Written by AbangNara | June 29th, 2010

s shamsuddin sudin

Pelakon terkenal zaman P. Ramlee, S. Shamsuddin dilaporkan berada dalam keadaan kritikal selepas jatuh di dalam bilik air. Pelakon yang terkenal dengan watak Sudin dalam filem Bujang Lapok ini kini berada di Hospital Alexandra, Singapura. Marilah sama-sama kita doakan kesejahteraan beliau.

Alang-alang dah cerita pasal zaman P. Ramlee, kadang-kadang kami tertanya-tanya jugak kenapa kita tak pernah boring tengok filem beliau. Tayanglah berapa puluh juta kali pun, confirm tetap gelak jugak bila tengok cerita P. Ramlee. Contohnya filem Nujum Pak Belalang, Bujang Lapok dan macam-macam lagilah. Semuanya best-best belaka.

Tapi kalau filem sekarang nie sekali tengok dah rasa taknak tengok lagi dah. Tak tahu kat mana silapnya. Mungkin skrip yang lemah kot. Tak pun mutu lakonan yang hampeh. Mungkin pelakon sekarang berlakon tanpa jiwa kot. Itu yang buat filem tue nampak tak hidup.

Apa-apa pun sama-samalah kita doakan keselamatan dan kebaikan buat S. Shamsudin. Semoga cepat sembuh.

P.S: Akhirnya maruah Lionel Messi tercalar jua.

Baca Yang Ini Pulak:-

37 responses to (TAKZIAH)S. Shamsuddin Kritikal Jatuh Bilik Air

  1. cikedi says:

    ya la abg nara..bab filem P ramlee ni kan…tapi x semua yg x jemu..ada gak yg jemu..sbb ada member saya ckp baru2 ni…tp dia x lah memperlekehkan P ramlee..cuma dia kata selalu sgt ada kat astro dah naik jemu dahh…biasa la masing2 pendapat…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. nobody says:

    aah, bang nara ade gak kwn2 yg jemu..tapi saya mmg tak penah jemu, walaupun dh tau dh lawak arwah, tp still nk tgk.. maybe sebab pelakon dulu2 ikhlas dan betul2 menjiwai watak.. satu lagi sebab nk tgk landscape dulu2 dan sekarang..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. Dauspozi says:

    Takziah kepada S. Shamsuddin…

    P/s: aku pon heran, knp filem P Ramlee x prnah bosan ditonton… hmmm

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  4. nuRRa says:

    mmg citer p. ramlee best, x boring.. walaupun dah leh hafal jln citer tu, still nk tgk gak…

    takziah utk keluarga s. shamsuddin…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • Noredah Samsudin (Ida) says:

      Terimah Kaseh diatas ucap takziah untuk keluarga kami.
      Salam Sayang daripada Pak Sudin sekeluarga di Singapura.

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  5. fifie says:

    rindu dgn lawak2 sudin mse blakon dlu…spontan je lawak2 die..mmg xjemu la tgok filem2 p ramlee dlu sbb ade gndingan sudin,p ramlee n ajis..hehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. LOL says:

    Semoga Pak Sudin cepat sembuh..amin..

    *Pada firasat hamba la,filem2 lama kita masih seronok tgk sbb dah mencapai status ‘CULT’ atau ‘LEGEND’ itu sendiri..di tambah pulak dgn jalan cerita yang lucu dan menarik..bagi aku,filem2 arwah yg paling melekat di hati kita adalah dari genre Lucu dan Nasihat..filem2 genre lain kurang menyengat..mean bukan xdak langsung cuma x bnyak pendedahan media sblum nih..filem2 80’an pun skarg masih seronok tonton sbb pa?sbb ia mengembalikan nostalgia dan memory…(walaupun jalan cerita straight forward ja..)..so kita susah nak rasa jemu dgn filem2 zaman 60-80’an..aku yakin,5-6 tahun akan datang filem era 90an pula akan mengembalikan memori dan nostalgia serta x jemu di tonton…apa2 pun Arwah Ramli,Sudin n Ajis tiada penggantinya..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • me,myself n i says:

      hey! bkn kritikal lah i bc metro td.. his bespren said, die xkritikal pon.. die kat wad biase jer.. sedar n mkn mnum sndri lg.. tp tulang rusuk die retak n bhgian kaki die pon ade mslh.. pape pon doakan yg baik utk die..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. me,myself n i says:

    ha! 1 lg, die bkn jatuh kat blik air tp jatuh katil mase nak g blik air ye, harap maklum..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • LOL says:

      berita bnyak versi ni mmg selalu jadi..akhbar nu kata mcm ni..akhbar ni kata mcm nu..mcm2 la..pening aku..apa2 pun semoga Pakcik Sudin cepat sembuh walau apa pun tahap kesihatannya..AMIN..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • compius says:

        adoooi ,.. bc paper s.smsudin cedera jatuh katil ,… bc kat cnie jatuh bilik air ,… crite xbtul maa ,.. memandai2 saje ,.. so cite laen tu ,.. entah btul ,.. entah tidok nyee ,.. wakaka3

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. reena says:

    semoga s.samsudin nie cepat sembuh Amin3x , kita doakan yang terbaik tuk pakcik sudin kita nie. Cuma kadang2 bila difikir kan balik bila ker agak nya Pacik sudin nie diberikan pengiftirafan seperti teman2 seperjuangan dia yea( ada yang dah jadi Tan Sri & Datuk), jangan bila dia dah tak ada *nauzibillah (mati itu pasti) didoa kan semoga di panjangkan umur dan sihat walafiat Amin* barulah ada mana2 pihak yg pandang bakat dia. macam mana pun dia SENIMAN BUJANG LAPOK tetap LAGENDA ~salam

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • LOL says:

      bukan dia dah dpat gelaran Datuk ka?aku mcm penah dengar gelaran ni kat dia..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • baby face says:

        Setau baby,yang dapat gelaran Datuk 2 Jins shamsudin kan…Bukin Pak Sudin nie…Tp tol r…baby lebih suke Pak Sudin ni..kelakar sangat..Lagi bile tengok watak die dalam Nujum Pak Belalang…jadi penyamun..memang lawak gile…huahuawawaa….Upss..Sorry..Semoge pak sudin cepat sembuh..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Noredah Samsudin (Ida) says:

      Salam reena, AMIN3X diatas doa puan untuk ayahanda kami. Lawatan MENTERI PENERANGAN, KOMUNIKASI, KESENIAN DAN KEBUDAYAAN, YANG BERHORMAT DATO’ SERI UTAMA DR RAIS YATIM adalah satu pengiftirafan tak tidak ternilai harganya. Terimah kaseh anakda S.Shamsudin – Noredah.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. natts says:

    InsyaAllah.Pak Sudin akan sihat walafiat…
    Cerita2 P.Ramle or dolu2 aku still akan tgk,nak tgk dan tgk sampai bila2…lawak antarabangsa gitu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. Zaza Muhammad says:

    semoga pak sudin akan cepat sembuh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. View My Blog says:

    takziah….
    semuga akan cepat sembuh…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. elya says:

    insyaAllah moga sembuh.. Amin…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. Bro zack brunei darussalam. says:

    Salam semua,takziah kpd abg sudin.semoga cepat sembuh insyallah.kat brunei memang tidak asing lagi kalau nak tengok filem P.Ramlee semua tua dan muda tengok filem ne termasuk lah anak saya sendiri dan langsung tak bosan2.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. pasha panda says:

    apesal dalam gambar ni aku tgk muka datuk aziz satar ngan datuk rais yatim lebih kurang sama.cam adik beradik pulak

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  15. kay says:

    dulu tak sama macam skarang..
    dulu..kalau menyanyi tak sedap,orang tak panggil ko menyanyi..belakon tak best,orang takkan bagi ko belakon.maknanya yang terbaik je akan dapat job tu.
    sekarang..ko nyanyi cam ntah hape-hape,blakon macam kayu pon still boleh dapat job..janji hensem,cantik,glamer,penuh kontroversi..

    sekarang ni ada lagi ke ar pelakon yang nak guna nama sendiri sebagai watak dalam cite??

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  16. Fact-oriented Person says:

    Innaalillaahi wa inna ilaihi raaji’uun..syafaahullah.

    p/s: Taktau la kalau2 komen mcmni pun akan ada yg tak puas ati sbb itu ini..;-)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. umie ashyraf says:

    Didoakan Pak Sudin cepat2 sembuh… Sangat terhibur melihat gelagat Pak Sudin ketika berlakon… Melihat keadaan Pak Sudin dalam gambar ni, mengingatkan saya kepada ayahanda tercinta yang telah kembali kerahmatullah 31 mei 2010 yang lalu… al fatihah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. jane says:

    sayu hati tengok S Shamsudin….dah tua dah dia…. teringat zaman kegemilangan dia… suka lakonannya dgn aziz satar dan p ramlee…. tak pernah jemu tengok… semoga cepat sembuh….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. lulu says:

    zaman P.ramlee la zaman diorg menghasil criter yg paling berkualiti yg tiada tandingan nyer sehingga kini …P.ramlee,pak sudin ,pak ajis …maner blh lupa …diorg la the best !!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. syaz says:

    betul!tiap mlm isnin tv2 n kol 10pg astro prima mst buka tgk.takkan miss cita p ramlee.sikit pn x bosan.fanatic n addicted tooo much!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. pizza says:

    Aku rasa dah dekat beribu kali aku tgk citer Melayu lama (especially P.Ramlee’s) sejak aku kecik tapi x penah jemu. Pak Sudin ni, paling aku ingat bab dia pekik “Heiiiii Hang Jebattttt!!!!” sambil terketar2 nak terkencing dlm Seniman Bujang Lapok. Stail terketar2 tu xdak sapa ble tiru sampai skrang.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. erry says:

    ak konpius laa.. saper sblh pak aziz tuh..
    cm mke dier jer.. x kn kmbar..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. [...] (TAKZIAH)S. Shamsuddin Kritikal Jatuh Bilik Air (32) [...]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. What a waste of time. You’re poor english made this article hard to read. Learn to write.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. Niki Taecker says:

    Seeing that i have been exploring temporarly for a pleasant study with reference to this one topic . Researching in Yahoo I lastly came across this web site. Reading these details I am relieved to convey that I get a good uncanny feeling I came across precisely what I needed. I most certainly will make sure to remember this web-site and check it out consistently.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. Abdul Careem says:

    Like to know whether S.Shamsuddin had ever acted in a movie called “TUA KUTUK” coz I remember seeing it on Astro Ria when I visited K.L.
    Kindly reply to my email address acom1955@yahoo.com if it is ok!
    Really loved the movie!!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0