Written by AbangNara | February 8th, 2010

anak johan raja lawak

Patut la muka si Johan dalam Raja Lawak 4 semalam berseri-seri semacam jer. Rupanya dah bergelar ayah dah. Tahniah kami ucapkan kepada si Johan dan Ozlyn. Sabtu lepas (6 Februari) di Hospital Prince Court, seorang bayi lelaki milik Johan dan Ozlyn telah selamat dilahirkan. Tahniah kami ucapkan kepada pasangan pengantin nie.

Tapi kami rasa anak mereka berdua nie tak cukup bulan rasanya. Sebabnya diorang berdua kawin 25 Julai 2009 hari tue. Kalau bulan Julai tolak ngan bulan Februari 2010, baru 7 bulan kalau tak silap kami. Tapi syukurlah sebab bayi yang lahir nie sihat walafiat. Dengar cerita berat baby tue 4.43 kg. Kus semangat gitu!!!

Johan dan Ozlyn bagi nama anak diorang Ahmad Sodiq Hainana. Maksudnya kitaorang pun tak tau. Tapi nampak gayanya nama yang elok. Sekali lagi tahniah buat Johan Raja Lawak dan Ozlyn. Semoga semakin ceria melayari bahtera rumah tangga dengan kehadiran permata baru.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

154 responses to (TAHNIAH)Johan Raja Lawak Dan Ozlyn Sudah Dapat Anak!!!

  1. cahayachenta says:

    tahniah gak la…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 3
    • cahayachenta says:

      first and foremost…

      aku 1st… terharu!!!!!

      setelah setahun menunggu…

      ++opss emo lak aihh..

      Hot debate. What do you think? Thumb up 5 Thumb down 8
      • alz says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 35
        • sombong says:

          mmg ada bayi yg lahir 7 bulan..bukan sumenyer 9 bulan..kalau x pernah beranak,jgn main sedap mulut je nak kate org….

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 0
        • akukisah says:

          sombong,

          aku pun biasa beranak..tapi setakat ni tak pernah aku dgr baby tak cukup bulan berat smp 4.43kg..pelik bukan..selalu baby tak cukup bulan ni kecil dan berat pun 2.3 kebawah..

          apapun hanya Allah dan mereka sahaj yg tahu..samada tu anak haram or anak halal..kita diluar tak payah nak adili tentang hal itu..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 6
        • juli says:

          bodoh sombong tul la sombong ni…ko tak phm ke depa komen per? bkn tak mustahil ada yang 7 bln dh beranak. cuma pelik la…klu tak cukup bln, x kan berat lebeh 4 kg kut. aku pn ada ank sedara lahir 7 bln. berat dia 2 kg je. kecik yang amat, kena duk dlm inkubator seminggu. bl dh kuar tu, takleh sentuh klu kita dlm keadaan kotor, sbb baby tak cukup bln amat senang la skali nk kena jangkitan kuman. tu la bodoh sombong…nk komen tapi buat2 pndai. dan setahu aku la kan…klu depa kawin, then after 6 month and above, anak tu leh dinamakan ayah dia. so, kita takleh kata anak tu anak haran atau luar nikah. tp seeloknya elakkan la dari terpregnant dl sblm nikah. sian baby tu jd mgsa…huuhuhuhuhuuh

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 4
        • Ko mmg bongok says:

          Ade je kes premature baby being born with astonishing weight due to gestational diabetes mak die.

          fikir la positively instead of main sedap mulut. cam bagus je.

          Hot debate. What do you think? Thumb up 13 Thumb down 5
        • No name says:

          Betul2…adik beradik pompuan aku semua lahir 7 bln n berat kitorg semua berat2 n montel sbb mama ada sakit n kitorg kene lahir 7 bln sbb besar n mama x sehat jd doktor x nak tgu 9 bln bhyakan ibu n baby…kitorg kawen semua wali ayh jd x de la kes beranak 7 bln itu anak luar nikah yea..hahhahahah

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 2
        • nora says:

          ko mmg bongok:

          pls go back and review your facts.. looking at the size of the the mother do u think that she has gestational diabetic? i ve been in the field for donkey years i havent come across any premature baby , diabetic mom or not, with weight of more than 3kg.. some more at ‘seven’ month.. pls dont go around confusing people with what little knowledge u have .. fact is fact ok.. people are not stupid nowadays…

          Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 2
        • wutever says:

          to nora…
          tak semestinye saiz mak nye bukti kan GDM ke x…
          my sister was diagnosed with GDM when she was pregnant with her first baby…
          she’s really tiny, only at 45kg…my sister is also a doctor…although she was being careful with her sugar intake, tp still kena GDM because it is hereditary….

          plus, who r we to judge them… anak hasil perkahwinan or luar nikah, anak tu still innocent… do not put label on him as the baby is INNOCENT…

          pasal mak bapak dia, kalau buat dosa skali pon,biar la ALLAH sahaja yg hukum mereka…tak perlu kot kite nak debate halal ke x halal…

          dok post2 komen fitnah2 anak halal ke x, last2 dosa memfitnah yg t’kumpul kat kite lagi byk dr org b’zina… pikir2 la sendiri…selamat beramal…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 0
        • l says:

          hiks

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
        • mia says:

          Memang luar nikah pown..sah dan sahih…wei makcik mane ler ade anak tak cukup bulan sampai 4kilo tu wei..giler kentang lah diorg ni..makan vitamin ape ek?mesti la nk cover2 ler tu..nt cakap la anak die mmg saiz besar…nak ikot baby yg lahir 6kilo la tuh…menyampah siot….

          Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 9
        • radd says:

          hehe…haah…nk tipu org yg cam kite kn?…mmglah tersgt stupid…..

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 2
        • yg hangin says:

          Mia n Nora
          korg sape yg nak ckp baby tu anak luar nikah@anak haram?
          kalau korg xpuas ati g lah PRINCE COURT Hospital
          korg tanya sendiri..
          korg buat fitnah lagi hina n keji dr mereka yg melahirkan anak luar nikah!
          Korg dah ada anak? ni doa aku tuk anak2 korg
          “Semoga Allah Laknatkan korg nie, dan bg anak2 Mia n Nora yg buat anak luar nikah@anak haram” amin

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 4
        • qasih says:

          aku setuju dgn aiz…sebab mana ada anak lahir seberat tu lahir awal???!!!! Lain ler dah cukup bulan beb

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
        • kedai kopi says:

          pndai ja..nk fitanh org…kau org ni baik sgt ker….sblm nk mngata org

          Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
        • woot..woot says:

          ni bukan fitnah laa bongok. dah terang lagi nyata laa anak dia 7 bln tp berat 4 kg! otak dia laa..mmg sah2 laa anak ha***

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
        • yg hangin says:

          ko sape nak jatuhkan hukum luar nikah atau tak??
          ko tu ntah2 anak haram

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 3
        • takpyh tau la... says:

          kalau anak tu lahir selepas nikah…makna nya bukan anak luar nikah la….
          n kalau tak silap….kalau nikah sebelum kandungan tu lebih 5 bulan(brapa bulan tak sure sebenarnya) sorry….anak tu boleh di bin dengan nama bapanya….

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
        • ida says:

          free2 dpt dosa fitnah. depa dah kawin 5 thn la.

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 3
    • tahniah..no komen..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • BinLaden says:

        dh jd bapak dia ni.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • nur says:

          kebetulan i spoke to my friend yesterday, dia deliver baby dia premature at 33 week, 7 bulan la kot kan? malas nak kira, her baby is 2.01kg, kecil sangat, sebabnya waterbag air dia semakin reduce, by 33 week tu doctor advise buat c-sect.. komen for premature baby je ni ok, nothing to do with the couple and their baby.. sometimes tak boleh cakap, bukan semua benda jadi sama je kat setiap org kan..

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • wandy says:

          klau dh 4.43kg bkn premature la 2… sihat walafiat 2… huhu… sndri mau ingtla…

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  2. Kylesa says:

    ALHAMDULILLAHHH..!!!
    TAHNIAH JO..!!!
    HAHAHAH…
    ANAK MU LAWAK CAM LU GAK..!!

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  3. baby says:

    Tahniah…tapi musykil gak sb biasanya klu anak tak cukup bulan, berat biasanya mesti di bwh 3kg…dan biasanya masuk inkubator….heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • rezab says:

      anak aku yg cukup bulan pon 2.5 jer…huhaaaaaa

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
      • gebu says:

        btul2..anak aku pn 2.58 je cukup bln plak 2..biasa2 bb yg xcukup bln ni berat kurang skit ni dh terlebih bulan..SO SENDIRI MAU INGAT..LU PIKIR R SNDIRI!!di dunia blh sembunyi tp di akhirat nanti JWB la yer..huhuuu

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • bungakantan says:

          maybe silap unit kot..mungkin paun kot..tak baik tuduh2..baby 7 bulan biasa tak sampai 2 kg..maybe 4.43paun…4.43paun=2.2kg..tapi tak logik gak..

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
      • no name says:

        itu maknyer la….if mkn acid folic..baby akn membesar…its depends…sgt depends..ikot gen la…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • hek says:

      sendiri mau ingat aaaaaa…heheheh

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
      • rosh says:

        tahniah…
        wpun aku muskil..tp aku ttp bprasangka baik…

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
        • nuri says:

          aku pernah terjumpe diorg masa aku tgk citer adnan sempit kat mbo ampang mmg aku tgk si ozlyn tu nampak dah sarat takkan la tak cukup bulan kot anak dia… kuang kuang kuang…
          wallahualam…

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • budakbertuah says:

          setuju!! penah nmpk ozlyn jugak dekat mbo ampang..nmpk sarat weh. mcm orang betol2 sarat nk bersalin. papepon, wallahua’lam la. hanya ALLAH sahaja yg tahu. kita doakan yang terbaek sahaja untuk baby diorang.

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • May says:

      betoi tu….ni mmg *****

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  4. joyah menon says:

    walamak….selama kak joyah jadi nurse tak penah kak joyah sambut bayi tak cukup bulan yang berat dia 4kg lebih…
    lu ni johan. mentang2 lu orang lawak…suka sgt wat lawak yang tak berapa antarabangsa .hahahah

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • senah runggi says:

      25july-25feb baru 7bulan..tp babynye kuar 6feb…mean kawen xsampai 7bulan dapat baby beratnye 4kg lebih..erm….???musykil gak..tapi dunia akhir zaman mungkin kuasa tuhan mengatasi segalanye….jangan nanti anak tuh da besar die yang tanya knapa die dok dalam perut kejap sgt dengan berat yg agak sehat…
      walahulam…

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  5. aTan aHmad says:

    Tahniah……rezeki Allah

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  6. miss_hujan says:

    tahniah le…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  7. matahari says:

    wah..tahniah..
    baby br 6 bln 10 hr tp berat 4 kg lbih..
    baby ni x ckup bln tp ckup berat

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  8. Khairi says:

    sapa2 yg biasa masuk BN insyaAllah dapat anak first shot malam pertama. tengok senarai iklan kat tepi kanan sana panjang besar tegang sensasi lelaki hahahahah.

    anyway, tahniah johan. err… johan baca ke ni agak2 huhu.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  9. bungateratai says:

    baby x cukup bln mana ad berat cm gitu…bang nara silap informasi kot…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • miss_hujan says:

      ku rasa lah…berat bby dowg ni terlbey sgt…tu yg terpaksa di awal kan bslin kot …lg pun klau dah berat 4kg lbey tu dah tlbh normal utk bby lah…

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • Tropong_Shotgun says:

        ada org beranak baby dkt 5 kg pun tada la tpaksa kena beranakkan awal. cuma kandungan bermasalah sj yg perlu beranak awal, cth nya kesihatan si ibu. baby yg berat takkan diberanakkan awal tp biasanya dilahirkan mll caesarean bila dah sampai ms melahirkan.

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • radd says:

        hahahaha……haah agaknye lah tu….nnt kn kalo sampai 9 bln, anak berat nye naik jadi 6 kilo…kan susah pulak nk beranak…hahahaha

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  10. akuGAYah says:

    Bet0l ke xcukup bulan??

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  11. hantu itam says:

    hok3…ntah2..b4 kawen..dorg da ehem2 da..kantoi..
    bayi xcukop bulan..xkn berat smpi cam tue la..percaya la..
    dorg kawen awai cam coverline ja..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  12. ntah says:

    biar le,,,doakan yg terbaik untuk psgan ni dan juga anaknye,,semoga diorg berbahgia dahler,,yg penting ,,dosa makbapak diorg tanggung dan jawab le sendiri kat akhirat kan…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  13. orgbaru says:

    emmm cam kompius jer…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  14. naz says:

    aku lahir 7 bln dulu pun berat 1.5kg…so kalo baby 6 bulan lbih dah 4.43kg tu dah pelik dah tu..heee
    eh diorg dulu pun kawen tergesa-gesa kan?? wallahualam…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  15. sharinginfoz says:

    tahniah to johan dan isteri…. semoga bertambah mesra pasangan ini dengan kehadiran anak…

    Siapa Nak Promo Blog???

    OK ke Kekasih Lebih Satu????

    Perlu Ke Duit

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  16. cikedi says:

    apa2 pun doakan yg terbaik…kalo ada buat salah pun bertaubat la…wallahualam..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  17. channel says:

    betul….. dari mula aku dah agak dah diorang nie mst dah main dulu… tu pasal kawin tetiba je… apa2 pun anak tu tetap suci dimata allah… yg kene tanggung dosa mak bapak nya lah

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  18. Zaza Muhammad says:

    Tahniah,,, wpun musykil tahap maksima tp diaorg dah bernikah… klu ade silap tuh moge2 bertaubatlah…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  19. cikot says:

    walaupun aku ragu-ragu tapi aku perlu berfikiran positif di sini.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  20. cool guy says:

    kita doakan je la kebahagian diorg tu

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  21. pening says:

    Mmg musykil sesgt ni..baby kalau x cukup bln x kan smpai 4+kg..tp kalau benar firasat org tntg ‘anak x cukup bln’ Johan ni..baby tu ttp suci..by the way tahniah je le…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  22. serai_patah says:

    hurmmmm…..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  23. lieza says:

    hmmm…byk btol kemuskilan ea…xpela semoga pasangan tersebut jdkn semua ini pngajaran n berbahagia hngga ke akhirnya…

    jualan bunga sempena hari kaseh sayang serendah dari rm8 shj, tempah sekarang di :

    http://kasehnazlieza.blogspot.com/

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  24. mamee says:

    anak aku yg terlebey bulan pun 4.2kg…ni plak x cukup bulan..hmm…
    nway tahniah..moga2 anak tu dpt membawa mak & paknye ke jln yg benarr..amin…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. Piston Pecah says:

    syukurlah…dah ada anak jaga baik-baik…mudah-mudahan bertambah murah rezeki mereka sekeluarga..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. puteri malaysia says:

    dorang kan dah nikah gantung lama…25julai tu kenduri kawin..nikah sebelum 25julai tu la….jgn buat fitnah..sesungguhnya fitnah tu lagi berat dosanya…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kikilala says:

      bile dorang nikah ekk?lau benar2 tahu,sila la sertakan sekali ngn tarikh supaya senang org2 yg musykil ni mengira2.bukan ape,untuk elakkan fitnah sebab sape2 yg penah ade pengalaman beranak sure akan pelik,tak cukup bulan,tapi berat sangat hebat.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • budakbertuah says:

      ye ke nikah dah awal? kalo tak silap aku, aku baca paper mmg 25 julai tu yg diorang kawen dekat masjid. gamba yg kawen neh pon gamba dekat area masjid. pakai baju neh la. musykil gak kalo betol2 dh nikah sblm itu. adakah nikah dua kali? pelik plak bunyiknya. takpela. papehal pon, aku harapkan yang terbaek untuk mereka. TAHNIAH dh dapat baby!! yay! yay!! yay!!! *aku plak terlebih happy*

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • pikir2 says:

        nikah nk cpt baju pn terSAMA baju tunang Elyana..[yg dipakai sblm johan-ozlyn kawin..kn?] men rembat je bju pe yg de kt butik kot..hihihi
        =p

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. AdrynnaAdlan says:

    musykil gak nie…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. senah says:

    betol korang…usah cuba buat fitnah…hukumnye lagi berat tau dari MEMBUNUH manusia….doakan yg baik2 jer …ada rugi ke?????

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  29. Dood says:

    Rasanya dorg nikah awal. Majlis je pada Julai tu.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  30. alpha says:

    Marini Kasim real story : sd2, minum 3 mggu..x perlu tahan lapar..turun 6kg, skin complexion bertambah cantik, kulit x menggeleber!!! “…rezeki bertambah selepas kurus…ofcmate oder 16tin dah dlm mggu ni”..pengguna d Gurun, Kedah

    utk lebih lanjut klik nama saya tu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. JUE says:

    salam..ish fitnah tu lebih teruk dari membunuh..kesian baby tu sesuka hati ja orang nak letak status dia…tak semestinya baby tu anak luar nikah.myb diorang nie dah akad nikah terlebih dulu pastu baru sekarang buat kenduri…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • lily says:

      tu la kesian baby tu kan….sesuka hati je org nak bg status for their baby. Jaga keluarga sendiri jgn sibuk hal org lain. Kubur lain2 mefitnah tu lg teruk..buat dosa je…ish…this kind of people pun ada!!! to Johan and wife, congrats for your newborn baby…

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  32. mucheng says:

    musykil gak la. diorg memang bernikah secara tertutup di masjid lembah jaya ampang pada 25julai lepas. hmm xpnhnya dengar baby 4kg++ x cukup bulan.ha jawab johan jawab!!!! tapi rasanya tesalah info berat la ni.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. jane says:

    ari 2 aku bersalin pun 35 minggu+++…berat ank 2.3 jer….n …conpiussss..pepun tahniah…hargai permata yg diberikan…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. MERABAN says:

    memang mengharu birukan…BN kena check info betoi2…siap tolak menolak tarikh lagi tu!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. curvy_luff says:

    jgn peningkan kepala. anak haram ke anak halal ke hanya dorang & tuhan je yg tau.. tak baik kita buruk sangka..pe pe pun congrats…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. cath zee says:

    huhu….dah pikir lame pon pasal nie….ank ozlyn yg 1st tue pun gua dah tau tu ank sape..takperla..ank2 tue tak salah…mak bapak yg *******..paper jerla…tahniah lerrrr

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. juli says:

    info ni dah btl..leh check dlm murai.com

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. mama noora says:

    aku pun beranak x cukup bulan gak.7 bulan je n kuar baby 1.7kg.siap 2 mggu duk dlm inkubator.stay lg 2 mggu untuk pemantauan doktor.musykil gak x cukup bulan 4kg ni.tp x pe la.siapela kite untuk mengadili…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. mama noora says:

    tp pape pun aku doakan yg terbaik jer..hargailah permata yg berharga ni..rindu bau baby dlm pantang.congratttt johan n ozlyn..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. mamee says:

    hmm tukar bawak cerita kena confirmkan crita ni.. boleh membawa fitnah nih.. kang ramai yg nanggung dosa ehh….
    yg penting baby x salah…huhu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. Geli Hati says:

    NIKAH 25 JULAI BERMAKNA JOHAN HANYA BARU KAHWIN SELAMA 6 BULAN 10 HARI.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kikilala says:

      biasenye lau 6 bulan,org ckp baby tak hidup.its a miracle!haha.let masuk world record ni

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. rose says:

    hiss…jgan buat tafsiran cam tu tak baik, mungkin baby dia memang tak cukup bulan kot. Lagipun siapalah kita untuk memprtikaikan berat badan baby tu. walau bagaimanapun saya tetap yakin baby tu memang tak cukup bulan, insyallah….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. mia says:

    wallahualam..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. adik c johan says:

    c johan ni mmg JOHAN la klu bab2 anak ni..
    camne badan kerink bole dpt anak sampai 4kg lebey..
    bru kawin 6 bulan ++ da beranak…benih pukulan arab ni..tgok gambir pon dh macam arab c johan ni….hehe..

    nama anak ah mad sodiq..

    kau mmg betul2 johan dlm smua acara….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. xsuke johan says:

    tggu la xlame lagi kuar la kat melodi ni.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. Luna says:

    cian mereka…apa2 pun..megaku je kalu ada benda tak elok berlaku!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. Padawan says:

    korang ni
    kesian kan kat budak tu
    baru nak hidup
    kalau betul pun status dia kabur camtu
    tutuplah keaiban mereka tu demi anak yg dah lahir

    ingatkan budak tu
    kesian dia
    baru lahir dah terpalit aib
    dengan nama penuh disiarkan
    pastu dah jadi permainan org pulak
    kalau betul mak bapak dia salah
    kita kata mak bapak sudah
    jgn kena kat baby
    dia dah lahir
    Islam tak pernah hukum anak yg berstatus kabur ni
    setiap anak lahir seperti kain yang putih
    ibu bapak yg mencorakkan mereka

    maybe BN bole pertimbangkan balik beberapa fakta
    demi kebaikan baby tu

    p/s:aku tak kesian lamngsung kat sapa2 saja yg buat dosa sampai keluar anak
    tapi aku simpati dgn anak2 diorg, apalah nasib diorg dan masadepan mereka nanti…kalau anak dah lahir, kalau boleh tutup je lah cerita hitam tu, demi kebaikan anak tu

    p/s/s : aku tak tujukan kat sapa2

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  48. aaa says:

    tak cukup bulan tapi terlebih berat? apakah?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. BangNara says:

    kitorang amik info nie dari murai.com.my. mmg compem diorang buat majlis 25 julai. tapi nikahnya maybe awal. wallahualam. bersangka baik.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Tropong_Shotgun says:

      mungkin bang nara perlu ubah entry ni, takyah nyatakan skali berat bby tu, lihat la suma komen2 pun mpertikaikan berat baby tu dgn ketidakcukupanbulan kelahirannya. Cian baby tu, dahla disertakan full namenya..asal peminat tau ozlyn dah slamat bsalin tak cukup bulan.

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
      • Tropong_Shotgun says:

        bukan memfitnah tp sj pendapat dr aku. mintak maaf la jika pandangan aku tak ok hehehehehe….

        ***

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • perigi says:

          biar la BN nak tulis, nampak skit telus.. negara pun demokrasi la weiii

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • nora says:

          i think BangNara tak perlu remove or edit entry ni.. because it s already in newspaper everywhere. let it serve as a lesson and reminder to everyone of us that whatever u do , God is watching..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. bersin says:

    tahniah2…

    aku terfikir, kalo 7 bulan berat 4kg, agak2 kalo cukup bulan brape la berat budak tu kan?
    *mengandaikan fakta di atas adalah btol *wink2*
    bole masuk rekod malaysia

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. Abang Asmara says:

    Kalo kat Prince Court diorang guna unit Gantang Baghdad. bukan kg…:)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. bunga... says:

    muskil… baby x ckup bulan dalam 2.00 ke bawah….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. nana says:

    anyway..thniah..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. shiMawar says:

    mujur le anak lelaki..xde le ssh hati di masa depan..
    erm..mgkin ozlyn minum susu gajah kot, tu yg ank terlebeh beso..

    opps..terlebeh suda!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. geliman says:

    fikir baik sudah la

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. audrey eldrey says:

    walau johan ngan ozlyn tuh da wat sala(kalau betol la)alhamdulilah dorang x buang baby tuh..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  57. hoho says:

    takde bukti tak baik ckp bukan bukan.
    kita fikir baik je, baby tu sememangnya terlebih sihat agaknya sampai kena keluar awal.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. memey says:

    tahnia 2 u all berdua but i nak tahu capa anak yg lg cowg yg u brgambar…adakah itu anak u all yg prtama

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  59. babo says:

    wahaha..
    kenyataan lawaks antarabenua nih..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  60. Nadz says:

    kalau ckup bulan pun apa masalahnya??? jgn nak buat tuduhan melulu,dan kalau ada org yang terbuat salah,dan nk kembali ke pangkal jln,jgnlah bising2….kalau dibuang anak,korg marah pulak,bila mcmni,mulut masing2…bukan main!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  61. Nadz says:

    kita kena menolong,bukan bg pressure

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  62. Sakinah says:

    Lebih baik kita tak bercakap banyak, lebih2 kalau siap nak cari2 kesalahan orang. Kita semua manusia biasa, ada kelemahan masing2 Bukankah Allah berfirman: “Dan janganlah kamu mengintip atau
    mencari-cari kesalahan dan keaiban orang lain.” (Surah al-Hujurat, ayat 12). So nak cakap, kita orang Melayu Islam kena lebih bijak daripada dok mengata
    orang pastu kadang2 sampai satu tahap akan tersebar kat orang lain pulak kan?Jangan jadi dekat anak cucu kita karang baru tersedar. Nauzubillah.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. ntah says:

    dah la jgn dok konpius sume…
    johan NIKAH 25 JULAI 2009 di MASJID LEMBAH JAYA.
    Apepun congrats kpd johan dan isteri…

    biar la mereka je yang tahu hal sebenarnye

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  64. wana says:

    kekekekeke.. saje jek wartawan kan siap bagi tahu balik bile nikah.. saje suh peminat highlight kekekekeke..

    anak 7 bulan 4.43kg lum ada dalam sejarah lagi.. 7 bulan sah2 dalam incubator lagi.. sebeso tapak tangan ni jek.. siapa lum pernah beranak leh lah nak ditipu.. kalau dah cam orang yang dah banak ni tahulah.. bezakan.. kesiannn….

    nasib baik wartawan tak highlight ayat sudah pun pulang bersama bayi selepas satu hari di hospital.. kalo highlight sah2 kantoiiii… bayi yang tidak cukup bulan memerlukan bantuan kerana paru2 masih lemah untuk bernafas sendiri… hadoiii lah.. patut lah kawen pun tak watt meriah cam artist lain.. low profile lah kunun kekekekekeke

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • yg hangin says:

      wei!! ko sape nk pertikaikan??
      aku pun ada anak xcukup bulan.. anak aku3kg lar!!
      mulut mcm sial

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  65. wana says:

    sebenarnya bukan nak mengejek.. tapi untuk iktibar artist dan kita ni.. baguslah dah insaf…

    kalau nak ikut islam memang haruslah direjam.. kalo membuat maksiat.. mujur takde hukum hudud…janganlah sama ngan dunia hiburan kita yang kecik yang diopelopori oleh ramai artist islam… dengan dunia hollywood yang dipelopori oleh orang kafir…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  66. zie says:

    mmglh tak pnh dgr..baby tak cukup bulan 4 kg lebih…bile ckp sal ni semua ibu2 di m’sia akan tersenyum sumbing. member2 yang nurse pulak..tergelak sakan..tapi apa yang dah berlaku..dah pun berlaku…itu antara mereka semua..dan Maha Pencipta, tapi setahu sayalah, ikut mazhab Syafie, ank itu tetap tak tak leh binkan bapanya lau kurang dari 7 bulan(mungkin saya salah)…sebab baby tak cukup bulan dikira dari 7 bulan ke atas…mase nak kawen lak, kalau perempuan kadi akan kira ank perempuan sulung, cukup 7 bulan ke tidak dari tarikh perkahwinan mak ayahnye..tak cukup, bapa tak leh jadi wali..ambilah iktibat semua..allahualam

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  67. win says:

    askum smua…tahniah kepada Johan dan ozlyn..kepada korang2 smua x pyh la nak jg tepi kain org..lantak lak..sekurang2nya diorg jg anak diaorg..tu dosa diorg kita x pyh nak amek tau..tu smua Allah punya kerja..yang korang sibuk knp?yg korang nak amek tau sgt knp?nie la hidup manusia skrg kan…kalau x amek tahu hal org msti x senang dduk kan…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  68. Layan radio online di blog xy radio online sambil baca gosip dan berita terbaru artis di blog nara.

    ***gilelah laju betol berenang….hehehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  69. kedai kopi says:

    woi…jgn pandai2 nk fitnah org klau x tau hujung pangkal….fitnah tu lbh berat dosa dr membunuh…biaq la org nk lahir bby luar nikah ker apa ker…bkn diorang mntak duit u all semua….kuang..kuang
    jgn jd penyebok….jga tepi kain pelikat suami or kain batik isteri msing2(kita pn bkn nya baik n betol sgt)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  70. the joker says:

    apa la korang ni kuang ajar sgt….x paham aku..orang tu baru dapat anak, alhamdulillah..yg korang nk g kutuk lg buat apa. kepada penulis blog, i think u sholuld be more responsible in your writing…

    kepada org yg kutuk2 dlm blog ni. aku kata anak korang , anak sedara korang ke, abang ko ke, kakak ko ke, atuk dgn nenek ko dulu main sebelum kawin, moyang ko dulu beranak lepas tu baru kawin. korang marah x? kalau benda tu btol pon korg still sakit hati kan. pikir la sblum kata org lain.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  71. niza says:

    apa la korang ni nak kecoh pasal johan, yang penting johan dah kawin….anak tu anugerah Allah s.w.t dan jagalah sebaik mungkin….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  72. stupid ea kowg nie ! ske2 atie na ckp cm 2 kart johan n wife die ! ta pk ape yg dowg rce bler kowg ckp cm 2 ! klo anq 2 bkn anq haram , n kowg maen 2do yg bkn2 , b’tape b’dose nye kowg kart johan n wife die !

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  73. syam says:

    bermuke2 nye si nara nih.. saje je tulis cam 2 nk suh org kutuk2.. tahniah konon, dsblik thniah 2 ko nk org kutuk2 die kan…. huh

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • pokjat says:

      tak baek mengumpat dan fitnah2….kita sendiri tak tahu jgn la nak tuduh bukan2…..kan korang dah dapat dosa….klulah tuhan berikan rezeki lahir kurang 7 bulan ngan anak yang sehat 4.43 kg, korang tau ker?korang pun tak tahu kan kerja tuhan…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  74. nur kasih says:

    ape2 je la johan….yg penting ko pndai jge anak…jgn tau buat anak jer…tp secara logiknye berat anak ko 2 mmg x logik…nk tipu peminat kena la pndai beb….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  75. Giler Sokmo says:

    hanya ALLAH yang tau aper yang kiter buat….:)D

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  76. Fact-oriented Guy says:

    Macamni lah..secara logiknya kalau prematurely born babies memang berat dia takkan cecah 3kg pun pd hampir kesemua kes, baby kecik2 biasanya below 2kg atau lebih sket2 je. That’s a genuine fact & anyone can refer to any pediatric specialists. Cuma dlm kes ni, nak dakwa kata anak tersebut anak tak sahtaraf pun takleh jugak sebab dari segi jangkamasa minimum kelahiran, ianya lebih 6 bulan & selagi mana takde pengakuan dari makbapak anak tu yg ianya hasil keterlanjuran out-of-wedlock, maka anak itu dikira sah & lil-firosh. Hanya Allah tahu yg as-saraa’ir (tersembunyi, kita berhukum dgn ad-dzawaahir).

    Saranan sy eloklah kita bersangka baik sehingga ada bukti kpd yg sebaliknya..maybe diorang aqad nikah lebih awal dari tarikh 25 Julai 2008 kot…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • aku serius says:

      niat / saranan awak suruh bersangka baik but the end part, maybe & ‘kot’.. doesn’t make any sense.. Apa2pun, nasihat awak bagus.

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  77. ukeiy says:

    x yah le semua dok bincang pasal org lain, jaga diri sndiri lg bagus bb bukan nyer kita semua x pernah buat silap, kan bagus kalu kita bg nasihat kat org yg belum buat salah dan kita doakan pd yg pernah buat supaya insaf n btaubat…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  78. izarindu says:

    tahniah untuk johan…yg len2,,bw2lah insaf dan sentiasa bersangka baik…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  79. binabadan says:

    yang dah lepas..lepas lah…..nak wat camne…..harap2 dorg bertaubat la kalau2 wat salah….kita pun yang duk mengumpat ni…kena taubat jugak….

    harap2 umahtangga berkekalan…maklumlah artis2 skang….kawen 2-3 bulan…cerai….

    zina skang dah berleluasa….yg byk didada akhbar cuma yg tertangkap sbb sewa hotel murah..yg duk hotel mewah….kondo2 mewah….byk yg kebal dr pencegah maksiat…….tu tandanya dunia akhir zaman….

    dah2…..sape2 yang belum solat lagi tuh…bawak2 la g solat…..duk asyik baca gosip..kang terlepas waktu….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  80. Abang Iker Casillas says:

    Anak kedua aku lahir pun x cukup bulan, beratnya cuma 2kg je…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  81. gugu gaga says:

    apalah korang nih..lantaklah depa!!dunia artis ni kite takley jangka siapa baik dan siap buruk..tgk aje cite2 dlm nara nihpun aku dah rasa gerun ngan dunia artis…ada gak yg baik..tak dinafikan…so jg tepi kain sendiri ya…peel depa biar tuhan je yg bagi markah…masing2 akan dapat bahagian masing nnti…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  82. nini says:

    saya kenal dgn ozlyn masa di sekolah dulu.. em beharap sgt nak jumpa dia.. dia baik tak seperti yg disangka kan.. emm mcm mana nak berhubung dengan dia yee.. cl me 0198426028.. beharap sgt dpt jumpa dia.. bagi yg tahu nk contact di plz cl me

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  83. totally correct says:

    nk jd apa ko????aishhh jgn nk aneh2 la der!!!! terang2 kes blh peluk memeluk…(xajak pung)…..nie kan kes2 lahirkan ank xckp bulan lak…aishhhhhhhh renung2 kan dan slmat beramal yer encik!!!! korg sdr blh fkr la….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  84. idah says:

    tahniah kepada johan dan ozlyn dpt ank..semoga kehadiran cahaya mata memberi sinar yg bru kepada johan dan ozlyn..tahniah sekali lagi

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  85. saya student agi,, says:

    wei.. kowang xbek memfitnah owang.. kowang fitnah memfitnah.. kang free2 er kowang dapat dosa.. die dapt anak pramatang tapi 4 kg lebih.. yang admin website ni ye ye er tawu anak die 4 kg lebih.. mane die tawu..?? mane die dapt maklumat.. kowang kutuk2 dowang nie.. last2 admin page nie yang salah tlis.. ape la kowang nie.. yang kowang nie pon satu.. xreti2 cakp bek2.. ade ckap bongok, bangang.. wei..budi bahasa budaya kita.. kita nie satu malaysia.. cakap la elk2..aku dak universiti lagi taw.. da bole pikir and bagi nasihat cam nie.. kowang yang abang-abang aku, kakak-kakak aku.. fikirla sikit.. nie kalo yang bawah2 aku.. cthnye bdak2 skolah menengah.. kan da bole wat dowang tepengaruh nak ckap bende yang x elok nie..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  86. x baik caci says:

    oh..mcm ni ke sikap masyrakat kita….patut lah sampai ada org buang anak..sbb x nk dicaci mcm nie…..lebih teruk dicaci dari membunuh rasanya….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • mikus says:

      abes tu nk biar? xpe korg wat la…klu ngandung kawen..xngandung xyah kawen…wat lg..better dr buang ank… cm2???

      ko ingat klu dgn bunuh ank tu xde ke cacian? klu kantoi ade gak kn…

      moral of the story, kawal la nafsu tu..klu tak than sgt kawen le..bkn buat dlu, ngandung baru kawen.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  87. intan says:

    erm yag penting dah selamat dia pun dah nikah..erm tap setahu aku dia nikah awallah dari tarikh yg dnyatakan..kan johon bgtau atas sbb permintaan keluarga dirahsiakan pas sebulan lebih nikah baru kuar paper…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  88. ayureeza says:

    Tahniah buat Johan dan Ozlynn..
    gua xnak komen pape ttg kesahihan anak tu.
    sbb yg penting , rezeki tu dtg dr Allah SWT. ape mak bapak dia buat, itu Urusan Allah SWT.
    Mmg byk yg bole dipertikaikan.. tapi jgn sampai
    berperasangka burok. kisah lame ozlyn simpankan je dlm lipatan sejarah .. mulekan hidup baru dgn anak yg baru’ ni..k?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  89. yay says:

    i love johan rj lwk

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  90. akucintajohan says:

    i love johan ….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  91. akucintajohan says:

    i abg johan

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  92. sniper says:

    korang ni sedara johan ke..lel lek la..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  93. aku serius says:

    BN, artikel ni tak sesuai masok kolem.. remove je lah.. terlalu banyak andaian2 dibuat..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  94. sape2 jek r says:

    ape yg korg nie kcoh sgt, kate johan dh kawin 5 tahun lpas,, so dh x yah r ckp psal haram ke halal ke, klu fikir bukan2,, kita lagi dosa, fikir n cerita buruk hal org,, kan kre mngumpat klu btul,, klu salah dah kire fitnah,,, kan dosa tu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  95. kechik... says:

    johan,sabar jela…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  96. nurul hanizah says:

    ala korang ni kecoh tersangat2 la….itu hal diorang la…kalo btol pon,itu ksilapan diorang…n antara diorang nganTUHAN…yg korang xpyh nak tunjuk bgus n konon2nye korang tu baikkk sgt..yg pnting diorang da nikah…yg korang tu blom tntu x wat dosa….ske sgt jg hal org…kot2 sndiri prangai lg truk…ni la org mlayu…kdg2 aku sdih ngan bangsa aku sndiri..tp x sume org mlayu cmni…sgelintir jela mcm korang2 ni yg nak tunjuk diri tu baik sgt smpi nak mnilai2 kan org lken…stupid dammm la!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  97. Dogs reproduce without human interference , so their offsprings ‘ characteristics are set by the rule of survival of the fittest. Domestic dogs may be deliberately bred by their owners.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  98. aku nak tergelak lah dengan comment bengong2 typical manusia.. mmg ada lah baby lahir tak cukup bulan with massive weight.. pre-matue babies either tak cukup berat or terlebih berat.. manusia ni suka suki je nak hukum dosa pahala orang lain.. walhal diri tu tak hengat baik ke idak..for those ppl, “selama aku jadi nurse tak pernah lagi sambut pre-mature baby berat 4-6KG, sah ni anak haram..” it shows that engkorang tak di trust oleh doktor tuk sambut baby la.. hakhakhak.. baru jadi nurse setahun jagung dah pndai nak judge.. ilmu korang dalam bidang perubatan still cetek!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  99. Hello there! This post couldn’t be written any better! Reading through this post reminds me of my good old room mate! He always kept talking about this. I will forward this page to him. Fairly certain he will have a good read. Thanks for sharing!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  100. johan raja tuuuuut says:

    haha tuh bukan baby lagi tuh tu babi sb berat sangat lerrr.Sperma johan tegap sangat..hihihi

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 4