Written by Bella | April 20th, 2016

Pelakon Redza Minhat menerusi akaun Twitternya baru-baru ini, ada memuat naik status yang menyindir seseorang boleh menerbitkan buku dengan hanya berselfie dan disertakan dengan kapsyen yang ringkas.

Membaca status Redza, ramai yang percaya ia ditujukan buat Hafiz Hamidun yang baru sahaja melancarkan buku dengan tajuk Cerita Hati Hafiz Hamidun.

Setiap kandungan buku tersebut memaparkan aksi Hafiz selfie dan mempunyai kata-kata berunsurkan motivasi yang ringkas.

Tidak dapat dinafikan, penerbitan buku-buku seperti ini yang mengambil kapsyen ataupun kata-kata daripada seseorang yang dikenali di media sosial menjadi trend di masa kini. Bak kata Redza Minhat, apa yang boleh dijual sekarang, kita buat sahaja.

116 responses to Tempek Selfie Dengan Caption Pun Leh Print Jadi Buku? – Redza Minhat Sindir Hafiz Hamidun

  1. Corse 848 says:

    Korang ni pun..nk buat cerita..bg la yg kenal..tah sape2 mamat ni..lpas tu saje nk cari gaduh..nk bg org kenal..ataupun dibayar bg keluar cerita ni..

    0

    0
    • Aida233 says:

      Dia ni famous dengan teater la. Ko ni punnnnnn…

      0

      0
      • Clasah says:

        Nampak sgt sesetengah (diulangi… sesetengah bukan semua) pembaca BN ni suka tgk filem2 rempit je. So diorang takkan kenal pelakon yg classy dan educated mcm Redza Minhat ni. Kekeke. Patutla kadang2 tu penuh dgn maki hamun je page ni. Haisshh..

        0

        0
        • amoi says:

          Corse 848:

          Redza minhat ni agak pemes lah…ko x kenal sila google ye!

          berkenaan dgn hafiz hamidun…aku mmg agak menyampah bila dia asik sgt berselfie bagai…pehtu bajet2 alim…no wonder lah heliza rejek dia dulu…rasanya heliza dah nampak kot kepoyoan mamat ni…hafiz wei, jgn la bajet ko tu ensem macho…aku yg pompuan tgk gmbr selfie ko pon jd geli weiiii…

          0

          0
        • Anonymous says:

          setuju sangat!!

          0

          0
        • Corse 848 says:

          Kalau pelakon classy pun..hanya sikit2 org je tengok wat pe..ingat teater ni 1 malaysia ke..tu Namrom..pekin..faizal hussain..nasir bilal khan..beto khusyairi..bront palarae..itu baru class…pergi tengok filem Redha dlu..kalau ramai tengok..kesan pada ramai org..bukan kesan minimum..

          0

          0
        • cikkilata says:

          ade je filem lakonan redza ni yg berkesan… mcm citer KIL… tp mcm biasa la… mana org kita nk tgk citer yg x komersial kalau citer pasal org yg depression n cubaan utk bunuh diri… sbb citer2 cmni xde adegan2 sweet2 romantis… tp pelik gak… kalau citer omputih wat jalan citer cmni, boleh lak penuh panggung….

          0

          0
        • Haruslah says:

          Tak kenal redza minhat. Hafiz hamidun kenal. Fans xyah nk marah2 la klu ramai yg x kenal redza minhat nie. X semua org kite wajib kenal. Klu dah x kenal nk wat mcmna…… klu ko kenal x semestinya org lain pun kene kenal.
          #adapaham???

          0

          0
        • Lol says:

          I mmg suka baca kata kata motivasi dan positive quotes mcm ni. Tapi bila setiap motivasi disertakan dengan selfie hafiz hamidun, terus hilang selera nokk!

          0

          0
        • ollie says:

          piz midun ni memang elok la bercinta dengan mirah pilzah tu. propa sama propa. kosser la dua dua ni *pusing biji mata*

          0

          0
        • Lorat says:

          So dia ni la pelopor trend letak kata2 motivasi kat fesbuk berserta selfie. Serius cam haram aku tengok pangai sekor2, apa ingat wajah kome tu umpama pemandangan indah yang memberi ketenangan? Semak jer la.

          0

          0
        • Zasss says:

          Elok elok aku berminda positif lepas tgk selfie hafiz hamidun ni terus jadi negatif rasa nak hentak hentak kepala kat buku tu!

          0

          0
        • gigi besi jugak says:

          deyyy.. redza minhat first time tengok dalam movie pisau cukur.. “gigi besi!!!” suka sangat! KIL pun best la

          0

          0
        • Kesiankau says:

          setuju geli sgt tgk x koser nk beli. geli nyeee kalau quotes je takpe tau. ni disertakan sekali gambo selpie adoiiiiiiiiiiiiiiiiii apa masalah ko ni midun oiiii

          0

          0
        • kak nam says:

          kalu handsome..ok lah kot. muka jawa…eee. semak.

          0

          0
        • Anonymous says:

          BOLEH TERIMA KOT KLU KATA2 TU MCM WOW GITU..TP KATA2 TU MCM TAK MENYENGAT PON..DIRINGI SELFIE GITU PULAK..NENEK AKU PON LEH SENANG2 WAT CAPTION GITU HAHAHA..BAGILAH KATA YG ADA UMMPH CKT, BIAR SIMPLE TAPI “KUAT”..INI NAK JUAL, PEMINAT DIA BELI BOLEH LAH. OK LA KLU UTK PMINAT SNDIRI, KLU ORG LEN, TK BRBALOI NK BLI..

          0

          0
    • Redha says:

      Redza Minhat tak perlukan popularity. Dia berlakon dan bekerja di belakang tabir sebab minat je. Bukan sebab nak glamer. Dia ada kerja tetap kat Bank Negara kot.

      0

      0
    • bbycumil says:

      mungkin adiela ridzuan je yg akan suke buku ni kot. sbb dlm tu penuh selfie pakwe dia haha

      0

      0
    • UstaJah says:

      Ustajah masih boleh terima kalau ko x kenal redza minhat ni.. Tapi ustajah xleh terima kalau ko x kenal tuhan. Hidup asik nk fikirkan dunia… Dunia.. Duniaaa… Jaaaa manjang… Sepatutnya guna dunia utk kebaikan akhirat nanti… Fikir2kan dan renung2 kan serta selamat beramal.

      0

      0
  2. Anti PAS says:

    PAS
    (PARTI AJARAN SESAT)

    0

    0
  3. Anonymous says:

    slalu ada penyakit hati..biar dia la nk wat buku ke apa ke..klu ada yg membeli tu..kire berguna la buku tu..bukan buat buku tp lngsung x laku..mencuba nasib..cr income lebih…mkn dedak byk sgt redza ni..haktui

    0

    0
    • M says:

      Habis tu yang hapis hamidon tu upload quote acah acah deep bagai besertakan ribuan likes dan share tu perlu ke? Tak rasa mcm riak? Siap tayang muka seriously mcm syok sendiri

      0

      0
      • Anonymous says:

        bkn mslh acah acah poyo..ajet ajet alim si hapih tu..yg aku pertikaikan kenapa nk bunyi org buat bisnes cmtu..biar p la dia nk buat buku selfie dia… nak beli..beli..xnak sudahh..nk perli bagai tu dh kenapa..

        0

        0
        • M says:

          Saya faham apa yang awak cuba sampaikan – semua ada hak nak buat apa-apa, but it’s truly saddening to see this kind of thing in a book shop yang sepatutnya sumber ilmu bermanfaat. I can accept kalau dia tulis pengalaman hidup and whatnot, bukan sekadar copy paste status facebook yang sumber pun mungkin datang dari orang lain tanpa proper quotation. Disebabkan kita jenis “membiar pi la dia nak buat apa-apa pun”, tak rasa ke level intelektual dan integriti kita ni tahap macam mana bila membiarkan benda ni jadi.

          but yeah, nak beli beli, taknak beli sudah. tapi ambil iktibar jugak kot – basically nak buat duit + promote diri and tidak menambah tahap intelek seseorang.

          0

          0
        • Anonymous says:

          sy suka quotes yg ajak kt bfikir & bagi inspirasi..pernah jg tgk buku himpunan quotes ni kt kedai jual buku tp background putih je..ni 1st time tgk background selfie + quotes tentang hati & prasaan..oh pls..motif buku ni???

          0

          0
    • Anonymous says:

      ok..sori slh silap kata sume,..i bkn peminat sesape..tp klu blh xyh nk perli open sgt..smpai 1 mlysia blh bc..btw i br tau si hapih ni kluar buku selfie..kbai

      0

      0
  4. nil says:

    ko ni pun Aida233…
    teater kat malaysia ni mna ada org nk tengok sgt…aduuhhh
    sebb tu org x kenal…teman pun x kenal..ehhh memanglah x kenal..dia pun tak kenal teman..kihkihkihkih..
    iyelah tetiba kluar pasal dia…nk minta diri di kebabommm lerrr teww.

    jangan marehhhh..

    0

    0
  5. Anti perasan sorang says:

    Kentut je kat muka dia . Baru sedar kot.. kau bersaralah dari industri hiburan . Kau tak diperlukan pun.. Oklah bye

    0

    0
  6. AKU says:

    MELAYU KUAT DENGKI

    0

    0
  7. what a life!! says:

    La redza…ape masalah nya si hafiz tu nk jual selfie die..biar la..rezeki masing2..jauhkanlah penyakit hati tu sket..muka ensem tapi hati masyaAllah….

    0

    0
    • sedey says:

      dear…tu namanya mencegah. kan xpasal2 lps ni berderet lak “artis” kluarkan buku selfie masing2 bila tgk buku si hafiz ni laku. lps tu ko boleh lg ke nk komen mcm ni?

      0

      0
      • Anonymous says:

        aku pun suka kumpul kata2 hikmah macam ni tapi prasan juga kata2 hikmah yang hafiz hamidun ni pakai kat fb kadang2 bukan ori..ada yang copy paste dari ustaz..dia cuma tunggang terbalikkan ayat je kalu dia masukkan dalam buku dia tu pun dah dikira mencuri kan

        0

        0
      • nora propa says:

        jgn la lepas ni nora danish, ctdk, zizan dan artis lain yg gila selfie tu kuarkan buku macam hafiz ni…huhuhuhu

        0

        0
    • what a life!! says:

      la..rezeki masing2 la..kalau dah itu punca rezeki dia biarlah dia jual selfie dia pun.terpulang pada pembeli..rasa menyampah jangan beli tp janganla kutuk jugak. masing2 ade jalan masing2 untuk cari duit.

      0

      0
  8. Anonymous says:

    tak minat hafiz hamidun tah apa yang nak di selfie. comel mcm harazz x pe…

    0

    0
  9. noona says:

    Aku tak minat langsung hapiz hamidun ni.. Cara nak islamik tapi lebih kepada nak populariti sbnrnye..

    0

    0
  10. Netizen Terpelajar says:

    I love Redza Minhat. Sebab dia confident, always rasa he is the greatest, dan pandang rendah karya2 orang lain. Maklumlah, Melayu terpelajar. Pergi main jauh2 RM, go stick to your day job. Love you!

    0

    0
    • abcd says:

      buku selfi pun kira karya juga? bestnye.. tpi takpe la, dia usaha tu nak buat duit.. aku phm.. yg aku tak akan phm f ade org beli buku tu je..

      0

      0
    • Intah says:

      Tak educated mcm emma maembong salah.. educated cam redza minhat pun salah. Kita ja la yg betul. Hehe

      0

      0
  11. Mel says:

    Kalau Redza minhat yg buat buku selfie aku beli tapi Apis hamidun pulok yg publish

    0

    0
  12. Mek Ti says:

    Annoying nya lelaki yg suka sgt selfie.. nak2 kena mcm si hapis ni siap publish muka kat kat buku… apa kah??? jual buku ke jual muka?urghhh

    0

    0
  13. sje komen says:

    peliknya selfie pastu wat buku..kalo letak gambar pemandangan ke, haiwan ke, gmbar kemanusiaan dgn caption best2 lehla terima gk. ni gmbo muka die setepek camtu, mmg idokler nk beli. tp xtaula kot peminat setia hapiz hamidun sukaaaa.haha

    0

    0
    • Makcik Gemuk says:

      inilah yang dikatakan strategi business. Risk yang dia hadapi, buku mungkin laris atau tidak laris, modal mungkin hangus. Baca buku bukan sahaja untuk menambah intelektual tetapi boleh memberi peringatan dan keinsafan. Tak semestinya tunggu baca buku agama, buku motivasi sahaja baru boleh insaf, bersemangat. Dan fans yang giler sangat pada dia mungkin akan membeli buku ini. Jadi tak payah sibuk sibuk nak marah, biar sajalah dia nak berniaga pada followers dia. Tak suka, tak usah beli. kalau rase ada benefit, belilah,

      0

      0
  14. misstaksukasuki says:

    mmg tk minat dgn hafiz tu ntah apa2 amik petikan ntah dr mana dia sambar selalu

    0

    0
  15. Tapoo says:

    Boring dengan melayu kengkunun urban macam Redza Minhat, Suzzy Falak, Laki Dapdhne Iking, diorang tu semua burit busuk… Jangan dengar cakap diorang, daripada jual puki /ambik rasuah /makan duit rakyat baik jual buku gambar selfie, orang nak beli atau tidak itu terpulang… Ko redza sapa nak banyak cakap, ko pergi jelah terjun sungai gombak sebab ko kan the best orang lain semua tahap gaban je bagi ko…

    0

    0
    • Nur hidayah says:

      Urbanites are better than unurban like you using vulgar words, bahasa melambang agama dan keluarga serta tahap pelajaran, sungguh x sopan bahasa kamu

      Saya jugak tidak akan membazir beli buku gambar selfie.. Lebih baik buku ilmiah dan gambar yg berkaita

      0

      0
  16. Anonymous says:

    ala…kalau ko nak ko pon blh.
    yg nak kondem si hafiz tu dah kenapenye.
    nampak sgt ko nak cari publisiti murahan dik oii!
    dia tak kacau ko pon. jeles tak bertempat.

    0

    0
  17. akutetapaku says:

    redza who???tak pemes pun sgt dia ni…masuk tv brapa ketol drama je…
    ni gara2 nk pemes ke tempelak hafiz hamidun?

    biar ler hafiz nak buat per..nak poyo berselfie ke, nak terbitkan buku ke, duit dia…suka hati dia ler nak terbitkan buku ke ape?
    dengki sgt dah kenapa?

    sedih tol perangai ko ni redza… dengki :P

    0

    0
    • fyi says:

      redza who? redza minhat dear. dia tak perlu famous pun dia dah ada avid followers dia yang respect and adore his works in film industry. i dont think dia dengki, its called (constructive) criticism.. susah lah orang Melayu ni tak boleh terima kritikan,asyik nak kena puji je or balik2 “biasalah orang Melayu,asyik nak dengki je” . Kau ingat orang2 macam Kim Kardashian yang publish selfies dia dalam buku tu tak kena kritik? lagi lah worldwide kot.

      take it or leave it,deal with it.

      0

      0
      • Tapoo says:

        The problem is benda tu tak payah kritik pun, citarasa peminat kita tak tau, mungkin ada orang sanggup keluar duit untuk beli buku selfie celeb feveret diorang , kalau kat obersea sana, barang peribadi celeb yg kekadang menjijikkan laris sampai kena auction harga juta-juta , tetap ada orang nak jadi kita tak payah nak kondem orang , kalau takde orang beli pandai-pandailah hafis hamdan ni hentikan pengeluarannya nanti…Redza Minhat ni menyibuk je, cuba kalau yg jual tu artis -artis barat , mesti dia puji melambung siap beli lagik, yelah artis melayu urban (kununnya) lah katakann, mestilah kutuk artis melayu marhaen macam hafis hamdun nih..

        0

        0
    • m says:

      sila google segera siapa redza minhat ye. dia memang pemes walopun tak banyak belakon drama. dia belakon sebab minat je. dia pilih skrip. bukan semberono je belakon cite sampah yg melambak tu. tu la jgn asyik tgk cite pukul tujuh tv3 je. hesy!

      0

      0
  18. Tomahawk says:

    melayu mcm hafiz hamidon ni oppurtunist, mentang2 selebriti, ada jalan nak buat duit buat je. kalau setakat nak caption2 ringkas hafiz tu kan ke dia dah buat dekat acc social media dia. siap printscreen sendiri post balik. nak buat buku buat betul2.

    redza minhat cakap mcm ni supaya org kita sedar yang korang ni asyik kena main je dengan selebriti2 yg kononnnya nampak nk buat baik/ ala2 alim, tp tebalkan poket sendiri. penunggang agama bak kata mat lutfi.

    0

    0
  19. Anonymous says:

    org x kreatif jer yg dok complaint mcm redza ni…
    org laki suke selfie mcm Awal Shaari ker, Sharnaaz Ahmad ker Nabil ker xpulak annoying erk Mek Ti… dh sbb xminat seseorg dok kecam org tu bajet alim… bkn kite yg menilai die alim ke x.. tu yg kt ATAS tu…

    0

    0
  20. Hamba Allah says:

    Dah2 tu…jgn bertelagah sbb diaorg. Hafiz Hamidon nak kuarkan buku ke biarle dia, kalau artis lain nk follow keluar buku pun xde masalah. Masing2 ada peminat, mungkin buku tu khas buat peminat diaorg. Kalau kita tak minat dia, tak perlu beli. Kalau buku dia x laku, penerbit yang rugi, kita tak rugi apa2 pun.

    0

    0
  21. orang_penting says:

    tak la minat kat si hafiz ni….tapi dia nk publish buku, terpulang dia lah…maybe dia tgk ramai yg like n share kot status dia ala2 puitis kata2 pujangga…so dia pun thrill2 lah, letak dlm buku n jual….kihkih….bior je la….aku pun sebenornya pelik gak…ramai yg suka share kata2 pujangga si hafiz nih….tp sekali lagi aku pikir….bior jela… :P

    0

    0
  22. aku says:

    stuju sgt dgn redza. perasan la hamidun tu
    ada ke yg lalu nk tgok muka dia stempek cm tu..
    kalau gmbr pmndangan, or selfie dr jauh okla
    kalu hensem cam captain america xpe gak

    0

    0
    • cik nona says:

      hamidun bapak dia la…hihih

      0

      0
      • kikikiki says:

        Aku tgh peka baca2 komen, scroll punya scroll sekali terjumpa komen kau CIK NONA terus aku berdekah. Apaa daa silap sebut nama bapak dia. Hahaha

        0

        0
  23. Tahi says:

    “Satu page satu perkataan boleh buat puisi” hahah mcm fynn jamal kan. Buku puisi tepi jalan tu sgt sampah!!

    0

    0
  24. anonymous says:

    Ala korg ni pun…klu xnk beli buku c apis tu, buku amran fans ok jg…
    jgn mare r…..gurau….

    0

    0
  25. Anonymous says:

    aku bkn dengki ke ap…tpi terus terang aku x minat le kat hafiz ni…dia ni lelaki..tpi suka sgt menyelfie..pas tu wat buku…org beli buku dia pas tu kna tengok muka dia..klau ensem x ap la gak…ad aura skt nk tengok..ambik gambo sengih2…dia ingt comei n ensem ke ap…dia x thu kita org tengok ni naik menyampah…

    0

    0
    • Oops says:

      Imagine acik2 setajah yg minat apiz ni.. Malam2 dok belek buku setiap mukasurat muka apiz mesti basah hahah!

      0

      0
  26. mania says:

    alahai gigi besi, im a fan of yours tapi in this case, its up to hafiz. dia yg keluarkan duit, kalau x minat, xyah beli..hehehe..lgpun, nowadays, nak buat buku senang sgt n murah..boleh refer Perpustakaan Negara.

    0

    0
  27. sara says:

    redza minhat… kalau kau nk buat jgk kau buat la… xde org kesah…. hafiz hamidun buat xguna duit kau sesen… xpaksa kau beli… xde sebut nama kau sikit pon… n xde kena mengena ngan kau pon… ade dio susahkan kau nk buat buku tu?????… kenape kau sebokkk… heran aku… kau sebok nk sindir2 org kenape… hafiz hamidon pon x kenal kau agaknyerrrrrr…

    0

    0
  28. sara says:

    dia punya suke la… kau xnk beli xpyh beli… ade dia paksa kau beli… dia hutang duit kau ke nk buat buku ni????… kau nk buat jgk kau buat la… xde org kesah… xpyh sindir2 org… pelik la… sikit2 nk sindir… padahal org tu xkesah pon pasal kau….. dengki ke ape?????

    0

    0
    • sedey says:

      dik…xde nye si redza ni nk dengki dik….kalau dia nk dengki xder nye dia pilih si hafiz ni tuk di dengki kan…baik dia dengki ngan org yg lg success. masalahnya sekarang ni kalau u faham betul2 maksud si redza ni, buku tu mcm dh hilang identiti. buku suppose mendidik. tp sekarang masyarakat pon dah xkenal karya2 hebat dek kebanjiran novel yg tajuk pon meloya…pastu buat pulak drama adaptasi novel meloya….jadilah drama meloya jugak….

      0

      0
      • sara says:

        aku mmg benci bila org lain buat kerja… xde kena mengena ngan dia… dia nk sebok2 sindir…. buku tu langsung xde kena mengena ngan dia…. kenape mesti sindir usaha org lain….????… xde org nk beli hafiz yg rugi…. ada org beli hafiz yg untung… so ada kena mengena ngan redza ni tak???… so kenape nk sindir…?????…. buku yg xmendidik byk lg kat pasaran komik ntah ape2… bahasa terang2 kelaut.. kenape redza x sindir…????? … sy x minat hafiz hamidon ni… cuma xsuka org yg suka memperlekehkan usaha org lain….

        0

        0
  29. pishangggg says:

    hafiz tu budak junior sekolah aku..x per la korang layan ler hafiz tu..utk aku sorry..

    0

    0
  30. huhuhu says:

    hehe sorry aku penah dgr gak nama Redza Minhat ni.. tp aku x rasa pun dia perli.. mungkin lah mcm sinis.. tp dia ckp kan Bestnya! tu mcm menunjukkan dia excited kot. myb dia terinspirasi dengan Hafiz hamidun.. kita je sibuk ckp dia perliii

    0

    0
  31. cik bedah says:

    btw…hafiz hamidun mmg sgt la poyo..penah praktikal..then dia ada la kdg dtg kt company tu…hari tu last day kitorang praktikal..anak midun ney leh ckp..korang xnk autograf ke?.
    weekkkkk xhingin pun…sbnr nya dia ney bajet bagus..artis suam kuku yang sendu

    0

    0
  32. Aku ttp aku says:

    Aku xpeduli, aku cuma nak ckp aku xminat lgsg dgn hafiz hamidun ni same ade di twitter, di facebook, apatah lagi di buku selpie cmni. Quotes deep pn dh xdeep dh.

    0

    0
  33. loyalmalaysian says:

    Dua2 pon poyos….Lelaki Melayu dah x de yang educated, knowledgeable dan x perasan ke? Adoiiii…..

    0

    0
  34. Evaah says:

    Ayat asik nak deep je keja… rimas aku jantan cenggini.

    0

    0
  35. Orang tengah says:

    Ok, yg ni WIN. Koleksi syok sendiri. Ada betul nya apa yg redza twit. Buat album buku muka sendiri.

    0

    0
  36. Anonymous says:

    mak aiii…klau pompuan tu menyelfie n wat buku aku rasa x kesah kot…tpi ni lelaki…mcm pelik je..pas tu tiap kali menyelak muka surat buku tu msti tengok gambo dia sdg tersengih..tersenyum…wat2 senyum..ala2 cam model gedik….klau ensem mcm syed muzafar ke..lakinya irma ke..ok la gak..ni x..baik2 nk buka buku jadi ttp buku d buatnya…patut le dlu heliza x nk kat dia ni..

    0

    0
  37. Cuba baca 'Blindness' -J. Saramago says:

    Org melayu rata rata statement yang observant sikit pun dah “deep”. Kita as a nation memang tak deep mana pun. Cuba duduk bersrmbang dgn kawan3 melayu ang..rasa conversation tu deep tak? Payah nak cari.
    Kalau kritik kata dengki. Aku setuju statement M kat atas tu. setakat ni ke level intellectual kita?

    0

    0
  38. me says:

    redza minhat ni kan pelakon cerita pisau cukur.

    0

    0
  39. supermalay says:

    irfan khairi pun 2×5 mcmni juga. selfie memanjang. selfie lbh over berbanding apa yg cuba disampaikan.. nak galmour atau apa tu. mnyampah!

    0

    0
  40. Anonymous says:

    sape tengok cite duda terlajak laris…ap y larisnya…heiiii…cite sampah n membosankn…nape aku tengok dlm cite ni zara zya mcm x de aura..x setanding masa dia berlakon cite mr arogant tu…x de cite lain ke…benci2..menyumpah seranah…pas tu sayang gile…heiiiii dh thu ending dia cam ne???????dia punya hero pn kaku…x best..aku tengok anis tu(y jdi kak nora) dh mcm mak org je..makin bambam..

    0

    0
  41. cikyah says:

    st time aku jmpa redza minhat ni ms tyngn perdana pisau cukur. senyum je manjang. ms tu dia x brp nk glamer lg kt tv ni. br nk up. nk mcm jns humble je. x de nk poyo2. aku sibuk amik gmbr ngan maya karin and x amik pn gmbr dgn dia sbb mmg x kenal lgsg. bila dh uo skit br rs..alahai, ruginya x amik gmbr dgn dia. good looking and mmg down to earth

    0

    0
  42. Orang tengah says:

    Lepas ni koleksi buku pick up line sepahtu gitew…
    “Awak..mna buku saya?”
    “Buku apa?”
    “Buku hati :D”

    0

    0
  43. Nur says:

    Buku mcm ni utk org yg bajet nk bace buku tp pemalas…ok per still bg option kt org.

    0

    0
  44. Anonymous says:

    Tmbah2 ank melayu k

    0

    0
  45. Anonymous says:

    Redza minhat ni skrip writer utk cinta 100kg. Kalau tak silap..dia pun ada share dlm playground productions..yang terbitkan filem Terbaik dari Langit.

    0

    0
  46. Mcmgedikjek says:

    Aku pelik apis amidun ni…asyk jiwang jek..
    Nmpk sgt kemaruk…dr lagu, smp wat buku..smuanye jiwang..bajet2 nak luahkan perasaan dia..geli aku tgok…budget2 alim..
    Pastu mnyengeh budget2 ensem…
    Tlongla sdar diri.
    G cermin diri tu…

    0

    0
  47. Annoyed says:

    Well said Redza Minhat ! We need more artist like him and Yuna.

    0

    0
  48. Anonymous says:

    ada betulnye jugak cakap Redza Minhat tu..
    Apiz hamidun kuat selfie…sama macam Mira Filzah..sikit2 selfie..aku menyampah dgn org kuat selfie 24 jam ni.
    housemate aku pun sama. Asal nk keluar rumah je selfie..selfie setiap sudut..tangga..depan rumah..dlm kete…pastu post kat FB insta. Sampah malas nk buang..tahu selfie je.

    0

    0
  49. Lyzzz says:

    Klako je bace komen masing2…org kuat selpie ni jenis narcissistic…yg obsessed pada diri sendiri..rasa diri tu hensem n hebat dr org lain….mcm mental gak aku tgk..tp aku mmg xberkenan la ngn hapiz midun ni….my auntie pnnh gi majlis kawen..kebetulan si hapiz ni ade…Pergh punya la sombong..ye la artis kan..bajet hot stuff…org Hadap sgt kt die….xleh blah awok die si adiela tu comeyy tp plizzz la pilih laki lain dik oii..xsesuaiii…awek comey jantan lak tergedik..haha..

    0

    0
  50. Yekeni says:

    Falsampah hidupnya. If kim kardashian can do it, so can I…

    Kenapalah i tak beberapa suka selfie ni…. Kalau tak, boleh terbitkan buku… “My selfie…. Ye ke ni?”

    You all buy ok….

    0

    0
  51. kakmona says:

    Adehhh hi3 hiburannn sgt hakak bace komen 1 1… btw redza ni blakon mmg sgt2 best. Dr pisau cukur smp drama iris (dia ngn sh amani) ke kil.. mmg klu hakak tau dia blakon hakak akan sorok remote drpd anak2 hakak keh3
    N that anak cik midun. Urghhh dr dia mula2 masuk unic smp ke jd solo smp ke ala2 komposer suam2 kuku.. hakak mmg meluat..
    Anyway redza ni bg kritikan membina la dol… igt senang ke nk buat buku.. xde org kritik..xde org komen… mcmana nk maju… huh

    0

    0
  52. cik nin says:

    betul tu k mona..tp sy nak tanya ni.. mmg buku tu penuh dgn selfie si apis ni ke?? kalau betul mmg ewwwwwww la jawabnya hahaha..giler perasan nak mam..kalau handsome takpela jugak…

    0

    0
  53. luls says:

    xcool nya laki ni. ayat jiwang mat rempit. muka dahla tak kacak. aduiyai. org gila je beli buku dia ni.

    0

    0
  54. Haha says:

    Aku lg snggup beli buku puisi kokping (TANPA SELFIE) drpd buku apis midon ni. pelis le.

    0

    0
  55. seruiii says:

    sukati la dia nk jual buku..jgn nak sekat rezki org..

    0

    0
  56. Juz my view says:

    I like RM..hensem,educated,berbakat.xperlu nk cari glamour or popularity.berkerjaya..ada class tersendiri.dan kritikan beliau..patutnya HH akan berterima kasih sbb buat marketing free pasal buku..tue dr org tak tau jd tau.HH..berbakat..sbb alunan zikir2.menenangkan diri dikala drive time trafic jem..syukur masih mgingati Allah..aperpun..i wish good luck to both of you..RM & HH..

    0

    0
  57. Music Mix says:

    Article Source: Lee Dennis a life long music
    enthusiast, writes CD reviews and is also the Medical Editor at Tulsa.
    These easy food recipes will do wonders if you try them at home.
    PAX is located at 337 SW 8th Street (directly under the 95 overpass
    the left), Miami, Florida 33130.

    0

    0