Written by AbangNara | February 23rd, 2011

zizan pengacara melodi baru

Yeah. Akhirnya khabar-khabar angin yang menyatakan Fara Fauzana dan Wahid akan digantikan sebagai pengacara rancangan Melodi akhirnya telah disahkan. Pengacara baru Melodi bermula 3 April 2011 ialah Zizan Raja Lawak dan Dira Abu Zahar. Abang Nara tak tahu sangat pasal Dira punya keupayaan, tapi Zizan sememangnya terbaik. Kemungkinan besar rating Melodi akan kembali mencanak naik dengan kehadiran Zizan. Tak sabar rasanya nak dengar lawak dia.

[note]Bagi mengambil alih sebuah rancangan besar seperti itu sudah tentu saya rasa sedikit gementar dan takut terutamanya jangkaan tinggi dari penonton. Untuk mengatasinya saya perlu banyakkan buat kajian tentang dunia hiburan semasa, namun begitu saya tidak takut jika diperbandingkan kerana ia adalah lumrah. [/note]

Apa pendapat korang? Sesuai ke tak Zizan berganding dengan Dira? Atau ada peminat kipas susah mati Fafau dan Wahid yang bengang dengan penukaran ini? Sila tinggalkan pendapat anda di ruangan komen ye.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

197 responses to (TAHNIAH)Zizan Raja Lawak Dan Dira Abu Zahar Sah Jadi Pengacara Melodi Baru

  1. miss kella says:

    support zizan!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • dolly says:

      tengok je lah nanti..hope everything better than b4 lah kan kan

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • paperjer says:

      wahh.. first klass zizan..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • sue says:

      kenape bukan zizan gan johan??????

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kebaboommm says:

      pendpt saya, wahid mmg xbest n lame(hambar) n yawnful since day 1 ok….boring n joke tahpape..fafau lak mmg x reti nak berlawak..asal leh ckp je n jd host melodi terus femes…stil x leh lwn K.E & OGY..ZIZAN mmg best..mgkn leh celen or better than apek dolu2..DIRA, not bad..petah but myb less or no joke from her will come out..pepon..
      W8 & C jela…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • bdk baru says:

        ini bkn program show utk buat lawak..tap bergosip.. nape perlu ada lawak plak..x faham tul..

        peace!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ABANG JAIJAI says:

          setuju dengan bdk baru. bukan prog lawak okay.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • miss kella says:

          bkn lawak tapi pengacara tu boleh hidupkan suasana,namapun hiburan…xla smpai mcm pengacara tunggul jek

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • belacan~hangus says:

          tepuk tepuk tepuk!

          aq paling Bohsan ngan pengacara Azwan ali..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ef..bee..ai says:

          kehidupan ni pelbagai rempah ratusnya. Ada pahit, masam, manis etc. Nama prog pun MELODI….HOSTnya pun lebihkurang yg pelbagai sikitlah..yg ada sense of humor….yg bikin panas, yg suam, yg sejuk
          Kalau too serius dah tak bunyilah Melodinya…..flat saje .
          Yg kat Fuhh tu pun kadang2 panas, kadang2 sejuk..
          Takkan nak host cam prog Nona, WHI,MHI,BU pulak….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • lolok says:

          fbi…ef bee aai..
          mantops komen ko

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kebaboommm says:

          mmg la bkn program lawak…but the point is, in order to attract penonton adalah melalui lawak..sbb dah host nye (sblm n current)pon mmg PELAWAK..i.e, KE,apek, shiela rusly,OGY dll.kalu bkn pelawak pon, they now how to trigger n create funny situation…kalu hambar je,setakat bg info n gossip2 karut,baik tgk berita..LOL..well, i just put my two cents in..x setuju ok je!
          peace!!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • zaia says:

          KE tu sape?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • endra says:

          KE: kak engku

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • silentgirl says:

          aku pn xbape nk ske wahid…kdg cm mrapu sket..fafau pn boringgggggg…zizan mmg paling ok utk ganti tpt wahid..dira plak…ok2 je kot…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • zaia says:

          @bdk baru: ha’ah..btul gak kn..hehe

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          kadang2 minah jambu tengok si wahid ni over jugak tk ke gitu zaia?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • zaia says:

          erm..tktau la plak..aku jp2 je tngok melodi..huhu..tp ade hr tu aku nengok mcm ok jgk wahid tu..tktau la plak skg ni huhu..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • suke hati says:

          lorh…memang la…bergosip…tp kalo xde lawak bosan gak..at least ade zizan..dapat jadi tarikan org ok…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • zaia says:

        wahid pon ok jgk,mnghiburkn spnjng jd host melodi,dulu klu dlm senario nyampah plak dgn bbrpa lawak bodoh tp tk kelakar dorang tu tp dlm Melodi lain,lawak tk lawak dia relax je tkde la mcm trdesak nk wat lawak pn. lgpn rsenye dia yg hidupkn suasana dlm set tu,jd je lawak2 dia,dia mmg ssesuai digandingkn dgn fafau,dorang dh serasi saling kutuk mengutuk pn mcm tkde ape dh..(ni spnjng aku tngok melodi la,skg dh sgt2 jarang,tktau la klu wahid skg dh tk best dn hambar)

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ef..bee..ai says:

          his ok – average rating. Sebenarnya he tried his best. Cuma penyampaiannya kurang lancar. Tapi tak bole salahkan…dia tak terbiasa dan tak terlatih dlm bidang pengacaraan.Bukan profession pun. Kalo dibandingkan dgn the other 2 fr scenario……give him some credit. Faktor lain, munkin dia ni sikit “pemalu”. Tapi jgn slah pandang…orgnya alhamdulillah…untung isteri die.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Lynn says:

      dira best!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tranzerkid says:

      mood : impatient to wait 4 it!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • sabun fab says:

      support dua2 terus. both zizan n dira ! dua2 ada kurang, ada lebih dia. kurang n lebih bergabung, boleh jadi mantop !

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • say no to DIRA says:

      xde org lain ke selain dira???

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Terbaekkkk la…
      Gandingan yang baik
      I love Zizan
      I love Dira.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. lalink says:

    ok je ..dira nmpk pro! n zizan juz bg org xbosan kn ? ;) even dira xpnh mgacara before this!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ck slmh says:

      fyi, Dira pernah ada pengalaman jd pengacara before this. n she’s professional, trust me.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • miss kella says:

      pnh tgok dira mnyelit mnagacara ngn fafau n wahid mcm xsesuai jek..belakon pun watak serius jek…kita .tgok n support yek,klu xbest terpulang la nk tgok ke tdak…
      hope diorang bleh jd pasangan syerasyi bersyama….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. Lipstick Hijau says:

    mcm x sesuai la dira dgn zizan..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Lipstick Hijau says:

      myb ok gak kot…sorg x lawak n sorg lagi lawak tahap gaban…ok gak ade pro n kontra…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. love zizan says:

    best2..x sabar nak tngk zizan jadi pengacara melodi nanti…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. TAURUS says:

    errrmmmmmmmmmmmmm…….xtau la nak cakap

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. Azim Norazmi says:

    wah! muka baru, set kena baru jugak ,huhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. kaki_g0ssip! says:

    zizan aku sokong! tp dira??? ermmm x baper nk minat sgt la… xde yg lain ke? sarimah ke?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. Lalalalala says:

    Kita tgk la mcm mana. aku bukan suka sgt si zizan ni.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. mahal says:

    zizan ok, but ZIRA? SIAPA dia ni? Apa kaitan dia dgn dunia pengacaraan?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. wi mary says:

    naper xamik zizan n johan, baru besh. dira xkenal tp tertgk jer la nanti, mana tau ok

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. lisha... says:

    zizan ok la, tp dira not sure la…sbb dira tu mcm serius sikit..tgk je lah nnt…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. lola says:

    ok kot…tp mcm x seswai jugak..tp i like zizan…..:)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. cikedi says:

    dira ni gila2 la kat luaq…mana serius..dia ok…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. dolly says:

    tengok je lah nanti….hope everything better than b4 lah kan kan

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. zaia says:

    zizan n dira? i loike~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. oying says:

    ala..cm x sesuai je dira ngan zizan
    zizan ok r kasi gempak melodi..tp tang dira 2
    cm sure la…
    hope melodi better than b4 la yer.^^

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. suffer8zine says:

    wahhh mesti tonton ni

    Terkini : 10 Jambatan Terpanjang Di Dunia

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. ina says:

    yeay zizan.. i like.. <3

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. sofea says:

    napa x zizan ngn fafau jer
    baru besttttt

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. Kata Aku says:

    bgs gak tkr pengacara pun….bg chance kat org laen kembangkan bakat…xder la org yg sama jer…nmpk la jgk muke2 pengacara len yg mujud kat Malaysia ni….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. aku says:

    suka wahid w/pun dia byk merepek.tp at least takdela ngutuk org teruk2 cam fafau tu.zizan ngan wahed lg ok.dira tu mcm tak reti bckp jek

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. Lovely says:

    OK la tu
    Beri peluang pada pengacara lain
    x la nanti terasa jemu
    Paling kuat satu2 program hanya 5 tahun je

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. syaz says:

    no komen .. hahaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. yanie hakim says:

    bgs zizan.. tp dira tu xpsti la kn.. apapun kna cba dl mn thu gndngan dpa mntap ke nnt kn..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. Kancilbiru says:

    LIKE dua-dua…

    dira sekarang ni pun jadi jemputan melodi gak kan..

    oklah tu digandingkan dengan johan yang memang lawak tak hengat tu…:D

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. cella says:

    i okey jer zizan ngn dira jd pngacara melodi….
    tgk jer lahh… byk komen plak…. dah rezeki c dira tu…terima je lah dah rezeki org tu…kite plak nk tentukan rezeki org ke….???
    blom ape2 lg dah byk komen….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. cella says:

    saya xsuke fafau sbnarnye… xlawak pon die tuh… ape yg best tah…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. rilex arrr says:

    okeylah tue tahun baru….wajah pun kena lah baru…lagipun fafau & wahid dah lama sgt jadi pengacara melodi…kasi can org lain plak lah…..
    for zizan rasanya mmg sesuai sangat lah jadi pengacara melodi sbb dia kan sukeee sgt ckp double meaning & perli2 org kann…..lagipun melodi pun skrg semakin panas kan laga2kan orang & for Dira, kena kerja keras lah untuk cantas every words from zizan yang selalu gila2 tue….hu hu hu. Tapi Wahid pun sbnrnya bagus jugak dgn mukadimah islamiah dia yg menyedarkan orang…tp kalu dia dah takde…sape yang nak tolong ucap mukadimah tue? Zizan or Dira?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • “Wahid pun sbnrnya bagus jugak dgn mukadimah islamiah dia yg menyedarkan orang”

      saya setuju part ni. dalam berhibur, sambil beringat2 :)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ain sasuke says:

      sye sokong..masing2 ade kelebihan..
      wahid dgn sudut dr keagamaan
      zizan dgn lawak double meaning + lawak spontan je (pnh tgk zizn life..memg best)
      dira pun ok..die kat lua bwk motor besar means otak die pun gile2 jugak tu..
      so far ok la dgn pemilihan..
      ade sebab knp pihak melodi pilih diorang kan..??
      xknlah diorg nk pilih sembarangan..t jatuh reputasi MELODI…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. missyqaldina says:

    dira kan pengacara cite ape tu..kt tv9…psl gossip2 ni jugak…ala fuhh n melodi jugakk..sbb tu die amik dira…tv9 kan…same company ngn tv3..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. anne says:

    ske zizan!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. bb says:

    ape pun kite tgok dulu then baru kite komen.=)anyway, bagus la.nmpk fresh la melodi skit.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. rayn says:

    zizan ok, dira nope … kalau zizan ngan kak ogy, kompem kabooommm!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. muhammad izzat b ibrahim says:

    sy rse mereka brdua ssuai untuk mnjdi pngacara melodi 2 n itu rezeki msing2………whid fafau dn zizan dn dira smua nye ok xde cacat celah…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. zaynola says:

    Zizan ada aura Ganunye yg tersendiri. Saya rasa Zizan jauh lebih baik drp pengacara lelaki sebelumnya yg cakap mcm org tak sekolah.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. Go Zizan. gegar kan Melodi pula.

    Semoga rombakan ni dapat naikkan ratting penonton.

    p/s : JoZan mengacara NONA + Majalah 3 pulak :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. ck says:

    zizang nge aku lagi ok…..har2…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. mia airis says:

    zizan ok.. dira pun ok.. !! semua ok..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. hepigirl says:

    NAPE TAK AMIK AKAK JER….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. warna warni says:

    nak wahid ngan fara jugak!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. ck says:

    zizan ngan abg jem pun ok…..i follow

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. pena says:

    FAFAU + WAHID = OK dan KELAKAR,
    ZIZAN + DIRA = NEW LOOK, tak sabar nk tgk

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. intan says:

    aku se cam x bes je zizan jd melodi punyer host. mmg dia best n klaka tp sesuai ke jd host melodi..utk few past years kebelakangan nih aku se cam da serasi wahid ngn fafau tuh. cam x best tukor host..bg aku kan kalo rating x naik bukan sbb host. tp sbb pengisian. lgpun terjah kt melodi da kureng n gosip asik psl cinta2 je n gadoh2..pape tah. tu psl org xnk tgk.. bkn sbb host

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. me says:

    dira??? sesuai ke?? get another one plssss…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. aku lah... says:

    zizan BEST !!
    dira entahlah…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. Bull says:

    Penerbit lebih pandai daripada kita (orang kebanyakan)..So pilihan mereka semestinya tepat dan kita (orang kebanyakan), nak tulis surat kat penerbit suruh tukar balik pun akan diboo layan..So, jalan terbaik, terima ajelah..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. NiTa says:

    Just wait n c…rasanya ok la..takkan la melodi main tangkap muat jeww…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. Wasabi says:

    Salam Semua, Kat Sini Bukan Nak Kutuk Zizan, Zizan Bagus Jadi Pengacara Dan Berlawak, Cuma, Die Tak Boleh Solo, Die Kena Ada Johan Jugak Nak Backup Lawak Dia, Kalau Tak, Lawak Die Xmenjadi, Tengok La Filem2 Dia, Die Berlakon, Lawak Dia Xmenjadi, Sebab Johan Takde, Maksud Saya,Die Xleh Survive Sorang2 Dengan Lawak Dia.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • lisha... says:

      for me saya bukan tak suke zizan dia mmg ok…tp kdg2 bile dia buat lawak sorang2 tk bape nak jd…bile ade johan br best, combination diorang ni mmg kene, tp nak wat camne takkan melodi nak dua2 pengacara lelaki kan…ni just pendapat saya la…neway congrats to zizan & dira.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • mamabohsan says:

        johan punya lawak mmg brilliance la..
        tapi tak berape kenan ngan attiude dia..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Rin says:

          aku sukew beno manusia yg spontan mcm johan. muehehe
          tp kdg2 kna cover2 jgk, tkut2 tlepas ckp pkra2 yg x sptutnya.
          hrp johan dpt kuruskan badan.kui3..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. mahal says:

    xsyok dh tgk melody…wut to do la, kta masing2 ada fav host kn..still dun agree wif that DIRA

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. hot mama says:

    ok kot,org sama bthun2 boring jgk…x di nafikn wahid dgn fafau best tp bg peluang kt org lain plak utk cuba nasib….klau best y not kn….mybe wahid dan fafau dpt rezeki lain plak…insyaallah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. princess says:

    ok la… bg chance… mner taw makin naik rating…
    tp hope zizan.. xder la wat lawak cam pondan!!(gayadan berckp) siyes x suka.. wlpn nk melawak…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. Thinker says:

    Ade gua kesah.. Melodi tetap propa je lebih

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. hanny says:

    zizan mmg best…..
    tp dira…..!!
    ermmm…rasanye ada lg artis wanita yg jauh lebih baik dr dira…~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. yelh 2

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. john cena says:

    korang..mna leh amik jozan… nnt dok belawak je dh over run.. ha ha ha .. stuju zizan jd pengacara.. tp bese la.. memula musti neves.. cuma tak bape kenan la dira buat kenyataan ala2 “hape? jd pengacara melodi?eh, tak to la.. mna u all dpt bite ni? ” bang nara??? takde ke pantun laser tuk dira?? kui kui kui

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. amoi says:

    dri dira baik….. bekas awex nabil 2… lg best.. sonok jer tgk die kt tv9 2.. petah n cute jr..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. btl 2 john cena…….zizan mmg best jd pngacara melodi 2

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. jane says:

    zizan ngan johan rasa lagi ok kot….dira hari tu nampak kekok sikit…hmm takpe la bagi dia cuba dulu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. snang2 melodi amik nbil,irma,zizan kn elok……..xpyh pning2 kn kpala 2 kn

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  59. zullwell says:

    think positive…

    tahniah… tapi sejak dua menjak isu2 Melodi banyak dah basi or lebih mencipta kontroversi melaga2kan orang…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  60. mia says:

    waima ape pun..i like dira!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  61. nama saya nama:] says:

    hhehe..susah2 amek je 4 pengacara…!fafau,,wahed,,,jijan n dyra..hikhik…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  62. bunga melor says:

    x suka fafau sebenarya, x lawak langsung baik as DJ hot fm or pengacara melodi.. dunno why jd fav sgt.. harapkan partner dia je nak bg best..
    neway, zizan ok.. dira not sure kna tgk br boleh judge.. tp rsnya kalu partner kan zizan & juliana evans pun ok gaks

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. serumpun says:

    for me, zizan n dira both are good…

    yg xstuju ngn dira tu, msti xpnh tgh dia jadi pengacara kannn…

    bagi la peluang kat dira..ye..jgn jump into conclusion cepat sgt k…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  64. koya la lu says:

    klu bole nk wahid kekal. . .
    tp apekan daye. . .
    huhuhu. . .
    neway,fara tu xbpe nk mnat. . .
    elok gak tukar. . .
    pmbharuan. . .

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  65. Android says:

    Pemilihan Zizan sbg pengacara melodi mmg tepat. Dengan idea lawak dia yg spontan tu mmg akan ceriakan suasana. Bg aku tak kire rancangan ape pun, elemen lawak atau humor tu perlu ade supaya penonton enjoy the show. Tak kire betape panasss dan serius pon sesuatu rancangan tu, jika ade sesuatu yg lucu, yg lawak, at least can get rid of sum stress.

    Lawak Zizan akan cool kan sakit hati penonton terhadap melodi yg semakin merepek meraban tu.

    Dira pun ok..kalo dah duk sebelah Zizan tu, tgk la nnt, dia pun same naik la jugak..heheheh~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  66. serumpun says:

    lagi satu, aku setuju sgt dengan pengunduran fafau n wahid..

    berhenti makan sebelum kenyang..kan elok tu…

    xda la nnti org pon meluat tgk dorg bila da terlalu lama jadi pengacara melodi tu kan

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  67. lala says:

    dira okay what.tgok jela t.bru komen(:

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  68. ayam says:

    walaw sape pun pengacare aku tetap tak tengok melodiii

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  69. ok ok

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  70. 'heh' says:

    zizan memang la best kann lawak² nyer..
    tapi bleh ker si dira tu tangkap lelawak dari zizan..
    macam tak kena jerk la..
    sebab negok masa ngan farah buat lawak pon dira tu cam payah nak masukk.. nie kan lagi zizan..
    eheh
    rasa nyer kalau di gandingkan ngan johan lagi terbaik..
    heh

    renung² kan la..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  71. ladymira says:

    just wait n c.. itu lebih baek.. cayokkk..;p

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  72. gyulee gyuri says:

    kalau zizan + mutluhfi = GEMPAK.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  73. Akoo says:

    aku aser khairy jamaludin lg sesuaii drpd zizann.. pastu digandingkan dgn Nek Jah, Mak Neng kerr.. baru mantoppp woooihhh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  74. kuikui says:

    rasanya wahid dgn fafau tu ok je.nama pun pengacara rancangan gosip kan, so better someone yg pandai ckp and sinis orangnya.dedua tuh mmg ada karakter sarcastic and sinis tu.if nak buat lawak aje, but tak ada “kick” bila perli and nak sampaikan sesuatu isu tu,then betterlah tgk raja lawak aje.

    at the same time hope zizan & dira leh kekalkan part2 sinis tuh time mengacara.gud luck!

    juz my 2 cent. peace!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  75. lee aida says:

    zizan mmg the best,fun lar klu dia jd pengacara melodi…tp Dira sy dia boleh mengacara dgn baik or x..sama2 lar kita tgk yer

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  76. hajimaru says:

    zizan terbaek dari ladang!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  77. niz says:

    sory to say x ske. hurmmm.. nampaknya kurang la 1 penonton melodi. iaitu saya.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  78. sioh says:

    couple zizan dgn Dira ni mesti much better dr Wahid dgn Fafau yg ntah apa apa tu….aku pun wonder mcamane tv3 suku blh maintain couple boring 2 smapai 5,6 thn…apa pun jgn lah host aje yg tukar kalo blh content die kasi tukar sekali jgn nak jd batu api je boring ler…..kita dah menuju ke arah kemajuan takde mase dah nk lyn gossip plastik n murahan ni ahaks….kalo x jd mcm rating Nona ler setakat tkr host tp content still sama sapa nk lyn lifestyle yg urban melampau 2?karut!!!!so to the produser make sure korang bace komen bernas dlm BN ni….hehehe
    Anyway mung mmg bijop ah Zizang…hidup org kg aku n we all always support uolllssss:)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  79. wau butterfly says:

    ei takutnye…sebabkan zizan tu suke terlepas ckp yang bukan2..die suke terover bile wat lawak.contohnye mcm yg die wat kat aznil tu..gementar nk tgkn die acara kan melodi takut ayat die ‘terlebih suda’..dira memang BEST GILE! die lawak bersahaja…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  80. anyss says:

    pendapat aku len tp xksh lerr korg nk nilai cmne yerr….
    bg aku zizan xleh pakai punyaaa…bnyk lawak kuang ajo yg akn kuar…
    cth dlu Aznil pnah tsinggung ngn lawak zizan coz mnukar nme HJ nawawi kpd HJ nawawa…aznil tsinggung coz ayah dia dh lme mninggal dunia so xprlu laa blawak smpai mnyinggung perasaan org len..
    lg 1, bru2 ni tgk melodi zizan jd host undgn..yg aku xsuke 2 wahid kte abg Rahim (Rahim Maarof) zizan leh nyampuk, kte dia bukan Abg Rahim dia abg Buah pinggang..kesian org yg bnma rahim…
    korg phm2 laa Rahim 2 kt mne kdudukanyer dlm tubuh pmpuan…cehhh…nympah aku ngn lawak dia…xsuke…
    yg pstinyer bnyk lawak kuang ajo nt…tgk laa…

    p/s klu nk blawak pn plzzzzz jgn memandai2 kaitkn nme2 org or mnukar2 nme org..phm x zizan????

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  81. Meloda says:

    mase zizan jadi tetamu undangan brsama wahid & fafaw dalam melodi arituh aku tgk dah best…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  82. zaza90 says:

    wahh…mmg best r..!! Zizan alweyz d best…

    Chayoxx zizan…!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  83. janatrafik says:

    yea yea…mesti best kalau zizan jd pengacara Melodi
    musim baru ni.
    Tapi Dira aku tak kenal la plak.
    Sapa Dira ni ek?nak juga aku tengok dia kat Melodi nanti.

    Walau apapun all the best pada korang berdua.
    Kasi pecah itu Melodi Wachaaaaa!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  84. suke2 says:

    antara zizan ngan johan..suka lg johan…zizan klo sorg2 cam xlwk sgt…lg satu suara dia xjelas…xbest la!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  85. arissa kaisara says:

    i like sngt2 law zizan jadi pngcara melodi…p cmne gn dira?ble ker dia..p pa2 pn saya hrap dira bleh bkti kn keblehn dia pada pennton sume ea…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  86. mira says:

    dira? x minat la die…
    nati mengacara pon mcm die sorg je nk ckp…
    hopefully she will realize that
    tp xpe.. just give another chance too her..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  87. ef..bee..ai says:

    teman tengok dulu baru berani komen….
    tapi jgn terlebih lawak dr mengacara……
    atau terlebih lakunan dr berbicara……
    terlebih2 pun nanti orang meluat…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  88. zana says:

    go zizang… go zizang… we support u! u r de best laaaa…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  89. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    ye…..yeppi…..zizan jadi pengacara melodi minah jambu hepi la sangat2 i lov u zizan……..yepedi….yepedi…yeah…………….yaaaaaaaaaa hoooooooooooooooooo !!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  90. seri says:

    ok gak..sesuai sngat..zizan lawak n dira xde la serius sngat….blh kot!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  91. umi says:

    wahid & fafau best gak pe…I like .Lama mereka duk ctu .. zizan ni memang best . Dira hrp2 best gak ah …

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  92. sayangselasih says:

    oklah tu..sekurang2kurangnya da gak muka baru kat tv3 nie…balik2 muka sama…lagipun bagi pulak peluang org ln..sya tgk fafau pun bukannya bagus mana…sbagai DJ dia ok…si wahud plak…kalo dri dulu tkrkan ke bagus…buat lawak byk tak menjafi ada plak ckp ntah apa2…hope zizan dn dira all the best lah kat dorng…nak tgk gak cra dira…dira nie pun sempoi jer tgk…mgkin blh ngm dgn zizan

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      betol tu minah jambu setuju zizan ngan dira jadi pengacara melodi…memang dh time nye fafau n wahid di gantikn dengan pengacara baru yg hensem lagi jambu..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  93. hot laser says:

    sernok ngan gndingn ni…
    x sabo nk tengok dira mengacara……
    GO DIRA GO…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  94. puteri says:

    unlike

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  95. Wahid Terookkk..!!! says:

    menyampah kat wahid…wat lawak ntah ape2 ntah..sgt2 memualkan n trus xberselera kalo tgk dia ngacara….ngarut xtentu pasal n buat lawak yg memperbodohkan diri sendiri…kalo bodoh pon jgn menunjukkan kebodohan diri tuh….hate u..!!!!confirm takde rancangan laen yg akan amik dia jadik pengacara…hohohohooo…padan muke..@@@@!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  96. pman says:

    wahid terlalu nak kongker ble ckp,, fafau tpaksa follow jerk..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  97. ninz says:

    fafau dalam tv je nampak mesra baik giler…kalo jmpe betul2 sombong nk mamposs! dgn slang english yg x seberapa tu dgn mitak amek gmbr pon nk tutup2 muke. yg aku perasan x kisah la sapa artis undangan yg ade rupe mcm nabel atau zizan, si fafau ni suke mnyendeng kat lelaki.desprate sgt dah ke? kalo sam yg jd hos undangan x tau la fafau uat ape.tepelok sam kot…huhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  98. babyryu says:

    setuju sgt zizan jadi pengacara melodi tp kalau tmpt dira tu dgantikan ngan johan lagi setuju sebab zizan dan johan mmg terbaik…tp melodi pun kenalah buat topik yg panas selalu sbb skg ni cam sejuk je

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  99. babyryu says:

    aku pun x minta ngan wahid dan fafau ni

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  100. Reena says:

    Wahid mengada-ngada..fafau lak biasa-biasa..just pendapat aku saja..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  101. lolyat gang says:

    bagus la ganti dgn zira
    at least sedap la mata memandang skit
    hehehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  102. macha says:

    patot zizan ngan irma baru besh <3

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  103. JellyFish says:

    I like zizan n dira jadi Host Melodi… Idup Kene ceria Beb…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  104. Breaking Benjamin says:

    aku tak sokong!!!!! aku rasa org yg paing layak mengacara rancangan Melodi ialah Suhaimi Sulaiman dan juga Sharifah Syahirah..baru gandindan mantop!!!!!….jgn mare gurau di pagi raya…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  105. sioh says:

    hek eleh mcm ler Aznil tu baik sgt time die jd pengacara…dia lg teruk siap kutuk 2 fizikal org lg dah nk buat mcamane tu mmg ciptaan tuhan..konon bg die hbs lawak ler tuh xpecially dlm rncngan Macam2 Aznil time kena ats btg hidung die pandai plop kecik hati maklum ler bapuk kuang3x….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  106. orked says:

    sokong zizan jd host melodi…dira..? not bad la….wlpun wahid n fafau dh bkn host lpas ni,ttp aggp wahid n fafau ada gya trsendiri….btw moga zizan n dira better of others…
    oh ya,mmg jozan gndingan yg serasi,tp bkn smua prgram jozan kna acara kan..? so pilihan tv3 mmg dh ckup tepat…..tahniah zizan n dira…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  107. suke santai says:

    kenapa saya x tgk melodi sekarang bukan sbb pengacara tetapi wartawan yg x de etika dan x ade nilai2 murni pluz sivik ketika bertanya soalan kat artis dlm dan luar. pas tu soalan yg d tanye same je lg2 klu soalan utk artis luar malaysia… buat pengacar baru ni.. good luck… tp klu soalan yg wartawan tanye soalan same je cam sebelum2 ni… byk kali tukar pengacara pon x gune… ye la klu asyik da tanye soklan yg same cam ne pengacara nak cerite kat penonton die pon boring gak.. pi mai pi mai tang tu gak (pandangan sbg penonton tv3)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  108. abg rambut segak says:

    poyo lah. boleh tambah dosa

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  109. ish ish.. says:

    mesti best klu zizan jd pengaca nanti… mesti gempak punya lah!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  110. yanyan says:

    pengacara ak xder mslh..tp wartawan2 melodi mmg lbh r… tya soklan mcm mtk pelempang…cuba sempoi tya soklan tp mnusuk kalbu..br mantop

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  111. Qaseh De' Persona says:

    ranting sesebuah rancangan itu naik atau trn bkn t’letak pd sape yg mengacarakannya tp pd isi kandungan dlm rancangan tu…. melodi skang makin lama makin hambar je…. so thats y la ranting dia dh kureng…… sama gak cam nona, ranting trn tkr pengacara isi ttp sama, skang ni dh naik ke???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  112. gadis comel says:

    zizan the best …tapi dira kureng..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  113. melaty says:

    dari dulu tengok melody ..semua host dia hebat2 walau bertukar2…wahid n fafau pun ok jerr… best jerr org tengok melody n tetap gak tunggu melody tu bersiaran… tak baiklah kalau nak ckp wahid n fafau tu membosankan… coz memasing ade kelebihan…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  114. kibo says:

    sape kata wahid dan fafau membosankan??aku rasa diorang tu cukup menghiburkan aku..selalu kalau aku tengok melodi,,aku nak dengar wahid buat lawak..sebab lawak dia kelakar ok!!

    aku tak nafikan zizan pon lawak.tapi lawak dia kadang-kadang terlebih-lebih lah..dah macam mengajuk orang cacat pon ada kadang-kadang aku tengok dia kat raja lawak tu.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  115. pOcOyO says:

    zizan like,,like,,,like,,,like,,,,,,,,,
    tp dira….hmmm tahla……..
    cm x seswaiii je….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  116. missty says:

    Salah satu sebab Fara n Wahid bleh tahan lama pasal diorg bebas dr gosip2 yg ntah pape..hopefully zizan n dira pon cmtu, kalo tak alamatnya org benci nk nengok melodi !!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  117. blablablabla says:

    nape x gandingkan zizan ngan sharifah shahira jek??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  118. DaTo' says:

    Pengacara dah tukar…pengisian pun kna tukar…cara penyampaian pun kna tukar…sbb Melodi yg sblum ni,penonton dah bole agak cara penyampaiannya…kte perlukan perubahan yg bru…yg lebih menarik & kreatif… (^_^)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  119. jojo says:

    ak suke zizan tp x suke si dira tue..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  120. wartawan melodi pon kena tukar jugak…tanye soalan mcm nk ajak bertumbuk je

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  121. abuya says:

    zizan kalau ngan johan dia hidop..kalau sorg2 (amek contoh zizan show) x la happening sgt..cuma time ngan artis undangan black ja dia lawak gila..dira ok.dia pro.tp overall zizan=lawak dira=pro/serius skit kira balance..good luck :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  122. abuya says:

    lg 1 spnjg idop dok tgok melodi..pngacara dia suma2 bes..x kira azwan aznil apek sheilarusly KE ogy fafau wahid.tp pngisian tu rsanya kna tgok blik..byk mcm nk ajak lwan tumbok ada r..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  123. jacky says:

    ak ske klu jijan ngan johan. xske dira sbb ske lintas ckp jijan pas2 ckp pon lju cam f1 sumpah ak xpaham. pe kte tkar dira ngan johan klu nk melodi btol2 meletop la.
    lau x xsampai staun org xnk tgok melodi..hakhak..tp seyes dislike kat dira!!!!! like glir!!! kat johan n zizan!!!!^_^

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  124. mantop says:

    wahid tak best…..

    hmmmm

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0