Written by AbangNara | October 1st, 2013

Wow. Tahun 2013 memang tahun berkahwin untuk artis-artis tempatan. Walaupun suam-suam kuku selepas keluar daripada rancangan Akademi AF, tak salahnya rasanya untuk Abang Nara berkongsi berita gembira mengenai perkahwinan Lena AF. Kini Lena sudah pun selamat bergelar isteri orang.

gambar kahwin lena af

Abang Nara menerima gambar-gambar ini menerusi email yang dihantar oleh pembaca BeautifulNara. Tidak diketahui pula bilakah majlis perkahwinan ini berlangsung. Namun daripada apa yang Abang Nara ketahui, suami Lena AF ini adalah kekasihnya sejak dulu lagi.

gambar kahwin lena af

Semoga Lena AF dan suami akan kekal bahagia sehingga akhir hayat. Anda berdua memang nampak sama cantik sama padan. Comel sangat-sangat. Tahniah diucapkan. Lagi beberapa keping gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Ford Fiesta 1.5 liter dilancarkan

gambar kahwin lena af
gambar kahwin lena af
gambar kahwin lena af
gambar kahwin lena af
gambar kahwin lena af
gambar kahwin lena af
gambar kahwin lena af

72 responses to (TAHNIAH)Lena AF Kini Bergelar Isteri Orang

  1. paukaya says:

    dok kenal langsung aku ni sape..

    0

    0
    • amoi says:

      aku pun x kenal sape dia ni…hurm…

      0

      0
    • Olga says:

      KECIK NYE MEREKA BERDUA NI??????MCM BUDAK DARJAH 6 MAIN KAWIN2 JE AKU TENGOK

      0

      0
      • Kak Timah says:

        BETOL TU OLGA PIC KAWIN BAJU HIJAU TU HUSBAND DIA NAMPAK MCM BUDAK DARJAH 6,DAH MATANG KE BELUM NI??????JANGAN NANTI CERAI BERAI SUDAH!

        0

        0
        • Kak Peah says:

          Aku kenal llki ni. Satu tmpt study dgn aku dulu. Tggi lampai orgnya.

          Ni bkn nak back up dia ke apa, tp kita ni Kak Timah oi, doakan saja laa yg baik2 untk org yg even kita tak kenal pun. Kata2 tu satu doa. Kita doa yg baik, malaikat akn doa blk kt Allah spya kta dpt spt apa yg kta doakan kt org.

          Sekianlah ye. By the way, what’s with the caps lock? Rasanya ramai lg pembaca Nara ni yg belum rabun dekat lg. Heh.

          0

          0
      • Dena says:

        Lena ni rangka besar jugak aku rasa… Tinggi…. Tp yg nampak mcm pendek benyek lam gambar ni aku rasa pasal fotografer die kot yg hazab…

        0

        0
      • kikinot says:

        aku pun pikir menda yg sama

        0

        0
    • Blue says:

      Lesong, ada astro pun i tak buang masa nak tgk af. kalu dpt terminate channel tu…dah lama dah buang!

      0

      0
  2. cantik says:

    lukis sendiri ke inai tu dik?? mcm corak tadika gitewww

    0

    0
  3. den la ni says:

    dorg ni umo bpe??mcm bdk2 skolh mnengah je..sweet je..comei..

    0

    0
  4. AF Bosan says:

    sapa la lena nie.. lena d ulit mimpi tau le…

    kesian…sendiri hantar emel utk d publish kan…

    0

    0
    • tipah says:

      aku rasa ko yg lena di ulit mmpi…kn pembaca abg nara yg email…
      anyway lena ni umur die bape…mcm budak2 plk aku tgok…

      0

      0
  5. wa sengat says:

    ape ke soalan senang sangat????

    Aku kenal die ni pasal nye aku layan AF..ak kan pelayan AF yg tegar..hehehheeee..

    0

    0
  6. wa sengat says:

    laki dia nampk macam budak2 je..sah muda dari dia ni…ape pongggg semoga bhagiaa la ye..walopon di pelaminan nampak macam adik ngn kakak..hiii

    0

    0
  7. Anonymous says:

    buang karen j la abg nara ni…sape dia ni…x kenal langsung le…cari le cite y best skt…aku tengok pic kawin dia org ni mcm budak2 sekolah main kawin2 j…

    0

    0
  8. Its me says:

    Bekas plajar AF bdk pmpuan ni. Batch skali dgn fina. AF brapa x ingat la pulop :p

    0

    0
  9. jemi says:

    sapa dia ni?

    0

    0
  10. bobob says:

    Suami lena tu umur 26 tahun, namanya Azhar, kawan semasa study di politeknik kota kinabalu. Lena ni kan dari program Akademi Fantasia 9, yang sama2 dengan Hazama tu…
    Baru je kahwin ni.

    0

    0
  11. bobob says:

    Suaminya umur 26tahun, namanya Azhar. kawan semasa study di Politeknik Kota Kinabalu. Dorg ni pun baru je kahwin, suaminya taknak memperbesarkan majlis kahwin dorg ni kepada media, sbb suaminya ni jenis low profile. :) Tahniah Lena dan Azhar. :) Tak sempat nak pergi majlis perkahwinan.

    0

    0
  12. Biskut says:

    laki ni muka sgt mcm budak. mcm tingkatan 3 pun ade…hihi…jgn marah lena sbb i tak kenal u pun…

    0

    0
  13. adnan semput says:

    sape ni? nexttttt

    0

    0
  14. marsha londeh says:

    tetamu2 pon macam tak semenggah je alahaiiii

    0

    0
  15. momok says:

    Wlpun aku ada astro,tp tetap x tgk af sbb dh bosan…sbb tu aku x kenal sapa ngko ni lena…apapun tahniah ler…moga bahagia hingga ke syurga…jom suma..sama2 kita doakn prkhwinan dorang ni..dpt pahala tau klau kita doakn yg baik2 utk org lain…ececececeh…feeling ler pulokkk

    0

    0
  16. emy says:

    Comelnya pengantin..nmpk muda dr 26 thn..mcm budak sekolah.

    0

    0
  17. c ondot says:

    sapa yg malar ckp x kenal tu.. p google LENA AF atau cri jak di YOUTUBE.. siap ada vdoclip lagu dia lg .. ihhihi x marah.. saja2 jak kekeeke :) peace2 no war

    0

    0
  18. SERIPAGI says:

    nie lena af 9…sekali ngan hazama tu…dia naib juara…suara bleh tahan…tp skang dah x dak single baru kot…tu yg org x berapa kenal…apa2 pun tahniah la….

    0

    0
  19. nina says:

    aku suka lagu dia.. best… Hatiku milikmu…

    0

    0
    • gadis says:

      Dear Miss Nina,

      pembetulan disini . y nyanyi lagu HATIKU MILIKMU = NERA bukan lena . LENA nie suam-2 kuku jerr tapop pn . sekian di atas pembetulan nya .

      0

      0
  20. korang says:

    makcik tudung hetty koes endang baju kelawar merah yg tetap vogue de vast gitewwwww

    artis2 sendu tak payah la nak dress up lebih2 nyahhh….ko ingat astro nak buat coverage kaaaa

    0

    0
  21. Linzy Longkang says:

    Abg nara takder citer retis lain yg meletopsss ker nak tarok kat blog? Ni macam kawen main2 budak sekolah mcm main madak2 jekkk, inai tu plak mcm conteng kat kelas lukisan jek pastu byk laaa pulak ahkak2 pprt posing pakai hijab warna pesta 1Mesia aduyaiiiiii

    0

    0
  22. Linzy Longkang says:

    Abg nara takder citer retis lain yg meletopsss ker nak tarok kat blog? Ni macam kawen main2 budak sekolah mcm main masak2 jekkk, inai tu plak mcm conteng kat kelas lukisan jek pastu byk laaa pulak ahkak2 pprt posing pakai hijab warna pesta 1Mesia aduyaiiiiii

    0

    0
  23. komen je laa says:

    suami dia cm budak2 laa..hihi

    0

    0
  24. DIAORANG says:

    pengapit perantin pompuan tu, umur bape?mcm bdak PMR….btw tahniah pengantin..barakallah

    0

    0
  25. wan sakinah says:

    x pernah dibuat orang lukis inai di kaki, ikut ajaran mane tu

    0

    0
  26. Anonymous says:

    Mestilah isteri orang takkan lah isteri beruk plak??? Tajuk pun bangang jugak… Nara sekolah tak habis ke???

    Lagi satu… Vertically challenged (bantut kemetut) jer dorang ni yerk… Hahaha.

    Sekian.

    0

    0
  27. Anonymous says:

    ni pengantin budak sekolah main kawin2 ke…budak baru nk PMR..alahaiii…mcm budak2 le…

    0

    0
  28. JC says:

    Hmm y bagi comment2 negatif tu.. Dengki La tu~ Org Lain Dpt Kahwin Kan?
    Xda Org Ajar? Kalau X benda baik untuk cakap.. baik diam ja tu mulut..
    x pasal2 kumpul dosa .. bengong!

    0

    0
  29. Anonymous says:

    aku pelik le…pengantin tu dh le ketot kementot..kawan2 dia..sedara dia n pengapit pn ramai y kemetot gak..agak ni family kemetot ke…

    0

    0
  30. aku CHANTEK says:

    Ke….gambo2 nie yg penyet?? Nmpk cm penyek n rendah2 dorg nie… lena nie bukn ade ank laki ke…ke tuh nera ek?? Konfius makkk..
    Npe laki die sanding pkai kasut putih?? Fail…fail…fail…cm kasot budak cine yg skola menengah!! Xlawo la…sape nne die? Azhar?? Alahai xkn xleh pk…pkai la kasut itam… aku nie dokmngajonkt skola tgk komda mcm budak skola try nk maen sanding2 da gamak nye… soriiiii fail.

    Nextttttttt plss~~

    0

    0
  31. mak jemah says:

    spe die ni? xknal lgsung la..pengapit nye tu bdk drjah brape? asal baju xsemenggah je..hadooyaaiiiiii..aptb!!

    0

    0
  32. teh tarik says:

    tak kenal..apapun tahniah ye dik..

    0

    0
  33. potographer retis says:

    tu la gune potographer yg ade pngalaman..byr la lebey skit utk knangan..kawin hanya skali..org yg amik gambo ni wt pngantin nmpk ketot je..cm katek..huduh jd nye!!

    0

    0
  34. lalalili says:

    napa pulak korang nak kutuk cara org berkahwin?Kahwin secara sederhana adalah mulia di sisi Allah. Tetamu x semenggah ke, gambar x semenggah, biarlah.asalkan bahagia. Korang ni asyik nak grand2 je, grand2 tak boleh bawa masuk kubur lah woiii. kalau korang tak kenal lena siapa pun, dia bukannya kisah pun…

    0

    0
    • potographer retis says:

      spe kutuk? org bgtau je..yg ko emo sgt pehal? ko ni msti lena kn..nk mnyamar sbb nk komen kt sni kn..kn..kn…hahaha

      0

      0
  35. Lee Ryan says:

    urg kawen pun nak kecoh2x..doa kan k’bahagian pasangan kan lai bgus…
    mybe lena af9 kurang dikenali..2 pasal korang kecoh..budak sangat la lau husband dia da 26 tahun..btw..congrats azhar n lena..moga korang bahagia hingga akhir hayat :)

    0

    0
  36. Terkilan says:

    Saya baca semua komen di atas. LOL Memang dah tabiat kot memang saya akan baca komen-komen tu semua. It’s like, kita boleh lihat mentaliti sesebuah masyarakat di dalam negara dengan hanya berdasarkan komen-komen anda semua.

    Jujur saya katakan. Kebanyakan komen adalah sangat kurang matang. Perkahwinan sederhana ‘dicemuh’ seolah-olah majlis kahwin budak-budak. Apatah majlis yang gah ditaja bagai.

    Majlis perkahwinan Lena saya kira sebagai sebuah resepsi untuk orang kampung (fahamannya – majlis untuk meraikan bersama warga kampung atau tempat asal kelahiran) bukannya di hotel mewah (cuma sekadar anggapan peribadi saya)

    Lebih enak dipandang mata majlis sesederhana ini (biar la fail macam mana sekalipun si pengantin lelaki berkasut putih) berbanding majlis gah yang membazir dan ditaja. Bagi saya, sesebuah majlis resepsi, eloknya belanja dikeluarkan oleh kedua-dua mempelai mengikut kemampuan dan bukannya atas tajaan atau dari simpanan ibu bapa.

    Hentikan komen-komen negatif mengatakan majlis sederhana seperti ini seperti perkahwinan kakak-adik atau budak-budak sekolah. Kata-kata melambangkan mentaliti.

    Terpulang untuk terasa hati atau tidak ini sekadar pendapat saya sebagai seorang rakyat Malaysia. Saya bukan ahli keluarga Lena namun dulu saya amat meminati suara serak-serak basah Lena namun terasa sayang bakatnya ‘terbazir’ begitu saja. Semua ini bermula dengan lagu tema nyanyian Lena yang sangat membosankan dalam drama Bicara Hati lakonan Sharnaaz Ahmad dan Cristina Suzanne – maaf jika saya salah penyanyi. LOL =P

    Peace.

    0

    0
  37. Anonymous says:

    Ramai plak pengomen sini jenis manusia xprnh puas. Majlis nikah yg grand..mula la ckp membazir siap menyumpah esok lusa cerai.. bila org bersederhana..komen plak tk lawa..inai tadika bagai. Agak2 la mengomen untuk kepuasan hati busuk korg tu. :p

    I’m a silent reader..tp meluat baca komen segelintir. @.@

    0

    0
  38. soshifan says:

    perghhh mcm budak skolah main kawen2..

    0

    0
  39. Anonymous says:

    Macam stail Indon duduk kat estate kawin….Sebijik.

    0

    0
  40. nokia cap bulu kaki says:

    ala,jgnla kutuk sgt, psl diorg ni x bajet artis..x sangka masuk beutifulnara utk dikondem korang..jgn kutuk2 la, kesian diorg..
    kalaula aku ni artis suam2 kuku, ada pulak peminat sebarkan gambar kawin aku dulu2, lagi hazaabbb, dgn baju sewa saiz x padan,masa ukur ok,nak kawin badan ternaik sikit..nikah pun pakai baju kurung je, kengkonon nak jimat, baju tu boleh pakai semula, dgn hantaran buat sendiri simple ya hamat..hoii, maluuu sgt..stressss….x sukaxsukaxsuka kena kutukkkkkk okkk…

    nasib aku bukan artis..

    0

    0
  41. gigi emas says:

    “(TAKZIAH)Lena AF Kini Bergelar Janda” headline di tabloid bodoh nara bangang

    0

    0
  42. […] berita gembira mengenai perkahwinan Lena AF Kini Lena sudah pun selamat bergelar isteri orang Read More This entry was posted in Entertainment and tagged Bergelar, Isteri, Kini, Orang, TAHNIAHLena. […]

    0

    0
  43. markonah says:

    hantaran 50k tu… korang ada?????

    0

    0
  44. jemah says:

    ni pak mertua yg dok ngaku2 Sultan Sulu tu kan….huhuhu….tahniah ler dpt kwin kerabat2 Sultan Sulu…

    0

    0
  45. anonymous says:

    sape die ni? x kenal pon. retis ke??

    0

    0
  46. kikinot says:

    mula2 i ingat pelakon kanak2 astro ceria… anyway. congrats ler wlpun x kenal sangat.

    0

    0
  47. Mala says:

    Ehhh…dah akhir baligh ke suami nya tu…macam budak baru habis duduk UPSR je…!

    0

    0
  48. ash says:

    Senior ku dulu ni..tym stdy kat polikk..huhuhu

    0

    0
  49. luvida says:

    die ni ke yang trademark “boleh bah kalau kau” ??

    0

    0
  50. […] (TAHNIAH)Lena AF Kini Bergelar Isteri Orang (71) […]

    0

    0