Written by AbangNara | June 22nd, 2014

Bersempena dengan Piala Dunia 2014 ini, Abang Nara sudah membuat persiapan secukupnya. Iyerlah, semua perlawanan berlangsung pada tengah malam sehingga ke awal pagi. Selain daripada makanan ringan seperti kacang, jajan dan kuaci, Abang Nara turut sama membeli sebungkus besar Nescafe Latte Caramel untuk membuatkan mata menjadi lebih segar. Barulah tak tertidur ketika tengok bola.

nescafe latte caramel

Rasa Nescafe Latte Caramel ini memang kena dengan jiwa Abang Nara. Dimaniskan dengan ‘brown sugar’, ia tidak memiliki rasa pahit kopi. Ini kerana Nescafe Latte Caramel diperbuat daripada biji kopi yang dipanggang secara sekata. Rasa kopinya tak terlalu kuat. Sedap-sedap je. Rasa sekali memang nak lagi.

nescafe latte caramel

Ketika menunggu perlawanan bola Piala Dunia 2014 bermula, Abang Nara akan minum secawan Nescafe Latte Caramel sambil menyertai pertandingan yang sedang berlangsung di Facebook, Twitter dan Instagram Nescafe. Peraduan ini telah bermula 9 Jun yang lalu dan bakal berakhir pada 13 Julai ini. Hadiah yang ditawarkan pun menarik. Mana tahu ada rezeki nak menang kan?

Ketika ini peraduan Nescafe Latte Caramel sedang berlangsung di Facebook Nescafe Malaysia sehingga 22 Jun. Korang kena sentiasa buka Facebook Nescafe Malaysia untuk lihat apakah yang perlu dilakukan. Senang je peraduan yang dijalankan. Ada yang kena letak dialog sendiri, ada yang kena cari jalan keluar daripada ‘maze’ dan macam-macam lagilah. Untuk pemenang harian sebanyak 3 orang di Facebook, wang tunai RM100 dan sebungkus Nescafe Latte Caramel akan diberikan setiap seorang. Best kan?

 

Peraduan di Twitter Nescafe pula akan bermula pada 23 Jun sehingga 29 Jun ini dengan hadiah harian wang tunai sebanyak RM50/RM100/RM200 dan sebungkus Nescafe Latte Caramel untuk dimenangi.
nescafe latte caramel

Seterusnya , Samsung Galaxy Note 3 Neo akan menjadi milik anda sekiranya anda berkongsi video yang paling kreatif dan unik di Instagram/Vine bermula 30 Jun sehingga 13 Julai. Best kan? Boleh dah mula fikirkan dan kumpulkan idea supaya masa Hari Raya nanti boleh bergaya dengan telefon baru. Hehehe.

nescafe latte caramel

Abang Nara sudah pun “Turn Your World Upside Down” bersama Nescafe Latte Caramel. Anda bila lagi? Rasai sendiri keenakan dan rasa kopi yang lazat bersama Nescafe Latte Caramel. Pasti anda akan berpuas hati.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

16 responses to Turn Your World Upside Down Dengan Nescafe Latte Caramel

  1. hafizi says:

    wau…macam sedap je.. nak p beli la..mane tahu leh menang ke..hehe

    0

    0
  2. zen says:

    owh…sedap ke sahur dgn nescafe…kang xleh tido lepas subuh…haha. bagus la x tido lepas sahur kan..ehek..

    0

    0
  3. Perisa baru ni dulu layan yg merah, kekadang yang kaler oren paling tak suka kaler hijau zaman2 study memang layan beli 1 peket kejap je habis tak sampai 1 minggu.

    0

    0
  4. Anonymous says:

    nara. jangan lupa solat tahajud kalau bangun tengok bola. lagi besar pahala

    0

    0
  5. melati says:

    Sekarang ni lah kopi untuk tgk bola…..i likeeeeeeeeee…

    0

    0
  6. minah k-pop says:

    sedap uallssssss caramel latte neh.

    0

    0
  7. NinaK says:

    Sepatutnya pihak admin boikot Nestle product yg menyokong Israel dalam pembunuhan saudara Islam kita di Palestin…siapa lagi dapat membantu mereka (Palestine) jika kita semua memainkan peranan yg sepatunya kan?!!! sila buka minda & hati yer untuk browse website ni>>> http://www.inminds.com/boycott-israel-2012.php

    0

    0
  8. nokiasamsung says:

    mana2 minuman 3 in 1 tidak bagus diminum sebab mengandungi gula yg terlampau..minuman 3 in 1 mcm ni la antara punca diabetes yg bercambah kat Msia ni..nak minum sesekali boleh, jangan hari2..dan sila buat dalam mug besar sikit..supaya air boleh dilebihkan..nak minum tu minum juga..tapi kesihatan jgn di abai..beringat2 la..

    0

    0
  9. NinaK says:

    Pihak admin, saya menulis untuk kali keduamemandangkan mesej yg terdahulu tidak di’publish’….mohon jangan promote barangan Nestle yg terang-terangan menyokong Israel yg membunuh sedara se-Islam kita di Palestine. Anda orang Islam seperti saya. Sila browse website ini (http://www.inminds.com/boycott-brands.html) dengan hati yang terbuka…

    0

    0
  10. Anissa Alis says:

    Salam Abang nara..
    macam sedap je Nescafe Latte Caramel
    Selalu saya cuba Cinch Shake Cafe latte je
    Jom ziarah blog saya pasal tips berjaga malam
    http://www.jomsupplement.com

    0

    0
  11. Mami Carier says:

    sedap memang sedap tapi kena control nanti kena kencing manis kena lagi potong kaki Ooo… lepas tu lagi tiada gastrik tiba2 boleh kena gastrik … so, better minum air suam, jus buah2an, yang ada kalsium… kurangkan gula dalam minuman!

    0

    0
  12. […] Turn Your World Upside Down Dengan Nescafe Latte Caramel (14) […]

    0

    0
  13. […] Turn Your World Upside Down Dengan Nescafe Latte Caramel (15) […]

    0

    0