Written by AbangNara | April 26th, 2014

Setelah mengharungi pelbagai rintangan dalam percintaan, akhirnya kira-kira jam 6 petang hari ini (26 April Sabtu), Fizz Fairuz dan Almy Nadia telah sah bergelar suami isteri. Majlis pernikahan mereka telah berlangsung di Masjid Daerah Balik Pulau, Pulau Pinang. Hanya dengan sekali lafaz, Fizz turut menyerahkan mas kahwin bernilai RM1001 manakala wang hantaran sebanyak RM20,000 kepada Almy Nadia.

almy nadia fizz fairuz nikah

Pada tengah hari sebelum pernikahan, majlis pertunangan telah pun dilangsungkan untuk pasangan ini. Jutaan tahniah diucapkan buat Fizz dan Almy atas perkahwinan anda. Semoga berbahagia ke akhir hayat dan dikurniakan cahaya mata yang ramai. Tahniah!!!

67 responses to (TAHNIAH)Fizz Fairuz & Almy Nadia Kini Suami Isteri

  1. Joyah Joren says:

    Congratsssss

    0

    0
    • Fahrin Ahmad says:

      pelbagai rintangan yg dihadapi fizz,
      akhirnya kawin gak ngn almy..alhamdulillah

      0

      0
      • Aaron Aziz says:

        selamat pengantin baru,
        semoga cepat dpat cahaya mata..

        0

        0
      • Wawa Zainal says:

        semoga berbahagia di dunia dan di akhirat…
        penantian fizz akhirnya berakhir gak..

        0

        0
        • Nak kawin gak.. says:

          Wawa comelll… aku rasa penantian Almy instead of Fizz… wawa sayang …. 8 taun si almy tunggu … fizz dulu ada kes putus tunang dngn org lain in btwn masa break off kejap becinta dngn almy dulu… Ya Allah kuatnya Jodoh mrk… Rahsia Allah swt tiada saper tau… Jodoh, ajal maut, rezki… da tertulis di Lauh Mahfus…. mommy…kita pun nak kawin laaa… Mr Jang i luv u… saranghae…

          0

          0
      • Olga says:

        harap2 kali ni kekal la..
        jgn tup2 Fizz keluar statement “saya dishir untuk bernikah”

        kah kah kah…

        0

        0
        • Nak kawin gak.. says:

          Olga jngn laaa cakap mcm tu… takkan la Almy nak buat mcm tu… dia come frm a gud fmly tau… klu sy jd mom almy 100x fikir nak kawinkan dngn fiz … almaklum la dulu ada kes… Aper2 pun Allah swt Maha Mengetahui… Happy 4 them. Jodoh till jannah. Jodoh mrk da tertulis di Lauh Mahfus … olga da kawin… sy doa awk dpt jodoh gak.. kay…

          0

          0
        • aa says:

          Good family? Lawak. Mak dia berlagak kot canang sana sini pasal almy, sombong dengan orang kampung yang dulunya jiran rapat sebab acah anak dia kahwin dengan pelakon “5 stars”, walaupun si fiz ni pernah ada kes ‘disihir’. LOL sangat

          0

          0
        • Nak kawin gak.. says:

          Salam @aa… Oh ye ke?. Maaf itu di luar pengetahuan sy. Mungkin awk jirannya. Sy dngar apa yg disampaikan org yg kluarga almy baik2 saja. Tpkan alangkah baiknya awk sbg jirannya menutupi keaiban jiranmu. Itu adalah kewajiban hak berjiran dlm islam. Amanah yg wajib pegang. Sekiranya awk bkn jiran almy sampaikn kpd penyampai yg bg tau tu pkara yg dia buat itu salah. Awak klu setakat kaum ibu terlebih bangga dngn ank mrk pekara normal. Belum lg awk kene dpt jiran mak2 datin, klu crita ank mrk , ank mrk sajer lah yg top. Mommy sy x pena sampai menyampaikan. Dia senyum jer klu dengar , siap bg pujian lg. Lihat 1 kebaikan & tutup 9 keburukan org. Wallahu a’lam. Mak almy sdg di uji Allah dngn ke’famous’an almy. Maafkan jer la dia. Dia khilaf.

          0

          0
        • Nak kawin gak.. says:

          @aa.. sy dngr gak citer yg fizz pena kena sihir. Tp olga buat sttmnt lawak yg tak brpa nak lawak…. seolah2 Almy kenakan sihir nak bg fizz kawin dgn dia. Awak tau tak wlpun itu lawak tp da jatuh fitnah. Pekara ni bkn kecik. Ia di baca ribuan org. Tahukah awk sihir adalah perbuatan dosa yg sngt besar klu hukum syarak hukum bunuh ya. Syirik kpd Allah & manusia & fitnah sngt besar dosanya. Spt menuduh ppuan baik2 berzina. Mungkin olga nak buat lawak jer tp berpada2. Sy syangkan dia sbb dia saudara seislam kita. Jd sy tegur .. dia mungkin tak sedar kesilapan dia wlpn sekadar nak berlawak. Olga jngn mara yeer sbb bg tau…sy sayangkn awk sbb kat akhrt x da saper nk tolong kita kecuali Nabi Muhammad saw. Nobody is perfect .. mcm tu gak olga & saya…

          0

          0
        • olga……if yer si fizz tue bikin stetmen mcm tue…..
          i baling fizz dgn kelapa tok bomoh baru dia tau…..
          huhuhuhu

          0

          0
    • Neelofa cute says:

      harap almy nadia istiqamah dalam bertudung,
      sumpah cantik, tak tipu.

      0

      0
    • Anonymous says:

      setelah tonggang terbalik huru hara lintang pukang haru biru. akhirnya selamat sudah. almy ko jaga la laki ko yg ko tunggu sangat tu elok2. fizz ko jaga la isteri ko yang setia sangat tu. kami yg dok tengok ni pun dah letih dgn cerita korang. ni dah selesai alhamdulillah.semoga bahgia selamanya.

      0

      0
    • Kak Timah says:

      AKAK SUKE TGOK DIORNG NI TAHNIAH LA YE,LAGI SATU PASANGAN INTAN LADYANA NGN KAMAL ADLI TU BILA NK KAWIN YE,SUKE SGT TGOK DIORNG,CEPAT2 LA KAWIN YE

      0

      0
  2. Ben Wishaw says:

    Alhamdulillah. Bahagia dunia akhirat. Dapat anak comel2.

    0

    0
  3. lielylicious says:

    alhamdulillah… jodoh Allah tiada siapa yang tahu.. berkat kesabaran Almy selama ni akhirnya mereka di satukan Barakallah..

    0

    0
  4. mak gayah says:

    tahniah almy. fizz jangan main2kan almy. 8 tahun die tunggu n sabar ngan kau. semoga berbahagia hendaknya. amin

    0

    0
  5. tingtong says:

    tahniah…semoga kekal selama2nya.. happy for both of them..finaly they make it.:-)

    0

    0
  6. nia says:

    Kalo sapa dok kat tempat almy mesti akan ngis jgk setelah tempuh pelbagai rintangan. Kpd almy dan fairuz.. semoga bahagia hingga ke jannah.

    0

    0
  7. ZUuuuE says:

    tahniah almy nadia and fizz. semoga jodoh berpanjangan till jannah. seronok tengok. betullah kata orang “Kalau jodoh x kemana” :)

    0

    0
  8. Identity thief says:

    Ini lh d nma kn jodoh..skuat mne dgaan dn
    rintngan..bersatu jua.ohhh…hepi 4 them
    especially almy,wanita yg sngguh kuat dn
    cekal.klu aku,mngkin xkn kutip lki yg prnah
    main kn prasaan kte.
    Selesai sudah..semoga berbahgia hingga
    ke akhir hayat.Amin

    0

    0
    • Nak kawin gak.. says:

      Sukerrr komen u… @identity thief… i pun mcm u…. klu i mmg da angkat kaki lari pecut 100m. Almy cantekk… fizz? no commnt… ok laaa….
      CONGRATS UTK ALMY & FIZZ….. TERMAKTUB JODOH KALIAN TELAH TERTULIS DI LAUH MAHFUS … Barakallah… DORANG MMG ADA JODOH…. sbb tu almy ‘ stay put at her place ‘baik2. Tak saper blh halang klu jodoh dtg…. yeahhhh….
      sy pun nak kawin dngn Yim jaebeum… only in mydreams jadilah …..hehehe… u da kawin?

      0

      0
  9. minah jambu merah biru says:

    Semoga bahgia ye Fiz n Almy n cepat2 dapat baby comel..

    0

    0
  10. Anonymous says:

    Kuat betul jodoh Fizz dengan Almy. Semoga berbahgia hingga ke akhir hayat. Mudah2an cepat dikurniakan baby. Mesti putih macam Almy kelakar macam Fizz. Buat Fizz jaga la orang yang benar2 sayangkan Fizz . Bukan mudah tau nak dapat pompuan secekal Almy, sabar dengan perangai Fizz. Bertahun2 sanggup menunggu. Kalau pompuan lain dah lama cari penganti.

    0

    0
  11. YAN says:

    Akhirnya…. kahwin jugakk..tercapai impian amy.. semoga bahagia ya almy..peluk fizz kuat2 ya almy…

    0

    0
  12. Biskut says:

    Tahniah…setelah begitu byk rintangan di lalui..akhirnya mereka bersatu juga….

    0

    0
  13. gatal tengkok mu says:

    agak-agak, apa gamaknya
    diorang buat malam ni?

    malu nak teka,
    thehehehe

    0

    0
    • aini says:

      Agak2 lah apa yg kau buat dimlm pertama kau? Berdangdut ke???

      0

      0
    • just comment no bullshit says:

      @ gatal tengkok mu
      woi pak cik….kau komen tu agak2 lah sikit, kat sini ada budak bawah umur…kan diaorang baca komen kau terbayang benda bukan2 pulak.

      0

      0
  14. sya says:

    alhamdulillah.seronok sgt tgk dorg kawen..suka tgk zaman dorg couple dlu..sweet sgt..semoga berkekalan dan dpt anak2 yg comel. almy sgt cantik, sepadan dgn fizz yg sweet

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Sejarah silam org len xpyh mention dah aku rse.fizz bru nk mule kan hidup bru dgn almy.so past is past kn.semoga kekal ke akhir hayat,fizz dan almy

    0

    0
  16. Ammar says:

    Akhirnya kahwin jugak mereka ni. Alhamdulillah… Tahniah..

    0

    0
  17. si comel says:

    alhamduillah…smga berbahagia hingga syurga

    0

    0
  18. puteri says:

    sebak dan nak nangis tgk almy menangis gembira..dlm hati ckap alhamdulillah

    0

    0
  19. safiyyah says:

    Alhamdulillah..

    Aku pun sebak tgk almy yg nangis stelah apa yg terjadi jodoh dorg ttp kuat

    Aku ngn bf aku ni dah masuk 4 tahun berkawan dan smnjak 4 tahun ni mmg bnyk rintangan.. sabar je.. dah berkali2 nak putus tapi kami dapat cari sebab untuk terus bersama…sedih gak kadang2.. mudah2an Allah permudahkan segalanya..

    0

    0
    • Nak kawin gak.. says:

      Sian awak… awk baca surrah yassin tiap2 hari. Buatla yg termampu klu ada halangan. Solat Malam aka Tahajjud klu rasa susah nak bangun sblm azan subuh pun boleh. Sentiasa doa… KLU DIA MMG JODOH AWAK PERMUDAH & PERCEPATKANLAH, SEKIRANYA TIDAK SMOGA ALLAH PUTUSKAN SEGERA & BERJUMPA DNGN JODOH YG TERBAIK UTKMU.. Binalah kekuatan itu & mintala drpd ALLAH SWT. Solat istikharah. Kena2 betul2 ikhlas. Tak susah awak 2 rakaat jer.

      Sy da brapa x putus sbb mom sy x suka bangsa asing . Lbh2 lg x duduk msia. Sedih Allah jer yg tau. Padahal dad bkn melayu sngt pun n so is she. Rupa2nya dia x nak sy dok luarnegara. Itu adalah QADA QADAR sy. Sy redho. Tp sekalisekala menangis la gak. Westner x nak , eastern asian x nak. Pening pala sy. Ni mom paksa kawin da nak ambik cincin sbb sy nak keje kat ovrc. Dia x bg pegi. Sbb tu sy x da fb takut exs contct balik. Dulu ari2 call 4rm europe. But they’re all a very gud muslims. Sy jg batas pergaulan. Aurt suara pun kene jaga. Ini sy berhenti keje sbb sy suka dis korean guy baru nk blaja bhs dia. Bila mom dpt tau, dia langsung x bg. Sy suka sngt kat dia , baik sy behenti keje jer sblm x leh lupa langsung. Sedih Allah jer yg tau. Mom takut sy ikut dia balik ke korea.

      Awak kita ppuan tunggu lama2 pun susah gak. Umur ppuan x sama dngn lelaki. Tp kes Almy mmg da jodoh dia kuat. Gerak hati Almy diberi Allah swt. Sy rasa mungkin dia ada solat istikharah. Awak jngn la jd mcm cousin sy tunggu lama2 akhirnya. Tak kesampaian. Yg lebih rugi ppuan. Masa yg hilang x kan kembali.. SAHAM LELAKI makin lama saham mrk makin BLUE CHIP. Wlu bgmana pun awak lbh tau perhubungan awak. Bw berbincang dr hati ke hati bersama.

      Doa ye awak, sy doakn awak bertemu jodoh org yg awak sayang. Tp awak ketahuila ALLAH SWT sayang awak sbb tu Allah uji awak. Jd tempat kita meminta hanyala kpd ALLAH SWT YG MAHA MENDENGAR RINTIHANMU, MAHA MENGETAHUI SBB ALLAH YG MAHA MENCIPTAKN MU, ALLAH SWT MAHA PENYAYANG LG MAHA MENGASIHANI. MERINTIH & BERDOALAH TANPA PUTUS ASA KRNA ALLAH AKN MENGABULKN DOAMU. Wat ever da outcome is percayalah ALLAH SWT Maha mengetahui apa yg terbaik buat kita. Wallahu a’lam. Aameen.
      P/s: Jagalah batasan pergaulan bersama pasangn yg bkn mahrammu lagi. Agar perhubungn awk dpt keredhoanNya. Ppuan biasala nak bermanja. Susah awak bg sy nak jaga pekara tu. Sy sibukkn diri.. Kita cuba yg terbaik kay safiyya.

      0

      0
      • PagiPetangSiangMalam says:

        Apa yg kau merepek panjang2 ni? Kau ingat headline cerita ni pasal cerita ngko? Bajet cun. Kau byk baca novel ni. Terkepot2 brangan. Puiiii, taste foreigner. Kikis kerak tu dulu! Urgh!!!!

        0

        0
        • Nak kawin gak.. says:

          Betul gak awak cakap… sorry ler kpala sy mmg serabut masa type tu… tp sy tak berangan.. itu mmg citer sy. Btw sy bkn melayu cume suku jee.. mom sy keturunan arab + eastrn asian tp bkn chinese. Dad sy sikit mlayu ..granny dad sy. Dulu sy pena betunang dngn mlayu. Tp dia x bg sy kuar dngn kwn2 wlpn sy tutup aurt cume dia xsuka kwn2 tak tutup aurt. Belum kawin da kata tiap2 taun kena balik umah dia bcoz parents dia da tua. Mmg la kena ikt ckp suami tp ni mcm ambik kesempatan jer… Lama2 kuar pun tak blh mesti kluar dngn dia jer.. Bakal fiance ni pun mlayu gak… sy nak baca Nara pun tak bg. I always be frank klu ckp dngn dia. Tp kali ni lain sikit bila tngk muka dia.. hehehe… sejuk ati bila tngk mata sepet dia… tarbiah sy pun lembut jer.. kali ni kene paksa pun sy rela sesangt… Cume tak suka.. dia x bg sy keje dok umah jaga anak.. sorry yer sy nak tnya… kikis kerak tu aper..? Sy betul2 x paham.. Knape dngn foreigner? Sy x kesah bangsa asal lelaki muslim sy suka la.. janji jngn gay @ bi sxl. Sy x mlayu ..sikit sesangt pun… my big mistake bila kpala serabut sbb kene paksa kwn .. smua tercerita… lain kali sy x buat lg… sorry… @pagipetangsiang malam. Kat sini xperience kena maki pena gak kene mcm awk nak spit kat sy tu.. seumur idup tak pena kena maki dngn org.. mana la tau ank buah kat tmpt keje dulu… rupanya maki sy kat belakang gak… depan2 x berani… kat sini sy blaja bhsa pasar …

          0

          0
      • PagiPetangSiangMalam says:

        Apa yang kau merepek panjang2 ni?? Kau ingat headline cerita ni pasal ngko?? Bajet cun. Kau byk baca novel ni. Terkepot2 brangan. Puiiii, taste foreigner!! Kikis kerak tu dulu!! Urghhh!!!

        0

        0
        • Nak kawin gak.. says:

          Oh ya.. Seriously sy seumur hidup mmg tak pena langsung membaca novel cinta .. mmg sy tak minat … kecuali berbentuk sastera itu pun zamn sek. Sy suka jns penyiasatan fiksyen… shj. Tp lebih kpd buku berbentuk ilmiah until now .. my hobby is reading. Itu sbbnya sy baca Nara .. is a brand new world to me… ada komen berasas, ada komen kutuk, cemuh, kelakar giler, lawak bodoh, luahkan pendpt, ada citer x da kena mengena, interaksi sesama reader, ada citer pasal air x da.. bla.. bla..bla… Fyi .. citer pasal laki masing2 pun ada… pervert ckp lucah.. berangan jd nealopak ..fahrin ahmad.. aaron ajis. meriah kat sini…mcm awak pun ada

          0

          0
      • safiyyah says:

        dear.. sye faham sgt rasanya x kena restu tue..mula2 sye couple pun parents x brapa suka..ckp nak ambik kesempatan le apa le.. dlm hati mmg sgt2 sedih..tp sye ttp cuba gak truskan..dgn harapan one day dorg akan kenali dia dan terima dgn gembira..sbb dia bukan org jahat.. dia org baik. bertanggungjawab dan boleh jadi ketua keluarga yg baik.. apapun sye sgt2 syg ngan dia walaupun jarg sgt jumpe.

        awak.. sye doakan awak dpt lelaki yg baik.. yg boleh pimpin dunia akhirat..

        0

        0
  20. kanak2 says:

    congratess..almy nadia mmg cntik sgt bertudung …

    0

    0
  21. memememme says:

    please, please u guys.. doa drg semoga kekal hingga ke anak cucu..

    0

    0
  22. Badryn says:

    Baju dorang tak match la apasal lain kaler ye?

    0

    0
  23. Kak Min says:

    SYUKUR ALHAMDULILAHHHH!!!!!
    Kak MIN urut dada sebab happy sangat tngk Almy akhirnya kawin jgk .
    Kalau boleh biar ke anak cucu..
    Jgn la cerai berai , mcm retis2 lain .

    Lagi satu bila da ada anak jgn. La pulak nk kutuk ustaz mcm sI marjina tu.
    Eh salah WARPINA ..

    0

    0
  24. mak jemah pemalu says:

    np dlm melodi td baju Almy n Fizz lain2 warna?.ke trend skang ni.?Tahniah, semoga bahagia hingga akhirnya..

    0

    0
  25. kasyaf imani says:

    alhamdulillah ..akhirnya cikgu air susu kotak ni kawen jgk .hihihi .kalau jodoh tak ke mana .tahniah3 :)

    0

    0
  26. Mas Comey says:

    Itu yg dinamakan jodoh..Janji Allah itu pasti. Dia akan berikan apa yang kita minta tepat pada masanya.Tahniah abg fizz ngn kak almy

    0

    0
  27. Resepi.org says:

    Macam-macam komen depa ni.Kelakar lak baca.Apa-apa pun tahniah kepada pengantin.Semoga berbahgia.Gosip secara berhemah

    0

    0
  28. zaza says:

    8 tahun hokeh… 8 tahun! hanya org yg tabah je mampu menghadapinya. laki2 dgn org se macam fairuz. thniah almy! muahhhhhhh

    0

    0
  29. aku says:

    Tahniah almy & fiz. Barakallah moga dpt membina keluarga bahagia hingga ke syurga.

    Nak kawin jugakk hehe

    0

    0
  30. Aya Radzuan says:

    alhamdulillah, akhirnya Fizz Fairuz dan Almy Nadia kini suami isteri.

    0

    0
  31. hana says:

    Klu dh jodoh mmg xkn kemana.. berpisah la walau mcm mana pn.. ble tiba ms akan bersatu jgk.. sama mcm sy n bf.. bercinta 8 thn.. penah putus setgh tahun.. dlm waktu putus 2 masing2 dh ada org lain.. tp lps 2 1st time jmpa selepas putus.. kiranya 1st date lps putus dlm waktu yg sama gak bf trus call mama die srh msk meminang sy.. in shaa allah dlm ms terdekat nie terjalin la ikatan antara kami be2..

    CONGRATS 2 BOTH OF U FIZZ N ALMY..
    MOGA JODOH BERTAMBAH KUAT N KEKAL HGGA KE JANNAH..

    0

    0
  32. Apa-Apa ja says:

    Tahniah semoga kekal hingga ke jannah. Amin……… buat Fizz Fairuz jaga Almy sebaik mungkin yg selama ini tabah & sabar mengharungi dunia percintaan kamu berdua. Almy seorang wanita yg baik.

    0

    0
  33. kd says:

    jom join 1whp!! modal cuma RM55 SEUMUR HIDUP!!
    anda cuma brkrja dngn hndphone anda untk dptkn income
    yg lbh bnyk drpd modal dlm smnggu!!

    berminat?? pm me!!
    ID we chat : NHSAAQILAH

    0

    0
  34. […] (TAHNIAH)Fizz Fairuz & Almy Nadia Kini Suami Isteri (57) […]

    0

    0
  35. […] (TAHNIAH)Fizz Fairuz & Almy Nadia Kini Suami Isteri (64) […]

    0

    0
  36. […] (TAHNIAH)Fizz Fairuz & Almy Nadia Kini Suami Isteri (65) […]

    0

    0
  37. […] (TAHNIAH)Fizz Fairuz & Almy Nadia Kini Suami Isteri (66) […]

    0

    0