Written by AbangNara | November 3rd, 2012

Sebentar tadi bertempat di Hotel Flamingo Ampang, majlis pernikahan Farid Kamil dan Diana Danielle telah berlangsung. Mereka berdua kini sah bergelar suami isteri dengan sekali lafaz sahaja.

gambar nikah diana danielle

Pengantin lelaki telah membawa 5 dulang hantaran dan dibalas oleh 7 dulang oleh pengantin perempuan. Mas kahwin adalah sebanyak RM10,000. Kedua-dua pengantin nampak sama cantik dan sama padan dengan persalinan pengantin serba putih.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

54 responses to (TAHNIAH)Farid Kamil & Diana Danielle Sah Menjadi Suami Isteri Dengan Sekali Lafaz

  1. lalala says:

    tahniah.. semoga berkekalan sehingga ajal tiba.. amin

    0

    0
    • xnak mjlis grand says:

      brace yourself.the picture’s coming.hahaha

      0

      0
    • Raja minah jambu 24jam mengadap computer merah biru sama aje original says:

      Selamat pagiiiiiiiiiiiiiii bang naraaaaaaaaaaaaaa !!!! semoga bang nara di pagi ni lebih ceria dari pagi yg biasa lov uuuuuuuuuuuuuuuuuu……..! cantek diana….di sebelah diana tu mak dia ke ? senyum sikit la mak cikkkkkk kenape muka mak cik macm sedihhhhhhh….ceria2 kn hidup mak cik ngan kehadiran menantu mak cik yg hensem ni si farid kamil jgan sedih2 lagi tau…..semoga bahgia kedua nye n cepat2 dapat baby yg hensem lagi jambu…..

      0

      0
    • Danny Lee Beeson says:

      What is really funny? They claim they cannot contact me and I am so easy to find on Facebook !! Malaysia needs to know the truth: Me and Norsiah (Diana’s mother) were NEVER MARRIED. Just ask Norsiah for the marriage certificate. The Malaysian news has been reporting complete lies from Norsiah and Diana. I am very angry my name is being used without my permission and against the law.

      0

      0
    • Danny Lee Beeson says:

      If anyone wants to know the truth, contact me on Facebook

      0

      0
    • Danny Lee Beeson says:

      Wish I had been invited

      0

      0
  2. Embok ketum says:

    Alhamdulillah… Semoga kekal hendaknya ke akhir hayat….

    0

    0
  3. wowi says:

    tahniah! semoga berkekalan ye..

    0

    0
  4. Bunga Melur says:

    Tahniah! Moga kekal hingga ke syurga! Cepat2 dpt baby yg comel!

    0

    0
  5. mama gangnam says:

    Tahniah Farid & DD…semoga rumahtangga yg dibina berkekalan hingga ke syurga & dikurniakan zuriat yg soleh & solehah…low profile couple of the year…:-)

    0

    0
  6. Anonymous says:

    ingat kn ade gambar..hmm

    0

    0
  7. Kak Mahh says:

    Alhamdulillah,selamat juga disatukan kita doakan mereka bahagia hinggqa akhir hayat.

    0

    0
  8. aku says:

    nara…
    ko ni main tenyeh je ke tulis?
    mas kawin dia rm10,000..
    hantaran 10,000 nilai emas..
    lain kali jgn main kopi pes je!

    0

    0
  9. Pelik says:

    abg nara…gmbr mane….gmbr maneeeeeee…

    0

    0
  10. unknown says:

    punya humble… hantaran biasa2 je…respek gila kat dorg ni dr bertunang ke nikah suma biasa je xmnunjuk2…harap mjadi ikutan kat artis2 dn yg bkn artis…

    0

    0
  11. meriam buluh says:

    Suka dgn mrk yg letak hantaran tinggi. tahniah utk anda bdua.

    0

    0
  12. fatin says:

    tahniah farid & dd semoga b’kekalan sampai akhir hayat kalian… very low profile dua2 org…n dah 3 tahun berturut2 dpt tgkp gmba dgn farid & famili…lepas solat aidilfitri di masjid al-bukhary….famili dia sume alim2

    0

    0
    • lala&botak says:

      congrats…!
      hope bkekalan sampai akhir hayat…
      doakan yang terbaik untuk u all ber2….=)…

      0

      0
  13. Pelik says:

    Pelik la..knpa eset diana jdi cam tu..dh cam cik ta jer…

    0

    0
    • Anonymous says:

      org kahwen..mesti lah nak pakai bra baru…bra baru plak mesti yg mahal ada lapik 5 inci..

      0

      0
    • nak suntik sebab demam pon haku takut.. says:

      ek eleh… itu plak yg ko sibuk kan… jaga aset sendiri laaa oii…

      0

      0
    • mak c kina says:

      baju pengantin biasanye ada korset…korset tu mencantik kan body figure..sbb tu pengantin yg gemuk pn perut dia xbuncit…sbb tu ble jd pengantin dorg sume cntk2…

      0

      0
  14. miss propa says:

    apasal mcm owg indon je baju

    0

    0
  15. putihkaseh says:

    celupar nye mulut anonymous ni, org indo tu bukan nye manusia ke …… x baik lah, dihari bahgia DD kau org dok hina mak dia, rasanye x da cacat cela pun mak dia, mata, hidung, telinga, kaki tangan, semua nye sempurna, org yg cakap cam tu seolah olah nak hina pemberian TUHAN …. lawa pun klau hati cam Israel wat pa, hidup didunia pun x guna ….. now TUHAN bayar cash, nanti kau org yg mengata mak DD dpt anak cam org planet nanti baru kau org tahu ….. Buat mak DD byk2 kan bersabar, sekurang kurangne mak cik ada anak yg paling cantik dlm Msia ni ….

    0

    0
    • miss propa says:

      anak paling canting di dunia ne???? biar betoi..cantik sgt ke smp tahap dunia? dlm msia pun blambak ag perempuan lebih cantik..dalaman dan luaran…ko ado????

      0

      0
      • jue azisz says:

        sape ckp dd x cantik 2 dengki…korang muke cam pontianak…
        jauh lbh cantik dd bbnding kowang yang mengutuk dia….bodoh korang nie…hina ciptaan tuhan…mak korang 2 cantik sangat ke…?
        bangang haih………..!

        0

        0
    • miss propa says:

      anak yg paling cantik dlm Msia ni????Adoii…baru aku taw….

      0

      0
    • dewi says:

      apasal anon logo biru ni belambak sgt komen dia. kes org yg sama tp type comment bebyk guna nickname lain2. lawak aku tgk dia komen,dia balas sendiri.. fyi, kt sini setiap org akn dpt 1 logo yg lain drp org lain.. xkan ada yg sama. kalo logo sama tp nickname lain,maknanye dia tu org yg sama jgk. sedih tgok ko. hahaha…

      0

      0
  16. malisa says:

    simple je dd dari bertunang hingga nikah.tahniah both of u

    0

    0
  17. Anonymous says:

    BODOH NYE…NIE KAMERA BANG NARA……NTY KLU KAMERA DARI PHOTOGRAFER KORANG PUJI CANTIK,RASA NAK TERAJANG JE MUKA2 KORANG K…

    0

    0
  18. Miss ABC says:

    tu mak dia ka atau bibik dia…kalu mak dia, aku rasa mak dia ne pnah jd bibik pd benson..then terbuat..lalu terpregnant..hasilnya ialah DD..

    0

    0
    • Anonymous says:

      kurang aja rmulut ko kan? ko tu dtg dari mane yek?????

      0

      0
    • pizza says:

      Sial betul kau ni Miss ABC. Menuduh perempuan berzina tanpa bukti tu termasuk dosa besar.

      0

      0
      • Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

        Biar lah dorang nk tudoh si mak diana ke bibik diana ke ni buat benda2 yg tk senonoh yg penting sekarang diana farid dh jadi suami isteri….pesetan lah pada dorang2 yg tudoh2 tu asalkan diana ngan laki dia bahgia ….mungkin Miss ABC ni dia jeles tk dapat si farid kamil n mungkin jugak dia musoh diana n mungkin jugak dia jeles pasal diana ni jambu n dapt suami hensem…..Emmmmmm mungkin jugak kan…..ape kate peminat2 ????

        0

        0
    • cutie_kaklong says:

      ko ni dasar hati pedal busuk!!!

      0

      0
  19. ayie says:

    comey jer..sama2 cantik dan sama lawa :)

    0

    0
  20. Adam says:

    DD nampak berisi sedikit.. Tak sempat diet ke

    0

    0
  21. cutie_kaklong says:

    Selamat Pengantin baru semoga kekal hingga ke akhir hayat :)
    peaceee

    0

    0
  22. Insan biasa says:

    Tahniah semoga bekekalan
    Tmpat kita juga pas kawen di flamingo

    0

    0
  23. Today, I went to the beach front with my kids.
    I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the shell to her ear and screamed.
    There was a hermit crab inside and it pinched her ear.
    She never wants to go back! LoL I know this is completely off topic but
    I had to tell someone!

    0

    0
  24. Garissan says:

    Salam,

    Tahniah kepada kedua pasangan. Semoga mereka terbaca ucapan ini. Mudah mudahan dikekalkan pasangan ini sehingga ke syurga.

    Komen saya tiada banyak kecuali seperkara yakni apabila Qadi melafazkan akad kepada Farid Kamil. Beliau tersalah sebut nama Diana Danielle atau kurang tepat lafaznya. Namun disambut jelas dan terang oleh Farid Kamil.

    Saya bukan arif tentang hukum hakam apatah lagi menafikan saksi saksi yang menjawab sah akad tersebut. Persoalan saya adakah boleh kesilapan ini berlaku tanpa perlu diulang akad tersebut? Adakah cukup sekadar difahami siapa yang akan diijabkabul pada akad tersebut? Atau perlu jelas dan tepat baik di pihak Kadi atau pihak pengantin lelaki.

    Sekian.

    0

    0
  25. Henrietta says:

    Simply want to say your article is as astonishing.
    The clarity in your post is simply spectacular and i could assume you are an expert on this subject.

    Fine with your permission let me to grab
    your RSS feed to keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and please continue the rewarding
    work.

    0

    0
  26. Wonderful post! We will be linking to this
    great post on our site. Keep up the great writing.

    0

    0
  27. Howdy! Would you mind if I share your blog with my myspace group?
    There’s a lot of people that I think would really appreciate your content. Please let me know. Thanks

    0

    0
  28. I do not know whether it’s just me or if perhaps everyone else experiencing issues with your website. It appears as though some of the text in your content are running off the screen. Can somebody else please provide feedback and let me know if this is happening to them as well? This could be a problem with my internet browser because I’ve had
    this happen previously. Thanks

    0

    0