Written by AbangNara | April 24th, 2014

Alhamdulillah. Seorang demi seorang selebriti wanita mengambil langkah untuk berhijrah dan memakai tudung sepenuhnya. Gembira Abang Nara dengan perkembangan ini. Terbaru, penyanyi yang dahulunya terkenal dengan imej seksi, Juliza Adzlizan kini telah pun tampil berhijab. Memang cantik, manis dan menawan sungguh wajah Juliza bertudung.

juliza adzlizan bertudung

Comel kan? Nampak muda 10 tahun gitu. Sesungguhnya bertudung dan menutup aurat memang menyerlahkan lagi kejelitaan seorang wanita. Semoga Juliza Adzlizan istiqamah dalam pemakaian tudung dan tidak terpengaruh dengan fesyen-fesyen yang pelik zaman sekarang ini. Kata Juliza menerusi Mstar Online:-

Beberapa bulan lalu saya dah pakai tetapi untuk ke majlis-majlis tertentu sahaja, bila saya pakai saya rasa diri saya sempurna dan lengkap.

Semalam baru saya pakai betul-betul dan yakin dengan keputusan saya ini, bukan apa, saya tidak mahu hanya pakai tudung tetapi amalan agama yang wajib masih lagi tidak bersedia.

Saya mahu bila saya berubah dalam keadaan yang saya sendiri sudah kuat keyakinan dan bersedia untuk mengamalkan ajaran Islam dengan baik.

Baju-baju lama saya semua sudah saya beri pada orang. Lagi pula saiz baju sekarang sudah tidak muat lagi untuk saya pakai.

Sejak duduk di rumah badan saya semakin membesar, jadi saya lebih selesa sarung baju yang senang dipakai seperti baju T, baju kurung dan jubah untuk kemana-mana

juliza adzlizan bertudung

Semoga akan lebih banyak selebriti-selebriti wanita tempatan yang beragama Islam mengikuti jejak langkah Juliza Adzlizan selepas ini. Lagi beberapa gambar Juliza Adzlizan cantik bertudung dengan membaca artikel ini sepenuhnya.
juliza adzlizan bertudung

P.S: Anda mahu kelihatan SuperGorgeous dengan sentuhan magik make up sempurna?
Jom dapatkan FEELVOGUE SUPERCOVER FOUNDATION. Jangan risau ianya tahan sehingga 3 bulan.

Dan selama 3 bulan anda tidak perlu lagi membeli
* Concealer
* Pelembap
* Sunblock
* Foundation ( bedak asas )

Nak tahu sebab apa ? Sebab… FEELVOGUE SUPERCOVER FOUNDATION dah cukup lengkap dengan vitamin E sebagai agen pelembap, SPF-30 dan juga concealer!!! Hasil memang super duper best . Yang penting hasilnya nampak Perfect, Natural dan make up sempurna tanpa rekahan . Magic kan ? Memang AMAZING FOUNDATION !!! Rasai effect glowing ala-ala artis gitu dengan FEELVOGUE SUPERCOVER FOUNDATION.

Produk terlaris kini No. 1.Fenomena.No. 1 di Asia fenomena Online!!!
Dapatkannya sekarang. Like FB CantikNara untuk pertanyaa dan order !!!

juliza adzlizan bertudung
juliza adzlizan bertudung
juliza adzlizan bertudung
juliza adzlizan bertudung

juliza adzlizan bertudung

24 responses to (TAHNIAH)Juliza Adzlizan Kini Bertudung, Tidak Lagi Seksi

  1. papoi says:

    perghhh serious cantik lagi dia bertudung.alhamdulillah. keep it up !

    0

    0
  2. joyah sporty says:

    Bkn dl dia dh btudung lps tu buka ke? skrg nk btudung blk..artis..

    0

    0
  3. nadia says:

    sebelum ni dah pakai tudung.pstu buka kononnya job xda.skrang pakai balik nnti 3bulan buka lagi.hmmmm

    0

    0
  4. joyah sporty says:

    Btw..Alhamdulillah..smoga phijrahan ni bkekalan hingga akhir hayat..

    0

    0
  5. kiki lala says:

    alhamdulillah. tapi jangan bertudung kerana fesyen ok

    0

    0
  6. Blueberry says:

    jgn jd cm Robekka dah ler.. baju dia pakai tak robek tp mata org yg tgk tu yang robek.

    0

    0
  7. Anonymous says:

    artis berhijrah nie ramai.
    tp semua kalau mcm dressing sheila hamzah, ziela jalil, rabeca nur islam, erma fatima, natasha hudson dan ramai yg seangkatan dengannya tu …aku rasa baik diorg xpakai pon takpe kot.
    sbb aku rasa mcm menghina mereka yg benar2 ikhlas bertudung plak..
    pakai tudung tp mcm teletubbies, pakai legging yg sah2 nampak bentuk punggung dan kepala lutut serta peha yang x berapa nak kurus, bajus endat2..takyah lagi la kak/adik/mokcik retis semua.
    buat semak mata ja..

    0

    0
  8. tomeng says:

    sekali imbas muka makcik ni mcm muka memey suhaiza si perampas laki org tu….

    0

    0
  9. Peachy Kax says:

    Oooo… Kira pakai tudung, jubah ni nak tutup kegemukan lah? Pastu lepas diet sexy balik? Terbaek!

    0

    0
  10. Anonymous says:

    Ang Nara oooiii… kenapa bila retis bertudung, berhijab mesti nak kata, `lebih cantik, lebih comel’ semua tu?. Nampak cam berhijab sebab nak kelihatan lawa, anggun dll. Biarlah berhijab tu disebabkan agama, bukan nak orang puji2an.

    0

    0
  11. bukan peminat plastik says:

    ala.. aku akan merindui oeha gebu dia tu. milf ni.

    0

    0
  12. tutup atas tunjuk bawah says:

    hmmm…… asalkan atas kasi bungkus abis tapi bawah ketat sendat tunjuk apam tembam – trend masakini. Camna pon aku mesti nak tunjuk aku punya *kehebatan*….hahahaha.

    0

    0
  13. minah jambu merah biru says:

    kenape minah jambu tengok muka dia ni macm budak umr 21taon je si juliza ni ? awet muda ke atau edit? sebetol2 Nye dia ni dh berumur kannnnnnnn…ye laaaaaaaaaaa kalau dh tk berape nk laku lebih baik bertudong ada jugak faedah Nye tol tkkkk ! tapi jangan pulak bertudong kerana nk ikot trend pesennnnnn konon bertudong tu menampak kn muka tu ayu n cuteeeeeee okkkkk ! n nk pemunat memuji2 konon dh berhijrah n dh jadi baikkkkkk !

    0

    0
  14. anon says:

    Juliza ni masa tak bertudung tak berapa lawa, tapi bila pakai tudung nampak cantek & sweet je, and she looks 20 yrs younger. Setengah org bila bertudung tak berapa nak lawa, mcm si rebecca tu….nampak mcm kejantanan. Tapi si juliza ni serious lawa. Jealous pulak…

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Bagus la dah bertudung. Umur pun dah lanjut . Tak lama lagi dah nak menapous. Anak2 dah besar. Dah tak sesuai lagi nak tayang body terdedah sana terdedah sini. Di harap bila pakai tudung tu dengan niat yang betul. Jangan jadi macam Rebecca pulak. Atas tutup, bawah macam teletubbies. Kalau boleh baju2 lama yang seksi tu kasi je pada non muslim. Kalau kasi pada orang Islam , dah menggalakkan dia pulak pakai seksi.

    Selain dari tuntutan agama ,salah satu hikmah bila bertudung adalah perasaan lebih dihormati . Nampak lebih berseri dan lebih muda. Cuba lihat orang yang pakai seksi2 terbonjol sana terbonjol sini. Bukan nya lawa pun . Kita yang tengok pun rasa geli geleman. Apa lagi kalau yang memakainya dah berumur.

    0

    0
  16. ting ting says:

    Rambut pun da beruban..jarang..nak botak…da tua..tak sesuai lagi nak sexy..betudung la..Liza Abdullah bila lagi…da tua tu

    0

    0
  17. Kakpeah Sendu says:

    Alhamdulillah syukur Allah memberi hidayah. Kena paham dengan konsep menutup aurat ye..jgn balut aurat plk. jgn ada niat nk jd teletubbies ye..

    0

    0
  18. pak cik bedah says:

    siapakah ….

    0

    0
  19. Maxis as well as DiGi get started selling iphone inside M’siaBy SHARIDAN E. ALI LEONG INSTALLED YEE

    0

    0