Written by AbangNara | February 20th, 2013

Terkejut beruk Abang Nara membaca muka depan suratkhabar Harian Metro hari ini. Tunang Fizz Fairuz ialah isteri orang. Memang tak disangka-sangka. Empat hari selepas bertunang barulah Fizz Fairuz mengetahui yang tunangnya adalah isteri kedua seorang usahawan dan telah bernikah di selatan Thailand.
fizz fairuzUntuk makluman, nama tunang Fizz Fairuz ialah Azlyn Massiela, berusia 26 tahun dan berasal dari Kuantan. Mereka berdua berkenalan di satu lokasi penggambaran dan menjadi semakin rapat setelah memiliki kawan yang sama di Kuantan. Kata Fizz Fairuz:-

Saya benar-benar tertipu dan tidak menyangka tunang saya itu isteri orang. Saya tidak menyangka perkara sebegini berlaku dan kehidupan saya seolah-seoalah diatur oleh dia sejak kami berkenalan setahun lalu. Khamis lalu, saya dikirimkan mesej oleh kawan adik wanita itu dan dia menjelaskan status sebenar tunang saya. Malah saya juga sudah berjumpa suami wanita itu, Sabtu lalu.

fizz tunang isteri orang
Nampak gaya seperti Fizz Fairuz terkena sihir pun ada jugak. Yang menariknya, hubungan Fizz dan tunangnya turut diketahui oleh Almy Nadia. Malah Almy Nadia pernah menasihatkan agar Fizz Fairuz pergi berubat kerana keadaannya yang tidak terurus. Kata Fizz lagi:-

Sepanjang setahun mengenalinya, saya tidak pernah tahu latar belakang tempat kerja, pendidikan termasuk keluarganya. Sedar-sedar saya sudahpun bertunang dengan dia dan hanya mengenali keluarganya ketika majlis berlangsung. Kepada semua, saya mohon maaf terutama kepada Almy Nadia. Saya tertipu dan sakit sekarang. Saya turut berasa pelik kerana tujuh tahun mengenali Almy Nadia, saya sukar mengikat tali pertunangan tetapi setahun bersama wanita itu saya terus bertunang.

fizz

Diharapkan Fizz Fairuz pergi berubat untuk melihat apa yang tidak kena pada dirinya. Ini memang satu ujian yang amat besar buat Fizz. Nasib baik dapat tahu sebelum pernikahan berlaku. Sempatlah putus tunang. Kalau tiba-tiba dah bernikah tak ke kerja gila?
vco catalystP.S: Antara manfaat mengamalkan pemakan virgin coconut oil Catalyst ialah kitaran haid menjadi lebih teratur. Selain itu, parut jerawat berkurangan dan kulit akan bertambah cerah. LIKE Facebook CantikNara atau email lorongsetia8@gmail.com untuk info lanjut.

302 responses to Tunang Saya Isteri Orang – Fizz Fairuz

  1. janda baik says:

    amekawwww

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 97 Thumb down 1
    • MAK CIK JUTAWAN says:

      den da kobar.. ape la pempuan tu.. MEMALUKAN!!! DAH ADA LAKI PON SEBUK NAK MEROYAN CARIK PUBLISITI.. TUTUP MUKA TEBAL2 TAU!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 126 Thumb down 1
      • SUE says:

        this is epic story opening 2013! rare kot pompuan ni, ticket kelas pertama utk ke tanjung rambutan..n lelaki ni tak payah la nk poyo berubat2 bagai..poyo jek semua tu!!!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 128 Thumb down 3
        • Kak Cham Kuat Gosip & Tido says:

          YES! KAK CHAM ADA PELUANG!!!
          FIZZ JGN BERSEDIH, CHAM ADA.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 48 Thumb down 28
        • laila says:

          haaishh.. tetiba je kan teringat pulak ko kt si Almy tu…
          tetiba je kan ko terkena sihir… hei klau ko tak menggatal, miah tu pub takde peluang la nak sihir kn ko.. sendiri yg serah diri kan..
          padan muka… almy pulak ko jgn nk terima laki cm ni lg… nampak sgt nak guna kan ko. time ssh tetiba je kan leh sebut nama ko almy..

          lelaki2 sekalian klau tak mo terkena sihir tlg la jauhkan diri dr perempuan gedik mcm si Azlyn Massiela ni… klau korang mmg sengaja nak merapatkan diri mmg sengaja cari pasal lah sbb dh buka ruang kan….

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 130 Thumb down 5
        • amoi says:

          haaa..aku pon terkejut neh…biar betul???hahahaha…hanya aku boleh kata PADAN MUKA kau Fizz….ALLAH bayar kejap je dgn apa yg ko buat pada org lain..mmg agak kejam bila aku kata mcm tu..tp, beringat lah lepas ni yer…jgn naya n mainkan hati org lain…sian ALMY…

          untuk ALMY : lepas ni kalau jantan ni nak balik dgn ko, JANGAN TERIMA…x boleh pakai dia ni…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 110 Thumb down 2
        • diyana says:

          xtahu lah fizz ni xleh fikir rasional sbb terlalu cinta atau kena buatan org,, tp kat sini pompuan ni mmg tak baik lah buat mcm ni..mungkin diorang kawen lari kat thailand thats why family pompuan ni x tahu…tp mmg tak baik lah…buat suami mcm tu, buat fizz mcm ni, n yg makan hati of course almy lah.. stock2 meroyan pon yer pompuan ni..

          kalau tak tahu sakit ke tidak cubalah berubat alternatif..mane tahu ade gangguan benda lain.. zaman makin moden, org moden kurang percaya benda2 mcm ni n bile org susah nk percaya lagilah org berani ambil kesempatan ngan guna ilmu2 mcm ni..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 45 Thumb down 0
        • Anonymous says:

          betul la mcm ada org komen sblm ni yg perempuan ni kaki penipu… pompuan jahanam ni patut kena hukum rejam smpai mati je..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 62 Thumb down 1
        • i'm not a monster says:

          terkejut aku..pompuan ni memang x guna ni main2 kan org lain…si fizz ni pun satu bongok… bertunang tp tak tahu background pompuan ni..atau kena buatan org…baik gi jumpa ustaz berubat…jgn propa sudah lah fizz nk tutup malu…almy ko jgn terima si fizz ni, cari lelaki lain

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 93 Thumb down 0
        • illy diana says:

          haa…..kan aku da ckp sblm ni dlm komen aku….Allah byr cash je. skjp je FIZZ dpt blk ape yg dye buat kt ALMY…aku dah ckp hukum karma.
          mse tgglkn almy x de plak ko nk igt dye kn. skrg ni bile dah malu sndri mula la petik blk nme almy n ckp kne buatan org. sudah la..nk cover malu pn x yah la nk bg statement ngeri cmni. ITU SEMUA POYOOO!!!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 2
        • Huhuhu says:

          Aku tak rasa Fizz nak cover line. Kan Almy dari awal dah tau dan suruh dia berubat. Pada Fizz, lain kali berhati2 dan jgn cepat percayakan org. Pada Almy, bangga dgn kmu sebab kmu adalah seorang yg penyabar dan tak cepat melatah.. Hadapi dugaan ini dgn tabah. Sesungguhnya Allah SWT bersama orang2 yang sabar.:)

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 54 Thumb down 0
        • lalalila says:

          harap2 nie bukan ayat utk tutup kesilapan sendiri ye fizz..kesian almy jgn bagi lg harapan palsu kt die..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
      • n says:

        Maaf tu dah takde apa bg Almy sekarang..Fizz menyesal pun dah terlambat

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 59 Thumb down 2
      • After all says:

        Hmmm lepas ni kalau fizz tehegeh2 nak kan almy kembali.. korang ingat almy nak ke? After all my friends…after all…

        Hmmm…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 41 Thumb down 0
      • sunshine says:

        kalau isteri org camne diorng boleh bertunang… takkan family perempuan tu tak tahu hukum hakam…bertunang siap grand lagi.. msti ade saudara mara/keluarga time tu..takkan sorang pun x bantah pertunangan ni… hurmmmm

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 110 Thumb down 3
        • Hanna says:

          Musykil jugak…hurmmmm… Apa2pun kalau betul Fizz kena buatan orang, cepat2 lah berubat dgn ustaz dan jgn tinggal sembahyang. Buat sunat tahajjud.. Jgn lupa pegi jumpa Almy dan minta maaf kat dia. Kalau jodoh kmu berdua panjang tak kemana. Kalau takda jodoh , terimalah dgn redha. Berserah pada Allah SWT.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 72 Thumb down 0
        • Roja says:

          dah namanya nikah kat siam, mungkin aje family pompuan tu tak tau, bini ke-2 kan, mst nak nikah senyap2 takut rahsia terbongkar kat bini pertama. Dan sihir-menyihir ni mmg ada je, kalo tak, takde la ustaz2 ajar kita amalkan membaca ayat al-quran (manzil & rukyah) sbg pendinding diri…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 68 Thumb down 0
        • Anonymous says:

          ish..kan diorg ckp nikah kat thailand..ko klo nikah kat thailand ngan laki orang ko ada nak gtau sume orang k????

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 1
        • ok2 says:

          mungkin family perempuan tu tak tau..name pun kawin kat selatan thai kan..mesti takde hitam putih..bini no 2 je kot…so mungkin tak nampak obvious die dah kawin..laki die concentrate ngan bini no 1..asal duit masuk kacing2 dalam akaun..ape ade hal…orang2 tertentu je tau die dah kawin so org tu tak nak subahat and bocorkan cerita nye

          Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
        • ini semua poyo!!!! says:

          caner bleh family pompuan ni xtau plak? sedangkan kwn adik pompuan ni tau? maknanya adik pompuan ni pun tau la yg kakak dia ni bini org….tgk dlm statement fizz ”Khamis lalu, saya dikirimkan mesej oleh kawan adik wanita itu dan dia menjelaskan status sebenar tunang saya”……ape la dorg ni…hukam hakam bleh tolak tepi semata-mata nak glamer….ini semua poyo!!!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 3
        • Kita tak tahu hal sebenar. either fizz betul2 kena sihir or not.

          Ada seorang lelaki betul2 disihir cinta, and kahwin dengan perempuan(yang buat sihir tu), kahwin tanpa sedar, walau mendapat tentangan hebat..sampai ada anak lagi. and one fine day, lepas family dia(family lelaki) buat bacaan doa(without his knowledge), baru dia tersedar.

          Dalam kes macam ni, lelaki tu sedar lepas family buat bacaan doa, and dia sedar right away lepas ustaz(serta family lelaki tu) baca ayat-ayat pelindung,ayat suci al-Quran, dengan kuasa Allah SWT…masa tu dia berada di tempat lain, terpinga dan terus pulang ke pangkuan keluarga.

          This is a true story.

          p/s: kalau betul fizz disihir, tapi sudah sedar, Alhamdulillah. sama-sama kita ambil iktibar.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 0
        • Anonymous says:

          propa lbh si Fizz ni,dahtu tunang pun dia sendr pi sarung cincin kat jari pompuan tu dia sendr pun xtau halal haram,yg famili pompuan pun bengong x larang,x pnh org buat lelaki yg sarung cincin kat bakal tunang,alih2 kuar kenyataan kena buatan org la apalah…

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
      • ting tong says:

        hahahahahaha…

        Almy sure tengah Chicken Dance tu hahaha.. Almy ingat lah org yg bersabar ni selalu menang okeh..

        Fizz tu lah main kan perasaankan orang kan dah terkena balik.. tunang kau pun jenis langgar je hukum hakam kot.. sbb mmg ada je ramai perempuan jenis masuk air camni kat luar tu.. sesuai lah dgn muka kau Fizz..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 50 Thumb down 1
      • nenas says:

        “kenapa pertunangan saya boleh terbongkar di media ?”
        nampak tak Allah dah tunjuk himah, kalau terbongkar da senang sikit org report latar belakang perempuan tu bini orang.
        kalau senyap senyap, alamatnya, apalah hukum perkahwinan korang nanti.

        hmm pergilah berubat. insyaAllah keadaan semakin pulih

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 49 Thumb down 0
      • lalalila says:

        tuhan da tunjuk kan..xpayah tunggu lame2 tuhan dah buka mata,jgn ulang kesilapan yg sama..bodohlah seseorang tu kalau jatuh pada lubang yg sama untuk kali keduanya..

        Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
      • klon almy says:

        lps ni mesti ramai offer betina ni berlakon coz dh femes

        Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
      • Selena Gemas says:

        SEBENARNYA MAMAT NI DH KENA KENCING NGAN HAKAK TU…DAN2 TU JE NK SALAH JIN DUK MERASUK…

        Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        bila dah termalu pandai pula ko reka cite kena santau la,buatan org la…..sape nak percaya……

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • Olga says:

      APA? TERKENA BUATAN ORANG?
      PERCAYA LA SANGAT! COVERINA LA SANGAT!
      SUDAH2 LA FIZZ! HENTIKAN LAH!
      TP ALMY X PAYAH NAK LAYAN C MANGKUK NI LAGI!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 74 Thumb down 5
      • keledek says:

        cepatnya Allah bayar cash kat ko. what goes aroung comes around. macam nak pujuk balik si almy ke aku tengok ayat kau kat atas tu.. tak malu ke???? sihir la sangat *tangan ke bahu mata ke atas*

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 40 Thumb down 3
    • hanna says:

      kalau betol mcm tu, tak baik menyalahkan fizz. sihir ni kann smakin byk di dunia akhir zaman ni. nauzubillah

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 34 Thumb down 6
      • honey says:

        stju ngan hanna.khurafat n syirik mkin b’leluase..
        nk slhkn fizz xjgk..kalo dye btl2 t’kne shir laa sbb kte xkn igt ape yg kte buat kalo kte bwh pngruh shir..
        perempuan ni pn satu..mke cntik tp p’kre bdoh yg dibuat..xtaw dose phle..aish nauzubillah minzali’

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • zann says:

          dlm kes ni mmg nampak pelik sket…famili fizz hadir x dlm majlis tu??pastu dia dressing pun x mcm org nk bertunang n lagi pelik bila dia sendiri sarungkan cincin…x penah buat dik org!!

          Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    • ila says:

      Allah pay u cash fizz fairuz… kalo rasa diri teraniaya p lah berubat… tp kalo rasa diri yg menganiaya (almy nadia) p lah bertaubat…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 86 Thumb down 1
      • Kan? Amekaw! Rasa macam tak logik pun ada cerita ni. Apa family perempuan tu takde sorang pun yg tau ke tentang status perempuan tu? Then dah tau status tu bini orang, ada hati buat majlis grand-grand. Tak ke sengal namanya tu. Pelik. pelik. Kenapa macam susah sangat nak percaya cerita ni?

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 41 Thumb down 3
        • noname says:

          gamaknye fmly p0n bru tau p0mpuan ni da kawen..kan kawen kt thailand katenye……….

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 1
        • Anonymous says:

          kan aku dah cakap perempuan ni dari skolah lg kaki pembelit! penipu! berlagak menipu mengaku anak org kaya bagai… ntah2 family dye sendiri x taw dye dah bernikahkah kat siam saner.. lg pun kebanyakan org yg bernikah kat siam mmg nak menyorokkan perkahwinan mereka kan

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 52 Thumb down 1
        • Anonymous says:

          pompuan ni kurang cerdik la .., agak2 la., nk tunang ngn artis je, gi buat grand2 tangkap2 gamba sarung2 cincin .., konfiden je org takkan tau dia da kawin, org kalau da sakit hati ngn perbuatan ko org akan cari mcm2 cara nk kenakan ko balik,,!! nmpak mcm da byk org ko kenakann .. ,tobat la dik . silap haribulan kena kt yg psiko yg mcm ko gak.., bunuh pun org sanggup,,,

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 1
    • Anonymous says:

      panas betul bta pg ni. ramai n cepat betul org bg komen kat page nara ni. pantas betul c fizz ni bagi alasan kena sihir. aku kesian tp nak tgelak pun ada.sori…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 0
    • MIKA says:

      kalau tak kena sihir, kesian perempuan tu kena tuduh

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 1
    • cik embun says:

      Wanita yang kau tinggalkan, kau sakiti tu la kau cari balik. Allah tu Maha Adil, kau buat jahat, kejap je Allah bayar cash.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 0
    • noni says:

      sudahlah fizz. dasar sgt. sakit2 ko, sakit lg almy nadia tu taw.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
    • kak timah says:

      PADAN MUKA FIZZ FAIRUZ . . .BALASAN SUDAH SAMPAI . .TO AZLYN GO TO HELL LAH POMPUAN BIRAH . .MMG SETAN PRNGAI KO NI NERAKA JAHANAM TMPT KO

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
    • ana says:

      ini jer penjelasan fizz utk hubungan yang dh bertahun lama nye..kena buatan org??…. mmg mcm hampeh..nanti kalo dah kawin, jd hal yg sama pun buatan org ka… sbb tu jgn asyik nak ikut napsu jer..tegok kiri kanan, bepikir guna akal bkn napsu… yang ex tunang fizz tu,ape ke hal nyer?…tak puas dgn laki ke?..memalukan keturunan jer..humban dlm air panas bru tau..muke blh tahan tp pagai mcm setan… dan kpd almy..besabarlh..maafkn jelah fizz tu tp JANGAN TERIMA dia balik, merana akhirnya… carilah lelaki yg betul2 matang n mampu mempertahankn kita n bukan sebaliknya…

      Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 2
    • lalala says:

      kalau betul dia kena sihir, memang kesian la.. tapi kalau stakat nak cover balik ape yang dia buat, memang hampeh

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • kakak neelofa says:

      Ahkak rasa mmg btul kot dia kena sihir….dia mcm terawang2an…sbb tu dia xpkai baju mlayu proper masa tunang tu…..dia pkai topi mafia ngan jeans koyak jer…

      btul x? btul x?

      Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 3
    • ini semua poyo!!!! says:

      aku rasa kn, cerita dia mcm ni….depa plan tunang dulu, lps tu baru la si pompuan mintak cerai ng laki dia n lps tu baru depa kawin…sebab tu la depa tunang senyap2 sbb status pompuan tu bini org….tp tgk2 skrg dh kantoi, rosak la plan…abis fizz nk bg alasan apa lg, dan2 la buat cerita terkena buatan org lah, tiba2 baru sedar dh bertunang lah…poyo ja….mmg depa plan mcm 2….kalau ikut logik la, kot ye pompuan ni bingai xtau hukum hakam, xkan la abis satu family pun bingai xtau hukum hakam jugak? xkn la family pompuan ni xtau anak depa dh kawin walaupun kt siam sedangkan kwn pada adk pompuan ni pun tau….renung2kan lah ye..huhu..salam

      Hot debate. What do you think? Thumb up 13 Thumb down 4
    • ini semua poyo!!!! says:

      conclusion yg aku bleh buat adalah seperti di bawah:
      1. pompuan tu mmg bini org
      2. fizz mmg tau pun status dia
      3. sbb dorg sama2 gila dorg plan tunang dulu, lps tu mintak cerai n lps tu baru kawin
      4. sbb pompuan ni masih bini org, depa plan bertunang senyap2
      5. fiiz kata terkena buatan org atau sihir sebagai alasan setelah rancangan mereka gagal
      6. ini semua poyo!!!!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 4
      • Lindan says:

        Ada sebab la dia nak jawab isu sarung cincin tu..pada hal..!!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
      • cisskek says:

        ~aku pun rasa camtu gak..mula2 pas bahagia masa bertunang siap lari dr media tanak komen ape2..tup2 bila dah kantoi tunang gan bini org dan2 jer kuar paper muka depan dah tu ngaku kena sihir..cait!!~poyo..dah la tu..almy lupakan je la mamat poyo ni.. bnyk lg jejaka idaman malaya yg bagus utk kamu di luar sana… d-_-b pis2!~

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • Hunny Bunny Bum says:

      HAHAHAHA, aku mampu gelak je sebenarnya.

      ni lah dikatakan hukum karma. Allah tu kalau nak tunjuk, sekejap je. sebelum ni dia tinggalkan almy nadia, tup tup sekarang, tunang dia isteri orang. Baru nak teringat kat almy nadia, baru nak tersedar, baru nak kata yg dia kononnya terkena buatan tunang dia tu. sebelum ni tak pulak sedar.

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  2. izzuera says:

    lalalala… cian

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  3. mya says:

    erk… real ke ni abang nara? apa yang terjadi sebenarnya…?

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 7
    • misha levine says:

      tapi mmg wujud lah benda2 sihir ni… pada fizz..try la pergi berubat..kte usaha je mane yg patut..k? semoga tabah menghadapi ujian di dunia ni… dan mohon maaflah pada almy supaya tenang sikit hati tu..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 0
      • Fozz says:

        benda sihir memang wujud. Fizz kena sihir itu karut. hahaha

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 1
        • Anonymous says:

          kita tak tahu jgn lah kita pandai ckp je..elok lah die pegi berubat..mane tahu betul die kena sihir

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 1
  4. siakap senohong says:

    tgk, balasan Tuhan tu jap je kan….akibat mainkan perasaan org,kau pun dimainkan same…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 1
    • kis says:

      bile jadi mcm ni teringat kat kekasih lama yg meninggalkanku…bahagiakah dia?~ ops sowey tetibe…=P

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  5. tupai berjanggut says:

    itulah hukum karma…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 5
  6. gorgeous says:

    jodoh pertemuan perpisahan di tangan allah

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 0
  7. berubat kampung says:

    padan muko kau! haha

    Hot debate. What do you think? Thumb up 13 Thumb down 4
  8. almynadia says:

    aku dah takpercaya kau!!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 0
  9. manissmu says:

    golak bosa den..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
  10. Tita says:

    What?? Hurmm.. Dont know wat to say.. Whats more, Kesian Almy.. Huhuhu

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  11. Mak Jemah says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 16
    • lalalala says:

      senget! haha

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • skandal mak jemah says:

      plis la fizz fairuz oii…agak2 la nk psing cite pn…ni nme nye pndek akal….da t’kena bru la mcm2 nk cover cm dri ko 2 baik sgt kn…sihir la…podahhh!!! next story pliss!!!

      Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 3
  12. sarah_nina says:

    minah ni tatau hukum hakam ke.. dah tahu isteri orang ada hati nak bertunang dengan orang lain.. hmmmm

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 2
    • meriam buluh says:

      klau dah perangai buruk……nie la akibat. dah jadi isteri org pun nak tunang dgn org lain. pelik…..keluarga wanita tu pun satu hal….x kan x tahu anak dah kawin.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 1
      • gile glamer says:

        mungkin pompuan tu da sihir keluarga die…. hahahaha…….

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 82 Thumb down 1
        • wahahahaha.betul betul.
          tergelak besar aku.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 1
        • Hana Sofea says:

          @ GILE GLAMER

          TERGELAK BESAR AKU BACA KOMEN KAU WEIHHH!! HHHHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHAAAAAAAAAAAA

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
        • JEPP says:

          Ahli sihir ke ape pompuan tu? hahaha

          Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
        • Ratu minah jambu merah / biru says:

          eeeeeeeeeee muda2 dh pandai main bomoh eeeeeeeeeeeee ape punye betina ni ???????? lebih baik Almy jangan nk sebok2 campor si fiz nye prblem nanti tk pasal2 betina ni bomoh kn Almy dhhhhhhhhhh tk dapat berlakon lagi pasal tk laku…lebih baik jaoh kn diri dari betina bomoh ni…BAHAYA !!

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
    • Anonymous says:

      janji glamour ,mana nak tau hukum hakam nye.perempuan2 jgn nk tunjuk sgt betapa murahnya diri awak tu.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 1
    • nurul says:

      pompuan ni agama apa?islam ke…sampai tak tahu bini orang tak boleh nak tunang atau kawin dgn laki lain….mental…laki dia kawin dua,dia pun nak kawin dua…nak buat fizz jadi laki no 2 ke…sesat!

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  13. ................... says:

    haaaaaa…haaaa….padan muka awak fizz…dunia balas dunia skg….kah…kah…kahhhhhh…booooooooooo…sama2 kita gelak kan dia….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 3
  14. SCHAWAL KUAT MENCAPUB says:

    jahat gila pompuan ni..astaghfirullahalaziim…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 1
  15. org koi says:

    blah la ko fizz..semua ni poyo…
    pompuan tu satu…buat malu org kg koi je…blah la ko jgk pmpuan oii.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 2
  16. tu la hang says:

    Dari kerana mata..yg mempunyai kuasa
    ohhh aku tergoda..aku tergoda terkecewa…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
  17. daddy zuki says:

    salam. minah si penipu ni kena dakwa di mahkamah.. baru dia tgahu langit tinggi atau rendah!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 45 Thumb down 2
    • reza says:

      klu nk dakwa kat mahkamah pun cuba soal selidik apa yg berlaku..
      klu btl dh kahwin..tunjukkan sijil nikah dr thailand…
      jangan main tuduh aje..
      kita baca apa yg disiarkn..
      kita dgr apa yg dilaporkn..
      kita dgr apa yg klua dr mulut org…
      kebenaran ttg cerita ini belum disahkan secara keseluruhan…
      klu betul fizz telah bertemu dgn “suami” x-tunangny, kenapa dia tak menyatakan terdapat pengesahan perkahwinan di siam seperti yang diperkatakan…

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
  18. Kak Pah says:

    Ya Allah..mcm2 dunia skrg ni..

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  19. waty says:

    Alasan sgt..dah malu mula la buat cerita kena sihir bagai..kuasa Allah, sekarang Allah balas cash dan sekejap je di dunia ni..ambil iktibar dari perkara mcm ni..jangan aniaya orang..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 4
    • kaisara says:

      tak baik lah.. ape la.. fizz pun mungkin tak tahu die kena sihir. cuba pikir sendiri takkan 7 thn gn almy dia boleh tinggal kan macam tu je.. jangan cakap macamtu..belum kena pada batang hidung sendiri.. kalau dah kena baru lah tahu langit tu tinggi ke rendah

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 44 Thumb down 7
      • Anonymous says:

        nak double like leh?

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 1
      • Nora cheese danish says:

        7 tahun tetiba tinggal bukan sihir… It just means he’s not that into her. Kalau nak seribu daya… Tak nak seribu dalih cik kaisara oiii… 100 tahun together pun kalau dah gatal nak kan org lain pun boleh break up.

        Hot debate. What do you think? Thumb up 12 Thumb down 4
      • Anonymous says:

        Saya pn kawan 7 tahun jgk, tunang setahun, lg 2 bln nk kawin tunang mntk putus sbb nk kawin dgn org lain….sah2 xde sihir terlibat. Jodoh pertemuan perpisahan semua ketentuan tuhan…

        Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  20. Anonymous says:

    maybe fizz terkena ubt guna2..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 3
  21. Mcm drama plak al-maklum la pelako says:

    Mcm drama plak al-maklum la pelakon…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 1
  22. rembau gurlz says:

    same cm kes ku..last2 die org dlm proses cerai..tuduh ku pulak bomohkan die org cmpai cerai…dunia..dunia

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  23. Anonymous says:

    pas ni mamat ni entah nk lari ke mana lagi…satu isu lom abis…dh wat isu panas lagi…..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  24. mizz says:

    Berkat sabar org teraniaya tuhan bayar cash…xyah tggu lama…mohonlah pada Allah klu betul kena buatan org…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
  25. sis izzah says:

    padan muka mainkn perasaan Almy…..Allah bayar cash …malu kau…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
  26. sis izzah says:

    padan muka mainkn perasaan Almy…..Allah bayar cash …malu kau…

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      kenapa bila dah tau dia bini org baru nak cakap terkena sihir or buatan,sebelum tu takde pun cakap macam tu.what kind of people.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
  27. hell jay says:

    HAHAHAHHAHAHA HAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHA….paddan muke kau!!! baru ko tau nak mtk maaf kt almy, selama hari ni ko belagakkk sgt mcm ape yg ko buat x dpt balasan kan? amekkau!!! dah jadik mcm ni ko nak ckp kene buatan org..piiiraahh mabukk!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 1
  28. ain5272 says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 56
    • mizz says:

      klu da kawen kat thailand kawan sndr pun dia lupa dik non…tp kt tggu berita sahih dia…bukan semua rahsia kwn kita boleh tahu kan…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 55 Thumb down 0
      • neelopak says:

        betol tu mizz. i sokong u 500 % !

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 0
      • my boo says:

        aah betul..ntah2 mak bapak sendiri pun x tau anak tu dh bernikah!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 0
      • ntahapa2 says:

        betul3…kwn baik aku kawen dh 3thun bru aku tau cite..kes poligami..kawen snyap2..smpai la ni pon fmli pmpuan x tau..so x de peliknye..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 0
    • cik biskut says:

      r u serius ain5272 ?

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 7
      • ain5272 says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 28
        • Anonymous says:

          kalo propa fizz x kan berani kuar kenyataan dia dah jumpe laki kawan baik ko tuh! once dia tunjukkan bukti dia ada jumpe laki kawan ko tuh. baru ko taw saper kawan ko tuh yg sebenarnye…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
        • EHHH says:

          hello!!! ade kmgkinan family dia pun xtau dia dah kawen, ni kan pulak awak tu kwn dia ajeeee…

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • fizza says:

        nak bekup member.. aduih.. sama la tu carik publisiti.. tak heran la aku pmpuan camtu kawen kat Thailand.. kasihan . lagi skali kasihan!!~~~

        Fizz?? errkkkk…. sihir eh? yolatuh..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
    • der says:

      kalau die kawan ko pun.. x kan la ko tau semua kan..
      logik la klau ko pun x taw.. kata pun die kawen kat siam.. derr!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 1
    • neelopak says:

      ye keeee kawan ko? tgk muka pon mcm pompuan jahat. uhuhuu

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
    • mart says:

      Sile laa suh si azlyn wt kenyataan kt metro plakk…aku bc kenyataan si fizz pn dh rs mcm smthg wrong..Tebelit2..Nmpk sgt laa mcm nk ttp kslhn die n nk ltk kslhn 2 pd org len..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 0
    • dejavu says:

      kalau famili dia pun xtau..sapela ko, kwn dia nak tau semua benda..kalau famili dia tau takkanla sanggup di tunangkan anak yg dah kawen dengan lelaki lain.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      org kawen kat siam ,,malu beb nak cita pada kwn ,,dan mukin fmly dia pun x tahu yg dia dah kawen ..kes abik laki org ni ,,selalunya takut rahsia pecah beb
      ,,semuanya poyo

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
    • azlyn penipu says:

      Aku rasa si Ain5272 ni Azlyn Masiela laa..nak bg tau dier ni Azlyn takut kne hentam..tu yang dier cakap dier FRIEND tu..dan tampil konon2 nyer nak backup member tapi sbnarnyer nak backup dri sendri..sbb klu aku jadi member si Azlyn ni pun aku malu siot nak ngaku kawan dier n masuk comment2 dlm ni

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        itu la..gue sokong statement lu

        Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
      • yuyie cap limau says:

        Ain5272 ni kata dier kawan dari kecik. Persoalan nyer sekarang, Azlyn ni ada ker kawan yang kekal smapi ker besar? Setahu aku sumer kawan-kawan dier lari dari dier sbb dier mmg kaki kencing. Apa laa nasib si Azlyn @ Reen(konon nama glemer r sbb nak tumpang publisiti retis) @ Lyn…kesian…terbantut lah pompuan ni nak jadi ALA-ALA Selebriti…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        aku pun sependapat ngan ko…

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • minah senget says:

      klu btol kwan ko tu a.k.a azlyn massiela tu xbrslah.. blom kawin… apesal dia xbwat statement dkt media, klu btol dia xslah… sue la c fizz fairuz ne sb malukn dier… bru kte tw citer btol tw tk… senget!!!!!!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. s says:

    AKU RASE BENDE SIHIR MEMANG BOLEH JD.. ABG AKU PUN TERKENA, WHAT? XMUSTAHIL LA… MUNGKIN DIA BENAR2 TERKENA SIHIR..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      hmmm.., kn ramai yg kenal azlyn ni.., byk komen buruk pasal perangai dia, da pakai tudung bukak balik..,ada sesuatu yg tak kena ngn pompuan ni.. and ada yg komen sblm ni dia isteri org sebab tu tak kecoh2 pasal tunang.. ntahlahh.., mcm ya pun ada gak

      Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  30. anjer says:

    hahahahhaha tadi pagi dengar tergelak besooo… tulah mainkan lagi perasan org.. sendiri kne balik.. what goes around comes around.. jgn plak lepas nie terhegeh2 ngn almy nadia lagi..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  31. agaga says:

    apepun respek kt almy nadia sbb tak cpt melatah walaupun llaki yg die syg tbe2 tunang dgn org lain.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 0
    • der says:

      seb baik almy tu bjiak.. xde nk melatah x tentu pasal..
      kejap je dah kuar cite baru…
      smg almy bertemu kebahagian..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 0
  32. Anna says:

    ini semua poyooooooooooooooo………
    sudah la…
    aku x percaya dah kat ko fizz…

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 2
  33. syikin says:

    gile pnye pompuan!!! mmg ati busuk..x psl2 muke ko satu Msia knal..silap2 laki ko pn dh x nk kat ko..dhsyat tol pompuan skrg..rakus!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 1
  34. minah chantikk.. says:

    korang ni…kan fizz dh ckp dia kena buatan org…so jgn la hentam dia..sian kt dia…n tunang dia tu…padan muka…memalukan jer…n mengaibkan diri sndiri n family skali….eeee ada gak org melayu cam gini…..ke gila glamour…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 13 Thumb down 4
  35. mm says:

    jodoh itu rahsia Allah.kita boleh berusaha untuk mdptkan yg terbaik, tetapi semua adalah ketetapanNya.kalau betul fizz ni jodoh almy, InsyaAllah akan bersama jugak.sebagai saudara sesama Islam,saya doakan yang terbaik untuk fizz dan almy.jgnla kita cepat menghukum seseorang tu.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 0
  36. katak itam says:

    Seram pun ada jugak, tengok si masiella tu muka suci je..macam pelakon eja pun ada..kalau fizz tipu, takkan la dia berani keluarkan statement macam ni kan..mungkin betul dia terkena buatan..sebab benda ni memang ada dalam dunia ni, tengok lah..perempuan tu pun kawin lari dekat thailand..kepada sesiapa yang kenal perempuan ni lebih dekat, share2 lah dekat sini pasal perempuan ni..nak jugak tahu..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 3
  37. toblerone says:

    hahaha..aku hanya mampu ketawe terbahak2…kesian gak..tapi aku tak taw nak kesian kat sape..kat fiz ke almy ke atau pmpuan yg buat sihir tu…hmmmm

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
  38. aku x percaya says:

    aii…kalau kena sihir takkan sihir tu bleh hilang hanya kerana dia dah tau tunangnya bini org.dan2 tu la kata disihir.huhu

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 0
  39. hahaha says:

    Oleh kerana sikap dia yang sebelum ni macam harem , macam susah nak percaya lagi pon ada. haha
    tapi kalau betul, haruslah ff sedar ini yg dikatakan balasan tuhan .
    dan mintak maaf face to face dgn almy n family. Kesian mereka tanggung malu n kecewa.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  40. wani says:

    jgn la nak menuduh fizz ke ape?kite tak tahu cerita yg sbnr..mungkin dye betol kene sihir… yg penting prmpuan nie mmg takde maruah..da jd bini org pown still nak org lain..harap kan rupa aja cantik..perangai dye mengalahkan ape…kesian fizz n almy..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
  41. . says:

    dh kata terkena sihir plk dah…..tu la..lain kali tunang jer cepat2 ngan si almy tu sb susah nk cari pompuan y setia cam almy tu…..almy ni mcm penyabar orangnya…kalau terkena artis lain aku rasa dh wat video sedih kot….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 0
  42. ikan buntal says:

    giler wehhhhhh. pompuan ahli sihir tuh! bengong. ko igt ko cntik bodoh upanya. dh la bini org ada ati nk kwen lg? dh xigt dosa pahala ke?

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  43. ms ma says:

    Allahu A`lam

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  44. Anonymous says:

    Bak kata Almy,pulang paku buah keras..
    tapi…adakah cinta Fizz n Almy bertaut kembali?
    kahkahkah

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 4
  45. attention says:

    Kte jangan la terus menghentam FF, mgkn betul jgk mmg dia kna tipu dgn pompan tu. mana tau mmg btul dia kena sihir sbb AN sndri pn tau yg FF bkawan dgn pompan tu dan pnh nasihat FF utk berubat. Tapi mgkn jgk FF ni auta semata, nk tutup malu dah kantoi. Tp bdasarkan cter FF bahawa mereka bertiga saling mengenali, aku rasa tak mustahil FF kena guna-guna dgn pompan tu. Yang aku pelik, Sanggupnye pompan tu bertunang sedangkan status dia isteri orang..family dia tak tahu ke selama ni yg anak pompan dia yg ‘tersangat cantik jelita’ tu dh berkahwin, jd 2nd wife lg… adoiii tak malu ke pompn tu…. sanggup dia permainkan hukum mcm ni…. hishh kalau betul la mcm ni, mmg la pompan tu mcm suwey jer prgai.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 0
  46. kiah propai says:

    siannye. ade lg pompuan cmni

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  47. IZAT says:

    dan dan kata sihir…..!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. betoi ka? says:

    perghh macam2 lah.. sihir pulakkkk

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. triple j says:

    “Saya turut berasa pelik kerana tujuh tahun mengenali Almy Nadia, saya sukar mengikat tali pertunangan tetapi setahun bersama wanita itu saya terus bertunang.”

    takpalah lepas ni boleh melutut balik kat almy claim dah dibomohkan wanita tu. sedangkan sendiri cakap 7 tahun kenal pun susah nak bertunang dgn almy, padahal u tu dah tua ganyut n almy pun dah 27 tahun, masa terbaik untuk settle down. Almy pun jaga maruah u tu, janganlah bagi peluang lagi. Dah cukuplah diperkotak katikkan selama ni especially yg semua boleh nampak lepas dia menang anugerah tu. u petik je jari, ramai lagi kumbang yg sudi.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 0
  50. Anonymous says:

    kalau kena sihir..pegi la berubat kat perubatan islam..nnt baru tahu kena sihir ke x…kalau tak, nnt org kata nak cover story..benda2 sihir ni mmg wujud..walaupun zaman dah moden tp ada jugak org otak kuno…org kalau xpernah kena sihir x kan percaya benda ni wujud..tp kalau dah kena baru percaya benda ni mmg ada…

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  51. FIZZ_POYO says:

    “Sepanjang setahun mengenalinya, saya tidak pernah tahu latar belakang tempat kerja, pendidikan termasuk keluarganya. Sedar-sedar saya sudahpun bertunang dengan dia dan hanya mengenali keluarganya ketika majlis berlangsung. Kepada semua, saya mohon maaf terutama kepada Almy Nadia. Saya tertipu dan sakit sekarang. Saya turut berasa pelik kerana tujuh tahun mengenali Almy Nadia, saya sukar mengikat tali pertunangan tetapi setahun bersama wanita itu saya terus bertunang.” – – – >ayat terdesak!!!!!poyo

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 0
    • cikikaka says:

      kalau aku jadi almy nadia aku terlompat2 kat rumah tu sbb suke gile dengar cerita ni..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
  52. Anonymous says:

    mmmm…pompuan mcm ni ko nak buat bni,,,blum2 lagi dh nmpk kejahilannya…yg family pompuan tu plak sume x tau ke dia tu dah kawen….pelik betul la..manusia…manusia…

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  53. once says:

    pelik lah ngan keyataan dia ni, ke nak tutup segala yang telah berlaku, kalau kena sihir bleh plak sedar yang dan2 time minggu tu gak selepas 4 hr tunang..pergh,,hebat2..siap wat kenyataan g “Khamis lalu, saya dikirimkan mesej oleh kawan adik wanita itu dan dia menjelaskan status sebenar tunang saya.” pe kes?
    pastu lau kene sihir bleh sedar plak Almy nadia suh berubat,sah2 lah x sedar time kene sihir tu..nampak sgt propa. hari tu Melodi tepon ko,x nak plak jawab.
    x yah nak berlakon lagi kerana sememangnye ko MEMANG SEORANG PELAKON.

    fyi, matilah ko by once

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 0
  54. Minah tonggeng says:

    Balasan

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  55. miss mong says:

    uihhh kes mcm ni pn ada..mcm2 dunia skrg.tk tau la apa motif pompuan ni tipu fizz.mintak jauh ler jd kt sedara mara kita..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  56. Izah says:

    kan aku dah ckp pompuan ni mmg tak bgs. penipu

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  57. Anonymous says:

    ala….kalau bkn sbb pompuan ni pun…mmg si fizz ni x hargai almy pun…knl pompuan ni setaun…tp dia wat perangai mmg sblum tu lagi. Tu la…lain kali jgn mainkan anak dara orang, x pasal2 kene main ngan mak dara

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 0
  58. FIZZ buat statement klise says:

    statement paling bodoh untuk diingati berabad lepas ni..hahaha..sapa caya bodoh.
    aku baca tajuk pn aku gelak kau2…dh nama tu artis, lps buat salah create cerita lain nk ttp aib..blah la..sadis betol industri hiburan baik luar mahupun dalam negara..
    smua hipokrit n penuh penipuan..dh buat slah nak tuding jari kt org lain..aku suka ruangan gosip..tp nk cover line biar lah bertempat..perempuan yg kau tunang tu xda keluarga or mak bapak ka smpai ko xtaw status dia..siap buat mjlis, bukan tunang sorok2 style barat boleh sembunyi dari family..logik la Fizz oi..mind melayu typical..skit2 buatan orang..sikit2 terkena sihir..lawak bebenor…

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 2
  59. suip says:

    hahaha…bior betol pompan nie…kesian kt fizz n padan muko jugak..almy tgk kejap je kan..x payah pecaye dekat fizz tu lg ..cari org lain je k…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  60. INI SEMUA POYO says:

    TOLONGLAH ALMY NADIA….

    JANGAN SESEKALI TERIMA BALIK LELAKI NI. TAKKAN 7 TAHUN KAWAN PUN TAK RASA NAK BERTUNANG LAGI DENGAN ALMY? PADAHAL KENAL DENGAN PPUAN NI BARU SETAHUN…TAKYAH NAK JADIKAN SIHIR LA SEBAGAI ALASAN….

    SEMUA NI ALASAN! INI SEMUA POYO!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 2
  61. amekaw!!!!!!!!! says:

    Dh ramai orng ckp perempuan nie penipu besarrr…perempuan tue msti famos amos lpas nie sbb jdi penipu besarrr amekawww!!

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  62. nis says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 22
  63. siputsedut says:

    Hahahahaha…yelah tu….artis2 ni mmg pelik, sikit2 sakit, salah ke, terus kena buatan orang…yelah sangat ko tu fizz….utk Almy, tak payah layan mamat tu…saja je cari alasan..ini sangat memalukan..bertunang dgn bini orang…haha..apakah??? sudah2 lah fizz…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 2
  64. saje nak komen says:

    tu lah die, mcm peribahasa sudah terhantuk baru terngadah! yg penting sekarang almy nadia kena kuatkan semangat. kalo betol kena sihir, pegi lah berubat. menyampah btol lah. kesian sgt kat almy nadia bercinta bagai nak rak 7 tahun, si fizz ni sia-sia kan mcmtu je. kan dah kena tipu, this is karma yollsssss!!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  65. Anonymous says:

    Tatau kenape dlm hati ini mengatakan “ALASAN SEMATA” yerla bile dh dpt tahu tunang bini org baru ah create cerita. Kesian almy plzz plzzz plzzz jgn bg peluang!!!

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
  66. Noks says:

    Agak2x kalau xtau pompuan ni isteri orang, Fizz akan bg statement kena sihir ke?

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  67. bURn says:

    pegi jahanam sama artis mintak2 korang mati kene langgar babi.
    !!!! ARTIS PEROSAK BANGSA !!!!

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  68. amekaww kaw2~~~ says:

    retis biasa2 jer pn~~~ mcm ler kayo bebenor org nk mandrem2 dia tu~~~~

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  69. der says:

    nasib baik baru bertunang…
    klau dah kahwin? x ke naya punya kes…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  70. sape2 jer says:

    padan muka ko Fizz Fairuz.
    tak pyh la nk bg statement bodo cakap ko sakit la,nk kena berubat la.
    ko yg gedik nak sgt pompuan tu.
    dah tergedik2 nak pastu bila kantoi boleh plak ckp x sdr cam mana leh bertunang.
    nampak sgt ko ni mamat propa…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  71. senaseb says:

    mm..xtau nak kate ape…slalu sangat benda macam nie terjadi..saya jg senaseb dengan almy nadia…6 tahun bercinta ditinggalkan..tapi percaya la..ada hikmah disebalik semua nie…Allah bagi ujian kat Fizz dalam situasi macam nie…saya harap dia tabah hadapi semua ujian nie…Untuk almy, kalau betul Fizz kena sihir..selalu la di sisi dier k..hope sangat2 korang akan bersama… =)..kalau sebaleknya dan memg betul niat FIzz nak buat almy macam tu..carilah yang lagi baik ye.. ~<3

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  72. hoi says:

    biar betul pompuan ni.takkan tak tau haram bertunang dgn orang kalau masih isteri orang.family dia pun tak tau?errrr,ni dh mcm kisah dongeng indonesia dah nih.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  73. sukeatiaku says:

    kesiaannnyerr sama kamuu…hak3…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  74. RARA says:

    what goes around comes around..its called karma..kalau ALLAH nk tunjuk tu sekejap je..temakbul lah segala doa org2 yg teraniaya

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  75. samsul says:

    bahaya sihir..hati2 la kita pada sihir..semoga Allah melindungi kita semua..pada pompn yg gila nak berlaki byk tuh ingat2 la pada hukum Allah..bodoh sungguh dah berlaki nk kawen lagi satu..dunia2

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  76. bedah tong gas says:

    ini cobaan ke betul2 kejadian?

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  77. phat says:

    doa kan je yg terbaik utk dia orang telajak perahu boleh undur telajak ni redah je la

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  78. miiayaamii says:

    haihhhh biar betoll pompuan ni… berani mati x bertempat namanye…. kalau betol xkan laki dia senyap je… xpon senyap takut yg no 1 serang…. hahaha…. dunia2…

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  79. yana says:

    meluat aku dengar alasan FF… kena sihir bagai la plak… takkan la family pompuan tu boleh diam jer kot kalau betul anak diorang bini orang… ni siap majlis meriah bagai..

    to almy nadia…cukup cukup sudah,,cukup sampai di sana saja yer…jangan goyang kalau FF merayu kembali… memangla jodoh tu Allah yg tentukan..tapi beleive me.. u deserve more better than this guy… sorry to say

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  80. Anonymous says:

    pdn muke ko!!! nahh amik setepek Allah bayar cash…
    tnjuk kt ko xsmpai s’bln pown ko tunang…xpyh nk ckp kene sihir sgt la kalo ko xmnggatal g kenal ngn pmpn tu xkn jd cm ni…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  81. senaseb says:

    mm…xtau nak kate ape…dah macam trend je skrg nie..bercinta lame2 then ditinggalkan untuk orang yang baru dikenali..kite senaseb almy nadia…bercinta 6 tahun..then dier pegi kat org lain..tapi percayala..sume tu ketentuan..jika betul FIZZ kene sihir…dekatla ngan dier..If btul niat dier nak wat almy macam tu..beter cari org yg lebih baik..ade hikmah disebalik semua ni…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  82. ehh says:

    kes trkena sihir tu mngkin ada btl jgk..tp yg peliknya xkan smua gerombolan keluarga dia pkcik makcik tok nenek maklang paklang kne sihir skali?gile kentang kuasa sihir ppuan ni.tp nk kata sihir dia hbt pn xkn blh brtahan smpai smnggu je?apsal xsihir je smpai kawin?lps dpt hantaran ribu2 ke..tp mngkin jgk Allah xizinkan sihir ni brtahan lama dgn fizz.berubat lah fizz oii..bwk paklang maklang tok nenek g brubat skali ye

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  83. Tiarossa's says:

    Nampak tak logik dia isteri orang, tapi kalau dah jodoh tak kemana..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  84. Tunang Almy says:

    sorry laa..almy nadia dh betunang ngan aku…hohohohoho

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 0
  85. key Pop says:

    hahaha.. fizz², apa rasa kena tampar malaikat? kan..CASH tu..hahaha seminggu je.. adeh~

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  86. anne says:

    eeemmmmm biase lh,,bile dh jadi mcm ni,,sllu jek artis2 ni guna alasan “sy kene sihir / sy tlh diguna2kn / sy xsedar” !!!!
    Muhasabah diri kn lg baik,, fikir n kaji mane silap diri sendiri smpai Allah swt bg sesuatu musibah.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  87. chronicz says:

    Almy tgh nyanyi …
    “We are never ever ever getting back together,
    We are never ever ever getting back together,
    You go talk to your friends, talk to my friends, talk to me
    But we are never ever ever ever getting back together”

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 36 Thumb down 0
  88. nina jurin says:

    Sihir tu aku x nafikan la… aku pun kena… tapi ayt2 kt ats tu mcm nk ke almy je..pjuk2 almy..dia suh ko pgi brubat x nak.. dgill tu la degil lagi….

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  89. untuk fizz says:

    untuk fizzzz

    segala apa yg berlaku ada hikmah dan pengajaran.
    Maha Suci Allah dr jadikan ssuatu yg sia2.
    Guna akal untuk fikir.
    Namun pada yg melihat, ambillah pengajaran banyak dr kejadian ini.
    kerana DIA tahu musibah bagaimana utk mtarbiyah hambaNYA..
    Smoga kita semua dijauhkan dr musibah2 yg tak diingini.

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  90. oct1883 says:

    aku rasa ni juz drama realiti rekaan diorang ni nak upkan balik nama.. kan dah tak tercalon dalam abpbh.. so cari publisiti lain la.. hahahah!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  91. kak leha says:

    mak esah jugak dipersalahkan..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  92. DOREmon says:

    tapi kan bab2 sihir ni memang wujud ..abg aku pn oena kena kapel dgn awek die 3tahun tup2 kenal bekas kak ipar aku 3 bulan gile nk kawen..trus tingal awek die..kawen xsmpai 2 tahun da cerai berai..tp abg aku mcm org bodo da..pas berubat alhamdulillah oke ..kalau betol FF kn sihir pg la berubat..

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  93. sesiapa sahaja says:

    hah??kena sihir???
    cinetron ke ape ni???? =_=

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  94. hurm boleh pcaya ke kena sihir… yg aku pelik keluarga pompuan tu dh tau anak depa bini org..dok bagi tunang watpe?? apa kejadahnya??!!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  95. Anonymous says:

    dua2 mslh.. xpk panjang.. kuasa tuhan.. moge mereka diberi hidayah..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  96. nyssa jamaluddyn says:

    same la tuuu.. pmpuan tu gune mnyk dagu niiii

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  97. Lyss says:

    macam tak logic plak sbb wanita tu isteri seorang usahawan, takkan dia nak guna sihir kat Fizz tu…kalau dia sihirkan Fizz sorang boleh la jugak percaya tapi jemputan yang hadir tu smua pun kena sihir jugak ke, sampai sorang pun takde yang bangkang???Nak cover line ke?

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
    • beruk terkezut says:

      Ader kemungkinan keluarga pun tak tahu kes nikah Thailand tu kot. Agaknyer ader problem ngan suami skrg pastu nak tukar suami lain pulak. Tapi patut settlekanlah dulu urusan cerai tu. Ni kalu betul masih dalam status isteri tapi mengaku anak dara memang penipuan dahsyat.

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  98. Anonymous says:

    MAK SU MANE NAPE X JWAB STATMENT NI…HAHAHA HRI BKN MAIN LGI BUAT STATMENT ….MALU KE……..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  99. Burberry says:

    bekas tunangan si fizz tu gila jantan ke atau gila glamour?
    ha ha ha..kau tak cukup satu ker dik sampai dua batan% kau nak? rakus nampak!! ha ha ha…….

    kalau mcm tu baik kau pi mendaftar kat lorong2 jer dik…byk sikit kau dapat….

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  100. JGN MAIN DGN ILMU HITAM says:

    eh..tak sngka aku yg pmpuan tu isteri org…agak2 ar weiiii..ko tu bini org..tk kn nk cri laki lg…muka je harap cntik..tpi perangai mcm SIAL….main dgn ilmu htam nie bkn blh lama pun..akhirnya trbungkar jga rahsia kau..haha..tu lh fizz fairuz lain kali bla almy nadia sruh berubat dgr je lh…

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  101. anna says:

    Malaysia Boleh!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  102. little lului says:

    ye ke kena sihir?ke sbb nk pujuk almy blk..??hahaha..kcian
    yg c pmpuan ni pun stu,dh kwhn pun ade hati nk brtunang lg,ni msti gile glamer..dnt worry,awk dh popular dh pun..leps nk boleh la tercalon dlm kategori pmpuan sihir popular 2013!kahkah..klu nk kenal lebih pmpuan ni,searh la fb dia…huhu http://www.facebook.com/lynn.nazar?ref=ts&fref=ts

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  103. buta seni says:

    ini semua publisiti untuk filem minyak dagu 2!!!

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  104. anoy says:

    mamat tu mmg dah xnak almy.. baik almy cari yg lain.. dah la pi ABPBH pun x bwk almy pastu lupe bday si almy..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  105. nelly_afea says:

    real langsung xlogik…!!! mcm citer katun arrrrrr…. xpase family pompuan tu pun kena masuk campur….!!! jadi… yg seeloknya…. suruh si azlynn tu pun komen…!!! baru la hotttttttt…!!!

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  106. lola says:

    perempuan ni gila…azlyn yang gila… muka cam baik tp main syirik…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  107. Anonymous says:

    kesian la dkt almy dgn FF.. sabar byk2,anggap ja ujian dri allah,Allah pasti rencana sesuatu yg baik utk mereka! insya Allah bila sampai waktu Allah akn permudah sgla urusan,aminnnnnnnn..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  108. mak temah cili api says:

    sihir? CLICHE. (tangan di dada mata ke atas)

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  109. terkezut beruk says:

    Tak sampai 2 jam entry ini telah mendapat komen beratus..wah mmg hangat dan ramai yang panas tangan nak meluahkan pendapat tentang isu panas ini.

    Perpun, jgan kita memadankan muka orang. Anggaplah dia dah menerima balasan dan semoga dia belajar dari kesilapan. Muhasabahlah diri tu, kenapa tertipu sampai gini sekali.

    Barangkali keluarga pun tak tahu pompuan ni nikah Thailand. Dh nampak niat tak ikhlas, dari awal2 hubungan tu dah dimulakan dengan pembohongan paling besar/serius. Allah punyer kuasa, dibukak tembelangnya sebelum kemungkaran lebih besar berlaku. So Fizz patutlah ko sujud syukur.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  110. joyah pejabat says:

    alah fizz ko kan pelakon…x yah nk berlakon sgt lah yg ko tu kena sihir sbenarnye ko tu frust sbb tau tunang ko tu bini org….baru nk igt kekasih lam yg dah ko buat mcm sampah tu kn….
    buat almy x yah lah nk amik balik si fizz ni…..x rugi pun ptus ngn dia…byk lg laki kt luar sana yg lebih bek n hensem lg dr fizz…..klu betul dia nk kat ko dh lme dia pinang ko x tggu smpi tjuh thun la…….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  111. boleh je says:

    kena buat2 atau buat2 kena. cam tetiba je. dah kenal setahun baru kena buat? kannnn

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  112. ehh says:

    aku rse kisah ni iras2 dgn kisah sorng pengarah kt malaysia yg kawin dgn seorng ustzh.lps khwin bru tau ppuan tu msh isteri org/dlm iddah..ntah lah aku pn pening dgn manusia skang.salah diri sndri ke atau slh undang2 yg lmbt bg pngesahan kes cerai//rujuk blk ni..last2 jd lah mcm ni.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • hoi says:

      errr.takkan ustazah taktau kot.

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • ehh says:

        aku xsure btl2 ustzh atau org gelarkn ‘ustzh’ sbb pkai tdung.zmn skang guru mngaji quran pn ada org pnggil ustzh jgk.tp kes nk sama cmni jgk.last2 kne cerai..citer sbnr ntah la.sbb media ni kdng2 tkok tmbh

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  113. Anonymous says:

    adoii,,dan2 kena sihir ye..sbbnya baru tau tunang tu isteri org..
    cuba klu pmpuan tu bkn isteri org,,xde nya istilah sihir2 ni,,,
    hmmm,,klu betul kena sihir,,xkan sume family fizz pn kena sihir,,
    dh tau mmg fizz kapel ngn almy nadia,,knape xbantah klu fizz tetiba nk tunang ngn org lain…
    huwaaaa…..propa je lebihhh…janji Allah itu pasti,,,,xkan bahagia org yg menganiaya org lain & insan teraniaya itu akn ada ganjarannya…
    sama2 jadikan iktibar,,,

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  114. Malulah tu says:

    Nak tutup malu cakaplah kena buatan org..
    Pirahhh..
    Kalau almy balikngan dia mmg bodohlah dia..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  115. ntahapaapantah says:

    apa lagi.. kasi harlem shake bangang satu kali a’.. puihhhh..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  116. menyampah says:

    kalau aku ni jahat, nak buat org, aku xbuat takat bertunang jeee…tunggu sampai beranak pinak…xlogik betol takat putus tunang…alasannnnnn…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  117. Nora cheese danish says:

    Sedey… Melayu selalu salahkan kaum pompuan… Without usul periksa salahkan pompuan. Comments banyak caya Fizz even though story langsung tak logik. Kalau betul pun pompuan tu salah, please remember Fizz is EQUALLY guilty. Dah gatal scandal dengan pompuan ni and then kantoi mulalah buat cita blame orang lain. Be a man Fizz… Accept your responsibility and stupidity. Ni tak… Ambik jalan coward and blame everyone but yourself.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
    • Zain Sardin says:

      Fizz baik ko ngaku salah kat Almy pastu buat community service cam Chris Brown pastu baru Almy nak rujuk ngan ko jadi kapel balik, happy ending cam Chris Brown-Rihanna, jangan ko kene mandrem pastu pukul dia sudah

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • emma mengelembong says:

      piz peruz cover line je tu, harap almy tak termakan pujuk rayu janji pelesu…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  118. Anonymous says:

    dua benda yang fizz dah miss ;; almy ;; ABP…oh dunia

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  119. Emak Fizz says:

    Mak bersalah ngan Almy!!!!! Ropanya mak salah sangkan nakkkkk.

    p/s Almy, ko boleh balik kat Fizz kalu emak si Fizz ni sendiri jumpa ko okey!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  120. Manusia says:

    “Khamis lalu, saya dikirimkan mesej oleh kawan adik wanita itu dan dia menjelaskan status sebenar tunang saya. Malah saya juga sudah berjumpa suami wanita itu, Sabtu lalu”

    Kawan adik Lynn? Dah tentu-tentu Lyn anak bongsu kot, celah mana mai adik dia nye. Fizz.. fizz. Bagi la alasan logik skit.

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  121. Anonymous says:

    xfhm la dgn org2 skrg ni….suka mengutuk org,kt ni manusia biasa je..jgn la nk menuduh org tnpa tau cite sbnarnya
    buat tmbah dosa je…dr maki hamun org x tentu pasal lg baik kt doakan yg terbaik je untuk mereka…x mustahil apa yg jd pd fizz berlaku pd kamu atau pn pd fmli kamu..beringat la semua…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  122. ewi says:

    dunia akhir zaman…
    macam manalah pempuan ni sanggup buat gitu. mesti ada alasan dan penjelasan.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  123. oppakaknam says:

    rasanya ada cerita lain dibelakang ini semua..hahaha..dan seperti biasa artis2 dan byk rakyat Msia akan gunakan alasan “di sihir”..boleh blah laaa..tolong la umat Islam jgn terlalu mudah percaya benda2 mengarut mcm ni yang selama ini dijadikan alasan oleh manusia utk menutup malu kesilapan sendiri..dan sebagai umat Islam, amalan kita yg membataskan dan melemahkan segala perkara yg tidak baik mgkin dihantar oleh manusia2 yg bersahabat dgn jin/syaitan/iblis..yg betulnya si mamat ni dah malu..secara logiknya, kita patut terfikir macam mana tiba2 sihir tu tiba2 expired?? dikatakan sebaik dimaklumkan rakan adik tunangnya pada khamis, mamat ni terus berjumpa suami si tunang pada sabtu..takkan la secara automatic sihir ke atasnya terus tamat tempoh dan boleh berfikir secara rasional utk berbuat itu dan ini? doesnt make sense to me..
    ** dan bak kata seorang artis aka tokey kelab malam “ini semua poyooo”..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  124. makcik Kerik Jamaludin (Makcik KJ) says:

    laaa..

    hmmm…macam ni lah encik Fizz. Encik, balik solat istikharah banyak2, solat hajat banyak2 mintak Allah tunjukkan perkara yang sebenar.

    Sebelum tu, make surelah encik Fizz ni memang di pihak yang benar. Kot-kot nanti mimpi nampak Encik pun bersalah sama, rasa tak seronok pulak nak admit kat paper kan?

    Kira berat jugak kes encik ni. Kalau buat report polis pun, saya rasa tak berbaloi sebab encik pergi ke rumah tunang dengan sedirinya.
    Tapi pelik gak ye, kenapa family tunang encik tu tak tau pun dia dah kahwin? hmmmm…pelik tu. Kalau kahwin lari sekali pun, takkan dia sanggup pisah duduk dengan family dia, tinggalkan suami di rumah? hmm..musykil tu.

    Takpelah, ape2 pun, semoga encik Fizz ni tak berlakon dalam hidup sebenar. Kat Malaysia ni ramai jugak pelakon yang berlakon ketika hidup dalam kehidupan biasa..makna kata tidak depan kamera.

    Sekian.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  125. lala says:

    aku rase si fizz ni macam kene kawin paksa je dekat mak bapak die. –‘

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  126. loli says:

    eiiii..jnis pmpuan ape ntah.bini org da tu ada ht nk bertunang.ni mst pmpuan pprt ni!!! mmg la fizz tu bersalah tp xsangka wujud pmpuan muke xtau malu mcm tunang fizz tu..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  127. minnie says:

    kwn adik : tunang u tu dah kawen oke! isteri no 2. bisnesman lgi uols…

    fizz: what?? (call metro) tunang sy isteri org sy confirm kena sihir, sbb almy nadia suruh pergi berubat hari tu.

    suami tunang : bini aku bertunang ngan retisss… kalau aku kecoh mesti bini aku dapat taw nanti… matilaaa

    bini2 usahawan : laki aku ke yg kawen ngan tunang fizz? mesti kena buatan org patut outstation jer manjang

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
  128. yaya says:

    satu je nak ckap kat cni, almy nadia mmg coool kan? btul x kwan2 ??

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  129. Sue says:

    What goes around comes around…cash term ;)

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  130. mak arab says:

    haihh. bertunang punya grand. laki dia takkan tak tau kot nok?? sinetron betul la citenya ha.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  131. TopiPinkMakcikBedah says:

    Sebelum ni almy cakap anggap je fizz taknak dia sebab dia miskin… pastu tiba2 almy tahu plak relationship fizz dengan si betina ni… lepas tu almy pernah suruh fizz berubat… memang sekarang musim retissss propa lebih ke??? nak kaut publisiti???? serrrrr!!! menyampah bedah tau !

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
  132. Anonymous says:

    knp pegi bertunang baju cam tu…boleh sarung cincin sendiri ke?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  133. Anonymous says:

    kena sihir la pulakkk… masa acah2 sarung cincin, tangkap gambo gembira2 tak terasa pulak kena sihir…. pandai ko berlakon ye…. bodoh punya orang….

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  134. Anonymous says:

    terbantutlah niat perempuan ni utk jd ala2 selebriti……….

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  135. nurul says:

    islam ker pompuan ni…..sampai halal haram pun tak tau…..laki di kawin dua,dia pun kawin nak kawin dua juga……sewel! pompuan sesat!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  136. Anonymous says:

    alaaa…sebenarnya da malu tu..terus je ngaku kena sihir…mengaku sendiri konon..pweek..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  137. Malu dgn sikapmu!! says:

    Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.. Dpt tau fizz bertunang ngan si azlyn buat aku tekejut n terpikir sesuatu.. Bila dgr berita psl putus tunang dorg ni atas sbb si azlyn ni bini ke 2 sorg usahawan… Hmmm cam btl jek.. Mls nak ckp byk.. Wait n see jela.. Lynn ooo Lynn.. Nape lerr wat malu org perempuan n org Kuantan.. Shame on u!

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  138. cinta says:

    ape ke susah sangat nak bace komen kat blog nih..apsal le wat jenis ala2 android iphone bagai..menyusahkan! menyampah pon ada..abg nara, kembali ke application asal plissss~~ *haih*

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  139. Anonymous says:

    Ada ke manusia dlm dunia yg nak mengaku, “ya, saya sihir dia sbb saya suka dia @ benci dia @ nak balas dendam kat dia”…mana2 org pun xkan mengaku punya…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  140. naz says:

    kalau betul dakwaan fizz ni apa lagi saman malu la kat p nie,,, almy plizzz cr lain sj,,

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  141. sasa says:

    mmg selamba giler minah ni….die selamba main redah jer tunang ngn fizz sbb die kawin dulu pun kat sempadan…so mesti die ngn husband die tak register lagi nikah dorg kat malaysia…ni mesti kawin dulu pun bini pertama tak tau sampai skrg…husband die tak reveal kat paper…coverline laa ni…jumpe personal terus ngn fizz…coverline….kesian si fizz ni kene tipu tapi tuhlaa padan gak muke die…yang pasal kene sihir ni…aku tak percaya laa…ni mesti fizz pun nak cover malu…almy please laa move on jelaa ngn laki lain…kalau fizz menagih simpati tuh jgn amik pusing….

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  142. waty says:

    ko dah tau perempuan ni main sihir…lagi buat pengakuan terbuka kena sihir..perempuan ni dah sah2 tak takut allah, bini orang pun mengaku single siap boleh bertunang..siap la ko kena sihir lagi lepas ni..sebab perempuan ni dah memang teruk…jangan main2 orang mcm ni..bini org jenis tak sedar diri..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  143. Anonymous says:

    hehehehe. so funny lah!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  144. Fiz Fairuz hampeh bangangs says:

    kene sihir la kunun? tetibe je kena sihir pas tau minah ni dh jdi bini org.. sblum tu? ko x ckp plak yg ko tu sakit ke ape ke… cover malu la ko Fizz…ko ingt rkyat Malaysia ni hadap sgt ngn ko tu?

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  145. wan says:

    lelaki yang baik akan dapat pasangan yang baik juga…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  146. Rosmah the witch says:

    Aku tak percaya Fizz Fairuz kena buatan sampai bertunang dgn bini org. Tapi aku percaya Shaz Jaszle kena buatan sampai selalu bangun lambat.

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
  147. alia says:

    Sblum ktorg kawin, parents siap siasat latar belakang & dtg sendiri ke rumah family hubby..
    Tyme tu rse cam…”Alahai, kecoh tul parents ni.. Ade ke family ppuan yg siasat family lelaki dulu… ”

    Skang ni, bru paham… Dorg buat cmtu, sbb nak elak benda2 cmni la.. Tu la penting merisik betul2 sebelum btunang…Siasat latar belakang dulu… Ni pakai redah jer… Kan da susah..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  148. Anonymous says:

    FIZZ BUAT LAWAK BODOH LAGI LAA

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  149. aku lala says:

    Habiss daa masa ko nak kepit-kepit dgn artis..niat di hati nak glemer..tapi hamekk ko..mmg glemer giler r ko kan..sian family dier..semoga falimy dier dapat bsabar bnyk2

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  150. GoodBye says:

    Lepas ni Shila Amzah pun keluar statement ‘ Saya menangis gile meroyan sampai buat video sebab saya rasa kene sihir” Nak tutup malu hazab dia. So orang dah tak sebut cerita dia lagi. kahkahkah. Sory Shilalas, aku mmg tak tak boleh terima langsung drama dia.

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  151. aku bukan lala says:

    kalau aku jadi famly dia ..aku g saman sekor sekor kat dalam komen ni semua!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 3
  152. nayalaaaa says:

    habis laaa story ni.tp aku kenal fizz dan aku kenal perempun ni.korang tunggu laa apa kesudahan cerita ini.jgn smp naik court si fizz tu sudahlaa.kena bomoh konon.hahahaha.lawaknya statement fizz ni.kata baru kenal family dia bagai dan kena bomoh.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  153. suka memehati says:

    Kpd mreka2 yg akan & bersedia nak kahwin di Siam….ini adalah satu contoh akibat berkahwin dgn cara mcm tu…dgn xpayah kenduri, duit belanja, etc…org berkahwin, nikah elok2 kt sini disaksikan oleh sanak saudara, handai taulan…mmg kena keluar belanja bagai, ni x, nak jugak berlari kat sana kahwin kt siam nun, dgn xtentu status…byk dh dengar mcm2 kes…nak mudah katanya….sedapnya sekejap….nah tgk skrg…mcm2 hal yg berlaku…cuba kalau ppuan tu kahwin elok2 kt sini, ada majlis smua, dia xkn berani nak buat benda mcm ni…dah sah2 la ada surat hitam putihnya….complete dokumen…ntah la…mcm2 manusia ada dlm dunia ni……

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  154. Anonymous says:

    sama macam kes Aziz M Osman dulu hahahhaha….!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • Ratu minah jambu merah / biru says:

      si betina ni pon satu dh gatal sangat pepek tu dh tau ada laki nakkkkkkkkkkk lagi ngan jantan lain ! ape dh lama tk kena sondol ke ?????????? laki sendiri sondol tk bagos ke sampai nk tunang ngan jantan lain !!!!! pompan lorong pon prangai lagi bagos dari betina macm kau ni !!! nanti kenal ngan jantan lain gi bomoh lagi n tunang lagi itu aje lah keje kau !!! jadi fiz jangan salah kn orang lain eh salah kn diri sendiri pasal diri sendiri yg gatal nk ngan pompan lain ! cakap tu jangan nk berdolak dalek ! untok Almy u jangan nk kesian kesian ngan si fiz ni biar kan n jangan masok campor si fiz punye prblem biar kan dia ngan betina dia urus sendiri !! pasal dia yg cari penyakit !!

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  155. Aku says:

    “Khamis lalu, saya dikirimkan mesej oleh kawan adik wanita itu dan dia menjelaskan status sebenar tunang saya.”

    Nape kawan adik ni br nak btau lepas 4 ari FF ni tunang???nape tak btau sebelum diorg tunang??agak konpius disitu….

    to Almy, kalo jodoh panjang ngan FF x kemana pun, lau die bukan jodoh kamu, bersyukurla…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  156. ada aku kisah says:

    eh eh… pompuan macam ni pon ada ya… dunia memang pelik… eh minah nak glamer nama konon glamer BUAT MALU ORG POMPUAN AJE… mana kau letak maruah kita ah… pompuan jenis apa kau ni… muka bersepah dlm suratkhabo dlm blog tak malu ke… nak nyer ku carut… sabo sabo akak..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  157. Hullahoop says:

    Almy jangan ambik balik orang macam Fizz ni sebagai bf. Kalau setakat kwn takper. Dari situ ko boleh tengok yg Fizz ni dalam bercinta dgn ko dia curang. Kalau tak, takkan dia boleh bertunang dengan ppuan ni. Kes kena sihir tu lain cerita ler. Mesti ppuan ni nikah kat Siam tanpa family tau. Tu psl dia boleh tunang dgn Fizz. Utk Fizz ” tulah ko”.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tengku minah jambu merah / biru says:

      betol tu minah jambu stuju ngan kau….kalau Almy ambek si fiz ni balek memenag dia pompan yg paling bodoh n bahlol di dlm donia yg fana ni ….jadi pompan jangn bodoh sangat ! lupa kn saja bermateair selama 7 taon tu tkde makna nk ingat balek….si fiz ni sengaja nk tutop kesalahan dia pasal dia dh tk boleh nk lari2 lagi jadi terpaksa lah buat keyataan yg macm sial ! mesti fiz dh tau yg betina ni bini orang sengaja nk try bertunang tengok ok ke tk ok huh !!! kalau laki tu Almy boleh la rujok balek ni mateair boleh jalan dahhhhh !!! nanti tk pasal2 Almy pulak yg kena bomoh ngan betina ni !!!!! eeeeeeeeeeeee zaman dh cangeh cmgini maseh nk main bomoh2 ke ????? macm benot aje pompan ni eeeeeeeee dh tk laku sangat ke sampai nk main bomoh ! kalau jambu macm fasha sandha tkpe la jugak huh !

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
  158. nenek bongkok berbukit2 says:

    nenek igt nenek je dulu zaman muda2 suka propa kat kg..bercinta dgn si talib 7 tahun tup2 tunang dgn si samad…rupa2nya fizz pun same?

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  159. apa kena mengena virgin coconut oil Catalyst dengan cerita pertunangan fizz fairuz ni??? ni bukan minyak dagu kan?

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  160. Anonymous says:

    Apa punya pompuan Bodoh tu bertunang tapi status isteri org!apa ke banggang bin jadahnya..yg si betina tu agama apa ha?sial punya pompuan..memalukan mak bapak aje..yg parent dia pun senggal dah tahu anak dia dah berlaki buat apa nak tunangkan mungkin si Fizz Fairus tu Artis popular tu diaorg tadah aje..bodoh punya org.Nasib baik tak sempat bernikah,kalau tak haru biri nanti.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  161. Nadya fikir positif says:

    Ehey you all ni entah entah perempuan tu digantung tak bertali dengan ellaki yang dia nikah kat siapa. Who knows, kan? Then dia pun anggap lah dia dah diceraikan tapi apakan daya bila dia dah bertunang dengan retis, suami datang cari balik. Positif lah you alls. Apa apa pun Almy, fikir lah dua tiga kali kalai Fizz ni menyembah minta rujuk ye? Ahaks

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 3
  162. kuku says:

    baju pmpuan bukan men lawa,baju laki mcm mau x mau jee. tunang ke apa ni berlakon??

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
    • kuku KAKI says:

      ehem , jangan lah emo kat sini

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • Nadya fikir positif says:

      Nyah, kau ni tak baca cerita sebenar lagi ke? Tu gambar lepas selesai majlis tunang. Fizz datang pun sebab mak tunangnya minta dia dtg sangat2 sbb ramai nak jumpa fizz. And dia tengah tengok cincin si tunang pakai, bukan sarungkan cincin. Menyampah lah tak update lansung kau ni nurul

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  163. Anonymous says:

    xkan perempuan pun nak berpoligami gak,buduh lh prempuan nie

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  164. Zee.H says:

    Ala…perempuan tu tau dia masih isteri orang, tapi dia sengaja nak tunjuk kat laki dia yang dia masih laku, artis pulak tu yang nak kat dia. Mustahil dia tak tau status perkawinan dia. …..attention seeker!!.Tapi dia pandai, sekarang seluruh Malaysia kenal dia. Lepas ni ramailah produser/pengarah kejar dia nak ambik berlakon.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  165. mak tiri lelaki sejati says:

    mana pengkomen ‘lelaki sejati’ wehh?? bukan ke dia beriya2 backup si fizz ni aritu?? beriya2 ckp sebagai lelaki mesti mau yg terbaik..mesti pilih yg terbaik dlm hidup.. hahaah dpt x yg terbaik tu? nan hado wehhhhhhhh.. lelaki sejati ingatkan dpt intan permata, rupanya kaca wehhh.. hahaha
    kena setepek x kat ko wahai lelaki sejati???

    apsl aku x nampak komen ko wahai ‘lelaki sejati’????

    to ‘lelaki sejati': lelaki yg baik utk perempuan yg baik.. hahahaha

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  166. crystal bird says:

    masih teringat kata almy yg ditujukan utk fizz..almy ckp “pulang paku buah keras..fikirkan…..”,,,mungkin inilah maksud disebalik kata2 almy tu..Allah tu sentiasa bsama org yg bersabar,tahniah almy sbb sabar dgn smua dugaan hingga segala kebenaran sudah terbentang didepan mata semua orang..jgn terima fizz lg almy!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  167. SAMAN says:

    saman la bodoh!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  168. karl hanafi says:

    ye ke kena buatan org?? walhuallam.. atau saja je nak cari alasan cover line & nak pikat si almy tu balik.. alahai FF, rasa nya elok lah kau muhasabah diri tu, study diri & tengok balik apa yg kau pernah buat kat org lain, bak kata pepatah org putih what u give u get back.. buat almy, tak payah layan lagi si FF ni, buang mase je, move on & bukak buku baru lagi baik..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  169. kiah says:

    mungkin pompuan tu memang dah kawen, n dah cerai. tu pasal fam dye proceed tunang. kite xtaw kan? n maybe bukan kena sihir. setahun kot. bg aku, cukup untuk pupuk rase sayang. kalau kena sihir, memang buleh tahu kite kena sihir just after tahu yang pompuan tu bini orang ekk??? lagipun.. let say pompuan ni memang dah kawen, n still ade suami kaya, so wat for dye nak tunang dgn Fiz ni??? rupe tak seberapa, harta?? hurm.. ramai lagi laki lain kowt.. Anuar zain lagi hensem. -_-” haish. macam2 Fiz.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  170. KAK TON says:

    eh nara…kak ton nie dah tua…tak paham la web ko nie ala2 mobile…jenuh kak ton klik2 mcm mana nak besarkan

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  171. erm…kat kg susu dulu kan pernah ade kes mcm nie…yg perempuan dah kawen kat luar negara masa time study kat mesir secara senyap2..family tak tau pon…sape tak nak menantu beljar kat mesir kan…ade la org masuk minang ..so family dia terima la…sbb tak tau anak dia dah kawen….siap bertunang pon…lepas tu tak lama nak dekat kawen putus tunang sbb perempuan tu bg tau dia dah kawen..frust giler lelaki sampai kan dia pilih wanita cina masuk islam sbb x percaya gadis melayu….uish3…so kita tak tau keadaan sebenar ex tunang FF tu..so aku serius x caya FF kena sihir…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  172. Kuba says:

    Tiu betul ..mesti Lu kene ugut awek2 Lu nak sebar gambar bogel atas katil or aper 2 ni..Sula kancong cover line..Lu ah, memang bikin panas bro..maner bukti itu Siam cert?..nanti plant saman lu RM 1000 x each metro harian..tubik taik nak bayar..hahahaha..pegi bincang maa,kalau itu pompuan salah,Lu pegi bincang sama family dia maa,family Ada maruah..bikin poyo gampang!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  173. sista milo says:

    pucuk pangkal hati..tepuk dada kena tanya iman..kalow tny hati, tk tentu jd mcm nie..harap semua akan berakhir dengan baik..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  174. tembikai says:

    AKU PERCAYA FIZZ FAIRUZ NI PENIPU DAN TELAH MENGANAYIA TUNANG DIA. HUJAH? 1) MAMAT NI SEBENARNYA TAK SEPENUH HATI NAK BERTUNANG. SEBAB TU DIA PAKAI PAKAIAN MACAM BANGSAT DI HARI PERTUNANGAN DIA. KEMUDIAN LEPAS BERTUNANG DIA RASA MENYESAL DAN RASA TERTEKAN DENGAN TEKANAN DARI MEDIA SEBAB DIA TINGGALKAN ALMY NADIA. 2) MAMAT NI MULA CARI JALAN UNTUK LEPASKAN DIRI DARI PANDANGAN NEGATIF PEMINAT DAN MULA MENUDUH TUNANG DIA ISTERI ORANG DAN KONONNYA DIA TERKENA SIHIR. KORANG FIKIR LOGIK AKAL LA. TAKKAN KELUARGA BELAH PEREMPUAN NAK MALUKAN DIRI SENDIRI DI DEPAN SEMUA ADIK BERADIK DAN JIRAN TETANGGA DENGAN BUAT MAJLIS PERTUNANGAN YANG MERIAH MACAM TU. 3) TIMBUL PULAK SORANG LELAKI YANG MENGAKU SUAMI KEPADA BEKAS TUNANG FIZZ FAIRUZ. KONONNYA SUAMI BEKAS TUNANG FIZZ NI BUAT LA KENYATAAN DALAM MEDIA MINTAK ORANG RAMAI JANGAN SALAHKAN FIZZ DALAM ISU NI BAGAI. CHEH! SEBIJIK MACAM SKRIP FILEM. KALAU ISTERI KO ORG KAWIN DGN ORANG LAIN ADAKAH KO AKAN BUAT STATEMENT MACAM NI. NAMPAK SANGAT STATEMENT NI DIATUR OLEH MAMAT FIZZ NI UNTUK COVER BALIK IMEJ DIA YANG DAH JATUH DI MATA PEMINAT. MEMANG SIAL. SANGGUP MEMALUKAN SEORANG PEREMPUAN MELAYU DAN KELUARGA DIA SEBAB NAK SELAMATKAN DIRI SENDIRI. AKU MINTAK SEMUA PEMINAT PIKIR BETOL2. KALAU KO ORANG SETUJU DENGAN HUJAH AKU TOLONG SEBARKAN.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 4
  175. confius kbodohan fizz says:

    fizz ni lg dia bg kenyataan btambah2 nampak bodoh piang mamat ni..hahahaha
    ko ingt drama ke?hahahah lawak2 suda kantoi..tkut kena saman la tu..pastu tduh kena sihir..ko tu xyah sihir setan pun pening dgn ko..hahahahaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  176. queen wow says:

    aku cye coz aunty aku pown pnah terkna ..laki dier kawen ngn pompuan indon.. setahun cari laki dier xjumpe.. last2 dapat taw laki dier ada dkt indon.. lpas berubat baru laki dye sedar yang dye kawen ngn indon tuh,,,

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  177. I? not sure where you are getting your info, but good topic. I needs to spend some time learning more or understanding more. Thanks for magnificent info I was looking for this info for my mission.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0