Written by AbangNara | March 29th, 2013

Sebentar tadi, menerusi akaun Twitternya, suami Irma Hasmie iaitu Redza Syah telah berkongsi berita gembira mengenai kelahiran anak pertama mereka. Jutaan tahniah Abang Nara ucapkan kepada pasangan ini.

gambar anak irma hasie

Redza turut sama berkongsi gambar comel anak sulung mereka ini. Cute bebenor nie!! Namun tidak pula dimaklumkan jantina anak mereka ini secara rasmi tetapi kemungkinan besar lelaki berdasarkan penggunaan perkataan “he” di atas.

gambar anak irma hasie

Tahniah diucapkan sekali lagi buat Irma dan Redza. Semoga anak anda dikurniakan kesihatan dan membesar menjadi anak yang soleh. Selamat menjaga anak!!

[jetpack-related-posts]

95 responses to (TAHNIAH)Irma Hasmie Selamat Lahirkan Cahaya Mata Pertama

  1. anon says:

    Baby boy, sbb reza did mention ‘hope he can be a good person’

    0

    0
  2. saya ok jer!! says:

    ALHAMDULILLAH. PELENGKAP HIDUP IRMA & REDZA.. SYUKUR KEPADA ALLAH SWT :)

    0

    0
  3. suka hati says:

    comelnye.. tahniah.. rasenye baby boy kn sbb redza tulis ‘hope he can be a good person’.. kan kan?? moga jd anak yg baik dan soleh.. irma slmt berpntg… suke sgt psangan ni…

    0

    0
  4. izzuera says:

    tahniah…

    0

    0
  5. mammy mammy says:

    tahniah sis irma… :)

    0

    0
  6. iii says:

    he means boy la

    0

    0
  7. lady_jull says:

    die tulis he tu.. baby boy le tu….

    0

    0
  8. bubblepop says:

    eeerr NARA…bkn ke dier dlm twitter tu dier ckp hope HE can be a good person..so jantina lelaki leerr…ke cikgu aku ajar salah??

    0

    0
    • Anonymous says:

      xhbis lg ke isu baby boy,he???????cukup la sorang yg betulkn xperlu kot nk ulang byk kali..rimas tau x di ulang bnda yg same..

      0

      0
      • papajerla says:

        entah…semua sibuk nak ulang byk kali…nk tunjuk pandai sgt…

        0

        0
      • lady_jull says:

        bukan ulang bnd sama.. post ni abg nara pos lebih kurang pukul 11.46.. so semua org terus zasss komen in da same time.. kalo perasan first komen 11.46 am, pastu kalo yg bg komen lebih kurang seminit or 2 minit after first komen tu mmg dieorg rasa dieorg la yg first betulkan.. bukan pasal nak ulang ke apa.. tp kalau kau dah baca komen betulkn jantina bby tu then saja nak tambah komen perisa tu yg jadi berulang2 n annoying tu.. sekian..

        0

        0
  9. irma cantik says:

    its a boy kan? cuba baca tweet redza “hope he caan be a good person”

    0

    0
  10. yus says:

    Tahniah irma n redza..cute..apelah abg nara nie..kan husband irma state HE pada twitter dia..mesti ler Boy..tak alert langsung…huhuh

    0

    0
  11. pelik says:

    tahniah kak irma n husband.. semoga zuriat tu nanti menjadi anak yg soleh/solehah.. :)

    0

    0
  12. mimi says:

    haha..itulah pasal..kat tweet tu pun dh ckp ‘he’ so mesti lah lelaki..apalah nara ni..yg tu pun xtahu..haiyoo

    0

    0
  13. makcik aiskrim says:

    barakallah.
    tahniah irma &redza..
    semoga baby jadi anak yang soleh.

    0

    0
  14. NIEZA says:

    tahniah irma & husband….comei bby….

    0

    0
  15. ........... says:

    ala…comeinya anak dia org ni…kalau lelaki nti mesti ensem cam ayah dia…tahniah wat kak irma n abg redza…bang nara..jgn lupa update pasal dia org lagi ye….

    0

    0
  16. I luv u pani ! says:

    I think baby boy la nara, tgok cam baby boy je…Congrats to Irma and husband, smoga anak ini menjadi anak yg solleh dan taat pada ibu bapanya :)

    0

    0
  17. Anonymous says:

    tahniah Irma

    0

    0
  18. bambam says:

    sian bang nara..haha
    *gelak sakrastik

    0

    0
  19. iqa says:

    tahniah irma..

    0

    0
  20. Pilih kasih says:

    enth kenapa aku suka dgr cite pasal pasangan ni….rasa mcm happy jer dgr cite pasal dia org ni…apa pn tahniah ye kak irma n redza…moga anak anda menjadi insan y solehah…aminnnnnn….

    0

    0
  21. Anonymous says:

    tahniah irma..

    0

    0
  22. Reena says:

    Alhamdulillah…tahniah irma & redza! Selamat bergelar mummy & daddy.

    0

    0
  23. doremon says:

    tahniah kak IRMA & REDZA :) moge2 semuanye baik2 sahaje..amin moge anak akan jadi anak yg soleh..

    0

    0
  24. syina says:

    hope he can be a good person. da sah2 la anak laki abg nara oii. congratz irma n suami> :)

    0

    0
  25. Aku says:

    tahniah Irma and suami……

    0

    0
  26. Mak jemah pemalu says:

    Alhamdulillah…tahniah to both of u…maa bby mcm mata ayahnya…suke anak panggil walid n umi..

    0

    0
  27. Anonymous says:

    kesian kan abg nara…org lain happy dpt baby dia pulak kena kutuk kaw2..tu la lain kali baca dulu baru tulis…kan dh kena hentam…..

    0

    0
  28. peminat irma says:

    tahniah kak irma hasmie n asben….uii semangat babynye..dekat 4kg…..selamat berpantang…:)

    0

    0
  29. mata hati says:

    Tahniah Irma n husband..

    0

    0
  30. Wawa says:

    Semoga kita turut merasa kebahagiaan seperti ini…. aminn… :)

    0

    0
  31. fiza says:

    lelaki….sbb die ckp ‘doakan baby kami jadi anak yg soleh”….kalau pempuan solehah..kan kan kan kan

    0

    0
  32. miss s says:

    tahniah

    0

    0
  33. shima says:

    tahniah isma dan redza…

    0

    0
  34. lolo says:

    blanket baby tu pon kaler biru..confirm dah laki2..

    0

    0
  35. Anonymous says:

    kesian korang ni kan…kan nara dah dah cakap tu:

    ‘Namun tidak pula dimaklumkan jantina anak mereka ini secara rasmi tetapi kemungkinan besar lelaki berdasarkan penggunaan perkataan “he” di atas’

    Dari situ dia dah tahu..cuma dia cakap ‘tak dimaklumkan secara rasmi’

    So tak payah la pandai2 sangat nak betulkan orang..baca betul2 dulu..

    BTW, aku bukan nara ye..aku cakap camni sebab aku tahu mesti korang akan cakap aku nara nara kan..so sebelum korang tembak2, aku cakap la dulu..

    0

    0
  36. me says:

    bang nara, kan die ckp semoga jd anak yg soleh. Soleh tu lelaki la.kalau solehah br perempuan.lgpon, he tu terang2 la refer tu baby boy.tahniah isma.

    0

    0
  37. RIMAS says:

    Nara ni blur english ker.. da bapaknya tulis.. “Hope “HE” can be a good person.. da tentu la lelaki… heishhh!

    0

    0
  38. siput says:

    fasha bila lg???..pelamin bunting pn lmbt nk deliver

    0

    0
  39. Anonymous says:

    Alhamdulillah.. Tahniah Irma dan Reza.. Semoga berjaya menjadi ibu dan bapa mithali dan semoga cahaya mata anda menjadi anak yang soleh.. Aamiin.

    0

    0
  40. Shhh says:

    ABANG NARA UPDATED PLAK AYU RAUDHAH YER..

    0

    0
  41. husna says:

    Tahniah irma n redza atas kelahiran cahayamata..smoga kehidupan terus berbahagia smp ke syurga ..didiklah anak baik2 ye..smoga mnjadi anak yg soleh dan berguna..inshaaAllah..

    0

    0
  42. Mirai Suenaga says:

    Tahniah…Jumaat yang indah bagi mereka…

    0

    0
  43. Me says:

    Tahniah Irma n Redza :)

    0

    0
  44. Safiyyah Hanzalah says:

    alhamdulillah… Semoga anak irma & redza menjadi anak yg soleh.. Bertambah seri lg rumahtangga.. :) untunglah anak irma lahir pada penghulu hari :)) jeles… :P

    0

    0
  45. rintik says:

    tahniah irma and husband,,, bermula la episod baru dalam family ni,,selamat berpantang dan berjaga malam,,, (baby nak susu)..

    0

    0
  46. confius says:

    hari ni hari Jumaat bersamaan 17 J.Awal 1434 H iaitu 29 Mac 2013 tapi redza ckp 18 J.Awal 1434..18 J.Awal 1434 H adalah hari Sabtu 30 Mac 2013..

    0

    0
  47. Anonymous says:

    fasha bila lgi?????? bunting gajah

    0

    0
  48. Anonymous says:

    fasha sendat bila lgi???
    fasha sendat bila lgi????
    fasha sendat bila lgi?????
    org yg x bunting pun dah bersalin..
    ko mmg x tahu malu penipu org mlaysia je ckp bunting pelamin
    kalau bunting pelamin dah lame brsalin lah nie nak masuk 11bulan bunting pe tueee

    0

    0
  49. Nurul Husna says:

    Tahniah buat redza n irma, Moga baby akan menyerikan rumahtangga kalian berdua, menjadi anak yang soleh serta dimurahkan lagi rezeki dari Allah.. InsyaAllah, Amin..

    0

    0
  50. Pelangi & pari2 says:

    Anugerah dr Allah yang tidak ternilai. Lambang cinta dua . Tak semua org bertuah seperti anda berdua. Salam tahniah……

    0

    0
  51. sama birthday says:

    welcome, baby boy,,
    sama je tarikh lahir baby boy ni dgn sy,,
    bila sy bday confirm sy akan ingat anak irma ni huhu

    happy birthday to myself

    0

    0
  52. fantaghiro says:

    dah tentu katenye supaya menjadi anak yg soleh. klu soleh dah tentu2lah boy abg nara oiii.. klu solehah barulah girl. bace kat situ je pun dah terus dpt agak. ceh.. xpyh nak ‘he, he’ sgtlah..

    0

    0
  53. Safiyyah Hanzalah says:

    alhamdulillah… tahniah irma & redza.. semoga berbahagia.. skrg dah tambah berseri ler keluarga.. :)

    untungler irma lahirkan anak pada penghulu hari.. jeles arr. :P

    0

    0
  54. loli says:

    congrats irma n husband.cute baby.berat tu 3.93kg.

    0

    0
  55. LOL says:

    LOLOLOLOLs losers semua dah la bahan orang tegur “HE” korang tak perasan ke yang tegur tu semua around 5 minutes. maksudnya, time diorang komen tu, tak ada org komen langsung lagi pasal benda tu. AN pasal nara dah tulis “kemungkinan” tu, dia baru update lah ngek lepas 10 orang tu tegur. sekali lagi LOLOLOLOLOLs

    0

    0
  56. MINAH JAMBU SUKA BATANG says:

    APA YANG CANTIK SANGAT PASAL SI IRMA NI? AKU TGK BIASA JE. PATUTLA NABIL TINGGALKAN DIA. SUAMI IRMA NI PLAK AKU TENGOK MACAM GAY JE. NTAH2 MAIN BELAKANG. LOL

    0

    0
    • Sweet minah jambu merah biru says:

      kalau dia main blakang tkan leh ngandong !! kau tk yg main blakang ! jangan2 kau yg gay takkkkk bab tu kau tau main blakang main blakang ni semua cian ngan kau be coolllllllllllll la jangan stress…

      0

      0
  57. mizz says:

    jap…asal aku tgk hampr sume dlm komen ni ada dislike eh?

    0

    0
    • lovelove says:

      sbb masing 2 dok sebuk betulkan kesalahan abang nara ,, pasal ‘he’ tue….
      hahahaaha…. org nyampah la tue…. ngeee

      0

      0
  58. nora masih berdendam says:

    Ramai betol artis yg dpt anak lelaki.. irma hasmie, ayu raudoh, fasha sanda.. wooww bestnya..

    0

    0
  59. minah jambu comey memey says:

    sangat2 la comey baby irma

    0

    0
  60. yuha says:

    BABY BOY.. IRFHAN NAMA BABY TU

    0

    0
  61. gadis says:

    tahniah…sape name baby irma yek?

    0

    0
  62. MINAH JAMBU SWEET CANDY says:

    suka negok keluarga bahagia irma sungguh shahdu

    0

    0
  63. ilmu putih says:

    tahniah irma

    0

    0
  64. ayu says:

    tahniah irma…. comel… hidung ikut ayahnye……

    0

    0
  65. saya says:

    harap sangat kak irma nama kan anak mereka, muhammad faris ikhwan. sempena nama arwah adik kak irma. 12 april genap 5tahun pemergian arwah. Al-Fatihah. we miss u faris<3

    0

    0