Written by AbangNara | November 22nd, 2013

Ok Abang Nara sebenarnya kagum dengan Faezah Elai yang berjaya menguruskan badannya dengan sangat cepat selepas melahirkan anak baru-baru ini. Ramping macam anak dara. Terkejut jugak Abang Nara melihat kekurusan Faezah Elai menerusi gambar yang dikongsikannya menerusi Instagram. Slim sangat!!!
faezah elai kurus

Kurus kan? Apa agaknya teknik yang digunakan oleh Faezah Elai untuk mendapatkan badang seramping ini? Yang nyata, ada peminat yang mengkritik kononnya Faezah Elai sengaja mahu menayangkan bentuk badannya menerusi gambar yang dikongsikannya. Mungkin ada yang “cemburu” tidak mendapat badan secantik dirinya. Faezah Elai menafikan kritikan tersebut seperti di bawah:-

faezah elai kurus

Ada betulnya juga kata Faezah Elai di atas kan? Namun biasalah manusia mana yang tak cemburu dengan kerampingan badan yang dimiliki oleh Faezah. Abang Nara yang lelaki pun jeles jugak. Diharap Faezah dapat kongsikan rahsianya dengan kita semua.
faezah elai kurus
Apa kata anda? Wajarkah Faezah Elai berkongsi gambar sebegini rupa dengan para peminatnya? Atau ia seharusnya disimpan untuk tatapan suami tercinta sahaja? Kongsikan pendapat anda di ruangan komen.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

96 responses to Tiada Istilah Nak Tayang Body – Faezah Elai

  1. politik says:

    oh my bahasa.. hahhaa.

    0

    0
    • sunshine says:

      Tapikan kalau kurus sgt nampak x berapa lawa..suka tgk time badan dia gebu2 ckit…ni nampak cam sakit..but still cantik

      0

      0
      • Abby Adabi says:

        Macam mana la tak kurus kalau habis benda2 makanan kat rumah dia dikerjakan suami dia..Abis tu dia telan air liur je lah..

        Kalau sape2 nak ramping cari la calon suami saiz XXL, confirm ramping..

        Isu ramping ke gemuk FAEZAH LALAI ni tak besar mana pun sepatutnya fokuskan isu AURAT beliau..HEYKAL DAUNNIPAH patutnya memainkan peranan sebagai suami..Tak payah nak bangga sgt la isteri ramping n menunjuk kat IG..Isteri org lain pun ramai jugak ramping..

        MARUAH SUAMI DIJAGA, AURAT ISTER TERPELIHARA, RUMAH TANGGA BAHAGIA.

        0

        0
        • Anonymous says:

          puii adabi puiiiiiiiiiii….

          lepas kutuk org xxl la, laki kuat melantak laa.. kita bg nasihat!! ajaran syiah apekah ini??

          LIDAH ISTERI DIJAGA, MARUAH SUAMI TERPELIHAA, RUMAHTANGGA BAHAGIA…

          0

          0
        • Abby Adabi says:

          @Anonymous

          Asalamualaikum, Terima kasih atas teguran..

          Tujuan saya di blog nara ni sekadar untuk BERDAKWAH, BERKHUTBAH dan BERTARBIYAHKAN insan2 yg saya anggap kurang didikan agamanya n bersedia menerima teguran.

          YA, MMG DIAKUI MANUSIA SUKAR UTK MENERIMA TEGURAN..Biasanya manusia cpt panas dgn teguran biarpun teguran itu teguran membina.

          KITA SERING MELIHAT SIAPA YANG MENEGUR BUKAN APA YG DITEGUR..Dlm konteks saya juga, anda sering melihat diri saya sbagai penegur bkn apa yg saya tegur sedangkan dalam islam sendiri iaitu KHALIFAH SAIDINA UMAR AL KHATTAB sendiri bersedia menerima teguran dari seorang peminum arak sedangkan beliau seorang khalifah islam yg dihormati.

          Sahabat2 beliau sendiri hairan knp beliau berlapang dada menerima teguran dari seorang peminum arak tetapi beliau menjawab”KITA SERING MELIHAT SIAPA YANG MENEGUR BUKAN APA YANG DITEGUR”

          Peribahasa melayu juga banyak berlawanan dengan ISLAM contohnya anda mengumpamakan saya SEPERTI KETAM MENGAJAR ANAKNYA BERJALAN kerana mengatakan saya tidak layak n tidak sempurna utk memberi teguran..SEDANGKAN DALAM ISLAM SOAL SIAPA MEMBERI TEGURAN TIDAK PERLU DILIHAT TETAPI APA YG DISAMPAIKAN DALAM TEGURAN ITU YG PENTING.

          Teringat kisah NABI MUHAMMAD SAW bersedia menerima teguran dari kanak-kanak kerana apa yang ditegur oleh kanak2 itu yg dilihatnya bkn kanak2 itu yg dilihat baginda..

          BELAJARLAH MENERIMA TEGURAN WAHAI SAUDARA SAUDARI SEKALIAN walaupun ianya pahit..

          #AmarMakrufNahiMungkar

          0

          0
        • natasharedx says:

          kjap kau kutuk..kjap kau berdakwah..split personality ke ape kau ni??bwk2 mgucap ye..dlm byak2 pngomen kau la yg plg over. cam gud2!bajet!

          0

          0
        • Abby Adabi says:

          FAKTA SEBENAR

          Tujuan Artis2 Malaysiayg dah berkahwin n beranak pinak TAYANG BODY adalah untuk tunjuk kpd PENERBIT, STESEN TV, PENGARAH N PENONTON2 bahawa mereka masih maintain cantik n ramping kerana kurangnya tawaran berlakon..Dah tu periuk nasi mereka..

          Tapi seramping2 mereka pun tak dpt dah nak pegang watak heroin, sukar utk bersaing dgn artis2 baru yg muda2 m cantik2 sperti emma maembong, nellydia senrose, uqasha senrose, reen rahim n ramai lg2..

          Artis2 yg dekat2 nak senja sprt faezah elai, rebecca al islam, diana danielle, rozita che wan terpakse menggunakan modal tayang body la nak bukak kn mate2 penerbit2..

          SEELOKNYA ADALAH LEBIH BAIK ARTIS YG DAH BERKAHWIN N BERANAK PINAK NI FOKUS PD ANAK N SUAMO JE..MUHASABAH DIRI N PELAJARI AGAMA..ISLAM ITU MUDAH UNTUK DIPELAJARI..

          #HidupPastiBerkatTanpaDedahAurat

          0

          0
        • Kodok says:

          pelik….bukan dulu dia pakai tudung ke?

          0

          0
        • miss ynwa says:

          dari sudut positif YESSS ini la body yang
          boleh buat suami berselera and tak makan luar..
          for all of wifey diluar sane….lelaki memang nak bini yg sexy
          bersalin bukan alasan gemok
          mungkin tak leh salahkan adi putra?? err errrr ……

          0

          0
        • Pink City says:

          abby adabi.. tolong usha artis indon pulak. boring le asyik kutuk artis msia..

          0

          0
        • Anonymous says:

          @ abby adabi

          nasihat yg sama utk kau jgk, sila baca

          Asalamualaikum, Terima kasih atas teguran..

          Tujuan saya di blog nara ni sekadar untuk BERDAKWAH, BERKHUTBAH dan BERTARBIYAHKAN insan2 yg saya anggap kurang didikan agamanya n bersedia menerima teguran.

          YA, MMG DIAKUI MANUSIA SUKAR UTK MENERIMA TEGURAN..Biasanya manusia cpt panas dgn teguran biarpun teguran itu teguran membina.

          KITA SERING MELIHAT SIAPA YANG MENEGUR BUKAN APA YG DITEGUR..Dlm konteks saya juga, anda sering melihat diri saya sbagai penegur bkn apa yg saya tegur sedangkan dalam islam sendiri iaitu KHALIFAH SAIDINA UMAR AL KHATTAB sendiri bersedia menerima teguran dari seorang peminum arak sedangkan beliau seorang khalifah islam yg dihormati.

          Sahabat2 beliau sendiri hairan knp beliau berlapang dada menerima teguran dari seorang peminum arak tetapi beliau menjawab”KITA SERING MELIHAT SIAPA YANG MENEGUR BUKAN APA YANG DITEGUR”

          Peribahasa melayu juga banyak berlawanan dengan ISLAM contohnya anda mengumpamakan saya SEPERTI KETAM MENGAJAR ANAKNYA BERJALAN kerana mengatakan saya tidak layak n tidak sempurna utk memberi teguran..SEDANGKAN DALAM ISLAM SOAL SIAPA MEMBERI TEGURAN TIDAK PERLU DILIHAT TETAPI APA YG DISAMPAIKAN DALAM TEGURAN ITU YG PENTING.

          Teringat kisah NABI MUHAMMAD SAW bersedia menerima teguran dari kanak-kanak kerana apa yang ditegur oleh kanak2 itu yg dilihatnya bkn kanak2 itu yg dilihat baginda..

          BELAJARLAH MENERIMA TEGURAN WAHAI SAUDARA SAUDARI SEKALIAN walaupun ianya pahit..

          #AmarMakrufNahiMungkar

          p/s: mengumpat sambil berdakwah itu tetap berdosa. niat x menghalalkan cara.

          0

          0
        • g says:

          Attention seeker Adabi ni…

          0

          0
        • nikhirim says:

          diana danielle tu muda lagi suka hati je engko cakap dia dah senja eh.

          0

          0
        • Fahrin Ahmad says:

          takpe, kubur masing2 katanya..
          klik me..

          0

          0
        • Aaron Aziz says:

          cantik gak dia ni..
          jom kahwin..klik me pliss.

          0

          0
        • Anonymous says:

          ko ni makin ramai yg like komen ko,makin gedikss..

          0

          0
        • karah says:

          Aku sokong pendapat AA. Harap Hukuman Hudud dijalankan secepat mungkin.

          0

          0
      • Abby Adabi says:

        KEPADA FAEZAH ELAI,

        SUAMI ANDA BILA PULAK NAK RAMPING??

        Berikut ialah tips diet mengikut Rasulullah SAW:

        •Mandi Pagi sebelum subuh, sekurang kurangnya sejam sebelum matahari terbit. Air sejuk yang meresap kedalam badan dapat mengurangi penimbunan lemak. Kita boleh saksikan orang yang mandi pagi kebanyakan badan tak gemuk.
        •Rasulullah saw mengamalkan minum segelas air sejuk (bukan ais) setiap pagi. Mujarabnya Insya-Allah jauh dari penyakit (susah mendapat sakit).
        •Waktu sembahyang subuh disunatkan kita bertafakur (yaitu sujud sekurang kurangnya seminit setelah membaca doa). Tafakur sesaat seperti 70 tahun ibadah nilainya.
        •Kita akan terhindar dari sakit kepala atau migrain. Ini terbukti oleh para ilmuwan yang membuat kajian kenapa dalam sehari perlu kita sujud. Ahli-ahli sains telah menemui beberapa milimeter ruang udara dalam saluran darah di kepala yg tidak dipenuhi darah. Dengan bersujud maka darah akan mengalir keruang tersebut.
        •Nabi SAW juga mengajar kita makan dengan tangan dan bila habis hendaklah menjilat jari. Begitu juga ahli saintis telah menemukan bahwa enzyme banyak terkandung di celah jari jari, yaitu 10 kali ganda terdapat dalam air liur. (enzyme sejenis alat percerna makanan)

        0

        0
      • Abby Adabi says:

        @kodok

        Bila dia bertudung??Kalau dalam drama tu mungkin la kot..Sama spesis dgn tiz zaqyah n zara zya..

        0

        0
    • comel ke? says:

      weh uols… itu dia edit jew.. tengok la kat tepi baju dia pic tu macam blur2 skit kan? guna apps photowonder. klik dekat thinify.. trus me uols.. i pernah edit macam tu.. tengok kedudukan langsir tu kan nampak pelik dari atas straight tibe2 senget kan.. uolss

      0

      0
      • Lisa says:

        Yes… betul tu.. Edited kot..

        0

        0
        • nina says:

          yup…mmg edit..photowonder!!!

          0

          0
        • dena says:

          aku rasa mmg photowonder jugak..tp dalam mase yg sama mmg dia dah slim pun sbb high waist jeans xleh pakai kalau org gemok..

          nara tak patut jeles pasal ko jantan. tp seriously mula2 tengok gambar 1st tu aku like…’waaaa’ boleh kurus sampai mcm ni??? lagipun ni bukan saje kurus, tp solid gile…hot lah kau faezah elai!!

          adabi,u shut up!! nak nasihat2 je tak payah nak mengata org sgt..aku cili mulut ko nanti karang

          0

          0
        • Abby Adabi says:

          Kepada sesiapa yg ANTI ABBY ADABI:

          Tujuan saya disini sekadar untuk MENUMPANG DAKWAH,
          Juga untuk MENTARBIYAH mereka2 yang bersedia mendengar KHUTBAH dari saya..Bukan tujuan untuk SEKOLAH kan sape2 yang tak sudi BERMUHASABAH diri..

          Tiada ISTILAH nak tunjuk ISLAMIAH melebih2..

          0

          0
      • 9009 says:

        banyak la cekadak kau ni..adik aku duduk berjiran dgn diorang, mmg minah ni dah kurus derr..terima aje la kenyataan yg dia kurus..tapi kau masa belom kahwin, masa mengandung, selepas mengandung, sampai la skrg ni masih gemok malah gemok kau mcm belon dipam-pam..

        benda macam ni pun nak dibahan kan..haishhh…get a life la wey!!

        0

        0
      • hello says:

        die follow kevin zahri la. wat la research sket sebelum komen melulu. dengki je la…

        0

        0
    • Abby Adabi says:

      Beliau mmg dah ramping dari zaman anak dara..Tetapi selepas bersalin baru2 ni beliau dilihat agak berisi Sekarang kembali ramping..Cuma adalah lebih baik berpakaian longgar dan sopan mengikut syariat Islam..

      Kongsi la rahsia ramping dengan suami anda juga Faezah Elai klu ye pun..Bukan ke beliau mengalami masalah berat badan berlebihan..Rasanya dia lebih memerlukan tips2 ramping untuk kembali cergas n sihat bekerja..Jgn mengarah drama asal tangkap je sebab kekurangan idea..

      0

      0
    • mata biru says:

      Doh la artis tok sohor..
      kecek kurang ajar..
      nok jadi artis, kena terima kritikan..
      Loh g la mu.

      0

      0
  2. Jembalang tanah says:

    Tp mmg dia ramping lh… pandai jaga badan…

    0

    0
  3. chantique says:

    Allahuakbar

    0

    0
  4. Wahhh rampingnyaaaa…

    0

    0
  5. paukaya says:

    bangge la sgt masuk tv??

    0

    0
  6. kakikucinghitam says:

    memang dia slim lah.. biarlah dia.. aduhaii manusia

    0

    0
  7. Miss Farah says:

    Aisshhh , Badan Ramping Pon Ade Orang Nak Jeles Ke ? Kadang X Faham Larh Gan Orang Yang Cam Tuh .. Baru Badan Ramping Dah Jeles , Apatah Lagi Klu Ade Harta Banyak . #Ragam kehidupan #APTB

    0

    0
  8. aihhh says:

    wahhhhh… ramping nya dia….. hot milf….
    untung laki dia… rodok dia setiap malam ngan badan cam tu….

    0

    0
  9. zorro says:

    alahai jendul ke benjol kat dahi tu…kuangkuangkuang

    0

    0
  10. mimi suka milo says:

    wah…cantiknya badan dia..nak tahu rahsia jgk….

    0

    0
  11. Mawar Berduri says:

    wow rampingnya… tppp x tutup aurat.. x baikkk.. mudah2an cepat la berubah amin….

    0

    0
  12. rihannaellaella says:

    orang baru pas pantang mmg la ramping.. nak maintain ramping tu yg susah..

    0

    0
  13. Dealova says:

    Cam super imposed body che ta jek… heheh

    0

    0
  14. ouchhh.. says:

    kahwin ngan ikan buntal yg kaya raya mestilah byk duit g pasang body balik..
    kalau lawa x pelah jugak..
    lawa lagi che ta walaupun aq x suka dia..hahaha
    ni sepesen ngan diana daniella..

    0

    0
  15. Faizah Cerpelai says:

    Dia kurus sebab dia breastfeed.

    Bagus apa lepas pregnant back to shape. Orang lain tak ada anak pun badan geleber.

    0

    0
    • tanjong rambutan says:

      breastfeed laki dia gak …… huhuhu ….psl tu kurus ….

      0

      0
    • Jamal Pak Tongkol says:

      Setuju dengan Faizah Cerpelai

      Perempuan Malaysia memang lepas bersalin ramai yang tak jaga badan.
      Alasan, seribu alasan. Makan kemain. Pastu eksesais malas.
      Pastu sibuk try produk itu ini, alasan nak slim kena pegi beauty centre.
      Nak kurus kena kawal pengambilan makanan, dan seimbangkan eksesais.
      Kat Malaysia mmg ramai jumpa badan gedebar, tpi rupanya masih dara.
      hu hu.

      0

      0
  16. markonah says:

    dia kena la jaga badan. kan dia amik laki org. kalo dia x jaga badan, nanti laki dia kena kebas pulak. ahaks

    0

    0
  17. name says:

    kenape la nak mengate org je , awak tu bagus sangat ke… biarlah org tu gemuk ke kurus, die nak kurus untuk suami die la kan…. yg awak jeles sagt kenape… sekurg2 nye jadi contoh dekat para wanita yg bru lpas bersalin untuk kurus …. x slh kan… klu ckp molek x pe la jugak, ni tak wt org marah lagi dgn kate awak tu… maaf ye

    0

    0
  18. boooooooooooooooooo..... says:

    dasar pompuan perampas laki org mcm ni lah, bdn nak kena jaga kalau tak laki kena rampas org lain… tp kena ingat what goes around comes around, tgu lah turn kau nti, masa tu baru kau rasa mcm mana perasaan perempuan yg kau rampas tu…

    0

    0
  19. Anonymous says:

    pompuan ni satu persatuan dgn siti,fasha, memey, & sakinah.. Persatuan Perampas Suami Orang…. Sekian, terima kasih..

    0

    0
  20. rara says:

    ade duit semue leh jadikkkkkkkkk

    0

    0
  21. rara says:

    ade duit semue leh jadikkkkkkkk

    0

    0
  22. nonamanes says:

    Fuh..~ I’m speechless.

    0

    0
  23. NA O MEI says:

    Sekali pandang teman tgk dh mcm Rosalinda punya style bergambar lah pulak.

    0

    0
  24. Tomato says:

    Amboi abby adabi.. Ko ni mmg abby plakon tu kah? Nk berdakwah la sgt ko ni dgn gigih taip memanjang ye.. Smua org x betul smpi slhkn peribahasa mlayu plak.. So abby adabi aku nk tye ko.. Ko tau ke tdk, ada sesetengah ulama berpendapat nasyid tu pn haram! Sbbnyer zmn Rasullullah s.a.w berdakwah x penah pn dgn bernasyid.. Klu ko abby dh bgus ko tlg jelaskn hal ini pd aku.. Zmn skang ustaz pn berlakon. Berdakwah katanyer.. Tp Rasulullah x pnah berdakwah begitu.. Ko ada fatwa ttg ini abby adabi?

    0

    0
  25. Lisa says:

    Salam..nk ckp ckt kat Abby abadi…awk tu bkn Nya fasih pasal agama…jgn lupa awk dlu lg seksi dr dia org…bkn x blh berdakwah..tp agak2 la…awk bkn org sekolah maahad…org sekolah agama..org lepasan al azhar..lepasan Jordan …mekah..madinah…awk pn lepasan artis jgk…ilmu agama still cetek…Cuba munasabah kan diri dgn Tuhan …Cuba belajar betul2 ilmu agama…setakat pakai tudung msk PAS…ramai lah blh jd ustazah… Ustazah ni bkn senang utk jd…

    0

    0
  26. asnita says:

    almaakk.. kurus sgt lah pulak..xcantik la..cntik ms tembam2 skit tu.ni cm xsesuai jer ngan husband..huhuhuu..cm xckup mkn pn ade..hurrmm..

    0

    0
  27. nikhirim says:

    jangan cakap macam ni lagi faezah, bila balik nampak macam engko bongkak.

    0

    0
  28. ND tergugat says:

    alahai mati tergugat si ND tetes dan bontot labuh tu. menangis 7hari 7mlm tengok kerampingan faezah ilai ni. hei nedim tutup mata tu rapat2 jangan nak cuba pandang-pandang ye. no…no…no…

    0

    0
    • ntahlah says:

      apa bodoh sangat ‘ ND tergugat ‘ punya komen. nak kaitkan dgn ND pulak…..ini mesti peminat tegar FS., atau kerabat FS..sikit2 nak kaitkan dgn ND, , busuk hati punya orang …tak leh tengok nd senang….DONT COMPARE ND N FAEZAH LAH…ND TETAP CUTE N SEXY…

      0

      0
  29. lolipop says:

    wow…rampingnya cam barbie doll

    0

    0
  30. Anonymous says:

    Kepada Abby Adabi,

    Kebanyakan bahasa yang digunakan di dalam dakwah anda adalah memalukan anda sendiri. Cuba cermin diri. Belajarlah menggunakan bahasa indah, tertib supaya bersesuaian dengan peribadi.

    Pernahkah ada di dalam sirah bahawa Rasullullah menggunakan bahasa kasar semasa menyampaikan dakwah ?

    Belajarlah teknik berdakwah dengan betul daripada Dr. Muhaya, Ustazah Siti Norbahyah dan ramai lagi ustaz/ustazah tersohor

    Sekian, terima kasih

    0

    0
  31. anon says:

    Ala….takyah di layan sangat Abby Adabi schizophrenic tu……..Neway, bagus Faezah kerana jaga bodi. Takkan lepas dapat anak and jadi ibu nak biarkan tubuh jadi gemuk. Mcm ni kan sentiasa nampak muda and cantek. Pedulikan sape2 yg mengutuk tu, dia org jealous je. Lagipun dah adat manusia, kurus kene kutuk and gemok pun kene kutuk jugak.

    0

    0
  32. Balak itam says:

    Sorry….Taaaakkkk LAWA. Tak cukup CURVACEOUS utk abang. Bagi peminat artis2 jenis korea yg lepeh dan cekeding ok kot. Lagi satuu…. jendol nya… kepala besar dari badan…BUUHUHUHUHU

    0

    0
  33. spice says:

    To abby adabi :
    Menegur cara baik mmg sangat bagus. …. Tp knapa awak msti nk tulis nama diorg FAEZAH LALAI N HEYKAL DAUN NIPAH????
    Tak pasal2 dapat dosa dgn mainkn nama org. . Seriously cara teguran n statement x matang! !!! So, cerminla diri sndri dlu! !!!

    0

    0
  34. Biskut says:

    ini smua mmg poyo!! aku tak paham pun apa dia nk cakap. takda noktah…sesak napas aku baca….

    0

    0
  35. aku says:

    sangat kurus tapi lagi cantik kalau tutup aurat… ramai artis skrg tutup aurat tapi masih ramai yg dpt twaran berlakon, dia kan suaminya pengarah..lagi senang …

    0

    0
  36. putri lilin says:

    huhhhhh!!!!!
    ini lawa ok. lepas bersalin nak dapat body mcmni susah.

    0

    0
  37. Noob says:

    ini bukan ramping..ini cekeding . Ppuan aje yg suka ikan kering TAWAR camni. Elah baru anak satu, no big deal beb. Belambak yg baru beranak kalo jaga badan/makan memang lah kurus.

    0

    0
  38. not so beautiful nara says:

    nara ni sokong je memanjang ada betulnya tu x releven lah nara…….agama mohon jgn ketepikan ya nara atau sesiapa pun…mohon lah ambil pengajaran sedikit

    0

    0
  39. dhia says:

    Oh ur english!!yg amik tesl konpem tepuk dahi.mcm english anak aku yg umur 3thn ni,je

    0

    0
  40. Anonymous says:

    haaaa…kalau bang nara jeles soh bini abg nara tu kuruskan badan sikit…dh makin tembam aku tengok…kalau btl si faezah ni dh kurus bagus la…tpi aku tengok pic y d atas tu dh mcm kurus kerempeng jer….aku lebih suka masa badan dia ni chuby2 sikit…kalau mcm tu dh kerempeng sgt..x sesuai langsung kalau ngan suami dia y gemuk pendek tu…pas ni jgn lupa bagi tip kuruskan badan wat suami plk ye…

    0

    0
  41. Anonymous says:

    woiiiiii…pic baju ijau tu dh mcm bini popeye….

    0

    0
    • OLIVEOIL says:

      hahah… memang betul dan tepat.. Tapi si polan PERASAN sangat walopun barang YILEK! . Kesian pon ada.

      0

      0
  42. chantique says:

    Maha suci Allah… FE memang cantik… tapi, apakata tukar cara pemakaian kepada yg lebih sopan, sesuai sbg seorang Muslimah, isteri dan ibu? itu lagi cantik, menarik dan tertarik… saham utk akhirat, suami pun dapat pahala… kecantikan tu wajib utk suami shj, bukan tontonan awam.

    muhasabah brsama. :-)

    0

    0
  43. Anonymous says:

    PHOTO WONDER….

    0

    0
  44. Anonymous says:

    Aku rsa abby adabi sendiri yg dislike komen ngtive pasal dia. Hu hu

    0

    0
  45. Mak Tiri says:

    Salam..
    mhh….”DAKWAH” la sangat… bertopengkan kata “DAKWAH”….org macam ni selalu dia je yang bagus..dia je yg betul..dia je yang paling perfect..cakap X serupa bikin..ingatkan & tegur diri sendiri dulu..dah tentu SUAMI dia yang cover dosa dia sebagai isteri setiap masa sama macam suami saya & suami2 org lain..jangan la sampai menyakitkan hati org lain sebab tak puas hati, ego & hasad dengki…buat teguran serupa bikin & buat la dgn ikhlas tambah dgn doa..supaya dia and setiap umat islam dapat pertolongan hidayah & petunjuk dari Allah…tu pun kalau awak tu jenis terima teguran la..wasallam..

    0

    0
  46. Rodi Kristal says:

    alahai…tetek penuh susu tak ramping pon..

    0

    0
  47. Mat Bodybuilder says:

    ni lawa????? watdehel??

    0

    0
  48. kak mahh says:

    Best ayat akhir tu…Abang Nara jeles…akak tidak jeles tapi harap Faezah bagi lah tip buat abang Nara yang jelse…jangan marah!

    0

    0
  49. someone concern says:

    selangkah bini kluar x tutup aurat, selangkah juga suami ke neraka.. tpi biase laa, name pn mnusie, payah untuk menerima teguran, ape lagi nasihat.. artis klau kluarkan statement jangan la smpai tunjukkan yg kite ni jahil n BODOH!! jgn tegakkan benang yg basah, its useless..

    0

    0
  50. kak nab says:

    dari apa yang aku tengok la kan..dia ni macam nak tayang body pun ada.. tak payah nak deny sangat la faezah elai..mehh

    0

    0
  51. beyondbelief says:

    HAHAHHA….. Nara punya idea/versi of beauty is highly suspicious!!

    0

    0
  52. Anonymous says:

    i hv no prob kalu dia nak post gambar2 nie…she’s gojes!

    0

    0
  53. chor says:

    asik la pakai shades. tau tak kenapa. sbb eyebag dia teruk kalah mak panda. ngeri uolssss… muka dah la belubang2. ok tu sajew.

    0

    0
  54. SharbbyLo says:

    Suka hati dia bah mau pakai apa…
    Dia berdosa kah, apa kah, hal dia…
    Ini lar org kita, tidak pandai maju sebab sibuk hal org lain… hi hi hi…

    0

    0
  55. FrankRose says:

    Tiada istilah nak tayang body…. tapi istilah jaga aurat datang dari Pencipta kau…. sendirik mau hengat

    0

    0
  56. Anonymous says:

    Pandaikan nara konon untuk tontonn suami kan?
    Bajetlah ko nara kan?
    Kalu dah tahu yg ko g amik gambar dr ig dia then ko tepek kt sini buat apa?
    Engkau pon dapat dosa nara oiiii!!!!
    Pastu..ko ni mmg kaki fitnah…
    Ko tepek gambar tp ko xamik caption kat bawah gamabar dia..
    Aku follow ig dia aku mmg tgk..dia takan sj2 nak amik gambar 1 badan kecuali promote baju org bagi…
    Nak report biar adil and telus nara…sj cipta kontroversi

    0

    0
  57. Lisa says:

    Aku tgk ASK ni..gem ok je dia live

    0

    0
  58. nan says:

    to abby abadi…nak berdakwah pas kamu tu boleh…but setidak2 nya make sure kat rumah tu ada cermin k…bukan apa..kalau dah artis malaysia dah kawin tu and yg bini2 ni dah focus pada suami and anak2…kenapa lah laki kamu dulu tu cari pompuan lain..kkalau ngan cara betul..xpa gak…ni cara macam…..erm….mb ko ni focus pd benda lain…yg wajib tu ko kurang potensi..sebab tu lah laki ko cari memey..heheh..apapon tahniah lah ye sebab dapat laki muda..jaga and focus betul2 laki tu…takut buat hal macam duda ko dulu…hahaha…kang xpasal2 pegang status mak jan 2 kali..bukan apa…takut apa yg ko pesan kat FE ni nanti kna kat perut ko sendiri…and ko xnak diet ke??laki ko tu muda and kecik dr ko…ko pon dah boleh start kurus dah…hahahah

    0

    0