Written by AbangNara | October 29th, 2013

Respek!!! Abang Nara tabik hormat kepada Almy Nadia yang tidak segan silu untuk membantu ibunya menjual karipap di kampung halaman akibat ketiadaan tawaran lakonan. Sesetengah selebriti yang perasan super popular memang tak akan buat perkara sebegini. Kononnya menjatuhkan maruah dan reputasi mereka.

almy nadia jual karipap

Kalau Abang Nara duduk kat Pulau Pinang memang tiap-tiap hari Abang Nara akan pergi beli karipap Almy Nadia. Silap-silap siap borong satu kedai dengan Almy Nadia sekali. Hehehe. Kata Almy Nadia:-

Tawaran berlakon memang sudah lama tidak ada jadi daripada saya duduk tanpa berbuat apa-apa adalah lebih baik saya lakukan sesuatu untuk mengisi masa lapang dan mencari duit lebih seperti menjual karipap.

Alhamdulillah karipap yang dihasilkan bersama ibu iaitu inti kentang, ayam, daging dan sardin mendapat sambutan. Ada kalanya kami menerima tempahan dalam jumlah yang besar.

Saya seboleh-bolehnya tidak mahu menyusahkan sesiapa walaupun tidak lagi mendapat tawaran berlakon dan sekurang-kurangnya rezeki menjual karipap itu halal.

Malah jika ada yang menjemput menghadiri acara hiburan dengan bayaran RM100 pun saya terima kerana itu adalah rezeki saya

almy nadia

Menurut Almy, kehadiran pelakon wanita baru dan ketidakpandaian dirinya melobi kepada penerbit merupakan salah satu punca ketiadaan tawaran lakonan. Kata Almy lagi:-

Perasaan rindu hendak berlakon itu memang ada tetapi nak buat macam mana tawaran memang tiada. Hendak meminta-minta saya segan kerana saya tidak pandai melobi penerbit.

Tambahan pula pelakon wanita baharu semakin ramai dan lebih menyerlah berbanding diri saya yang tidak seberapa ini.

Abang Nara memang tak boleh dengar ayat-ayat sedih daripada si Almy Nadia ini. Terasa nak bukak satu syarikat produksi sekarang jugak dan terus ambil Almy berlakon jadi heroin. Kesian la pulak. Tapi tak apalah Almy. Insya Allah kalau ada rezeki akan ada balik tawaran berlakon. Buat waktu ini, teruskan menjual karipap. Minggu depan Abang Nara turun Pulau Pinang untuk merasa karipap Almy. Info asal Mstar Online.

P.S: Tukar hak milik kenderaan kini boleh dilakukan atas talian

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

76 responses to Tiada Tawaran Berlakon, Almy Nadia Jual Karipap

  1. fizz fairuz says:

    kalau aku jgn kata karipap yg mak die buat, dgn karipap almy nadia ak sebat..

    0

    0
  2. speedrider says:

    Kedai tu kat mana. Try bagitau kedai kat Penang tu kat mana. Kalau sedih dengar tapi tak bagitau info kedai kat mana tak membantu Nara oi….

    0

    0
    • berlari says:

      Tak salah aku kat balik pulau.. Nanti kalau terlajak ke balik pulau nak try laa karipap dia buat.. hihi

      0

      0
    • ... says:

      mcm mana nara nak bg info kedai almy kt mana kalau cerita ni pon dia amek kat mstar online. ceduk sana..letak kt sini.

      0

      0
  3. saya ok jer!! says:

    kesiannyee almy. semoga dimurahkan rezeki lagi..

    0

    0
  4. bini muderr says:

    “Abang Nara memang tak boleh dengar ayat-ayat sedih daripada si Almy Nadia ini. Terasa nak bukak satu syarikat produksi sekarang jugak dan terus ambil Almy berlakon jadi heroin.”
    A sampai Z semua brand nara

    0

    0
    • jas says:

      aku tengok almy pandai berlakon komedi mcm program edisi khas..moga2 ada pengarah/produser offer berlakon..hakikat sebenar org2 seni di m’sia suatu masa akan ada zaman merudum krn persaingan yg terlalu sengit..bezanya kalu ada kemahiran lain spt pandai memasak sikit sebyk dpt bantu generate income jika xde offer berlakon..

      0

      0
  5. abba abba says:

    apa kau merepek ni abg nara, nak buka produksi bagai.. ayat takleh blah..

    0

    0
  6. Ms.Aprils says:

    Alhamdulillah…mnjual kuih lbih bgus dri mnjual hrga diri mcm sesetengah artis. Smoga Allah s.w.t meluaskan rezeki awak lgi lps ni ;) yg penting usaha

    0

    0
    • chantique says:

      juga lbih bagus dari menjual cerita org mcm abg nara tayunk titew newwww -,-

      0

      0
    • ash says:

      yup..jual karipap tu sbnrnye lg bagos dr belakon pegang2 tgn pe sume..tambahan pula bisnes kn salah 1 dr sumber rezeki jgk..semoga almy nadia sentiasa murah rezekinya..

      0

      0
  7. mimi suka milo says:

    rezeki ada d mana2…

    0

    0
  8. jula juli bintang bintang bekerlip says:

    Alahai Encik Nara, mana tempat mau tuju? lokasi tak bagi, Penang tu luas jugak. Lain kali bagilah info yang jelas sikit, senang nak bagi sokongan. Buat Almy jangan risau, Insya Allah rezeki pasti ada, lepas ni mesti ada pengarah yang ambik berlakon. Sabaq no

    0

    0
  9. Anonymous says:

    dr blakon baik la jual karipap tu lagi berkat rezeki….ni dah la blakon sentuh2 bkn muhrim dedah aurat bergaul dgn bkn muhrim sapa nak jwb….zed zaidi tlg jawab

    0

    0
  10. entah lerr says:

    semoga berkat dik.. kami semua doakan yang baik-baik.. x jadi pelakon pn x apalah asalkan hidup berkat!

    0

    0
  11. lalalaal says:

    nak kesian kt org, diri sendiri pon nth cukup makan ke x…tp bgus la cmtu.. asal dpt rezeki halal ..cukup la

    0

    0
  12. Anonymous says:

    Humblenye dia. Respek !

    0

    0
  13. shah says:

    apela tulis ayat mcm tu… mcm la dy mengemis..ayat nara ni takleh blah.. ok what jual karipap.. lgpun dapat sambutan.. kdg2 bace ayat nara ni mcm nk menghina pun ada.

    0

    0
  14. mokde says:

    alhamdulillah… berusaha mencari rezki halal… syabas….teruskan usaha!!!!.. mana tahu..dari jual sampingan, blh jd fulltime plak lps ni.. memula sikit..lepas tu buat katering kuih muih plak…. lepas tu catering lauk pauk +kuih muih plak..lepas tu pasarkan frozen karipap ke 1msia plak.. lps tu cipta tepung n inti karipap segera utk pasaran overseas plakkkk… perghhh byk tu perancangan blh buat..jgn ingat jual makanan ni tak blh kayoooo dah ramai yg kayo rayooooo.. masa depan lebih mantap dr jadi artis! natni dah tuo… kertu.. tak laku gak!

    0

    0
  15. mak c kina says:

    pas ni mesti laku giler ar keripap almy nadia…teruskan usaha ye…mne tau kot blh buat utk jualan frozen food,bleh jual 1 msia…

    almy nadia…fighting…

    0

    0
  16. Pakcik says:

    Pakcik rasa ok je si Almy ni jual karipap
    apa salahnya berniaga
    paling-paling nampak yang dia ni jujur, berintegriti dan berani berdikari.
    Xde apa nak malulah!

    0

    0
  17. fizz says:

    tu la..lain kali dalam tv jangan wat mengada2 …gedik2…kan da xde orang nk panggil…
    peminat cakap sikit da melenting…jgn la sebab jual karipap nak dapat simpati orang…ehh sial la menyesal bagi jawapan tambah tolak nk bg comment ni…yang komen pasal karipap almy nadia tu nk sebat la ape la…ehemmm biasa la rempit jalanan yang “no brain” baru nk cuba comment..stupid!

    0

    0
  18. paukaya says:

    sian..tu tndenye suh cari keje lain la tu..

    0

    0
  19. Anonymous says:

    alhmdullillaaahhhh.rezeki dgn hnya mnjual karipap halal seratus peratus..kurang tawaran berlakon dgn mmbantu ibu di kg dgn mnjual karipap sekurang2nya resepi turun temurun boleh di perkembangkan lg dn jika kurang mndapat tawaran berlakon boleh komersialkn industri penjualan karipap di seluruh negeri dgn mnggunakn jenama sendiri..tahniah almy nadia!!

    0

    0
  20. ct juga nama nyer says:

    ok juga jual karipap, halal dpd abg nara dok blogging kasi jaja cerita sini sana, x kesian ke ngan anak bini bg makan rezeki mcm ni?

    0

    0
    • Batu ladong berat says:

      Apa kejadah yg kau cakap merepek pasal ABG NARA PULAK ..
      Kalau NARA tak BLOG kau pun tak tempat la nk buang masa komen pat sini .
      Aku cadangkan ,Kau Pegi la kedai mamak, tepi jalan tu beli majalah hiburan aje.baca Sendiri ketawa sendiri.
      Kalau da bosan pegi trimm bulu hidung sendiri . Dari mengata Blogger.

      0

      0
  21. mizz says:

    aku respek dgn almy…dari kes dia dgn ff dl smpi bersama semula dan skgni mencari rezeki dgn menolong ibu dia…ternyata dia seorg yg matang dlm membuat sgl tindakan even dgn rendah diri xde rs malu mengaku tiada tawaran berlakon…all the best for her…

    0

    0
  22. maklong says:

    Maklong cadangkan tambah kan lagi kat tepi tu pengukus PAU. Jual pau sekali. Semoga anak maklong ni berjaya. Memang telus dan tulus almy nyer pangakuan. Insya’Allah rezeki bertambah, berkat lagi tolong mak berniaga.

    0

    0
  23. Anonymous says:

    Rezeki ada di mane2.. nanti lepas kawin mesti byk rezeki Allah bg..

    0

    0
  24. W says:

    Tgk dia berlakon biasa je takde apa yg menarik,

    0

    0
  25. Mirai Suenaga says:

    Ezany jual belacan, elok jer.
    Mohon komersialkan karipap tu. Buat frozen, tepek muka Almy kat packaging. Masuk pasaran KL. Insya Allah, income dari karipap lagi banyak dari berlakon. Aku penggemar karipap, aku dah lapar ni!!

    0

    0
  26. Batu ladong berat says:

    Astagha ….. GELOJOH NYA , ABG NARA …
    Hahahhaha
    Aku pulak kalau la ,NEELOFA yg niaga DODOL aku nk borong semua..
    Tapi tak la sampai satu kedai .. Mcm ABG NARA tu ..

    0

    0
  27. anon says:

    Good for you Almy. Yelah sementara menunggu offer berlakon, baik berusaha mencari rezeki yg halal.. Frankly aku rase dia jauh lagi berbakat dari si Lisa surihani.. Lakonan dia natural and lisa mcm kayu je.

    0

    0
  28. Almyni says:

    Saya tahu kenapa budak ni x de tawaran berlakon.
    Sebab dia ni bukan jenis perempuan dedah2 sangat. Or yg berani berlakon adegan2 ranjang. Sebab tu la xde job.. Artis hot2 sekarang ni tengok la siapa, n tengok la ada dedah ke tak, ada tak adegan ranjang.. Sebab tu ngetoppp.

    Anyway, syabas Almy!

    0

    0
  29. Nok-Nok-Nok says:

    Insyallah Rezeki Allah tu ada di mana2.

    Percaya pada Dia.. Mungkin lepas ni Almy di beri hidayah nakl bertudung.. Insyallah lagi murah rezeki..

    0

    0
  30. lagubestbest says:

    Dia xde dok bawah mana2 syarikat naungan ke? Mana Zed Zaidi? Dah masuk politik diam, jaga kebajikan artis konon.

    0

    0
  31. reezluv says:

    apa nak herankan..ada je dah kaya jual karipap je..takde masalah..lagipun kalau sales laku dari berlakon, apa nak malu kan..bukan takde yg aku kenal, jual karipap + yong tau fu je..dh boleh beli BMW,Vellfire bagai…rilek..rezeki Allah tentukan..:D

    0

    0
  32. samad says:

    tgk Almy ni sedap2 gak badan dia ni, dpt amah karipap dia mesti best ni

    0

    0
    • buluh perindu says:

      MAK SAMAD PUNYA KARIPAP LAGI BAGUS

      ____________________________________

      GOOD JOB ALMY..BERNIAGA ADALAH PINTU REZEKI YANG PALING LUAS,YANG PENTING NIAT IKHLAS..DAN YANG PASTI REZEKI HALAL DAN BERKAT DARI HIDUP MEWAH TAPI JADI BELAAN DATO DATO SANGAP..

      BELA MAK LIMAH TAK PE GI WEHHHH!

      0

      0
    • minah jambu merah biru says:

      karipap dia yg mana satu?

      0

      0
  33. Anonymous says:

    buat katering pulak la almy..buat katering budget untuk org org yg nak makanan sedap tapi tak berapa mampu..lauk simple pun xpa janji sedap halal bersih n selamat..
    gud luck..

    0

    0
  34. minah jambu merah biru says:

    tu laaaaa sape suroh u jawab no komen no komen je bila wartawan tanye ha skarang padan muka tkde tawaran berlakonnn… ni mesti si fiz punye pasal yg nasib u jadi cangini huh !! hadap sangat ngan muka fiz tu !

    0

    0
  35. Mehran says:

    Nampak sangat publisiti murah! Baru last week buat hal ngan production.. Xde job konon! Haaaktuih!

    0

    0
  36. bini nara says:

    ada hikmah tu. Allah nak slmatkan kau drpd terus bersentuhan. terus terdedah… kau ptt bersyukur :)

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      kalau dh tau ada hikmah nye jangan harap kn dapat job berlakon lahhh dudok aje kt rumah jual karipapppp tk payah nk tanye n harap2 kn nk berlakonnnn cukop time kawin aje ngan si fiz tuuuu…itu pon kalau si fiz tu maseh nk lagi ngan almyyyy kalau dia dh tknk ??????

      0

      0
  37. ganukite says:

    belajar jadi usahawan pulak la.. karipap frozen almy nadia.. mana tau kebaboom… kebanyaakkan usahawan lagi kaya dari artis yekkk :)

    0

    0
  38. Orang Balik Pulau says:

    Juai karipap di Kampung Terang, Balik Pulau, Pulau Pinang ka?

    0

    0
  39. LAN says:

    Wahhh….leh jadi jd pelakon utama “hantu makcik karipap”..kikikik…tp tk kisah jual karipap ke apa…yg penting halal…cewahhhhhhhh…chayok2…

    0

    0
  40. anti zed zaidi says:

    one word – RESPECT !

    0

    0
  41. che atie says:

    syabas almy nadia..jual karipap lg dpt rezeki halal drp berlakon berpeluk dgn yg bukan mahram belum tentu lg halal..

    0

    0
  42. pembekal OAKLEY original says:

    jual karipap ke jual air tebu ke..rezeki halal dpt pahala,tlg mak lg berganda2 pahala.good luck!! mana lah tau lepas ni join frozen food hantar kat pasaraya,satu malaysia dapat merasa karipap sis almy kan.. :)

    0

    0
  43. nurin says:

    setiap rezki kte tlh ditentukan oleh Allah..
    Tiada yang kekal..
    wlpn jual karipap, tpi rezki halal..
    bukan meminta minta

    0

    0
  44. karipap pusing says:

    biar jual karipap jangan jual pipap cam nora

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      kau macm tau aje si nora tu jual puki tu fitnah nama Nye paham ! asal orang gi hliday ngan mateair ramai2 ngan kawan2 cakap dia jual puki ape jenis manusia kau ni !! prangai kau dh macm prangai si abby pulak ! helo dh alim angat ke ???????

      0

      0
  45. Fadil says:

    Ingin memiliki kedai sendiri yang boleh diwarisi turun temurun.modal pun rendah.kedai boleh dibuka dimana2 shj di malaysia.brg2 xperlu dibayar sbb secara consignment,bil letrik free,sewa kedai free,wifi free,dan byk lagi faedahnya.jgn malu untuk bertanya.tidak perlu buat andaian sendiri,trus berhubung dengan saya di: facebook;Mohd Fadzil Abdullah, email;nick_fadzil@yahoo.com.

    0

    0
  46. Batu ladong berat says:

    Gunakan la BAHASA yg lebih matang bila nk buat komen tu .
    Jgn la carut macam org tak de akhlak.
    Ianya mencerminkan peribadi dan didikan yg kurang hormat pada org lain .
    Cuba la renungkan .

    0

    0
  47. 3D Rendering says:

    When i enjoyed to find this particular blog post. I like your point of view. Kudos. Cheers

    0

    0
  48. I loved looking through your posting. I should express that it was the 1st writing on your blog I genuinely loved where by I had sense of understanding, know what just exactly I mean? Regardless, carry on the blogging and even I’m going to be back again.

    0

    0
  49. Xanthan gum says:

    This article was quite interesting. I am going to read more on your blog. I do agree with everything you are saying.

    0

    0
  50. […] Tiada Tawaran Berlakon, Almy Nadia Jual Karipap (74) […]

    0

    0
  51. budak report says:

    aku nk suggest pd fiz peruz lupakan hasrat kawen ngan minah ni..da la da x fofuler..miskin plak tu..skrg ni sume pakai duit bro..pilih la artis wanita yg muda+kaya+fofuler..bkn mcm minah miskin ni..

    aha

    0

    0