Written by AbangNara | June 16th, 2011

siti nurhaliza askar wataniah

Ok cuba pejamkan mata anda sekarang dan bayangkan kecomelan Datuk Siti Nurhaliza berceloreng di wajah ayunya. Tambahkan lagi dengan baju askar di badan Datuk Siti. Comel gila kan? Tak sabar nak tengok Datuk Siti berpakaian lengkap sebagai seorang askar wataniah.

Tahniah kepada Datuk Siti yang menyertai askar wataniah atas kehendaknya sendiri. Semoga dengan kehadiran Datuk Siti akan lebih memeriahkan komuniti askar wataniah. Dan harap-harapnya lebih ramai anak muda yang akan turut join askar wataniah selepas teruja melihat Datuk Siti yang turut serta.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

47 responses to (TAHNIAH)Siti Nurhaliza Selamat Menjadi Askar Wataniah

  1. saja komen.ikhlassss says:

    alhamdulillah syukur nikmat.Malaysia maju rakyat selamat..

    0

    0
  2. syazs says:

    jwbnyer pas nie x kn ada bby la tok ti ooiii..huhu

    0

    0
  3. syazs says:

    jwbnyer pas nie x kn ada bby la tok ti ooiii…huhu

    0

    0
  4. nizran says:

    masuk ikhlas.. maka perlu la dapat sijil dari VVIP yee…

    0

    0
  5. rosh says:

    tahniah…
    semoga dpt menarik minat anak2 muda untuk turut sm myertainya…

    0

    0
  6. rosh says:

    smoga dpt mnarik minat anak2 muda utk turut sm myertainya…

    0

    0
  7. sakura says:

    ok la tu.. dpt tok ti kuruskan badan secara original.. heheh.. jimat duit dr g slimming world tahape2 tu.. :)

    0

    0
  8. joyah says:

    ok…so status ttup kpale die mcmne?btudung atau x?atau ade double stndard blh pkai jaring serkup
    ikan die tu??sori..

    0

    0
    • joyah tipikal says:

      ko ni joyah, xabis2 isu tudung ni lagi. org dh masuk tahun 2011 dah, ko still kat tahun 1990 ni dah kenapa???? dah sah2 mmg die xnak pakai, dan ye die berdosa, kau je yang x berdosa kat dunia ni, org dh cite psl lain, ko still duk cite psl tudung die. dah tau jawapan duk tanya lagi. no wonder nama ko joyah.

      0

      0
      • hakhakhak says:

        sokong sgt joyah tipikal! cite tudung tok t tu da basi benyek da.. tlg la cite psl laen lak.. loya da tekak teman mndgrnyew~

        0

        0
  9. dunia2 says:

    First, congrats wat ct yang berjiwa pertiwi..

    Last day, i baca kisah adik ct saerah yg menyembunyikan diri selamani tetapi rupanya menjadi penjual cupecake tepi sungai…at least kerja tu halal disisi Tuhan…tapi betul kata org…mana pergi kekayaan yang dimiliki oleh Ct dan suami semua..takkan sanggup membiarkan adik dia jalani kehidupan yang susah mcm tu..or saerah telah dibuang keluarga coz conteng arang dimuka family dia…papun, sebagai kakak yang bertaraf jutawan patutnya dpt membantu meningkatkan taraf hidup adik beradik..apa guna kekayaan kalu disimpan dalam bank dan biarkan sanak saudara menderita,,ingat, semua kekayaan itu adalah pinjaman tuhan semata-mata. apa yag dimiliki arini bila2 akan di tarik balik…mungkin juga satu hukuman pd saerah yang selama ini tdk menjaga maruah diri dan keluarga dengan baik..

    Today, baca dalam paper yg saida kakak ct tetap teruskan perceraian dengan suami…kerana keseronokan dunia hati saida menjadi sangat hitam!!! sanggup meninggalkan suami dan anak2 demi untuk menjadi mencari kebahagiaan dunia…apa yang ada pada dunia??? semua ini adalah mainan dunia..yg kekal adalah redho suami dan doa anak2 bila mati nanti…jangan saja bila mati anak2 tiada yg akan mendoakan kau saida..

    Kenapa? Mengapa? Musibah apa yang menimpa keluarga ini?
    -ct musnahkan rumahtangga org
    -saida mohon cerai dgn suami @ curang
    -saerah tak jaga maruah keluarga @ hidup tak menentu…

    kasihan sungguh keluarga ini…hilang pedoman kerana dunia ARTISS…

    0

    0
    • all about ct says:

      ini la contoh umat yg xtau msyukuri nikmat kesenangan yg d anugerahkn…

      0

      0
    • avatar says:

      camne lak ko jaga maruah keluarga ko? share lah kat sini mana tau jadi pedoman kita bersama

      0

      0
    • dunia2 mcm bagus says:

      jangan asik nak kutuk keluarga org. ingat sikit kau pun ada keluarga dan bakal ada keluarga sendiri. jangan nanti benda2 yg kau list kat atas tu kene balik pada kau dah la. siap buat list tu yang aku x tahan. iq kau rendah sgt aku rasa. ckp seolah2 keluarga kau paling bagus. sudah2 la nak hina buruk keluarga org. bawak2 semayang doa banyak2.

      0

      0
    • adik says:

      doa je la yg terbaik…..inila yg terjadi bla harta dunia menguasai diri..(cewah!)…..byk lg dgr cite x best psl family CT ni…tetapi kesopanan dan kekayaan CT mengatasi dan mengaburi segalanya…yg baik jd pedoman..yg buruk jd sempadan…kita semua msti nk jd kaya seperti CT tetapi nothing is free..di sebalik kekayaan terselindung cerita2 yg x elok di dgr…..biarla hidup sedehana tetapi bahagia dunia akhirat…..
      pada sy CT xyah la msk askar ke bomba ke..dok umah berubat wat anak je la….sok xkan nak harap anak tiri baca doa utk awak….lebih afdal anak sendiri….

      0

      0
      • mas says:

        ikut suka dia lah nk masuk aper pun… ader dato ct mntak pendapat ko ker … duit ko ker… lg satu.. kalu dh rezeki dia x leh nk mengandung lg .. dan ko ingt pompuan yg kahwin ni e x nk anak ker ha?? ?? ckp mmg senang….. len kali ckp pakai kepala otak.. bkn pakai kepala lutut..ngok…

        0

        0
    • adik says:

      doa je la yg terbaik….inila yg terjadi bla harta dunia menguasai diri…da byk cerita x sedar di dengar psl ct ni tp kesopanan dan kekayaan ct mengatasi segalanya…yg baik jadikan pendoman yg buruk jadikan sempadan…biarlah hidup sederhana bahagia dunia akhirat daripada kaya berjuta2 tetapi keluarga porak peranda….

      pada ct..xyah la masuk askar ke..bomba ke…dok je la umah berubat wat anak…xkan sok nk harap anak tiri bacakan doa kot…….lebih afdal anak sendiri………

      0

      0
      • entah says:

        hahaah. yang kau pon satu. pegi la buat keje berpekdah daripada nak suruh orang buat ini dan buat itu. tu dia punya suka lah.

        0

        0
    • jabun says:

      ko ni adik beradik zubir ke?

      dh x de keja g korek idung

      buang ko punya taik idung masin ko tuh!..

      0

      0
    • abang jaijai says:

      kau kenapa nak persoalkan benda keluarga orang? dia kacau kau ke?

      0

      0
    • jgn jd bodoh says:

      sikap tipikal org melayu la si Dunia ni. Bab cari kelemahan org lain no 1. Semua org kena perfect ke? Ko tahu ke cerita sbnr dlm hidup org lain? Kl pon sesebuah keluarga dilanda musibah, x bermakna ianya balasan. ia mungkin satu ujian. baik ko g baiki diri ko drpd buat list psl org lain.

      0

      0
    • adpie says:

      ntahapahapantah ko nie..

      0

      0
  10. Kika says:

    sibuk je la si DUNIA ni…biarlah dia..keluarga dia jugak..bukan kO….sebOk!!!!….

    0

    0
  11. apa da says:

    entah apa2 la dia ni

    0

    0
  12. mie says:

    x perlu la ko buat andaian n pikir yg bkn2 wahai “Dunia2″…hanya mereka sekeluarga n Allah saje yg tahu..klu awk hnya skadar melihat n mendengar tp tidak ada dlam kelompok keluarga DCT..baek awk diam..klu awk ni seorg yg bragama islam..baik doakan saje yg trbaek buat mereka..kita jgk akan dpt pahala tp akn dpt dosa klu buat andaian n pikir yg bukan2..wallahhualam..

    0

    0
  13. Jena jen says:

    Siti x leh buat ape2. Bisnes tok k punye. Siti x bedaye nk bantu kecuali serah cek tk kebajikan depan press. Tu pun bg pihak tok k. Kesian makcik siti ni

    0

    0
  14. Jabun says:

    badan CT byk sggt spare part

    elok benor masuk wataniah

    boleh kurangkn gemok sikit~

    0

    0
  15. Jena jen says:

    Nak nanges tgk cite siti sob..sob…Kenape sampai skg aku masih x knal siape sebenarnye siti nurhaliza

    0

    0
  16. juli says:

    sape tau ape jwtn yg dia dpt ek?tak mungkin la pegawai coz dia takde degree pun.
    rejimen mane dia masuk?

    0

    0
    • fia says:

      kene bermula dr perajurit muda(PM) la kot… tp x mgkin kot..sbb die kan sudah bergelar datuk.xkan la datuk nk sme2 ngan PM bawahan kene lanyak ngan latihan.kawad2 tu sume? klu ana rafali tu aku caye la gak kene lanyak sume tu..ehehehe :D

      0

      0
      • fia says:

        lupe plak ana rafali tu dak degree..hohoho..dpt nek pegawai atasan la tu…

        0

        0
        • juli says:

          tu tau la…coz dia datuk tu yg tanye…tapi rasanya atm takde nk bg keistimewaan kat dia…anak sultan pun kn wat bnda yg sama ni kan plak ct…juz org biasa…lau ana tu ada degree dia kn ambik course pegawai gak br dpt jd pegawai…b4 ni min malik pun dh join…dh abis kursus pun..ni publisiti je lebih..lum lg stat kursus…

          0

          0
  17. wawatataniah says:

    apekah motif CT ni masuk wataniah???? cnfirm de tukang gaji yg kilatkan kasut dia….hehehehe

    0

    0
  18. sayasukabace says:

    best le dato ct join wata, blum start rekrut g dh dpt penghargaan..kuar blog bagai..
    tme aq join,lpas penat lelah,bguling2,msuk hutan bagai,bru la dpt raikan…

    0

    0
  19. bluek2 says:

    ape da..aq pun wata gk.tp,aftr rekrut bru la leh de pnghargaan.
    ni x,blum pape dh dpt pnghargaan join..tah2,xmpai smggu sbuk call dato’ k mntk jmput blik umh..

    0

    0
  20. askar pencen says:

    menyampah aku……
    ko jd askar mesti ada kuli yg tolong kilatkn kasut ko ct…
    senang2 je ko lepas masok jd askar…nasib askar wataniah…larat ke ko lari ct….prebet jlah kalo ko tetiba jd pegawai masak r ko….

    0

    0
  21. miraedora says:

    dah nama artis mesti la kena heboh2. datuk ct plak tu. memang wajib la heboh2 kan.

    untung nama datuk ct.

    0

    0
  22. nia says:

    isyy..isssy
    to dunia2 : (dlm byk2 komen ni ak bce komen dye jek.) lebar beno.

    “Kenapa? Mengapa? Musibah apa yang menimpa keluarga ini?
    -ct musnahkan rumahtangga org
    -saida mohon cerai dgn suami @ curang
    -saerah tak jaga maruah keluarga @ hidup tak menentu…”(curi dr dunia2)

    jgn la tulis mcm ni. awk kena fikir +ve sikit. mungkin ada hikmah disebalik apa yg berlaku. kita xtaw apa yg jd dlm hidup. sapa taw satu hari nanti benda tu jd kat kita.
    xnak comment panjang2. ak pon bknnya perfect nak b’leter panjang lebar.
    pape pon suara ct sedap jek bila ak dgr, saerah jual cupcake kat mana2 pon rezeki dia halal xpe laa.
    saerah.. no comment. oppsss. xpanjang kn ni. ?hehe

    0

    0
  23. nana says:

    pastu apa tugas retis retis nih?

    0

    0
  24. rafflesia says:

    datuk ct wat mende elok org kutuk, wat mende xelok lg la kene kutuk..serba xkena..ni la org melayu…bab mengutuk org mmg no.1… insaflah… tgk la tagline kat atas 2..marilah bergosip secara berhemah..ape la salahnya kalau bg support kat perkara2 yg baik..kalau mende yg xbaik 2, ape salahnya tegur dgn cara yg elok n berlapik..n same2 doakan agar dia berubah…mane la sopan santun org melayu…

    0

    0
  25. ustaz janggut says:

    Nyanyi tu haram bg perempuan..aurat.So ape yg nk di agung2kn sgt ct.taubatlah..tuhan maha pengampun..

    0

    0
  26. Only CT (In The World) says:

    We luv u Dato’ CT…..semoga cepat dikurniakan cahaya mata……..Amin………

    0

    0
  27. thearm says:

    ct nie mase blk umrah dl ade ckit tudung kat ats kepala.tp skunk nie hampeh.ko x taw ke hukum dedah aurat 2 ape???semoga ct dapat hidayah….

    0

    0
  28. iqbalhakimi says:

    macam2 ragam artis kita..papepun doakan kejayaan dorg jela..

    0

    0
  29. manusia ni mcm2. jika nak ambil perhatian orang, tambah pulak umur kian lanjut peminat pun x mcm. dulu, kalau x tonjolkn diri mcm. tu sapa nk. pandang, nsib baik dia kaya .Elok gi mesjid…dengar ceramah ugama..solat jemaah…mungkin itu lebih baik…mekah dah gi…aurat masih lagi terdedah…insaflah , takut nanti ditarik balik rezeki dari Allah…lagi pun hasil nyanyian adalah haram…ramai pulak yg. tergila2 ct. …dululaa..timbul pulak perasaan syok..termimpi2 wajah yg. comei..semua itu..oi..susah nk. cakap nanti …nanti ramai org. kutuk aku pulak, dok komen idola mereka.

    0

    0