Written by AbangNara | December 9th, 2010

scha al yahya

Lamanya tak bercerita tentang Scha Al Yahya. Bukan apa, semenjak ada awek baru bernama Lisa Surihani, bekas awek terpaksalah dilupakan. Hehehe. Gurauan semata-mata tue je. Jangan korang take serious pulak. Kami cuma setia pada si dia yang satu sahaja.

Sebenarnya kami jalan-jalan di Facebook Scha Al Yahya sebentar tadi dan tertengok gambar Scha memakai baju “Hanbok” ini. Untuk pengetahuan, Hanbok adalah baju tradisional orang Korea. Nampak comel dan macam sangat Korean apabila Scha pakai Hanbok. Cute sangat-sangat kan?

Oh ye sebelum terlupa, Awan Dania musim  ke 3 dah pun mula ditayangkan di Astro Ria setiap hari Isnin jam 9 malam. Yang bestnya season ini adalah penggambaran banyak dijalankan di luar negara. Kalau tak silap kami, lokasi luar negara untuk Awan Dania 3 ialah Korea dan Australia. Menarik kan?

So jangan lupa untuk terpacak depan TV setiap hari Isnin untuk terbang ke awan bersama Scha Al Yahya di Astro Ria.

Lagi gambar Scha Al Yahya memakai Hanbok dengan membaca entri ini sepenuhnya. Gambar diambil dari Facebook Scha.

P.S: Alahai cutenya kucing 2 ekor nie

scha al yahya

scha al yahya

scha al yahya

scha al yahya

scha al yahya

scha al yahya

scha al yahya

scha al yahya

scha al yahya

scha al yahya

131 responses to Terbang Bersama Scha Al Yahya Dalam Awan Dania 3

  1. ct strawberi says:

    baju da cun BUT ape ke heyy nye buat muke cenggitu??? adehh… buat sweet -> hanbook tu hahahaha.. da lame pasang cite2 nk beli 1 ngee =D

    • ct strawberi says:

      made de BUAT sweet.. BUT Sweet br betoi :)

    • RiRi says:

      hanbook tu yg baju tu ke?

    • http://www.wearetheslave.blogspot.com/2010/11/perihal-wanita-penghuni-neraka.html says:

      cutenya….

    • Najib MakeUp says:

      Awan Dania…cerita budak2 sekolah yang berangan nak jadi pramugari…untuk gadis2 SPM grade 3…

      :(

      • Tna says:

        lepas tu nak ade boypren orang kaya gile.. biasa la cite camni

        • Bonda Ria says:

          Cerita angan2 Minah Jenin…biasalah..penulis-penulis skrip tuan direktor pun mengaji setakat SPM je…

          Eh tak koser lah mak..

        • rora says:

          pandai2 je ckp org takat spm je ek?

        • Makan Cili Pedas says:

          Mak nie pon..buat2 tak paham lak ye…biasalah Astro..nak penuh slot2 rancangan supaya tak terbiar kosong..kenalah tunjuk walaupun program tak menarik cerita macam hampeh pun…nanti tak ade iklan nak sponsor..kan rugi tu mak.

          Zaman nie kan mak orang nak duit jew mak…Kalau mak nak duit..sila tekat butang # untuk pesanan, sebut perkataan ‘Pak Man Tello’…

          Sukses ye mak.. :)

        • rora says:

          I know these people…they do have brains…they make dramas and telemovie…based on ratings and demands and yes,of course profit!…if you dont want such drama to appear….stop watching!

        • cha says:

          xb’asas sugguh..klu mengaji takat spm,xkn dorg jd penulis skip n director..xbaik pndg rendah kt org lain..nk kutuk org..ko ade??

        • Mulut Nuklear says:

          Rora, pendekatan yang tersalah dan tersasar.

          Rating TV berdasarkan demand & supply. Kenapa media menyogok kita dengan program2 yang tak berfaedah? Bila rating jatuh, mula lah salahkan melayu..Melayu itu gini tak nak sokong lah..macam macam. Padahal, industri ini yang tak nak belajar, tak nak berubah, tak nak naikan taraf industri hiburan. Masih melekat ditahap lama. Jalan citer entah ape ape. Skrip macam budak sekolah.

          Bukan nak suruh buat citer ala-ala Avatar, cukuplah sekadar memberi manafaat kepada masyarakat dan membina. Itu saja.

        • najib MakeUp Tna says:

          tapi korang tengok gak, kalo tak tengok mane tau die brangan nk dpt boipren kaya ;)

        • gilo says:

          kah kah…setuju!!!

        • Prempuan, Isteri dan... pil kurus says:

          Tengok juga..waktu tunggu suami yang kaya tu amik I gi dinner…dia lambat trafic jam katanya…

          *walaupun*

        • Makan Cili Pedas says:

          Tengok..tak semestinya menonton….kak nun oiiii !!!

        • Mulut Nuklear says:

          Tak payah tengok dah tahu. Cerita Melayu..asyik2 cinta, gaduh, cinta, konflik, mak mertua tak suka, boypren dikebas kawan baik sendiri, kawin, ada masaalah, cerai…

          FED UP CERITA MELAYU…last last pelakon2 itu sendiri yang bercerai berai…nah, rupanya kisah hidup diaorang. Naik makamah, masuk Melodi, nangis, salahkan media, salahkan semua orang lah. Panggil wartawan, buat sidang akbar lagi.

          Tolong lah kepada artis2 yang baca nie, if you want respect, you earn it !! You cant demand respect. Kalau tak nak orang mengata, duduk kat Janda Baik…tanam pokok pisang bukan gerai..lagi bagus!

      • katok says:

        apa lah sgt koja pramugari ni .Layan penumpang jew !!.Bila jumpa kat luar eksyen kan main .Make up muka setengah kati .

        • Prempuan, Isteri dan... pil kurus says:

          Betol..kebanyakkan syok2 sendiri..tak sedar…mereka yang askyen nie sebenarnya jadi waiteress di angkasa..baik kerja kat Menara KL….

        • puteh says:

          cuci tulet kapal terbang pon ya jugak…ekekeke

        • tXo(the X one) says:

          sbb gaji diorg agak best wlupun hanya melayan org kat dlm kapal terbang…2 bln gaji…motor cash sebijik..

        • mania says:

          pastu keje cuci jamban gak…….huhu

        • JuneCDXVII says:

          confused skjp..Keji sgt ke cuci jamban ni??? rasa2 Pencuci jamban ngn Pegawai besar yg duk bilik ngn aircond, meja n kerusi yg amat selesa then selalu dpt duit Kopi.. Sape yg keji? ^____^
          aneh kan?? hahaha

        • Mulut Lazer says:

          Pramugari zaman dulu iye lah..zaman sekarang baik kau kerja hotel…cakap je ke luar negara…suami dirumah dikebas jiran sendiri.

          Akhirnya …ayo ayo yo pelamin anganku..musnah dijilat api !!! :(

        • http://wearetheslave.blogspot.com/2010/11/hukum-melakukan-onani.html says:

          scha pose elegant la skit… terlalu sempoi he3…. cayunk scha….

    • gilo says:

      ok aje…tak kontrol encem..

    • Prempuan, Isteri &... pil kurus says:

      ..makeup artis cakap mulut dia busuk….entah betul tidak..kurang pasti. Yang pasti ketiak dia tak sehitam Siti Nurdiana..

      Kah kah kah

    • red says:

      awan dania da masuk musim 3 tp 1 episod dye haram aku pnh tgk….wakaka…xmnt lngsung….

    • qaseh says:

      x minat ngn scha :p x best

  2. hikhok says:

    cantik :)

  3. RiRi says:

    ceria je si scha ni ….

    **nk terbang ke awan biru jugak…tp tu cita2 masa kecik..hihi.. :)

  4. anum says:

    knp semenjak 2 menjak aku tgk scha ni cm tk lawa ek?

    • Fashah Sendhat says:

      Tak selawa mana pun….standard-standard Ramlah Ram je….versi muda …

      whOpssssss…

      • langit says:

        dia lawa ke tak,mate ko tumbuh ketumbit ke?ade efek ko ke?

        • Prempuan, Isteri dan... pil kurus says:

          Yang kau sibok ape hal..suka hati aku lah….bill TM net aku yang bayor…

          :)

        • Makan Cili Pedas says:

          amboi kak pill seri rapat nie, sejak makan pil kurus nie, mulut kak Tom bertambah lazer ye…utang carpet hari raya ari tu dah beres belum…?

          *gurau jewww*

  5. dh masuk musim ke 3..

    aq x follow sggt drama ni..

  6. afd says:

    scha sgt comey..yeaY…
    wat muke comey lgik tuh…
    pakai baju tuh da nampak cam kembang semangkOk plak c scha ni..
    pic no 7 tuh..bulu mateeee nahh..melentik…..I dok pakai maskara xde cenggitu rupenye poN…huhuhu

  7. emilda says:

    awan dania 3 die pkai kapal terbang ape pulak ek??dulu 1st air asia..2nd fire fly..skrg ni??tak tgk plak cite ni..hohoho.

  8. geli geleman says:

    x nak tgk awan dania 3 sebab ada memey

  9. hohoho says:

    tak kuasa dah nk tgok awan dania 3 sebab ade memey =( menyampah pulak

  10. siti says:

    najib makeUp, citer or drama mana plak untuk tontonan bdk SPM gred 1?

    • Bonda Ria says:

      Tengok lah cerita mendatangkan faedah..Astro Oasis pun banyak program agama bermanafaat ape..National Geographic ke…

      Cerita2 macam nie…otak naik tepu, lembap…

  11. DOn says:

    tak sangka awek hidung kembang pun boleh maju sampai macam ni. i rasa, i pun boleh maju sebab i pun hidung kembang!!!

  12. kakchubby says:

    ID scha yg paling akak senang nak ingat adalah……lubang idung dia yg tersangat la obviousnya….. :P
    apa2 pun kalo dah memang cantik tu, cantik jugak, kan?

  13. Miss pocO says:

    sorry ye…tak minat…

    so…no comment about her…!

  14. ms.Doraemon says:

    ok lar….

  15. Rooney says:

    mcm busuk jer mulut scha ne…..eeewwwww!

  16. KakLong says:

    Akak lebih suka lakonan dia dalam Bella dari awan dania sbb lakonan dia skng nampak dibuat2 n tak natural..(just my opinion)..tp dia ni mmg cantek..tak mekap tebal2 pun cantek, natural beauty gitu…

  17. tumpi says:

    x minat scha .Semenjak dia putus ngan fahrin dan subahat ngan linda onn ..

  18. marshmallow says:

    apasal la dia ni suka sgt buat memek muka cenggitu.. dia ni cam selamba jerk orgnya. tp dpt pakwe ensem cam awal

  19. dekNa says:

    nak pakai hanbox pegi kat plaza korea..link ni

    http://www.facebook.com/#!/pages/Korea-Plaza-KL/239522699276

    mcm2 adaaa..b

  20. buku ijau says:

    cute…..muka dia masih original sejak dulu..bukan main cucuk2 kasi dagu panjang…..:D

  21. ochimusha says:

    besarnyerr lubang idung ..mcm kartun katak komik ujang gitu2 lg

  22. apaKoRasa says:

    makin bsar pulak lubang hdung! aku x mnat sjak ptus dgn FA & tapuji dgn LO. tejangkit pla x mnat dgn Hawal.. eh jgn.. ahaks

  23. Miss pocO says:

    Salam…
    Tuan/Puan/En/Cik yg bkenaan…

    bentuk fizikal yg ada pada manusia adalah ciptaan Allah swt, jd mta Tuan/Puan/En/Cik bkenaan jgnla menghina ciptaan yg Allah ciptakan… kalau brani, tonjolkan diri anda, nak jg tgok kecantikan/kekacakan anda yg maha sempurna tu…tentu kami2 di sini terpegun melihat kesempurnaan fizikal yg anda miliki…

    kalau pasal seksi, tu bkn Allah yg cipta tp manusia itu sendiri…harap maklum…

    p/s : Salam Maal Hijrah dan Salam Malam Jumaat Yang Berkat…

    Wassalam…

    • ochimusha says:

      opss ..nk tunjuk baek lak kat sini ..
      dh laa asyik dok komen2 kat sini nk advise2 lg ..
      dont b hipokrit .nobody care who u a …just have a freedom to speak2 out ..b urslf ..that the net life about ….

      • Miss pocO says:

        be yourself too my fren…no need to change your nick and dont hipokrit too…

        p/s : aku tegur ikhlas kerana Allah…apa yg penting antara ALLAH DAN AKU…bkn antara aku dgn kau…terpulang la pd kau utk menilai siapa aku…kau bukannya kenal sapa aku…kau terima ke tak terima ke itu masalah kau…nothin to do wiz me…

        “Selamat Beramal Di Malam Jumaat, Penghulu Segala Malam…”

        Hijrah Ke Jalan Allah…semoga kau juga akan berhijrah ke Jalan Allah berkat Tahun Baru Islam…amin…

        • ochimusha bahalul says:

          ochimusha ni nmpk sgt cam hati btu……..

          krg ksh syg…………..siannnnnn……:-)

        • ochimusha says:

          yes im dont give a shit to all of u ..coz im supportin my frezz blog ….bcoz of u all loser n so im …we make this blogger alive …
          to people hate me .. ur a more stupit than im …cheeerrr

        • ochimusha stupid plus shit says:

          lu bkn nya bagus sgt………..tgok sj dah tau
          ……ckp x srupa bikin…..

          bikin taik byk jerrrrr…………shittttttt………….

    • KakLong says:

      Tul la miss poco..akak pun pantang tul org dok kutuk2 fizikal org lain nih…dorang sape nak kutuk2 ciptaan Allah..mcm la diri memasing perfect..kentut busuk gak…

      * BTW to ochimusa –> ur english sucks!!

  24. leha says:

    scha nampak macam NICOLE from KARA

  25. phreak-id says:

    hot chick.. dem dapat kat awal dulu..

  26. gosipgurl_fea says:

    cantikkan korean dress.. this is wat we call HANBOK…

  27. gosipgurl_fea says:

    lupa plak…cantik scha wearing hanbok ni.quite suit for her . klakar la scha ni. tak control pun.

  28. ochimusha says:

    “Schemers trying to control their little worlds.I’m not a schemer.I try to show the schemers…how pathetic their attempts to control things really are”…so keep bashin me ..that the plan ..u will make this blog have mo rating ..
    if u so clever than me n not talkin bullshit ..try to think ..y this blog created the 1st place ????

    ps ‘sengaja jer miss typo *stupit* bcoz to show that im knowin who i am ….

    • ochimusha bahalul says:

      PASAN NK MAMPOS JE KO NI…….LIKE KOMEN SNDIRI

      MSUK LIF TEKAN SENDIRI…………

      XDA SAPO NAK PUJI……..MMG STUPID……….

      • ochimusha says:

        yess ….26 fall to it …keep countin ..hehehehehe

        • ochimusha says:

          first of all ,sorry to all this ..but i like playin wit all of u
          my purpose only to completed my research in Psychoanalysis and focus to digital world .. if im tellin the detail ..still u guy dont get it rite ?…based on this blog ,paultan,car/biker forum….my conclusion is ..u all pathetic to bcme what u cant do in real life …hehe

          thank u …… suckerrrrrrrr

        • ok....i get yr point says:

          i get it…..aku rasa aku tau kau sape..hehe

  29. pengomen tegar says:

    aku penah nmpk scha ni smoking mase pengambaran filem papadom sbb aku jd xtra dlm filem tu belakon ngn die..die kecoh sket,ckp jerit2 tbe2 die nyalakan rokok n smoke trus spoil…pastu dok tekangkang kat van baju smbil isap rokok ala2 cool n stedy..hampehh…trus faullll

    • petra_dubies says:

      oyeke…

      tengah2 nama dok naik pun nak buat hal gak kan..

      tp nampak dia mcm ok jer,,, tapi ati budi orang sapa yang tau kan

    • ATTENTION says:

      mmg elok la dia putus gn FA dulu, xpyh nak frust la Fa…u bole dpt gadis yg lebih baik dr minah kembang nie, aku meluat la gn scha nie,mmg nmpk hipokrit pn..perasan bgs jer.klu dh kaki clubbing ni konpom2 xpnh jumpa sejadah….

  30. petra_dubies says:

    pesal le dia buat muka mcm tu,,,
    kelakar lak aku tengk….

    kalo mana2 pengarah drama tengk leh ambik di belakon jadi OKU….
    kalo Rashi Sibir tengk mst dapat watak OKU le,,,,
    nangis Benji xleh cari makan

  31. badukang says:

    who is SCHA????

  32. mama uti says:

    scha tak control cantiklah she is best artis makeup pun ala aja……….aku sukalah

  33. si idong kembang…eheheh

  34. Reena says:

    Tak bley blah ngan dia ni..aku tgk terlebey plak lakonan dia dlm AD3. Terlalu dibuat2..kot yer pun nak hayati karakter, tak yah nak OTT. AD1 & 2 ok lagi..masuk AD3..ditambah plak ngan adanya sememeh tu..blueekk.. terus stop watching.

  35. Sya says:

    Sejak ada memey dalam AD 3, aku satu famly n kaum kerabat dah tak tengok terus drama tu. Nyampah tengok popuan tu…

  36. pengomen tegar says:

    aah idong kembang,lalat seploh ekor pon bole sumbat…muahahahah

  37. vee says:

    cute kerr?? dulu minat, sekarang dh tak minat lagi.. meluat tengok scha dgn awal

  38. sosok says:

    kembang ke idong dia? aku rasa mcm normal jek..

    naseb baik idong dia x mcm ct sarah taw bob af..super kembang..uhuhuhu

  39. hidungtinggi says:

    hrmm artis smokg n arak beser la bg dia nih..cm jajan jerrr..

  40. leen says:

    dulu aku minat sbb die sempoi..tp now da meluat sbb over.. yg cit awan dania ni..abg2 die lak asek ade kt rmh je.xde keje ke

  41. aku says:

    awan dania dh byk merepek ar jln citernya
    scha plak over weh
    dh x minat tgk
    lebeh2 ada memek……ewwww nk muntah tgk muka dia
    hahahah

  42. qaseh says:

    x minat dgn scha… xbest

  43. qaseh says:

    x minat dgn scha… xbest :p

  44. lylyezora says:

    x minat aku nk tgk awan dania…lbh2 lg ada perempuan
    sememeh dlm tue…dulu minat jugak nk tgk tp bl scha putus dgn FA terus aku x minat scha….!
    skrg ditambah pelak memey dln tue…mmg x kuasa aku nk tgk muka diaorg…myampah aku!!!

  45. Cherrina says:

    wpun lobang idong besar sket tp tetap kiyut..

  46. ATTENTION says:

    setakat dpt award Hotchick tu xpyh nk prsn diva, xla hot mne pn, i like Fazura…sweet n natural.
    NAPE nama award tu cmtu, malu arrr mcm anak ayam utk dijual pulak….hehehhe…

  47. Almost four months ago, longtime Egyptian strongman Hosni Mubarak at last yielded to political realness and stepped down from power . Hosni Mubarak’s fall — coming on the heels of the ouster of neighboring Tunisia ‘s Zine El Abidine Ben Ali — was seen by more and more as part of a domino effect.