Written by AbangNara | April 4th, 2011

sam menang abpbh2010

Tahniah Abang Nara ucapkan kepada Shaheizy Sam yang merangkul Anugerah Bintang Paling Popular ABPBH 2010. Anda memang layak selayak-layaknya. Secara keseluruhan ABPBH2010 memang mantap. Terbaik dari ladang. Nantikan update gambar-gambar di malam ABPBH2010. Apa pendapat korang tentang ABPBH2010 ?

127 responses to (TAHNIAH)Shaheizy Sam Rangkul Bintang Paling Popular ABPBH2010

  1. bawang says:

    cayalah bro!

    0
    0
    • flojerz says:

      ABPBH best tahun nie sbb:
      -pengacara lawak. Good job!
      -performance mlm nie sgt hebat terutamanya Ella. Suara dia, perghh. Dia siap lompat2 & menari atas stage menandakn dia sgt enjoy msa perform + dia berinteraksi dgn peminat.
      -Ucop & Johan datang masa akhir2 tu mmg trbaik ! Lawak sgt dorng.
      -ending the best. mungkin akn diingati utk jangka msa yg pnjng
      -SAM MENANG!! Tidak terkejut sbb dia mmg layak selayaknya. Ucapan Sam iaitu, ‘Pertama kali saya ingin mengucapkn terima kasih kpd Dato Siti sbb sudi menarik diri” mmg boleh buat usus org pecah sbb gelak.. Mak Sam pun lawak ;D
      p/s: sapa2 yg tdo awl mlm nieh mmg rugi sbb part terakhir mmg yg paling terbaik utk ABPBH 2010

      0
      0
    • Gorgon says:

      Jalaludin Hasan jr pun boleh menang ker? boring nyer!

      0
      0
  2. Yana says:

    gerammmmm sgt sebab live streaming banyak sgt buffer. sedihhhhh aaaa. takde ulangan ke eh? overall, puas hati dgn semua pemenang! tahniahhh!

    0
    0
  3. elixa says:

    tahniah sam!! awk mmg hebat la bro :)

    0
    0
  4. Lemon says:

    so touching lorhh he bring his mom…so swet…

    0
    0
    • Nina says:

      mesti lah menang. he admitted that his mom bought thousands worth of newspapers to vote for him.

      0
      0
    • comei says:

      yg xleh blah, waktu dia lari amek mak dia, mesti david teoh ingat dia lari coz nak salam/peluk dgn david.hehe.. rupe nye, nak bawa mak dia naik atas pentas.haha…tahniah sam :-)

      0
      0
      • Aib says:

        Sam patut ucap terima kasih pada David Teo
        Yg beri peranan dan kepercayaan besar
        Buat Sam Jadi HERO
        Dalam Adnan Sempit
        Tetiba je mejulang nama SAM

        0
        0
  5. zzh says:

    tahniah. semoga terus sukses

    0
    0
  6. ahkiluz says:

    Tahniah Sam. luv ya!
    btw, ABP tahun ni ok2 je. pengacara ok, persembahan ok. ada excitement nye ms last2 bila muncul pak usop wilchaa.. hehe

    0
    0
  7. yut yut says:

    tahniah !!!!!!! w/pun tak minat sangat…. harap zizan menang tadi..

    0
    0
  8. Pak jabit says:

    Tahniah Sam…paling x di sangka fasha sandha…yes she deserved it..wlaupn pnuh kontroversi tapi her acting is superb..Lisa surihani pun kalah di tangan fasha..well… Congratulations fasha n sume pemenang abp especially Sam.

    0
    0
    • blacktie says:

      lepas ni sahih pasha bangga giler dpt kalahkan ND sekali lagik..kkakakakkka..

      kot mana pon mmg Shaheizy layak dpt anugerah tu.. hahaha

      he really deserves it!

      smoga anda lebih hebat di masa hadapan :)

      0
      0
      • suri says:

        dah lima kali aku rs dia x heran dah, lgpun ND pnah top 5 ke

        0
        0
        • Pak jabit says:

          Xdela last ye kan pasha kna boooo…td pn muka dia jujur je nmpk mcm x expect dia akn menang..ak stuju dia menang sbb acting dia best x mcm Lisa.kayu je..u go fasha..

          0
          0
        • gulipecah says:

          stuju ngan pak jabit..FS mmg layak menang..lakonan dia berkualiti..dia mmg telented..blakon tak kaku..Best..

          0
          0
  9. ena says:

    congrates sam!u deserve for it :) Usop Welchair pun happening gler!!Bikin gempak arena all star!!!congrates 2 all winner!!!

    0
    0
  10. mayra says:

    he deserve it!
    (^____^)

    0
    0
  11. moeyna says:

    cayalah bro!! mmg minat ngn shaheizy sam nihhh… ;DD

    0
    0
  12. monalysa says:

    i luuuuv u (versi Shaheizy Sam) huuuuu,.. i loike,…

    0
    0
  13. kacip fatimah says:

    yang penting laki aku menang. larh c shaheizy sam tu. kah3

    0
    0
  14. mushi says:

    congratt sam !

    0
    0
  15. mokcik says:

    congratulations shaheizy.. i luuuurrrvvveee uuu.. suke masa dia sebut nih
    ape2pun usop wilcha the best.. sape setuju sila angkat tangan macam saye..

    0
    0
  16. Piston Pecah says:

    dia memang sempoi…
    yg 1st siap snap picture..
    upload trus ke twitter le tu kan!

    0
    0
  17. aman kun says:

    TAHNIAH SAM..impak adnan sempit n hantu kak limah melanda Genting
    TQ gak kat dato’ CT sbb xmasuk bertanding bak kata Sam..^_^

    0
    0
  18. penyibuk says:

    tahniah!!!!!!!!!!!!i lurve u~~

    0
    0
  19. kucing says:

    Sempit ngangkung gak yg menang, tapi yg betul-betul hangatkan suasana… geng kak limah…

    0
    0
  20. farell says:

    the best abp ever and forever….tip top performance,happening mc,the true winner and also the high class and smooth event……congrats and keep it up for next year..

    0
    0
  21. elly says:

    teknikal agak kureng la malam ni..but still da best gk la

    0
    0
  22. layak.. mmg layak coz he’s famous on Tv and also movies

    0
    0
  23. Bubu says:

    Lisa Surihani is looking so stunning n beautiful tonight and Congratulations to all winners,Sam..you are totally deserve it,dude..
    The last part of the show was brilliant,Usop whelchair, pergh,thumb up!!,you are soooo funny..;)

    0
    0
  24. ZACK says:

    ALANGKAH BAIKNYER KALAU KAK LIMAH ADA MASA TU..BERKEJAR2 SAMA USOP DAN ABI…TK GITU….SAPA SETUJU SILA ANGKAT TANGAN MACAM SAYA……..HUHUHU…..HEHEHE… ANYWAY TAHNIAH SAM,TAHNIAH ….BINTANG IDOLA…BINTANG PALING POPULAR 2010..

    0
    0
  25. abph2010 says:

    sam u are deserved it..fasha although have bad attitude and personal life but cannot deny on her carrier as actress she good in acting..so no surprise she won it..otherwise proud of PAKNIL almost every year win the award of best compere.

    0
    0
    • xde sluor says:

      adeh..mende kome tuleh neh?beterabor yob! ate..ckp le bahse mlayu.kalo deme nk pakai loghat memane pun buleh,asal bahse mlayu.sape stuju angkt tgn mcm shaye!

      0
      0
      • dorayakigirlz says:

        pe slh nye dy nk speaking..grammar tunggang langgang pun xpe…cm ne owg mlayu nk pndai speaking..bile speaking bi ckit..ayat tunggang langgang teros nk kutuk.. i know bahasa melayu tu bhs kebangsaan..tp x slh kn nk speaking..kalu speaking face 2 face t slh takot org gelak..so juz praktik kt blog je r..slh pn x malu..coz owg x knal..mat salleh kat amerika 2 pun bknnye tol ngat grammar dyowg time dy ckp..bg r support..perrrr daaaa..ni x syek nk kutuk je..

        0
        0
  26. ZACK says:

    aku cukup tak puas hati & tak bekenan betul.. bila Fara fauzana tu menang 2 kategori mlam nie….bertambah kekwat lah lah dia nanti…pernah satu ketika disessi pengumuman pembaca bertua apbbh2008 punyalah meluatnyer aku tengok si ff nie..kekwat berbonar….peminat nak bergambar pun tak boleh..mengalahkan dia nie PM pulak….PM nak bergambar pun boleh…datuk siti pun tak mcm tu….kelas lagi…..anyway tahniah sam….abpbh2010..
    pada korang yng mengundi tu tahun depan 2011 tlg lah ubah utuk kategori nasyid tu.bg peluang org lain pulak,,,,,,,,,,,,

    0
    0
    • luna says:

      yup…my fren pernah terserempak ngan fafau, dia ckp fafau sgt xmesra peminat…xsame mcm dato ct ker, xkisah nk bergambo…bukan skali, but too many times jumper die kekwat…my fren keje dekat ngan sri pentas…so slalu la nmpak kekwat c fafau ni..hope fafau jd la seorg yg mesra peminat…now i xminat dah dengar hot fm am krew tuh!! huh!

      0
      0
      • sha says:

        yeke fafau camtu? ingat lagi masa dia mula2 jadi dj..ok je xsombong…nk tgkp gamba pon ok..siap pelok aku lagi..tp tu 7 thn lepas.

        0
        0
      • Moon Happy says:

        biasalah org dah glemer…masa x glemer dok tayang2 muke soh org tegor.. ape dia kata mlm tadi “jgn cari popular, biar popular cari kita” hampehhh tu pasai perangai kekwat lagu tu.. fafau melampau!

        0
        0
    • xde sluor says:

      nk komen 1 je hal si fara neh.sbg pengacara atau penyampai..mestila becakap dengan lancar dan jelas..tapi dia ni…lancar tu mmg lancar,tp xberapa nk jelas sebab dia ni suka sgt cakap laju macam terovereksaited sampai banyak benda yg kluor dr mulut dia,tah hape2 n xpaham!! selalu sgt!! klu tenang n rilex bila becakap kan senang org nk paham. pls improve ye!!!

      0
      0
  27. makan says:

    abp 2010 best!tp banyak technical error..but still tak kesah lah!kak engku, sharifah shaheera, zizan best!!usop wilcha & johan appearance mmg lawak..sakit perut gelak..

    0
    0
  28. gadisemasa_90 says:

    sangat..sangat….berpuas aty dengan ABPH…
    “tq dato’ siti” hahahaha…
    cayok2 sam…

    0
    0
  29. pelangi says:

    fasha mmg deserve mng malam ni.mmg attitude dia agak kurang tapi kite vote based on bakat.gud job fasha.to lisa surihani and tiz zaqyah plis try next year ok;)

    0
    0
  30. kim says:

    congrat sam,,,,,,love you very much der

    0
    0
  31. secret says:

    ape aku leh boleh kate, mamat ni,sweet gle okey!! sbb bawak mak dia naik pentas!!! hahaha time dia amik anugerah tu, ak dok tbayang2 muke dia dlm cte evolusi kl drift yg muke samseng gle tu.haha comel. tahniah shaheizy sam. huhu Facebook kena saman $1 BILLION??

    0
    0
  32. secret says:

    aku stuju!! haha yg paling best gle. ble pnonton kt dwan anugerah sporting gle ulik tangan mcm pak usop. waahhh. penonton di rumah pn join sekali tau.!! hahah mmg gempak la. serius btol ape shahirah ngan raja azura ckp “pembaca anugerah bintang popular LAGI POPULAR DARI DORANG!!” mmg la.hahha sape leh lupe pak usop ngan abi hurairah okey!! cayalah. serius. mmg best abpbh kali ni.hehe.lg 1, peranan pengacara. meletoopz ok. huhu tahniah pd penganjor. Facebook kena saman $1 BILLION??

    0
    0
  33. isteri sam says:

    sam…i love u

    0
    0
  34. huhuhu says:

    FASHA SANDHA kualiti mengatasi kontroversi…..ana rafali pun sama..biarpun dewan sunyi bila nama ana disebut sbg pemenang..kesian dia……well peminat di Malaysia melihat bakat bukannya peribadi…kenapa artis yg mempounayi 1 juta fan di FB tak menang PLAING POPULAR…..??? fan nya malas dan kedekut hantar borang BH kot.. konfident menang kalau 1 juta hantar.hahaha..tahniah SAM dan tahniah Dato siti , ucop dan johan kerana persembahan anda malam tadi mmg first class…..

    0
    0
  35. huhuhu says:

    pengacara pun first class…..kekalkan mereka atau cari lah pengganti mcm johan dan ucop..baru lah hidup suasana…

    0
    0
  36. kak limah says:

    Pelik sangat. Bila siti menang banyak kali, semua marah, tak suka. tapi bila artis lain yang duk dapat award tu berturut2 takde plak orang kisah.. Cth macam aznil, nor khiriah, rabbani, fafau, asik2 nama sama. Undur la diri gak, bagi peluang orang lain menang, zizan ke, sharifah shahira ke, raihan ke, k.engku ke.

    0
    0
    • hayata says:

      it’s about popularity beb!
      artis mana yg x ske populariti?
      and isnt it pathetic bila menang sebab org2 popular tarik diri?

      0
      0
  37. what the? says:

    hmm… dia menang datang terus berlari kat mak dan peluk mak dia … tapi ada sorang artis tu, menang je terus peluk bekas makwe dan gambar bercium tahun lepas ..

    ps: malu sungguh!

    0
    0
  38. Gegeh says:

    haha bab tak tahan lawak adelah Usop Willcha..mmg tahun terbaek bagi aku

    0
    0
  39. lalalulu says:

    penyampai anugerah nasyid tu–> better go straight to the point, dari merapu benda2 yg x english educated. macam hampeh, memalukan diri sendiri. dialogue diaorg tu dah appproved ke atau spontan jerkk?

    0
    0
  40. adiha says:

    sam….mmg best. tak tau nk cakap apa la kat mamat ni. since drama pertama dia (alamak tk hingat tajuk) pasal budak skolah yg kene tuduh gay dgn cikgu, since that mmg rasa lu bole g jauh der….berjuta-juta kilometer….looking forward ‘kongsi’.

    0
    0
  41. Jue says:

    Tahniah Sam, awak mmg pelakon yg hebat dan layak menerimanya. Klu Dato’ Siti ada pun awak pasti ttp pemenangnya sbb anada mmg layak…..

    0
    0
    • Bie says:

      ceh…kalu siti ada konpom sam kalah ler
      sam menang ngn undian 180 ribu ++
      tahun lps siti menang undian dia dekat 300 ribu kot
      mana lg hebat der..

      0
      0
      • panasonic says:

        mana awak tau..? pa2 pun..congrate to sam..u deserve la..FT..pun layak jadi pemenang ponn..suara kelass gitu..ala2 MJ..stylo..

        0
        0
  42. chantek says:

    hebat sgt ke dia ni? org kata pompuan blh cair bila tgok, tp aq tgok biasa jek.. tk cair2 pn.. biasa jek.. please lah.. klu kacak mcm asraf muslim ok gok !

    0
    0
    • Tiffany says:

      lain orang lain pandangannya…kau kata ashraf muslim tu kacak, tp org lain tgk ashraf muslim tu biasa2 je…

      0
      0
    • Zubir says:

      ashraff muslim tu nampak saja begitu tapi lembut orangnya.
      berbakat mengubati orang dan berilmu.
      watak lakonan yang baik2 seiring dengan diri dia.
      dan tak disangkal memang sam lebih hebat.
      terlalu hebat jika nak dibandingkan dengan ashraff.
      banyak lagi yang ashraff kena lalui.

      0
      0
    • aidazr says:

      kecantikan dan kehenseman seseorg itu adalah subjektif. ko kata asraf kacak dan ada org lain kata x kacak, so x pyh la nk sentap bagai.

      0
      0
  43. cekla says:

    x der lagi kat u tube..hukhuk ta sempt tgok semlm :(

    0
    0
  44. mama Arr's says:

    you’re the man sam!!!..u deserve it..i looooikeee…last nite abpbh paling best…excellent!!!lawak sangat2…kekalkan..

    0
    0
  45. WUWU87 says:

    bang nara,tolong la upload yg part last tuh…tak pat tgk…..nak tgk…huhu….

    0
    0
  46. airin says:

    hai sam deserve to win ,tgk pada rating film dia gempak tu heheh .apa pun moga sem tak lupa diri ok .love ur mummy also sporting giler hehe

    0
    0
  47. budak untung says:

    hehe.. ape pun saya dapat snap pic kami berdua… masa shooting di pulau ketam.. BINI BINI KU GENGSTER. jgn xtgk.. filem sam nnt. bro u mmg best…, u mmg terbaik…. !!!

    0
    0
  48. hot_virus says:

    wowww.. tahniah untuk sam coz mmg dia layak untuk jd artis paling popular untuk tahun ni.. smua lakonan dia mmg mantop… i like….

    0
    0
  49. aKu says:

    Suke…..? ? ? ? ? ? ? 100%
    ?????????????????????????? ??
    ?????????????????????????????
    ?????????????????????????????
    ?????????????????????????? ?

    i LikE sAM……………………..

    0
    0
  50. ted mosby says:

    adoi aku ingat zizan mnang xpe taun dpan aku bli topup bnyak2 tpi bkan vote zizan ar vote usop….

    0
    0
  51. jabun says:

    lau dh muka dia yg slalu kluor panggung

    x menang x thulh nk kata ape..

    0
    0
  52. zettyhumaira says:

    shaheizy sam aku punye!!!! hehehe….cair tgk dia ni..

    0
    0
  53. zaia says:

    Tahniah Sam..mmg layak pn..

    0
    0
  54. lolo says:

    terharu tgok sam berlari cri mak dia bile dia di umum kn menang.. aku pulak emo sampai nangis2.. hahhaha.. bgus ape2 hal fmily 1st.. berkat n murah rejeki dia sbb mqk dia peminat no 1 dia.. moga sam terus cemerlang..n congrats!

    0
    0
    • kak nam says:

      bagus…. sbb tu rezeki dia sentiasa murah… dapat sepenuh restu mak…. pndi plak jaga mak…. bagusss…

      0
      0
  55. pe2 je says:

    sam!!!!!!!!!!!luv u!moge maknin maju dlm bidang lakonan!good job man!anda mmg layak menang!

    0
    0
  56. lolyat gang says:

    gua salute lu derr
    next gua jumpe lu,gua shake hand dgn lu derr

    0
    0
  57. peminat sam says:

    tahniah sam………
    moga mkin maju n terbaik tuk tahun2 yang akan mdtg,i love u……………………….

    0
    0
  58. shyra says:

    haaa…..kan btol jangkaan shyra…SAM pasti mng….suke tgk cara dia lyn mak dia….bgs sgt….sam…..MARRY ME!!!!!! huhu….

    0
    0
  59. siti jienah says:

    saya suka APBH 2010 kali ni…. menghiburkan

    0
    0
  60. sayangselasih says:

    Tgk Sam layan mummy dia…rasa terharu sgt…ska tgk…entah mcm na kalo Sam ni ada istri ke..ntah2 dia bwk sekali istrinya nk pentas…Sam kawinlah dengan i…he3.apapun tahniah

    0
    0
  61. my says:

    Tahniah Sam..1st tgk dia berlakon telefilem Pae, mmg menyayat hati..sekarang dh jadi sangat popular. Hope x lupa diri dan jangan sombong2 yer..
    Seronok tengok dia dgn mak dia semalam..happening sungguh..

    0
    0
  62. non says:

    Sam menang : sgt2 layak
    Fasha sandha menang : memang lakonan dia hebat dah setaraf erra dan nasha..
    faizal tahir menang: dia pun memang layak wpun poyo
    komen aku: pengundi tahun nie dah x tgk rupe dah..tp tgk bakat dan kesungguhan..be professional, personal & kerjaya..2 perkara berbeza..Tahniah semua pemenang!

    0
    0
  63. fashalover says:

    masa 1st dpt anugerah tu fafau peluk sape ek? laki yg dok kat kiri dia? abg dia ek??

    0
    0
  64. Chicken says:

    congrats Sam…memang terbaik & u deserve it….hopefully all the youngsters pun ikut perangai baik Sam….jaga ibu bapa and alwis put them 1st in wateva they do…..sangat teharu semalam…..

    0
    0
  65. unknown species says:

    mula2 mmg x minat langsung kat shahiezy sam ni sbb dia x ensem.bila layan filem2 melayu, eh asyik2 kuwa muke dia.bile dah byk kali tgk muke yg sama,baru la timbul rase suke dgn gaya lakonan dia.

    Dan shahiezy sam mmg layak dpt anugerah bintang plg popular ni…

    Rezeki dia…lebih popular dari kakak dia yg x berapa ramai peminat.

    0
    0
  66. hayata says:

    depa ni xyah dok sebut la menang sbb “ct tarik diri..”
    menunjukkan masing2 punya rasa rendah diri je as compared to ct.
    (entah ke ct pun beli sok kabar ribu2 mana uols tau…)

    0
    0
  67. kema says:

    ABPBH kalo ni mmg terbest kot!!!sume bets,artists perfomance, hosts,lawak2.sume best la,rasa mcm sempoi je,tk formal sgt…

    0
    0
  68. maeca says:

    sp stuju shaheizy meng…..????????? sila agkt tgn mcm sayeeeee…… ;p

    0
    0