Written by AbangNara | July 26th, 2010

farah af2 bertudung

Agak terlambat untuk kami berkongsi cerita ini tapi kami tak kira sebab ini berita baik. Tahniah kami ucapkan kepada Farah AF2 yang kini sudah bertudung. Ini bertudung yang betul-betul punya bertudung tau. Bukan bertudung sebab nak menghayati watak lakonan, atau bertudung sebab dah berjanji dengan peminat nak bertudung. Ini bertudung sebab kerelaan diri ini.

Tahniah kami ucapkan kepada Farah AF2. Teruskan bertudung dan jangan pedulikan kata orang yang kononnya kalau bertudung susah untuk mendapat job dalam industri anda. Bukan mereka yang tentukan untung nasib diri anda. You go girl ~~

P.S: Abang Nara ada gambar Fasha Sandha menyambut hari jadi Jejai untuk dikongsi tapi disebabkan hari tue dah berjanji taknak keluarkan cerita pasal dia lagi, terpaksalah Abang Nara peram sampai masak. Atau korang nak tengok jugak?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

97 responses to (TAHNIAH)Farah AF2 Sudah Bertudung

  1. pingkypanther says:

    alhamdulilahhh…….

    0
    0
    • munga says:

      Baguslah kalau farah benar benar ikhlas.. tak perlulah berjanji ngn sesiapa utk bertudung, kerana keikhlasan dtg dari hati bukan mulut.. Abg nara, publish jelah gambar fasha tu.. walau ada yg tak suka, tapi mereka sbnrnya nak tgk gak.. pleaseeeeeeeeee…….

      0
      0
      • yyhamiza says:

        alhamdullah kalau benar2 ikhlas…tpi sedih pula tgk gambar terbaru aisyah gadis melayu,sebelum ni free hair pastu masuk gadis melayu bertudung litup,pas gadis melayu berselendang ala datuk ct…ermmmmmmm cmner tu ikhlas ker?????

        0
        0
    • assalamualikum says:

      malam ni malam nisfu syaaban…tukar buku…..selamat beramal semua

      0
      0
      • muslimah says:

        ALHAMDULILLAH Allah buka hatinya utk bertudung..ikhlas hanya Allah je yg taw..kte sbagai hmbaNya hanya berniat..

        0
        0
    • AIDA says:

      apa kata abang nara hantar rombongan meminang farah af ni???eiiii berkenannya mak buat menantu…dulu x minat farah..mulai hari ni aku akan minat farahh…..

      0
      0
    • aries_april says:

      kak pin..lma x msk BN

      0
      0
  2. sumayyah says:

    Alhamdulillah..sama2 kita memeriahkan malam Nisfu Syaaban mlm ini..;)

    0
    0
  3. Zaza Muhammad says:

    cumei cumei…
    dlm dia penah kate tak bersedia tetiba laks menuntup auratnya dgn sempurna…alhamdulillah…
    p/s: abgnara, psl tu xyah aaa, boring aaa. kokye nk letak gak cite diaorg post majlis nikah diaorg, press conference pun xmo gak, nk yg mende dah btul2 ‘jadi’ ok…

    0
    0
  4. manis says:

    Alhamdulillah…. suke sgt kat farah… bile dia pki tudung ni lagi la suke….

    0
    0
  5. cath zee says:

    abg nara…i dah tgk….huhu…d’bombb

    0
    0
  6. Syazba says:

    suka tgk farah yg sgt ceria dlm nasi lemak kopi o tv9

    0
    0
  7. nama saya says:

    salam wbt

    alhamdulillah sangat gembira dan syukur. semoga berkekalan sampai bila2.

    abang nara updatelah juga cerita anne hot fm. dengar khabar dah bertudung juga. benda baik ni kena kongsi mudah-mudahan memberi semangat kepada orang lain juga.

    0
    0
  8. BumbleBee says:

    alhamdulillah…. tahniah. Semoga kekal hingga hujung nyawa dlm bertudung dan semoga rezeki semakin melimpah ruah…amin~

    p/s: xmo tengok…bangNara peram smpai lemau or basi terus pun xper.

    0
    0
  9. pim says:

    amin……

    0
    0
    • muslimah says:

      insyaAllah kalo k.farah istiqomah…slmt beramal… solat pun penting jgak..klo tutup aurat tp tiang agama tak d’dirikan maka dosa ttp dosa..

      0
      0
  10. miszwateva says:

    kan best kalau jadi satu trend kat malaysia ni sumer artis melayu yang beragama islam pakai tudung…mesti jadi budaya baru..=) it looks so sweetttt…

    0
    0
    • Jojio says:

      Lagi best bile sumer mengamalkan cara hidup islam…way of life.

      0
      0
    • BumbleBee says:

      pakai tudung tu trend or tuntutan agama?
      pakai tudung tu sekadar budaya or tuntutan agama?

      aduihh…..renung2kan

      0
      0
      • muslimah says:

        pakai tudung adalah tuntutan agama..aurat perempuan satu anggota bdn kcuali tapak tgn dan muka..semasa Raulullah d isra’mikraj, Rasulullah melihat dlm neraka kbanyakkan wanita..kerana wanita tdk mjaga batas p’gaulannya dan mendedahkan auratnya…

        0
        0
  11. Jojio says:

    Cute than usual…..

    0
    0
  12. lemon says:

    tak payah nak umum2 akan bertudung ke…apa ke…terus pakai je…lagi org respek….cantik sgt farah….sayang farah…dulu tak minat dia..sekarang nak minat la….

    0
    0
  13. beLLa says:

    comey je farah neh. camnilah bagoz. dye mula pakai tudung mse jd pengacara kat oasis 2kan?citer mknan kat ngra cina tuh. ape nth tajuknyer. harap kekal la imej camni. luv farah breep breep! ;)

    0
    0
  14. SWEET says:

    ALHAMDULILLAH FARAH

    JGN UPLOAD CITER FASHA TU LAGI
    BANG NARA
    BUAT DOSA JE
    BERTAMBAH2 DOSA KERING
    ORG DOK KUTUK & HINA DIA

    SUDAH2 LA TU
    BIARKKAN DIA DGN HIDUP DIA

    0
    0
  15. SWEET says:

    BETUL CERITA BAIK
    BIAR KONGSI BERSAMA

    BANG NARA

    SUDAH2 LA 2
    JGN UPLOAD GAMBO FASHA/JEJAI
    BUAT BERTAMBAH DOSA LAGI
    DOK UMPAT KEJI & HINA KAT DIORANG

    0
    0
  16. cik panadol says:

    alhamdulillah…Farah comel dan sangat manis bertudung…

    0
    0
  17. msmifa says:

    alhamdulillah…i like yOr neW imej…artis muda yg semakin berubah ke arah kebaikan dan akhirat…artis yg berumur ntah bila lg…

    0
    0
  18. nobody says:

    comel nya farah..alhamdulillah terbuka juga niat nk bertudung.. pasni slow2 tutup aurat dengan sebetulnya lagi baik..

    pasal fasha, tu rs cm nk tgk gak..haha

    0
    0
  19. cili says:

    Alhamdulillah, tahniah. tambah lagi sorang muslimah.

    0
    0
  20. xy says:

    Tahniah farah..alhamdulillah…semoga dilimpahkan rahmat dan rezeki..

    0
    0
  21. Gud hijrah!!

    p/s:Income pasif tanpa menaja.Ambil masa anda utk pahamkan bisnes ini.Jaminan pulangan wang!

    0
    0
  22. Dauspozi says:

    Alhamdulillah…

    0
    0
  23. semoga kekal…jangnlah sekerat jalan je

    tapi mmg satu permulaan yg baik

    0
    0
  24. lynn says:

    Cantik sgttt….

    0
    0
  25. so what says:

    tahniah..syukur..comel..sweet..

    0
    0
  26. jimmy says:

    Waahh!! Ni berita best ni!
    Teringat bbrapa bulan lepas dlm program nasi lemak kopi o, tiba2 ada orang call tanya Farah bila nk pakai tudung.. tersipu2 Farah… akhirnya pakai tudung dia… comel ala2 pelakon dlm Nur Kasih.. Alhamdulillah..

    ps: Tunggu Tiz Zaqyah bertudung lak

    0
    0
    • maknenye artis kite ni nk kena sound cara ‘lembut’ kut baru pakai tudung

      jom kite terjah artis2 lain plak pasni…tanye rozita che wan..nak?

      hehe

      0
      0
    • muslimah says:

      ha,saya stuju!!farah dah bertudung…skrg tunggu masa tiz Zaqyah pula bertudung…semoga Allah buka hati tiz Zaqyah pki tudung..Erm,,alang2 doa lah semua artis melayu(perempuan)pakai tudung..barulah merdeka islam ni..insyaAllah..

      0
      0
  27. nisfu syaaban says:

    assalamualikum semua

    tahniah farah …..sebenarnya aku nak beritahu mlm ni malam nisfu syaaban….tukar buku
    so selamat beramal dan doa byk2

    0
    0
  28. hampehampagastar says:

    comey farah…teruskan…

    BN: plzzzzzzzzzzzzzz jgn ag buke cite si FS tuh…buhsannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn….cr cite yg bez2 jew…artis yg da berubah cam nie…..suke sgt…hehehe

    0
    0
  29. segerombolan perompak says:

    she looks so cute..alhamdulillah..

    0
    0
  30. Amina says:

    Betol ke ikhlas atau emotional lps tgk ank2 yatim kat vietnam. Watever farah

    0
    0
    • saje2 says:

      haik……masih nk pertikaikan…?dh terang2 dia dh kai tudung….ada lak ckp dia camtue…ntah pe2

      0
      0
    • BumbleBee says:

      ape sajerlaaa ko ni amina. Nak kritik org jer. Yang berubah ke arah lebih baik pun ko x puas ati…hmphh

      p/s: tunggulaa…esok2 kt padang masyar masa dihisab…anggota2 badan ko sndiri yg akan kritik ko

      0
      0
    • sasuke says:

      ske ati dye lah, iklaz 2 bkan isu…brani brubah pun dah cukup baik…dye public figure..so..baik sgt2 lau tunjuk contoh baik,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

      0
      0
    • muslimah says:

      jgn pertikaikan keikhlasan org.. tengok diri sendiri ikhlas ke beramal kpd yang Esa!!kte seharusnya berdoa semoga farah istiqomah memakai tudung..

      0
      0
  31. Fact-oriented Person says:

    Baguslah..perkembangan macamni yg sebenarnya kita nak tgk di kalangan artis2 wanita Islam terutamanya..takpe lah kalau pd awalnya rasa terpaksa & tak 100% ikhlas..boley istikhlas pun ok sblm btol2 ikhlas..
    Memang sejuk mata memandang, especially kalau ianya berkekalan..

    Pakai tudung bukanlah sekadar trend..tapi tuntutan yg ‘la budda’ (tidak dapat tidak) WAJIB dituruti oleh semua wanita mukallaf. Paling utamanya pakai tudung adalah kerana-Nya..maka insya-Allah tindakan tu mendapat ganjaran-Nya. Al-umuur bimaqaasidiha (innamal ‘a’maalu binniyaat)

    0
    0
    • Fact-oriented Person says:

      Biarlah org anggap bila pakai tudung ni mcm sempitkan peluang cari rezeki bg artis, tapi keberkatan rezeki bukan terletak pd habuan manusia..ianya terletak keberkatan rezeki Allah. Biarlah org anggap pakai tudung nampak mundur & kolot or tak maju pd zaman skrg or maybe yg anggap hipokrit, abaikan kerana semua2 tu dari syaitan yg sukakan hasutan ke arah kemungkaran.

      Ayaat “laa ikraaha fiddiin” pun sering disalahtafsir utk kepentingan sendiri. Para ‘ulama mentafsirkan bahawa ayaat tu bermaksud tiada paksaan dlm memeluk agama Islam, bukan tiada paksaan utk melakukan perintah2-Nya. Sbb itu hadith menyuruh ibubapa memukul anak mereka yg enggan bersolat ketika menginjak usia 10 thn..ini satu bentuk paksaan ke arah kebaikan yg wajib dilaksanakan.

      Sbb itu juga mereka yg murtad hukumannya bunuh, kerana konsep ‘tiada paksaan’ itu hanyalah teraplikasi kpd bukan Islam berkenaan memeluk agama Islam.

      0
      0
      • Fact-oriented Person says:

        Terasa nak bercakap isu ayat “laa ikraaha fiddin” sbb baru2 ni dlm BN ni ada yg menyalahtafsirkan ayat tu tanpa kefahaman yg jelas..ketidakfahaman pd ayaat Allah boleh memesongkan, wal’iyaazubillaah..

        0
        0
        • jimmy says:

          Ntah apa2 org sekarang ni kan.. Bertudung tu wajib! Tiada paksaan hanya dlm bab memeluk agama, dah mengaku Islam tu wajiblah ikut perintah-Nya.
          Ni basic je. Dlm Pendidikan Islam PMR pun ade ajar. Ke tak pass pendidikan Islam..

          0
          0
        • fikir says:

          nice one fact.. :)

          0
          0
        • btgblues says:

          En/Cik FOP…tolong betulkan statement Sbb itu juga mereka yg murtad hukumannya bunuh, sebab sepanjang pengetahuan saya yang sedikit ni, tak de hukum tu kecuali yang murtad tu bertujuan mengganggu, merosak, mengancam Umat Islam dan Islam itu sendiri, maka wajiblah dia diperang…tolong betulkan saya

          0
          0
        • onik says:

          betul tue…sy setuju…sy fikir2kan…kat dalam blog macam ne, pelu ada yg salu mngingatkan…dakwah dalam ne pun menjadi juga…so, anyone yg salu cakap klu nak bik xpaya la masuk bn tue tak betul n salah…sampaikanlah wlupun satu ayat…=)

          0
          0
      • muslimah says:

        ahsanti aw ahsanta??!!!!! dakwah yg baik…smoga anti aw anta boleh jd pemimpin bg seluruh ummat islam…teruskan dakwah fi sabilillah..asif ya ukhti..ana la’arifu anti rojulun aw imraatun..asif jiddan!!!!

        0
        0
        • Fact-oriented Person says:

          Kpd btgblues, hadith “man baddala dinahu faqtuluuh” tu yg sy pegang & memang terdapat khilaf dlm masalah hukuman murtad. Cuma yg paling masyhur ialah hukuman bunuh..namun sblm bunuh ada ‘prosedur’2 tertentu yg perlu diambil..bukan semberono je.

          Wallahu’alam, & correct me if I’m wrong, syukran!;-)

          0
          0
  32. mini says:

    eh amina u ni org pakai tudung nak ckp mcm tu lak.bgs la dia pakai tudung.biarla dia emotional ke ape.knapa perlu nak mgata dia mcm tu?/

    0
    0
  33. SWEET says:

    BANG NARA
    BANG NARA
    BANG NARA

    SUDAH2 LA TU JGN. MASUK CERITA
    FASHA & JEJAI LAGI
    NANTI KITA JUGA BUAT DOSA KERING

    DOSA YG SEDIA ADA PUN
    X LARAT DAH NAK PIKUL
    INI TAMBAH PULAK DOSA
    MENGUTUK ORG.

    0
    0
  34. SWEET says:

    NAMPAKNYA DAH SEMAKIN RAMAI ARTIS
    DAH PAKAI TUDUNG

    SATU PERKEMBANGAN YG BAIK

    TAHNIAH FARAH
    ALHAMDULILLAH

    0
    0
  35. rosh says:

    arap2 kekal lah yer..
    jgn jap tutup..jap buke…

    0
    0
  36. eclipse says:

    abg nara kuarkan jer la cite fasha tue…dh nama pon blog hiburan sensasi dan terkini…org len yg xsuke tue korg pglah blog len…sp suh korg dok cni…pastu nak kutuk2…tgk dok diam2 xleh ker??huhuhu…

    0
    0
    • aries_april says:

      huhuhu..tul tu..
      :-)
      i like pacat….

      0
      0
    • muslimah says:

      eclipse,awak da sanggup tanggung dosa lama???satu dosa akan membuat kita merana di pdg mashyar nnt..apatah dosa yg bakal kita hadapi nnt…

      0
      0
  37. open mind says:

    ada mata baca .. ada mata nampak .. ada telinga dengar .. ada mulut diam ..

    0
    0
  38. safa says:

    alhamdulillah…. safa harap farah pakai tudung tu biarla berkekalan selamanya ok.. jangan hangat2 tahi ayam jer…. biar apa pun terjadi rambut adalah mahkota kita sebagai orang perempuan…

    * pakai tudung biar tutup semua rambut tuh.. jgn ada yang terkeluar konon fesyen.. rambut terjuntai sana sini.. kalu camtuh baik x payah pakai tudung bukan jer kan senang orang tgk tak sakit hati..

    0
    0
    • btgblues says:

      Dik non, itu namanya berfesyen, bukan bertudung…toksah la nak sakit hati…doakanlah agar Allah beri hidayah untuk dia tutup terus rambut berjuntai tu…

      0
      0
  39. nama saya says:

    act kan abang nara, saya rasa suka sangat BN kuarkan cerita2 macam ni (artis berubah). berbanding dengan cerita2 macam si FS dan enth sape2 yang suka clubbing minum etc2..

    walaupun ni blog hiburan tapi saya rasa abang nara mesti lebih faham kan mana cerita yang lebih bagus dikeluarkan dan mana yang lebih patut di simpan^^

    apa pun thanks abang nara^__^

    0
    0
  40. aszieda says:

    alhamdullilah… semoga farah berkekalan mcm ni…

    0
    0
  41. aries_april says:

    sykr..
    + srng g arts kta yg brtdung..
    br sesuai ngan program yg dia hos kan tu…

    0
    0
  42. eloise says:

    u go girl..tahniah farah

    0
    0
  43. btgblues says:

    Nasin baik, anak abang baru jer 15 taun, kalau tak dah lama gi pinang Farah tu…kikiki

    0
    0
  44. aqma says:

    alhamdulillah..seronoknye farah dh pakai tudung…:-)

    0
    0
  45. dyg says:

    Tahniah .. buat dek Farah. Moga terus berkekalan . Kak Siti kita bila lagi?

    0
    0
  46. sasuke says:

    alhamdulillah..wlaupun aku dulu krang minat minah ni..tp jadi sngkut gak ble tgok dye da cun jadi minah tudung,….

    -gosip pun kurang minah ni…gud2…jgn jd cam fasha sendat sudah…;-)

    0
    0
  47. basshunter says:

    da bertunang da…tahniah..

    0
    0
  48. fara semakin manis bile bertudung…hehe

    0
    0
  49. pijacomel says:

    tiada pkataan yg paling sesuai…syukur alhamdulillah…

    0
    0
  50. ummi says:

    suka kat farah…anak2 ummi pun minat kat dia..
    comel!

    0
    0
  51. shaidatul akmah says:

    alhamdulilah’ sis FARAH u r very lucky girl’ i;m vry appreciate wif u’ best of luck…dokn yg trbaik buat sis skluarga amin…

    0
    0
  52. faeza88 says:

    syukurr farah dah bertudung…moga sukses yaa farahh..

    Nape abg nara wat janji tu..tunjuk jer gmbr tu nak tgk gak kegedikan diorg berdua tu ekekekeke……

    0
    0
  53. TheMuyaz says:

    Pkai tdung dh bgus,,tpi cra pmakaian blum smpurna…
    cnth sprti bju dn sluar klau bley cra pmakaian biar loggar sket…bru la nmpk ciri2 wanita islam…

    0
    0
  54. cotote ugly says:

    dah duduk kat putrajaya….mak ayah pun keja goment…syukurlaa…dah berhijrah ke arah yg soleh…insyaalah…amin!!!

    0
    0
  55. ALAM says:

    kan lawa kalo pkai tudung..hahaha..
    ni duk tnjuk2 aurat..
    sejuk perut ibu mngandung…
    alhamdulillah…

    0
    0
  56. Shahiran says:

    Kak Farah AF2 ni farah prit prit tu ke? dah berkurun lama xtau update pasal AF nih.

    0
    0
  57. wawa_aziz says:

    comey.. suka k.farah pkai tudung

    0
    0
  58. Finally, a problem that I am passionate about. I have regarded for data of this caliber for the final several hours. Your website is greatly appreciated.

    0
    0
  59. What a waste of time. You’re poor english made this article hard to read. Learn to write.

    0
    0
  60. Love this site! Thanks!

    0
    0
  61. Whoa now this is specifically the facts that I was hunting for! You actually have to adore Google for sending me straight to your web page! Many thanks regarding the write-up and also I will certainly end up being back again to read much more!

    0
    0