Written by AbangNara | March 13th, 2011

gambar irma hasmie bertudung

Tahniah kepada Irma Hasmie sekiranya apa yang ditulis di dalam Pancaindera hari ini adalah benar. Khabarnya selepas pulang daripada umrah baru-baru ini, Irma Hasmie telah mengambil keputusan untuk bertudung. Satu penghijrahan yang sangat bagus dan pastinya sangat disokong oleh peminat-peminat Irma Hasmie. Bak kata Wardina di bawah, confirm makin ramai ibu-ibu nak buat Irma jadi calon menantu. Tak gitu?

gambar irma hasmie bertudung

Semoga dengan perubahan ini akan bertambah-tambah murah rezeki Irma Hasmie. Dan yang pastinya bila melihat gambar Irma Hasmie bertudung di atas, nampak sangat berseri dan makin cun pulak. Tak gitu? Sila ke Facebook Irma Hasmie untuk mengucapkan tahniah kepadanya.

P.S: Gambar di atas ialah gambar lama Irma Hasmie bertudung. Nanti ada gambar baru Abang Nara update. Thanks.

143 responses to (TAHNIAH)Irma Hasmie Kini Sudah Bertudung

  1. Paan Jr says:

    ahh comel comel comell!!! eee geramm!!

  2. faizal says:

    tp ni gambar lame laaa..ade kt FB dia…

  3. AbangNara says:

    yup ini gambar lama. jap ek nak eedit post

  4. luthfie says:

    Hehehhe memang comel kan?

  5. mamu jarum says:

    makin comel laa cik irma ni :)

  6. jawatengik says:

    alhamdulillah…. bagus laa berubah ke arah kebaikan.. dari nabil dok ciom2 xtntu pasal.. huhu!!!

  7. Oh, ye ke..? says:

    so cuteeeee…….hrp berterusan..amin..

  8. comei says:

    alhamdulillah..semoga kekal bertudung.jgn plak pas ni on off on off yew… tgk…yang laki dulu bagi komen.saham tinggi lagi tuh wpun bertudung.

  9. Paeh says:

    Hahaha… Paan kemaen komen smpai 3 kali

  10. akust says:

    no.9…~~~

  11. red Onion says:

    wow bguslah tuh..hope pasnie lg rmai artis wanita muslim pki tudung,,terbaikkkkk

  12. Maimoon says:

    Ah ! Dah trend skg artis betudung. Ape nk kesah! Skg pesen bell bottom dh start balik. Yg pakai tudung pn leh try pakai sluar bell bottom okeh!

  13. cikbedah says:

    irma ni mmg nmpk baikkan? smoga kekal bertudung n jd muslimah yg terpuji… amin

  14. ck says:

    aku igtkn irma nk bertunang……..upenya bertudung…hik2…tersilap bace suda…

    • mika says:

      aku pun baca dia bertunang tadi…hahahaha…baca kali kedua baru nampak BERTUDUNG.nyway,irma makin ayu bertudung….semoga berkekalan

    • AKU LUPEEE says:

      harharhar…lucu…aku pn memula tu ngt irma sdh BERTUNANG,sekali BURTUDUNG daa..

  15. LuLu says:

    personaliti irma makin lama makin baik tapi ex dia si nabil tu makin lama makin teruk! congrats irma…. harap kekal bertudung… :)

    • Anti Jejai Jenglot says:

      Lelaki yg baik& Bagus hanya untuk wanita yg baik juga…so Irma you’ve taken good step & on the right path. Forget your past…although big mistake..but a very useful lesson in life! Better break up now than later..you deserve better man Irma..be patience & you’ll be rewarded…congrats Irma!!!

  16. gyulee gyuri says:

    alhamdulillah………..irma hasmie yang cantik…rugi sapa yg tinggalkan dia…LU PIKIR LA SENDIRI~!!!!

  17. Amier says:

    Baguih..baguih.. dah bertudung.Pakaian baju dan seluar plak jangan macam sarong cempedak.
    Trend skg ramai wanita bertudung seluar macam tak boleh bernyawa sampai menampakan “camel toe” tiada aliran udara jadilah bertambah masam.

    • K says:

      aku pelik nengok pompuan yg bertudung tp suar pakai legging..ketat kan tuh so naper lar nk befesyen camtu??? rambut nk tutup tp kaki nmpk jelas shapenye..

      • kucing comel says:

        itu la, sedih betul tengok wanita2 yang bertudung tapi hakikatnya tak menutup aurat..

        • Zura says:

          contoh terdekat, si Yuna tuh.. pakai tudung, tp dlm masa yg sama , pakai legging.. yes dia agak sopan, tapi dia TIDAK menutup aurat..

        • XooXoo says:

          betullllllllllllllllllllllllah sgt…
          ada lagi artis yg pakai baju blouse/paras2 punggung ..pakai legging..nk termuntah rasa pakat duk tayang size paha..

  18. naddy says:

    alhamdulillah…bgus sgt, cntk je ak tgk..artis2 yg sksi ikutla prubhan irma,kiamat2 kcil pn bnyk dh terjadi insaflah…perigtn utk dr sndr jgk..

    • ida says:

      aku pun de niat nk kai tudung..dhlme cume time nk pakai ati …xtau nk ckp…smg diperteguhkan keimanan ku…aku ingin jd muslim lebey baik…amin3

  19. Irma! i support u always! go go go girl!

  20. Sari Pati says:

    Things Happen for a REASON!!
    You got me Right??!!
    urmmm……………….

  21. basshunter says:

    tahniah….harap2 pakai tudung tu biar tutup betul2..jgn tutup sejemput je atas kepala, siap berjambul lagi…

    • Zura says:

      jgn dilupa penyanyi lagu Dan Sebenarnya tu.. konon-kononnya tutup aurat la pakai tudung bagai, tapi pakai legging.. mcm mana tu??? hmmmmm..

  22. mia says:

    congarate..

  23. sexyismyname says:

    Kenapaa dia bertudung? Dah tak besh la macamni…..

    • basshunter says:

      da sampai seru dia, so pakai la tudung….soal aurat jgn persoalkan..

    • sexyismyname says:

      Macam apa? cakap jangan kias kias….

      • [email protected] ulAr........ says:

        hahaha…ko ni psiko r………..ak faham ko saje je nak cetus kesedaran secara sinis

        WAjib ttup aurat bila akil baligh..bukan perintah manusia…tapi perintah ALLAH S.W.T…tapi nape sedar org sekarang??? makcik yg tua2 pun pakai baju sarung nangka..sendat, ketat, xpakai tdung…hancur generasi skrg..contoh dari org tua dah xbaik

        • [email protected] ulAr........ says:

          * tak sedar org sekarang

        • santun says:

          iyee…memang la perempuan diwajibkan menutup aurat..tapi kita kene ingt.sebelum mengkritik orang lain..kene pikir diri sendiri jugak..nak menegur tak salah..tapi biar la dgn cara baik..bukan dgn mengatakan generasi kita hancur..untuk irma..alhamdulillah..terbuka juga hati dia untuk cube mengubah diri ke arah yang lebih baik..semoga perubahan ni akan bertambah dari masa ke semasa dan kekal sepanjang nyawa

      • Opik says:

        macam2 la…….biar aku tolong dia jawab….hahahhahahahha xD

  24. minah jambu 24jam mengadap computer.. says:

    biasa lah majlis cukor rambut mesti la kena pakai tudong…kena hormat la orang2 sekeliling……tkde apa yg nk di heran kn……..

    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      maksud minah jambu di majlis cukor jambollllllllllllllllllllllllllllll

    • akukesah says:

      minah…ni gambo lame die lerrrrr…….

      • minah jambu 24jam mengadap computer says:

        ye ke? tapi betol2 dia dh pakai tudong ke? kalau betol bagos lah gitu kite2 semua pn hepi jugak……….

  25. GurlGurl says:

    Sangat Chantek!!! Love u =)

  26. basshunter says:

    muehehehe….aku plak dikatanya emo…sape yg emo ni..?aku explain je.. lawak la ko ni sexy..(sexy ke? haktuih)

  27. syaz says:

    alhamdulillah .:))

  28. Alhamdulillah… comei jer irma pakai tudung…

  29. Leeeya says:

    yeyeah ! Irma Hamsie pkai tudung . i love it ! ;) semoga Allah memberkati Irma . Amin ~~~

  30. lolyat gang says:

    bagus pun dia clash dgn nabil

    nabil mmmg x sesuai dgn dia

  31. macha says:

    tadi kat mytv3 mengecat surau irma bertudung~ i like

  32. farazia eliza says:

    Comel…bila bertudung, hrp terus kekal selamanya.

  33. Gerrard says:

    bagus, ciri-ciri bakal isteri dh ada :P

  34. nida says:

    nmpak sgt kesempurnaan seorang wanita..tahniah…alhamdullilah..

  35. [email protected] ulAr........ says:

    Bukan ke dalam Islam sebaik saja akil baligh wajib bertudung, ttup aurat, bersolat dll…ni bukan suruhan manusia…ni ALLAH S.W.T yang perintahkan…….kenapa kita ni degil????

    Alhamdulillah bagi yg berubah..jgn pakai tdung atas dada pula, baju ketat dll…meaningless mcm tu..=)

  36. eyra says:

    irma respon tweet katanya mmg betul dah bertudung. alhamdulillah

  37. jimmy says:

    Alhamdulillah, kan manis nampak tu. Boleh diperfect-kan lagi tapi takpelah slow2. Sejuk mata bakal ibu mertua kat belakang tu tengok

    Sedikit nasihat utk kaum muslimah secara general, x ditujukan kpd sape2. Kalau ada yg terasa minta maaf ye..
    Sila labuhkan tudung untuk menutupi bahagian dada sekali. Walaupun pakai baju kurung, tapi kalau nampak bentuk tubuh, hukumnya haram. Tak semua fesyen tudung moden sekarang boleh pakai.

    • [email protected] ulAr........ says:

      i like ur komen…skrg pakai tdung pesen atas dada, rambut nmpak, nipis…..ntah pape la…harap balik semula rujuk Al-Quran

  38. makyang says:

    Sekadar nak ingatkan…jgn pakai tudung hangat2 taik ayam atau pun cam biskut…kjp ada..kjp xde..walau apapun alasan..menutup aurat adalah WAJIB utk setiap perempuan muslimin…

    • Aib says:

      Sekadar nak ingatkan…jgn pakai tudung tapi pakaian ketat cam ikan duyung la pulak.

    • ekin says:

      hmm.. bagila dia masa. mcm si farah AF tu, tak silap dia dah pakai tudung tp rasa mcm ada jugak kdg tu dia tak pakai tudung… tp tak taula mungkin aku tersilap.. janji ada niat. yg lebih2 tu antara dia dan Allah

      • suri says:

        time tu rasanye dia pkai kejap2 masa shooting sbb dia kata rncgn tu utk astro oasis, tp lps tuh dia terus pkai betul2 dah

  39. mokcik says:

    ignore je si ‘sexyismyname’ tu.. kalo dia my muslim doakn dia dpt hidayah..
    ingat web artis suka2 die je nk komen
    back to topic asal.. alhamdulillah irma tu dh berhijab lg nmpk sweet..
    smoga menuju ke arah kebaikan

  40. ahmadhaikal says:

    harap dia tutup betul-betul la..jangan hangat-hangat tahi ayam aje.

  41. micha says:

    irma comel lg comel pakai tudung..best tgk dia mengacara galaksi…ikhwan x best..skrg galaksi x ceria mcm dl..

  42. Erin says:

    >Ilmu, Iman, dan Amal harus ada pd diri seorg muslim<
    Semoga Irma terus berjaya..

  43. Kurus says:

    rebutan ibu2 mertua????
    wah…ini barulah komen…

  44. terpaksacomment says:

    sebenarnya irma masa sekolah memang pakai tudung dan di bersekolah pun kat tengah2 bandar kuala lumpur.
    tapi lepas tu bukak. so nothing new lah dia ‘kembali’ bertudung. congrats to her anyway.

  45. Pak jabit says:

    Alhamdulillah…mungkin ni hikmah yg Irma dpt kt mekah.. Kenapalah nabil xnampak ni la ciri2 bakal isteri yg solehah??pak jabit tgk mkin tenang idop Irma ni lps ptus ngn nabil..kontroversi dh xde prestasi makin meningkat.. Teruskn Irma….

  46. kaki_g0ssip! says:

    MESTI NABIL RASE NYESAL KN?? YELA IRMA DH PKI TUDUNG.. MAKIN CANTIK, MAKIN MANIS.. BGS IRMA.. LPS NI KO BLH DPT LAKI YG JAUH LBH BAIK DR NABIL YG BUSYUK 2.. :)

  47. ieda says:

    Alhamdulillah.. u are desrve to be better irma ,hope hidup irma lebih ceria pasni, harap jgn dikenang lagi benda yg lepas, lelaki yg selalu ‘terpeluk’ n ‘tercium’ tu mmg bkn utk awk, benarla kata2:
    “lelaki yg baik utk perempuan yg baik”..

  48. lily says:

    alhamdulillah..semoga Allah kuatkan hati irma dalam proses perubahan ini. percayalah yg u nampak sweet sgt bila menutup aurat…….. kuatkan hati yer..

  49. Tok Kadi says:

    inilah yg dikatakan kembali mngambil hidayah. bukan sekadar bg jawapan yg hidayah blm tiba..sbb hidayah dh pun turun 1432 tahun yg lalu. : fikir-fikirkan bersama, bukan lu pikirlah sendiri… :)

  50. lely says:

    lagi cantik irma pakai tudung..nmpak manis jer…

  51. wati&wan says:

    Alhamdulillah…
    semoga kak irma menjadi wanita muslimah yang lebih baik dan sopan. Jgn sekejap sahaja.
    saya suka tgk kak irma bertudung nampak manis.

  52. sudin says:

    ni gambar lme da…

  53. aku lah... says:

    love u irma

  54. Alhamdulillah. Suka sgt dgn perubahan itu..

  55. FARZ'S HAMA says:

    Tahniah buat Irma kerana penghijrahan ini. Semoga kekal selama2nya. Anak teman paling suka kerana rupanya ada iras2 Irma cuma kulit dia gelap sikit. Mata kecik & hidung panjang gak. Bkn perasan tapi kwn2 dia yg nyatakan sebegitu sampaikan adik2 junior kt sekolah yg tak kenal pggil dia kak Irma bukan kak Farisha. Semoga rezeki Irma akan bertambah & ramai pemuda2 yang begitu teruja tgk pembaharuan Irma ini. Kalau matchkan dengan Fahrin Ahmad ngam jugak kan ???…

  56. kasut tumit tiggi says:

    Latest…..mlm tadi nmpk irma hasmie dgn kawan2 dia kat the curve ….dia mmg pki tudungla……huhuhuhu…tudung syria warna grey……congrats irma hasmie….:-)

  57. monkeybone says:

    ahku suka gak irma ne
    sweet..hehehe..

  58. lily says:

    TAHNIAH….AMIN
    akak doakan adik dipertemukan jodoh dgn org yg blh membimbing. Insyaallah

  59. irma fan says:

    I LOVE IRMA

  60. Ain Syuhada says:

    kalo bertudung nampak dada ,, apa gunanya kan ??

    • sayangselasih says:

      awak ni org pakai tdng mcm tu pun awk nak pertikaikan..kita kena berdoa supaya niat tu niat yang bk

  61. sayangselasih says:

    Alhamdulilah…moga irma lebih dimurahkan rezeki dn dipertemukan dgn jodoh yang lebih bk..kalo blh carilah yang bukan dikalangan artis…2kali irma putus dgn artis jgk…bljar dri pglaman…yelah kalo dh jodoh apa yang mampu kita lakukan…tak kisahlah mcm na cra irma bertudng sekalipun biarlah ikhlas dri ati..perlahan2 pun takpe asalkan niat tu betul….suka sgt tgk da diklgan artis2 yang bertudung…mcm farah af, noryn aziz, ramlah ram

  62. ayam serama says:

    ello>

    jabun h a.k.a monkeybone

  63. dorayakigirlz says:

    irma betunang ngan sape eak…artis gak ke..

  64. ckin says:

    semlm tgk mytv3 kat tv3.. nmpk irma pakai tunung… ingatkn sbb wat kerja amal mengecat surau… upe2nye mmg dh pakai tdg eh… tahniah… lawa sgt irma pakai tudung…..

  65. damia says:

    irma ni sesuai dgn fahrin kan…sweet

  66. Bull says:

    Bagus Irma..! Kekalkan penampilan ini..Sungguh cun dan bagus menutup rambut..

  67. Reena says:

    Bagus lah berubah ke arah kebaikan..ada hikmah kenapa jodoh dia takde ngan nabil..wanita yg baik untuk lelaki yg baik..kecuali jika Allah nak uji..

  68. SITIKUS says:

    Alhamdulillah……….
    Sesungguhnya yg baik itu dtg dr ALLAH,
    yang buruk itu atas kelemahan kita sendiri……….

  69. Myra Dolce says:

    i pon bukan la tutup aurat means bkn la btudung…
    tp i heran knape org yg btudung skg ni over gler…
    pkaian ya ampun…
    ketat n pkai legging…
    jeans skinny….skirt with legging…
    n pkai half jacket…
    ley nampak spare tyre yg tekelua tu….
    pkai tudung nak lilit sane sini…
    pakai cekak la bagai…
    loceng la sprong ape tah lg…sepit la kat hijab tu…
    perlu ke sume tu…
    nak berfesyen pon agk2 arr….jgn sampai kene gelak ngan pelancung je…pkai tudung smate2 nak tayang fesyen sape lg hebat….da la malas nak cakap byk…
    kang kene kutuk plak ngan org2 yg btudung…arrrr lariiiii…

    • ekin says:

      yg aku lagi heran, kenapa ko dah baligh, dah besar panjang, masih tak pakai tudung lagi. hidayah tak hidayah, kau tau kan tutup aurat tu wajib? tersgt2 sgtlah heran bagi aku.

    • nad says:

      rilek la…at least dia bertudung.

  70. koko says:

    biase la..ada sesetengah manusia ni jd mangsa fesyen..

  71. FARZ'S HAMA says:

    Damia..awk pun pya pendapat mcm saya gak. Ada sapa2 lg sokong kalau Fahrin pilih Irma ??..

  72. gula_melaka says:

    irma hasmie looks a lot like this actress from hikayat merong mahawangsa http://www.youtube.com/watch?v=tOnj-ng-Xg0

  73. suri says:

    sweet gak…tambah2 tak mekap tebal nmpk natural je

  74. MIEZA says:

    comel sangat…nak buat menantulah…(anak saya baru umur 2thn) sanggup x irma tunggu?hihihi

  75. zayanahzayan says:

    tahniah ats hijrah yg bk….hrp pas ni x buka2 lg 2dung 2….

  76. linda says:

    sweetnye dia ni bila dah pakai tudung. alhamdulillah…

  77. oblivious says:

    syukur kpd Allah kerna sudah membuka pintu hati irma untuk bertudung litup….Amin…

  78. NFI says:

    Syukur alhamdulillah.Allah buka hati Irma..Awak pun memang sweet pakai tudung..Semoga artis2 yg seksi2 tu dapat hidayah dr Allah..ingatla dunia kita semakin tua…gempa,perang,bencana sana sini..