Written by serenity | September 10th, 2013

Tahniah diucapkan kepada Anne Ngasri kerana telah selamat melahirkan seorang bayi lelaki seberat 3.4 kilogram semalam. Bayi ini ialah anak keempat Anne dan anak pertama hasil perkahwinan dengan seorang ahli politik bernama Mohd Sumali Reduan.

Dalam perkembangan lain berkenaan Anne, khabarnya dia mula bergiat aktif dalam bidang politik apabila terpilih sebagai Ketua Puteri UMNO cawangan Dataran Merdeka. Nampaknya impian Anne untuk memiliki anak dengan Sumali terkabul jua.

Pasangan Mohd Sumali dan Anne telah bernikah pada 23 Disember 2012. Kredit gambar Instagram Anne Ngasri.

58 responses to (TAHNIAH)Anne Ngasri Selamat Lahirkan Anak Lelaki

  1. yaya says:

    perhhh.. sebijikk mukaa bapaknyaaa… :P

    0

    0
    • Olga says:

      BERSELERA JUGAK ANNE NI KAN?????HIHIHIHI

      0

      0
    • miss ynwa says:

      kata sedihhhh pisah dgn aliff….sekaliii x sampai setahun kawen dah keluar baby dgn hubby baru….apakah????

      0

      0
      • Anonymous says:

        ko ni vangang ke hape?? dia kuwa statement sedih tu masa bila??? masa diorang lepas break, memanglah sedih. bila dia dh kawin, dh dapat lupakan segala kisah dan sejarah yg tk menjadi, tu maknanya dia dh bahagia. kolo ko dh kawin, nk ingat2 lg ke bekas2 ko?? cakap tu pakai otak, bleh tak???

        0

        0
      • Selena Gemas says:

        APAKAH…? APAKAH…? KEPALA HOTAK KAU…KALAU DIA INGAT LG KT EX DIA PEHAL DIA PI KAWIN NGAN SI SUMALI..CER LETAK OTAK TU KAT KEPALA JGN LETAK KAT KEPALA LUTUT… VERY THE VANGANG

        0

        0
      • minah jambu merah biru says:

        kau ni ponnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn macm bahlol pulak kepala hotak engkau !!! dia kn dh kawin ngan si ahli umno tu dh jadi laki bini malam pengantin tkan nk tengokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk aje !!! tutop lampu sondol lahhhhhhhhhhhhhhhhhhh !!! macm tk tau aje dia ni huh !!!

        0

        0
  2. apple says:

    tahniah anne!!!

    0

    0
  3. lady says:

    javanese sungguh2 muka anak dia yg ni. semangat pulak tu.

    0

    0
  4. ulalalaaa says:

    sy dah nak setahun kawin. tp belum ada rezeki nak dpt baby. sgt jeles tgk kwn2 yg kawin lmbt dari sy trus preggy. tak pe lah. rezeki org lain2 kan. cume jd stress sikit setiap kali org tanya dah ada baby ke belum. padehal tu bkn kuasa sy. tu semua kerja Allah. sedih kdg2 org tak paham antara kerja manusia dgn kerja Allah. tak pa sy redha. sebab Allah dah bg rezeki lain banyak kat sy dan suami. Alhamdulillah.

    0

    0
    • ulilililililii says:

      try shaklee GLA..byk da org try n berkesan..usaha+doa..insyaAllah ada rezeki.. ^^

      0

      0
    • wanita says:

      ulalalaaa.. ada buat bbt (Basal body temperature) tak? dah pergi checkup dengan doctor pakar tak? saya pun setahun lebih kawin tapi tak lekat2.. after 6bulan berbbt dan 3bulan rawatan dengan pakar, Alhamdulillah pregnant dah sekarang. kena usaha lebih tau, jangan hanya menunggu dah berserah. rezeki tu kite yang kena usaha untuk dapatkan. good luck ye

      0

      0
    • AZ says:

      saya pun sama..dekat setahun da kawen..org sekeliling asik tanya jek..klu baik kg lg pedih telinga dgn sedara mara..sabar jek lah..selamat la family sebelah saya dan suami relax jek..jgn la disakitkan hati hamba Allah yang sedang menjalani ujian-Nya dengan penuh kesabaran dan ketabahan..

      0

      0
    • Anonymous says:

      aku pulak dh setahun abis study, still menganggur lg, heiii dugaan, dugaan…

      0

      0
  5. samad says:

    Anne ni subur betul, cepat je lekat

    0

    0
  6. pemerhati says:

    Hahaha…sebijik muka Sumali…pipi & hidung tu mmg sebijik sgt………

    0

    0
  7. Julia says:

    Tahniah Anne atas kurniaan Illahi. Yg penting xde baby shower mak ghimau

    0

    0
  8. Anonymous says:

    idung kemekkkkk

    0

    0
    • Anne Ngasri says:

      Tengok Hidung Kau Pulak. Hidung kau pon belum tentu mancung. Allah kasi amik je la. AKU DOAKAN KAU MANDUL YE

      0

      0
      • honking honking says:

        anonymous, cuba lah ucap benda2 baik..baby tu ada salah dgn kau ke? baby tu dah tentu2 takde dosa dan kalau sesuatu berlaku pada dia akan terus ke syurga Allah..tapi kau? ungkapan dan kata2 kita adalah satu doa..bila kau selalu mengata org mcm ni, takut nanti doa tu makbul kepada anak2/keturunan kau nanti..so, beringatlah..

        anne, jgn doakan benda2 tak baik..kalau si anon tu meroyan dan merapu, jgn dilayan..biarkan dia jadi pak pandir..yang nampak buruk dan busuk dia jugak.

        0

        0
        • xpe anne anak ke 2 aku pon idung kemek.. tp alhamdulillah dikurniakan mata yg sgt cantik dan bebulu mata lebat dan lentik.. kejadian Allah x semua nya nk perfect mcm kita ni sendiri pon.. janji sehat… kemik2 pon chomellll apaaaaaaaaa

          0

          0
  9. shima says:

    utk ulalalaa..awak berapa thn dh kawen?dh nk setahun???saya dh 10 thn kawen tp blm ada rezeki anak lagi pun.jgn sesekali mengeluh!!kita sbg manusia hanya mampu merancang & berusaha.perlu ingat perkara ni.Allah lebih mengetahui apa yg terbaik buat hamba-Nya.lagipun Allah x pernah b’janji bahwa setiap pasangan yg berkahwin akan mendapat zuriat.ingat tu..

    0

    0
    • edayu says:

      pergi berurut..insyaAllah bole..

      0

      0
    • lisa says:

      shima dan ulalala/ulilili saya sarankan pergi berjumpa pakar. saya berkahwin 5 tahun tak dpt anak, kemudian saya disarankan berjumpa seorang pakar ni & setelah consultation saya buat endoscopy (dimasukkan camera di bahagian ari-ari utk melihat apa yg berada / yang menghalang di dalam saluran peranakan). setelah camera dimasukkan, boleh nampak dgn jelas dimana silapnya dan seterusnya dibuat minor operation membuang ‘benda’ itu (ada block di hadapan uterus ke apa ke namanya, lupa dah). alhamdulillah, selepas tu takde masalah untuk mempunyai zuriat..anak pertama boy dah 6 tahun. anak kedua boy 4 tahun (sepatutnya twin, tapi sorg meninggal dalam perut)..anak ketiga insyaallah due minggu depan..dah scan katanya girl, alhamdulillah.

      0

      0
      • nora says:

        congrats lisa…. syoknye dapat gegurl plak ek… alhamdulillah…take care.. btw… takyak la kutuk2 anak anne ngasri… setiap anak anugerah n amanah Allah..

        0

        0
    • wantwothree says:

      aaa…pakcik saya 30tahun kawen baru dpt anak..sekali Tuhan bagi, berturut-turut tahun isteri die peknen..apedehal..

      0

      0
  10. tahniah says:

    tahniah

    0

    0
  11. Anonymous says:

    tahniah anne ikut mke ayah dia

    0

    0
  12. invisible me says:

    Tahniah Anne Ngasri!

    0

    0
  13. kuittttt.. mmm bamm bamm… anak aku 3.4 kg pon x bambam mcm nih.. alolo.. dh besar comel nih.. tp anak anne yg lg 3 2 memng suprb comel.. tahniah..

    0

    0
  14. Alhamduliillah.... :-) says:

    Alhamduliillah…. :-)

    0

    0
  15. Nek Tipah says:

    Ni lari topik.. oh bulan dah post isteri kedua ashraf muslim post gambor ubat kat instag dia.. mr nara xnak post ke..? kalau nenek kt tempat isteri pertama..mesti lg cedih.. sampai hati..deme buat teman gini..udah le teman disisihkan..itu kalu nenek ler.. rasanya 1st wife dia lg tabah kowwtt…

    0

    0
  16. bee says:

    ulalala & shima..cer try SHAKLEE GLA IN SHAA ALLAH berkesan..kwn sy pon dah cb dan alhamdulillah berhasil..

    0

    0
    • Anonymous says:

      ya betul, Alhamdulillah saya pun dah preggy selepas amalkan GLA shaklee selepas 2 tahun tak ada baby..saya dapatkan GLA complex dengan harga ahli di blog simply4mama.blogspot.com atau boleh google aje ‘vitamin shaklee’. kita akan lihat senarai agen shaklee yg ramai kat malaysia ni.

      0

      0
  17. onepotatotwopotato says:

    sedih bace komen korang ni, taunye nak mengutuk ciptaan Allah Yang Esa. rupa yg cantik n hensem xkemane , 1 mase berrkedut kerepot gak… xkesahla macam mane pon rupe manusia tu, yg penting sentiasa ingat tuhan..sebelom komen tu cerminla diri tu dlu. n beringat..

    0

    0
  18. deheart says:

    bam bam..comelnya dia..

    0

    0
  19. eina says:

    sebijik cam muka papa… tahniah….

    0

    0
  20. Tahniah says:

    Tahniah !

    0

    0
  21. maz says:

    sebijik hidung sumali……

    0

    0
  22. Anonymous says:

    Muka baby tu x comel lansung..idung pun kemek

    0

    0
  23. adnan semput says:

    amboi anne bergiat aktif dlm politik pulak? biar betol? kalo takat tau sengih je mcm kerang busuk dlm rancangan sis tu tp tatau nak kupas topic, mcm mana nak perjuangkan hak rakyat? aduiyai

    0

    0
    • Kemek Suhaiza says:

      beso kang tentu muka anak dia nih mcm sumali nampak beza sgt2 ngan adik beradik lain kesian dia…

      0

      0
  24. pening says:

    apela perasan budak tu nnti dah besar terjumpe blog ni n bace komen2 tu…zaman skrg pn dah canggih…zaman nanti2 apetah lg…n bayangkan mase die jumpe tu korang yg ngutok die sume dh mati dok dalam kubur sane…pastu budak ni sakit hati…x tersekse korang kt dalam kubur sane tu…kutuk la lg byk2…mngate org x cermin diri…klu ko cantik ko dh jd model kot…busy byk job xde la dok dpn laptop/pc carik salah org…sedey sgt life korg ni…

    0

    0
  25. Anonymous says:

    tahniah…cantik sungguh ciptaan Allah…

    0

    0
  26. kak bedah mulut laha says:

    wow!anak kacukan!tahniah anne!

    0

    0
  27. AN says:

    dah nama pun anak Sumali, muka pun mcm Sumali la… takkan muka Bratt Pit kot!! agak2 lah! adoyai!

    0

    0
  28. zahra says:

    Nikah 23 dec 2012…sepatutnye bsalin 29 sept 2013….ermmm…allah hu alam…

    0

    0
  29. sa says:

    itula..saya pon tgh konpius gak ni…sebab kalau ikut due 40 minggu doc kasik..katakan 23 dec dah preg..23 oct due..sbb sama dgn saya preg ujung dec.kire awal la ek die besalin.8 bulan lebih kot.

    0

    0
    • hamba Allah says:

      Ya Allah…korang ni…sp kita nak mhukum manusia…tak semua orang bsalin masa 40 minggu..saya bsalin umur kandungan baru 38…selalunya awal 2 minggu tau… cari ilmu sebelum bkata2 yer…jangan memalukan diri sdiri…. takut lah pada Tuhan

      0

      0
  30. HA says:

    TAHNIAH!

    0

    0
  31. mickeymouse says:

    tahniah anne,rezeki dr Allah kita kena bersyukur..

    0

    0