Written by AbangNara | October 4th, 2010

gambar kahwin jimmy shanley

Jimmy Shanley yang penuh berpengalaman di depan orang ramai pun lafaz nikah 3 kali, inikan pula kami orang yang biasa nie. Kata Jimmy, dia gelabah sebab tiba-tiba ada microfon masa time nak akad nikad tue. Kami tak dapat bayangkan lagi perasaan Jimmy sebab kami belum kahwin lagi. Tapi kami rasa memang gementar gile kot.

Harap-harap nanti time kami kahwin tak ada la microfon nie. Seriau darah kalau semua orang nak dengan lafaz nikah. Confirm tergeliat lidah. Benda senang pun jadi susah. Tak gitu? Eh lupa pulak. Kepada yang dah kahwin tue share-share la cerita pasal akad nikah korang dulu. Berapa kali anda baru sah lafaz nikah?

Lagi gambar sekitar perkahwinan Jimmy Shanley dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Check out AmazingNara. Banyak gak update video awesome hari nie.

gambar kahwin jimmy shanley

gambar kahwin jimmy shanley

gambar kahwin jimmy shanley

gambar kahwin jimmy shanley

gambar kahwin jimmy shanley

gambar kahwin jimmy shanley

gambar kahwin jimmy shanley

gambar kahwin jimmy shanley

gambar kahwin jimmy shanley

gambar kahwin jimmy shanley

gambar kahwin jimmy shanley

gambar kahwin jimmy shanley

gambar kahwin jimmy shanley

gambar kahwin jimmy shanley

gambar kahwin jimmy shanley

84 responses to (TAHNIAH)Jimmy Shanley Sah Jadi Suami Orang Selepas Lafaz Nikah 3 Kali

  1. strawbery_ijau says:

    giler besh la pengantinnek keter tuh berarak

  2. budi says:

    tahniah….semoga berkekalan

  3. […] Panas, (TAHNIAH)Jimmy Shanley Sah Jadi Suami Orang Selepas Lafaz Nikah 3 Kali Submitted by selebriti on October 4, 2010 […]

  4. tumpang happy says:

    x sngka jimmy da jdik suami org.. bini dye not bad.. nway, tahniah r.. moge kekal ke akhir hayat..

  5. luvlylemonate says:

    1st of all…CONGRATS…Jimmy&Wife…but nak ketawe skit jgk coz of 3x lafaz coz mcm tak caye jimmy dah biase wif mic n camera pun ketar abis…hope my future hubby t tak sampai mcm tue…per2 pun yg penting dah sah jimmy ye…congrats 1ce again

  6. cieqatomei says:

    Jimmy nampak simple sangat.. xmacam pengantin pon….

  7. johnny depp says:

    mak aii.. panjang nya kereta dia…

  8. juli says:

    pengalaman dl, 2 kali akad nikah. pakai mic jgk. kitaorang nikah lepas anak Raja Bahrain (yg kecoh kes mak bwk lari dorang ke oversea pas cerai tu). dah la tggu turn kitaorang smpai nikah pn lepas asar. majlis mkn2 da tamat pn, tp nikahnya blm. st akad tu, suami sempat separuh pastu brenti and t’gelak. apa yg klakornya tak tau la. bl nd tu, alhamdulillah. semua lancar.

  9. megatron says:

    jimmy bak balik limousin aku…..

    • Am says:

      limousine adalah milik Datuk Suhaimi, bapak mertua Jimmy, pengasas kosmetik Natasya. Kat rumah ada lamborghini, BMW from 3 to 7 series, japanese sports car..

  10. rina says:

    pelamin n back drop nampak serabut.

  11. pelam muda says:

    hurm..naik berpinar mata…tgok limousin…wah……ok lah tu….

  12. nobody says:

    mana dorang dapat keta tuu?? panjangnya..mcm keta Donald Trump!

    • lalalalala says:

      kte ni natasya resort punya kalu tak silap..kalo ko nak sewe g sew ngan mak mentua die..hehe

  13. kiter says:

    baju pengantin pompuan dgn backrop pelamin ala2 sama jer..hahaha..serabut

    • BLaCK MaMBa says:

      a’ah .. pelamin nmpak serabut .. mcm amik gmbar kt kedai yg jual peralatan pelamin n bunga je ..

      • ke says:

        mmg serabut, pening kepala tgk pelamin, buruk aaa buat kaca mcm tu sbb ada palang utk support tu menambah pening…

  14. sabrina says:

    jelesnyer jimmy dh kwen…
    npe lh die x plih den niiii..

  15. sayang jimmy says:

    untung jimmy .. kawin ngan anak org kaya .Kan elok kiranya dia berkerjaya lebih besar .Jgn dikata menumpang senang org pula ..Dari pengalaman .. cinta akan pudar mengikut masa .Bila dah pudar .. kalau kita maseh ditakuk lama ,alamat pasangan akan jelak ngan kita .. so , berusahalah memperbaiki diri .. agar tidak dipandang rendah nanti ..

    • ke says:

      jgn makan duit bini sudah, kalo termakan, cpt2la usaha ganti balik, kalo tak parahlaaa… bukan kata isteri mata duitan tp, sebagaimana suami inginkan haknya, dihormati & ditaati berikanla dulu hak isteri yg ingin dilindungi dan dihargai…

    • pizza says:

      Kata org tua2, cinta ni manisnya takat 5 tahun jer dlm perkahwinan. Pas tu mula la nampak kekurangan pasangan. Tah ler, tu org tua2 cakap ler….

      • sini says:

        itu kalau kawin dgn insan dicantai, kalau kawin dgn insan yg xdicintai, lepas akad nikah dah terus xder manisnya. sbb itula kawin ni bukan nk sronok tp kerana Allah. insyaAllah selamat walau perasaan cinta sudah tiada, insyaAllah boleh berbunga balik. sentuhla hati isteri wahai suami, isteri akan berikan apa yg anda mahu, bahagia hidup. ini nk tunjuk cinta dan kasih dekat isteri depan org ramai pun malu, buat acuh xacuh, isteri tu sikit punya cun, kalo dapat kat org lain maunya jeles semer wanita tgk bertuahnya isteri dia, aman bahagia rumahtangga…

  16. sha says:

    pelamin penuh bunga, lantai pun nak bunga smp tak nampak org.. cadar pun bunga penuh pastu letak hantaran bunga2 lagi.. nmpak serabut sikit la…
    tp limousin tu aku taknak komen haha
    neway tahniah jimmy!!

  17. KakLong says:

    Sapela yg design pelamin ni..takde keseimbangan langsung..mcm main hentam je letak bunga2 tuh.. adoii…fail…
    anyway congrates to both of u..?
    semoga berbahagia selama2nya…

  18. aReaL says:

    Alhamdullialah… Aku Sekali Je Kot Lafas… Maybe Pasal Sebelum Ni Dah 6 Kali Kahwin, Tu Yang Dah Pro Tu…. Hehehe….

    • me,myself n i says:

      ni gile namonye! mengong jap aku dgr, haha.. xpe, kalo dah 6x ni areal xyah la lafaz, kenyit mate pon dah ckup coz muak lak idop nak melafaz akad jer.. kahkahh.. gurau2!

  19. najmi says:

    pening nye tengok pelamin dia berserabut, tp hantaran cantik :)

  20. scorpioncat says:

    tak mau komen pa pe, cuma tahniah jimmy n wife

  21. lalalalala says:

    tgk pic no 4..kelaka pulak tgk idong jimmy cium bini die dgn penuh perasaan..hohoh (eh silap..cium tudong bini die)

  22. Syue Mustafa says:

    Semoga berbahagia hingga ke akhir hayat……….

  23. Reena says:

    Kiri bunga..kanan bunga..atas bunga..bawah bunga.. di manakah taman bunga..betul-betul bunga-bunga cinta ko jimmy..asal bahagia..

  24. Wawa~* says:

    semoga bahagia la hendaknya <3

  25. Caldina says:

    Jimmy & wife… tahniah dan semoga bahagia hingga ke akhir hayat…

    p/s: ada jugak tu yg komen pelamin buruk laa… serabut laaa.. itu laa.. ini laaaa……. dah lumrah manusia.. tak leh tgk org lebih dari dia.. nak ngutuk ajeee… doakan yg terbaek udah laaaa….

    busuk hati punyer orang…!!

  26. bunga kiambang says:

    tahniah bang Jimmy! semoga bahagia ke akhir hayat..

  27. Kasih says:

    tahniah jimmy dan isteri.. kekal bahagia dunia akhirat… semailah bunga2 cinta dlm melayari kehdpan berumah tangga, Amin…

  28. Nurulchumel says:

    wow!!~
    congrates to jimmy!!~

  29. dewidamia says:

    adik aku sampai 10kali..kesian aku tgk tok kadi ngan saksi dia..smpai aku tringin nak ganti dia tolong jawapan…bila dah boleh sebut lega tok kadi tu aku tgk..pastu yg best skali saksi tepuk dahi bila dah byk salah..hahahahaha…

  30. F-O P says:

    Mak aiii…kayonyo bini si Jimmy… Sape punya Chrysler 3000 tuu???? Boley beli limo Chrysler 300 yg aftermarket (jd 3000tm) tu mmg pakcik kayo!

  31. jimmy says:

    Bestnya tgk orang kawin.. bilalah giliran aku pulak?

  32. scarlet says:

    sian 3x lafas,,, tapi tak pe asalkan lepas lafas tu syukur aja lah

  33. jane says:

    nak menunjuk la tu…tp tak menjadi…tak lah lawa mana pun pompuan tu….tp hartanya mmg lawa lah kot….hehehe..jgn mrh…kalau tak mau org kutuk2 jgn tunjuk gmbr kawin atau buat ja senyap2…..baru tak da komen mcm2…..

    • kaWan says:

      kalo kawin snyap2 lg la org ckp macam2..apedaaa jane nih…lg 1 die tu kan selebriti so xleh elak dr buruan paparazi yg sntse dahagekan cite baru..huhuhuh

  34. miss annur says:

    actually pelamin dia cantik TAPI terlebih bunga.. serabut mata tgk.. kan simple2 lagi elok.. baju bini jimmy tu sama ngan pelamin la.. alahai pakai perunding perkahwinan mana ni??.. siannya,duit tabur byk2 last2,x kene ngan tema.. contoh paling best.. majlis perkahwinan aida aris,nampak cantik sgt w/pun perkahwinan kedua.. (xleh beza mana pelamin mana pengantin)

  35. idono says:

    baguih jimmy ni kawin dapat byk harta senang hidup..tak yah dah nak kerja kuat2 mak mertua yg kaya raya sayang takut jimmy lari kena la tabur kaw kaw duit ke jimmy…senang hidup jimmy hehehe…

  36. kemakemo says:

    taniah2!kihkih
    akhirnya nikah jugak~!1
    yess tungga entri anak jimmy plak nnt!hahahaha

    eh jimmy kan akauntan??
    kan tgk trek selebriti,,umah dia??apuu,,wife masuk cuci tgn jer,,kehkeh

    cuci tgn ke cuci kaki?hhahha

  37. Dayang sofea says:

    Alhamdulillah.. Moga jodoh Mereka berkekalan..bagus pilih jejaka melayu ..sekurg2nya dpt sharing kesenangan seagama..dpt juga belajar berniaga dri mak mertua. Mak mertua pun bags xmemilih …siapa bakal menantu nya! Syabazzzz!

  38. tahniah…tahniah…dan tahniah….

  39. popoyoli says:

    suami saye sekali lafaz je…alhamdulillah..sbbnye dia lafaz tu dgn lantang dn jelas..blh diktekn satu masjid tu blh dgr suara dia,x pyh gune mic .. :D

  40. aries_april says:

    tnggu bang nara lak lafaz…
    :-)

  41. matbunga says:

    bagus kawin dengan anak orang kaya..kereta sport dapat,rumah dapat,bini dapat semua dapat..good package…macam ni la lelaki urban rupa paras tidak penting lagi…yang penting kena tengok akaun bank bini dulu baru kawin …bini kaya …hahahahaha

  42. it's me says:

    hehe.. keta panjang tu i dah tgk masa kezen wife dia kawen dulu kat penang.. hehehe.. rolling2 je..

    husband i dulu pun terperanjat sbb ada mic.. dia kata dia bukan 3 kali tp 2½ kali sbb ayat x habis.. hehehehe

  43. no name says:

    Aku akad nikah dulu kalau ikut sekali je, saksi yg sorang tu saja nak kenekan aku… bergegar jugak la kepala lutut masa tu…

  44. emilda says:

    korang ni ape la..cita mcm jimmy ni sengkek sgt..die ni business man kott…tak heran pon duit bini die tu…die nye harta pon byk…kowang cite cm jimmy ni sengkek sgt smpai crik bini kaya..ape daa…lain kali selidik dulu..ni takk…nak mengutuk je keje nyee….

  45. breakeven says:

    kete tu ayah pengantin perempuan baru beli..kira wedding ni la merasmikannya…

  46. puteriaquarius81 says:

    umang aih pnjangnya keta.. :)
    apa pun tahniah .. mudah2an kekal ke akhir hayat…

  47. yanyan says:

    weh..limosin sape ni? takkan jimmy nye kot? sbb tak silap la..2 or 3 minggu lepas, ku de terjumpe limosin sebijik cmni kat melaka…betul2 sebelah ku..hohoho….

  48. sheena says:

    limo very cantik…but pelamin something wrong…..
    macam too much perhiasan….

  49. zuzu says:

    malas nak komen….penat download lmbt giler…internet ni lembap!!!!!!!!!!!!!!

  50. emalin says:

    cantik sungguh…tp mcm upacar hidu pon ada gak sekali pandang..maaf.

  51. limousin babe,aku pun tak pernah sentuh pun ini pula jimmy naik,bertuah badan anyway congratulations to jimmy

  52. Adik2 says:

    Abg nara ni bodo la. Gaya penulisan mcm org kampung.

  53. chittujek says:

    mmg la jimmy nak harta bini dia sampai sanggup tinggal tunang dia yg dulu tu Mala….tak pe Mala u tu cun abis dont worry byk lagi org yg ikhlas dari jimmy…to jimmy selamat perabis kan duit harta karun yg baru dapat …hohohoho merry xmas

  54. anyss says:

    muka x lawa tp kaya raya…
    muka x ensem tp kaya raya…

    memg adat zmn skg ni…
    org akn plih hrtanya bru paras wajahnyaa… huhu

  55. mizzlynn says:

    Pelamin dia serabut sangat ahh..pastu,bj pengantin pompuan pun serabut..tkdelah lawa mana bini dia pun..yg c jimmy nih pun selekeh jer..nk kawin ke tidak nih..?? hish, tunjuk keta plk..kang sat lagi kene tangkap baru tau..diaorg nih nk tunjuk2 ape hal lah..tk risau ker?? kat m’sia nih dh lah byk penyamun..

  56. zt says:

    tahniah kepada jimmy dan isteri..

  57. aqma says:

    crowded btl pelaminnye…kalo bunga dh byk kt bhgn atas,tk yg crowd lg kt lantai tu…
    whatever pun,tahniah ye jimmy..

  58. Lovely says:

    wOOOO tu kereta ke bas

  59. […] (TAHNIAH)Jimmy Shanley Sah Jadi Suami Orang Selepas Lafaz Nikah 3 Kali (82) […]

  60. Legalsounds says:

    I thought it was going to be some boring old post, but I’m glad I visited. I will post a link to this site on my blog. I believe my visitors will find that very useful.