Written by AbangNara | May 9th, 2012

Rezeki ayam nampak di kaki, rezeki Elfira Loy pada bibirnya. Amcam ok tak pepatah baru Abang Nara? Elfira Loy yang sedang popular dengan drama Jangan Ambil Padang Kami khabarnya telah dilantik menjadi duta baru Maybelline menggantikan tempat Liyana Jasmay. Jutaan tahniah kepada Elfira atas berita gembira ini.

elifra loy duta baru maybelline

Menurut portal Murai, Elfira Loy yang berusia 18 tahun akan diperkenalkan di sebuah majlis yang akan diadakan esok. Gambar di atas ialah antara gambar-gambar yang diterima di dalam kad jemputan. Elfira Loy nampak menarik dengan gaya-gaya yang berbeza. Apa pun tahniah kepada Elfira Loy atas berita gembira ini. Semoga selepas ini akan lebih popular dan lebih banyak menjadi duta syarikat terkemuka.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

100 responses to (TAHNIAH)Elfira Loy Duta Baru Maybelline, Ganti Tempat Liyana Jasmay

  1. embok ketum says:

    Wow! Kening da nipis

    0

    0
  2. isya says:

    Boleh la….

    0

    0
    • Pondan Sepi says:

      ALA APA NAK HERAN DGN ARTIS2 YG JD DUTA PRODUK SEKARANG NI! SEMUA GAMBAR DAH DI PHOTOSHOP! AGAKNYA KALAU ROSNAH MAT ARIS TU JD DUTA MAYBELLINE PUN ORG CKP CANTIK!

      0

      0
      • zaia says:

        rosnah mat aris boleh jadi duta pil hormon….pondan sepi pun terus x sepi dah dgn kehadiran rosnah dlm mempromosikan dunia glamer pondan..hihhihi….
        aku pernah satu lif dgn sorng pondan ni,lawa..,pastu jalan mcm catwalk tp versi catwalk menari..terlebih dos pil hormon ke ape,lembut sgt lak dah…takut terjatuh je time jalan tu..hahaha..

        0

        0
    • aya.love.ucop says:

      much better drpd si muka kampung kah kah

      0

      0
  3. despicable me says:

    she got nice hair

    0

    0
  4. miss amanda says:

    minat tgok elfira ni hehe.. manis :)

    0

    0
  5. aptb says:

    korang..aku nk rekemen korang g masuk forum CARI…thread ‘Transformasi wajah2 artis malaysia’..hahaaa..gelak guling2 aku nengok muka memasing..wakakaka

    0

    0
    • miss amanda says:

      haha aku tengah tgok la ni..hihi..

      0

      0
    • zaia says:

      hahaha!tq aptb,best plk thread tu..aku skg tgh lyn thread tu,byk lak xprnh tgok..korang2 gi la tgok,xrugi hahaha..

      0

      0
  6. joyah kepoh says:

    manis bdk ni…kening pun lawa…(xtau la kening ori ke x)

    0

    0
    • cik pial says:

      Kening dia memang ori Joy…

      0

      0
    • miss amanda says:

      kening aku pun jenis tebal haha ingat lagi kene marah dgn arwah atok aku psl kening tebal hihi arwah atok aku ingat aku pakai celak kt kening..hihi.padahal ori hehe xpnh lg aku cukur kening aku..xtahu lah nape tak berminat,,huhu wlupun kene ejek psl kening ni..

      0

      0
      • anon says:

        hang google lily collins..plakon movie mirror2…kening die pun tebal. x semua cantik kne kening nipis2.

        0

        0
      • Anonymous says:

        getik pulak aku baca komen ko ni miss amanda.cakap sikit.. Haha… Cakap sikit… Hihi… .dok haha hihi je.nak citer tu citer je la.

        0

        0
      • miss amanda says:

        ala ANON ni..sensitip sgt nye nape?why so serious? :p aku ni hepy go lucky org nye..ko komen camni pun aku dh tersengih sorg2..gelihati kihkih mls nak terlalu straight sgt komen..chillax ^___________________^

        0

        0
  7. Jeng jeng jeng says:

    Muka mcm ni memang ngam utk product antarabangsa. Tak pyh cantik sangat. Yg paling penting photogenic. Pic yg rambut ala Milla Jovovich tu pun sesuai dgn rupa dia.

    0

    0
  8. kak Nera says:

    Aik.. xde org giler nak jadi 1st plak… Heran!

    0

    0
  9. terompah buruk says:

    2nd…….huahuahua…….

    0

    0
    • ika says:

      Hahaha..org lain da dapat first..marilah kita sama-sama mencipta sajak kemudian mengubah kepada dialog dan kemudian kepada cerpen dalam kelas dr Lim Swee Tin..oh..mati

      0

      0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        ko ni mesti budak fakulti Bahasa Moden & Komunikasi tu kan?

        0

        0
      • ika says:

        Yela..

        0

        0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        aku dulu tahun 2003 duk Taman Sri Serdang, kalau boring taktau buat apa, aku selalu curi-curi masuk dewan kuliah kat fakulti tu.. aku minat subjek-subjek yang berkaitan dengan komunikasi. Paling aku minat body language. Siap bawak nota lagi, catit point penting yg pensyarah situ cakap.

        0

        0
      • ika says:

        Iyeke…sungguh bijak kamu ni..aku suka fac tu sbb kat tepi jalan..senang aku nak seberang jalan bus stop tu tunggu bas…aku balik rumah dgn riang gembiranya…tapi tu dulu la..aku pn suka semua subjek kat situ…lec kom aku tak kisah kalau ade orang luar nak dgr lec die..lagi suka die..aku pn suke jugak..

        0

        0
  10. Kipas Susah Mati Neelofa says:

    Aku pernah jumpa & berbual-bual dengan budak ni kat Mutiara Damansara, dia memang baik & lemah lembut…

    0

    0
  11. miejigsaw says:

    Nampak mature sudah dia ni kan…budak dah naik subur

    0

    0
  12. Cik piNgu says:

    dia memang cantik!

    0

    0
  13. ika says:

    Adik beradik semua blakon…macam keluarga Ngasri..best jugak

    0

    0
    • Kurus says:

      aku suka yg brlakon jadik anak yatim yg dipukul2 oleh rcw tu
      jumaat mlm sabtu.. citer yg ada wawa zainal jugak tu

      tu adik elfira ke? cam sama ruoa
      tk cam nama dia

      0

      0
  14. Glamer Gilerrr says:

    Nape dia tak nak bgtau kputusan SPM dia tempoh hari erk???? Mesti tak brapa nak cemerlang sgt..

    0

    0
    • me rasa says:

      mmg laa tak straight A’s(die yg ckp masa org radio buat panggilan hangit kt dia)…tapi boleh laa jugak die sambung…UiTM dh terima die utk further study dlm jurusan seni ke Mass Comm…x sure, tp ade citer ni dlm surat khabar ahad lepas tak silap… so result die kire oklaa tu…kalo teruk mesti UiTM tak terima and die smbung blaja kt kolej berbayar…

      0

      0
    • pelikss says:

      amboi mulut….kerana mulut bdn binasa tak dpt dosa

      0

      0
  15. aleeya come says:

    hahahaa.. tp masa rambut ikal 2 ada iras rasti dlam nada cinta lha pulak…. budax nie mmg berbakat berlakon, tp takkanlah bab pelajaran dye tggal cam 2 je…result spm pon x tahu brpe A… aq dah lame rase yg kening dye yg tebal 2 dye tambah sbb nmpk mcm bukan asli..what ever yg penting adek dye hensem..hehe :)

    0

    0
  16. […] Rezeki ayam nampak di kaki, rezeki Elfira Loy pada bibirnya. Amcam ok tak pepatah baru Abang Nara? Elfira Loy yang sedang popular dengan drama Jangan Ambil Padang Kami khabarnya telah dilantik menjadi duta baru Maybelline menggantikan tempat Liyana Jasmay. Jutaan … Continue reading → […]

    0

    0
  17. chentalove says:

    suka tngok bulu kening n blu mta dia…lbat…
    wjah pn k…lkonan not bad…
    cun jga dia kd duta Maybeline ni…
    tahniah ye…smbung bljr jgn lpa ye dik…kmpul duit2 bnyk2 pkai bljr k…

    0

    0
    • Kurus says:

      ha ah..
      ada sorang lg tp tk tau nama
      yg kening dia lebat jugak n kening brtemu tu..mke bulat2
      tu pon cute
      mana dia skrang eh?

      0

      0
  18. gayah says:

    pic FUN & FREE tu nmpk pelik, cm pondan pn ade.FAB tu cantik!

    0

    0
  19. gegirlz says:

    aku suka pic FREE…cantik ko dik…

    0

    0
  20. Aku kesah says:

    ok dia dri si LJ tu..ye x?LJ cam gedik ckit..

    0

    0
    • Anonymous says:

      setuju..bkn ckit tapi banyak!!menyampah haku tgk dia..gediksss nokkss + perasan lawa..EL nih lagi lawa dari LJ si bibir tebal tu..

      0

      0
      • Sshh.. says:

        x suka tengok cite 3 janji sb LJ brlakon..LJ x ctk la..nampak pipi dia y tembam jer..

        0

        0
      • kasturi says:

        tulah yang tak tahannya ada setengah magazine tulis bibir LJ antara bibir tercantik… tengok biasa2 je….

        0

        0
  21. Anonymous says:

    cakap pasal kening, tingat ina naim. :D

    0

    0
  22. Zara says:

    Muka dia cam umie aida..

    0

    0
  23. Adik tiri nara says:

    Elfira nih lagi lawa dari LJ si bibir tebal tuhhh…nyanyi pown sumbang,hampesss kelapa..sape x setuju sila dislike..

    0

    0
  24. Shanakmar says:

    Aku suke budak ni..berlakon pon ok.hrp2, die jg diri leklok.cube ikut mcm ct nurhaliza.dr mula2 join,bersih dr segala gosip..harap mak die leh jg die dlm industri ni..jgn lupe diri.klu die bersih,sure blh jd top 1 actress nnt.aku suke die berlakon dlm jgn ambil padang kami.klakar plak tgk die pkai bju ngn sluar yg xmaching tu.berkaler2..huhu.xsbr nk tgk die dlm iklan maybelline…gmbr2 kt atas tu cantik sgt..

    0

    0
    • lala says:

      buat ape ikot siti tuu…baik ikot wardina ke irma ke kannn…siti tu pakai tudung pon xbetulll

      0

      0
  25. ibu ngan anak says:

    kening dia ori..100%….fira tahniah!!

    0

    0
  26. Ros Putih says:

    gambo EL y FREE tu ctk la..

    0

    0
  27. bini mael lambong says:

    si elfira ni kalau makeup x cantik la…kalau x makeup lg cantik…natural

    0

    0
  28. errmm..xguna pun make up nih

    0

    0
  29. suka dua2 says:

    nampak sweet je… macam umie aida sket muke elfira ni… lj punn sweet jgk,, klw ta takan lahh bule jd duta maybelline kann ? siap dapat tunang ensem lagi… . tayah la kita na banding2kan elfira ngn lj… dua2 punn sweet jugak :)

    0

    0
  30. Minci says:

    menantikan nama Eyka Farhana naik plak… muka dia sweet

    0

    0
    • embok ketum says:

      Aku pun tunggu eyka farhana.. Muka dia mcm fazura sket2..

      0

      0
      • cici says:

        aku pun suka dgn eyka farhana, lakonan best… muka sweet.. lagi comel dari fazura… muka dia lembut sejuk mata memandang.. cantik lain..

        0

        0
      • KK vogue says:

        eyka farhana yang cite diba benci abah 2 ke? muke die mcm almy nadia pun ade.. comell

        0

        0
  31. EDZ sue says:

    abg nara, harap dpt berkenalan di pocket talk jumaat ni :)

    0

    0
  32. Leo says:

    muke nye mirip umie aida…. ;)

    0

    0
  33. triple j says:

    baguslah ambil elfira loy jadi spokeperson utk jenama maybelline, psl kalau org tgk transformasi elfira nanti pun org pun menaruh harapan yg mereka pun boleh jadi cantik juga.kalau maybeline boleh jadikan elfira cantik, mereka pun boleh jugak.

    0

    0
  34. MARQUIS says:

    untungla. kecik-kecik dah kaya…

    0

    0
  35. ezaty says:

    mmg manis gila elfira..terbaik..cun sgt

    0

    0
  36. ezaty says:

    sokong sgt shh ngan aku kesah..Lj tu nmpk ngada2 lebih..muka x lawa pun..lg2 kalo x make up..cute x manis pun x..mngkin sbb dia artis,,jiran plak tu..nk plak budak mntah lg..snang je..tackle skit cair trus..tnang dia x pkir ape dh..jnji dia dpt artis..glamour la dia jap kt kwn2 ngan fmly dia..x gitu..?

    0

    0
  37. elfira loy much much much beter than lj says:

    haha betul2.aku cukup tak suka lj….muka tak lawa lansungggggg tp bujet2 die lawa…agak2 lj tu die tau tak die tak bpe lawa sbb die cm gdik2 kn…elfira loy Omg realy like her…mke die cantik,unik,nampak mcm mix pon ada jgak…tebaik la elfira loy…n suka tgk die blakon..tak over…comel je…

    0

    0
  38. murni says:

    Oo. Duta baru Maybelline? Teringat dalam Jangan Ambil Padang Kami dia punya dialog yang kata, “maybelline ni”. Sekali jadi duta Maybelline. Tahniah.

    0

    0
  39. faezah mengilai-ngilai says:

    eyka farhana yg berlakon bunga-bunga syurga tue sebelum ni pernah call merisik khabar yang dekat radio era. dia beritau dia kena berhenti sekolah sebab mak dia tak mampu. ayah dia tak pasti pulak. rasanya bercerai kot. tak sure. mak dia tak kerja sebab kena jaga kakak dia yang OKU. Kakak dia tak boleh bergerak. Pastue krew merisik khabar pun datang umah dia, dan beri dia bantuan ngan adik2 dia. kesian. kira dia berlakon nak bantu keluarga dia la..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Mesti dia anak yg baik kan? Tapi aku rasa sayang la dlm bebanyak keje dia jadik pelakon. hmm mungkin dia dpt tawaran kot. tapi ape ape pon bila dia jadi plakon tak mustahil drpd ank yg baik boleh jadi liar. pe pon aku doakan yg terbaik utk dia. aminnnnn

      0

      0
      • cici says:

        tgk muka mmg naive, hopefully Allah pelihara dia dr perkara yg tak elok… manis jer eyka farhana ni.. mmg cantik.. sweet…jgn ada yg ambil kesempatan dah aaa

        0

        0
  40. Anonymous says:

    MACAM CAMILLA BELLE!!

    0

    0
  41. MILA says:

    MACAM CAMILLA BELLE

    0

    0
  42. macam2 says:

    macam pelik je muke kat fun too..x fun langsung

    0

    0
  43. tikz says:

    much² much² much² better dari LJ .. thumbs up .

    0

    0
  44. misseffa says:

    photogenic

    0

    0
  45. nono says:

    dia dapat 8A lah SPM

    0

    0
  46. Aron najis says:

    Blakon qalesa pakai tudung, artis munafik

    0

    0
  47. Anonymous says:

    barula seswai, LJ apa barang, karat jer nasib baik anak orang kaya kalau tak saper nak kenal. elfira cantik, tp mekap kat atas xberapa nak cantik sememeh jer nasib baik orangnya cun. mekap fun tu xnampak fun pun. pakaian please la carik yg seswao ngan usia elfira, baju putih tu terlalu dewasa xseswai langsung cam pakai baju mak dia jer

    0

    0
  48. izzah says:

    tibe2 rase tak nak beli Maybelline dah, duta baru tak style.

    0

    0