Written by AbangNara | May 30th, 2013

Kadang-kadang ketika kebosanan Abang Nara layan jugak program Kilauan Emas 3. Mak mertua Abang Nara memang die hard fan program ini. Seronok juga melihat keletah makcik-makcik dan pakcik-pakcik yang masuk bertanding. Kesemuanya otai-otai dan ada suara unik masing-masing.

juara kilauan emas 3Semalam telah pun berlangsung konsert akhir Kilauan Emas 3. 4 peserta iaitu Mior, Alina, Idris dan Silah. Kesemuanya menyanyikan 2 buah lagu dengan 1 lagu dicipta khas untuk mereka. 70% markah adalah daripada pihak juri dan 30% daripada undian SMS para peminat.

juara kilauan emas 3

Mior akhirnya menepati ramalan apabila berjaya menjadi juara Kilauan Emas 3. Mior membawa pulang sebuah kereta Nissan Livina X-Gear, wang tunai RM 50,000, trofi dan hadiah sampingan. Idris yang berjaya mendapat tempat kedua membawa pulang RM30,000 dan Silah di tempat ketiga pula mendapat hadiah wang tunai RM20,000. Hebat-hebat juga hadiahnya kan?

juara kilauan emas 3

Jutaan tahniah diucapkan kepada semua pemenang. Walaupun kebanyakan peserta memang sudah dimakan usia, kehebatan mereka menyanyi memang tidak boleh disangkal lagi. Senang cerita, mereka memang otai. Apa pula pendapat anda yang mengikuti program Kilauan Emas 3?

P.S: Video terbaru MatLuthfi. Memang sempoi.

51 responses to (TAHNIAH)Mior Juara Kilauan Emas 3

  1. dee says:

    huhuhu…mereka2 nie lagi hebat dari akademi fantasia. caya la!!!!

    0
    0
    • Olga says:

      lepas ni boleh join tilawah plak! jangan asyik nak berjimba2 je… dh tua2 kan…

      0
      0
      • Lembu Gemok says:

        Mior ok..tp aku lagi suka Idris…lenggok dia nice…pandai control..nice2..apa2 pon tahniah..cumanya sian kat no 4 tu..tak dapat apa2..trofi nak buat apa..sian…

        0
        0
        • Anonymous says:

          tu la..kak ros tu ptt dpt rm 5k cukup la n lg 5k bg kat no 4. penat alina menyanyi terjerit2

          0
          0
        • mak c kina says:

          kan?…aku igt ada duit,tp piala je yg ntah bape hingget tu…dah tu byk plak lg mak ros dpt dari pakcik silah tu…padahal award yg xperlu pn…

          0
          0
    • mutiara says:

      tahniah..dah agak dah..
      nyanyi lagu dangdut raggae tu sempoi je..lagu rock xpayah cakap la..

      0
      0
    • olga says:

      NAPE XDE HADIAH KAIN KAPAN KE??????ATAU KERETA JENAZAH????? DAH TUA2 BANGKA PON NAK MENYANYI LAGI INSAF2 LAH MAKCIK2 N PAK CIK2 BG LAH PELUANG KAT ANAK MUDA PLAK

      0
      0
      • ZZ says:

        lah…dh nama pun Kilauan Emas..Ada gak pertandingan tuk org muda.Bukannya Olga masuk pun..Ni kan hiburan.Profesionallh sikit.X fahamlh spesis2 cam ni.

        0
        0
      • ZZ Anak Melaka says:

        Lah, nama pun Kilauan Emas.Ada gak pertandingan tuk org muda, bukan x de. Olga masuk ke?. Think positif, ni kan hiburan. X fahamlh spesis2 cam ni.

        0
        0
      • adilia says:

        Nape ckp cam 2?, kot ye pun x suka gtau la elok2! Mereka suma sebaya mak dan ayah kita tau!, berbahasa la skt… kan ke budi bahasa budaya kita. … zaman dulu x dak prgram cm ni, masa skarang la nk tnjuk bakat, apa salahnya, lg pun suara mereka lg pwer… … otai msh berbisa…. sebelum nk kata orang, nilai dulu diri sendiri. Wasalam.

        0
        0
      • Anonymous says:

        takpe olga..dh smpi masa nnti..ko try lah masuk kilauan emas…kalau kau menang..aku hadiahkan mangkuk bertingkat..boleh isi kuih muih.. dgn mangkuk ajaib..kau isi air tak penuh2…

        0
        0
      • Anonymous says:

        klu ingat kain kapan baik duduk kat kubur aja………

        0
        0
      • Anonymous says:

        lu dah taubat ker blom bro.

        0
        0
        • Anonymous says:

          amal ibadat dgn allah..x kan dia org nak bgtau..lidah tu lagi tajam dari pisau bro..jaga pertuturan seharian.

          0
          0
      • gua rockers says:

        lu cakap org…bro.. baik lu taubat…

        0
        0
      • gugu gaga... says:

        asal mati je ingat tua..ko muda pn leh mati olga oiii….

        0
        0
  2. noname says:

    ROCK BRADER!!!

    0
    0
  3. daling pinona says:

    syiokk ooo layan otai berbisa mlm td…antara meor & idris dua2 besh..
    cuma aku heran apsal pemenang no 4 tk dpt hadiah duit..
    bleh nampak muka alina cam bengang to control rileks.
    alina tu nyanyi pun power gak..
    tak pasal2 yg nenek Ros yg tak nyanyi duk rilek2 kt bawah plak dpt menang hadiah 10K
    setakat buat lawak2 gedik kt atas pentas pun bleh dpt anugerah pesonoliti terbaik ker haper…tak berbaloi tul yg nyanyi teruk2 smapai putus urat kentut tp tak dpt duit..

    0
    0
    • cik teratai says:

      betul2..cik teratai sokong. Alina hasan mmg power tp x dihargai. mmg puihh!

      0
      0
    • Mak Jemah kauuu says:

      alina kn dpt anugerah jgk mse awl2 tu..anugerah overacting katenye..baling2 spec mse nyanyi..ade la tu saguhati hati..chill la..

      0
      0
    • Anonymous says:

      setuju sangat2 dgn komen ni…at least bagi la sedikit habuan kat duit kat tempat ke4 tu, bg rm5000…kalo xde hadiah baik la dia amik 3 oang je masuk final…aku pun x setuju si ros dapat rm10000 dengan hanya buat lawak menggatal dengan ramli MSbaik la duit tu di beri sikit kat pemenang no 4..apa2 pun da rezeki ko la kot….

      0
      0
  4. Sweet Lollipop says:

    Peserta Kilauan Emas jauh lebih bagus daripada sesetengah peserta yang masuk AF..disiplin pun bagus… dah dapat teka MIor yang menang… Setiap persembahan saban minggu memang baik dan tidak pernah mengecewakan. Pertama kali mengundi peserta iaitu Mior..selama ini AF ke…Raja Lawak ke mana pernah terfikir nak undi pun… Ternyata otai masih berbisa…. Rock Brader… InsyaAllah lepas ni mesti ada pihak yang ingin melamar Mior jadi artis… :)))

    0
    0
  5. bedah tong gas says:

    Gamba ke-3 muka brother ni mcm nk mintak penampar je..huhu

    0
    0
  6. BRUTAL MOM says:

    MIOR ROCK!!!! MEMANG HARUS MENANG!!!

    1
    0
  7. Roundtable says:

    Semua finalis KE3 memang ada aura…masing-masing ada personaliti yang tersendiri .memang best .Lontaran suara mereka hebat dan agak sukar juga nak pilih juara.kalah penyanyi-penyanyi muda sekarang.mereka patut mencontohi otai-otai ni jika nak masuk pertandingan,bukan bersandarkan paras rupa dan kontroversi sahaja.

    0
    0
  8. Mak Jemah kauuu says:

    mior jenis humble..sbb tu die rapat ngn geng2 KE3 ni..jenis xpoyo..xde la drama sgt dlm KE nk dibanding drama cintan cinton..sedih medih..gaduh gocoh mcm AF tu..

    0
    0
  9. Anonymous says:

    tahniah kepada brader rock kite..Mior..dan tahniah juga kepada semua finalis KE3…

    0
    0
  10. Anonymous says:

    the best….tapi lagu baru Idris memang sedap….kalo dia jual single aku beli

    0
    0
  11. Anonymous says:

    untuk konsert yang akan datang, jika ada, pastikan peserta bukan yang pernah bertanding, baru syok tengok otai menyanyi, macam konsert 1 dan 2 dulu, macam mak ros ke, terhibur, kalau dah macam alina, tak payah nak join kilauan emas, saya suka sgt dengan suara Silah, yang macam tu memang best

    0
    0
  12. #saya# says:

    tapi mmg puas ati kott mlm td..
    susunan yg sgt cantik dan tepat..

    1. Mior
    2. Idris
    3. Silah
    4. Alina

    #apapun mmg suka alina(gedik+perasaan hebat n hot2 je) tk menang.
    cukup sesuai dia dapat “over acting” n cukup la 10k tu
    juri lebih pandai menilai#

    0
    0
  13. mak c kina says:

    aku lbh suke pakcik silah….suara dia sedap…mcm dato’ ramli kte,dia ada nyawa…

    0
    0
  14. brader mior… seram aku nengok….

    0
    0
  15. Anonymous says:

    but so sad to the fourth contestant…
    she only got a trophy n no money..

    0
    0
  16. Anonymous crazy says:

    saya terkilan dan sedih dengan sistem yang dianjurkan oleh pihak kilauan emas…..nampak tidak pro n tidak adil..kesian tengok Alina yang dapat no.4 hanya dapat trofi yg tak seberapa tanpa dapat pun sedikit wang …tak berbaloi langsung ..baik x payah Alina masuk final kalau mcm nih…..sepatutnya kita menghargai yg masuk final jgn berat sebelah….yang tua x sedar diri mcm kene saka… gedik n gatal tu tiba2 dpt 10k….kesian tgk alina selama ni berlatih nyanyi tapi dpt trofi RM10.00 x masuk akal langsung…pikir2 dan renung2 kan je lah

    0
    0
  17. saya terkilan dan sedih dengan sistem yang dianjurkan oleh pihak kilauan emas…..nampak tidak pro n tidak adil..kesian tengok Alina yang dapat no.4 hanya dapat trofi yg tak seberapa tanpa dapat pun sedikit wang …tak berbaloi langsung ..baik x payah Alina masuk final kalau mcm nih…..sepatutnya kita menghargai yg masuk final jgn berat sebelah….yang tua x sedar diri… gedik tu tiba2 dpt 10k….kesian tgk alina selama ni berlatih nyanyi tapi dpt trofi RM10.00 x masuk akal langsung…pikir2 dan renung2 kan je lah

    0
    0
  18. BUNKFACE NO.1 says:

    lu pak cik dah jadi juara..kasi potong itu rambut kasi pendek, baju tu pun tukar…org skrg tak pakai dah baju mcm tu, sape dia punyer stylist ni..azab betul fashion

    0
    0
    • Anonymous says:

      Mngtuk orang dan melafazkan kta2 ngetif sngt mudah ianya mlmbangkn kpribadian diri anda sndri,

      0
      0
      • BUNKFACE NO.1 says:

        bila masa pulak aku kutuk, aku suruh dia potong rambut biar pendek, yg kau sentap ni kenapa ? ni lah sesetengah org melayu, bagi nasihat utk nampak lebih handsome pun tak boleh, tu pasal tak maju2..buka mata seluas2nya tgk dunia luar fashion dorang mcm mana

        0
        0
  19. Anonymous says:

    suka sangat bila rock brother menang….cayalah

    0
    0
  20. Anonymous says:

    Alina… memang power tp lagu2 yg dia bawa gue x minat…gue tetap layan rock punyerr…

    0
    0
  21. mely says:

    Tahniah kepada yg menang,mereka mmg hbt smpai ke final,tp cian tmpt ke 4.Kalu gtu lbh baik 3 org je prg final.yg lain tkyah ssh2 tgu je kt bawh.

    0
    0
  22. student bandung says:

    kesian aku tgk masyarakat kita skg..asyik sebuk kejar glemer..kecik2 masuk idola cilik, besar sikit nak masuk akademi fantasia, dah tua bangka rumah kata pergi kubur kata mari sebok terpekik jual suara atas pentas kat kilauan emas..miahaha sampah

    0
    0
  23. Anonymous says:

    caya kat mior rock brader….. maintain cool. Silah dan Mior memang ngam “rock brader vs blues brader”. Terbaikkkkkk….. tabik spring toing..toing..toing.

    0
    0