Written by AbangNara | February 11th, 2011

ally iskandar bertunang

Akhirnya gosip yang menyatakan Ally Iskandar bertunang hari ini telah disahkan. Saat entri ini ditulis, Ally sedang berada di dalam kereta menunggu selesainya majlis tersebut. Tunangnya tak lain tak bukan ialah Aishah Zainal, Naib Juara Gadis Melayu musim pertama. Gambar Aishah Zainal di bawah:-

aishah zainal tunang ally iskandar

Tahniah kami ucapkan kepada Ally Iskandar atas pertunangan ini. Semoga diberkati. Sumber berita dari Hazrey. Nanti kalau ada gambar pertunangan Ally Iskandar dan Aishah Zainal akan kami uploadkan.

127 responses to (TAHNIAH)Ally Iskandar Bertunang Dengan Aishah Zainal, Naib Juara Gadis Melayu Musim Pertama

  1. Obefiend says:

    tak lawa. sori.. FAIL

    0
    0
  2. Rezab says:

    oo..hehe

    0
    0
  3. shin says:

    congrats! :)

    0
    0
  4. shieda85 says:

    wahhhh….
    happy 4 u both..
    tahniah… (^^)

    0
    0
  5. tahniaaaaaaah ally…xkesahla org kate lawa ke tidak ke…kalu muke lawa rumah tangga tak bahagia xde guna jgk kan…baik muka xlawa tapi rumah tangga bahagia nanti..tp bg aku lawa je tunang ally ni..sepadan ape

    0
    0
  6. QiQie says:

    waaa senyap2 je ally bertunang ek…tahniah2

    0
    0
  7. syifa says:

    tahniah…..semoga berkekalan…

    0
    0
  8. syifa says:

    jgn mengukur seseorg dr paras rupa…yg penting keikhlasan dlm setiap perhubungan…..

    0
    0
  9. Maimoon says:

    Cerita pelesu pn leh siar kat cni. Gelojoh tol . Huh!

    0
    0
  10. sM says:

    klu kita kutuk fizikal seseorang tu, sama jugak kita kutuk ciptaan Allah. even sejahat2 firaun, tp mngikut apa yg aku dgr dr ustaz azhar idrus, haram kita nk kutuk fizikalnya

    cth; shbt nabi bila bin rabbah seorang yg berkulit gelap. maka adakah peribadi beliau juga sehitam kulitnya? :)

    oh well, rupa paras x mnjamin kebahagiaan rmh tngga

    0
    0
  11. myvitrd says:

    Tahniah2 moga kekal sampai ke jinjang pelamin

    0
    0
  12. akula first says:

    ak benci giler ally!!..kntrol nk mampus!..lau hensem xpe gak,ni hancus!

    0
    0
  13. Mysara says:

    Wahh..tahniah Ally & Aishah. Semoga cepat diijabkabul..

    0
    0
  14. Miza says:

    tahniah,,moga2 cepat kawen plak pas ni okehh,,

    0
    0
  15. abarage says:

    pmpuan ni satu kampus dgn aku dulu..uitm mlaka.org mlaka.kejap dulu xpakai tudung da tu bl join gadis melayu pakai tudung.da tu msa aida gadis melayu kawen tak pkai tudung lak.skrg pakai tudung plak.

    0
    0
    • Mysara says:

      Lepas ni kekal bertudunglah kot..semoga Ally berjaya membimbing isteri (bakal) ke jalan yang diredhai Allah..

      0
      0
      • Que Sera Sera says:

        wajib…hanyut kapten hanyutlah kapal….
        tak payah kejar populariti dunia……
        Gee ada pesan ingat sebelum tua…
        yg cantik akan pudar….
        yg muda akan tua…

        0
        0
    • dolphin says:

      pompuan ni dlu byk scandal…

      0
      0
  16. putcomey says:

    ala…….pape pn, ally lbh kenal aishah ni…doakan yg terbaik je utk mereka berdua :)

    0
    0
  17. terrarossa says:

    waaa..congrats….finally…jumpa jugak dgn si idaman hati….hehehe….congrats ally…

    0
    0
  18. Rin says:

    Tahniah buat ally n aisyah. aisyah lawa pe..
    sume ppuan pon lawa, yg x lawa ialah prangai mereka.

    0
    0
  19. mellia says:

    TAHNIAH ALLY!!
    DA AGAK DIE AKN CARI YG BERTUDUMG PUNYER..
    TUNGGU FEDTRI PULAK..
    HEHEHE………………….

    0
    0
    • Que Sera Sera says:

      Fedtri …Allah telah menjanjikan yg terbaik utk dia sesuai dgn sifatnya yg berhemah tinggi…budi bicara yg teratur . Didadanya yg kaya ilmu duniawi & ukrawi.Airmukanya yg bercahaya….sejuk mata ibu yg mengandungkan.
      My best and favor anchor ever….!!

      0
      0
  20. bella~ says:

    uhuuuuuu~ ta lawa ? ko perfect sangat ker ?? ko ingat ally si ally toh kesah ker dye cantik kew ta , janji berAKAL . agaknya bagi ko pompuan bertudung ney ta lawa tapi pompuan seksi meksi mcm pasha sendat uh lawa larh yerkk ??
    pandai pandai :)

    0
    0
  21. lalalala says:

    taniah..kalo tak silap aishah ni penah masuk reality show “malaysia’s most beautiful” masa die free hair dulu kan….kalau tak silaplah..

    apepun smg dipermudahkan jodoh hingga ke jinjang pelamin

    0
    0
    • gadis sekelas says:

      aishah ni pernah msk most beautiful tu.. knee tendang masalah discipline. msk plak gadis mlayu, igt da brubah, pki tudung.. alahai sama ja.. lepas tu tbukak balik.. bkn nak aibkan die.. tp dari kwn2 sesama belajar dgn aishah d uitm pahang dlu, ckp , die mmg jenis keluar laki sana sini. pastu cover buat2 xbersalah.. da byk kali mcm tu die kantoi. pergi tdo hotel di melaka la, naik genting dgn laki lain plak la.. aishah,bawak2 la berubah.. ally tu baik jgk orgnya.. kalau nk tgk mcm xpdn jgk.. plus ally cpat sgt wat keputusan.. baru knal 3 bln.. ex nye aishah yg ramai2 tu msti gelak je kan ally kene tipu? Haih…

      0
      0
  22. Lola_Amani says:

    TAHNIAH ALLY… MOGA KEKAL HINGGA KE AKHIR HAYAT,,, CEPAT2 LAH NAIK PELAMIN YE.. :)

    0
    0
  23. gades jellyta says:

    tahniah..tp,knp ngan dia!!dlm ramai finalis gadis melayu c aishah ni aq x bape bkenan skit.pwatakan mcm buat2 bila d kaca tv..pastu over expose coz pndai speakg cina.

    0
    0
  24. lalat says:

    ohhh….dia ni yg pakai cakap bahasa mandarin tu kan?

    0
    0
  25. hahaha says:

    kalau aku cakap tak lawa silap2 kena panah petir ni.huk huk huk.baik aku cakap biasa2 je.based on gambar kat atas ni semata-mata,orgnya biasa2 saja.tp ada la tu kelebihan dia yg memikat hati ally.ntah la.doakan je la yg terbaik.

    0
    0
  26. wah3..tahniah gk di ucapkan pada ally..memang patot lama dah dia kawin ni..tunggu majlis kawin dia plak..mesti gempak cam adid marcello.

    meh masuk sini

    http://belogapasajajadi.blogspot.com
    new entry : nokia untuk next keluaran akan gunakan OS dari microsoft dan bukan lagi symbian.

    0
    0
  27. lisa says:

    Obefiend

    tak HENSEM. sori.. FAIL

    0
    0
  28. Gila Stats says:

    Bagusla… mengelakkan fitnah, umurpun dah maningkat. Duit bukannya takder kan…. Go go mat TRG!!

    0
    0
    • ef..bee..ai says:

      sbab tu lah kes sapu je kali ni. cantik ke….tk tudung ke…pendek ke…panda ke sandar ke….asal hati terisi. dlm hati dia pun ada taman…suke nampak bunga dlm taman…bau wangi selalu…jgn bunga tahi ayam dah lah!

      0
      0
  29. PI says:

    ayooo…komen obe tu pn korang amik kisah ke?
    dia troll je tu…troll

    0
    0
    • bongek says:

      NO I THINK HE REALLY MEANT IT. MEMANG KURANG LAWA PUN BECAUSE THAT’S WHAT I SAID WHEN I FIRST SAW HER PICTURE ABOVE. IM NOT INSULTING WHAT GOD HAS CREATED BUT IT JUST MY OPINION. ANYWAY BEAUTY LIES IN THE EYES OF BEHOLDER..

      0
      0
  30. momo says:

    x lawa sbb tu la tunang senyap2 kih2..klu dgn f…. dh heboh 1 malaya…kan ally?thniah..

    0
    0
  31. akhirnye terungkai gosip sebelom ni.hakhak

    0
    0
  32. Mawar says:

    aku pnah jumpa minah ni kt genting dgn BF nyer berpeluk2 sakan.. but not sure they all checkin or not.. but i’m very sure time tu jam menunjukkan hampir 12 tgh mlm.. ermm.. pikir2 kan.. kesian Ally..

    0
    0
    • zul asmara says:

      mawar….betul ker nieee..

      0
      0
      • Mawar says:

        btol la zul.. minah ni dh pakai tudung time tu.. n br jer abis program gadis melayu time tu.. my hubby pun ckp mcm ni ker “gadis melayu?” nmpak loving couple sgt time tu.. masing2x pose amik gambar..

        0
        0
    • BOB says:

      kesian Ally..??hehehehehe
      Tuhan lebih tahu…jodoh kita mesti yg sesuai dg kita..
      yg penting kita bertaubat..dan mulakan hidup yh lebih baik.
      Tahniah kpd Ally and tunang sbb ke arah benda yg baik..
      semoga berkekalan…

      0
      0
      • Mawar says:

        yup.. mgkin Ally lebih tahu.. dan menerima minah ni seadanya… doakan jer la yg terbaik.. tp mata n kepala ini blom dpt lupa lg adegan itu.. n yg pastinya X-BF minah ni mmg hensome.. tp cute lg Ally.. hahaha

        0
        0
        • lalalala says:

          masa dia masuk malaysia’s most beautiful dulu pun, die terkelua sebab masalah disiplin kan…kua g jmpe bopren dia..dah ingat2 lupa tapi something like that la..

          0
          0
        • anonly says:

          ala korang pun, tau sket budak tu sosial, mula la kesian ally ape bagai. ape ko ingat ally tu baik sangat?
          dah dia penah sosial, ally nak dkt dia, kira jodoh la kalo kekal sampai ke nikah nanti.
          perempuan kalo sosial mula lah ada yg mengata kesian bakal laki bla2… kalo laki womanizer bertukar2 perempuan mcm tukar baju takde pulak yg nak mengutuk mcm bangunan nk roboh kt laki tu. bias ok!

          0
          0
        • lalalala says:

          org kata ally ni ala2 womanizer jgk..tataula tu, tapi kalo da btunang ni bagusla..adala tu nampak komitmennya

          0
          0
        • zie says:

          yg kuar jumpa BF tu Jue Aziz la beb…ms tu dia dgn ako mustapha…

          0
          0
  33. ema says:

    yeke dah btunang.mcm x pcaye.ken bukti gmbar baru caye.apepun happy tahniah to Ally n tunang.ok la tu tunang dia ciri muslimah.rupe bukan ukuran pada jiwa hati suci murni beriman.tol tak.

    0
    0
  34. skillseks says:

    sama padan..
    sama cantik..
    semoga sampai kejinjang pelamin
    amin…

    0
    0
  35. zul asmara says:

    tahniah..sama padan..sama cantikk…

    0
    0
  36. sang kelembai says:

    ally ni masa mula join tv3 .. comot sgt .. dia ada mengacara kuiz sukan .Lepas tu dari makin hari sehari .. agaknya slalu pegi spa .. kulit muka bersih dan handsome pulak .

    0
    0
  37. hasnah says:

    alhamdulillah…nasib baik ally iskandar pilih yang ni..kalo si fasha senduk … hancus!

    0
    0
  38. pandai ally pilihh..budak ni kan yang mula2 freehair bile masuk prog terus bertudung kan? ishh.. bagus budak nie.. berani berubah..

    0
    0
    • pasal dia dh nk dapat laki jadi dia bertudong lah………kalau dia blm berpunye atau bertunang atau blm nh dapt laki maybe dia ni maseh tk bertudong lagi…..tunggu punya tunggu punya tunggu ha dh dapt bakal laki bertudong lah dia………………bergitu lah kisah cerite nye ye yg minah jambu leh ceritekn untok kali ini ye…..untok ally semoga bahgia ……….

      0
      0
  39. me says:

    pape pon korang nak kate..
    aku suke si aisha ni time gadis melayu…….

    0
    0
  40. wan says:

    wah,bestnyer,smpai gk jodoh ally kan.akak bru nk try…apa2 pun tahniah ally & aishah…hope smpai jinjang pelamin..

    0
    0
  41. missniza says:

    tahniah wat ally n aishah..semoga kekal dan bahagia..

    0
    0
  42. havockerz says:

    ryan sacreast malaysia

    0
    0
  43. zaza says:

    hurmm hope ally bimbing dia….on off on off…pakai tudung tak pakai tudung…….so..kite jgn kite gembire la bile ally jodoh ngan sapa2 pon………..sbb………?? (fikir la sendiri)..tgok gmbr tyme bertunang….tak pakai pon tudung………cheese cake tol..

    0
    0
  44. BOOTY says:

    zzzzzzzzzzzzzzzz

    0
    0
  45. Que Sera Sera says:

    Que sera sera
    another will be, will be
    Oh no…..
    not another one ……..
    my jilbab is missing……..!!!!

    0
    0
  46. haha says:

    aku prnh nmpk diorg ni kt mid..akhrnya brtng gk..ok la tu

    0
    0
  47. no name says:

    tahniah ally dan aishah..sama cantik sama padan..bagai pinang di belah 2…pewit….

    0
    0
  48. Kurus says:

    tahniah lah ally…
    selamat bertunang

    0
    0
  49. Miya Rana says:

    ntah pape ntah k0rng ny. .bi0 la dy nan life dy sndri. .

    0
    0
  50. sadis says:

    tahniah ally.. bimbinglah bkal istri 2 agr lbh baik.. agr dpt mnjd seorg istri yg mithali t..

    0
    0
  51. anak gadis says:

    compuse la..knape masuk gadis melayu bertudung? mcm hipokrit je..hehehe

    0
    0
  52. tuty says:

    aik..nape masa bertunang x pakai tudung..alahai…..

    0
    0
  53. SaraLuna29 says:

    dunia akhir zaman….

    0
    0
  54. samsularifin says:

    dah tunang tu jgn tggu lame2 sangat ally cpt2 je nikah…t tkut byk sgt dugaan nya…ape2 pon tahniah

    0
    0
  55. joyahe says:

    tahniah ally n aisyah moga berkekalan ke akhir hayat….

    0
    0
  56. mas adila says:

    wahhh…x cya r brita nie..tol ker ally.?mmg t’kjut bruk r time baca tajuk 2..btw…congrate moga bhgia hingga akhir hayat 4 ally dan tunangnya….

    0
    0
  57. danial_love says:

    sama cantik sama padan..bagai pinang di belah dua..tahniah ally..well..dah btunang ni..jangan tunggu lama-lama untuk menjadi raja sehari..

    0
    0
  58. iena_circle says:

    knp pic tunang dia, dia x pkai tudung..
    lg cntik lau pkai tudung…

    0
    0
  59. wett says:

    apehaiii..tak pakai tudung lak…nak bakar kat api neraka ker..dulu msk gadis melayu bkn main jew..pakai tudung

    0
    0