Written by AbangNara | August 17th, 2012

Kartun The Smurfs sememangnya sangat popular di kalangan kanak-kanak. Bapak-bapak budak dan mak-mak budak (termasuk Abang Nara dan wife) pun suka dengan kartus The Smurfs ini. Khas sempena Aidilfitri, Astro HBO akan menayangkan filem ini untuk tatapan anda semua.

the smurfs bahasa melayu

Yang menariknya, barisan selebriti terkemuka seperti Lisa Surihani, Yusry, Aznil dan ramai lagi turut menyumbang suara untuk versi The Smurfs Bahasa Melayu. Abang Nara pun ada terlibat jugak walaupun sekadar 4,5 baris sahaja. Pasti ramai yang lebih teruja menonton kartun ini dalam bahasa ibunda kita.

the smurfs bahasa melayu

Jadi jangan lepaskan peluang untuk menonton filem The Smurfs ini di Hari Raya pada 19 Ogos ini (hari raya pertama). Tayangan akan bermula pada jam 8 malam di saluran HBO. Untuk info lanjut, boleh layari laman web Astro.

P.S: Abang Nara tahu pasti ramai yang berbelanja sakan untuk Hari Raya ini. Belanja belanja jugak. Jangan sampai berhutang yang kita tak boleh bayar. Sebab itulah untuk raya kali ini Abang Nara gunakan Citibank Ready Credit untuk shopping barangan raya. Boleh guna cek, bayar secara online, swipe dan macam-macam lagi. Selain dapat point dan peluang menang Philips Home Theatre DVD, Abang Nara boleh buat bayaran balik secara fleksibel serendah 4%. More info boleh layari laman web Citibank.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

10 responses to The Smurfs Dalam Bahasa Melayu Sempena Aidilfitri

  1. anis says:

    first..huahuahua…

    0

    0
  2. puteraduyong says:

    kecomelan the smurfs … ;)

    0

    0
  3. Dida says:

    Saya tak faham kenapa movie sekarang nak ditranslatekan dalam bahasa melayu…. Kata nak meningkatkan mutu penguasaan bahasa inggeris di kalangan rakyat malaysia…. Menonton movie dalam bahasa inggeris adalah salah satu cara untuk meningkatkan penguasaan bahasa inggeris…. Kalau tak faham apa yang diucapkan, baca sari kata….

    0

    0
    • burungmarah says:

      Saya selalu dengar hujah2 macam ni. Tapi saya nak tanya sikit: tonton drama Korea/Latin [dlm bahasa asal] dgn sari kata BM boleh ke tingkatkan penguasaan bahasa2 berkenaan? Sebenarnya dua tiga saja boleh, yang lain kena masuk kursus bahasa. Ini hujah skema namanya, ingat tu.

      0

      0
  4. boni kacak says:

    dah ada dalam versi melayu.. menarik ni

    0

    0
  5. […] Kartun The Smurfs sememangnya sangat popular di kalangan kanak-kanak. Bapak-bapak budak dan mak-mak budak (termasuk Abang Nara dan wife) pun suka dengan kartus The Smurfs ini. Khas sempena Aidilfitri, Astro HBO akan menayangkan filem ini untuk tatapan anda semua. Yang … Continue reading → […]

    0

    0
  6. Lolaluli says:

    Watak smurfette tu manja knp la kasi Lisa …. nothin against her tp suara dia kasar mcm jantan tak sesuai ok… oh wait laki punya projek kan… Patut la

    Patut guna suara Nora danish..

    0

    0