Written by AbangNara | December 8th, 2009

Mohammed Fazdil Min Bahari

Rasanya semua orang dah tau kot kisah si Mohammed Fazdil Min Bahari atau lebih dikenali dengan nama Fatine selepas bertukar jantina dari seorang lelaki kepada seorang perempuan. Kini menetap di UK selepas berkahwin di sana, Fatine dikatakan takut untuk balik Malaysia kerana menerima terlalu banyak kutukan dan kejian atas perbuatannya.

Luahan hati Fatine dalam suratkhabar semalam sangat-sangat menyedihkan. Katanya dia adalah seorang wanita yang dilahirkan di dalam badan yang salah. Itu yang dia buat pembedahan tukar jantina tue. Sekarang nie Fatine amat-amat bahagia di samping suami tercinta.

Tapi jangan ingat dia tak semayang, puasa dan sebagainya tau. Dia kata semua benda tue dia buat lagi. Dia tak tukar agama kepada agama suami dia. Tetap maintain agama Islam. Suami dia agama suami dia, Fatine tetap agama Islam.

Nak gak tau pendapat korang pasal hal nie. Sekali sekala bincang hal ilmiah apa salahnya kan? Jom bagi pendapat masing-masing.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

595 responses to Transeksual Malaysia, Fatine @ Mohammed Fazdil Min Bahari

  1. junnosuke says:

    sengal tul la si pet ni…
    aduhh

  2. hantupensil says:

    erm..bukan salah ibu mengandung…
    hehehehe

  3. junnosuke says:

    asl si khunsa ni hah???
    kwen ke x dyer ni??
    cm mengong jer…

  4. fifie says:

    bole plak kawin tp agame blainan ek?cmane tu??

  5. EclipsE says:

    jap lg aku nak komen…
    byk tol aku nak komen psl dia ney…
    tp aku nk kuar p mkn dlu….

  6. 1st says:

    ade pulak kawin, laki bini agama asing2…’
    kepale hotak ko la….
    lagi satu..dah tukar jantina, sah2 la kubur x terima….

    • fifie says:

      tula psl kan..

    • sakura says:

      tau xpe…plik la dorang ni..
      cam mpermaenkan agama plak…
      ni time idop wat la sume senang…
      nnti nk mati br tau betapa azabnye..

    • hantupensil says:

      sbb tu yg takut balik tuh…
      hehehe…

      • BumbleBee says:

        silap2 mati kene bunuh ‘mamat’ ni kalo balik Msia…

        • altoids says:

          Saya Quote,

          “benci betul buat ayat ni “Katanya dia adalah seorang wanita yang dilahirkan di dalam badan yang salah” …

          kejadian kelahiran adalah kuasa Allah. Allah yg tentukan jantina kandungan dlm perut ibu, Allah yg tentukan samaada nk selamat dilahirkan ke dunia atau tidak dan kesemua process2 lain… Abistu makna tersirat dier tu…dier kata Allah tersilap laa jadikan dier lelaki instead of perempuan…
          ALLAH SILAP???? @#$^&**(( nonsense… pastu bleh claim lg kononnyer masih Islam..

          macam harem punyer statement…~”

          Dia tak kata pun tuhan salah whatsoever, jangan buat conclusion bagi pihak dia.

          aku rasa mungkin benar, kata dia, mungkin dia lahirkan lelaki sebagai dugaan ke atas diri dia. Tuhan yang bagi dugaan itu untuk dia dan nak tgk bagaimana dia react terhadap dugaan tuh.

          Demikian juga Allah melahirkan sesorang itu dengan keadaan cacat. Mungkin itu dugaan ke atas dirinya. so kalau orang cacat berkata ” aku sebenarnya orang yg sempurna tetapi dilahirkan cacat”..adakah dia salahkan tuhan???????

        • BumbleBee says:

          alahai makcik pakcik…
          ade ke nk bezakan statement
          “Katanya dia adalah seorang wanita yang dilahirkan di dalam badan yang salah” …dgn contoh “aku sebenarnya orang yg sempurna tetapi dilahirkan cacat”

          seumpama ayat ko tu:-
          sempurna = tukar jantina menjadi wanita
          cacat = lelaki

          dier seorang lelaki yang sempurna tetapi tak menerima takdir dan berubah menjadi wanita(tak sempurna) yang mana Allah melaknat perbuatan sebegitu…..yang klaka nyer ko samakan dgn contoh seorang yg cacat tetapi mempunyai akal yang sempurna. Aku tanya ko balik…contoh ko bagi ni melanggar hukum Allah ke??? aduihh…

          ke ko pun jenis2 cm fatien gak ni altoids?? hi hi hi

        • altoids says:

          “yang klaka nyer ko samakan dgn contoh seorang yg cacat tetapi mempunyai akal yang sempurna.”

          banyak orang yang cacat tapi mempunyai akal yang sempurna jer kat dunia nih. orang cacat pengelihatan, cacat pendengaran. apa kau ingat kalau dah cacat jer akal nya pun turut cacat ka macha?

          okay aku tanya balik,

          so kalau orang cacat berkata ” aku sebenarnya orang yg sempurna tetapi dilahirkan cacat”..adakah dia salahkan tuhan???????

          SILA JAWAP!!….

          takkan….? so sama gak macam statement minat/laki nih. buka minda tuh sikit.

          pastu kau buat statement samakan aku dengan dia ni plak..orang macam kau la buat orang takut dengan Islam.

          Nabi ajak kita berdakwah dengan berhikmah..bukan marah marah dengan emosi.

          umpama kau..pergi cakap kat orang perempuan tak pakai tudung..”woi hang nih mmg golongan masuk neraka aa” mungkin zaman dulu org terima kot..zaman skrg makin tak nak la dia pakai tudung..silap silap kau kena sepak.

          nak ajak orang kepada kebenaran…sendiri kuar hukum agama..then right after that turus kutuk..maki orang lain..good example dude!

        • SAIF says:

          BAGI AKU…DIA MEMANG SALAHKAN TUHAN…DAN DIA TELAH BUKTIKAN DENGAN KATA-KATA DIA “dia adalah seorang wanita yang dilahirkan di dalam badan yang salah”… DAN TELAH TERBUKTI LAGI APABILA DIA MENGUBAH FIZIKAL LELAKI YANG ALLAH KURNIAKAN PADANYA KEPADA WANITA…. berkenaan amalan agama Islam yang beliau masih amalkan.. solat contohnya, kalau dia benar2 menghayati solat dengan kesungguhan dan kesabaran PASTI SOLATNYA ITU AKAN DAPAT MENCEGAH DIRINYA DARI MELAKUKAN KEMUNGKARAN..atau setidak2nya menimbulkan rasa insaf pd dirinya dan pulang ke pangkal jalan.. MARILAH KITA BERSAMA2 MENDOAKAN BELIAU KEMBALI KE PANGKAL JALAN DAN BERTAUBAT..DAN MOGA IA MENJADI IKTIBAR BUAT KITA SEMUA..KALAU ADA DOSA2 KECIL ATAU BESAR YG MASIH KITA TIDAK MAMPU TINGGALKAN ATAU ALPA..MARILAH KITA BERMUJAHADAH MENENTANG HAWA NAFSU…

    • mama_dyana says:

      bila mati….kuar dari kubur melompat lompat cz tanah x trima….

  7. fifie says:

    waaaaaaaaaaa xdpt2 letak pic…
    haishhhh tensen lah
    mls la nk letak terus
    givap i..huh

  8. mamibizi says:

    ha? Sudah Tukar ka.? Minggu lepas punya paper ckp belum tukar…

    ha…kot mana pun dia tu lelaki… one more thing, dia tu dah sah² kawin secara sivil dah tu sesama lelaki so its totally salah disisi Allah…

  9. dunnowho says:

    NONSENSE!!mane ade kitab yg menghalalkan bole tukar jantina then kawen sesame jenis??ini satu lagi petanda paling besar nk kiamat!! TAUBAT la oi…nabi x ngaku umat…kt mane tmpat die di akhirat nnt??wallahualam………..sgt brani laktuh dh bwat perkara yg tuhan laknat,kawen sesame jenis,n u still got the guts cite psl sembahyang n puase!!!OMG!!!!!ALLAH the Almighty…sgt berkuasa menurunkan bala dlm sekelip mata..

  10. junnosuke says:

    mner si buah dlima ni..
    tdi kter ptg ni nk msuk..
    aq nk bgi topik best ni…

    • dunnowho says:

      deja moss tu skett2 jek die mirip…tp nk lebih tepat lgk,muke die mcm plakon intan azura tuh..sejibik!!tp x ingtlar plak kn cite ape c intan azura tuh blakon..jap2 pk….ha ok2!!intan tu blakon cite kt astro wadi unong ke hape tah mber i ckp..same jek muke die taw…

  11. luvis_mystery says:

    bodo laaa si fatine ni…kko ingat ko bleh diterima ker???nak kawen tp laki xmasuk islam…camane tu???xtau la kawen cara islam ke kapir………

  12. cikbad says:

    kepala hotak die,,,sape ler yg ajor die cmtu,,,adeh,,,wt sdey mak bapak jek la,,,pe la perasaan mak die law tengok die da jdk cmtu,,,mst sdey gler,,,

  13. bahulu hangit says:

    statement yg sgt2 merepek….hipokrit

  14. junnosuke says:

    topik x berapa nk hot sgat brbnding mk nyah ni :

    bumi dh smkin uzur…
    per smbngan korg tuk slamatkn bumi ni
    dri trus dislahgnakan oleh skap mnusia..

    dri korg komen nyah yg bengong ni baek
    korg bgi pndpat korg tjuk ni…

    slamat mmberi pndpat..

  15. Hana says:

    Subhanallah,dah giler ker aper dia nie>>>>simpang mintak dijauhkan…kita semua pon tau yang jika kita nak berkahwin dengan pasangan yang beragama lain …pasangan kita tu perlu masuk islam terlebih dulu…dah kenapa lah…soal dia sembahyang,puasa…tu antara dia ngan Allah…

    • BumbleBee says:

      tulatu…rukun Iman kantoi…pastu ade ati nk claim dier masih x tinggal rukun Islam…

      aiyohh…

  16. AQUAGIRLZ aka AG says:

    nape bley cakap dia t’salah badan lak?
    konfius! cane dia bley ckp lg yg suami agama sendr, dia agama sendr?
    tmbh konfius!

  17. DelimaSaraa says:

    BODO + BENGAP……………………

  18. Yukan Club Senpai says:

    tkar nme..
    cntek x nme ni??

  19. bahulu hangit says:

    mane kwn2 lame bahulu dulu….muncul la wahai kwn2 ku…rindu tak tertahan nie…

  20. Yukan Club Senpai says:

    wei sara..
    petang..
    lme x nmpak..

  21. Yukan Club Senpai says:

    topik best :
    korg rse sper nyah plg cntek kt msia ni???

  22. lili says:

    oooo.. takut nak balik msia sbb takut kena keji? abis tu dengan tuhan tak takut?

    pandai sungguh mohammed fadzil ni ye, sume benda nak pakai short cut.. mana boleh pakai statement ‘dia agama dia, saya agama saya’ deknon oii.. dah kate nak kawin mat saleh kan, u tu islam of course la tanggungjawab nya besar.. i pon bukannya warak tapi jgn la sampai main2kan agama mcm tu.. makin lah org tak respect org muslim.. kalau perempuan tulen yg buat mcm ni terang2 kena kutuk lagi lah pulak awak tu yg dalam passport certified jantan, mmg lah dikeji org.. sblm benda ni smua jadi takkan takde pk kot??

    everyone deserves to be happy tapi jalan shortcut yg u amik ni doesnt work ok.. terima je lah segala kejian org.. berani buat, berani lah tanggung..

  23. pEnArI pOcO2 says:

    korang…
    nyah nie kan kalo jd pompuan mmg nmpk cantik…
    mengalahkan pompuan asli CAM AKU…huhuhu…
    tapi bulu betis….bukan main…..aaaawwwwwww…
    X CUKOQ…

  24. liz says:

    mungkin cetek ilmu agama agaknya…kalo dah kahwin dengan agama lain…sendiri mau ingat la ..kalau Allah turunkan bala…jgn pula salahkan Allah tapi salahkan diri sendiri sebab kita yang buat semua tu..Semoga dia bertaubat sebelum terlambat…Allah itu maha pengampun…

    • AQUAGIRLZ aka AG says:

      may b org akan ckp, dah takdir nak jd mcm tu..
      tp Dia buat sbb nak soh kite pk tuk ubah jd baik..
      bkn hanya salahkan takdir!!

  25. Yukan Club Senpai says:

    antu..
    aq

  26. Yukan Club Senpai says:

    antu..
    aq bkan buat asyment la..
    tpi tgah mngkaji psal geogrfi alam..
    haha..

  27. violet says:

    emm…
    mmg sengal la mamat nih…

    apa2 pun semoga bhgia

  28. pEnArI pOcO2 says:

    kawin2 camni boleh ker TERmengandung…?
    ish…

  29. ros kalas says:

    inilah yang dinamakan syaitan bertopengkan manusia…
    dajal yang akan merosakkan pemikiran anak2 bangsa… bagi malu orang islam….. tuihhhh

  30. aMmey says:

    uiksss
    muke jntan da….
    x comei pn

    suma amalan dye allah tima ke
    eemmm…

  31. pEnArI pOcO2 says:

    tukau topik lak…

  32. pEnArI pOcO2 says:

    nyah pet, nyah juon dan nyah antu…
    tukau topik lar nyah2 sume…

  33. PeMerHaTi says:

    Aku ader kawan yg macam ni..kita doakan terbuka la hati dia untuk menjadi lelaki semula..aku rasa dia pun masih ada perasaan takut lagi tu…..umur dia pun bukan muda lagi..dah 36 tahun…kalau tk mesti dia dah operate buang…ni dia simpan lagi alat sulit lelaki dia tu…..Buat per…kita doakan dia kembali ke jalan yg lurus dan di redhai Allah…Simpati ngan Mak Ayah dia…

  34. Yukan Club Senpai aka YcS says:

    nyah pling popular kt msia :

    1.dee
    2.azwan ali
    3.richi rhman
    4.sper2 la..

  35. hantupensil says:

    bonus bonus
    bonus bonus
    bonus bonus
    bonus bonus
    bonus bonus
    bonus bonus
    bonus bonus
    bonus bonus
    $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

  36. Yukan Club Senpai aka YcS says:

    x nk jwab la soklan pet ni..
    rse cm pnah dgar..
    tpi x igat ktner..

  37. violet says:

    ish….
    napa lak pc nih….
    TEST TEST TESTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT

  38. aMmey says:

    AG
    ko ni puteri aquarius 81 ka
    aku konpius

  39. farenova says:

    laki die tak hensem langsung.. sama gaklah ngan die..tukar jantina, kahwin orang bukan Islam, yang nikahkan dia org Islam ke tak.. mmg tak sah nikah ni..harap2 die dapat berfikir semula dgn waras.

    • sapa2 ajer says:

      apa la ko neh…dia bkn nikah lor cuma daftar perkahwinan….

      tuh cara org bkn islam. tp yg ada agama tetap akan bt acara ikut agama msg2 w/pun dah daftar…

      proses pendaftaran perkahwinan ni nak mengesahkan perkahwinan tuh. so klau terCERAI ker apa ke diaorg leh bwk case ke mahkamah utk tuntuan harta ke anak2 ker dan kwsn2 yg sewaktu dgnnya….

      itu setakat yg aku tau lorr…

      sekian terima kaseh

  40. Yukan Club Senpai aka YcS says:

    aq lak…
    tessssssssstttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt
    tatap lmbab gak..

  41. hantupensil says:

    test2…
    kuar x komen aku…
    test2…

  42. Yukan Club Senpai aka YcS says:

    pde si sepet..
    asl ko ni kjap uruf bsar kjap uruf kecik..
    pastu dhla eja pun slah nme aq
    ltak bsar2 lak tu..

  43. pEnArI pOcO2 says:

    errrrrrmmmmmmmm…
    ingat khamis nih nak wat kek lapis lg lar…
    kawan dr semenanjung nak dtg jumaat…
    errrrrrmmm…

    • Yukan Club Senpai (klub lelaki romantik) says:

      kek lapis per lak kli ni..
      kek brmcam2 muke ker..
      x pun kek lapis 1000 talam muka..

  44. Yukan Club Senpai (klub lelaki romantik) says:

    test2.. antu bkan kuar ker…

  45. violet says:

    em….
    bosan la……

  46. EclipsE says:

    i”m coming….huhuhu…
    mn yg lelain ney

  47. ladybird says:

    apelah dia ni … dahlah tukar jantina .. kawen lak dgn org kristian.. baguslah tuh… org skrg x takut dgn dosa…

  48. anNeDeSiLva says:

    hye kawan2….

  49. fikir says:

    kalo x silap aku ms dia mati nanti pun, dia akan dikebumikan dgn cara lelaki jugak sb asalnye dia lelaki. domestic partmner aper cenggini. kawan dgn kawan pun bleh tdo sensame ni kan plak cenggini. otak da x btul ni. heh, ye ke salah badan dilahirkan? bangang nak mampos. kalo ye sgt pandai, ha pakai la tudung, tutup aurat tu.. pompuan kan patut tutup aurat. giler… huh doakan je la cepat insaf

  50. ladybird says:

    tarian poco2 boleh kuruskan badan ke? risau lah bdn dah naik ni…

  51. anNeDeSiLva says:

    hurmm..
    jumaat kena g singapore..
    baru ingat nk g buat rambut..hurmmm…

  52. EclipsE says:

    sp mamat kat ats ney?
    ekceli aku xknl pon…
    td aku byk idea nak komen…
    ney dh byk sgt mkn…idea sume trbg…huhu

  53. Yukan Club Senpai (klub lelaki romantik) says:

    ktua dh kuar..
    pe lgi tnduk hormat…
    hehe..

  54. pEnArI pOcO2 says:

    k guyz, aku nk p amik datin dulu…
    takot tersangkot kat atas dahan pokok…
    tp cam bagos jerk kan kalo tsangkut, leh lar aku amik datuk tuh……hahahahahaha…(kejam nyer aku…)
    bye…………….

  55. Yukan Club Senpai (klub lelaki romantik) says:

    aq mula…
    ntah…

  56. Yukan Club Senpai (klub lelaki romantik) says:

    x pi la anne..
    aq nak naek per nti..

  57. sayang says:

    perkahwinan dia tak sah. Hidup berzina dgn org bukan islam. Dosa ditanggung ibu bapa.

    • Yukan Club Senpai (klub lelaki romantik) says:

      dyer x brzina la..
      tpi songsang..

    • Apin Opin says:

      kalau ibu bapa dah tunaikan tanggungjawab mendidik sebaiknya…tapi diri sendiri yang sengal…dosa kena la tanggung sendiri beb!

  58. Apin Opin says:

    kita manusia dijadikan dah sebaik2nya oleh Allah S.W.T…mengubah kejadianNYA dah berdosa..nikan pulak bertukar jantina & kawin sesama lelaki….lu pikir la sendiri!

  59. anNeDeSiLva says:

    bole laaa….
    tak ramai sgt2….

    JUNNOSUKE…
    ko dok manaaa?

    PET..
    ko email anne skunk
    guna email YM

  60. Yukan Club Senpai (klub lelaki romantik) says:

    anne aq lgipun aq xtau nk gi sner…

  61. AQUAGIRLZ aka AG says:

    ape punyer game yg kat ats tu pet?

  62. jonkerwalk says:

    x tggl smbhyg 2 bgus la..tp x tau le die pkai telekung ke kain pelekat? ptut nye ble smbhyg ade la kesedaran nape life cm ni, bhgia ke kahwin cm ni, dh le lain2 agama, tkar plak jntina, pas2 dok plak kt uk, for sure la ko ikut cara ‘hsbnd’ ko 2..mmg kt sni org x kn trima, sbb yg haram tetap le haram..& x suma negara even negara asing approve kn kahwin sejenis…awat la jd lagu ni mohd fadhil…

  63. Yukan Club Senpai (klub lelaki romantik) says:

    mne lak ktua ni pi??
    mmg x lyak jdi ktua tul la…
    haha..

  64. shida says:

    harap2 kerajaan malaysia dapat mengambil tindakan terhadap dia kerana mempersendakan agama islam dan malaysia negara islam, kerana klu kerajaan malaysia nak ikut sgt cara omputih tu, takut malaysia kena bala dari Allah s.w.t … jauh2kan lah tsunami gempa bumi tanah runtuh …. sedarlah wahai mohd fazdil!

  65. altoids says:

    Soal dia dengan tuhan , Allah maha adil, kita ambil iktibar,

    ini yg kuar hukum hakam…pastu kutuk sana sini…baikkah diri anda..

    andalah badut.

  66. petra@dubies says:

    dah xder orang ker kat BN

  67. Yukan Club Senpai (klub lelaki romantik) says:

    lips ni pun skjap hlang
    skjap tmbul..

  68. petra@dubies says:

    lama x nampak MAWY BLACK … dorang p mana ek

  69. gosipgurl_fea says:

    ermmmmmmmmmmm yah!!~~~~~

  70. anNeDeSiLva says:

    sory korg..
    anne booking tiket td..
    tu yg lambat..
    pembayaran tu tggu kak nara announce la…

  71. anNeDeSiLva says:

    eclipse///

  72. Cristiano Ronaldo says:

    Cantik plak aku tgk dia nie…
    tp aku xstuju r dgn statement die…

  73. anNeDeSiLva says:

    bosan..
    prepare nk balik…

  74. anNeDeSiLva says:

    pet tgok tetek jek kejenya…
    gatal..

  75. violet says:

    test2

  76. anNeDeSiLva says:

    KORANG…

    REGARDING GATHERING..
    KITA AKAN PANJANGKAN TALIAN HAYAT SEHINGGA KHAMIS PAGI..
    SBB ADA YG MASIH TERPINGA2 LG DOK PIKIR…
    SO PLIS..
    KHAMIS PAGI K..
    THNKS..

  77. petra@dubies says:

    KORANG SEMUA P LE
    xsalah pun p sana …..

  78. anNeDeSiLva says:

    arrr…..
    guysss…….

    give some feedback k..

  79. petra@dubies says:

    ok lah u all pak cik nak balik dulu nant besok sambung lagi take care n tatata

  80. bender says:

    manusia adalah mahluk yg paling sempurna allah jadikan, jadi ia tak pernah SILAP!!! hanya manusia yg sentiasa membuat KESILAPAN…Jadi please GO BACK TO ISLAMIC WAY!!!!!!..
    kenal diri anda sebelum anda kenal diri tuhan itu sendiri…

  81. syazwan says:

    semoga Allah buka pintu hati dia dan menyedari yang tindakan dia tu tak betul.

    p/s:alhamdu’lillah Pian Cecupak dah rasa menyesal buat cucuk2 muka..semoga kita jadikan iktibar.

    InsyaAllah..

    • Doa says:

      Doa saya buat kita semua, semoga Allah buka pintu hidayah buat dia, semoga anak-anak dan cucu-cucu kita terhindar dari ujian yang diberikan pada dia, dan yang paling penting, semoga kita jua tidak akan lalai dari mengingat Allah dan di ingati oleh Allah, mudah-mudahan kita semua mendapat Syurganya..

  82. farhada says:

    lawa gak bai nyah ni..kalah pmpan nok…mwahhhaa

  83. lady says:

    klau nk kira, perkahwinan dier xsah. sbb laki dier x2kar agama.kira zina gak ar.

  84. ler, mana sah perkahwinan tu..sesuka hati dia je kata macam tu..

  85. woih, dasat gila, xpalah,mai tengok baju dulu, cantik2 weh

  86. hantupensil says:

    qoate dari blog azwan ali pasal fatine nih:-

    “WOKAY…..MELEDAK JUGAK……SELURUH ‘UK’…..UNITED KINGDOM….JUGAK SELURUH ‘U.K’ @ ULU KELANG…..KG KEMESAH……DAN SELURUH???? PASTINYA BUMI TERCINTA MALAYSIA….BILA ‘PAK TAM’ BUAT HAL !!!!! ‘PAK TAM’ DAH JADI???? ‘MAK TAM’ U ALLZ…..PAKAI WEDDING GOWN LAGI……HARU TAK HARU U ALLZ????

    ‘PAK TAM’ MANA??? BUKAN ‘PAK TAM’ SEBARANG ‘PAK TAM’ WOKAY???? BUKAN JUGAK KISAH PAK TAM DUDA……TAPI ‘PAK TAM’ SI BAPUK….SI PONDANZ….SI NYAH….SI ADIK ADIK….SI CIK GAYAH PULANG PETANG……YANG BERASAL DARI KG KEMENSAH ULU KLANG……@ ‘UK’ U ALLZ…..LALU SANGGUP JADI PELARIAN……DAN KAWIN JANTAN MAT SALIH PALING BUTA …..DI MUKA BUMI U ALLZ !!!!

    HA…..SEMUA NYA GARA GARA??? NAFSU SERAKAH…..JIWA KACAU SEORANG NYAH DIK DIK NUN !!!! WALAUPUNNNNNNNN…………………..AZWAN ALI TENGOK RUPA BAHU DAN BADAN ‘PAK TAM’…..MENGALAH KAN RUPA BADAN ABANG TEKSI PENCEN….ADA HATI…..MENGAKU DIRI SEBAGAI ‘WANITA HARI INI’ U ALLZ…..DAN REMBAT JANTAN MAT SALIH SEBAGAI LAKI !!!!! NAK KATA APA????? MAKAN HATI BERULAM JANTUNG BEROK LAH DI BUAT NYA KAN?????

    MAK SI ‘PAK TAM’……SI IBU YANG MENGANDUNG KAN ‘PAK TAM’ SELAMA 9 BULAN 10 HARI…..KHABARNYA DOK BERENDAM AIR MATA….SAMPAI SAKIT SAKIT….DAN MERAYU ALA ALA FILEM BOLLYWOOD….AGAR ‘PAK TAM’ ???? BALIK SAJA LAH…….!!! BALIK JER KE ULU KLANG HAWAUUU…… YANG KO DOK MENADAH GERIMIS KAT BUMI UNITED KINGDOM TU APA HAL BEDAH OOI???

    KO INGAT???? QUEEN ELIZABETH NAK TURUNKAN MAHKOTA JEMALA @ CROWN ATAS KEPALA NENEK MOYANG BRITISH DIA TU….. KAT KEPALA KO KER??? TOLONG LAH ‘PAK TAM’ OOI………..HILANG AKAL APA ???? PELIK PELIK PELIK…..TAPI BENAR…….

    WAHAI ‘PAK TAM’….ATAU NAMA PENUH???? MOHAMMED FAZDIL MIN BAHARI, 35 TAHUN…….ATAU NAMA NYAH??? ‘FATINE’ U ALLZ……ATAU NAMA MANJA DI KALANGAN FAMILI??? FADIL……KO BERTAUBAT NASUHA LAH KAK OOI….!!!! BAK HARAPAN SI KAKAK ‘PAK TAM’…….’ISTIQAMAH LAH FADIL OOI…….DAN MOHON PERTOLONGAN DARI ALLAH….KALAU BETUL LAH ….WEDDING MAUT KO TU …..KERANA CINTA SEJATI…..BERKORBAN LAH !!!! BALIK JE KG KEMENSAH DIK NYAH KU SORANG !!!!! ‘

    GELI GELI HATI…..HAMBA ALLAH SWT AZWAN ALI….MEMBACA KISAH MELEPZ ‘PAK TAM NYAH’ DI FRONT PAGE KOSMO !!!! MASYA ALLAH…….DENGAN 1001 BALA ALLAH SWT….SEPERTI TSUNAMI…..BANJIR LUMPUR……RENTUNG SERENTUNG ALAM DALAM BANYAK ACCIDENT…….BOT KARAM…..DAN MACAM MACAM LAGI MUSIBAH DUNIA….MASIH ADA JUGAK NYAH NYAH JIWA KACAU MACAM ‘PAK TAM’ YA???

    KOT YA PUN…..SI JANTAN MAT SALIH TERBODOSS DAN TERBUTA BERNAMA IAN YOUNG(SEORANG WARGA BRITISH) JILAT KO ….24 JAM SEHARI….7 HARI SEMINGGU….30 HARI SEBULAN…..365 HARI SETAHUN PUN……SAMPAI BILA ‘PAK TAM’ OOI???? KO TETAP AKAN DI CABUT NYAWA……KO TETAP MASUK KUBUR….KO TETAP AKAN DI DATANGI SEGALA MALAIKAT…..MUNGKAR NANGKIR….YANG AKAN MENYOAL SETIAP AMALAN KO BEDAH OOI !!!!!

    NAMPAK SANGAT….’PAK TAM’ JIWA KACAU INI…….NYAH ‘TER FEELING’ DI MUKA BUMI KAN???? NYAH KALAU OVERDOSE PEELING…..INI LAH KES NYA !!! VERANGAN VIDUP SANGAT NAK JADI ‘POMPUAN’ !!!! KONONNNNNN……………..KESIAN KO DIK!!!!

    INI LAH PADAHNYA???? BUKAN SALAH IBU PREGNANT YA???? MAK TAHU…..BERANAK…BESAR KAN ANAK…..HARAP ANAK JANTAN SI FADIL….JADI ENGINEER PAKAR JAMBATAN GANTUNG RUNTUH KER….USTAZ ALAM GHAIB CUKUP BERTAULIAH KER….. ATAU JADI ‘YANG BERHORMAT’ TAPI SUKA PIJAK PIJAK & BAKAR GAMBAR ORANG KER…..ATAU APA APA JER…..JAWATAN JAWATAN JANTAN CUKUP MASKULIN ??? TUP TUP TUP??? JADI MAKE UP ARTIS….JADI NYAH…JADI JIWA KACAU….LALU MEMILIH JANTAN MAT SALIH TERBUTA…..SEBAGAI LAKI !!!! MANA TAK SEDIH U ALLZ…….

    DAN KECOH……KONONNYA ‘PAK TAM’ JIWA KACAU NI…..PERNAH TENYEH MUKA DIVA TERNGETOP NING BAIZURA…..TENGKU AZURA & FADZLUN ABBAS???? YER KER DIK??? KER PROPA JER??? YANG AZWAN ALI CONFIRMED DAPAT TAHU….’PAK TAM’ JIWA KACAU NI…..BEKAS PROMOTER MINYAK WANGI…..KAT LOT 10 JER !!!! TAH TAH …..NGAP IAN YOUNG PUN…..MASA JANTAN MAT SALIH BUTA NI….TERSESAT SHOPPING DALAM LOT 10 TAK???? HE HE HE…………..

    CUMA SATU ….TAK DE PULAK REPORT YANG ‘PAK TAM’ DAH POTONG KAN??? KALAU LAH DAH ‘POTONG’???? NAHU ZU BILLAH MIN ZALIK ……..!!! MOGA TAK LAH YA??? KALAU DAH….BOLEH LAH ‘PAK TAM’ JADI DUTA IKLAN ‘POTONG POTONG TU ‘ KAN??? PAS TU….SISA YANG DI POTONG??? BUAT PAMERAN SEDUNIA ANTARA MALAYSIA DAN BRITAIN U ALLZ…..HE HE HE……………….

    ANYWAY…..BELUM TERLEWAT UNTUK ‘PAK TAM’ KEMBALI KE PANGKAL JALAN DIK DIK NUN…..TAPI PELIK JUGAK SI JANTAN MAT SALIH IAN YOUNG TU KAN??? DAH HABIS POMPUAN BERGETAH KER…… KAT BUMI LUAS BRITAIN TU….SAMPAI KEMARUK SEKEPING ‘TANAH MANISAH’ MILIK ‘FATINE’???? KER…..’FATINE’ @ ‘PAK TAM’…..KUWEK (KUAT) MAIN MANDREM (BOMOH MEMBOMOH) ….MAK MAK ESAH….PUKAU KAN SI IAN YOUNG BUTA NI UNTUK TERIMA DIA SEBAGAI ‘BINI MITHALI’ ????? WALAUPUNNNNNNNNN???? SEDEYYYYYYYYYYY……………….

    MEMANG SEDEYYY………………..TAPI MAJLIS WEDDING ‘PAK TAM’….. MENGALAH KAN PERKAHWINAN LADY DIANA U ALLZ…!!!! KELAZ TAK KELAZ……’PAK TAM’ PROPA KAN JANTAN MAT SALIH BUTA TU KAN???? APA PUN……TAKZIAH LAH ‘PAK TAM’….KERANA TELAH MEMALU KAN….AGAMA….BANGSA DAN NEGARA !!!! KALAU LAH SEMUA MAK NYAH…..JIWA KACAU MACAM ‘PAK TAM’…..???? SHAHRIZAT JALIL PASTI DEMAMMM…

    SUDAH TIBA MASANYA….KERAJAAN DI BAWAH PIMPINAN ABANG NAJIB SI MISAI PUTIH……BUAT SESUATU DI PARLIMEN….TENTANG HUKUMAN UNTUK RAKYAT MALAYSIA GILA NAFSU MACAM ‘PAK TAM’ .!!!! …..GELI LAH !!!! DOSA MAKSIAT JANTAN SAMA JANTAN TAK TERTANGGUNG….INI LAK??? DOSA MEMALUKAN IMEJ NEGARA KAN????? KATA KO TU ISLAM……LAIN LAH??? KO TU NYAH NYAH BUKAN ISLAM…….KAN!!!!!

    INSAF LAH YA ‘PAK TAM’ ???? SEKEMBALI KO KE TANAH AIR GITU……DAN FAMILI ‘PAK TAM’….CEPAT CEPAT LAH CARI KAN MANA MANA MINAH BUTA (BUKAN BUTA MATA) PULAK KAT MALAYSIA NI….. UNTUK DI JADIKAN BINI PAK TAM !!!! HA….BARU LAH PUAS…..ANAK ANAK BUAH….BERLARI LARI KESANA KEMARI….LALU MEMANGGIL FADIL???? PAK TAMMMMMMMM………..YANG BUKAN LAGI PONDANNNN!!!!!!
    HE HE HE……………………..

    • lanToK LeW says:

      betul fazdil ni bersalah…pada aku doa seorang ibu mungkin mampu membukakan hati fazdil nie….doa seorang ibu selalunya diberkati Allah…berdoa laa mudah2an dia berubah dan bertaubat nasuha…dan buat azwan ali lak x yah laa nk jadi cam dulu lagi…berubah laa…niat anda nk menegur fazdil tu bagus cuma cara penyampaian tu yang x kena….banyak lagi cara untuk menegur selain dari menggunakan seperti ayat di atas….ingat la anda adalah anak seni jadi segala tindakan dan tutur kata anda menjadi perhatian masyarakat umum….

      • nk harap kn pak najib he huhahaha torgolak den sampai terkontut2…xde maknenyer…perasmian muzul al-quran pn xdtg ;p

        watever…yg penting…mamat bertukar prempuan mmg bengong…

        bg aku klu org solat dia xkn jd cmni…klu solat pn skejap dh insaf wlupn dh tukar jd prempuan…

        ni dh siap kahwin kat luar negara…bleh pkai ke pe dia ckp…;p hey p g daaaa…;p

        dh kahwin ngn mak saleh yg kaya bleh insaf ke?hidup senng lenang…korang leh pkir logik akal lh….

        bg aku klu btul dia nk insaflh kn balik malaysia jumpa mak ayah minta maaf…pstu taubat…

        pe2 lol for her(him)lol

  87. rie says:

    it’s too much la azwan punya blog tu…memang la fatine dah buat silap…tapi as a muslim, bukan macam ni yang patut kita layan. salah tetap salah tapi, kita as saudara islam kena bantu dia untuk berubah. bukan dengan mengeji, menghina, dan mengutuk. kalau kita buat macam ni, silap2 fatine tu lari masuk agama lain pulak. dah la famili dia pun dah putuskan hubungan. dia dah tak ada sesiapa untuk patah ke pangkal jalan. org yang mengeji tu…tak sedar diri, umpama bercakap dengan cermin. suatu masa dulu pun, dia pernah berlipstik, ber eye shadow, ber hand bag, berbulu ayam di bahu…jadi, who’s the bitch one?

  88. Mun says:

    dia semayang pakai telekung kah?? pakai kain pelikat???

  89. Pendeta Budiman says:

    “Luahan hati Fatine dalam suratkhabar semalam sangat-sangat menyedihkan. Katanya dia adalah seorang wanita yang dilahirkan di dalam badan yang salah.”

    Faham tak apa dia kata?? Aku dengan celupar mulutnya, mengatakan dia MURTAD… maksud kata2 dia dlm ertikata lain ialah…
    “Allah tersilap dalam mencipta dia…, patutnya Allah jadikan dia perempuan…”
    Dia mempertikaikan Allah…. sedangkan Allah itu Maha Mengetahui, Maha Sempurna…. so, dia kata camtu maknanya “Allah x cukup sempurna” pada pandangan dia….
    OK Understand??

    • moose says:

      “Tapi jangan ingat dia tak semayang, puasa dan sebagainya tau. Dia kata semua benda tue dia buat lagi. Dia tak tukar agama kepada agama suami dia. Tetap maintain agama Islam. Suami dia agama suami dia, Fatine tetap agama Islam.”

      Nara!…ini kau tulis ke si guy tu yang cakap?….kalau kau yang tulis…rasanya mengucap panjang aku.

      Tak kisahlah macamana pun……tetap zina …Pastu campur lak…..lelaki dengan lelaki..tak terima dek bumi….

  90. mobydick says:

    Nauzubillah,,,gilo apo ,sorang islam sorang kristian mu pakai mazhab mana………boleh ko lagu tu…dah la tukar jantina……

  91. mobydick says:

    Sesat barat habih ore melayu loni,nilah padah nya kalu takdak pegangan agama..nya tubik mulut kokse kokde, silap kejadian lah.panah litar mampuh lah dia ni ALLAHUAKHBAR…

  92. mobydick says:

    Ada lagi la ore nak bela dia,islam lagu mana kahwin dengan ore kristian dah la tukar jantina mati nanti nak semhyang jenazah nak niat jenazah laki ko tina…ko niat dua-dua….

  93. fatin says:

    ya tuhan.
    dahlah name ku Fatin
    nasib bukan Fatine

    yela Nara, ur statement yang
    “Tapi jangan ingat dia tak semayang, puasa dan sebagainya tau. Dia kata semua benda tue dia buat lagi. Dia tak tukar agama kepada agama suami dia. Tetap maintain agama Islam. Suami dia agama suami dia, Fatine tetap agama Islam.”

    seolah olah u nak membenarkan dia. macham , yelah dosa tu dah terang lagi bersuluh. bukan nak emmandai, tapi kalau dah tukar jantina, dosa terlaknat, camane tuhan nak terima amalan2 tu?

    apepun kite same2 doakan Fadzil semoga kembali bertaubat. sudahlah menghine mngkeji melulu. dan sudahlah memback up die, xde pahale pon tahu?

  94. damia zahra says:

    hi kengkwn! lmanyer tak cek in kat bn neh..hikhik..
    maner kowg neh?..yuhuuuu!~
    back to da story..ngucap pnjg aku bca citer c padil neh!
    astaghfirullahhhhhhh…na’uzubillah..mudah2an dier kembali ke pangkal jln…amin!~

  95. Adly says:

    Well, its between him & god. We don’t have the rights to judge what he has done because we don’t know what has happened. Yes, we are free to give our comments & we can say whatever we want. Leave him in peace. Let him decide what best for him. He did a big mistake & he should find a way how to fix it. We as human & Malaysian, just pray the best for him. Its not that by not saying anything we allow it to happen. Sometimes, its better not to interfere in other people problems & its much much more better if all of you sit down, mediates & think about what you have done in your life. What make you think that you can judge people deeds. For me, if its wrong, it should not exist in the world but again, I’m not questioning what Allah has created & prepared for His khalifah. So, let him be in peace, pray that he will return to the right path.

    • ecah says:

      Yes Adly, being muslim and malaysian, I wonder WHY about 90% of our population (esp MELAYUUU MASIH TETAP suka membuat judgement /mengadili sesuatu yang dia sendiri tidak pasti. Sebagai seorang yang WARAS dan berakal, sebaiknya jangan terus kita melompat utk membuat kenyataan tanpa cukup bukti, maklumat yang sahih dan nyata. Jangan kita nak mengambilalih ‘kerja’ tuhan utk mengadili…
      Kalau TOLONG bagi SOLUTION takpa juga…ini org melayu suka komen saja…tanpa memberi penyelesaian……
      BILA MASA ORG MELAYU NAK BERUBAH?

      • Pendeta Budiman says:

        Mengadili sesuatu yg x pasti macam mana tu?? cuma apa yg saya pasti disini ialah dia sudahpun mempersoalkan Kesempurnaan Allah dalam menjadikan setiap sesuatu. Masakan Allah SWT ‘ter’ silap menjadikan dia seorang lelaki yang punyai roh perempuan? (MasyaAllah).
        Agama itu tidak cukup dengan hanya logik akal manusia, ingat ya, semua manusia berakal… tapi mengapa akal mereka berbeza?? Fikirkan situasi ini…
        1.Adakah kita ini manusia diciptakan Allah dan semuanya telah tertulis secara total di luh Mahfuz… kalau begitu, manusia ini tak ubah seperti robot remote control, dan setiap dosa itu Allah sudah tentukan untuk manusia lakukan (MasyaAllah)… atau:-
        2.Adakah manusia ini diciptakan Allah dengan melepaskan seseorang itu untuk memilih jalan hidup mereka?? Kalau begitu, apakah maksud dan pengertian Rukun Iman : Percaya kepada Qada’ dan Qadar??

        Bukan untuk mengambil-alih tugas Tuhan ya… tetapi sekadar mengingatkan sesama kita… adakah orang yang minum arak itu kita tak tahu hukum halal haramnya?? Fikirkanlah… solutionnya yang pertama harus datang dari tuan punya diri….

  96. Teacher says:

    test lu

  97. cute says:

    kalu dah dia cakap x tukar agama dan jaga sembahyang…macam mana dia boleh kawin dengan lelaki yang x tkar agama?dan masa kahwin ikut agama apa?dia ckp badan salah..tp itu Allah yang tetapkan ..kenapa mempertikai hukum Allah..

  98. Naura says:

    Canteknya fatin min bahari ni..agak2 klo dia transfom jadik lelaki balik dia emsem tak???huhuuu

  99. petra@dubies says:

    moning KAK NARA Xder gosip baru ker

  100. petra@dubies says:

    KAK NARA NANT BUAT PAGE GATHERIN BALIK…. RAMAI YANG XTAU LAGI LER…. BUAT PAGE BARU NANT KITA ORANG PROMOK HABIS2SAN

  101. aMmey says:

    huuurghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
    pg kwn2…

  102. aMmey says:

    testing…..
    awat komen aku xnaik?????

  103. Yukan Club Senpai (klub lelaki romantik) says:

    mne org ni???????????

  104. Yukan Club Senpai (klub lelaki romantik) says:

    sorg pun xder ker???????????

  105. alpha says:

    dia tak tukar jantina la, dia masih lelaki yg jadi pompuan. nara kena betulkan fakta ni…

  106. aMmey says:

    kwn g page baru

  107. nana says:

    Dia ada wat statement yg “dia seorg wanita tp tersalah bdan lak”.Nauzubillah…Allah Maha Berkuasa dan Dia yg mencipta makhluk di muka bumi ni,jgn sesekali ragu akan kekuasaan Allah sbb kta hanya lah makhluk kerdil dan dunia ni hnya pinjaman semata-mata.

  108. laracroft says:

    Marilah kita sama2 berdoa, supaya mana2 rakyat mesia (tak kira ler yg pompuan ke, yg lelaki ker) yg berkahwin ngan bangsa asing, dapat membimbing partnernya tu kejalan Islam yg sebenar, bkn the other way round. Sbb skg ni ramai yg kawin campur ni lebih bersifat ke arah agama yg satu lagi, walaupun kononnya dah masuk agama islam..

    Dan kepada nyah2 melayu.. supaya bertaubat dan kembali ke pangkal jalan semasa hayat masih ada.. Allah itu Maha Pemgampun dan Maha Mengasihani. AMIN

  109. shazz says:

    buat ibadat tanpa ilmu, adalah sia-sia…tu je yang dapat aku cakap….

    salah satu dosa besar yg dilaknat Allah adalah berzina, apatah lagi berseksual dgn kaun sejenis…

    harap dapat imbau kembali bagaimana kaum Nabi Luth ditelan bumi kerana perbuatan ni.

  110. sara says:

    gambar2 kt FB die besepah anjing dlm rumah …. puasa sembahyang cmner tu??? menegakkn benang yg basah lah pondan nie …. tp betul kt azwan ali tu even kata2 die tu keji dan kasar …. kasih Ian hnya kerana nafsu semata2 (membayangkan tetiba Ian mengidamkn kuih tart …. tk ke haru ko fatine??? hahahaha ….. )

  111. chenta says:

    ley kew kwen len2 agama???

    • Zaza Muhammad says:

      Dlm Islam strictly CANNOT!!!!! Agama selain dr Islam aku wase xde hal….
      Zaman Nabi2 kite dulu, mmg lelaki sahaja yg boleh kawin ngan ppuan ahli kitab tp zaman skarang mana nk cari ahli kitab wehh….

  112. lol says:

    menate gilo pondan nih

  113. cayunkbear says:

    die dh tukar jantina tu,satu dosa besar dh…
    ade hati plak ckp die tetap solat,puasa…
    xyah ar nk kelentong kitorang dgn statement cm tu…
    ko igt dgn statement ko cm tu,kitorang akn trime perbuatan ko tuka jantina ko tu???
    mmg manusia x pernah bersyukur dgn nikmat yg diberikan oleh ALLAH…
    taubatlah wahai fazil…
    elok2 nme fazil,tukar plak jd fatine..
    pelik tol la…

  114. Zaza Muhammad says:

    Manusia khunsa dijadikan oleh Allah, makhluk Allah gak just ‘special’ sket. Tp sekiranya Allah jadikan sedemikian rupa, dia kena jadi lelaki, aurat dan cara beribadah lelaki. Lagipun terang2 lam Quran, lelaki disuruh pilih bernikah nan perempuan, jgn pilih khunsa…. samada dia ni kekal islam ke tak, itu urusan dia ngan Allah tp kesalahan yg paling jelas aku nmpk, bile dia pilih nk jadi ppuan, APA KES!!!!!

    • Ustaz Al Maliki says:

      Assalamualaikum wbt semua!..

      Di dalam perkara yang telah kamu semua bincang ini, ingin saya maklumkan kepada diri saya sendiri serta kamu semua bahawa di dalam Fazdil @ Fatine ini terdapat 3 perkara utama iaitu :-

      1. Mengubah kehidupan dari seorang lelaki kepada seorang perempuan.

      2. Seorang muslim berkahwin dengan non-muslim.

      3. Hubungan ‘suami isteri’ di antara lelaki dan lelaki.

      Perkara perkara di atas, HARAM dan berdosa besar. Perkara ini telah jelas di terangkan di dalam Al-Quran & Hadis.

      Tiada perkara yang boleh melangkaui hukum hukum Allah, walaupun jiwa..perasaan..emosi..naluri tersiksa.

      Sebagai seorang Muslim, kena lah faham dan patuhi hukum Allah kerana perbuatan-perbuatan yang telah disebutkan di atas adalah dosa-dosa besar.

      Janganlah kita mengaitkan perasaan dan naluri, membolehkan kita melakukan perkara-perkara HARAM.

      Janganlah kita menghalalkan yang haram kerana jika kita berbuat demikian maka Neraka Jahanamlah tempatnya. Nauzubillah..

      Sedarlah, ibadat yang kita lakukan ini belum tentunya Allah terima, inikan dosa dan maksiat yang kita lakukan.

      Dan.. tiada siapa yang boleh memberi jaminan bahawa pada esok hari kamu bangun dari tidur kamu masih boleh bernafas..maka bertaubatlah sementara masih ada kesempatan.

      EMOSI ? NALURI ? untuk lebih menjurus menjadi wanita..? ingatlah setiap apa yang berlaku adalah merupakan ujian dari Allah. Oleh itu kepadaNya juga lah kita memohon dan berserah.

      Ingatlah, Allah tidak akan menguba nasib kamu jika kamu sendiri tidak berusaha untuk mengubahnya.

      Disini, saya sertakan Firman Allah untuk menguatkan lagi hujah saya …

      “Kaum Luth telah mendustakan rasulnya, ketika saudara mereka Luth, berkata kepada mereka, “Mengapa kamu tidak bertakwa?”. Sesungguhnya aku adalah seorang rasul kepercayaan (yang diutus) kepadamu, maka bertakwalah kepada Allah dan taatlah kepadaku. Dan aku sekali-kali tidak minta upah kepadamu atas ajakan itu; upahku tidak lain hanyalah dari Tuhan semesta alam. Mengapa ka-mu mendatangi jenis lelaki di antara manusia, dan kamu tinggalkan istri-istri yang dijadikan Tuhanmu untukmu, bahkan kamu adalah orang-orang yang melampaui batas. Mereka menjawab “Hai Luth, sesungguhnya jika kamu tidak berhenti, benar-benar kamu termasuk orang yang diusir”. Luth berkata ‘Sesungguhnya aku sangat benci kepada perbuatanmu ‘.” (QS. Asy-Syu’araa’ , 26: 160-168 ) !

      Akhir sekali jangan lah ada di antara kamu semua yang masih ingin mempertikaikan HUKUM Allah. Hukum tetap Hukum.

      Ingatlah orang orang muslim yang ingin berkahwin kenalah ikut syariat yang telah ditetapkan. Jangan gunakan hukum akal untuk menidakkan Hukum Allah.

      Jangan gunakan alasan jiwa..naluri..perasaan dan sebagainya untuk melangkaui hukum Allah.

      Wallahualam~

      • yup yg atas ni btul…

        korg bacelh kisah nabi luth…yg kaum dia kufur disbbkn berlakunyer sex yg berleluasa…ish2…

        tambah lg satu perkara haram melalui kisah diatas:

        Menyalahkn takdir Allah taala iaitu salah satu rukun imam yg enam Qada’ dan Qadar Allah taala…+Salahkn ibu mengandung disbbkn xbersyukur ats kejantinaannyer-bleh jd anak derhaka…

        kpd org yg kasihan kn prempuan diats ni mmg slah dan berdosa xpercaya ekau org tnyolh ustz sebaliknyer mmg patut dicela dan dikeji kerana bnyk melakukn dosa2 besar…

        pstu dia kate xtinggal kn agama n lakukn ibadat leh caye ke…stakat nk ngaku agama smua org bleh tp amal ibadat all out hancus xbuat…

        klu dh dok ngn mat saleh xknlh xminum arak berparti ish2…sungguh besar dosamu ini…

        • Pendeta Budiman says:

          Setuju dengan kamu sahabat… apa yg saya pasti disini ialah dia sudahpun mempersoalkan Kesempurnaan Allah dalam menjadikan setiap sesuatu. Masakan Allah SWT ‘ter’ silap menjadikan dia seorang lelaki yang punyai roh perempuan? (MasyaAllah).
          Agama itu tidak cukup dengan hanya logik akal manusia, ingat ya, semua manusia berakal… tapi mengapa akal mereka berbeza?? Fikirkan situasi ini…
          1.Adakah kita ini manusia diciptakan Allah dan semuanya telah tertulis secara total di luh Mahfuz… kalau begitu, manusia ini tak ubah seperti robot remote control, dan setiap dosa itu Allah sudah tentukan untuk manusia lakukan (MasyaAllah)… atau:-
          2.Adakah manusia ini diciptakan Allah dengan melepaskan seseorang itu untuk memilih jalan hidup mereka?? Kalau begitu, apakah maksud dan pengertian Rukun Iman : Percaya kepada Qada’ dan Qadar??

          Bukan untuk mengambil-alih tugas Tuhan ya… tetapi sekadar mengingatkan sesama kita… adakah orang yang minum arak itu kita tak tahu hukum halal haramnya?? Fikirkanlah… solutionnya yang pertama harus datang dari tuan punya diri….

  115. mijiwakacau says:

    bleyh ke camtu…mamat yang tersilap jantina…bro…ALLAH da tentukan ko lelaki…nape nak ubah?

  116. jongang says:

    senang jerrr..HUKUM MANUSIA TAK MAMPU,TAK BOLEH,TAK SESUAI UNTUK MENTABIR MANUSIA JUST HUKUM ALLAH@TUHAN JER YG PALING COCOK UNTK MENTABIR MANUSIA NIE SEBAB DIA LA YG CIPTA KITE NIE SAMA LA DLM PENTABIRAN NEGARA KITE NIE..

  117. kiteretsu says:

    ‘dilahirkan dalam badan yang salah’…

    hahaha. tak leh trima aku. kesian la dengan famili dia. malu mak bapak dia. kalau la dia ni asal nya duduk kg, kompom makcik2 joyah / kak nam society mengata dia. mengutuk family dia. ermm…mcm citer drama la plx.

    kalau la situasi ni berlaku kat indonesia, mau mati katak dia ni. org indonesia ni kalau bab2 agama islam n i, diorang very extrem. bagus gak tu…

    ni pendapat aku la, aku rasa dia ni kawin sebab batang mat salleh tu besar kot. ahahahaha. hakkk ptuii. geli aku.

  118. bibikcantik says:

    dalam islam mmg digalakkan kahwin campur….
    tp kalau dah agama lain2 ni…dah kira mcm berzina lah…

  119. king kong says:

    bongok nyer alasan si fatine nih.kepala hotak dia ckp mcm tu.alsan mcm citer org puteh terperangkap dlm bdn wanita la konon!!!!pastu kawin agama lain2.woit x yah mengaku islam ar mcm tu wei..buat malu agama jer

  120. shaz says:

    aku doakan fatine akan bertaubat satu hari nanti.. Insya-ALLAH..

  121. azrael says:

    SEKARANG NI MANUSIA DAH PANDAI MENYALAHKAN KEADAAN SUPAYA DIA LEPAS DARI KESALAHAN YANG DIA BUAT DAN DARI PANDANGAN UMAT MANUSIA YANG SEMAKIN HARI SEMAKIN KABUR UNTUK MENENTUKAN MANA YANG BAIK DAN MANA YANG BERTENTANGAN DENGAN AGAMA MASING MASING……
    SPECIES NI IALAH SAKI BAKI SPECIES YANG TELAH DIMUSNAHKAN DI ZAMAN DAHULU KALA…..

    YAALLAH… TUNJUKKAN KAN LAH KEBENARAN DAN CAHAYA KEPADA UMAT ISLAM DI DUNIA NI…. BANTULAH MEREKA SUPAYA LEBIH MENGENAL HIDUP UNTUK DUNIA DAN AKHIRAT…AMIN

  122. comel melati says:

    confirm ke neraka…

  123. tipah says:

    sebaik2 kejadian adalah manusia.. xde sebab untuk kite mengubah nye kerana itu adalah yg terbaik yg diciptakan olehNYA..

  124. ZULAIKA says:

    MANUSIA SERING MENCIPTA ALASAN UNTUK MENGHALALKAN CARA..LIHATLAH BETAPA ANGKUHNYA
    MANUSIA….HINGGAKAN MEREKA LUPA BAHAWA BUMI YANG INDAH,UDARA YANG MEREKA BERNAFAS ,AIR YANG DIMINUM,MAKANAN YANG MEREKA MAKAN SELAMA HIDUP,IBU BAPA,PERASAAN KASIH SAYANG…MALAH SEKUJUR TUBUH DAN NYAWA MEREKA JUGA MILIK “DIA YANG MAHA ESA” . TIDAKKAH MEREKA SEDAR TENTANG ITU? BERTAUBAT LAH HARI INI….UMPAMA HARI KEMATIAN ADALAH ESOK.SESUNGGUHNYA AZAB ALLAH ITU AMAT PEDIH.
    ALLAHUAKBAR…

  125. zaha says:

    biasalah…dia nak rasa sedap tak api neraka tuuu

  126. anna says:

    huh,plek jer……

  127. anna says:

    der fil ke laki tu yang bleh d kira sm jntina?

  128. gee says:

    apsal “laki” dia x tukar agama? masuk islam?

  129. tereputri says:

    Ya Allah… Masaallah…

  130. ZULAIKA says:

    KRONOLOGI CERITA “SI FADIL”NIE DAH MEMANG SALAH DAN BERDOSA DARI MULA LAGI….
    DARI MALAYSIA JADI PELARIAN DI UK = SALAH
    DARI FADIL TUKAR FATINE =BERDOSA
    DARI LELAKI TUKAR POMPUAN =BERDOSA
    DARI ISLAM IKUT BUDAYA KAFIR= BERDOSA
    DARI FITRAH LELAKI SUKA KAT LELAKI =BERDOSA BESAR.
    (TAK PAYAH CERITA BAB KAWIN SEBAB HUBUNGAN INI TIDAK DIIKTIRAF DAN DILAKNAT DALAM ISLAM)
    ‘INGATLAH,TIADA TUHAN YANG DI SEMBAH MELAINKAN ALLAH…DAN SESUNGGUH NYA MANUSIA ITU BERBUAT ZALIM PADA DIRI SENDIRI.’

  131. Syah-A says:

    Wanita lahir dlm badan yg salah? Kalo biar bende ni ramai la lg nnt yg pakai alasan ni utk tukar jantina.

    Nak ikut kaum nabi Luth ke? Pastu dah buat tu nak puasa, solat dan sbgnya? erm..parah2..sampai mcm tu sekali rendah2kan martabat semua ibadat tu…

  132. juita says:

    korang nie semua faham bahasa inggeris ke tak??? dia cakap her only sin is to b born in the wrong body. masksudny dosa dia lahir didalam badan yang salah. bukan dia salah kan tuhan ngok. korang tu selaklah kain sendiri sebelum nak jaga kain si fatin nie. banyak lagi orang islam melayu yang buat lagi besar dosa kat malaysia nie bukan pasal di fatin nie nanti malaysia dilaknat..yang korang keji dia hina dia nie bukan korang dapat pahala tapi tambah lagi dosa korang yang berlambak lambak tu…. kita kasi nsihat tapi kasi lah cara baik bukan mengutuk… satu hari nanti anak korang ada yang jadi pondan baru padan muka korang. kalo jadi pondan cantik mcam si fatin nie tkapa lah sikit tapijadi pondan yang muka azab macam pondan tua si azwan ali tu…

    • ubi keladi says:

      mak aku pesan…
      kalau tengok benda2 musibah camni,
      pertamanya istighfar..
      keduanya doa supaya dia berubah lebih baik dr skrg..
      ketiganya berdoa supaya kita dan keturunan kita tidak jadi sepertinya…

      keempat..jangan mengeji sebab kene tgk diri sdiri sblm tgk org len… ntah lah…dunia hampir kiamat…

      • Pendeta Budiman says:

        Juita…. maksud anda apa?? Fadhil ni maksudkan dosa dia ialah dilahirkan dalam badan yang salah, tapi siapa yang jadikan dia??
        Mari saya berikan satu situasi…., seseorang yang miskin itu merompak, dan dia katakan bahawa… silapnya ialah lahir dalam keluarga yang miskin, kalau dia lahir dalam keluarga yang kaya pastinya tidak begitu. Dalam keadaan ini dia sedang menyalahkan siapa?? Siapa yang takdirkan dia untuk lahir dalam keluarga miskin?? Kamu jawablah kerna kamu tahu jawapannya…..

        • mama_dyana says:

          wei bodoh….her only sins…??/ makne nye dia slah kan mak dia salah kan Allah…..xkan dia sendiri wat badan dia laki2 masa kecik…pastue da besar kata dia lahir dalam badan yang salah….pikir logik la bongok….Allah x pernah silap….yang silap nye kita…x kan mak dia tukar roh dia masuk dalam badan laki2 mase ngandung….??? dah setan menghasut..manusia ikut jer la….

  133. anna says:

    mcm shah rukh khan n bini die gak…xtukar agama….pa status anak dorang

  134. nenek kebaya says:

    dia xptut ckp cmtu…mcm xb’syukur. n one thing, knp ‘suami’ dia tu x tukar agama. tak sah la perkahwinan dia..sure xde akad n nikah masa dia kwin kn. yela, mn la si mat saleh tu tau. pe la guna dia puasa, solat sume…

  135. Dazie says:

    Subhanallah…to juita..tadi u marah mengutuk fatine. jangan la mengutuk azwan ali plak atau sesiapa. kita sama2 manusia semua buat salah. Tak elok mengutuk sesama kita yang dijadikanNya serba kekurangan. Semoga fatine menemui jalan yang benar & diredhai Allah. Cuma kita sebagai umat manusia ni sama-sama la nasihat (cara yang baik). Segala bala atau petaka yang Allah turunkan tidak kira pada yang buat jahat atau baik. Jadi ingat-ingatkan lah kita sesama insan. Wallahuallam..peace =)

  136. ZULAIKA says:

    BILA KITA NAK SAMPAIKAN SERUAN ISLAM KEPADA YANG BUKAN ISLAM,MASA DI ZAMAN NABI DULU DISAMPAIKAN DALAM DUA CARA ……IAITU..BERDIPLOMASI DAN BILA TAK NAK IKUT HARUSLAH DIPERANGI. SI FADIL NI PULAK DAH PUN LAHIR DI DALAM ISLAM NAMUN DIA SENDIRI YANG ENGKAR DENGAN HUKUM ALLAH…DAN PADA DIA TIADA TANDA2 PENYESALAN MALAH DIA MERASAKAN KEINGKARAN NYA ITU BEGITU MEMBAHAGIAKAN…….DAN BAGI KITA YANG TAHU TAPI HANYA BERHARAP DIA KEMBALI KE PANGKAL JALAN PULA ADALAH SUATU TINDAKAN YANG AMAT MEMALUKAN ,KERANA KITA HANYA BERSERAH SEMATA MATA….TANPA BERANI MENYATAKAN HUKUM….(SEDANGKAN HUKUM TELAH TERMAKTUB DALAM AL- QURAN) SEBAB ITULAH GEJALA SOSIAL DI MALAYSIA KINI TAK TERBENDUNG….MALAH MENJADI API DI DALAM SEKAM…YANG AKAN MELINGKUP PUNAHKAN BANGSA KITA SENDIRI….SIFAT”MENYAMPAIKAN”DIANGGAP JAGA TEPI KAIN ORANG….JIKA TEPI KAIN DAH TERLALU LABUH DAN MENYAPU SEMUA NAJIS DI JALANAN MALAH AKAN MENYEMARAKKAN BAU PADA ORANG LAIN….ADAKAH KITA TAK PERLU TEGUR ..BIARKAN SAJA KITA MUNTAH HIJAU….ITULAH IBARAT MASYARAKAT KITA SEKARANG…(“DEMI MASA SESUNGGUHNYA MANUSIA ITU DALAM KERUGIAN MELAINKAN ORANG2 YANG BERIMAN DAN BERAMAL SOLEH DAN MEREKA PULA BERMUAFAKAT BERSAMA SAMA DALAM MEMBERI PENGAJARAN TENTANG KEBENARAN DAN KESABARAN.”)

    • Pendeta Budiman says:

      Ya, stuju dengan pendapat zulaikha…, Islam tak cukup dengan ber Amar Ma’ruf… tak cukup juga dgn ber Nahi Mungkar…..
      Ia harus seiring….

  137. eyafizz says:

    ini macam owg pown ada ka???????????

  138. sarjan harhab says:

    kalau betul la dia sembahyang… dia sembahyang cara ape?.. cara lelaki? atau cara perempuan… dari segi genetik dia tu laki.. takkan dia nak sembahyang cara perempuan.. haih… merepek btl la statement dia..

  139. LYNN says:

    astagfirullah…
    taubat lah wahai manusia sebelum bumi berputar arah timur…time tu da tertutup semua pintu taubat…
    ape2 pun alasan…lelaki ttp lelaki..mana ade salah…
    so,,nak salah kan siape??
    im totally agrred..camne die semayg??
    klu die mati nak kapankan ikut laki @ pompuan??
    taubat la..

    • mama_dyana says:

      ikut care laki2..name dia pun kena sebut name laki..tapi x tau la care islam ke kafir…

  140. LYNN says:

    im totally agreed with ZULAIKA…
    same2 la bertaubat…
    kite kne jaga tepi kain org sbb ble ALAH turunkan bala..bkn si Fatine tu je yg kene…
    SATU mALAYSIA KENE XPUN LEH1 asia…
    lupe ke tsunami???
    bkn org yg berdosa dtimpa bala…
    so igt2 la sesama kite..
    jgn takbur di bumi AALAH ni..
    kite hy sekecil2 makhluk…

  141. arhani says:

    manusia2..dh tau dlm islam mna ble tukar2 jantina..semayang pn xda guna fatine oi..kawin pl bkn dgn agama yg sma..pnah ka dlm islam bnar kn bnda tu???fkir la sndiri..kubur len2

  142. comot says:

    hmm eventhough laki dia msuk islam pon tetap same jgak..nikah tetap x sah..da tntu laki dgn laki..aku x laki zmn skang ni..cm xde otak

  143. jkahjkafhsdfdefdf says:

    Biar lah asalkan dia bahagia dan tak menyusahkan orang lain. Dah memang naluri dia lebih kepada perempuan, tak boleh salahkan dia. Memang kita sebagai orang yang normal boleh mengata orang macam-macam. Kita tak tahu apa yang dorang fikir, apa yang dorang rasa. Tak payah la kita nak judge orang, sebab diri kita ni pun tk sempurna. Korang tak layak cakap Allah terima atau tak solat.puasa dia tu, sebab kita bukan tuhan.

    Aku dilahirkan Islam, dan selamanya aku akan cuba improve diri aku untuk jadi manusia yang soleh dan berguna.

    Tapi aku ada pandangan aku sendiri. Kalau aku dilahirkan sebagai agama lain contohnya Kristian, aku mungkin akan terus jadi Kristian sampai sekarang. Sebab aku memang dah dilahirkan sebagai agama itu dan aku diajar dan dibesarkan dengan cara sesuatu agama itu.

    Aku pasti semua agama sama. Semuanya mahukan yang terbaik untuk penganutnya. Apa yang membezakan hanya lah cara kita practice. Bagi agama islam, wajib dirikan solat 5 waktu, untuk menunjukkan yang kita ingat pada Allah dan bersyukur padanya. Bagi agama lain pun ada cara untuk tunjukkan perasaan tu pada tuhan mereka. Hanya cara yang berbeza tapi niat yang sama.

    Aku pernah dengar orang cakap, orang bukan islam takkan dapat masuk ke syurga. Rasanya tak adil kalau mereka dah dibesarkan dengan agama dorang, diajar oleh ibu bapa dorang tentang sesuatu agama tu, then dia dah cuba jadi insan yang terbaik,…sebaik yg dia boleh, tiba² mati terus masuk neraka..dia pun tak tahu kenapa, padahal dia percaya yang dia dah ikut apa yang agama dia suruh.

    Aku pasti takde agama yang sukakan kehancuran, takde agama yg suruh kita bermusuhan.

    Penyebab semua benda negatif ni adalah perbuatan manusia. bukan agama kita yang suruh.

    So aku rasa kita manusia semua sama je, tk kira agama apa, asalkan kita tahu respect orang lain and pendapat orang lain…

    So dalam kes laki nak jadi pompuan ni, memang dia dah dilahirkan dengan naluri sebegini, and aku pasti dia dah cuba elakkan dari terus jadi camni, lagi2 sebab dia tinggal kt malaysia, dia tahu benda ni salah tapi masih tkleh nak kawal..aku rasa bukan salah dia.

    tapi aku tk la cakap kalau cthnya org ni benci seseorang, then niat nk bunuh org tu, dia tahu membunuh tu salah tapi sebab org tu buat hidup dia merana, dia takleh kawal so dia bunuh org tu. Benda ni obviously lah salah.

    what im trying to say is,, kita ni manusia biasa je, kita tatau apa yg menanti kita di akhirat nanti. benda yg kite igt betul tk semestinya betul and benda yg kite igt salah tk semestinya salah. sbb semuanya berdasarkan persepsi kita. persepsi kite plk terbentuk dari cara kite dibesarkan,,,dan dimana kita dibesarkan. kalau kita tibe2 kena buang kat tengah2 hutan, dibesarkan disana tanpa pernah ada apa2 contact dengan orang lain, kite pun tatau benda apa betul benda apa salah. so kalau kite dah terbuat benda salah tu..camner? kite manusia bukan perfect so jgn la nk mengutuk org lain. asalkan dorg tk ganggu kita, tk menyusahkan hidup kita, dah la.

    • Annnnon says:

      Brilliant post, especially the part about believing in whatever you are raised to believe.

      Kudos for standing up for what you believe in

      • mama_dyana says:

        ‘BULLSHIT’…habis ape janji syaitan bila dia x nak tunduk pada ADAM…?? think positive la dude….byk manusia dalam dunia nie di kelilingi syaitan….aku rasa ko dah terpesong….kalau ko dlahirkan islam….ko x boleh pelajari tentang agama lain…orang lain dlahirkan dengan agama lain example KRISTIAN…!! walaupun dia baik mcm malaikat…tapi kalau ikut kan ajaran yang salah..ttap masuk neraka….inikan plak org tukar jantina….GELI TAU bila dgar laki kawin laki….

        SO…..ko balik umah selak alQur’an…ko baca dan paham lau x phm bahasa jawi ko beli yang dah ada terjemah…balik pangkal jalan la kawan….ko ngan fatine da TERPESONG!!!!!

  144. ANI says:

    HAI.. KIAMAT DAH MAKIN dekat…hari2 berita pelik2 timbul…dalam paper pun macam-macam…
    manusia tak sedar2 lagi…

  145. ZULAIKA says:

    HANYA SATU KALIMAH YANG MENJAMIN KITA MASUK SYURGA IAITU ” LAILLA HAILLALLAH MUHAMMADDAR RASULULLAH “SETELAH TURUNNYA ISLAM SECARA AUTOMATIK AGAMA YANG SEBELUM ITU AKAN TERBATAL.MENGAPA PERLU DIPERSOALKAN..SEDANGKAN SEMUANYA TELAH TERTULIS DALAM AL QURAN….KEMBALILAH KEPADA AL QURAN DAN HADIS..
    YANG PENTING ADALAH HUKUM ALLAH BUKAN PANDANGAN MANUSIA.
    KITA SENDIRI MILIK ALLAH …ADAKAH KITA DAPAT BERFIKIR MELAMPAUI PENCIPTA KITA SENDIRI.
    IANYA BUKAN BERSANDARKAN LOGIK PERASAAN TETAPI HUKUM..
    BERDOSA TETAP BERDOSA..
    “YA ALLAH YA TUHAN KAMI JANGANLAH KAU PESONGKAN HATI KAMI,SETELAH KAU BERI PETUNJUK KEPADA KAMI.”

  146. Slim Girl says:

    tapi kan..boleh pahala jugak ke kalau dia solat ?

  147. maelbest says:

    bile pulak fatine tukar jantina ni?????

    salah fakta ni.

  148. juita says:

    kalau pasal si fatine nie nie tuhan nak terbalikkan bumi dia terbalikkan kan bumi kat uk bukan kat malaysia pasal si fatine nie dekat uk. lagi satu kalau nak nasihat, nasihat lah cdegan cara yang baik janganlah dalam penyampaian nasihat tu ada terselit kutukan. korang kata korang menjalankan tangungjawap sebagai islam… dalam islam ada tak ajar korang sumpa seranah orang. Kesian aku tengok si fatine nie.. dia ada ke kacau korang sume.. aku rasakan sebelum kita nak mengata orang baik kita tengok diri kita dulu.. aku harap si fatine nie dapat duduk kat uk…so tak yah dia nak berdepan degan bigot bigot macam ada sesetengah orang yang berlagak macam diorang tu suci sangat… suci ke??? ntah ntah suci dalam debu uols..

  149. zorro says:

    hai juita mcm sealiran je dgn budak tu…jelas dan sah apa yg dibuat oleh budak fatine ni
    dh jauh menyimpang drp ajaran islam dan meghampiri murtad…subhanallahh

  150. tasha says:

    kenapa kita perlu salahkan fatine.pernah tak kita terfikir apa yang tersirat dan tersurat dalam pemikirann dan dalam hati dia.cuba sekiranya kita berada di tempat dia kita juga akan melakukan perkara yang sama. adakah kita tahu yang allah tidak menyanyangi dia dan secara automatik dia akan di campak ke neraka?
    pernahkah kita terfikir seorang alim yang telah menghambakan diri kepada tuhan selama 40 thn boleh di campak ke nereka kerana minum arak kerana berandaian dia telah melakukan byk pahala dan seorang pelacur telah dimasukanke surga kerana hatinya suci dan jelik melihat ulamak itu berkata demikian.
    bagilah dia peluang untuk hidup mungkin ada hikmah di sebalik apa yang terjadi.jgan sesekali membuat andaian atau menghukum dengan melulu tanpa anda berada di tempatnya.

  151. bulan says:

    Kalau dah tukar pompuan….badan tetap lelaki kan?
    Kalau sembahyang pulak….nak sembahyang cara pompuan ke laki ye?confius……Tuhan jadikan sebaik2nya.X ada yang salah…Cuma kita yang salahgunakan apa yang tuhan cipta..
    Renung2kanlah…

  152. cherry says:

    if not mistaken,stkt yg ak igt yg ak blja sal agama, klw kwin dgn non muslim&dy xconvert,hukum pkahwinan tu tak sah..but,no comment ar..

  153. mama_dyana says:

    APA-APA pun tetap dilaknat Allah (SWT)…da la tukar jantina…da tue kawin laki tuh x tukar agama…sama gak dgn zina…mcm FREEMANSONS

  154. ala says:

    jahil tul fatine ni, nauzubillah. baik ko diam dan jgn buat apa2 kenyataan. kenyataan syok sendiri

  155. HERO. says:

    gila

  156. n.9 lanang........ says:

    cukE AtiE diE laH DuP Die!!!!!!!!!!!!!! taPIe IngaT La Allah Maha Besar………………

  157. AsmaAllah says:

    huhu..kesian die…cetek ilmu agama..ermm…
    xthu nak salahkan siapa…ibu bapa perlu bg
    didikan agama yg secukupnyee…tegas dlm
    mendidik anak2..kalo da jd cm ni…da jauh
    tersimpang,ssh laaa….pape pon…kesian die.haha

  158. fisya says:

    sebab dia jadi mcm tu kalo nak tahu adalah salah mak ayah dia…. bukan salah dia… mungkin u all marah kan tapi kalo u rajin membaca buku2 agama .. u akan jumpa dimana pondan adalah anak2 jin hasil melakukan hub badan dalam keadaan x suci(haid) alluhullam.. hanya Allah yang tau… cik2 pon jgn marah tauuuuuuu

  159. a says:

    senang cerita matlamat tidak akan menghalalkan cara….dosa tetap dosa

  160. enufff... says:

    Dahla tuuu jgn nak ngutok je keje koranggg
    ntah2 esok2 die mati sempat bertaubat..
    kite neh x tau lagi mcm mne…
    so kita doakan je utk die dan diri sendri

  161. ksfkjsdhk says:

    get ur fact right
    shameful

    dia mane ada buat pembedahan

    she’s a pre-op transvestite

    tp ape pon salah tetap salah

  162. rahim said says:

    sesungguh dia menyalahkan allah subhanawataala kerna terjadinya lelaki bersifat wanita.allah lebih mengatahui setiap kejadian apa yang diciptakannya.apa berlaku ada hikmahnya.nabi tak mengaku umat setiap kejadian diubahsuai kecuali yang tertentu saja.ya memang berat mata melihat berat lagi bahu memikul.tapi kita perlu mencari ilmu untuk penyuluh hidup.secara tak langsung ini petunjuk sebagai tanda hari kiamat.kembalilah kejalan yang benar sebelum malaikat datang menjemput.segala amalannya sia-sia belaka..