Written by AbangNara | March 12th, 2015

Setelah kecoh pertelingkahan faham dengan pengurusnya, Muhammad Arif Dollah yang dikenali sebagai AD, Tegar telah tampil memberi penjelasan tentang apa yang terjadi. Agak terkejut apabila Tegar mendakwa dirinya didera secara seksual oleh pengurusnya itu. Kenyataan tersebut diberikan oleh Tegar ketika membuat laporan kepada Komisi Nasional Perlindungan Anak (Komnas Pa) iaitu sebuah badan yang melindungi hak kanak-kanak di Indonesia.
tegar Antara kelakuan yang didakwa dilakukan oleh Dollah kepada Tegar ialah memaksa penyanyi itu tidur dengan hanya memakai seluar dalam, ingin menemani Tegar bersama dan beberapa lagi perkara. Kata Tegar:-

Di hotel setiap Tegar mau tidur pakai kolor nggak boleh. Kata Kak Arif kolornya lagi kotor. Jadi tidur pakai celana dalam. Dia ikut-ikutan juga pakai celana dalam. Kalau Tegar tidur suka deket-dekat, (maaf) nempel di dubur tegar. Setiap Tegar mau mandi dia juga nemenin

tegar

Dollah pengurus Tegar

Malah Tegar juga memaklumkan ada beberapa barangan seperti gitar laptop dan kamera turut sama hilang. Fuh!!! Dasyat juga dakwaan yang dilemparkan ini lebih-lebih lagi melibatkan budak di bawah umur. Sama-samalah kita nantikan penjelasan dari Dollah pulak. Sumber KapanLagi.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

41 responses to Tegar Dakwa Didera Secara Seksual Oleh Pengurus

  1. Anonymous says:

    geli aku.. pengurus gay.. dgn bdk2 pun jadi kan ko dollah!! samdoll btol..

    0

    0
    • Anonymous says:

      emmm, seremmm

      0

      0
      • Farisha Layola Loy says:

        pedophile la ni…choy.
        dah lah gemok…hidung kembang.

        0

        0
        • Lelaki Eurasian Dari Uzbekistan says:

          Kalau tegar pon boleh kena cmtu , takot nyaaa sy , sy ni dh la comel , gebu plak tu , booty plak kecik 2 cm diameter dari nicki minaj , rmbut sy plan blonde ( but im not as dumb as raja hemmah ) omg so scared !!! Omg ya tuhan lindungi lah sy yg tidak berdaya di bumi mu ini !!

          0

          0
      • Saiful says:

        nempel di dubur???? waduh. ini kes berat donk. lubang si kecil mana bisa ditusuk.

        0

        0
        • minah says:

          Di hotel setiap Tegar mau tidur pakai kolor nggak boleh. Kata Kak Arif kolornya lagi kotor. Jadi tidur pakai celana dalam. Dia ikut-ikutan juga pakai celana dalam. Kalau Tegar tidur suka deket-dekat, (maaf) nempel di dubur tegar. Setiap Tegar mau mandi dia juga nemenin..

          adoooiiiii apa punya turr la mamat nih………….. samdolll btoi

          0

          0
    • Anti PKR says:

      Geng2 si Anwar Ibrahim gak ke???

      0

      0
      • Anonymous says:

        knape anwar je???
        dalam msia ni anwar je ke yg salah?
        menyampah….tak abis2…ce fokus sket…
        jgn koje nk mempitnah je….

        0

        0
        • Saifools says:

          berjalan dgn penoh bangga , dan katakan dgn yakin , ” ya mmg saya telah dijolok anwar “

          0

          0
      • abcde says:

        haishhh tak habis2 fitnah Anuar. Kau ada bukti yang betul2 sahih ke? Kau tak takut dosa eh.. Tak pasal2 pahala kau bagi kat pak cik Anuar.. came on lah.. :)

        0

        0
  2. nonononononn says:

    first?

    0

    0
  3. Corse 848 says:

    Kalau betul seperti didakwa..memang sampai hati la..budak tu cari rezeki untuk tolong family dia..ramai org mcm ni..ambil kesempatan atas kesusahan org lain..selera lain mcm plak tu..

    0

    0
  4. Anonymous says:

    bodoh jantan gay ni

    0

    0
  5. sentap says:

    rupe tu dah la takde. dgn perangai lahanat gitu elok kene lenyek je. bodoh bertingket-tingket, bangang bertubi-tubi

    0

    0
  6. caroline says:

    gaiseee… please jangan melompat k.

    aku bukan sokong pengurus (xde faedah pun utk aku) tp before korang pecaya, pls remember that cerita sebaliknya kita tak tau. since tegar dah report ke tempat yg sepatutnya, the exmanager pun patut diberi peluang utk bela diri.

    0

    0
  7. hantu longkang says:

    tgk muka pengurus pon dah macam nyah+gay..macam ni gaya nk percaya??oh noooo ngeri

    0

    0
  8. gelitengokdollah says:

    eee geli tengok dollah hodoh ni

    0

    0
  9. burn says:

    kadang mungkin bukan gay tapi asal buat modal gesel2 kerna nafsu..dah byk kes2 gn haiwn gn mayat ..dunia & nafsu

    0

    0
  10. Anonymous says:

    maklimlah…nk ehem2 ngan pompuan…pompuan pun x selera…
    nak jd gay.. gay2 n pondan2 pun x hingin
    terpaksa la lepas ngan budak2 yg x tau apa2 nih…

    0

    0
  11. Anonymous says:

    typo : maklumlah

    0

    0
  12. kemek says:

    scary nya..dah la bibir tebal, agak2 la wei..klu tk tahan pn p la cari azwan ali..ni budak kecik yg ko nak keje kan

    0

    0
  13. Mcm2 doh says:

    Dollah lbih ssuai stu hotel ngn AA..bukn budak yg nk cr ssuap nsi tuk kluarga.x amanah nma nya tu..faham Dollah.

    0

    0
  14. Anonymous says:

    memburukkan nama malaysia je laa.. adoi.. no comment.. tak tau cerita sebenarnya.

    0

    0
  15. anti-pedobear says:

    kesian tegar

    0

    0
  16. Mat K says:

    kerja tu biarlah di jalan yg halal..

    0

    0
  17. suka komen says:

    rosak..rosak….
    eeeee…seram den tgk muka dia ni….

    0

    0
  18. yayazhamila says:

    he even looks like a pedo!

    0

    0
  19. pipipipoo says:

    Jgn kutuk psl fizikal org..tu mknenya kutuk ciptaan Allah.. Tp klo btul gtu prangai dia mmg ptt dikutuk gak la…wakaka…hakkptuii

    0

    0
  20. pink says:

    yg pastinya budak2 x pndai menipu

    0

    0
  21. Anonymous says:

    Tgk muka pun dah tahu..pondan..mmalukan msia jer

    0

    0
  22. Anonymous says:

    Kalau org msia ni jumpa mana2 mmang kna lanyak kau gay ..lucky u r Singaporean

    0

    0
  23. Anonymous says:

    Memang ramai yang kesian pada Tegar kerana dia bekas penyanyi jalanan. Tapi dalam bab fitnah memfitnah ni kita tidak boleh percaya bulat2. Tegar mungkin tidak tau apa2 tapi orang yang merancang segalanya menggunakan Tegar untuk kepentingan diri mereka. Pelik juga, kenapa baru sekarang Tegar bersuara setelah sekian lama. Selalunya jika ianya benar berlaku, dari awal lagi Tegar sudah buat report Polis. Dulu kata passport di ambil bekas pengurus yang kini berada di Malaysia. Kalau benar passport ada pada bekas Pengurus macam mana Tegar boleh dapat balik ke Indon. Adakah diseludup balik ke Indon. Malah bekas Pengurus Tegar sendiri kata dia sudah lama tak menjadi pengurus Tegar lagi.

    Jika benar apa yang Tegar kata walaupun setelah berbulan2 ianya berlaku, memangla kesian tapi jika ianya semata2 fitnah untuk mendapat perhatian dan tagih simpati dari Malaysia, memang tak patut. Maklumla Tegar sekarang hanya mengharapkan simpati pihak Malaysia kerana di Indon sudah tiada job.

    0

    0
    • Gayah Style says:

      Ya mungkin fitnah, mungkin betul.
      Tpi klau nk kata pelik sbb baru skg bgtau tu, xde yg pelik pn, berapa bnyk kes di dunia ini yg bendanya dah lama berlaku tp amek masa nk bgtau/report. Situasi setiap mgsa lain2, mgkin x brani, mgkin xnak memalukan tp bila dh mnjadi2 mgsa xtahan, mgkin xde peluang, mcm2 lg. Lbh2 lg tegar ni bdk2, amek msa nk faham setiap tindakan pngurus dia. Dh la lelaki mcm dia, buat mcm tu, ingt budak2 tau sgt ke hal2 Gayah gitu. Mgkin bila dh tau pun, xbrani nk kecoh kt sape2.

      0

      0
    • Anonymous says:

      passport hr ni kena ambik, esok blh buat baru. then blh blk indon. ape masalahye?

      0

      0
  24. Anonymous says:

    Ek eleh budak skg pib pndai mnipu.. tgk gak la background tegar tu dr sampah.. sampah ttp sampah

    0

    0
  25. PRIVATE says:

    Bodohnye manager tegar ni budak kecik pun jadi.. yg pelik tu org dewasa nak suler budak kecik.. muat ke nak masuk dah laa kecik.. kang menangis tegar tu sakit2.. adoii mesti time tu time bahagia AD dpt lepas kn nafsu

    0

    0