke erk cite ni..xdpt tgk lak smlm..

      0

      0
      • namaakuM says:

        rasanya akan ada ulangan cite nie sbb astro kn suka ulang2 cerita bebanyak kali.

        semalam tengok tak habis lg setengah jam. taktau ending jd pe. nk gak tunggu ulangannya.

        tp yg nmpk menyerlah semalam watak kina tu. nak tergelak bila dia speaking tunggang terbalik. HAHAHAHA

        0

        0
        • WanitaSopan says:

          WAITRESSS~!! LOL!

          0

          0
        • Sedeynyerrr Haku Nengok says:

          I’m angry, i’m angry…ingat si kina tu nak marah, rupanya lapar a.k.a….lawak sis…..

          0

          0
        • mikan says:

          mula cam annoying jugak bila kinah tu asyik2 salah n elfira betulkan, tp lma2 aku jd suka dgn lawak.dgn mimik muka sengal dia. adik syrfah shahira kan c kina tu. part didi alias kna ckp indon tu pun lawak gak. n part adik elfira tba2 emosional sb igt akak dia gro ahaha bongok a apapon mmg tebaek gak lah telemuvi tu.. simple n effortless.

          0

          0
        • haku says:

          “what is my wrong?” ~ dialog Kina..hahaha

          0

          0
    • BADgirl says:

      bosan je -,-

      0

      0
    • zack says:

      nampak cam budak2 lak elfira ni….

      0

      0
  2. reban ayam says:

    randy..i lap u..wkakaka

    0

    0
  3. mizz malay says:

    best citernih..klakar tol..sempoi jerrr…hahaha

    0

    0
  4. like randy~~ says:

    terbaik ar cite nie smlm,i like sgt2….keletah si sengal kina mmg slalu bt kami ketawa…mmg sengal btOl si kina nie,,,,ape2 pn,randy pangalila n elfira lOy mmg trbaik ar smlm…..like 100%….

    0

    0
  5. akulerr says:

    PLING BEST SHSAKINAH!!
    SUPERB GILER!!

    0

    0
  6. cerita yg sgt best… *( ^_^)*

    0

    0
  7. student bandung says:

    yeke best? ada ulangan tak? smlm tido awal..haha

    0

    0
    • aku says:

      jgn wisau..astro mst de ulgan…tgk la smpai lebam..cte 2 jerk kuo..hahahah pape pon cte best klako sbb de watak kina yg kesengalan 2…

      0

      0
  8. Akak maniss says:

    alamak, akak x sempat nk tgk mlm td… dah lama set tuk tonton citer ni, tiba mlm td la plak sibuk kluar beli barang rumah…. ada ulangan x agak2nya…. mcm best je tp BEST x ???

    0

    0
  9. allamak says:

    Ya lah citer yg mgajar remaja berkhalwat, berpeluk ni yg ko puji ye. Aku tengok ingatkan lain la tapi cliche. Nak buat mcmna kan yg mengarahnya cina, yg ikut semua melayu

    0

    0
  10. justme says:

    Terbaik la cite nie.. All Randy girl fans, memang jeles la dgn elfira kan.. siap dapat hug lagi.. BTW, I love sakinah character more than other.. Die sangat bagus! cayaa laaa…

    0

    0
  11. yaya says:

    Si kinah mmg kelakar mcm kakak dia sh shahera, english yg terlebih bterabur smp kdg2 aku pun pikir apa yg dsebut. Mmg best cite ni, 100 thumb up!

    0

    0
  12. me says:

    calm2 water…sometimes the crocodile is there…kelako giler minah ni…

    0

    0
  13. me says:

    calm2 water..sometimes crocodile is there…ahhahaha
    kelako giler minah ni..terbaek!

    0

    0
  14. pangalila's says:

    btol2 best n sempoi abez. plg best actually kina, btol2 superb. el agak kekok kaku. excited kot dpt blakon ngan randy. btw its really great n entertain.
    p/s: my bf said aliya tiru awak suke ckp bongok. da trending word to. it’s mine yowwww. hahaha. luv u bongok!

    0

    0
  15. nurhaslinda says:

    salam abg nara,

    Plot cerita nih simple…mcm cerita yg lain2 juga…tp keistimewaannya dah tentulah pada hero n heroinnnya…..cite nih berunsurkan love n komedi ringan..tak kering gusi tgk lakonan sharifah sakinah.. sangat menghiburrrkan,…syabass utk semua pelakon..cite mcm ni laa saya suka..tak berat., very loving,funny dan sedih pun ade…heheh bapak saya yang selalu layan GOLF chanel pun..boleh stay depan tv sampai habis…ending die buat saya menangis..:))
    walaupun tak remaja lagi…tp sesuai utk semua golongan very sweet

    0

    0
  16. MIA says:

    memang best arr..cite ni klakar ,barisan pelakon pun best2 ape pun mahmud ali basha ckp dialek indon memng m’jadik walau x bnyk…

    0

    0
  17. burong antu says:

    nice drama.. ^.^

    0

    0
  18. kamariah says:

    series mmg best….tersentuh jgk…..lawak pun ade….mmg best….hero pehhh ganteng banget dehhh

    0

    0
  19. nia says:

    simple but nice..

    0

    0
  20. Dauspozi says:

    Kina dengan Mak Yam sumpah buat kitorang satu family gelak.. Bestlah jugak.. Part paling sweet bila Elfira cakap “Memang! Aku sayang kamu bongok!” kat Randy… Harap Astro ulang tayang balik… ^_^

    0

    0
  21. bing says:

    suka tengok watak yg cakap omputeh berterabur ..hehehe ..

    0

    0
  22. kina sengal says:

    mmg besh… semua ade.. walau simple but got message.. ade frenship, loving, family relationship.. suker tgk watak randy.. penuh penghayatan.. el plak agak kaku but still ok.. mungkin watak sebegitu disebabkan tak pandai menipu jadi org kaya.. kina… leh jadi mcm kakak koo.. sengal n selamberrr.. i’m angry fasterners angry fasterneers go inside.. he3x… pls pls pls.. sila ulang tayang balik..mak yam memang maintain klass… luv uols..

    0

    0
  23. hani says:

    Sorry to say…Sorry to say…
    hahahahahaha…
    Mak Yam n Kina memang terbaik!
    Randy memang tak dinafikan pelakon yang berbakat n
    Elfira pun sweet sangat.
    Comei la citer ni…

    0

    0
  24. fiza says:

    paling lawak bab didi alias terpakse berlakon jdi mak randy…x reti ckp endon..hahahahahahaha…kelakau tol dd

    0

    0
  25. ema says:

    sory to say..ske watak kina..[:-bd]

    _________________________
    I added cool smileys to this message… if you don’t see them go to: http://s.exps.me

    0

    0
  26. love randy says:

    yeah! cerita nie mmg best bangat la.. tak menyesal aku buat reminder dari bulan 11 lagi.. haha.. citer nie lawak ada, romantik ada.. sumenya ada la.. watak sakinah yg bodoh2 menjadi.. hahaha.. ayat yg best..:-

    soory to say!
    aku cinta kamo bongok..!
    my french all rech-rechh <—- paling lawak! sumpah! hahaa

    0

    0
  27. ema says:

    “sory to say”..ske watak kina..

    0

    0
  28. Fira says:

    yelah best citer ni…. randy ni hensem nye..tapi asyik tayang badan je..taulah macho! tp dia berlakon best jugak lah dgn elfira yg cantik manis tu…

    pasal si sengal kinah tu…mula2 cam menyampah gak..takkanlah anak org kaya cam bodoh teramat…english pun terabur… lama2 tgk jadi kelakar pulak….

    0

    0
  29. aku ena says:

    sakinah more beautiful thn elfira..seriuosly!

    0

    0
  30. shela says:

    yes.memang betul,lg best dr ombak rindu! membazir duit aku je gi tgk.asik berpeluk je..

    0

    0
  31. Randypunk's fans says:

    Sebagai penonton seharusnya menggunakan akal fikiran yang rasional sama ada mahu ambil yang keruh atau jernih. Kat sekolah belajar cerpen semua utk ambil pengajaran, kan? sama juga mcm drama,filem dan telefilem. Gunakan ILMU tu. Bukan nak kutuk2 je.
    Yang penting orang terhibur.

    #Best sgt telefilem ni.

    0

    0
    • oit-oit-oit says:

      Apa la punya nasihat ni? Pilih nak ambik keruh ke nak ambik jernih? Apa nak buatkan, zaman skrg skrip lebih berkuasa dr Quran. Pengarah ombak rindu & pengarah biar mimpi sampai ke bintang lebih brpengaruh tindak tanduk & kata2nya drpd Allah.

      0

      0
      • x tau la says:

        Org tu suruh ko fikir guna otak nk plih mane. Ambil je la yang positif dlm cite ni, jgn penipu kat org. :)

        0

        0
  32. opiee says:

    citenye menarik.. jarang aku nak melayan drama yg siar kat astro.. tp mlm semalam layan habis la… aku paling suke tgk didie mmg klaka bile kena menyamar kd mak randy..ckp endon mmg x blh blah…

    0

    0
    • kak long says:

      ye lah opiee, kak long pun jarang tengok citer melayu ni, tp mlm tadi bleh plak terpacak depan tv sampai habis! siap leh “marah” kat anak soh main kat tepi2 sket “ibu nak tengok tv!” haahhaa.. watak Didie sebagai Mak Yam memang the best, Si Kina pun terbaik, semuanya terbagus lahhh.. watak pembantu rumah Philipines tu pun not bad! (even kuar sekejap jer)..Good Job All!

      0

      0
  33. mama alya says:

    mmg best.cuba namakan hero2 drama yg selevel dgn randy kat msia.mcm gambit, shah jazleor lain2…sori to say …xde yg boleh bawa watak sebaik randy

    0

    0
  34. Mem says:

    aku suke sgt cite ni…sama feelingnye time aku tgk ‘ungu cinta’ hehe

    0

    0
  35. NaNi says:

    best banget…suka..suka..suka

    0

    0
  36. kotakkosong says:

    teringat mse kina ckp ipad ipad pdhal ipad2,,hahaha
    kina ckp ipad tu murah sbb xde keyboard,,,adehhh
    ske tgk kina bbnding elfira dlm cite ni

    0

    0
  37. bosan kina says:

    nape semua kata kina tu best..aku tgk menyemak btol…adoiii nasib la nk tgk bdk comel elfira ngan randy…kalo setakat lawak kina..fedap nk mampos weiii

    0

    0
  38. Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    si loy ni memang jambuuuuuu muka dia ada macm muka cina2 cikit tk macm muka melayu sngt….lakonan dia pn best minah jambu cuka ..

    0

    0
  39. mikan says:

    best lagi telemuvi ni kalu nak compared ngan cite indon yg randy blakon kt astro ria tu.patut ltak kt saluran astro ceria je cite tu.bongok sgt jalan cerita..tp mak aku suka gle cite tu..kalo missed yg ptang dia sggup tggu smpai lewat mlm tggu ulangan. skit ati plak aku tgok. ahahaha..tp mak ttp mak..i love u mak ahaha

    0

    0
  40. mak c kina says:

    1)aku rse SS lbh menonjol dr EL..mgkn sbb kesengalan dia 2 kot..
    2)EL dh slalu bwk watak baik…
    3)aku mengharapkan ending dia xde la peluk2..
    4)aku lbh suke RP dlm drama ni dr cite endon yg kt ria/prima..
    5)suke part kina mrh andy,tp aku xfhm pe dia ckp selain dr my french all rech rech
    6)menenggek=menimba….terbaeekk….

    0

    0
  41. Dadu says:

    Boring. Typical cerita melayu.

    0

    0
  42. Alice Allysa says:

    haha… suka sgt, aku tgok kt foto muvee cinema. part kina mmg trgelak guling2.. sengal btol minah tu.

    0

    0
  43. maya says:

    aduh..mcm mana leh terlupa nak tgk citer..??bila ada sambungannye ek..??

    0

    0
  44. RaKha Lovers says:

    keren banget , chuii.. haha.. best larh gak.. wlau pown aq jelez thap kritikal tgok randy ngn el , tp aq suke tgok cyte niy.. klakar coz ad kina..
    papew pown , randy cume ssuai ngn mikha tambayong jew.. huhu..

    -randy and mikha lovers-

    0

    0
  45. […] Here : Beautiful Nara This entry was posted in Teknologi and tagged Kasih, kepada, malaysia, Pangalila, peminat, Randy, […]

    0

    0
  46. ila says:

    tahniah kdp semua yg terlibat dgn story yg sweet sgt nie. cerita yg lucu, jujur, iklas, ringan, manis dan yg best kina, mak yam tu mmg menceriakan. harap lpas nie ada lg telimove/drama yg mcm nie, bru leh rileks otak yg penat balik keje. tahniah.

    0

    0
  47. sakinah best!! says:

    best la watak ko sakinah!! laki aku yang jarang tgk tv tu pun leh gelak tengok lakonan ko smlm…all the best!! hihi

    0

    0
  48. aku tengok citer ni memang ok la….tapi ending dia je aku tak suka…mana boleh anak dara kita berpelukan depan orang tua macam tu..walau masa tu mak dia pegang pisau….tak elok le…kalau dia buat berpegangan tangan je masa tu lebih manis sikit kot…

    0

    0
  49. MiszNina says:

    Haha.. cite nih mmg best, tambah plak pelakon mantop gitu. Eh ape korang susah? Download la cite ni kat jiwang torrent tu. Full version korang dapat tgk nnt, gamba pon cantik. Baru puas tengok.
    Lagu 7teen tu buat aku tersenyum ^^

    0

    0
  50. aena wahida says:

    hyep……..you are my hero………hehe..ctew nie mmg best…you are so handsome…

    0

    0
  51. allysha seruji says:

    cinta dengan lakonan randy pangalila..love randy pangalila….

    0

    0