Written by AbangNara | July 11th, 2012

Nampaknya penantian peminat-peminat Big Bang Malaysia yang dikenali dengan nama VIP telah pun berakhir. Tiket konsert Big Bang sempena BIGBANG Alive Galaxy Tour 2012 akan mula dijual pada 28 Julai 2012 tepat jam 10.30 pagi. Bersiap-sedialah anda semua di depan komputer pada saat dan ketika itu.

ticket big bang konsert

Kalau tak silap Abang Nara, tiket konsert Big Bang di Singapura telah habis dijual dalam masa 10 minit sahaja. Kemungkinan besar perkara yang sama akan turut berlaku di Malaysia ini. Tiket dijual bermula dengan harga RM98 sehingga RM688. So silalah kumpul duit kalau anda memang VIP yang sejati.

ticket big bang konsert

Tiket konsert Big Bang yang akan diadakan pada 27 Oktober 2012 di Stadium Merdeka ini boleh dibeli secara online di AirAsia RedTix dan Ticketcharge. Sila bookmark kedua-kedua website itu hari ini jugak dan letak reminder di smartphone anda.

88 responses to Tiket Konsert Big Bang Dijual 28 Julai Ini Bermula Dengan Harga RM98

  1. INI KIAMAT METACORE NAMANYA!!!

    0

    0
  2. ntah ape2 ntah says:

    semua artis terkinja2..hakikatnye.. baik m’sia,baik luar….

    0

    0
  3. VIP BIGBANG says:

    boom shakalaka . wehoo . finally diorang datang gak . yang x suke tu sila belah dari sini . lagi pun kita orang tak mintak pun duit korang !!!! saranghae oppa !

    0

    0
    • bigbangsucks says:

      klu xnak belah ko nak buat ape???

      0

      0
    • hunnyBB says:

      Salam, eii, people, pls, open up ur mind n juz havin fun..bigbang juz come for the vips..of u r not one, plz stay out of the way..we r havin fun not coz we support illuminati or freemason, but coz we support kpop music..i appreciate ur thoughts but plz..dont bring ds matter to other ‘dimension’..TQ..think back prperly, its for our country’s own good..

      0

      0
    • VIP big bang says:

      sokong!!!hahahh….kami VIP big bang…hwaiting oppa….kita kena bfkrn +ve ok…hehehe, hppy go lucky…

      0

      0
    • Anonymous says:

      ha3 daebak!

      0

      0
    • siti GDTOP says:

      lol betul3…..

      0

      0
  4. diana says:

    Klu nk call booking x blh ke semua online kena guna credit card…alah mcm mn nie…

    0

    0
  5. miss gorgeous says:

    korg kat ats tu xyah nak pora-pora alim la.aritu konsert girls generation tu bkn main lagi.sggup bersesak2.dah tu terbeliak bijik mate tgk peha dorang.meggeletis je!huh!

    abg nara xde buat contest ke utk dptkan tiket???confirm nak gi!

    0

    0
  6. PMS says:

    ada orang tu siap buat wallppaper tang hotpants girls generation kannn…pastu kantoi bini diye pun dok ngangkang tak pakai spender tgk kpop show

    0

    0
  7. huhuhu says:

    aku minat giler bigBang ni, tapi tak de laa kemaruk sangat nak pegi konsert nye ni

    0

    0
    • mikel jeksen says:

      entohnye…ngabeskan duet 98 hengget bersesak dkt exit stadium..apedehal..tgok utube sude..boley close up

      0

      0
  8. afifah says:

    nak pergi ! nak jumpa seungri dgn TOP .. HAHAHA tapi aku x mampu -,-

    0

    0
  9. mak oii…mahal giler rege tiketnye…
    mmm…

    0

    0
  10. VIP big bang says:

    big bang….akhrny, love u all…huhu, monster beb…xush fkr ap org kta, y pnting vip happy drg dtg…wah, hbt gler vdeo drg, kualitiny mantap, xrugi beli la lw mcm 2..huhu, hwaiting big bang…..jom VIP…hahhah

    0

    0
  11. kpop vip says:

    kpd antis : kalau tak mampu sila diam. suruh beli kambing bagai, kau ader buat ke? cermin diri dulu, kalau ader buat baru lah cakap kat orang. entah2 beli kucing pon tak mampu sebok cakap pasal kpop.

    0

    0
  12. MUKAbuku says:

    BIG BANG ! Aku paling suka dekat TOP ~ Biar lah dorang nak buat konsert dekat malaysia . Orang barat buat konsert boleh pulak . -_-

    0

    0
  13. Tina turner says:

    Kpop laki cam bapok.. T ara la best haha

    0

    0
  14. kecik says:

    jgn nk bantah x tentu pasal…kat malaysia ni bukan umat islam je hidup…abes cina, india…ngn org2 luar yg dtg malaysia tu, mesti la ada yg minat kt dorg…klu x minat jgn la ckp bnd yg bukan2…

    0

    0
  15. aku si cantik says:

    Daesung!!! i love u.. u love me or not… daesungieeeeeee

    0

    0
  16. vip big bang says:

    i love u..baby i’m not the monster….
    hahah….love BIG BANG toooooooo muuuuccccchhhh…..
    xpala org ckp ap kn…y pnting vip hpy…lw da tau xska Kpop, xusahla nk komen2…
    bttr diam ja…ne smpai nk p’tikai soal agma & bngsa…so fkr2la prsn org len ok….

    0

    0
    • Anonymous says:

      u like or not, ni negara islam, xsuka blah. sekian. kau pun ckp kene berhati2, jaga sensitiviti org islam.

      0

      0
      • miss s says:

        MMg ni negara Islam. Tapi ingat, dalam negara Islam ni (Malaysia) terdapat pelbagai bangsa. memang sensitiviti Islam kena jaga, bagaimana dengan sensitiviti bangsa dan agama lain? takkan xnak jaga?
        p/s: sebelum nak suruh org cakap hati2, diri sendiri perlu perbaiki dengan kata2 yg elok. Bukan dengan kata maki hamun.

        0

        0
      • Anonymous says:

        so skarang mana penting, agama islam ke sensitiviti bangsa lain? sudah2 jadi tahi kpop mis s oiii

        0

        0
  17. Aien says:

    GD !!!
    Minat jew ,xdek la kemaruk nak pergi ..Mahal ,kumpul duit g Haji lagi bagus

    0

    0
  18. proud vip says:

    I love you TOP. y u so hot? Say my hallo to YG! ahahaha.

    tak dapat pergi. I wish I could. TOP Datang kelantan cepat. LOLZ.

    0

    0
  19. stella says:

    PABO HATERS !
    MICHEO SARAM !!

    0

    0
  20. pening sudah says:

    sudah2 la korg pakat dok berdebat xberfaedah kt cnie..bukan tambah pahala…lagi tambah dosa…pasal BIG BANG nie sya pun xsetuju d buat masa Hari Raya Aidiladha…takbir xhbeh lagi…hormat la ckit nama Allah!! pe nk jd sekarang nie…even sya nie peminat tegar KPOP..tp sya sgt xsetuju concert BIG BANG buat masa nie…sangat xmenghormati perayaan orang Islam..sepatutnya organizer dari M’sia 2 tahu tarikh yg d pilih 2 ada ape…dia mesti tahu M’sia punya calendar!!! kami sudah hantar surat bantahan d GOV tp hampagas!!! pe pun xd[t balasan!! sakit ati jugak..but for me!! if anything happen on dat day!! korg fikir la..sape lebih hebat,..siapa lebh berkuasa…siapa yg lebih VIP!!! tepuk dada tnya iman masing2!! sudah la bergaduh!! buang masa!!! wassalam!! *PEACE NO WAR!!!

    0

    0
    • miss s says:

      Pengnjur bukan dari Malaysia. Penganjur dari singapura. Nama penganjur tu Running into the Sun. Sekian..

      0

      0
      • mintun says:

        apa pulak sekian? Tak habis lagi la jadinya.
        Lagi teruk. Dah orang luar pun, kena la faham tarikh penting kat Malaysia ni.

        0

        0
    • mintun says:

      setuju dng kau. Tap bab pahala tu, tak setuju langsung.
      Bab pahala ni kita tak tau dapat tak dapat. So jangan fikir sangat.
      Misalnya kalau berdebat ni, ada penagih kepop insaf dan terfikir…. “betul jugak….duit rezeki yg diberi pada aku ni, kan baik aku guna utk benda berfaedah. Baru besyukur namanya….”kan bagus tu?
      Tak mustahil boleh dapat pahala.

      0

      0
  21. GDDDDDD says:

    ok… sy memang akan pergi konsert depa.. tetapi terlebih dahulu haruslah balik kg. dulu smbt raya haji, walaupun raya di kampung tak semeriah di pantai timur… anyway.. Mak beli paling murah je nokkk….

    GD.. only can see you from far.. don’t worry.. I will stalk you at airport when you arrive or depart from malaysia.. wakakaka… wait for me…..

    0

    0
  22. bblover says:

    biar la dorg nak dtg malaysia pun…ap msalah korg….mslhny sbb bt wak2 raya haji korang marah…asal korang 2 beriman sgt ke…kalo beriman xde la duk kutuk kat sini..ckp x srupa…skrg2 nya diorg x tiru mna2 artis coz dia ad identiti sndri…x mcm artis malaysia bangsat max 247 dok clup idea suju…

    0

    0
    • mintun says:

      Asal tegur je, kena sindir beriman sangat. Asal bersuara je kena sound kait bab iman. Kau biar betul. Kita disuruh bereaksi kalau ada benda tak betul. Kalau tak mahu, jangan pegi sound orang yg bereaksi.
      Kalau kau Islam, kau ingat benda2 kecik (kat mata kau)macam ni boleh lepas gitu je kat sana?
      Satu-satu nanti kena tanya. Dari kau mampu tak buat apa2….sampai kau ada bagi susah tak orang yg mampu.
      Kitorang tak tanggungjawab………

      0

      0
    • siti GDTOP says:

      LOLOLOL XD cannot agree more bout that max 247 shit lol XD

      0

      0
  23. GD says:

    Well,Big Bang dtg buat konsert kat sini sehari selepas Aidiladha..Korang marah..Ok,aku phm..Mmg x patut konsert tu dilakukan semasa umat Islam masih sdg bertakbir..Tp,aku blh terima lgi sbb sehari selepas raya haji..Kat area sblh selatan ni,Aidiladha sehari aje..Aku x salahkan Big Bang sbb diorg tak tahu apa2 pasal ni sbb tiada ahli mereka yg beragama islam. Kena salahkan penganjur!
    Ni lagi best,Arsenal dan Manchester City datang utk perlawanan persahabatan dengan team Malaysia yg rata-ratanya pemain beragama Islam pada bulan RAMADHAN..Apsal takde sorang pun marah? Apsal takde sape pun hantar surat bantahan? Setahu aku yg tak berapa alim ni,Ramadhan adalah bulan yg paling mulia..Kita patut beribadat dan menyembah diri kpd Allah,bkn gi tgk org main bola..Ok,korang blh ckp diorang org putih,tak tahu bulan Ramadhan..Hello,Van Persie tu islam,ok..Samir Nasri tu pun islam..takkan tak tahu bulan posa kot?
    Kesimpulannya,jgn nak salahkan kpop aje bila sesuatu perkara negatif berlaku..byk lgi perkara lain yg menjadi agen kpd anasir2 negatif ni..Yg penting,diri kita sendiri yg mampu kawal minat kita agar tak melampaui batas agama..Islam itu agama yg indah dan mudah..Jgn kita sulitkan ia..Bersederhanalah dlm segala hal dunia..

    0

    0
    • Anonymous says:

      dah sesat ko ni, ko ingat kat selatan, takbir raya haji sehari je ke? klu dh xpandai agama, pergi la belajar. hishhh

      0

      0
    • siti GDTOP says:

      Yup, sy setuju 100% dgn ko sis/bro, org melayu mcm ni la, tahu cari kesalahan org je, dri sndiri xtaw btul ke x….. ish3, pape pon, jom pgi Alive tour ramai2 BIGBANG ftw !!!! VIP RULES!!!! yeah fantastic baby <3

      0

      0
  24. siti says:

    boom shakalaka T.O.P and GD I cant wait nanananananna fantastic baby….. Dear bigbang oppars, jgn risau, sy akan tahan lapar sbb nak beli tiket VIP seat punya~~~ haaa~~ finally T^T ~~~~

    0

    0
  25. GD says:

    sesat di hjg jln,aku blh balik ke pngkal jalan..Allah akan sentiasa mengampunkan makhluknya selagi makhluk itu mahu bertaubat..Itu antara aku dgn Allah dan terima kasih atas nasihat ko..
    skrg antara aku dgn ko..ko dah tuduh aku sesat..ko kenal ke aku sape? ko tuduh aku x pndai agama,aku blh belajar dan akan terus belajar sbb ilmu agama itu luas.
    tp,tuduhan ko tu salah dan ko dh sakitkn ati aku,aku ucapkan slmt maju jaya dlm cubaan mencari aku di akhirat nnti utk minta maaf dr aku ..ko kena ingat,dosa antara manusia hnya selesai antara manusia..

    0

    0
  26. Anonymous says:

    Masyallahb.biarlah mereka na berhibur agama xlarang pon.nak breakaway ada cara bukan bgn cara kasar tros shoot org.nabi xajar

    0

    0
  27. budak baik says:

    APE YG KO ORANG NK KECUH KAN ..YG TENGOK TU BKN ORG ISLAM .KEBANYAKAN ORANG CINA LA .. SENGAL JE RASE KO ORANG NIH !! FIKIR LA DULU KALAU NK COMEN SINI

    0

    0
  28. tak sabar nyerw nak tengok t.o.p ngan gd.,^_^

    0

    0