Written by AbangNara | February 19th, 2011

masjid siti nurhaliza

Ini bukannya mendirikan masjid yang berkahwin itu ye. Ini mendirikan masjid yang benar-benar masjid buat. Tahniah Abang Nara ucapkan kepada Datuk K dan Datuk Siti kerana menerusi Yayasan Nurjiwa telah pun berjaya disiapkan dan dirasmikan semalam oleh Sultan Kedah, Tuanku Abdul Halim Mu’adzam Shah.

masjid siti nurhaliza

Masjid ini diberi nama Masjid Al-Khalidiah dan merupakan salah satu impian Datuk Siti dan Datuk K. Abang Nara rasa hanya tinggal 1 lagi impian Datuk Siti yang belum tercapai. Semua orang pun rasanya tahu kot. Semoga impian beliau yang satu lagi itu dipermudahkan dengan terbinanya masjid untuk kegunaan orang ramai ini.

Lagi gambar Masjid Al-Khalidiah dengan membaca entri  ini sepenuhnya.

masjid siti nurhaliza

masjid siti nurhaliza

masjid siti nurhaliza

masjid siti nurhaliza

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

312 responses to (TAHNIAH)Masjid Datuk K Dan Datuk Siti Siap Jua Akhirnya

  1. Azim says:

    khalidiah tu tak tahan tu, hahaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • RaiBakeHouse says:

      nape. ku tak faham… ermmm

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Azim Norazmi says:

        saje je, kalo dah kaya nanti, letak nama Masjid Al-Azimiah ok tak?
        huhuhuhu

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • mynama says:

          patutnya ko cakap alhamdulillah… azim oii..buknnye ngata org.!! org buat masjid tu utk org bersolat.. niat ikhlas tu biar Allah yg tentukan..ko tu sapa nk tentukan niat org..ko buknnya tuhan..bengang tul aku ngn mamat ni

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • zul says:

          mmg bagus, artis dah ramai yg buat amal2 spt ini.Alhamdulillah…tp bg sy, seeloknya tak payah la nak bgtau suma org yg kita telah membuat amal jariah.apa2 sedekah, biar Lillahi Taala..

          Dan ini adalah salah satu tanda kiamat apabila org kaya berebut2 mendirikan masjid dan suma org tau…dn sy amat perasan yg tok ti klu nak wat ape2 amal suke announce kat sume press..pernah nmpk kat akhbar yg dia serah cek..juta jgk ler…n masukkan dlm akhbar..kan tu tak elok..boleh menimbulkan riak..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kukukata.blogspot.com/2010/12/sekarang-aku-nak-isap-ko-punya-pulak.html says:

          sebok jer manusia nih….. cakap macam bagus sangat dalam bab agama…. biar lah dia nak bg tau apa pun…… sekurang2nya mereka berusaha ke arah kebaikan….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kaki says:

          to kukukatablablabla kat bwh ni:: laaaa~zul tu bg teguranla,,tgjwb setiap org islam kot,,n ape die ckp mmg btul pn,,ko penah tau x??klu xpenah tau,,ambek taula ape org share ilmu,,aishhh,,ko dh wt part ko blum??klu xmampu buat,,diam2 sudah~

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kaki says:

          oppsss~kat ats upenye,,,silap2

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • didi says:

          kadang2 artis2 tu xdela nk bgtau 1 dunia tp kalo wartawan tanye2 trpaksa la diorg ckp..nnti kata kekwat plak…alahai,cian artis2 ni..ckp slah,,xckap slaah..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kaki says:

          didi,,btul gk tu kan,,tp ade je yg bleh sorok~trpulang pd dri je sbrnye bnd2 gni..ikutla nk dpt redha Allah atau nk cr redha manusia,,tu je=)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • addy says:

          manusia yang bukan artis mmg mcmni:
          siti penah tunjuk kasut2 dia (pdhal bukan siti tunjuk pun, tp ada org amek gambar dgn kebenaran siti waktu belakang stage) dan org kata dr beli kasut mahal2 baik bt amal

          sekarang siti tunjuk siti bt amal (bina masjid — setiap org yg bersembahyang di situ, pergh… pahala banyak tu, klu masjid tu kukuh sampai bertahun walaupun siti datuk k dh tiada, pahala tetap jalan) tp org kata siti menunjuk

          masalah skrg : klu siti tak tunjuk, situasi pertama di atas akan diungit manusia : baik bt amal (pdhal dia bt amal, cuma org tak nampak)

          itu bezanya amal artis, bukan menunjuk tp tak moh salah faham. sedap2 ko mengata org tak beramak

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • oyster says:

          to kukukata.nmpk sgt ko ni jahil agama.zul mmg dh bagi teguran tu, kira dh bagus.mengingatkn kita.dn yg pasal mndirikn masjid ni, skolah rendah utz ustazah kite dh ajar.dia bkn dgki, cuma mengingatkn.klu lgsg tak bleh tguran, ntah apa jadi ngan dunia ni.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • mys abby says:

          zul, kat tweet tu tok ti cuma ckp b’syukur sbb impian dye dah tercapai…
          tak de pun dye mention masjid tu..
          wartawan kn lebih cekap..impian siti pun diorang nk ambik tahu…
          lagipun masjid tu dah lame siap sblm dye ade simply siti lg… cuma baru nk rasmi jer..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • hana says:

          per la salahnye lau dia nk bg tau br buat masjid
          org yg kawin tu pun buat “masjid” gak sampai berkenduri bagai hebohkan sekampung nk bg tau buat “masjid”..
          yang penting benda yg baik elok laa di bg tau soal riak ke sombong kee tu hal dia ngan tuhan. sekurang-kurangnye lau korang tersesat jumpa ngan masjid ni leh laa tumpang solat. dia dpt pahala korang pn dpt sama.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • meend says:

          yup, runtuhkan masjid org pun nak kecoh jugak.sampai buat lagu.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • beautifulDARA says:

          zul kat bawah ni..
          sebenarnya siti bukan niat nak menunjuk atau nak publisiti ttg apa yang dia buat..
          tapi namanya pun public figure. apa yg dibuat byk mata memandang. mungkin bukan dia yang menhebahkan ttg masjid ni. mungkin penduduk2 kat situ yang bgtahu kat press.
          lg pun setiap tindak tanduk artis ni press biasanya dapat hidu.
          kadang2 bila kita buat sesuatu yang baik bukan niat kita nak riak atau takbur. tapi niat kita nak menghebahkan sesuatu yg baik. kan ke sesuatu yg baik itu harus dihebahkan utk tujuan kebaikan..
          tak baik kita buruk sangka. ye tak? dia dah dapat bina masjid alhamdulillah la.
          haritu gambar kasut dia ada yang komen baik duit beli kasut dibuat bina masjid. dah bina masjid ada pulak pertikaian nak menunjuk.
          jadi, tepuk dada tanya selera. apa yang baik ambil jd contoh. salam..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kaki says:

          emm,,bnd yg bek mmg perlu dihebahkan,,mcm kawen,,share bnd2 bek,,ilmu..tp ade jgak bnd baek yg xperlu dihebahkan mcm amal jariah,,sedekah,,,,**tengah berfikir lg** xpelah,,bnd bek ambek,,bnd buruk jgn ambek k,,tu jek~

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • akulahpompuanittew says:

          Assalamualaikum seme….bukan la sy die hard fan DCT, tapi seme kita tau, she’s no.1 star kat Malaysia….mcm mana pun org akan korek apa jugak xtvt yg dia buat…x faham la org kita nih, apa sj org lain buat salah..ye la Zul & Azim nak bg ingatan..tapi tgk tempat la…nnt klu DCT tunjuk dia wat show jek, dah kata dia x ingat mati,bila kisah2 dia beramal ni org tunjuk, dah kata dia propa….sebenar nya apa yg korang nak dari dia yek???cer citer!cer citer!!:P nasib baik la dia tu DCT, kalo aku yg jd DCT, lama dah gamaknya jadi giler melayan kerenah suku sakat manusia yg x pernah nak tgk the positive side of her..bkn calang2 org bleh tahan mcm dia aku rasa….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Lovely says:

          Alhamdulillah buat Masjid.
          Baru berkat dunia dan akhirat.
          Elok la pulak Tok T pakai Tudung
          Jgn ke Masjid je pakai
          Ke pentas pakai tutup sanggul je

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • sukaati akula.. says:

          alhamdulillah..buat masjid..niat baik tok ti..sngt bagus…pahala berterusan smpai kiamat anda berdua dpt..tetapi..alangkah baiknya jika amal jariah tu tidak diceritakan secara berlebihan…biarlah hnya allah yg tahu..yg menilai segalanya..xperlu beritahu orng aku yg bina masjid tu atau apa2la..

          xperla..smoga diberkati..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • najib hassan says:

          bodo juga encik azim nih. patutnya ko cakap alhamdulillah!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • lol says:

          dah robohkan masjid org lain, nak cover dgn membina masjid baru… apa daa

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • hehek says:

          bongok azim ni..sengal..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Azim Norazmi says:

        Alhamdulillah, pendinding org business upaya tak rugi adalah membuat sedekah kepada yg memerlukannya… syarikat insurans pun tak berani buat polisi bankrup. polisi org meninggal berlambak

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kasmah says:

          weh ko ni bengap ker apa..
          pendinding jeruk mana..
          ko xreti dosa pahala ker.

          pendinding kepala lutut ko..
          dah dia ada rezeki lebih biar jela..
          payah betul la bila niat yang baik disalah ertikan…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • cleopatra says:

          alhamdulillah….. i pon dulu tak minat kat dia…tapi dah bila duduk “sekampung” dengan dia kat Bukit antarabangsa, Siti and Dato K amat la humble orangnya…

          pergi ke Petronas isi minyak macam orang biasa, pergi makan nasi lemak kat Craven macam orang biasa..tak da pon nak over dressed macam setengah2 artis…dan yang paling penting, Siti tak pernah tinggal sembahyang terawikh kat Masjid Bukit Mulia dan setiap Khamis dia pergi kelas agama Dr Fatma Al Zeira kat MAsjid Bukit Mulia..tak da nampak pon dia menunjuk2….

          bila pergi Masjid, dia pakai baju pon tersangat la biasa, tak da la pakai yang outstanding biar orang perasan…i lihat dia dari perspektif kehidupan manusia biasa bukan sebagai seorang artis….Kalau jumpa orang pun, tak pernah dia buat tak nampak..sentiasa senyum….kadang kadang i yang buat tak nampak or tak kenal dia…

          Don’t judge people..she is just a normal person…nobody is perfect….salah silap dia tu, antara dia dgn Allah… tak da kena mengena pun dengan kita….

          Alhamdulillah dgn terbinanya Masjid Al-Khalidiah…dari mana sumber duit tu, i tak rasa Siti sebodoh itu…pastinya dia ada mendapat nasihat dari yang lebih arif….wallahua’lam…. tak elok tuduh dia yang bukan2…yang penting, hati dia ikhlas….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • well says:

          pendinding xsemestinya guna bomoh lah…byk maksud lain…maybe maksud azim tue seperti membina sebuah masjid, dah dapat pahala. apabila ramai yg menggunakan masjid tue daapat lagi pahala. pahala adalah pendinding utk menjauhkan diri dari seksaan api neraka kelak. jgnlah berfikiran negatif cuba gunakan konsep yang positif…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kuda laut says:

          alhamdulillah la….skurang2 nyer ank qhariah permatang pasir dapat bersolat dgn lebih selesa…. ruang pon lebih luas..sedikit sebanyak memberi sambutan kepada pendudk tempatan untuk beramal sambil menderma…
          thanks datuk k n ct… n x lupa juga Terima kasih sultan kedah kerana merasmikan masjid ini…syukran…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • art7 says:

          nie la manusia zaman skang…kalo dah sayang artis tu…aper dier buat sumer btol…aku xcakap salah buat masjid…tapi kalo baik sangat sampai xpenah tinggal semayang terawih n pegi kelas agama…naper plak xbleh ndak pakai tudung…sah2 hukumnya haram…kamon la…dier yang bebal ker…peminat yang bodo…haihhh

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • hamba Allah says:

          art7,

          ct x bebal n pminat x bodoh…cuma hidayah untuk pakai tudung belum betul-betul sampai lagi..

          sesunguhnya hidayah tu adalah milik Allah..mungkin Allah nak uji ct lagi…kita manusia biasa je..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kaki says:

          tambahan2!!hidayah mmmg milik Allah,,tp,,sbg org islam,,hidayah itu tidak akan dtg sndri tanpa dicari..dan,,yes!!manusia xkan bleh bg hidayah kat sumone utk die berubah slagi die xberusaha kearah itu n Allah xmemberi hidayah tu kpdnya..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kurus says:

          amin..kuda laut..
          syukur alhamdulillah.
          aku slalu brangan dapat buat yg sama walupun sekadar surau kecik.
          datuk aku dulu bg wakaf tanah untuk buat masjid..
          aku nk bg tanah buat masjid gak.. tp tanah aku kt dalam hutan..muehehee..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • faera260708 says:

          terpulang la.. kita x yh nak sebok hal org. bce je berita2 nie.. juz utk pngetahuan. bkn utk kita maki org.. kita x kenal dia dri dekat.. jgn maki org kalau stakat mmbaca.. kenali org berdasarkn hati..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • hana says:

          x abis lagi ke isu tudung.. bosan ar!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Saja Je says:

        Kenapa kat Kedah ja….bila nak buat mesjid kat Kuala Lipis lak…

        :)

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ayit says:

          “Bahawasanya Allah SWT tidak suka kepada orang yang bersifat takbur”, Firman Allah SWT dalam surah “al-Nahl” : ayat 23.

          tak perlu rasanya kalau nak beritahu kebaikan melaui twitter. bukan ke itu sebahagian daripada riak?

          bila adanya riak maka datangnya fitnah.

          kalau siti ikhlas, alhamdulillah.

          kalau setakat untuk menunjuk, minta dijauhkan..

          walahua’lam..

          ws

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ain says:

          sedikit pun aku tak rasa dia riak
          aku rasa dia ikhlas
          dan sekadar bekongsi kegembiraan dengan peminat2 dia

          -bukan peminat atau pembenci siti-

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Ina says:

          Alhamdulillah.

          Mendirikan masjid yg bukan literal pun kena bagitau orang, ni kan pulak mendirikan masjid betul.

          bagi aku la, biar la org tau org buat amal ibadat, sekurang2 nya peminat2 dan bukan peminat pun tergerak hati nak buat amal ibadat. Zaman sekarang ni bukan zaman buat bender takder org nampak, kalau meletup kat matahari pun org kat bumi tau news.

          Yg bestnye, kalau tang artis buat silap, kecoh masing2, tp bile artis buat baik, suspek riak la, itu lah, ini lah.. tah apa2..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Tengku Zawyah says:

          Korang jgfn tak tahu yg si Ayit ni USTAZ..!!!
          ustaz yg pervert cari laman GOSSIP utk show yg Ustaz Ayit ni TERBAIK!!! Confirm masok SYURGA!!!
          Kepada USTAZ AYIT, selamat mencuci mata dengan gambar2 seksi FS erk…mesti YUMMY kan??!!
          :)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • azim says:

          klau x tutup aurat xde maknanya.
          Ain ko ni lol btol la.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • nanaTHeWitch says:

          agree with ain..
          spe korg nk persolakan keikhlasan dy..
          spe korg tuk persoal niat dy..
          biar allah yg tentukan..korg xdpt bce pon hti mnusia

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ban_ayif says:

          ko pehal????bodoh.patut ko happy ade masjid baru.standard ah tu bgtw kat sume org.at least org tw kat ctu ade masjid.ko yg bodoh.nak blagak alim.jgn la tunjuk diri tu bodoh!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          ayit tu sapa zawyah ct nye datok ke??

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kaki says:

          aku hepi kalo masjid bertambah n umat islam pon penuh setiap wktu solat jemaah dlm tu~mmg bersyukur sgt2..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • sekadar pandangan says:

          Pernah suatu ketika dulu bekas menteri kewangan Daim Zainuddin bina masjid di Alor Setar….senyap2 je. Dah lama baru orang kampung tahu….

          Tak payahlah nak heboh2 satu dunia.. :(

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kucing comel says:

          bukan la riak, rasanya dia sekadar nak berkongsi kegembiraan je tu..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • akulahpompuanittew says:

          tang mana riaknya status twitter dia tuh??nada pun humble jek…tapi nada komen kor nih penuh dengki dan super hati busuk la!!bosannnn!!!!wake up la weyyyyy!!org buat baik kita sokong la..apa masalah korang nih haaaa?????

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kui3 says:

          korg nie buta ke ape ea??????????????????????? ader ke ct tulis dye bru pas rasmi masjid dye 2?????????????????????xda kn??????????????? dye just gtaw syukur impian dye trcapai!!!!!!!!!!!!!!!!!!! len kali baca btol2… wartawan je yg over2 cte kt awam!!!!!!!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Ira says:

          Actually dia nk wat masjid tu tuk saham akhirat..selagi org guna masjid tu sebaik mungkin pahala dia sentiasa dpt dr Allah..kalau dia nk bg tau kat buliten utama sekali pun bkn sbb dia nk menunjuk tapi utk suruh korg pegi mengimarahkan masjid tu..JANGAN BURUK SANGKA LAA

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • apo? says:

      ndak jgk letak ‘khalid’ tu..siap posing amek gmbr sendiri kt kete plak tu..klu nk berkat xpyh guna tweet bagai..hak tui!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • mys abby says:

        biase la..tu kan impian..
        alaa…contoh klu korang dpt kereta baru pun mesti nk tweet2 gak kan..tak pun b’pesbuk2 gak nk bgthu sume org..
        pastu siap la wat album lg gambar2 kereta baru…
        bezanya siti ni public figure..normal la..
        klu dye tak bgthu pon, org tahu gak..
        wartawan malaysia cekap maaa…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • akulahpompuanittew says:

        ya Allah teruknya kor….siap ludah lg tu!!!apa nak jd kor nih???skrg kor bezakan perangai kor nih, dgn apa yg DCT buat tuh….kor bezakan skrg!!kor tgk dgn mata hati kor, then kor tny diri kor, Allah akan pandang mcm mana kat kor, dan mcm mana kat DCT …..kor jwb seniri!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Nanako says:

      Alhamdulillah..semoga hidup mereka berdua lebih diberkati selepas ini..jgn la kita nak ckp benda2 yg tak elok ye,biar Allah yg tentukan segalanya..niat murni datuk k n ct mesti kita contohi..semoga sy dan kita semua pun mampu menyumbang sesuatu kepada agam Islam dan sesama saudara slps ni..Amin

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Lovely says:

        BINA MASJID BIARLAH DARI SUMBER
        YANG BERSIH DAN HALAL DI BERKATI ALLAH
        HARAP JGN DARI SUMBER JUAL SUARA HARAM

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Cintaku says:

      ALHAMDULILLAH…JANGAN BERBURUK SANGKA DAN JANGAN BERHASAD DENGKI…SEMOGA ALLAH MURAHKAN REZEKI DIA DAN SUAMI DAN ALLAH AMPUNKAN DOSA2 KORANG SEMUA YG BERBURUK SANGKA…AMIN……

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • wee wee says:

      alhamduliilah impian siti tercapai sudah…TAPI IMPIAN PEMINAT SITI NAK SITI PAKAI TUDUNG BETUL2 BUKAN SEKADAR MELETAK KAN ANAK TUDUNG SAJE…moga tercapai hajat peminat siti……AMIN…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • beautifulDARA says:

      apa salah dengan nama tu azim? lawak ek..
      sighhssss..
      nak jugak pertikaikan.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Lovely says:

      khalid
      x tahan jugak

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. siti payung says:

    cantik masjid dia

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. Rin says:

    hmmm … indah,
    smoga masjidnya imarah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. wanong sari says:

    tahniah siti..moga Allah bukakkan pintu hatimu slalu ……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. azel says:

    Alhamdulillah..moga2 diberkati dan penuhla saf masjid pasni..jgn dibina saja,tapi saf tak penuh..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. moh says:

    kacak luar kacak dalam

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. dato’ siti nampak sangat manis bertudung macam ni. hope dato’ siti bertudung la lepas ni. Selama ni Dato’ bukan bertudung sangat pun, cuma tutp sebahagian kepala je

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. SUPERHANIFF says:

    alhamdulilah….

    syukur..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. alia says:

    alhamdulillah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. fifi says:

    semoga impian datuk siti utk menimang cahaya mata juga tercapai…amin…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. mun says:

    alhamdulillah, bermanfaat kepada semua penduduk.smoga artis lain dapat mengikut teladan tokti.jgn asyik nak beli rumah2 besar jer

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. NiTa says:

    Alhamdulillah..banyakkan buat pahala atas muka bumi Allah..ermm manis dan sopan pemakaian tudung macam ni..teruskan ye..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. nur says:

    Alhamdullilah..
    semoga slalu mndapt Keberkatan OlehNYa dlm
    hidup dato CT dan keluarga.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. dina says:

    Menghias masjid & membanggakannya. “Di antara tanda2 telah dekatnya kiamat ialah manusia bermegahan dalam mendirikan masjid” – Riwayat Nasai. MACAM MASJID KAT UMAH AKU!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. Konfius says:

    Apa ye taraf msjid tu,ia hasil dari duit nyanyian,nyanyian sorang wanita yang beserta muzik dan tidak menutup aurat kan haram.Apakah dia dapat pahala atau tak….Niat sememangnya baik,tapi macamner yer…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • sofeajane says:

      btoila kadang2 terpikir juga hukum camne…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • lis says:

      pelacur yg memberi makan pd anjing yg kelaparan pun di masukkan ke syurga..apa pun..kita bukan siapa2 yg nk menilai apa jua yg org lakukan..sekurang2nya dia igt utk berbuat baik..sedang kita??renung2kan dn selamat beramal

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • orang kaya says:

      setuju

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • nyampokk.. says:

      duit apa yg dia guna nak wat masjid… itu dia ngan allah s.w.t.. kita bla dah menilai antara haram halal yg xtentu haram halalnya.. dah dpt 1 catit diseblh kanan or kiri kita.. so jaukan rasa hati yg buruk2 terhadap umat.. kalu rasa xpuas hati.. jumpa siti sendiri tanya.. bla kenyataan kluar dsini…pikir2lah sendiri…..1) bleh mengajak org membuat fitnah… 2) cuba menjatuhkn maruah org lain…wallahualam…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • MuJE says:

      kenapa hidup lagi meleis yang bengap cam ko ni ye?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Puteri Bunian says:

      Kau ni BODOH kan kan kan??!!
      jgn tak ngaku BODOH eyh!!!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • eqen says:

      kau nie mmg konfius laa…..dpt pahala atau tak tu bkn urusan kau la….tu antara allah dan umatnya….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • azmin says:

      Taraf masjid same je ngn masjid2 lain. Jgn kata masjid ni tak boleh pakai sbb datang dr hasil yg haram. SEKIRANYA ia dtg dr hasil yang haram, itu antara si pemberi dengan Allah. Walaupon masjid itu dibina dr wang judi, pelacuran, atau sebagainya, masjid tu tetap boleh digunakan. Ini diperjelaskan lagi oleh Ustaz Asri secara jelas dalam youtube http://www.youtube.com/watch?v=rBNjEOLTnPY

      Dia dpt pahala atau tak sbb hasil duit dr sumber yg haram? tu kne refer yg lebih pakar.. sorry tak dpt nk jawab sbb tak nk main hantam je ble bcakap pasal hukum.. wallahualam

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • huhuhu says:

      al kisah…….pelacur masuk syurga kerana memberikan anjing makanan…..

      siapa boleh jelaskan……????

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • sb says:

        kisah pelacur masuk syurga beri anjing makan tidak terhenti di situ. si pelacur itu, bertaubat nasuha dan menghambakan diri pada Allah. Dia masuk syurga bukan kerana beri makan pada anjing dan dia mati sbg pelacur, tetapi kerana dia telah bertaubat dan dialah Rabiatul Adawiyah

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • bb says:

          sb, terdpt bnyk genre mngenai cite rabiatul adawiyah ni.ada yg mngatakan yg dia just bkerja sbg penuang arak sbl beriman kpd Allah.Wallahu’alam..anyway, thanx 4 share.=)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Rayy says:

        oowhh,,, tu kisah zmn dulu2.. ustaz penah cerita.. tentang seorg pelacur yg ternampak seekor anjing yg sngt dahaga dan memberinya minum. d sini nak menunjukkan bahawa betapa pentingnya keikhlasan dlm sesuatu amalan.. Amalan tanpa keikhlasan=zero.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • bb says:

        terdapat 2 prwatakan yg berbeza.sorang pmpuan alim yg rajin beribadah dn sorang pelacur yg hdup dlm maksiat.prempuan alim ni, mmg warak.tp mengurung bintang, kucing dn x mberi makanan kpdnya.akhirnya kucing tu pun mati.

        yg pelacurnya, wlupun bergelumamg dgn maksiat tp pd satu hari slpas habis bkerja , placur tu nmpk seekor anjing yg hampir mati kehausan.dia mbuka kasutnya dn mengambil air.dia mberi minum kpd anjing tu shgga segar semula.pelacur tu telah djnjikan syurga oleh Allah.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. lala says:

    lg berseri ct bertudung spt lam gmbr ni…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. cokelat says:

    D CT ni mmg artis contoh kat Malaysia…xmcm artis lain…berlagak je lebih…bakat entah ape pn xthu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. Insan Biasa says:

    Tak payah Konfius2…
    Siapa kita nk tentukan taraf atau apa saja…ikhlas atau tak, dapat pahala atau tak niat baik atau tak bukan kita yang tentukan.. Tp Allah SWT Yang MAha Kuasa yang tentukan.. Yang penting beliau dah tunaikan tanggungjawab sebagai seorang Islam… janganlah pulak kita meraguinya atau mempertikaikannya… biarlah Allah Yang Maha Berkuasa Lagi Maha Mengetahui yang tentukan…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. Areqim says:

    Masjid hasil duit downline simplysiti yg dipulun.
    Terbaik la coverline ko siti.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Puteri Bunian says:

      Sorang lagi SI BODOH yg terang terangan!!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • minah jambu 24jam mengadap computer says:

        tk kesah lah duit datang dari mana asalkn halal sudah lah!!!!! dn bukan duit harami!!!!!! paham tk??????

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • minah jambu 24jam mengadap laptop says:

          ni sorg minah.’xkesah duit 2 dtg dr mne.asal halal.cik kak oi,klu nk tau duit 2 halal ke x,mst la kne tau asal dr mne duit 2.pe la.nk komen pn xreti.blagak pndai.bkn nk persoalkn ‘kehalalan’ duit 2.tp juz nk komen ayt minah ni.cm xbtl jer………..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          duit haram ke duit halal ke roling2 kat situ2 jugak pegi nye ….duit haram duit halal tk kemana pegi nye pimai pimai tng tu jugak……….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kaki says:

          oi minah komputer,,bek ko snypla,,siyes nmpk ketara dh jahil ko,,sblm ko tnjuk lg jahil ko,,better ko diam,,plizla~malu aku weiii~adushhhh

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Kak Long says:

        Orang Putih cakap, “IT TAKES ONE BODOHS TO RECOGNISE ANOTHER BODOHS……”

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Puteri Bunian the Series says:

          And kak long “The only difference between genius and insanity is success”.
          The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, and wiser people so full of doubts..
          Got it KAK LONG!!??!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Kak Long says:

          I’m surprised that you can actually write like an intelligent soul! Keep it up Puteri Bunian! Certainly I got it! As I can see that you are indeed a smart person. Or is it really you?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • putera says:

          wahai tuan puteri, u ni terlalu kebaratan dlm pemikiran, tolonglah jangan ambil bulat2 falsampah dr barat tu utk dijadikan pedoman
          saya tak berapa setuju dgn ayat kedua u
          kalau ikut tafsiran saya sebagai seorang muslim, sifat yakin pd diri sendiri tu tunggak kejayaan dunia akhirat, malah kita disuruh berdoa agar tuhan berikan kpd kita keyakinan yg benar bila sudah ada sifat yakin, manakala org yg banyak self doubt pula pada pandangan ugama adalah org yg dibayangi perasaan was-was yg mana ini adalah dr bisikan syaitan, wallahualam

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Insan Biasa says:

      Masjid tu dah buat lama lah sblm ada SimplySiti lagi…baru nk rasmi sekarang ja…jangan lah buruk sangka atas kebaikan yg org lain buat…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. lolyat gang says:

    masjid khalid mohd jiwa

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. rebung says:

    macam nak show off je bina masjid
    aku rasa humble lagi diorang ni kalo orang lain yg reveal-kan diorang ni bina masjid tu
    bkn diri sdri bina
    diri sdri yg reveal-kan
    hhuhuu apa daaa..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Puteri Bunian says:

      KO pn bodoh jgak!!!
      otak ko letak kat lutut kah??

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ye la says:

        ko ni PB,org just bg pndangan..yg ko duk ckp org bodoh,ko 2 pandai sgt ke..jgn suka ckp org bodoh, kang bbalik kat dri sndri..renung2 kn dan slamat beramal.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Puteri Bunian says:

          Do i care??!!!
          next time jgn nak beri “PANDANGAN” macam budak baru pas iqra’ jew !! tak cukup ILMU tapi pandai berkata2 busuk!!
          itu bukan pandangan ye, itu tafsiran tak berasas…..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ye la says:

          ok..xpe la..yg baik dtg dr Nya..yg buruk dtg dr kita sndri..mantap kn peribadi kita dlu sblum mgata org sebegitu..bkn nak bela sapa2..just perkataan bodoh 2 x brapa baik..kalau sy salah berkata bgtu,maafkan sy..think positif..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Puteri Bunian says:

          Maybe perkataan tu jew yg cocok utk orang2 tu sumer yg berik komen yg tak sepatut nyer…Saper kite nak menjatuhkan hukum???!!! dah cukup ker AMALAN?!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kaki says:

          oo,,bodoh tu ko kate seswai utk org tu la,,ini la~pekataan terbek utk ko ape???????huuuu~

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Puteri Salju says:

        si rebung ni hatiny dah gelap. ni msti byk sgt telan holy water ni. ko tu pendakwah kristian ke nak busuk hati org dirikan masjid?!!! keje ko, dirikan solat jew. nak mengata lebeh, tp habuk pun tadak!!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ye la says:

          alhamdullilah dgn pembinaan masjid tersebut..tahniah..mari kita smua doakan smga hajat ct yg satu tercapai..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • nescafe says:

        amboi…kasor nye bhse cik puteri bunian ni..msti ko ni same geng dgn ifa raziah 2kn..klo nk tegur org pn,gne la bhse yg molek ckt.bhse mncrminkn prbadi anda………niat nk ygur 2 dh ok.tp bhse ya ampon.dose jgk yg dpt.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Puteri Bunian says:

          I certainly didn’t mean anything that anybody shud take offence to..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Kak Long says:

          Puteri Bunian, belajarlah memberi pendapat secara berhemah kerana bahasa menunjukan bangsa dan keturunan. Kak Long sekadar memberi nasihat yang ikhlas, tiada apa-apa.

          Dan kalau boleh henti menggunakan BAHASA SMS ok? Kurang sesuailah untuk digunakan di dalam forum macam ni.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • akuinsan says:

        yang puteri bunian ni sendiri dh ckp ke amalannye???? org lain pn berhak bg pandangan msg2….bkn sume org ade pndgn/cara berfikir yg sama dgn Puteri…puteri pn x berhak nk mrh2 atau pggl org bodoh…org yg pandai selalunya humble..dorg .x pggl org laen yg x sependapat dgn dorg sbg bodoh etc…jd PB,renung2kanlah ye…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Kak Long says:

        Your comments are always “Hidden due to LOW comment rating” – kenapa agaknya ya?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • GilaStats says:

      Hmm… biasala kalau artis mana nak bley wat senyap2, akan ada org tanya. So, kita tak bley pertikaikn keikhsalan mereka – hanya Dia sj yg mampu. Tp bg aku la baik show off buat baik, daripada show off minum2, clubbing, bercanda tepi pantai. Dua2 org kutuk tp yg pertama ada kebaikan :-)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Lovely says:

      Sendiri TWIT

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Cinta says:

        sudah2 lah ko LOVELY. ko ngn MIA tu mmg org yg same. dengki x habis2. ni mesti kes frust ngn CT. hahahahahhahahahahah.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. ayit says:

    “Bahawasanya Allah SWT tidak suka kepada orang yang bersifat takbur”, Firman Allah SWT dalam surah “al-Nahl” : ayat 23.

    tak perlu rasanya kalau nak beritahu kebaikan melaui twitter. bukan ke itu sebahagian daripada riak?

    walahua’lam..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Tengku Zawyah says:

      Uztaz Ayit….
      Ustaz bace GOSSIP jgk ker?
      nak tgok gambar FAsha SEndat pakai Bikini erk?!
      urmmm :)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. otai samprit says:

    smua mnusia ats bumi ni xkn sme pndpt..ape hak kite nk hukum2 die dr segi halal ke haram.tgok diri kte plak,kite ni kmpom ke msuk syurga sbb kte pon xthu,smua nyer xbtul pai ku xphm tap bg aku.. ct dgn dtuk k tu ok jer..die dh jln kn tggungjwb die sbg islam.yg xsokong ct tu,,aper yg ko owg dh bt tuk islam..pelik knp ct dgn k tu pnh kacou @ sakiti ko owg ker..ape2 pon dtuk ct dh bt yg trbaik tuk kite smua,ssah nk puas kn hati mnusia ni. SMOGA DTUK CT PNJANG UMUR & BHAGIA2 SLALU. LUV CT & DTUK K ! dari anak kg tikam batu kedah.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • zaia says:

      mmg susah hidup kt bumi ni,lg2 klu org tu dikenali ramai.buat apepun serba tk kena.pindah duduk kt bulan je la senang,tkde org..hmmm,mcm2,kesian gak dgn dato ct ni,mulut org tkleh tutup,lubang hidung org lg tkleh tutup,sabor je la….teruskn je ape2 bnda baik yg nk dibuat,niat baik pn dpt pahalakn.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. aku says:

    semua orang dok sibuk cakap tu duit siti..duit dia nyanyi la..duit dia simplysiti la..
    kenapa xde yg ckp tu duit laki dia..
    setau aku la…
    duit datuk K lagi melambak2 dr duit siti..
    korang gak yang cakap dulu, siti kawin dengan datuk k sebb duit kan??
    knp skrg x ckp lak tu duit datuk K..
    ingat la wei..korang xde hak untuk judge sape2..sebb kat padang mahsyar nanti, korang semua dengan aku2 sekali, kumpul kat situ n yang judge korang cuma ALLAH je..
    jangan tanya ape ade dlm hati orang..tp tanya ape yg ade dlm hati korang..
    kalau penuh dengan hasd dengki, syak wasangka, baik g bersihkan cepat2..
    bersangka baik la kita dengan niat dia..mungkin sekdr mahu berkongsi berita..
    kalau dia takbur or riak, itu biar ALLAH tentukan..
    bila dia ceta pasl dia g melancong oversea, or beli keta mahal2, orang kutuk kan..
    siap ade yg sound drpd buang duit mcm tu, baik buat sedekah ni..sedekah tu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      tk kire lah duit sapa pn…..masjid tu pn dh siap apa nk bising2 lagi??? duit siti ke duit laki dia ke duit dia nyanyi ke duit simplysiti ke tk kesah lah!!! kenapa ada soalan2 yg membingitkn!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. ain says:

    hmm
    sebuk betul nak nilai orang tu ikhlas ke.. riak ke
    kita bukan tuhan
    hebatnya kamu nak menilaikan.. bukak aib org

    satu je
    alhamdulillah
    marilah kita imarahkan masjid tu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. Piston Pecah says:

    alhamdulillah…
    tercapai sudah niat dato siti kan

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. name says:

    bila buat masjid, tutuplah aurat..baru sinonim…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. suffer8zine says:

    bagus la buat amal

    Terkini : Ikan Berkepala Buaya

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. keriong says:

    pasal ct & datuk K pun nk gaduh. terhibur sy membaca komen semua org. :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. boringgge says:

    kahwin salah, bina masjid salah, laki dia hadiahkan jam mahal pun salah, laki dia bagi beg LV pun salah. so apa kejadahnya korang ni?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. ctkus says:

    erk….xmsuk pun my commentd. weh…npe muke ct nmpk len nie ble pkai tdung htm 2? cube tgk 2nd pic

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. kiki says:

    alhamdullilah…bagusla,seandainye siti di takdirkan tiade mempunyai cahaye mate…amalan ni la yg akn di bw bersame…dah doa anak2 takde….sedekah,wakaf,amal jariah…tersentuh ht bile membayangkan setiap kali,org solat,membaca quran dan aktiviti2 megimarahkan di dalam masjid yg kite bine sendiri…ya Allah…bile la aku ade kemampuan mcm siti ni…….tp aku berdoa agar siti di kurniakan chy mate….amin ya robbal alamin……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. Icebatu says:

    Alhamdulillah…murah rezeki siti n dato k..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. kami says:

    kau org nie,x habis2 nak kutuk ct..ct mmg baik orgnya..tu lh rezeki nya makin bertambah2..tak tlng org slh,tlng org pn slh..ct tak pakai tndg pn slh…nti klu ct pakai tndg.pn engkau org cari kslhan ct…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • art7 says:

      bodo…xpakai tudung tu bukan salah…haram tau x…xsemestinya orang baik jer rezeki dier bertambah…orang jahat pun bertambah gak rezeki bai…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. theanswer says:

    bagus la duit tuh buat masjid. kite xde hak nk tuduh or buat hukum dri mane sumber die dpt duit tuh. sekrg ni artis bukan saje menyanyi..malah dri berniaga. kenape nk buruk sangka die riak dri twitter tuh..cube tgk dri suduh positif..bile org tau die buat masjid..artis2 lain lebih tergerak utk keluarkan duit kearah kebaikkn. x gitu?
    kdg2 manusia ni sebenarnye suke buruk sangka.. die berjoli pon salah..buat masjid pon salah.. senngnye jatuhkan hukum kt org. yg baik kite ikut, yg buruk kite tinggalkan.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. jane says:

    tapi rasenye lebih baik CT bangga dia buat masjid dpd IFA RAZIAH dgn bangganya dan tak malunya bagi tau org dlm rancangan dato fazilah kamsah dia habiskan duit beribu2 utk cucuk muka ngan tetek dia supaya sentiasa kelihatan cantik…siap ifa raziah kata bukan semua org mampu…”saya lakukannya utk sentiasa kelihatan jelite” aduhai….. jelite ke dia……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. liza says:

    ntah nye. sape kite nk persoalkan. tak pasal je kite dapat dosa sbb mengada org. Tahniah kpd yg telah menambah dosa.

    anyway, tahniah siti, semoga siti ngan datuk K mendapat keberkatan setiap kali ade org yg solat dan
    membaca quran kat masjid ni.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. msmifa says:

    haih…biar je la dya nak bina masjid ke apa…tue antara dya dengan ALLAH S.W.T …. ada yg mcm x puas ati tegOq la elOk2…jgn la gunakan bahasa kasaQ sgt… bab hukum allah nie kita x da hak nak tentukan… sO renungkanla…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. bb says:

    umrah sudah, bina masjid sudah.cuma satu lagi impian yg belum dicapai ea bang nara?rasanya satu kot.biarlah pakai tudung litup trus lepas ni.tak yah pakai serkup2 nmpk jambul lagi.siti klu paki tudung mmg cantik.nmpk mude.tgok mcm safura, sheila rusly, wardina, catriona, sweet sgt2.apsal ea, tok ti mcm liat sgt nk pakai tudung ni..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Tengku Zawyah says:

      dari ramalan i kan, bb ni mesti anti-CT aka fan hardcore i dulu…;)
      jgn marah ye bb…………………………………….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • bb says:

        ler…tak la sy anti ngan sape2 tz.kita melihat,berfikir dn menyuarakn pndapat. x semua pndpt kita tu, betol atau org suke.sy bkn bsifat maksum.sy tak anti, tp mmg minat sangat dgn tok ti ni. bkn bprasangka buruk, maybe dia ada sbb.
        cuma perasaan ingin menyuarakn ttp ada selagi kita namanya manusia yg boleh berfikir sesuatu yg x brtentangan dgn fitrah.dont get me wrong. Sy bknnya baik pun. Wlupun kita bkn tuhan utk menetukn dosa dn pahala,ttp sy rase x salah klu kite mnyuarakn sesuatu yg baik slgi kite tk mengaibkn sesiapa.

        dn sesiapa rasa isu tudung sekerat ni bagus, just dslike me.Tak marah la Tengku Zawiah oiiii….hehe

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          ni komen pasal masjid yg siti ngan laki dia dh siap….bukan komen kenape ct pakai tudong sekerat!!!! kalau dia tk pakai tudong langsong pn kauorang peduli happe!!!!!! sebok sangat !!!!!!! orang tk reti bahasa ha gini lah jadi nye…..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kaki says:

          dh die bkk topik psl tudung,,biala die,,pndgn die,,ko bkk pndgn ko plak,,xyah ngamuk kat org,,hahaha

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • bb says:

          yg awk marah nape?emo ena.ckp klu tak berfikir mcm ni la.bace komen sy baik2 ea..sy tak kutuk dia pun.sy minat dia, mmgla aku sebok psl dia.ni asek nk melenting jer.awk kan 24 jam tgok kmputer, ha..google info psl care nk tnangkan hati.bukan asek nak kondem komen org jer.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. bintang hati says:

    kelako la korang nie.. sapa2 yg duk kutuk2 tu.. pernah tak korang berniat utk dirikan masjid.. tak pun derma kat masjid ke… tepuk dada tanya selera derrr.. :D

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      derma kt masjid tu ada lah….derma anak yatim…..tapi nk buat masjid macm ct buat tak leh lah mana ada duit!!!!!…. minah jambu nk diri kn masjid tapi belom dapat laki lagi camana????

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ef..bee..ai says:

        sibuk depan komputer je camne nak jumpe laki.Komennya pun asyik marah2. Lelaki baca pun takutlah….camne nak tackle lu beb.
        lagi, esok2 ko kawin, kalo masih 24/7 depan pc, alamat dapur pun tak berasap…baju tak tercuci, ronyok lagi.
        Ala mina tak rela kaum adam minah oiii……
        jgn marah minah……………..relaks!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ef..bee..ai says:

          tapi minah ..aku tau kau suke kat Dol kan??
          kau selalu kan puji2 nama die….jgn lah malu minah…
          aku tau ko selalu nyanyi lagu ni tuk Dol…
          Dol sayangkan ku…… minah kental
          Dol rindukan ku……gemok gedempol
          Dol mahu ku peluk…..siapa bilang
          Dol mahuku cium…….ku tak hairan….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. max says:

    la, dekat ngn rumah aku. patutla terbca ade banner ttg perasmian masjid ni.. bagus Dato k. masjid ni dl xbesar n xcantik. skrng dah besar b cantik. moga jemaahnye pun ramai.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. max says:

    mari berfikir sejenak:

    dialog antara duit seringgit dan duit 50 ringgit.

    RM1: 50, aku tengak ko ni rajin sgt berjalan merata tempat. kadag2 di kedai makan, kdg2 di pusat hiburan, kdg2 di shopping complex.. bertuah sungguh engkau

    RM50: dah nama pun rezeki. ko pun ape kurangnye.. dah lama xnmpak ko.. ko skrang lepak kat mane?

    RM1: aku ni mcm biasa la . kalo x dlm kotak kayu, mesti ade dlm timba plastik. itu pun kalo ade org sudi nak letak.

    RM50: lain mcm bunyi nye.. ko ddk kat mane skrg ni

    RM1: kat mane lagi, kalo bukan kat masjid atau surau. itu pun kn tunggu hari jumaat.

    renung2 kan la cite ini..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • addy says:

      kita patut bersyukur masih ada org yg mahu mensedekahkan seringgit utk masjid. ustazah aku pernah kata, klu nk sedekah satu sen pun allah kira pahala, tak perlulah kita nk kopipes dialog sebegini tapi sebenarnya kita tergolong kumpulan di atas.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. cik mimie says:

    hmm.. xda salah nyer die nak ltk kat twitter nak bektaw sume org.. kalo mencarut post gambar bukan2 xpe pulak ye x? tutup aurat ke x die tu antara die ngan Tuhan.. sekurang2 nyer die berusaha nak dekat kan diri ngan pg kelas agama sume.. jgn mengata sebab ikut kan sgt rasa x suka.. pahala sume pg kat dia

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • art7 says:

      haha…abis nie bercakap sebab suker sangat la yer…sampai xbleh ndak berceriter pasal aurat yang sangat2 penting dalam agama islam…dude…mati biler2…usaha ndak buat jer xcukup kalo xbuat…time skolah bleh pakai…naper time jd artis xbleh pakai…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. chenta says:

    datuk siti bukan riak..dia tak tulis pon direct pasal dia wt masjid tuh…korang bace ayat dia..xde sikit pon perkataaan masjid..ape da korang..jgn nak sebok kata rezeki or duit orang lain tak halal …cube korg pk sendri pasal diri korang..betul3 halal ke duit korang tu..gaji tu halal ke..i mean, sepanjang office hour xde lansung ke curik tulang?? amanah tak mase wt kerja, ikot tak betul3 office hour? bila buat kerja korang ade marah3 tak?? mengungkit tak penat psl kerja?? sebelum kata dekat org lain, tengok diri sndri dulu…kita semua ni tak cukup perfect la nak mengata orang lain..pikir3 la..

    no offence..sekadar mengingatkan..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • lol says:

      ko cakap x riak? kalau dah soh sultan kedah rasmi, mesti lah cerita ni jadi besar. mesti lah heboh 1 malaya. kalau dah heboh tu, x riak lagi ke namanya? mcm mewar2kan cerita dia telah membina masjid. tapi secara tak terang2an la.
      kalau dia ikhlas, xkan dia x tfikir ttg ni kot?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. lee says:

    tak payah la nk bising2 hal die pkai tudung tu. korg yg pkai tudung tu pn klu pkai bju ke suar yg ketat2 pun tak gune gak… alhamdulillah, siap terbinanya sebuah lagi rumah Tuhan. yg pnting, korg ade? xde pn kn.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • cikhuhu says:

      like ;-D

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • rien says:

      wah…bagusnya ko tak yah bising2 isu pakai tudung.mentang2 dato ct dah sedekahkan masjid, apa jer yg dia buat kira baiklah?wlupun pakai tudung mcm tu?
      msalahnya, dia ni terkenal, mmg ape pun org akan tegor.duit banyak der, mmg mampu wat masjid.klu aku ada duit banyak pun, aku bukan setakat wat masjid.buat amal jariah satu msia ni.yg pnting tak dok canang sana sini.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • lee says:

        cik rien, kalau die tak canang pun masyarakat akan tahu jugak dia bina masjid sbb dia kn artis terkenal macam kau cakap ni. apa die buat semua org akan tahu. tapi walaupun datuk siti ni terkenal sekali pun die ttap manusia biase jugak. terpulang pada dia la nak pakai tudung macam mana. bukan kau yang tanggung dosa dia pun. Itu urusan dia dgn tuhan. mungkin suatu hari nanti terbuka hati dia nak bertudung litup mana kita tau. rasanya klu nak tegur2 pun mesti dah ramai tegur dia bab2 tudung ni. mmg tak slh utk tegur menegur asalkan jangan sampai mengata. yang pnting niat dlm hati tu betul. tak ada manusia dlm dunia ni sempurna.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • minah jambu 24jam mengadap laptop says:

      yg pntg,korg ad?……..bnci dgn ayt 2….xpntg pn kite ni ad bina msjid ke x.xbrkemmpuan,nk wt cmne.yg pntg,kite pergi masjid 2 beribadat.2 yg pntg…………….korang pergi ke?…alhamdulillah….harap2 pergi..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • minah jambu 24jam mengadap computer says:

        helo minah jambu 24jam mengadap laptop ! kite ni macm sama je kn? 24jam mengadap computer/ laptop……he he he

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • minah jambu 24jam mengadap laptop says:

          oh plz….xnk la sme ngn u………..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          jangan lah sombong ngan minah jambu ni……nanti susah nk dapat laki tau ;=\

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • minah jambu 24jam mengadap laptop says:

          hihihiihihihihi….dh kwin pn…hikhikhik..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          dh kawin!!!!!! hai minah jambu je ni yg belom dapat laki lagi ni …..mateair pn tkda……..minah jambu nk cari yg ada duit punye……yg sengkek2 minah jambu tknak………….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kaki says:

          ha,,bek pn korg,,hahaha,,,knl2 la yek,,hehe

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. chenta says:

    lee, aku setuju dgn ko..jgn nak kecoh lebih la pasal tudung tuh…ramai sekarang pakai tudung lilit bagai, tapi bajunye, macam sarung nangka! tutup aurat, maksudnya termasuk tidak menampakkan bentuk susuk badan..tapi aku tengok sekarang, ramai yg berbogel tapi bagai tudung…renung3 kan lah..jangan nak kata orang lebih..at least, datuk siti & hubby dpt pahala setiap kali org gunakan masjid dia bina ni…insyaallah smpai dia dh xde kt dunia pon, masih smpai pahalanya..yg bising3 kat BN ni kecoh ckp duit halal la..tak pakai tudung betul3 la…xdpt mcm ape datuk siti dapat pon..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • surayaady says:

      ya cik chenta, bertudung adalah wajib.

      Rasulullah s.a.w bersabda: Sesiapa di antara kamu melihat kemungkaran, maka dia hendaklah menegah kemungkaran itu dengan tangannya iaitu kuasanya. Jika tidak mampu, hendaklah ditegah dengan lidahnya. Kemudian kalau tidak mampu juga, hendaklah ditegah dengan hatinya. Itulah selemah-lemah iman.

      tak salah saling ingat mengingati walaupun kita tak smpurna.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • art7 says:

        hanya orang yg x blaja agama jer yg suker cakap camnie…well ndak buat camner…dunia dh ndak kiamat…artis diagung2kan…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. Ct says:

    Alhamdulillah…rezki yang ada disalurkan ke jalan yang diredhai….itulah kelebihan orang kaya dengan senang dan mudah melabur saham untuk akhirat..teringat Abd Rahman bin Auf yang menangis kerana dia antara sahabat Rasulullah yang akhir masuk syurga kerana kekayaannya walaupun kekayaannya itu dia gunakan untuk mendapat keredhaan Allah (tolong betulkan jika saya silap)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. lemme says:

    tak paham korang ni,org buat baik pun salah.. dia nak riak ke, dia nak apa ke, itu antara dia yg Tuhan. sekurang2nya kita bersyukur ada juga manusia macam dia, umat Islam macam dia yang ingat nak salurkan duit utk agama. kdg2 bukan dia yg hebohkan, tp wartawan yg cari dia. dia nk twitterkan ke, dia nak blogkan ke, apa ke, biarlah kehidupan dia. dia mcm kita gak, manusia biasa, tak boleh lari dari sifat2 mcm tuh.kdg2 kita tak sedar pun yg kita wat jd masalah pd org lain. berdoalah utk dia, dan segala kebaikan dia kita jadikanlah teladan…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. ef..bee..ai says:

    sebaik baik amal;
    tangan kanan memberi, tangan kiri ‘menyembunyikannya”
    mewakafkan masjid itu pekerjaan mulia.
    tapi apabila masjid terbina, adalah menjadi tanggungjawab umat menghidupkannya. Yg indah bukan bagaimana ia dibina dan terbina, siapa yg membina. Yg indah bukan diluar saja tapi didalamnnya juga. Yg menuju kemasjid bukan kerana yg membina tapi kerana yb Satu, Allah SWT.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. bunga dahlia says:

    x pa siti..biar la pa org nk kata yg penting siti n dato k je yg tau diorg ikhlas atau x wat masjid tu.. bg kite cuma doakan yg baik2 je..x baik kata kat org tau..dosa………………..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. :D says:

    Assalamualaikum w.b.t

    Sebagai umat Islam yg ‘waras’ kita sepatutnya bersyukur kepada Allah sebab ada saudara seagama kita melakukan kebaikan. Dari mana datangnya duit untuk mendirikan masjid tu, tidak perlu la dipertikaikan sebab masing2 ada privasi masing2. Dia buat masjid pun , jadi isu kat korang neh. Bkn la apa kan, sebelum tgk kesalahan org lain tu , cermin2 diri sendiri dulu. Bak kata perpatah , mengukur baju biarlah di badan sendiri. Sudah cukup ke amalan and kebaikan korang kat Allah ? Renung2 kan dan selamat beramal :)
    Peace out !

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Rakyat Malaysia says:

      Aku sokong… kenapa mesti diragui sumber kewangan yg mereka dpt??? Hanya Allah swt yg lbh mengetahui segala2nya… Kita xde HAK utk mmpertikaikan smua tuu…. sewajarnya kita menyokong usaha murni Datuk CT dan Datuk K! selagi masjid ini digunakan sepanjang hayat… selagi itulah melimpah ruah pahala yg akn mereka dpt! semoga Allah swt merahmati kalian… AMiN

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. incik jejol says:

    wow mesjid puan siti n dato khalid. nak pi la nanti

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. nina says:

    kan bagus kalau yang wajib tu didahulukan?i mean menutup aurat.nape kena sekerat2…
    jangan kate “nk tutup aurat bia la ikhlas…”sebab ape tutup aurat tu WAJIB HUKUMNYA.nak atau tidak kita mesti kena buat jugak.
    hukum Islam sama kes cam undang2 di sekolah.bleh student skolah kate “saya x bersedia lagi nk pakai uniform sekolah/stokin/name tag cikgu.doakan saya ke arah itu”.bleh????mau kena pelempang ngn cikgu.
    i bukan nk dengki ngn siti…xde niat langsung.cuma kan bagus kalau tangan kanan memberi sorokkan tangan kiri…
    ~sedikit out of topic ye~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. putera says:

    puteri salju – kalaupun awak marahkan statement c rebung tu, jgn la nak kaitkan dan burukkan agama org lain. Ape kaitan holy water dan pendakwah kristian tu ngan kritikan org thdp pembinaan masjid oleh ct?…apa bukti awak yg holy water tu boleh gelapkan hati org? Ckp biar guna otak dan fakta sebenar. Kan berdosa ckp xde bukti ni. Saya fikir hati awak tu yg gelap dan hitam…bwa2 la mengucap ye…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Puteri Salju says:

      u, trase ke?? i ni mulut nyer laser ckit. dah sah buat masjid demi kebaikan, so, nape nak persoalkan lagi?? u uat la research ek ape yg i ckp tu. dr segi pmerhatian i, Islam, nak uat kebaikan tp dipersoalkan. why??? bole tlg jwp???? hati mane busuk. if i, i bgga n terharu ade jgak org nak bina masjid n i mampu pgi brtadah doa kt Allah SWt. skali lagi. KENAPA dipersoalkan pmbinaanny??? YAHUDI ke org tu smpai nak pertikaikn pembinaan rumah Allah???? tlg jwp.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • confius, says:

        i rase la puteri salju, putera ni christian or non-muslim kot, sbb tu lah die terase u ckp yg holy water tu blh gelapkn hati org.. yelah, dh agama die kn, kalo kite pn, kite terase kalo org mengata yg bkn2 ttg islam kn..
        di sebabkn kite ni 1malaysia, so isu2 yg sensitif mcm ni, ade baiknye tdk dipnjgkn.. =)

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. tokke itam says:

    Wat itu salah, wat ini salah. mangkuk tul lah sapa2 yg komen mcm haram ru…
    Janji niat ikhlas sudah la. Bukan semua mampu dirikan masjid guna duit sendiri.
    Sebagai umat islam dah jd tanggungjawab kita penuhkan masjid. X kira sapa bina, nama apa

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. akukah says:

    ada gak dia buat masjid.. korang buat ape?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. lavender says:

    pelik tapi benar dgn sikap org kita..di kate nye siti riak post dekat twitter..tpi rase nya takde yg slh ayat sini tu..dia cume post ‘alhamdulillah, tercapai sudah impian..bla..bla..’ salah ke post mcm tu?dia takde sebot ‘siap sudah masjid hasil dari duit siti’..bukan kah hampir semua pengguna fb & twitter suka post ape yg mereka rase..ada yg lebih riak kot..
    pelik sungguh la sikap masing2… ape2 pon, adalah lebih baek kita ucap kan alhamdulillah bertambah lg rumah allah atas malaysia ni..sama2 la kite meramai kan ahli di rumah allah.. ini penoh mase raye atau pon hari jumaat shj…wallahualam…~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • BumbleBee says:

      ..aku xde laa kipas susah mati Siti ni. Jadi aku x ikuti sgt perkembangan dan impian2 dier..so kalo baca tweet dier tu x tau pun yg dier ckp tu psal dah terbinanyer masjid.. tweet dier secara tersirat bagi aku…sape tawu..tau la…saper x tau, just tau dier hanya bersyukur pd Allah… ade bau2 riak ke kat situ??

      p/s: bersyukur dan gunalaa masjid yg dh terbina..yg lain2 serah pd Allah~

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • art7 says:

      lurus bendul cam korang jer pikir camtu…camnie la…sbb dier artis popular…then buat statement tergantung…impian tercapai…tp xtulis impian aper…so dah pasti la orang tertanyer2…kan senang…so nnt dier bleh cakap macam ayat yg ngko cakap tu la…sbb ramai yg bendul…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • BumbleBee says:

        …kter disuruh bersangka baik… ape kene mengena ngan lurus bendul?

        byk keje lebih berpekdah yg bleh dibuat utk org yg ‘lurus bendul’ cm kami ni ler drpd ‘org yg byk akal ni'(mungkin art7 salah seorang kan kan?) yg xde keje laen selain sebok tertanya-tanya dan bersangka buruk disebalik tweet dier tu…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. zul asmara says:

    huhuhhu..kat kmpg aku tu…mmg selesa masjid tu..dah masuk solat dah..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  59. huhuhu says:

    pelik dengan mentaliti org malaysia…..suka buta tanggapan dan andaian mengikut kepala hotak yg negatif semata-mata….

    kalau tak minat siti berpada-padalah dengan sikap negatif..tu….selagi dunia belum kiamat jgn lah kita nak judge org lain..judge diri kit dulu…sempurna kah diri kita…..

    kalau tak timbul cerita tu skrg…satu hari pasti akan terdedah jua…mulut manusia boleh tutup ka????…bukannya perkara jahat pun….apa lah singkatnya pemikiran…ketara sgt lebih bersifat personal…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  60. Cham says:

    xkisah laa korang nk ckp apa pun pasal amal jariah dato ct dan dato khalid…yang pasti dgn dorg bina masjid neh leh kami warga khariah kg permatang pasir, kg jambatan merdeka dan kg pdg rejent neh dtg bt amal ibadat..sebelum neh msjid neh kecik ja bila ada mjlis agama xmuat..so kami warga khariah neh mngucapkan ribuan terima kasih kepada dato ct & dato k atas sumbangan tersebut. dgn adanya masjid yang baru ni kami dpt bt amal ibadat dgn lebih selesa.Terima kasih!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  61. engineer2be says:

    aku kan.x faham lah korang.bagus la masjid tu ade..
    1)betul jgk salah 1 komen kat atas.aku bace twitter ct,xde plak die ckp psl masjid,die just ckp psl impian da tcapai..si abg nara ni yg buat mcm tu..sian ct…

    2)korg ni.xabis2 ckp psl tudung.kalo ct mmg ppki tudung pun skang.korg still kutuk jugak kan psl berita masjid tu..

    3)ni lah mentaliti orang kita.sikap macam ni.hancur dunia..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • oyster says:

      jawapannya
      ~mmgla org tau bnda tu masjid sbb sblum dah canang kat akhbar siap tnjuk cek(juta2 jgk ler) yg duit tu mmg utk wat masjid.pgang cek besar smbil senyum2 ambek gmbar!menunjuk.

      ~isu tudung ni, mmg takkan habis sbb selagi tuhan katakan bertudung tu wajib, maka wajib lah dia.tak kisah la dia dah bersedekah ke, arttis ke, ape ke, mmg wajib. sia2 kita blajar kat skolah dulu psl hukum halal haram klu kite tak praktikkan dlm khidupan sbnar!

      ~mentaliti kita mmg snjtiasa mmg akn jadi mcm ni selagi kita memandang pkara wajib tu, sbg pkara yg remeh.yg wajib dbelakangkan.

      dn kerat jari aku.mesti ada lpas ni org pegi masjid sbb tu masjid didirikan oleh dato ct, bukan lillahi taala!psl tu kita tak boleh menunjuk klu mlakukan amal jariah!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Aku Wanita says:

        Nak kerat jari ko boleh???…sebabnya aku pegi solat kat masjid tu bukan sbb sape yg dirikan masjid 2….Tp sbb niat ak nk menunaikan tanggungjawab sbg seorang Islam….Jangan sesekali mempersoalkan keikhlasan org klu kita x tahu hujung pangkal…Wallahualam…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • zai says:

          yer la tu aku wanita.tu awk.cube bace komen incik jejol kat atas.tu baru satu tau.g masjid bkn lillahi taala, tp sbb dato ct yg bina!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Aku Wanita says:

          Zai…awak sndiri x paham apa yg sy cuba smpaikan…..Komen sy tu,adlah feedback kpd oyster yg ckp,” dn kerat jari aku.mesti ada lpas ni org pegi masjid sbb tu masjid didirikan oleh dato ct”…Bagi sy,tu la kata2 paling jahil pernah sy bc….ko boleh baca ke hati org mcm mana….Allahuakbar….rasanya org yg g semayang 2,x smpat nk selidik pon masjid 2 sape wat….xde nk kaji pon sejarah dia…jgn tunjuk kita jahil,walaupon ada kejahilan kat situ….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • art7 says:

          meh aku bagi pelempang…xphm ayat btol…ngko mayb la ikhlas…orang lain ngko tau ker…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • engineer2be says:

          zaia perempuan/lelaki (aku xtw gender ko) tak tahu maluu.hahahahaha.amek ko.kne sebijik atas muka.ko jeles sbb ko x mampu kan nk buat masjid.ntah pernah menderma ke x..(ko suke org ckp ko mcm ni?cube ko tnya ct,die suke x org ckp die mcm2)..lahanat

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Cham says:

        Oyster

        sangat kurang ajar ayat tuh “mesti ada lpas ni org pegi masjid sbb tu masjid didirikan oleh dato ct, bukan lillahi taala!” kami sbg khariah kg permatang pasir neh mmg betul2 rasa terhina dgn komen tuh..utk mklumat saudara sebelum datok k ngn datok ct bt msjid neh @ pun sblm datok k kawen dgn ct pon kami ttp p sbb menunaikan tuntutan agama..tapak masjid yg lama( skrg jd tapak bg msjid yg baru) klo ada apa2 mjlis pon kami ttp p situ juga sbb tu ja satu2nya msjid yg ada di kg kami neh(klo kami khariah msjid yg x mengimarahkan msjid sapa lg??)..kecuali klo da solat raya..solat jumaat ja p msjid berdekatan sbb xmuat..disebbkn kurang selesa neh laa datok k n ct derma bt msjid len utk sngkn kariah kg kami neh jg…utk mklumat saudara gak kt masjid neh juga ada sebuah tadika dlm kws msjid…xkan kami antar ank-ank kami p tadika di msjid situ smata2 krn ct?????….

        nk komen jgn taw sdp ja tnpa fikir prasaan kami!!..mcm kami neh jahil sgt agama smpai biadap kata mcm tuh!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • meend says:

          awk sy rase tk phm ape yg cube dia smpikn.mksud oyster, dikhuatiri nnt.phm?dikhuatiri.bkn pnduduk kat sane jer.kat mane2 pun.ape2 sedekah, tak yah nak kecoh arrr.mnyampah jer.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  62. kutu says:

    YG PENTING NEK JAH DAA PAKAI TUDUNG….. ALHAMDULILLAH…btol ke ape yg aku tgk kat ASA tu? ke aku ketinggalan jamannn

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. NUR says:

    Tahniah !! Insya – allah…..ini saham di akhirat kelak jika masjid ini terus digunakan oleh orang ramai.Niat mereka bagus….Walaupun bukan peminat Dato Siti….tapi rasa pemurah juga mereka.Mungkin rezeki mereka miliki untuk dikongsi dengan orang ramai.Apa yang penting ‘NIAT’ mereka ikhlas untuk memudahkan penduduk di situ menggunakannya…Mana tahu……berkat doa orang ramai yang menggunakan masjid tersebut Allah SWT murahkan rezeki dikurniakan zuriat kelak…insya – allah….Doa yang baik – baik ok :-) Salam Maulidur Rasul………..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  64. mirmoX says:

    aku bca dia nyer tweet xder bunyi riak pn. dia ckp jer dia happy sbb impian dia dh tercapai. xder ckp kos brapa juta. architect mna yg wt. tiles smua import dr mna. xriak pn.. xriak pn.. dia tweet sbb nk bgtau msjid tu dh leh pki kot. leh r rmi2 g solat kt ctu.

    “alhamdulillah.. dpt 4.0 exam hr tu.” klu tweet bnda ni korg rsa riak x? lg la xder motif nk announce kt org. tp rmi jer yg akn ckp congratz. makanya sma2 la kita mengucapkn tahniah kpd beliau. moga esk lusa, turn kita lak dpt rezeki melimpah ruah, leh bersedekah jgk.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  65. tahniah..semoga Allah memeurahkan rezeki kepada Datuk Siti dan suaminya

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  66. miya says:

    gabungan nama khalid dengan zawiyah??ops!!sori, ehehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  67. kutu says:

    miya……ko jgnla gegosip gtuuuu…hahah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  68. King Kong EnCeM. says:

    hurmm…sy pown rasa pelik lah..kalo kita buat baik di kata riak plak,menunjuk2 lah dn mcm2 lagi…..kalo kita buat salah, lagi lah kena kutuk kaw2 punya…xfaham tow lah….sptutnya kita kena brsyukur at lez CT bermurah hati nk tlog bina masjid..ni x siap kutuk2 & perli2 ag.at lez dia dh buat apa yg patut sebagai sorg Islam….pasai tudung plak xkan Ct sorg je kowt artis x pakai tudung..belambak ag artis kat luar sana yg x pakai tudung tu haa ..siap dedah sana dedah sini….x plak jadi isu.x plak korg ajak mreka pakai tudung….MISTERI NUSANTARA TOWL LAH…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  69. Tinta says:

    She’s an artist…what do u expect? anything she does…ppl wanna know..n dats why u read this article…coz u wanna know…dont u??????????????

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  70. mia says:

    kau kalau dapat buat replika masjid pun nak heboh dalam blog, twitter, fb bagai apetah lagi kalau dapat bina the real masjid, bukan nak menunjuk cume berkongsi. tak ada salahnye.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  71. klu public figure buat sesuatu, klu dia xbgtau pun atau buat senyap2 org akan tetap korek. well, mendirikan masjid adalah mulia. psl sumber duit dia tu, niat dia tu biarlah Allah yg tentukan. apa saje yg baik, kite sokong je.
    Ade yg komen, pesal siti tak buat kat Lipis… sblm ni siti ade nk derma masjid kat lipis tp tak sure masjid mana, tp pentadbiran masjid tu xnk terima, diaorg tolak secara sopan. sbb duit tu jelas hasil menyanyi, siti plak nyanyi tak tutup aurat, maybe psl tu kot, sbb klu kite was was even shubahah skali pun better jgn terima atau lakukan perkara tersebut… wallahualam.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  72. cicak says:

    1. masjid dah siap, tukul bebunyi…

    2. apa pun niat ct, sama ada dia just nak share the good news, or dia nak riak, tu sume hanya Allah je yg tau, korang yg tak tau, jgn nak memandai2, kang x pasal korang dpt dosa fitnah & buruk sangka

    3. tak perlu pertikai duit buat masjid tu halal ke haram kat sini, klu nak pertikai, tanya ct sendiri, x perlu nak buat teori2 yg membolehkan korang dpt dosa yg lebih teruk dr membunuh

    4. kalau nak tegur ct psl tudung etc, better korang tweet dia, or msg email etc, dr komen2 kat sini

    5. rasanya, korang nyer status kat FB/tweeter, gmbar2 yg korang upload or apa2 yg korang share tu, tak semua anggap niat korang baik, ada segelintir yg anggap korang riak, menunjuk2…so, jauhi hasad dengki…

    6. aku bukan peminat ct, ketua jbtn aku kazen pd tgku zawiyah & aku tau mcm2 cerita tak best psl ct, tp manusia boleh berubah, yg jahat blh jd baik, yg baik bleh jd jahat…Allah tu Maha Pengampun dan Maha Pemberi Petunjuk….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  73. oyster says:

    kbnyakan pengomen kat cni hipokrit la.cube tgok kat cite ct yg lain.bkn ramai lg yg kutuk psl muke dia tak licin la, mandul la.kat cni pandai2 la plak nak marah2 org bg komen psl ct tak pakai tudung, mpersoalkan duit dsb..tak phm aku.korang bace sndiri la cite psl ct yg lain.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  74. chix says:

    ek eleh, wat masjid pun nak kecoh 1 M’sia….hal2 yg berkaitan dgn agama ni x pyh la nak riak….Allah x pandang…..ni samalah dgn perumpamaan yg org donate duit ribu riban/jutaan, p heboh 1 dunia….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • cicakgirl says:

      sekurang-kurangya diorang ada juga way kebaikan..ko ade???

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • zai says:

        kbaikan kalau dicanang tak gune.sume derma, sume nak publish.derma kat indon baru2 ni pun, siap ckp kat press 2 ribu.apa laa…
        Dan psl bina masjid ni pun, mmg pernah publish kat akhbar.sy tak salahkn wrtawan coz dah terang2 gmbr siti pegang replika cek~1.5 juta klu tk silap tuk bina masjid.banyak tu, rugi klu tk bgtau org!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • lelakihensem says:

          ko ni memang berhati busuk kan zai.aku bace komen2 ko,xpenah puas hati…alhamdulillah.byk pahal dato ct dpt sebab ko…kutuk lah lagi ye..biar berat bahu sebelah kiri ko tu…
          kalo ko ni pompuan,ko la pompuan paling busuk/hina aku penah jumpe.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • mirmoX says:

          hmmm..dgr citer duit wat msjid tu dari yayasan nurjiwa. bkn duit siti 100%. btol ker x, aku pn xtahu. tp klu btul duit tu hasil dari sumbangan org rmi kt yayasan tu, harus la siti gebang2 kt org, mna duit tu disalurkan. mcm kt tmpat aku belajar ni, tiap2 hari ader circulate tabung derma. ujung bulan nanti dia announce brapa kutipan, n kt mna duit tu disalurkan. so aku tahu la duit yg aku dk sedekah tu xmsuk poket org2 yg xsepatutnya. klu btul duit tu duit yayasan, betul dah tu dia publish kt surat khabar. so penyumbang2 xder la tertanya2 mna lesap duit sumbangan diorg. aper2 pn, aku xrsa dia berdosa sbb bina masjid. buruk sangka kt org lg berdosa uols. peace. :D

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  75. teh says:

    nak tanye ni jgn marah
    menyanyi tu dah terang2 haram bg org pompuan.
    duit hasil nyanyi tu buat masjid apa hukumnya?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • mirmoX says:

      mungkin dia gna duit yg bkn dr hasil nyanyian. dia kn artis srba boleh. byk lg sumber duit dia. jd juri ker, artis jmputan utk wawancara ker, jual produk ker, mekap, jual bju kurung ker.. xpn dia kongsi2 duit ngan laki dia. duit mu, duitku jua. so, kira ok la kn..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  76. aku benci scandal says:

    dah runtuhkan masjid orang…… lepas tu bina masjid la pulak…. fair n square…. tak gitu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  77. lisa says:

    xbaik kta kata kay dy.. baik buruk dy pun biar dy ngn allah jaa yg tntukan.. kta sbagai mnusia yg biasa yg xpnya hak baik kta diam2 suda.. lain laa klu dy wat salah.. bru kta bleh tgur.. nie dy bina msjid.. 2 knn bgus.. yg korg2 nk mmpersoal ke iklsan n nk kutuk2 dy 2 ape hal? x fham la ngn pragai mnusia zaman skrg.. wat baik pun di kutuk wat jhat apa lgi.. haihh….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  78. mizzlynn says:

    kalu nk pki tudung biarlah betul2..nih nk pegi masjid br reti tutup btl2..klu dia tk bina masjid..tkdelah nk bertudung litup..aku tau ade yg nk mengata psl komen aku kan..tp mmg btl ape aku kata..citer psl tudung dia tk penah basi..niat dh btl dirikan masjid buat amal jariah..tp niat buat pahala atas diri sendri bila lagi..haiissshhh tk phm aku dgn ct nih..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • addy says:

      klu dia g masjid pakai style dia nyanyi2 atas pentas, mesti ko lg bising kan???
      ni dia tutup baik g masjid (dan tidak diluar) pun kau bising
      klu suatu hari dia tutup habis, pakai labuh sampai lantai pun korg akan cari kesalahan dia kan???
      *labuh sampai lantai hanya kiasan*

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • emel says:

      cermin diri sndr dulu kak oi… kurang2 dia da bina 1 masjid.. ko ada?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  79. juju says:

    wah betol sangat tu mizzlyn.tau pun tutup abis.nape x pakai cam biase tu jer…
    sejak si ct ni btudung sekerat, ada pulak artis yang dapat hidayah separuh (noryn aziz) n x kurg jugak artis y bertudung tp nk aktif balik dalam industri (w. norazlin, lidyawati) tiru pakai tudung cam ct.sekerat jugak.pakai serkup2 separuh jer…
    tu blom kira org awam n peminat2 fanatik y tiru stail die….tudung ct la hape la

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ef..bee..ai says:

      makanya jgnlah jadi pak pandir dgn mak mandir…..ape2 pun biarkanlah luncai terjun dgn labu2nya….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  80. sakuragi707 says:

    Saye tau kebanyakan yg komen kat sini sumenye org melayu islam kan…..jd….tlg la jg skit bhase yg dgunakan…walupun niat anda nak tegur komen2 org lain tp mcm mane org nak respek anda2 yg menegur mnggunekan bhse yg kasar….kompem tguran anda itu just jd tguran kosong yg langsung xdapat nak bukakan hati org yg ditegur…so tgur la dgn cara berhikmah…n cube pikir….adekah website ni hnye di bce oleh org melayu je????bgsa lain pun ade jgk yg bace..so b4 menegur tu pastikan bhse yg digunakn x memaki2 org lain…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  81. Kak Long says:

    Didi didi says:
    February 19, 2011 at 9:04 pm
    kadang2 artis2 tu xdela nk bgtau 1 dunia tp kalo wartawan tanye2 trpaksa la diorg ckp..nnti kata kekwat plak…alahai,cian artis2 ni..ckp slah,,xckap slaah..

    Betul kata Didi tu. Sedangkan Wartawan hanya sekadar mencari bahan untuk diwar-warkan dan dah jadi tugas dan tanggung-jawab mereka, Jadi apa salahnya kalau yang diwar-warkan tu sesuatu yang baik dan murni.

    Satu Kak Long tak faham kenapa ramai orang kita yang bersikap negatif. Kalau ada antara yang memberi respon negatif dalam forum ini, yang mungkin tinggal berhampiran dengan Masjid Khalidiah ni, cuba lah pergi ikut solat jemaah di sana, mudah-mudahan mendapat HIDAYAH, Amin…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  82. farapink says:

    kadang2 ak lagik suke bace komen dr bace ape abg nara tulis.. bes a korang punye hujah2.. ^.^

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  83. kami says:

    sbr jerr lh ea ct.. klu ngkau tbaca komen2 dia org kat sini..yg baik ambilkn teladan..yg jahat jauhkn..apa2 pn sume itu d tangan Tuhan..Allah maha pengasih dan pgampun,,so renung2kn lah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  84. jena jen says:

    buat masjid dr duit hasil menyanyi umpama rumput segar yg tumbuh atas taik lembu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • 2 says:

      sedap ja ko punya peribahasa kan.
      tu kira ok dia bina masjid.
      watnya dia wat pusat karaoke kew.??
      jawabnya ko pun pegi melalak kan.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kucing alim says:

      Dari berbalah psl duit haram sume tuh…baik korang renung2kan hadith kat bwh nih…

      “Barang siapa yang mengumpulkan harta yang haram kemudian mendermakannya, tiadalah baginya sebarang pahala (kerana harta itu bukan hartanya) dan penanggungan dosanya kekal (sehingga bertaubat). (Riwayat Al-Hakim)

      “Wajib melupuskan harta yang haram ketika bertaubat. Ia boleh dilakukan dengan memulangkan kembali harta itu kepada tuannya (jika diketahui) atau kepada warisnya, dan jika tidak mampu diketahui, hendaklah diserahkan kepada fakir miskin bagi memisahkan diri darinya dan bukannya bagi meraih pahala (daripada serahan itu).” (Min Ahsanil Kalam Fil Fatawa, 2/65)

      Ulama Hanafi, Mazhab Syafie berfatwa HARUS menggunakan duit haram yang tidak diketahui pemilik ini untuk membina masjid dan surau. (Al-Majmu’, 9/428; Hasiyah Radd Al-Muhtar, 2/92)

      p/s: aku tak mau tuduh harta tok ti buat masjid tu halal ke tak…. tp utk yg rasa harta tu haram, hadith yg terakhir tu utk anda… dan kalau betul harta itu haram, maybe ini cara dia melupus dosa & bertaubat…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Rezab says:

        Itu dah jatuh HARUS kalo harta tu tak diketahui saper pemilik ..utk mendirikan surau @ masjid…tapi kalo harta tu mmg ‘haram’ dan konpem milik tokti….aku pon tatauu..ekekee

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  85. lovely says:

    itu bkan tegura…2 adalah mengata…biarla org nk wat apa pown…yg kita nk dengki 2 knp? teguran pun adala caranya..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  86. Na says:

    mane ko tau dia buat masjid dr hasil menyanyi? eh come on laaa… aku rse siti tu dah banyak tempat dia rujuk.. dia banyak dekat dgn org yg berpengetahuan contohnya cam tok guru nik aziz, Tun M dan beberapa org lagi yg kita sndiri xtau.

    korang yg duk mengutuk mane hasil duit dia dpt nak wat masjid tu elok istighfar banyak2.. xtau jgn ckp. pergi tanye dia sndiri..

    kes derma hari tu, aku rse bukan sengaja dia nak publisiti.. kdg2 jgn lupa press suka cri cerita. bila ade org bgtau, siti nak derma, konpem la press sibuk nk mencari cerita. masjid2 yg lain pun pernah dirasmikan oleh raja bagi negeri masing2. tu tanda hormat kita kepada sistem kerajaan beraja. klu bukan kita, sape lg nak respect raja. kan?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  87. tokke itam says:

    aku sokong hang Na. Depa yg suka kutuk tu mai mana tah. Spesis mana tah. Mcm la depa tu sempurna sgt…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  88. shafa says:

    wah sejuk hati emak dapat anak/menantu baik dan pemurah macam ct dan suami…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  89. Malisa says:

    terdirinya Masjid satu kebaikan..tp riak dan gah mcm guna duit sendiri tu yg kelakar..menunjuk2 mcm bina guna duit sendiri ..padahal minta sedekah dari org lain..masid dibina hasil derma melalui yayasan nurjiwa..apa kes nak claim guna duit sendiri hehe artis hipokrit ni nak tunjuk kat dunia buat amal ..suruh dato K jadi imam la wei utk anak2 dia kat masjid ni..tarbiahkan anak2 yg sosial itu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Lovely says:

      BETUL3

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • addy says:

      nilah manusia
      org A bg duit, org B sampaikan… dua-dua dpt pahala
      mcm bapak bg duit suruh anak masukkan dlm tabung masjid, walaupun 1 sen, dua-dua dpt pahala
      samalah… mgkn bkn duit sepenuhnya (tp aku percaya duit dia pun banyak dlm tu) tp dia tolong kumpulkan duit-duit ini dan laburkan utk bina masjid
      ko bt apa? dh derma kat masjid tiap2 hari?
      hado? kotnye zakat pun mak pak bayarkan lagi

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  90. Rayy says:

    Alhamdulillah… Bagus ada duit bina masjid.. berapa org sngt la kat Malaysia nie yg kaya raya sggop bina masjid?? habaq mai… soal Ikhlas ke tak tu, biar laa… Ikhlas mana kita nampak.. tu urusan dia dgn tuhan..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  91. Semoga usaha dilakukan diberkati.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  92. meend says:

    dah runtuhkn masjid org, nak bina masjid plak.siap tulis nama kat masjid tu.heee…bukak pmikiran sikit.ni riak tau, riak.pakai tudung elok2 dulu, didik anak titi ko elok2 baru buat keja lain.wat amal, suke canang sane sini.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  93. tokke itam says:

    nak wat cmna dah siti ni artis. bkn insan biasa mcm hang meend oi… cuba hang jd artis. p mana2 pun org sekeliling amik tau. cuba buka sikit pemikiran kolot hang tu… hal yg dia dah wat tu dia dgn Allah. Jgn disalahkan masjid yg telah siap dibina ni. klu aku ajak hang p masjid hang mau x?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  94. aFdsmkad says:

    xleh ke dier salur dana utk bina msjid tuh gne org tgh je …xde la nk nampak nunjuk ngat..erm..tpi kite manusia biasa..xtau apa niat dia yg sebenarnya…Allah je yg tau yg terssurat n tersirat…InsyaAllah ct ikhlas…pakat2la g smyang ctu..

    psttt..smlm baru karok lagu CT..kekekkeee

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  95. Maimoon says:

    Niat tak menghalalkan cara. Kesian pd tok t. Perempuan tua yg kesepian

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Cinta says:

      sondal lah ko ni maimoon. ko tu lah yg x laku kene entes laki. merempat tepian jalan. hahaha

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  96. Pluto says:

    hurmmm……..

    nama masjid tu Al-Khalidiah…………..

    adakah ia gabungan nama Dato K dgn bekas isteri dia? muskil gak…

    KHALID + TENGKU ZAWIAH (betul ker ejaan ni…..) = KHALIDIAH

    papon, tahniah…..sbb dah berjaya mendirikan masjid……..besar pahala tu……alhamdulillah………..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  97. Lemon says:

    1. masjid tu dah lama dah…115 tahun dah usia…siti & datuk k cuma perbaikkan masjid tu…n nama masjid tu kebetulan je khalidiah…
    2. siti x riak pon bgtaw dah buat masjid ke apa…baca lee betol2…takda pula word mosque or masjid kat tweet dia tu….apa laaaa…nak kata x pandai baca pandai pulak menaip kutuk sini kutuk sana…ish3…
    3. even kalo dia guna duit hasil nyanyian ingat suara tu sape yang bagi…apa2 pun biar laa tu urusan dia dengan Allah…sape la kita nie nak judge dia…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  98. Insan Biasa says:

    Setelah membaca semua komen di atas, dapatlah saya rumuskan di sini bahawa remaja-remaja Melayu yang bakal menjadi pelapis kepada kepimpinan masa depan berada dalam keadaan yang amat berbahaya kerana setiap saat terlalu attach dengan forum artis, iaitu forum-forum yang mudah, lalai dan tidak mencabar minda..Remaja Melayu terlalu dibuai oleh sesuatu yang menyeronokkan..Bahkan cerita yang baik seperti ini pun hendak diperbincangkan secara mendalam..Patutnya cukup diucapkan tahniah atas pembinaan masjid, ini tidak, berfikir sedalam-dalamnya sampai iman dalam hati pun nak diteka..

    Masya Allah..Sesungguhnya Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum sampaikan kaum itu sendiri yang mengubah nasib mereka..Kalau anda stick pada forum sebegini, tunggulah saat anda dah tua tapi bergelumang dengan gossip artis walaupun umur anda dah 50 tahun nanti..Masa tu anda nak undur balik masa, nak buat research, nak hasilkan inovasi tak tau la sempat ke tidak..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  99. sebenarnya masjid ni duit sumbangan dato k sebelum beliau kawin dgn ct lg. cuma ada msalah sket sb 2la lambat disiapkan. asalnya masjid lama yang dirobohkan untuk diperbesarkan bg jemaah beribadah..niat menunjuk atau tidak itu mereka dgn Allah saja yang tahu.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  100. org sp says:

    Saya sokong org kg dato k…suami saya pernah ditanggung pengajian ke al-azhar mesir oleh dato k masa tu tak kahwin dengan ct lg,suami memang org kampung situ….banyak jugalah sumbangan datuk k…semua tu sebelum dia kahwin dengan ct lagi.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  101. ef..bee..ai says:

    sunhanallah.alhamdulillah,allahu akhbar, astarfirullah…..
    pd insan biasa…setuju ngan komen anda tetapi pada masa yg sama anda dan saya tak terkecuali.
    Kpd yg menulis & membaca; semuanya dikurniakan akal…Tak perlu get carried away…tak perlu emo…dan atau too serius.
    Anggaplah setiap respons yg tertulis & terbaca diblog ni sebgi jusi jusi bacaan sbg “hiburan” atau gurau senda aje….ada juga yg baik menegur yg kurang baik, yg betul menegur yg salah. Walaupun munkin caranya ada yg silap. Apa apapun yg baik dijadikan sempadan, yg buruk ditauladani.
    CooL…………………….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  102. caliph says:

    alhamdulillah.. dh siap masjid ni..
    area ni dekat dgn sp :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  103. tuperware says:

    hmmm..masjid org dulu ko runtuhkan, skrg bina lak masjid letak la nma laki ko plak yeee? pandai lak tudung litup,bmkna siti ni takla bodo sgt mcm yg aku pkir..p bla show suma tu leh ekjas yeeee..SESUAI LA JODOH pompuan ni dgn laki dia..pompuan yg jht untk lelaki yg jahat dn sebaliknya

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  104. katak kodok says:

    Syukurlah kalau dah gitu….
    Nak buat amal tu, tak perlulah gebang2 satu dunia. Nanti kita jadi riak…. Diam2 je sudahlah. Tuhan je yg tahu menentukan pahala & dosa yg kita buat.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  105. mirmo says:

    siti cantik pakai tudung tertutup ;)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  106. wasatiah says:

    kan lebih manis kalau dilettakkan nama ayah siti di masjid tersebut, bukannya nama suami dia…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Y says:

      tp lg elok,klu masjid yakni rumah Allah diletakkn nama yg indah dan mempunyai maksud yg cantik dr diletakkn nama penyumbangnya,betul x?tp xpela yg penting masjid nie boleh digunakan seluruh umat Islam.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  107. ehem says:

    mulut manusia..lgpun dlm Islam berkata buat bende baik baiklah dihebohkan

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  108. kepoh says:

    ari tu kat metro dlm ruangan soseh2 ada kisah datuk k mengamuk .Panas baran jugak org tua ni .. hehehe ..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  109. Y says:

    setelah baca semua ape aku dpt:

    1) Alhamdulillah ada 1 masjid baru dibina

    2) Peminat siti telalu taksub sehinggakan segala perbuatan dia nk dihebohkn kt sini, xkirala dia sembahyang penuh n wt apa amal,rasanya xperlu kot dijadikan isu kt sini..itu kerja TUHAN tuk menilai amal ibadat dia, dgn ANDA bukak isu nie,yg anti-dia mgkin de yg naik meluat n menambahkn lg dosa diorg mengutuk dia.

    3) yang xminat tue,udah2la weh…nie masjid nie jgnla kecoh2…n melebih-lebih…aku pun xminat dia,tp klu dia dh wt masjid pe lg mampu aku ucapkan selain ALHAMDULILLAH…..sbb negara lain org sibuk runtuhkn masjid,kt sini bersyukur ada lg masjid yg dibina..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  110. parah sandha says:

    lagi org2 ramai mengutuk lagi banyak pahala dia dapat.. jauhkan la org2 yang suka berhasad dengki n yang tak suka tengok org2 islam berjaya ni.. aminnnnnn

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  111. reza says:

    BAHASA PARA PEMBACA SUNGGUH MENAKUTKAN. SITI THE BEST. SEMOGA TUHAN TERIMA APA SITI BUAT BAIK…AMIN. BIARLAH RAHSIA…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  112. calm says:

    Astagfirullah…azim…lebih baik ko je tobat…Siti bina rumah Allah kot…bia la die nk letak nama apapun…ko ade?
    dengki la tuh…
    islam pada nama la ko ni…atleast niat Siti lebih mulia dr ko yang duk kutuk org kt sini…
    lg satu kalao pon die x bgtau…sure semua org akn tau berita mcm ni…ak x fhm la korang duk kutuk parkara mcm ni…
    taubat la…
    pada Siti n suami…semoga kehidupan dirahmato Allah swt…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  113. calm says:

    Astagfirullah…azim…lebih baik ko je tobat…Siti bina rumah Allah kot…bia la die nk letak nama apapun…ko ade?
    dengki la tuh…
    islam pada nama la ko ni…atleast niat Siti lebih mulia dr ko yang duk kutuk org kt sini…
    lg satu kalao pon die x bgtau…sure semua org akn tau berita mcm ni…ak x fhm la korang duk kutuk parkara mcm ni…
    taubat la…
    pada Siti n suami…semoga kehidupan dirahmati Allah swt…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  114. me myself says:

    alhamdullillah…bagus effort dia tu membina masjid..tp seelok2 nyer tak pyh la digembar gemburkan dlm media.takut nanti da jatuh riak.sebaiknyer pe amal kebajikan yg kite buat tu , biar kite & Allah saje yg tahu.wallahualam…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  115. emel says:

    sedih nya bc komen2 yg ngutuk ct dlm ni.. siap ada yg meludah lg.. aku pon jahil jgk bab agama..tp bila org sggp bt amal jariah dgn membina msjd yg da tntu besar jumlah nya jgn la di sambut dgn hinaan. sekurang2 nya dia da jln kn tgg jwb dia sebagai umat islam selari dgn kemampuan dia.. tnya diri kita..pnh x terpelanting seringgit dua dr poket kita ke masjid2 sbgai derma? setahun sekali blom tntu kn.. ikhlas ke x, riak ke tidak..itu antara dia dgn Allah.. sapa kita nk berckp tntg sesuatu yg kita xnmpk..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  116. min says:

    udah2 lah…ikut dia la nak niat ape, ikhlas ke ape ke..masuk syurga ke neraka ke..contoh ke ape ke…suke dia lah..kat sini lak sume nak gadoh..nape ntah..sesama umat islam pon sume..huhuhu berdamai la…jgn kite yg nak menghukum mereka2 ini..kalau niat die baik, maka dterime la, kalau niat nak menunjuk/riak dan sebagainye, pun terpulanglah..dasyat penangan peminat2 ct nie..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  117. kella says:

    Alhamdulillah,sebahagian hamba Allah yg berusaha ke arah kebaikan..semoga amalan kebaikan keduanya akn mendapat keberkatan n keredhaan Allah s.w.t.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  118. indahnya says:

    bile korang g singgah mn2 masjid pernah x korang tanye..”sape buat masjid ni ek?”..maknanya,kebanyakan org xcerita sape yg punya duit bina masjid ni..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  119. atul says:

    erm…apa yang sy tahu duit menyanyi terutama dari seorg perempuan tu kan haram..nak pergi haji pun sbnrnya tak boleh guna duit tu…maybe ni duit perniagaan dia kot…sy bukan mereka cerita,sy dengar dari syrahan agama…diharap sesiapa yang th hal ni,kalo statement sy salah ,sy mntk maaf byk2…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  120. fatt says:

    masing2 dah keluarkan pendapat,pendapat aku kata pulak…siti hanya menumpang nama datuk k je atas masjid tu…aku rasa(aku rasa la..) masjid tu sumber dr perniagaan datuk k bukan siti.,ye la..suami punye nama isteri pun ada kaitan jugak..lagi2 pablik figer macam datuk siti nie kan….tajuk abg nara pun tulis “masjid datuk k” dulu baru tulis “datuk siti”

    alhamdulillah n tahniah datuk k n datuk siti semoga mendapat keredhaan n keberkatan Allah sentiasa..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  121. obsever says:

    Alhamdulillah. Rezeki allah bagi kita kongsi bersama dan gunakan untuk bermanafaat. Tahniah Dato K & CT atas usaha ini. di harap artis lain boleh ambil teladan yang baik.

    Tak ramai melayu sumbangkan duit utk pembinaan masjid. Apa kata abg NAra paparkan tokoh hartawan Syed Mokhtar Al-Bukhary mengenai kegiatan amalnya, tak silap saya sudah banyak masjid di binanya. Tapi cerita mengenainya tak terdapat di mana mana.
    Mungkin Tokoh ini low-profile, tapi bagus kalau kita dapat merenungi kegiatan amal oleh beliau yg dimana merupakan salah seorang org paling kaya di malaysia. Wallahualam.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  122. garpu sendok says:

    mmm…buang masa & penat mulut je bg komen. makan aym goreng lg sodap weihh…nyum3!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  123. aku org lipis says:

    kat lipis siti mmg nak wat masjid..tp org2 lipis xnak..sbb xyakin dgn sumber duit ct tu…k..peace

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • miss kella says:

      bagus la tu!!org nk buat kebaikan dihalang..ape daa..
      sumber tu jgn dipersoal,,byk sumber yg siti dapat selain menyanyi..adoyai!!!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  124. yume says:

    aku ni bukanlah peminat ct tapi tak lah benci gila2… pada aku memang amal jariah yang dibuat tidak patut dihebahkan tetapi tidak salah siti nak beritahu perasaan gembira dia bila impian terlaksana. masalah orang kita ni terlalu ‘pandai’ mencari salah orang. apa orang tu buat semua tak betul pada kita.

    anggap sahajalah apa yang siti buat ni memberi kita keinsafan untuk bersedekah walaupun kita tak sekaya siti dan datuk K. orang yang mengutuk @ mengata orang berbuat baik tu cermin diri sendiri.. berapa banyak sedekah jariah yang kita buat?!

    pasal sumber duit tu.. itu urusan Siti dengan ALLAH. ada orang kata suara perempuan itu bukan aurat dan ada yang kata sebaliknya. mungkin Siti dah dapatkan pandangan orang2 yang cerdik pandai dalam hal ini. lagipula sumber pendapatan siti bukan setakat nyanyian sahaja.

    berkenaan niat siti tu ikhlas @ atau tak juga urusan dia dengan ALLAH. kalau ikhlas dapatlah pahala berganda selagi masjid itu digunakan kalau tak ikhlas sia-sia sahaja.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  125. kurus says:

    aku tk lah ada kaji mendalam tang riak n takbur..
    cuma yg aku tahu masa kecil2 dulu..kalu aku rasa perasan best bila aku sembahyang kt depan orang, baik aku berhenti seketika..muhasabah diri..banyak2..buang perasaan riak tersebut..

    bila aku dah betul2 konferm aku smbahyang berjemaah kerna ikhlas kerana Allah, kerana nak merapatkan silaturahim…maka melangkahlah aku tanpa was-was..

    dalam kes ct n hubby bina masjid ini, aku letak yg baik dahulu. aku menitis airmata baca kt paper siti dah ada masjid. agaknya itulah yg dikatakan SERUAN n DAKWAH secara halus tetapi hakiki..

    sudah pasti ct n hubby dah banyak2 muhasabah diri, agar menolak jauh2 rasa2 negetif sekiranya pun terlintas…mrka bukan orang kecil mcm kita, mrka dah masak n matang dalam mem’bahagi-bahagi’kan rasa…ke tempat letak yg betul…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  126. miszLyssa says:

    BLEH PLAK MKCIK NI PKAI TDUNG PNUH N XPKAI SERKOP CM SALU 2..
    NICE WUTTTT….DH BINE MSJID 2..Y DUN PKAI UR HIJAB IN PROPER WAY..YG MKCIK PKAI CM SALU 2 BKN ‘TUDUNG’ AR…TP SRKOP SANGGUL SAJER…
    ISK..ISK..MKIN LME MKIN KECOT TDUNG MKCIK NI..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  127. ct says:

    itu la korang nie….klu x bg th kt mengada-ngadalah…nk sorok2 lah….mcm2 lagi la korang nie x puas hati….dh siti artis popular mesti la semua nk th….kau x tk tau kau punye psl lah…..1 lg bab tdg tu…terpulang lah nk pakai penuh ke sikit nk nmpk rmbt ke itu antara dia dgn tuhan….x pyh nk ckp yg bukan2….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  128. me lah sapa lagi says:

    Dulu runtuhkan masjid. Skang bina masjid la pulak. Alhamdulillah. Mungkin ada sedikit keinsafan di situ.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  129. aq si pmbace says:

    alahhhh siti…knp perlu buat masjid dkt kedah je???
    dekat kuala lipis ble lg nak buat???
    siti sebenarnya lahir dekat mana???membesar kat mana??
    duit berjuta2 pon x de gne klo stakt nk wat masjid kt tmpat laki je,,,tmpt sndri le lg…nseb bek aq x mnat siti

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  130. mama81 says:

    Ish..tak baik kita tuduk org nak menunjuk, riak ke..tak ikhlas ke…yg penting siti n datuk k dah buat amal jariah..selagi org guna masjid tu utk kebaikan pahala mengalir kat diorang..kita sapa nak pandai2 jatuh hukum sendiri…kita mampu ke nak wat sampai ke situ..tak mampukan..so jangan tau kutuk org jer….aku bukanlah peminat fanatik datuk siti tapi sebagai manusia biasa kita tak boleh nak pandai2 jatuh hukum kat org yer…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  131. Amanina says:

    WAHAI MANUSIA , JANGANLAH ANDA BERBURUK SANGKA DAN BERSIKAP NEGATIF , KERANA SEKIRANYA ANDA BERBUAT DEMIKIAN , HATI ANDA PENUH DENGAN TOMPOK TOMPOK HITAM YANG SENTIASA MEMERANGI JIWA YANG GELAP .

    kita adalah manusia yang tiada hak untuk mencaci malah menghina makhluk yang lain melainkan Allah swt
    kerana dia yang BERHAK DIATAS SEGALA SESUATU

    Kesimpulannya : Membaca Alquran Membawa Kesejahteraan dunia Akhirat

    Assalamualaikum .

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  132. nur says:

    jgn la brburuk sgka kpd Org lain..kite ni pn bkn sempurna sgt…ALHAMDULIILLAH ct mpunyai niat yang baik..kite sesame manusia xpyh la nk cite bruk2 tntg Org lain…jgn kerana kite mbenci dy, kite mghina dan mencaci dirinya…mungkin ade kebaikan yang ct lakukan terhadap ALLAH S.W.T..ingt la…tiada yang sempurna hanya ALLAH…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  133. INA says:

    X NAK KOMPLEN APE2 CUMA PELIK NAPE SEMUA BAJU CT SKRG NIE MCM ORG TUA2 MCM BAJU NENEK2 JER. X LAWA.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  134. shah says:

    HUkum nyanyian adalah jelas dalam Islam terutamanya mmbabitkan wanita. Hukumnya lebih kpd HARAM jika tidak pun SYUBHAH, adalah lebih baik utk para wanita tidak terbabit dlm bidang nyanyian. Kerana dalam soal membaca Al-Quran pun ada yg kata tidak boleh wanita membaca di khalayak ramai. Apatah lagi..nyanyian ditambah pula dgn lagu-lagu yg melalaikan. dlm Islam “NIAT TAK MENGHALALKAN CARA”. Kita boleh mnhukum berdasarkan hukum Fekah. Jika tak boleh mnghukum maka tiadalah mahkamah di dunia ini. Wallahhua’lam.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0