Written by AbangNara | December 26th, 2013

Lana Nordin ialah seorang wanita yang mempunyai pendirian yang tersendiri. Respek dan kagum Abang Nara dengan Lana yang akan meneruskan hasratnya untuk berubah menjadi seorang muslimah yang baik walaupun perhubungannya dengan Johan As’ari sudah tamat. Ternyata, Lana bukan mahu berubah kerana Johan, tetapi kerana kemahuannya sendiri. Tahniah Lana!!!

lana nordin berubah

Berkata kepada Mstar Online, Lana menerangkan yang hasrat ingin berubah sudah pun tersemai di hatinya sebelum bertemu Johan. Kata Lana:-

Sebenarnya saya mahu berubah ke jalan yang diredhai Allah sebelum mengenali Johan lagi dan saya beritahu hasrat itu kepada Lisdawaty. Jadi, apabila Johan bersungguh-sungguh mahu memperisterikan saya, terus saya anggap dialah yang akan membimbing saya. Tetapi apabila keadaan sudah berubah (putus cinta), saya tetap akan teruskan niat untuk menjadi muslimah yang baik

lana bertudung

Alhamdulillah. Abang Nara pasti hasrat Lana Nordin pasti disenangi orang ramai dan akan dipermudahkan. Entah-entah di kala sedang berubah, akan ada hati lelaki yang terpikat pada dirinya. Dan mana tahu lelaki tersebut benar-benar jujur dan ikhlas mahu membimbing Lana. Sama-samalah kita doakan. Teruskan perubahan anda wahai Lana Nordin.
lana bertudung

P.S: Abang Nara suka sangat dengan koleksi pakaian daripada www.misclaire.com. Bukan apa, walaupun berbadan besar, anda akan tetap nampak elegan dan bergaya dengan fesyen mereka. Saiz paling besar dijual sehingga 8XL. Malah MisClaire siap ada buat “outdoor shooting” untuk tunjukkan bagamana pembeli boleh gayakan pakaian mereka ketika di luar. Jangan lupa follow Facebook Misclaire dan Instagram Misclaire untuk mengetahui produk terbaru dan promosi terkini mereka.

116 responses to Tanpa Johan As’ari, Lana Nordin Tetap Teruskan Hasrat Berubah

  1. miss orange says:

    Alhamdulillah.. moga terus istiqamah..

    0

    0
    • Kak Dibah says:

      alhamdulillah dik.. sejuk hati akak dengar.. moga hijrah adik dirahmati.. :)

      buat Johan.. jgn menjanji sesuatu yg tak pasti… akak terskodeng IG mak johan td.. rasa syukurnya amat la sgt bila dia berpelukan dgn johan.. mcm lana buruk la sgt… ingat! anak awak dh mainkan perasaan perempuan dan bukan sorg perempuan yg pernah terlibat..

      buat ibu johan.. pakai tudung nampak leher takde beza dgn perempuan seksi pakai skirt nampak paha.. sama je timbang dosanya.. :)

      0

      0
      • kikilala says:

        All the best Lana! Perempuan yang baik untuk lelaki yang baik and vice versa. Johan totally did not deserve you sebab dia tak baik mane pon.. perancangan Allah adalah sebaik-baiknya.

        0

        0
        • Abang Mat says:

          alhamdulillah.. abg mat pun dah start suka kat lana.. kalau johan tak nak abg mat sanggup.. insyallah.. abg mat sudi bimbing lana.. cuma abg mat ni terlajak.. umur pun dah dekat 40.. kalau lana sudi abg mat beribu kali sudi.. johan jgn pula patah seribu nanti ya..

          0

          0
        • jijie says:

          actually perhubungan tak direstu keluarga ni dah biasa sgt dikalangan artis mahupun dunia luar.. pokok pangkal diri sendiri.. kalau rasa nak kekal lama sampai ke jinjang pelamin yg si lelaki pandai2 la pujuk hati family.. insyallah.. mak mana yg tak syg anak… tgk fasha.. tp lama2 mertua terima juga.. skrg bukan zaman kasim selamat.. istilah “restu keluarga” mmg penting tp kalau takat kawen dgn restu keluarga tp porak peranda akhirnya time tu nak salahkan siapa?

          johan.. ko ni buat malu lelaki je.. kalau ko minat sesuatu patut ko usaha..tanpa usaha tiada kejayaan.. ni ko tak usaha lg ko dah mengalah dgn alasan keluarga tak restu.. ko pernah bersunat ke tak sebelum ni? musykil aku..

          0

          0
        • whatever lah says:

          ignore jer Johan tu, ramai lagi kat luar sana yg boleh bimbing Lana ke jalan Allah, islam tu mudah…pintu taubat sentiasa terbuka untuk hambanya tak kira pangkat atau darjat

          0

          0
        • Anonymous says:

          masa aku tengah scroll2 ke bawah, ak ingat gmba yang ada pmpuan gemuk tu ada gmba lana nordin bertudung duduk kt tangga. buat suspen je gmba2 iklan nara ni.

          0

          0
        • Neeolga says:

          Masih ada cinta ? hehehehehe

          0

          0
        • Lana Nurdin Mat Top says:

          Johan ni tak de buah zakar…jantan dayus sedayusnye. podahhhhh !!!!!

          0

          0
        • hantu raya says:

          aku suka sgt kalau Lana kahwin dgn Syamsul Yusof, rasa mcm happy jer kalau dorang betul2 jd husband n wife

          0

          0
        • Fakka says:

          PAYUDARA BESAR BUKAN JAMINAN UNTUK HUBUNGAN YG BERKEKALAN !!!! :D

          0

          0
        • Didi says:

          Korang baca rotikaya entri johan asaari. Ya allah. Aku baca pun sumpah seranah ko tau tak. Boleh dia kata “dia dengan lana nordin hanya kawan biasa, tak pernah bercinta” kepala bana kau. Nak aku tunjukkan link link blog cerita pasal cinta haprak kau tu????! Konon panggilan sayang mendelah. Gadis pilihan doa Depan kaabahlah. Sumpah otak mereng anak dato ni. Eloklah mainkan perasaan wanita. Taulah mak kau tentang habis habisan cinta korang dua tp tak bermakna lepas putus tu ko boleh hncurkan hati org??!!!! Ngok samdul. Astagfirullah. Kalau mcmni perangai kau, sekor betina pun taknak dkt kau. And tolong berhentikan lakonan imam muda kau tu. Perangai tk serupe imam ko tauuu tk!!!

          0

          0
        • sobat-sobat says:

          johan ni kaki kencing anak dara org.. berselindung hanya pada kata2 dakwah dia yg dah mcm alim sesgt tu..

          0

          0
        • K.A.A says:

          berubah kerana Allah lebih baik… x pyh johan bimbing pon lana boleh.. johan tu mmg x baik pon… main2 kan perasaan org je reti..

          0

          0
        • Olga Nyah Rempit says:

          lelaki semuanya sama….tak de pendirian.
          sangkak.

          0

          0
        • Ari2 Berani says:

          Boleh percaya ker betina nie..??? hurrmmmm…

          0

          0
        • lynn says:

          nak menyimpang sikit, boleh?

          kalau model plus-size tu tudungnya dilabuhkan sikit menutup dada akan bertambah manis :)

          0

          0
      • akak elle says:

        akak, apa ig mak johan? nak skodeng.

        0

        0
      • dena says:

        tak baik kan wat macamtu… makcik tu pun kalau tak bekenan pun tak payah la mcm dapat satu rahmat besar bila anak die tak jadi nk kawen ngan lana… cukuplah meeting2 ngan family je…dah la anak jantan die yg baik sgt tu siap lamar lana..kluar ngan family lana, sekali bila dah tak nak mcm org tu ngan family die takde air muke je…

        kenapa tak buat doa selamat ke makcik firdaus?

        0

        0
      • ieaz says:

        kak dibah…..saya sokong anda……

        0

        0
      • gegurl says:

        Sokongs kak Dibah… Johan nih dari Izreen, Nabilah, Shila Amzah n Lana Nordin nih nmpk sngt dia yg mcm kejutan budaya.. suka sngt perasan bagus bila mendekati artis2 nih xterkecuali bila berlakon dngn Fasha Sanda dulu.. now Rita Rudaini plk katenya.. mmg perasan sangat tuh.. Wahai mak Johan, jaga lah anak awak tu bebaik jgn biarkan terus menjadi Lelaki Buaya okeh ;-)

        0

        0
      • MINA says:

        AKK KE ADIK POMPUAN JOHAN YG BLAKON TU…SEKSI JGK…TDEDAH JGK…
        HAIHLA… NK MENANTU PERFECT SGT KE MAK JOHAN? SHILA DULU PON SEKSI,BPELUK BAGAI NGN SHARNAAZ…SAME JGK… CUMA MAK JOHAN XNMPK MUNGKIN?? OH YE, SHILA KAN MHARUMKAN NAMA NEGARA….”MENANTU SY LA YG ORG SHANGHAI PUJI2 TUU…”

        0

        0
      • pasal says:

        apasal salahkan maknya. Anak yang buat pasal.

        0

        0
      • Okliz says:

        ape ig mak dia. nk tengok jugok. heeeeee

        0

        0
    • Olga says:

      I PON INGAT LANA NORDIN GAK YANG POMPUAN GEMUK BERTUDUNG KAT TANGGA TU KALAU SCROLL LAJU2 WAKAKAKA

      0

      0
      • peanut says:

        olga, aku ingat pompuan tu mak johan. tututtut.. baca, iklan rupanya. hang saja buat camtu ke nara? bagi suspen org…

        0

        0
    • yml says:

      Alhamdulillah. Mudahnya Allah nak bagi hidayah pada org yg Dia kehendaki.. Dulu bukan main lagi orang kutuk Lana, mungkin asay antara org2 tu. Walaupun tak tulis komen, tak mengumpat dgn kawan pasal Lana, tp dalam hati Allah dan saya je yg tahu. Saya minta maaf Lana. Manalah tau dlm hati tu terlintas macam2 masa tgk gbr Lana. Moga Allah bagi saya kesempatan untuk saya minta maaf dgn Lana depan2.

      0

      0
    • Miss F says:

      To Lana : Alhamdulillah Allah sentiasa bersamamu :) To Johan : henti2kanlah mempermainkan perasaan perempuan.

      0

      0
    • Miss F says:

      to lana : alhamdulillah Allah sentiasa bersamamu to johan : henti2kanlah mempermainkan perasaan perempuan.

      0

      0
  2. JambuSangat says:

    Lana..keep move ok..xde ape special pon mamat muke keme tu..harap tittle anak datuk datin je..cari la yg betul2 bole bimbing awak bkn just ckp kosong je..
    perubahan pada diri awak tu kami sentiasa sokong ok..caiyokkk!!

    0

    0
  3. lona says:

    okey..lain kali jgn percaya lelaki yg baru kenal 3 hari terus ajak kawin

    0

    0
    • mawar berduri says:

      tpp zafran suami poziah ghous 2 pon baru kenai.. elok jer deme kawin…. johan 2 yg problem nya..

      0

      0
      • zaia says:

        Johan tu problem.
        pendirian tak tetap,satu hal.
        pastu buat apa2 keputusan pun semudah ABC dan secepat kilat,dua hal.
        tiga hal dn empat hal belum masuk list lagi tu.sekian

        0

        0
  4. zana says:

    Alhamdulillah…

    0

    0
  5. Alhamdulillah… teruskan Lana hasrat murni tu.. mana tau.. dpt jodoh yg baik lps ni.. mcm Diana Amir.. lps jer berubah trus dpt Suami yg baik… go girl.. u deserve someone better n not a PLAYER!! :) :)

    0

    0
  6. Sotong Hitam says:

    Dari tak suka LN kerana penampilannye jadi suka pulak…harap2 LN betul2 akan berhijrah utk kebaikkan…semoga kite semua dpt menyaksikannye…..niat baik jgn tunggu lame2 ooiii

    0

    0
    • nona says:

      Kan? Memula anti dengan dia ni..tapi bila dah jadi camni rasa respek pulak. semoga kekal dengan pendirian. biorle johan tu jadi bujang lapok..kiki

      0

      0
  7. ngokngek says:

    terkejut aku bila scroll bawah tgk ada perempuan baju biru plus size dok kt tangga..aku ingat ada kaitan ngan Lana tadi…huhu nara pun asing kan la iklan ngn cerita apa daaaaa…wat aku sentap je tetiba…

    0

    0
    • Anonymous says:

      ye la ngokngek…aku buka BN ni terus jer muka pompuan ni keluar….sentap gak aku n berkata d hati siapakah beliau…..

      0

      0
    • blurkk says:

      hahaha.. sama la.. aku pun terkejut.. mula2 aku ingatkan lana nordin versi gemuk ke ni apa? rupa2nya iklan daaa.. hahaha

      0

      0
  8. ida says:

    Alhamdulillah Lana…walaupun sabelum ni saya tak berapa suka dgn kamu….tapi kini saya sokong penghijrahan mu. Jangan disia2kan hidayah yg Allah kurniakan buat kamu. Doa saya semuga Lana cekal menghadapi segala dugaaan dari Allah dan menjadi muslimah yang beriman dan bertaqwa…Insya’Allah. Jodoh itu rahsia Allah…akan datang seorg insan yg bernama lelaki yang akan menjadi Khalifah buat mu. Muhasabah diri dan rajin2lah berdoa kepadaNya. Sekian maaf zahir dan batin.

    0

    0
  9. rynna says:

    Tuhan dah membantu kamu Lana..

    1)Dia dah tunjuk awal2,perangai sebenar Johan sebelum terlambat(kawin)..
    2)Dia sentiasa membuka ruang utk kamu bertaubat..
    3)Insyallah,Dia akan jodohkan kamu dgn lelaki yg jauh lebih baik dan layak..

    0

    0
    • rahmat says:

      kan Lana, bila pilih nak berubah, lihatlah rahmatNYA.
      dulu orang kutuk
      sekarang orang sayang dan mendoakan yang baik2.
      itulah NIKMATNYA bila kita pilih jalan kembali kepadaNYA.
      orang akan lupa segala noda hitam
      kerana taubat akan menghapuskan segala dosa.
      Tahniah.

      0

      0
  10. apple says:

    lana ni takde famili ke
    nape famili die tak backup die

    0

    0
  11. SJ2 says:

    BAGUS LANA..aku yg dulu xsuke die pn trs suke skrg..aku bc kt roti kaya td..johan kate xpernah letak ape2 status ngn lana..siot..dh ko lamar kate xde ape2 plak..hish.xsuke laki mcmni…

    0

    0
  12. bobo says:

    alhamdulillah..sbnrnya dh agak dh johan akan buat lana mcm ni..sb ari tu lam melodi bila org tnya bila nak kawen, asyik2 ckp walau apa pun takkan mlukakan ati ibu, takkan buat ibu menangis, saya akan dahulukan org tua..dari situ dh nampak dah yg johan mmg dh xnak ngan si lana ni dgn alasn ibu dia…masa pas jupa 3 ari trus nak mlamar lana tu apahal..mmg dasar lelaki suka mainkan perasaan org…dr pike si shila yg syok sdiri, skrg aku rasa johan mmg dh ayat shila lebih2 tat’s why shila thegeh2..huhu..

    0

    0
  13. melati says:

    Aku bangga sebab tak kenal siapa Johan Rajalawak ni, Rakyat Malaysia yg berjaya tak kenal kasta2 yg bernama Johan As,ari @ Johan Raja Lawak.

    0

    0
  14. Olaf says:

    bagus la mcm tu lana….kami ttp sokong awak….tengok mcm diana n irma…dulu dia org seksi gak tpi skg dia org dh berubah……makin suka plk tengok dia org sekarang wlpn dulu sy memg x minat dia….harap2 lana pn mcm tu ye…..mgkn ada hikmahnya awak x jadi ngan johan…dari dlu lagi aku sdh x percaya kt johan ni….dh agak dh..johan ni mulut manis tpi hati dia busuk…suka mainkan perasaan pompuan….

    0

    0
  15. melati says:

    Aku bangga sebab kenal Lana Nordin yg tabah.

    0

    0
  16. Makcik Propa says:

    Berubah la Lana, sampai bila nak hidup melawan arus. kita ni hidup sementare je. Kita ibarat beburung yang singgah di suatu tempat sebelum pegi ke alam abadi. Semoga Lana terus istiqamah. Inshaallah.

    0

    0
  17. Habibah Jaffar says:

    Assalamualaikum. Saya bangga dengan keputusan Lana Nordin dengan hasratnya untuk berubah. Saya juga harap Lana Nordin akan dapat pengganti “douchebag” tu dengan seorang lelaki yang lebih bertanggung jawab, terutama sekali seorang lelaki yang hormat kaum perempuan.

    0

    0
  18. Aku says:

    x ap gak si lana ni x jadi ngan si mamat poyo tu…kalau jadi ngan dia nti lana berubah d katanya pasal si poyo tu…mane le tahu pas ni lana akn bertemu ngan lelaki y benar2 ikhlas nk melamar dia…wat lana..lana ni cantik gak bila pakai tudung…

    0

    0
  19. Anonymous says:

    tengok…ternyata y si mamat poyo tu suka mainkan perasaan pompuan…bukan satu pompuan jer…dh ramai..dia ingat dia tu ensem sgt ke…kalau setakat anak datok jgn nk berlagak la ko johan….org lain pn ad y anak datok juga..tpi x le perangai dia org busuk mcm ko….memg terbukti y si mamat poyo ni biol…

    0

    0
  20. Anonymous says:

    aku ingatkan tadi pic y pakai baju biru tu mek kelante….aku ingat dia dh gemuk balik….rupa-rupanya model baju…caya la….

    0

    0
  21. taik ayam says:

    Say what people like to hear.. u will receive a lot of compliment.. doesnt care if it real or fake..
    Kalau fight for love, jadilah afiq muiz,
    Kalau fight for mom, jadilah johan..
    Moral of the story, tak payah share apa apa dengan sesiapa.
    Chow!

    0

    0
  22. Anonymous says:

    lana…awak akn lebih ramai peminat kalau awak berubah….percaya la…

    0

    0
  23. raiecai says:

    SEMOGA ALLAH LEBIH MERAHMATI KEHIDUPAN MU LANA SELEPAS INI..Amin2
    BARAKALLAH..

    #Utk JOHAN,, DUNIA BERPUTAR IBARAT RODA.. WHAT U GIVE , U GATE BACK . !!

    0

    0
  24. mas says:

    ?~ Hari ini mungkin dia TIDAK BERTUDUNG, esok lusa mungkin dia adalah yang paling IKHLAS MENUTUP AURATNYA..
    ?~ Hari ini mungkin dia seorang yang KAKI MENGUMPAT DAN MENCELA, esok lusa mungkin dia adalah yang PALING LEMBUT BICARANYA..
    ?~ Hari ini mungkin dia seorang yang INGKAR kepada Allah SWT, esok lusa mungkin dia adalah yang PALING ISTIQAMAH melaksanakan QIYAMULLAIL kala kita semua sedang LENA..

    p/s : Kita TIDAK PERNAH TAHU danTIDAK AKAN TAHU..tugas kita bukan me’NERAKA’kan orang..tetapi, MENGAJAK MANUSIA ke jalanNya dan SALING MENDOAKAN..maka, JANGAN HINA permulaan seseorang kerana kita TIDAK TAHU bagaimana PENGAKHIRANNYA..??

    0

    0
  25. mas says:

    ?~ Hari ini mungkin dia TIDAK BERTUDUNG, esok lusa mungkin dia adalah yang paling IKHLAS MENUTUP AURATNYA..
    ?~ Hari ini mungkin dia seorang yang KAKI MENGUMPAT DAN MENCELA, esok lusa mungkin dia adalah yang PALING LEMBUT BICARANYA..
    ?~ Hari ini mungkin dia seorang yang INGKAR kepada Allah SWT, esok lusa mungkin dia adalah yang PALING ISTIQAMAH melaksanakan QIYAMULLAIL kala kita semua sedang LENA..

    p/s : Kita TIDAK PERNAH TAHU danTIDAK AKAN TAHU..tugas kita bukan me’NERAKA’kan orang..tetapi, MENGAJAK MANUSIA ke jalanNya dan SALING MENDOAKAN..maka, JANGAN HINA permulaan seseorang kerana kita TIDAK TAHU bagaimana PENGAKHIRANNYA..??

    0

    0
  26. Invisible Me says:

    Moga dia terus kuat untuk berubah.

    0

    0
  27. pandangan says:

    tak payah cerita jauh.. Kisah cinta antara abil & johan.. putus di tengah jalan.

    Itu satu pengajaran buat Johan yang Ibu dia tu tak suka dan xleh terima Wanita yang status Seksi..

    Jadi si Johan tak perlu buang masa cintan cintun dan meluka kan hati mana2 wanita kalo tak tau perjuang kan cinta.. Sheila Hamzah da dalam hati parents Johan.. no need to find and chose.. da ready pun da.. tinggal nak nikah saja..

    I myself a mother of 2 grown up Man and I always set my mind : Sayang anak kita jangan sampai ia merasa terkongkong. Apabila dia kecewa dalam hidup oleh kerana terlalu patuh dan mengharap terbaik ia akan menyalah kan Kedua orang tua nya.

    Lebih baik kita didik nya bukan saja dengan agama tapi juga didik untuk percaya pada yang satu dan redha dalam hidup bukan mengokong demi harga diri.

    Di meletop pun sheila cakap yang Johan mintak maaf pada ibu Sheila Hamzah.

    0

    0
  28. kikikih says:

    lana nmpak seksi tp actually die ok. johan n shilalat, nmpk baek tp aty nye teeeettttttt!

    0

    0
  29. zul says:

    ha8 ha8 ha8 lawak komen korang tentang aweks kat tangga tu,,, kesian dia abg nara tak pasal yer jadi bahan ,,aku pulak ingatkan enot tadi ha8888\

    0

    0
  30. kak wok says:

    mereng aku rasa dak johan ni….cam ada skru mana2 yg longgar je…eee

    0

    0
  31. abe gagoh says:

    Klu btol c lana ni nak bertudung Alhamdulillah…4 sure berebut lelaki nak..da cnfm2 taw body die hot..wlupon da bertudung litup in future..yg ruginya just da cnfm2 xda dara la minah ni..haha..

    0

    0
    • mek says:

      abe gagoh ni teruna lgi ker?

      yg psti org laki poyo la yg suka hisap dara gadis, kan..

      0

      0
      • abe gagoh says:

        Eh hello mek!! Bkn slh laki poyo yg hisap dara gadis..jntn ni if da betina bg line x kan nk tgk jee..klu yg betina x melayan x jadi laa..dara 2 tersepit n tersorok..klu yg betina x mengangkang x dpt la…betina y bodoh je cair ngn ayat2 manis jantan mcm c johan ni..da sah2 dpt tutt c lana ni..sehidup semati konon..puuiihh!!

        0

        0
        • masih gadis says:

          eleh.. kalau pmpuan tak mengangkang pun, pakai tudung, tutup aurat sekalipun, kalau dah namanya lelaki…. lelaki yg pandai bermain kata, yg manis kata2nya, selagi tak dapat…… tp bila dah dapat, dia blah.. lelaki sial!

          tak tau la mna nak cari lelaki baik zaman skrg ni… abe gagoh, out of the list.. !:-P

          0

          0
    • Anonymous says:

      abe gagoh…dara xmenjamin kebagiaan dalam rumah tangga k..yg penting hati untuk berubah kerana Allah Taala. terima kasih

      0

      0
  32. zuuuu says:

    Kalau betul2 Lana nk berubah, x perlu tunggu laki2 untuk membimbing dia…ceramah2 ugama banyak diadakan di masjid2 di Kl tu. Hadirkan diri disitu…dan carilah ilmu agama sendirian, esok dalam kubur pun sorang juga…

    0

    0
  33. pretty in me says:

    Lana Nodin says :

    “…dunia belum berakhir…bila kau putuskan aku… masih banyak teman-temanku di sini
    menemaniku…”
    yg pnting, Allah brsamaku :-)

    0

    0
  34. HumbleHut says:

    tak payah cerita jauh.. Kisah cinta antara abil & johan.. putus di tengah jalan (senyap).

    Itu satu pengajaran buat Johan yang Ibu dia tu tak suka dan xleh terima Wanita yang status Seksi..

    Jadi si Johan tak perlu buang masa cintan cintun dan meluka kan hati mana2 wanita kalo tak tau perjuang kan cinta.. Sheila Hamzah da dalam hati parents Johan.. no need to find and chose.. da ready pun da.. tinggal nak nikah saja..

    I myself a mother of 2 grown up Man and I always set my mind : Sayang anak kita jangan sampai ia merasa terkongkong. Apabila dia kecewa dalam hidup oleh kerana terlalu patuh dan mengharap terbaik ia akan menyalah kan Kedua orang tua nya jika mereka gagal.

    Lebih baik kita didik mereka dengan agama juga percaya pada yang satu dan redha dalam hidup bukan mengokong mereka kerana status.

    Pandangan saja.

    0

    0
  35. nok gebuzzz says:

    semoga lana terus kan perubahan…..Insyaallah,jodoh tu ada nnty!kepada johan ko mmg lelaki yg x d pendirian ttp….,mmg malang sape yg nak kan ko!!

    0

    0
  36. Langit Itu luas says:

    abe gagoh khadija r.a tu bukan dara tapi janda dipandang mulia oleh nabi saw Dan Allah swt. Bermakna dara tu bukan criteria untuk menjadi isteri Yg baik. Dan Bukan criteria untuk menjadi penghuni syurga. Baik kau pegi kuliah or visit u tube ceramah uai. Kau ni mengalah kan orang berilmu alim judge orang

    0

    0
    • abe gagoh says:

      Klu jnda 2 da trg2 la xde dare mak nenek oii!! Sekurang2 nye jande pnh nikah..n weols tau dara die diambik secare halal.. yg kes c lana ni mmg xley diterima la kan..da sah2 mak johan xberkenan..yg ko sentap lebih2 ni mst kompom ko pon same da x de dare kn??nk bekap si lana lebih2 plak!

      0

      0
  37. Peminat ABG NARA says:

    Tahniah JOHAN ASAARI..
    TERNYATA ANDA BUKAN JOHAN yg sebenar..

    Mungkin skdr nama dalam IC aje yg JOHAN .
    Hakikatnya  anda ada lah seorang PENGECUT..hahhahahahahhahaa

    Nasib BAIK ABG NARA ni pegang pada janji nya .
    Dia senantiasa post kan yg terbaik utk kita baca par sini .
    Aku lebih respek ABG NARA dari JOHAN ASAARI.

    0

    0
  38. dianza says:

    semoga hidup lana diberkati oleh ALLAH S.W.T…to johan…udah2 ler dgn sikap poyo awk tu..semoga johan juga diberikan petunjuk..

    0

    0
  39. nina says:

    terkejut aku tajuk dia tadi memula ok la, scroll terus ada iklan misclaire.. ingat tadi memula Lana terus berubah..>>> gambar comel baju biru. hahaha. maaf bukan nak persenda. dalam fb ramai komen gambar model misclaire tu bajunya agak ketat. sian model kena kutuk. Utk Lana, teruskan untuk berubah, dan moga jumpa lelaki lagi baik. Allah dah sedia yang baik utk kita. banyak-banyak doa dan solat. insyaAllah. :-) kalau dah ada niat baik, Allah akan bantu.

    0

    0
  40. jiji says:

    firstly i don’t judge people. to Lana, bila Allah uji kita, itu tandanya Allah sayangkan kita n nak kita dekat dengan Dia. yakinlah setiap yang berlaku tentu ada hikmahnya. Allahlah perancang terbaik dalam kehidupan kita.

    0

    0
  41. johan koya says:

    menyampah betul ng johan koya ni.., lpas tu kau statement ckp setia menunggu shila pulak.. koling pari betul, sakit pulak ati aku terbaca… eeeeeeeeee. mak ng anak same je.. bsyukur konon.. huh !!! pathetic family ever !!!

    0

    0
  42. cicaq chantek says:

    tolong la JOHAN, jgn terlalu mencari kesempurnaan kalau awak sendiri tak sempurna.. to mama johan also, kdang3 org yang kite pandang buruk or pandang rendah esok lusa dia la yang berada kat atas kite ~ paling baik dr segala keburukan yg selama ini kita jangka ~ no words ! jgn pk skrg pangkat kite kat atas kite terlupe yg suatu hari nty kite kat bawah ~ SEDIH! to LANA, we owez support u ~ buktikan, awak bukan seperti yg mereka sangka..

    0

    0
    • damai says:

      Kenapa semua nak salahkan mama johan. tahu tak kenapa dia x blh terima. come on baru kenal 1 bulan baru parents ckp tak setuju dah give up. Ibu mana yg tak setuju if anak dan bakal tunjukkan perangai yg baik, insyallah lembut hati org tua 2.

      0

      0
  43. mamat says:

    johan rugi

    0

    0
  44. zaara cntek... says:

    johan….nmamu xseindah kperibadianmu…
    kau bjak bslindung dsbalik kulit babi utk cver kburukanmu..
    aku tgk mlut+bdy kau pn aku tau “batang” kau xsebesar mna…
    tme hving dgn kau sambil mkn “kuaci” jer..
    p mampus la kau dgn mak kau..firdaus la sgt…

    0

    0
  45. cute girl says:

    mitos :
    mak c johan tu x salah, sebab dia nak yg terbaik untuk c johan ; anaknya.

    fakta :
    mak c johan menilai lana sebagai gadis yg tak sesuai djadikan menantu dsebabkan penampilannya (fizikal)… & tak padan utk johan.

    lelaki baik, untuk perempuan baik… soalnya, baikkah c johan tu, mak cik firdausi? sama je kita semua ni d sisi Allah… tak kira le anak datuk ke, anak nelayan ke, anak peneroka ke, anak penjenayah ke… Allah tak pandang semua tu, mak cik… Allah pandang iman dan takwa.. Alah pandang hati tu…

    c johan ni.. dah tau 200% mak dia takkan terima lana jd isteri, tak payahla bagi harapan.. jangan berumah di puncak gunung berapi kalau takut gunung tu meletus… lepas ni johan, kau ikut je la cakap mak kau.. semoga kau jadi anak yg soleh.. amin.

    lana nodin, kau jangan sedih dan kecewa.. kau ada mak ayah, famili & kengkawan yg support kau.. u r not alone.. foremost, u have Allah.. kau tak rugi apa2 pun.. :-)

    0

    0
  46. Liany says:

    Alhamdulillah…
    xyah la mengharap kat johan tu…tersengih2 mcm kerang busuk jerr ak tgk

    0

    0
  47. Cruz says:

    Hati saya tersentuh dengan apa yang berlaku pada kak Lana, saya harap kak lana tabah sebab johan memang bukan orang yang bertanggungjawab setelah banyak hati yang dipermainkan. In Shaa Allah, Kak Lana akan berjumpa dengan orang yang seribu kali lebih baik untuk bimbing kak. Lelaki macam johan memang tak layak pun untuk mana2 perempuan. Allah menciptakan lelaki untuk membimbing wanita tapi johan salah gunakan kepercayaan perempuan terhadapnya dan Allah saja yang dapat membalas segala perbuatannya. Tiada manusia yang sempurna dan saya sokong Kak Lana, saya pasti ramai akan mendoakan kebaikan untuk Kak Lana. Amin.

    0

    0
  48. Johan cibai says:

    Johan ni kaki one night stand jer ni… dah dpt merasa apam bleh lah dia, jantan kasanova mcm tu lah

    0

    0
  49. caca says:

    As i can see, lana ni nmpk matang ek.. xdelah nk meroyan mcm shila amzah.upss sori.. doa ku utk mu lana, moga istiqomah dlm prubahan, jadi muslimah sejati yg cantik luar dan dlm.. taubat xmngenal siapapun dan masa silam mereka. :)

    0

    0
  50. Miss F says:

    to lana : alhamdulillah Allah sentiasa bersamamu to johan : henti2lah mempermainkan perasaan perempuan.

    0

    0
  51. […] Tanpa Johan As’ari, Lana Nordin Tetap Teruskan Hasrat Berubah (112) […]

    0

    0
  52. Lana Lang Smallville says:

    Somebody save me
    I don’t care how you do it
    Just stay
    Stay
    Come on
    I’ve been waiting for you

    And all my dreams are on the ground

    Crawling around somebody save me
    And two warm hands break right through me
    Somebody save me
    I don’t care how you do it
    Just save me

    I’ve made this whole world shine for
    Just stay
    Stay
    Come on
    I’m still waiting for you

    #np save me

    0

    0
  53. […] Tanpa Johan As’ari, Lana Nordin Tetap Teruskan Hasrat Berubah (114) […]

    0

    0
  54. […] Tanpa Johan As’ari, Lana Nordin Tetap Teruskan Hasrat Berubah (115) […]

    0

    0