Written by AbangNara | May 26th, 2012

Pagi tadi, telah dijalankan mesyuarat agung Seniman untuk memilih ahli jawatankuasa baru di FINAS. Antara yang menarik perhatian pastinya jawatan Presiden sendiri. Dan jutaan tahniah Abang Nara ucapkan kepada Zed Zaidi kerana telah dilantik menjadi Presiden Seniman. Untuk makluman, Presiden Seniman sebelum ini ialah Harun Salim Bachik.

zed zaidi

Zed Zaidi yang sebelum ini merupakan Timbalan Presiden Seniman dilihat memang layak untuk memegang jawatan Presiden selepas tampil berani memperjuangkan hak-hak artis Malaysia. Antara isu yang diketengahkan beberapa bulan kebelakangan ini ialah isu kebanjiran pelakon daripada luar negara di Malaysia. Diharap dengan kemenangan ini, Zed Zaidi akan terus memperjuangkan apa yang patut dengan adil dan saksama.

Tahniah kepada Zed Zaidi atas kejayaan ini.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

261 responses to (TAHNIAH)Zed Zaidi Dilantik Menjadi Presiden Seniman

  1. bad news says:

    Takziah!

    0

    0
    • anti Gila Kuasa says:

      ooo patut la melalak sakan dalam Twitter..rupa-rupanya ini la yg dia nak pun.

      0

      0
      • runningman fanclub says:

        (TAHNIAH)Zed Zaini Dilantik Menjadi Presiden Seniman..

        zed zaini pun boleh..hahaha..

        0

        0
      • Kau Biar Benar Sket Menulis Tu Nara says:

        berani ?????..tapi tak educated, buat apa?

        0

        0
      • Tasha Sheilah says:

        abang…IC Tasha hilang laaaaaaaaa….tolong la bang.

        0

        0
      • Miss Tina Pegawai Immigresen says:

        Tahniah, bagus & tepat pada masanya. Jom, Zed Zaidi mari kita buat ‘Operasi’ tangkap semua negro2 Afrika tanpa permit sah kat Seri Petaling, Cheras, Gombak dan kawasan2 sewaktu dengan nya.

        Hehehehehehe

        0

        0
      • Please La Jangan Jadi Hipokrit says:

        Inilah mentaliti Melayu2. Kuman seberang laut nampak, gajah berak depan muka boleh buat2 tak tahu!

        Aron Aziz menang ABPBH, satu Malaya jadi kontroversi. Pendatang2 izin dr China, Afrika, Indonesia masuk M’sia hari2 secara haram, duduk free, kerja dapat duit, tak payah bayar tax/cukai pas tu lak merompak, meragut, parang sana sini, melacur, edar dadah, buat duit black money, money laundring, guna rakyat tempatan jadi keldai dadah, tak pulak kaurang bising dlm Twitter kan?

        Please la Melayu. Celik la mata…

        0

        0
      • Hmnnnnn Hmnnnn says:

        WTF?????? “Seniman” adalah istilah yang merujuk kepada seseorang yang kreatif, atau inovatif, atau mahir dalam bidang seni. Zed Zaidi ada ker ciri-ciri berikut????

        0

        0
      • sekadar renungan says:

        bijak2 “Zed Zaidi”
        nak jadi ‘presiden’ punya pasal sanggup memainkan sentiment ‘nasionalisme’ untuk mendapat undi populariti dan membakar sentimen Malaysia- Singapore. pas ni isu apa lak? ni muka bakal nak dapat ‘dato’ segera la ni tahun depan.
        kalau kau betul2 bijak, kau sepatutnya tolong Azean Irdawaty atau mempromisikan filem2 Malaysia diluar negara ke peringkat antarabangsa. bukannya memainkan isu2 picisan dan remeh-temeh.

        0

        0
      • Pikir Sebelum Tweet says:

        Dato Siti Nurhaliza dulu amat terkenal di Indonesia; ada Indon2 bising macam kau ka ZZ? Michelle Yeoh sampai ke Hollywoood..ada matsallet2 kat sana Tweet hingar-bingar?

        Ni la perangai Melayu2 otak belacan. Konon nak memperjuangankan nasib bangsa. Kalau orang lain buat tau plak marah, diri sendiri macam ketam menyuruh anaknya berjalan………….. ke longkang!

        0

        0
      • baguslah, bantulah To’Ki.

        0

        0
      • Kak Bedah Podah Berpurdah says:

        alah ‘seluar dalam’ dia pun made in China..cakap banyak lak!

        0

        0
      • Shah Rukh Khan says:

        ayo ayo…aku dah dapat title Dato jugak. Kau ada???? Dah terlambat..

        0

        0
      • tahniah..
        Fahrin Ahmad Full makin popular di BN

        0

        0
      • Cuba Teka says:

        Lantang apoooooooooo? Artis2 Malaysia ni memang peluang banyak..tapi last-last pilih jadi perampas suami orang gak. Banyak yg tak berdisplin. Pas tu plak kes dadah la, kes gaduh la, kes menari tiang lah, kes saman la, kes cerai la, maki hamun dalam Twitter la, macam macam la haihhhh !!!!!

        Pas tu cakap orang2 asing tutup periuk nasik diaorang. Pi la mampos!

        Siapakah itewwww????

        0

        0
      • ahli PAS says:

        MUSIBAH NEGRO2 DI MALAYSIA…ANGKARA U M N O !

        0

        0
      • ;) says:

        tahniah…
        semoga berjaya dalam memperjuangkan hak2 artis malaysia..
        terus berjuang dan jangan layan orang-orang yg tak fhm kepentingan hak2 artis malaysia sendiri

        0

        0
      • Artis2 Malaysia Otak Kerbau Macam Memey says:

        hak artis Malaysia @menyalak macam anjing dalam twitter sebab waktu SPM sibuk berbohsiakan diri kat disko.

        0

        0
      • Anonymous says:

        berani?????
        ok,sila buat bising tentang artis2 pompuan yg berpakaian tk cukup kain…nk tgk berani ke tak???

        0

        0
      • Pengerusi Utama Kelab I (PUKI) says:

        Kalau patrotik sangat, kau cuba la kritik Immigresen Malaysia yg senang2 bagi visa kat pelawat2 dan orang asing wahai ZZ oiiiiii.

        Ada berani???!!!

        0

        0
      • Besi Berani says:

        ceh!

        berani la sangat; cuba ZZ suruh artis2 perempuan ‘diharuskan’ pakai tudung.

        kan itu hukum islam? takkan takot kot?

        0

        0
      • anon says:

        padahal die dlu blakon sakan dgn hetty sarlene kot..minah tu spore gak.

        0

        0
      • Agenda Tersembunyi Nak Naik Pangkat says:

        TAK SAMPAI 6 BULAN LEPAS ABPBH, TAK SAMPAI 3 BULAN KAU TWEET PASAL ARON AZIZ MERAMPAS HAK ARTIS2 M’SIA, KAU DAH DIANGKAT JADI ‘PRESIDEN’. MAKNANYA KAU TAHU LA HARI INI ORANG NAK VOTE KAU KANNNNNNNN?

        KAU MEMANG ULAR, LICIK & KAKI MANIPULASI TERSOHOR.

        0

        0
      • Zed Nalla Kurappan says:

        presiden..pundekkkkkkkkkkk!!!

        0

        0
      • Kiah Propa Gelak Macam Yahudi Minum Todi says:

        berita paling lucu 2012 !!!!!!!!!!!!!!!!!

        0

        0
      • kakak neelofa says:

        dh dpt lah apa yg dia nk…..tu duk melaung2 xabis2…pasni apa pulak? nk jd hero dlm filem box office ko laung lah kuat2 lg dlm tweeter ke hape kan? or ko nk jd politician jer?

        p/s: sila kemaskini permit kerja masing2 yer sbb abg long presiden nk check satu2…..podacit lah luuuuu…..

        0

        0
      • Kelab Penyokong Tegar Zed Zaidi says:

        Tahniah ZED ZAIDI.. Anda la pemimpin SENIMAN yg kami cari.. Terus kan usaha anda memerangi artis luar tanpa permit ke negara ini.. Kami tidak mahu industri hiburan kami dimonopoli artis luar sedangkan masih ramai artis negara kita yg berkebolehan dlm industri hiburan ini..

        Jangan kerna BIBIK seorang, rosak plak ARTIS MALAYSIA sebelanga…

        Hidup ZED ZAIDI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

        Sayangi MALAYSIA……
        Yakini ZED ZAIDI…….

        Sayangi MALAYSIA……
        Yakini ZED ZAIDI…….

        Sayangi MALAYSIA……
        Yakini ZED ZAIDI yea semuaaaaaa.. :)

        0

        0
      • Kelab Pengampu Tegar Zed Zaini says:

        ***IQ selevel kerbau****

        0

        0
      • ZARINA ANJOULIE SADIS MENDENGAR LAGU DOAKU DARIPADA LUFYA says:

        kesian aaron aziz.. ini lah “special present” tok aaron aziz selepas pulang dr umrah nnti.. balik nnti jgn lupa follow up dgn imigration yea aaron.. nnti zed zaidi bg reminder.. hehe.. :P

        0

        0
      • Pecah BoxOffice, Panggung dan Punggung says:

        Hidop Zed Zaidi- pelakon paling berbakat tiada tolok bandingannyer menerusi filem ……”SEMBELIT KASIH” !!!!

        0

        0
      • Aaron Aziz pasti terkesima dan terbeliak biji mata pabila Zed Zaidi jadi Presiden Seniman yang juga selaku Presidennya says:

        Sajak buat ZED ZAIDI…………………………..

        ZED ZAIDI
        Kau lah pejuang bangsa di bumi Malaysia
        Tanpa mu negara ini mungkin jajahan pada mereka yang tiada izinnya
        Hidup ini bagai roda yang berputar untuk seketika
        Bangun lah semua untuk martabat kan industri hiburan kita

        ZED ZAIDI
        Nama mu terukir bak bintang di langit nyanyian YUNA
        Kau la perwira untuk SENIMAN dan juga negara
        Jasa mu tetap akan kami kenang sampai bila-bila
        Buka lah minda semua untuk terima kepimpinan anda

        ZED ZAIDI
        Kau lah adiwira yang kami cari selepas SITI NURHALIZA
        Jangan lah kau meratapi pada mereka yang tidak suka
        Biar lah mereka dengan kata-kata nista mereka
        Kau tetap berhak untuk segala-galanya

        ZED ZAIDI
        Nama mu sudah FAMOUS di BEAUTIFULNARA
        Betapa hebatnya kau berdiri megah di sana
        Tiada siapa melainkan kau seorang sahaja
        Kau tetap ZED ZAIDI yang sebenar-benarnya

        ZED ZAIDI
        Kau ibarat permata biru nyanyian ELLA
        Akan kami semat cinta kau pada MALAYSIA
        Permit mereka tetap kau pegang punya
        Kau lah suara, dan kau la HERO MALAYA untuk semua

        ***Semoga perjuangan ZED ZAIDI dicucuri rahmat hendaknya. AMIN..

        0

        0
      • alahai, lebih baik aku buat MLM says:

        Presiden Persatuan Nyawa2 Ikan Malaysia !!!!!

        Jom beli insurans..lagi berfaedah dr join Seniman.

        0

        0
      • Nama Kau Sukiman Sarumpaet kan says:

        siap buat pantun untuk ZZ..alahai lucu kau memang Melayu otak senget sebelah setaraf Indon !!!!!

        0

        0
      • Fikirfikirfikirfikirfikirfikirfikirfikirfikirfikirfikirfikirfikirfikirfikir says:

        Takziah ape ke mendenye kt die oi, takziah kt korang la. Yg korang sokong si AA singapooraaah tu ade ke die ajaak korang naik teana hitam dia tu. Dia dn bini dia tengah senyum dn gelak baca komen dan promosi percuma pasal dia dalam kereta teanna hitam tengah round2 siangapoooorah. Sekureng2nya si ZZ dpt jawatan tu. Korang apa dapat?!!!!fikirla dalam. Siapa die?mana semangat kewarganegaraan kita?siapa yg nk mempertahankan hak kita ni? Korang fikir siapa lg yg layak utk jd presiden SENIMAN?jgn smpai org luar jd presiden udah la oi!!!

        0

        0
      • tahniah zed zaidi.. <3 you..muah!

        0

        0
      • Wardina lebih layak daripada ko.

        0

        0
      • Neelofa Cari Pasal Dengan Tasha Sheila says:

        LAGI pasal Neelofa. Tasha Shilla bidas pelakon itu sindir kemenangannya pada ABPBH2011. “Neelofa busuk hati,” kata Tasha Shilla.

        0

        0
      • Bijak says:

        Aku rasa artis lain yg lebih bijak dr dia, ramai lg yang layak kot jd Presiden seniman ni… Apa kelebihan dia ni? Education dia sampai tahap mana? bakat lakonan dia dulu sampai tahap mana? hmuhhhh… smua artis2 singapore pasni kena balik singapore lah yer, tmasuk Dato M Nasir kot! hehe

        0

        0
      • Anonymous says:

        winnable candidate???

        0

        0
    • skaty wa la nk ckp ape says:

      mmg lantang la lepas ni dye bersuara. get ready je la. pungpang pung pang je la pas ni. pangkat dalam tangan kan. sabauu je lahh. pape pun, selamat la menjalankan tugas.

      **geli jemahh

      0

      0
      • Aku Presiden Kedai Dobi says:

        “Presiden” Paling Tak Glamour…!

        0

        0
      • cermin diri says:

        kaurang tengok la gambar ZZ kat atas tu, misai dia macam lalang tak cukup baja..rambut jurai macam Azwan Ali. siapa nak ambik jadi hero kalau muka setakat macam tu. pas nak salahkan kebanjiran artis2 luar. artis2 lelaki Malaysia muka macam orang jual tomyam kung kat gerai je..

        0

        0
      • kaki sorak says:

        1….2…..3…. BOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

        0

        0
      • Beyonce says:

        Patutla akak tak boleh buat konsert kat Malaysia.

        0

        0
      • Sedih La Ahkak says:

        ayoo lepas ni hero2 muka mcm belacan basi seperti Rosyam Nor, Farid Kamil, Norman Hakim akan jadi hero2 balik la.

        :-(

        0

        0
      • cerah masa depan industri seni tanahair.

        0

        0
      • realiti says:

        Bodoh la penyokong2 Zed ‘Zaini’. Tiket wayang aku bukan dia yg bayar pun !!!!!!!

        0

        0
      • Betul Tak says:

        Tong kosong kalau diketuk…kuat juga bunyi nya.

        0

        0
      • Musibah Negro Angkara UMNO says:

        ish. tak sangka binatang pun boleh jadi ‘Presiden’ ??????????????????

        0

        0
      • Anonymous says:

        Engkorang ni orang Malaysia ke Singapore. Bagusla kalau dia jujur nak memperjuangkan hak artis Malaysia ni. Tak payahla kita bertekak sesama kita. Yang dapat untung siapa? AA juga kan (orang luar) bukan nya orang kita. Senyum aje dia tengok gelagat engkorang semua. Dia kat sana tu tak glamer mana pun. Sebabkan gara gara engkorang semua glamer giler. Dalam politik kita bertekak dalam hiburan pun kita bertekak tak puashati. Jangan pening pening nanti panadol habis tak cukup.

        0

        0
      • Kelab Pencium Jubur Zed Zaidi Yang Tegar Lagi Labuh says:

        Presiden jubur labuh !!! Kahahahahahaahaha

        0

        0
      • Lloyd Irving says:

        zed zaidi dgan korang same je … dua2 bullshit … perasan bagus …

        ape bende **geli jemahh tu .. sewel ke ?

        0

        0
      • peminat artis says:

        ZZ, tahniah kerana menang pos ini. Lepas ni kami peminat2 artis (samada tempatan ataupun import dari singapura & seberang dan lain2 tempatlah)…. akan memerhati setiap perkembangan mu & aktiviti samada kamu ni betul2 menyalak atau betul2 berprestasi memimpin industri ni ke tahap yg lebih baik… sekian.

        0

        0
      • miss amanda says:

        ahmad dani menang mania tu taknak lak memekak..

        0

        0
    • Anonymous says:

      watch out aaron!! ahahaha

      0

      0
    • cella says:

      T___T abis lah pas ni aaron aziz kne balik negara tanam jagung… kejam tau ZZ nih..(-.-)zzZZ

      0

      0
    • Pemerhati says:

      zed zaini mane pulak ni. kahkahkah

      0

      0
    • curlassssss says:

      patutlaaa…..ada udg d sbalik batu rupanyaa…..Tahniah lerr ZZ coz trcapai pe yg d hajatkan…..pas ni sesape artis luar Malaysia kene lapor diri kat ZZ b4 brlakon kat Malaysia ni yer…

      0

      0
    • gurlgurl cantek kiut miut..ko ader says:

      hancusss…lepas ni..habislah….

      0

      0
    • Seniman Bujang says:

      Makin kuat lh suara anjing itu salak bukit.. Ayam menang sabung tp kampung tergadai.. WTF ZZ..!!!

      0

      0
    • Seniman Bujang Lapuk says:

      Makin kuat lah salakan anjing itu terhadap bukit.. Ayam menang sabung tp kampung tergadai.. WTF ZZ..!!!

      0

      0
    • Labu Labi says:

      Presiden Seniman ZZ..
      Si buta mendapat cincin.. Beruk mendapat bunga.. Kera kena belacan.. Cicak makan kapur.. Rusa masuk kampung.. Ayam bertelor sebiji riuh sekampung.. Musang berbulu ayam.. Masuk bakul angkat sendiri.. Murai tercabut ekor.. Anjing salak bukit..!!!

      0

      0
    • ct payong says:

      tahniah ZZ semoga dpt menerajui seniman dgn lebih efisyen..jadikan komen2 negative tu sebagai dorongan utk lebih memajukan industri seni.

      0

      0
    • TANTE says:

      LAOK! sekian~

      0

      0
    • senyum=) says:

      tahniah la zed=) jangan sampai artis2 malaysia xde peluang untuk berlakon kt negara luar dah la.. =) alang2 dah jadi president tu, pk la baik2..

      0

      0
    • Mimi says:

      Kenapa pilih orang yg telah memburukkan artis?

      0

      0
    • nash07 says:

      biarla dia buat keja dahulu…..br boleh nilai…….pedatang2 asing kat malaysia nie bukan salah dia pun….cuma bahagian artis dia je bising…indon,negro suma dibincang tiap2 hari dalam media dan dia bukan bekerja dalam imirgresen pun……..

      0

      0
    • Salim Bachik says:

      Setakat menang tanpa bertanding, suka hati ko lah Zek…sape pun yg nak pun jawatan tu!! Ambik je lah…ko ni tawaran berlakun pun dah tak de, berniaga pun lingkup, pe lah lagi ko leh buat???! Dapat lah sikit buat rezeki anak dan bini. Kecoh satu dunia ko buat bila AA menang 1 award..hahaha..byk lagi isu2 penting perlu perhatian, ni gak jadi isu utama ko. Persatuan ni wujud ke tak pun dah tak de makna pun…sebab tu lah aku blahhhh. Offer untuk aku masih byk..waste time je dgn persatuan ni!

      0

      0
  2. Patutla Industri Filem Malaysia Tahap Masih 70an says:

    Zed Zaidi SPM dapat gred berapa ???

    Zzzzz

    0

    0
  3. ketiak masam says:

    first…

    0

    0
  4. zaza says:

    tahniah la . yg terbaru ni cabar org imegresen.pasni apa plak la ye.

    0

    0
  5. ketiak masam says:

    first!

    0

    0
  6. alahai69 says:

    Dah tak ade orang lain ker ha?

    0

    0
  7. kim says:

    abg aaron kena balik s’pore la lps ni….hukhuk

    0

    0
  8. jue says:

    tahniah!! :)

    0

    0
  9. pening says:

    hahahahaha…..

    0

    0
  10. zed didi says:

    pueh hati kau, zed.

    0

    0
  11. mak lampir yang cun melecun says:

    memang pucuk di cita ulam menggoda dapat title nieh… lalala~ mana pergi boboyWer?? hahaha

    0

    0
  12. eka sya says:

    TAHNIAH LAH ZED ZAIDI… Semoga panjang umo n muraH rezeki..ekekek!!

    0

    0
  13. anon says:

    wow. dah jadi presiden. isu apakah pula selepas ini wahai jed jedi?

    0

    0
    • Anonymous says:

      Bagusla sentiasa panas punggong UOLs dn ZZ. Kalau tidak UOLs takde pula job pula dn SENIMAN pula tak la membeku aje. Jadi mainkan peranan masing-masing.

      0

      0
  14. Aku Meluat says:

    Boooooooooooooo!!!!!!!!

    0

    0
  15. nurul says:

    hahaha…zed zaini??kang abg nara plak yg dia dok marah nnt….typo2…

    0

    0
  16. timah says:

    Zed Zaini ke Zaidi abang Nara?

    0

    0
  17. Anonymous says:

    nmpk je headline tajuk nma zed zaini igtkn pelakon bru..rpa2nya slh eja~

    0

    0
  18. Tahniah, semoga dapat memperjuangkan isu yang relevan serta memartabatkan lagi industri.

    0

    0
  19. EdBloom says:

    budak yg melatah macam org xde akaL ni jadi presiden? ROSAKK!!!!!!!

    0

    0
  20. sabri says:

    TAHNIAH….

    0

    0
  21. aimy says:

    zed mmg layak pun tahniah bravo2

    0

    0
  22. Layak Ker??? says:

    Tahniah ZZ…jawatan yang diidam2 kan oleh si ZZ….lepas nie adalah idea2 yg x bernas spt Artis diberi hak eksklusif utk menggunakan cermin kereta gelap, and dll…and of course akan menegakkan isu artis2 yg bukan dr Malaysia atau yg bukan lahir di Malaysia yang mencari rezeki di Malaysia khususnya yg seagama dan sebangsa TIDAK LAYAK menggondol ape2 pun anugerah dlm Malaysia…walaupun….anugerah bintang popular……

    Tahniah sekali lagi…kerana “jawatan” idaman anda menjadi kenyataan……

    0

    0
  23. "bagus" says:

    bagus ar tu,lepas ni x pyah nak dengki2 kat org dah//

    0

    0
  24. zool says:

    OO ganti Harun Salim Bachik la ek..

    0

    0
  25. lai says:

    bukan bagus pon jadi president seniman .. x der gaji pon .Tanggung masaalah org ade lerrr ..Harapkan glemer jerr ..Sebelum ni pon mcm2 hal dengar pasal seniman nih .President x buat keja laa .. president makan duit persatuan laa .baik jadi ahli biasa ..

    0

    0
  26. sayang Malaysia says:

    pelik ar korg semua neh…apa yg zed zaidi cakap betul..perjuangkan hak artis Malaysia…artis bkn Malaysia takde sape pu halang nak keje kat M’sia neh tapi penghargaan/pingat tak patut diberikan pada mereka…cakap duk Singapore..negara yg sgt2 kaya..awat nak beria cari rezeki kat M’sia yg miskin neh…itu maknenye org Melayu di Singapore dipinggirkan..kesimpulannya rakyat Malaysia suka cakap dan bertindak tak guna otak…lepas neh pun Malaysia bakal jadi singapura…lepas tuh org2 melayu neh tak tau nk merempat mane plak…hahahahahaha…

    0

    0
    • bedah says:

      hak artis tuh memang sentiasa ada pon… sama ada derang nak berusaha dapatkan atau pon tak jerk.so kalau orang kerja sungguh2.. walopon dia foreigner tak boleh lah dapat perhargaan? kena bagi kat warga negara jugak lah eh? walopon kerja suam suam kuku?anguerah ni.. ialah pengiktiran tok sesorang dalam kerja yang dia buat..

      tak salah nak bersuara.. tapi kalau hak artis melaysia ni berlambak.. tapi derang tanak bersungguh-sungguh dapatkan pon .. boleh buat hape?lagipon dia menang bintang popular jerk pon.. maybe orang nampak gah dan dijadikan isu ,sbb hadiah mewah kot???

      pasal orang melayu merempat ni.. mentaliti jerk.. sebab terlampau di bekap sangat lah.. orang kita susah nak maju… kita jangan lah nak kudis sangat ngan kejayaan orang lain.. kalau artis malaysia tak puas hati.. pastikan kerja kuat.. insyaallah orang undi.. tanamkan lah sifat bersaing sihat ni.. lagi satu.. dah Allah SWT tetap kan dah rezeki dia.. kalau tak suke.. tahun depan soh jgn mana2 pertandingan pon bagi artis luar masuk .. dah.. settle!

      lain kali..soh zed ni pakai otak dulu.. kalau tak setuju.. time pencalonan tuh bangkang.. ni dah menang nak buat hape?

      0

      0
    • sandrianasiska says:

      Apa kejubor la si otak udang berbual

      0

      0
    • Warga Singapura says:

      Org Melayu Singapura bukan dipinggirkan tetapi oleh kerana Singapura adalah negeri BUKAN Melayu dan BUKAN Islam maka funds untuk hiburan Melayu tak sehebat production Bangsa asing khusus nya Bangsa cina.. Ramai juga bangsa cina warga negara Malaysia yang datang Singapura cari makan sebab kat sini produksi Cina besar dan luas.. Sama jugak bila artis Melayu Singapura datang Ke Malaysia.. Same respon sume nak lebarkan sayap.. Kita semua maklum yang Malaysia adalah Hollywood Melayu when it comes to hiburan.. Jadi orang singapore yang mana Ada bakat (tak kira nyanyian or lakonan) merasakan peluang untuk menonjol kurang.. Jadi sebagai negara jiran yang sering mengalukan pendatang asing yang berbakat, artis Singapura amat teruja bila ada peluang depan mata.. Memang bila tengok artis Singapura berjaya di Malaysia kita duk tumpang bahagia. Alah perAsaan tu lebih kurang macam bangga bila Nazmi Faiz dipilih utk bermain bola di luar negara. Kita pun tumpang bangga jer.. apa pun aku bukan lah peminat Aaron namun aku tumpang gembira dengan kemenangan anak watan. Aku tetap minat Sam Shaheizy, Beto Khusyairi, Fahrin Ahmad.. Aku tetap suka mendengar lagu lagu Ziana Zain.. Hmm atau mungkin aku warga Singapura juga harus bersifat nasionalisme? Berhenti menyokong artis Malaysia?? Tak perlu kot rasa nya.. Pada Zed Zaidi dulu aku minat gak kat ko tapi sejak isu ni timbul hilang respek ah bro.. Tak gerek sey macam ni..suka2 ibarat kan artis Singapura pencuri.. Muka je jantan tapi mulut ya Allah kalah Azwan Ali.. Apapun peace yo’ll!!

      0

      0
      • Dato minah jambu yg paling paling popular 24jam mengadap computer says:

        betol tu warga singapore minah jambu sokongape yg kau dh cakapn komen kt sini…..si zed z ni dia naik pangkat pasal mulot dia tu celupar ! tu pasal dia di naik kn pangkat ! ape dh jadi kt haron salim bacik? dia kn dulu presiden nye SENIMAN kn? ni mesti haron ada prblem ngan si zed z ni……si zed z ni dia ni macm gila KUASA lah kn !!!! dia ni suka kacau periok nasi orang kn…..tuhan maha adil ape yg zed z dh buat ngan orang yg tk bersalah nanti dia akan rasa ape orang yg dia dh buat tu rasa tengok dn lihat ok ! dasar mulot beruang !!!!!!!!

        0

        0
    • Anonymous says:

      klu dh xnak jd melayu merempat kat bumi malaysia, belajar pepandai, jgn kata spm xperlu, sbb lambat laun mg korg mmg merempat laa.. cina sibuk nak jd professionals, korg sibuk nak keje kilang pastu duk meroyan psl hak rakyat malaysia!!

      0

      0
  27. Anonymous says:

    bluek!…sah sah sebelum ni meroyan kene simptom GK (Gila Kuasa)…

    0

    0
  28. boy says:

    tahniah..kerana berani bersuara….inilah orang yg bersifat kepimpinan….bukan yg penakut….layak sebab beliaupun berpendidikan

    0

    0
    • Dato minah jambu yg paling paling popular 24jam mengadap computer says:

      bersifat kepimpinan kepala hotak kau !!!!! si zed ni tk layak jadi presiden SENIMAN pasal dia suka jahanam kn periok nasi orang paham !!!!!!!! dia ni tk berapa nk laku bab tu ada saje niat jahat dia bermain kt kepala hotak dia !!!!!!!! bersifat kepimpinan konon pohhdahhhhhh !!!!!!!!!!!!! maybe gara gara dia si haron kena tendang dari jawatan presiden SENIMAN !!!!

      0

      0
  29. sharul says:

    Nak jadi pemimpin kena lantang dan bermaruah dalam mempertahankan hak-hak artis…………… yg lain pandai cakap belakang jer… tak hebat mana pun… bila org nak mempertahankan hak artis Malaysia, sokong la… artis luar nak cari rezeki, tak dak masalah, buat jer hadiah bagi kategori artis luar negara… lebih baik begitu..

    0

    0
  30. tepukseribu says:

    Lepas ni, ZZ boleh pakai nametag, “Mr.Presiden”. AJK2, sila turunkan pic president lama n naikkan pic president baru ye. Terima kasih! Puhliz la, Nara.. org dah tegur typo, betulkan je lah. Takkan tak boleh ditegur kot. Kita semua manusia biasa.

    0

    0
  31. Mat aron najis says:

    Oii bodoh, ZZ mbela arti malaysia lh bongokk, jujur mberi pendapat walaupun jelas akan d hina, dah kaya dgn RM malaysia nak anugerah lagi, pastu nak datuk pulak,,,,

    0

    0
  32. sweet32 says:

    TAK DE PILIHAN!!! terpaksa pilih DIA! hahahaha…

    0

    0
    • fauziah nowi. says:

      zed zaidi..pasni ko jangan nk buat silap.aku peratikan je perangai ko..
      silap sikit kat BN ni ramai leh bagi nasihat..makan besar la ye anda selepas ini al maklom la ..dapat job baru.

      0

      0
  33. ana halia says:

    congratulation to you zz…suka keberanian zz bersuara mempertahankan hak2 artis malaysia…so seharusnya semua artis malaysia memberi sokongan padu pada presiden baru anda…

    0

    0
  34. liz says:

    Akhirnya.
    Itu yg dia naksbenarnya.
    Poyolh zz nie.nampak sgt gila pangkat n glamour.
    Artis yg kurang kuar tv mmg slalu mcmnie.

    0

    0
  35. ayamgoreng says:

    aku rasa ramai peminat Malaysia menyampah gila dengan dia. Tapi, aku rasa dia jadi presiden Seniman sebab ramai artis yang setuju dengan dia. No wonder dia jadi presiden. So, kesimpulannya, ramai artis secara senyap vote dia.

    0

    0
  36. Mak Jemah says:

    Hohoho. tak menyesal Mak Jemah retweet twitter dia pagi2 tadi buta dong! Siap mention pasal “keikhlasan” lagi.

    Note : Abg Zed, Mak Jemah before this tak benci kau, tak minat Aaron. Tapi bila kau melalak pasal isu kerakyatan Aaron, Mak Jemah meluat tgk u, Zed. Terus mak follow u dgn Aaron. Awwww..

    0

    0
  37. neelofa says:

    apeke bodoh korang nak kaitkan mat afrika keje tggal pecuma kat mesia ni dengan zed zaidi????
    PRESIDEN SENIMAN OKEY. BUKAN PERDANA MENTERI OR MENTERI KESELAMATAN DALAM NEGERI OR WHATS EVER.

    ckp guna otak. huh. BN, alert sket.eja nama pon sala.

    ZED ZAIDI , A BIG CONGRATULATION!

    0

    0
  38. neelofa says:

    apeke bodoh korang nak kaitkan mat afrika keje tggal pecuma kat mesia ni dengan zed zaidi????
    PRESIDEN SENIMAN OKEY. BUKAN PERDANA MENTERI OR MENTERI KESELAMATAN DALAM NEGERI OR WHATSEVER.

    ckp guna otak. huh. BN, alert sket.eja nama pon sala.

    ZED ZAIDI , A BIG CONGRATULATION!

    0

    0
    • anon says:

      kalau ye pon toksah la komen sampai dua kali…
      org tau la ZZ tu presiden seniman, bkn PM, bkn Menteri Dlm Negeri…
      ape daaaaaaa

      0

      0
  39. neelofa says:

    ha sampai 2 aku komen yang sama.
    lagi satu kan korang2 puak mat aron,
    ZZ ni buat keje ikhlas , die mempertahankan hak,
    bukan sbb $$$$$!
    klu sbb $$$$$ , die pun xpndang jawatan tu suma. bek die wat keje yg terang2 leh bg die $$$$ ….

    !!!

    0

    0
  40. zed zeduh says:

    datuk satu plsss…yaummmmm

    0

    0
  41. Harits Asyraf says:

    ni lantang bersuara – lontaran vokal tahap maksimum sebab nak jawatan or betul2 memperjuangkan hak artis???? :{

    0

    0
  42. Anonymous says:

    Melayu singapore kenalah terima hakikat bukan senang cari rezki dekat MALAYsia. By the way MALAYsia je la batu loncatan untuk kembangkan karier (pelakon/penyanyi) berbanding singaPORE. So jangan banyak cakap, be humble. Zed zaidi atau sesapa pun yang bekerja dalam bidang ni ada hak menegakkan apa yang dorang rasa hak dorang.

    0

    0
  43. Kurus says:

    read it… yet dont hv anything to say
    hmm..maybe..all the best!!

    0

    0
  44. han says:

    BLAH LAH SI MUKE BESAR KEPALA BESAR NI

    0

    0
    • Anonymous says:

      ape yg anda rse lepas kutuk ciptaan Allah… pasti tenangkan…

      0

      0
      • Wathcer says:

        Orang kalau dah takda modal macam tuh la, yg hensem yg baik tuh yg dapat award dia cakap rezeki dari Allah, kurniaan dari Allah. Yang buruk dia keji tuh agaknya ciptaan siapa pulak? Semua tuh kan ciptaan Allah, kalau perangai dia menyalak ke meroyan ke tak perlu nak hina fizikal dia. Dan korang yg peminat tegar Aaron Aziz tuh pun tak perlu nak komen menyalak, meroyan dan sarkastik sangat. Komen dan kritik cara elok kan boleh? Pakai budi bahasa, kalau korang nak cakap Zed Zaidi takde budi bahasa, korang takpayah la nak ikut jadi dia. Nampak sangat mentaliti korang nih dikaburi dgn perasaan yg tak dikawal dan melulu.

        0

        0
  45. kak dee says:

    Maksud ZZ ni bukan nak tolak artis luar. Tapi klu nak, buatlah kategori khas ytk mereka. Tahniah

    0

    0
  46. Kasihan kt ZZ says:

    Engkorang ni orang Malaysia ke Singapore. Bagusla kalau dia jujur nak memperjuangkan hak artis Malaysia ni. Tak payahla kita bertekak sesama kita. Yang dapat untung siapa? AA juga kan (orang luar) bukan nya orang kita. Senyum aje dia tengok gelagat engkorang semua. Dia kat sana tu tak glamer mana pun. Sebabkan gara gara engkorang semua glamer giler. Dalam politik kita bertekak dalam hiburan pun kita bertekak tak puashati. Jangan pening pening nanti panadol habis tak cukup.

    0

    0
    • ct says:

      “engkorang” tengkorak hang! taip elok2 tak boleh ke?

      0

      0
      • Anonymous says:

        Aku suruh baca bukan suruh proof reading. Yg kau paham tengkorak aje itu bukan point nya. Lain lain tak paham ke?spm tahap mana ni?

        0

        0
  47. neelofa bijak, korang bijak ke? says:

    kesian kan. atleast ZZ pjuangkan ape yg mnjadi hak artis2 malaysia. klu die Syok sndiri n apa korang kata? ‘menyalak??”.menyalak tu anjing okey. jgn samakan dgn manusia. ha klu dia syok sndiri canang itu ini, xkan la die leh lantik dri sndri jd presiden? jgn jadi b***h….
    AA bg korang apa? ZZ bg apa?
    aku pun peminat AA. tp dlm hal ni , aku sokong ZZ. klu mcm ni la cara korg , smpi bila2 kelompok sndiri xkan maju. bg la kat org lua mcm2..smpi korang xde apa. baik hati sgt kan?????
    ape pun xboleh. korg begado kat sini,
    ZZ tu dpt jd presiden , korang ???? APTB!

    0

    0
  48. senimah says:

    habisla seniman kali ni…

    0

    0
  49. Zaza says:

    CONGRATS to Zed Zaidi..Semoga Zed meneruskan perjuangan dia dalam seniman untuk membantu artis2 malaysia dalam industri.Diharapkan Zed dapat bersabar dengan semua kata cacian dan makian dari orang MALAYSIA sendiri.Pelik betul orang Malaysia nie, begitu marah pada orang yang berjuang untuk memartabatkan industri seni negara. Dan, sayang sunggu diorang ni kat Aron Aziz tue, padahal Aron Aziz tu rakyat Singapore, memegang identity card Singapore, tapi bekerja tanpa permit kerja yang sah kat Malaysia. Malah, halangan utama bagi Zed adalah rakyat Malaysia sendiri, Kesian sungguh.Kenapa artis Malaysia pilih dia sebagai PRESIDEN??sudah tentula sebab diorang percaya yang Zed nie akan buat kerja dia untuk membantu artis Malaysia.

    0

    0
    • alahai penyokong2 Zed Zaidi, Islam Ka Kaurang says:

      Kalau “berani” sangat suruh la artis2 /pelakon2 perempuan pakai tudung/tutup aurat. Kan kita ni Islam. Kenapa tak Tweet?

      0

      0
    • Anonymous says:

      ko tak payah la nk kipas sangat si zed zaidi..dia tak tahu pon ko berbaik2 ni…

      0

      0
    • kuniza says:

      Apa2 pun penyokong2 aaron ni kbykn bukan pndng bakat.msti rupa.tipu ah korg kata x.bru korg pndng bakat pas tue.yg btol adalah pihak pengnjur apa2 pntndingn pas ni buat satu kategori u artis luar.x yah la korg menyalak mcm anjing ktuk antara satu sama lain.

      0

      0
    • sha says:

      TAPI CARA DIA TAK BETUL..MENYALAK KAT TWITTER..BG STATEMENT MCM BUDAK2..ORG DAH MENANG BAGAI BARU NAK PROTES..KENAPA TAK HLG SBLM PENCALONAN TU..KEJI DOH ZZ NI!!

      0

      0
      • Anonymous says:

        Menyalak kt mana pun UOLs tetap tak puashati juga. Selagi spesis manusia mmg begitulah.

        0

        0
  50. nana says:

    Ini olang giler kuasa!!!hahaha!!!!

    0

    0
  51. Melayu Hebat says:

    semoga industri hiburan malaysia dibersihkan daripada artis yang tak cukup kain dan kaki botol dan kaki disko dan semoga cerita2 yg tak mencabar akal seperti sembulu kasih, kicap dalam botol, 2 alam dan sebagainya tidak dibuat lagi.

    0

    0
  52. hahaha says:

    AA kan MELAYU jugak. So?

    0

    0
    • Anonymous says:

      Melayu singapura bukan Malaysia. Orang sana berlagak sebab Singapura lebih advance orang sini. Siapa sokong?!!

      0

      0
  53. Badang says:

    Since ko banyak sangat bising pasal artis luar…apa kata ko pegi bising kat kerajaan yang membawa masuk K-POP, J-POP dan macam2 POP untuk Himpunan Jutaan Belia sehinggakan Kuliah UAI di batalkan. Ada berani? Setakat melalak dalam twitter….aku tak heran la bro

    0

    0
  54. Gila Pangkat says:

    Lancau kau ZZ…!

    0

    0
  55. Anonymous says:

    Tahniah la braderrrrrrr hahahahahahahaha joke of the day.

    0

    0
  56. intan says:

    dia jadi Presiden SENIMAN sebab apa ye? based on undian tertinggi ahli2 SENIMAN ke?

    0

    0
  57. Tengku Sidek says:

    Baik Zed Zaidi dari HSB..kalau semua masalah ZZ nak selesaikan masak lah dia.PM yg ade skang pon byk masalah tak selesai….cuba komen guna otak sikit..! Hidup ZZ..Hidup ZZ

    0

    0
  58. kak li says:

    Ramli sarip, M.Nasir, Ramli M.s dan ramai lagi, start packing sebelum di halau oleh ZZ tu, dia kata nak buat sesuatu yang semua ketua Seniman tak penah buat. Siti, Miz Nina, Michele Yeoh , Yuna dan ramai lagi la…..jgn gi mana mana tau, nyanyi kat Malaysia aje, ZZ nak buat seuatu tu, JANGAN LANGGAR ARAHAN. KEH
    KEH , KEHHHHHH.

    0

    0
  59. nurul says:

    MENANG LEPAS MENJAJA DIRI SNDRI DGN MNGUTUK DN MMPRTIKAIKAN REZEKI ORG LAIN. KESIAN, KESIAN!! NAK SGT JWTN NI KAN. SILE AMIK LA.. UNPROFESSIONAL SUNGGUH!

    0

    0
    • kiki says:

      bila si anjing dh mnyalak, cmtu la jdi nye.. Blsah je dia rmai2!!!!bodoh!! Seniman presden tu skdr title je, soal rzeki tu bkn zz yg tntukn smpi nk sekat artis luar msuk mlysia. Dlu zz blkon pn mcm badut!!! Fkus akhirat la zz dr gle kuasa. Nsb bek akk sdra ak x jd kwin ngn ko dlu. Klu x, malu je ktorg ade pak sdara thp sek tadika mcm ko ni!!

      0

      0
  60. Lagubestbest says:

    Booooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo!!

    0

    0
  61. Juventus Kid says:

    there is only one ZZ…. and its not you…. its Zinedine Zidane!!!!

    0

    0
  62. Mawar berduri says:

    Lepas ni banyak lah job dia macam Presiden papita skrg yg banyak makan duit show dan duit kerajaan bila kerajaan bagi project. Artis2 yg mengundi zz ni pun artis2 yg macam dia dah merangkap senja dah tak laku. Artis2 yg telah dilobikan oleh zz sama macam papita bila tiba mesyuarat agong. Yang datang dan mengundi org2 dia. Sekarang siapa tutup periuk nasi siapa. Zz kena tanya Datuk Yusof Haslam dan Erma Fatima kenapa bawa masuk artis luar tanpa permit. Berani tak? Lepas ni Syamsul Yusof boleh ambik dia berlakon gantikan abong long kat KL gangster 3. He…he….he

    0

    0
  63. meeradriana says:

    tahniah..
    aq rasa mmg layak dia jadi presiden sbb b4 this mmg dia dah jalankan tanggungjawab dia..
    cuma pesanan tuk dia, jgn kerana dah jadi presiden, hang suka² nak serang orang..

    0

    0
    • Anonymous says:

      pesana utk hang, jgn suka2 maki2 org mandul! pastu berangan jadi anak vvip. bullshit!

      0

      0
  64. sara says:

    Dia ni dulu nak kat Hetty Sarlene..ala budak singapore yg berlakon dengan dia tu..tajuk ape ntah drama tu..arahan Datuk Yusof Haslam..Pastu C Hetty ni xnak kat dia..tu dia frust tul..so dia kasi balas dendam xnak org S’pore masuk..

    Tapi kalau dah sayang tu kan..tu ha tengok bini dia..kan sebijik Hetty..boob besar..muka pon seiras..

    Berlakon xseberapa..melalak macam anjing kurap..tough pon x..gomuk! Ko tu dahla IQ rendah..EQ pon rendah..patutla nasib artis2 kat Msia xterbela..dapat ketua yang nak glamor jer..

    Artis2 luar negara datang ke Msia mencari rezeki..tak ade langsung niat diaorg nak menutup periuk nasi org Msia..Mcm Datuk Michelle Yeoh, dah rezeki dia famous dan dihargai di luar negara berbanding di negara sendiri..Semua manusia di muka bumi ini tiada sorang pon nak mundur. Msing2 nak berjaya..bukan macam ko, muka pecah!

    Datuk Ct..bukan setakat di Msia je org kenal dia..seantero asia ni kenal dia oooooooiiiii ZZ…ader artis2 luar nak melalak macam ko..klu gtu la perangai ko kan..Selayaknyer ko dipanggil CAVE MAN..mlalak mcm jakun..babun dan spesies seangkatan dengan nya pon x sejakun ko!

    Kami orang MALAYSIA tidak mahu persengketaan seperti yang diprovok oleh ZZ. Ko tutup periuk nasi orang..jangan lupa pada Qada-Qadar ZZ..mohon maaf selagi ko bernafas!

    0

    0
    • ZED ZAIDI says:

      CELAKA KAU FITNAH AKU.. AKU XNAK PN KAT HETTY.. AKU NAK KAT MAK KAU !!!! HMMM.. NANT AKU JD AYAH KAU YG KE BERAPA EH.. YG KE 10 KOT… AYH KAU YG PERTAMA MLYSIA, YG KE 2 INDON, YG KE 3 SINGPORE, YG KE 4 BANGLA, YG KE 5 NEGRO… OPPSS.. PTT LA SOKONG ARTIS LUAR YE DEK… PAN “WORLD” RUPA NYA… HEHEHE

      0

      0
      • Anonymous says:

        ni la moral artis malaysia, memaki hamun org sesuka hati. mak ayah kau ajar kau memaki mcm ni ke?

        0

        0
      • anti zed zaidi says:

        woi zz kau ingat kau tu hensem sangat sampai nak maki hamun orang camtu ko dah cukup ibadat ke hah sampai nak maki hamun orang sedarlah mungkin betul ckp dorang ko sengaja tweet yg ko care sangat pasal AA yg artis s’pore takleh lakon kat malaysia sebab ko nak naik pangkat kan daripada pangkat ko yg timbalan tu ko nak jadi presiden kan betul tak ckp aku suhaimi yg masuk SS tu ko takde kesah pown die pown orang singapore apa itu menunjukkan yg ko tu dengki sebab AA menang ABPBH kan ehh pikirlah bodoh dungu punya orang

        0

        0
    • Nabilah says:

      IQ rendah pun dia masuk Universiti, course law lagi. Bukan calang2 orang bole amik. Bukan x boleh hargai, tp jangan bagi anugerah tertinggi dekat artis luar, ramai lagi artis malaysia yang layak. Lagipun jangan banding industri malaysia ngn hollywood or whatsoever, industri Malaysia masih kecil lagi and artis Malaysia pun ramai yang cukup makan jea. Ko pikirlah, kalo artis Malaysia pergi S’pore or Indonesia ke, ada ke rakyat diorang akan undi artis paling popular kat artis Malaysia. Jawapannya TAKDE and TAK kan ada. Sebab rakyat diorang bijak dan menghargai bakat sendiri. Bukan macam orang Malaysia. Orang nak pertahankan artis tempatan, tapi rakyat sibuk nak defend artis luar.

      0

      0
      • Anonymous says:

        universiti mana yg bukan calang2 org boleh masuk tu?? ape UPM?? aku ingat oxford ke, cambridge ke, LSE ke.. eh klu ko rs ramai lagi yg layak menang abp, why dont u vote? who the hell r u to tell us to like who, to vote who?? abp tu asas die vote sape yg kita minat. if kita dh x minat artis yg lahir malaysia, nak buat mcm mana??? br sekali je kot artis kelahiran spore menang. korg buat kecoh2 mcm ni, mmg next yr dia menang lagi la nampaknyeeee… btw ape yg nak kecoh sgt, dia berlakon filem malaysia, menang atas tiket artis yg berlakon filem malaysia. lain la klu die menang atas tiket filem singapore or die famous kat sini sbb filem singapore.

        0

        0
  65. Kelab Penyokong Tegar Zed Zaidi says:

    hai sara.. sila mohon maaf kpd ZED ZAIDI selagi ko bernafas.. jgn fitnah org kalau diri sndiri punye nawaitu hanya tuhan jer yg tahu.. ckp ko tu berbaur dengki dan khianat.. jgn bermain dgn qada & qadar kalau ko sndiri tak blh nk terima hakikat yg hakiki yg ZED ZAIDI kami ni Presiden SENIMAN… ZED ZAIDI kami masih lg manusia ciptaan NYA dan bkn babun spt ko minta.. pecah nyer rupa ZED ZAIDI pn bkn ko yg cipta.. dan bila berkomen jgn main redah jer kerna diri sndiri yg akn timpa binasanya.. ZED ZAIDI kami juga bkn anjing utk menyalak spt ko sangka.. sudah2 la buruk sangka pd ZED ZAIDI yea sara.. moga TUHAN tmpt kn ko ke tmpt2 yg diredhai oleh NYA. Amin..

    0

    0
    • ARTIS MALAYSIA says:

      SAYA MENYOKONG TULISAN ANDA… SEMUA PENONTON DI MALAYSIA ADALAH PENONTON YG PLG BODOH SKALI DI DUNIA.. TERLALU TAKSUB DGN SETH TAN SMPAI TERBAWA2 HINGGA KE MATI… NAUZIBILLAH…

      0

      0
      • Anonymous says:

        klu dh jadi artis x laku,masuk skolah belajar blk, masuk uni then cari kerja yg berfaedah. sibuk sgt nak glemer tp hasil kerja mcm sampah. pastu meroyan memaki hamun org lain, x sedar diri mintak sedekah kat org suruh beli tiket wayang, nak maki hamun org lain pulak.. cermin la sikit diri tu. jgn jd pemintak sedekah!

        0

        0
      • Anonymous says:

        dah la wahai artis…aku dah menyampah…..rezeki hampa tue…kami peminat tentukan…x pyah nk kecoh…semua nk gila glamor….

        0

        0
  66. ZED ZAIDI says:

    OI SEMUA.. LANTAK AKU LA NAK CAKAP APA2 PUN.. KORANG SUMA YG BODOH DOK SOKONG ORG LUAR BUAT APA.. BODOH!!! DIA MAKIN KAYA.. KORANG SUMA STILL TAKAT TU JGK.. APA LA NAK JADI DGN PENONTON DI MALAYSIA NI.. KORANG SUMA SKRG DUDUK LA DIAM2 KT UMAH LAYAN CITER TV DIAM2 SUDAH… KORANG TAU X ARTIS2 MNYOKONG AKU SEBENAR NYA TP DIEORG X HEBOH2.. CUBA LA PIKIR MCM MANA AKU MENANG KALAU ORG X UNDI… BODOH NYA PEMINAT PENONTON MALAYSIA SKRG… TAKUB…

    0

    0
  67. […] Pagi tadi, telah dijalankan mesyuarat agung Seniman untuk memilih ahli jawatankuasa baru di FINAS. Antara yang menarik perhatian pastinya jawatan Presiden sendiri. Dan jutaan tahniah Abang Nara ucapkan kepada Zed Zaidi kerana telah dilantik menjadi Presiden Seniman. Untuk makluman, Presiden … Continue reading → […]

    0

    0
  68. sampah says:

    kau sampah zed zaidi..FUCK YOU!

    0

    0
  69. Marion Kaunter Bas Express says:

    Zed Zaidi ……………..is not my president !!!!

    0

    0
  70. nyah says:

    tahniah abg zed…muah
    aku pun pelik nape org msia gila benor dgn si aron aziz tu..muka x lah ensem mana harapkan body je kekar..aku rasa ramai je pelakon kat msia ni yg berbakat ensem body kekar mcm REMY ISHAK FIZO OMAR DAN AZWAN ALI! bye

    0

    0
  71. kuniza says:

    Dah lah weh.byk pahala zz nnt d akhirat.sbb korg dok kutuk die.dpt pahala free.aku x sokong sapa2.tp bg aku dua2 pihak ada point yg btol.jd apa salahnye cari jln penyelesaian atau penambahbaikan industri seni d msia akan dtg.

    0

    0
  72. cococo says:

    tahniah ZZ…aku sokong 100%!!
    ok pe ZZ…artis sndri yg lantik dia..
    aku sokong dgn pelantikan ini..

    0

    0
  73. cococo says:

    tahniah Zed zaidi…
    aku song 100% pelantikan ini…
    ok pe ZZ…kalangan artis sendri yg lantik dia..

    0

    0
  74. razer says:

    TAHNIAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH ZZ…………

    MAJU LAH INDUSTRI TANAH AIR KITE……….

    1 MALAYSIA

    (^^!!

    0

    0
  75. faris says:

    tuhan tolong lembutkan,hati dia. .untuk terima ku seadanya. .

    0

    0
  76. faris says:

    tuhan tolong lembutkan hati dia. .untuk terima ku seadanya. .

    0

    0
  77. Anonymous says:

    ramainya org singapore dlm nb ni…hmmm

    0

    0
  78. nelly says:

    apapun yg ko dpt lgsung takdak kene mengena dgn aku..artis kita ni dh terlebih duniawi sgt..

    0

    0
  79. Anonymous says:

    Sekat je org spore dari bekerja di msia. Begitu jugak dgn org msia yg bekerja di spore…Kerja saje di msia kenapa perlu cari rezki di negara org kan? Sedangkan negara sendiri tk bole terima org luar?

    0

    0
  80. Anonymous says:

    Sekat saje warganegara spore dan warganegara msia dari bekerja di negara masing-masing abis cerita…itu pon nak gaduh…

    0

    0
  81. ZED ZAIDI says:

    KORANG SUME MENGIDAM SETH TAN JE…
    BODOH.. ITS A FICTIONAL CHARACTER….

    0

    0
  82. Azydy says:

    tahniah aku ucapkan.. tapi berhati-hatilah.. sebenarnya lagi besar pangkat lagi besar tanggungjawabnya.. lagi ramai yang tak suka.. tambah kalau kita selalu buat panas… sekarang kita di atas.. mana tahu nanti kita di bawah balik… so buta kerja tu dengan penuh tanggungajawab dan ikhlas..

    0

    0
  83. amy says:

    disebabkan peminat AA,aku naek menyampah ngan AA.

    0

    0
  84. orang rojak says:

    i think kan president seniman nie give kat orang yang layak.
    Contoh macam dah ada experience tentang bidang seni nie,
    macam rosyam nor.

    #Oh My English

    0

    0
  85. zzzzzz says:

    tahniah ZZ..ko memang layak..nyampah kat AA..lbh baik bg duit tu kat org msia dprd bg kat org luar…klu org indon menang, perang 1Msia & 1Indon..klu org sgp menang mak aihh bangga nak mampos…dahla xder permit keje..takut la tu..kalo ko brani ko p tunjuk paspot ko kat ZZ hokey!

    0

    0
  86. Neelofa Hati Bangkai Kata Tasha Sheila says:

    LAGI pasal Neelofa. Tasha Shilla bidas pelakon itu sindir kemenangannya pada ABPBH2011. “Neelofa busuk hati,” kata Tasha Shilla.

    0

    0
    • anti zed zaidi says:

      ape kena-mengena kes neelofa and tasha shilla kat sini ni pasal ZZ yg gila kuasa okay

      0

      0
  87. Aku benci Zed Zaidi says:

    Kalau dh jd presiden tu tolong pikir isu yg bernas sket.. Zed zaidi otak dangkal.. Bab cermin kereta artis pun nk mintak cermin gelap, apa istimewa sgt haa?? Nyampah aku !!

    0

    0
  88. Anonymous says:

    kalo la AA ni org indon… ak sngt pasti sume org kt bn ni akan syg dan sokong ZZ…

    0

    0
  89. manja says:

    klu ada hati busuk susahla…abis yg dok bg “DATUK kat shah ruk khan tu apa jasa dia sangat kat malaysia nih..?

    0

    0
  90. zed zaidi tekejut presiden smpi terkentut says:

    pasnie ZZ tak byk belakon…almaklum byk hal-hal seniman dia nak settle kan…lagipun pasni dia nak bejuang dapat ttitle DATO’ lak ….demand bayaran belakon sureup nyer…. klu datang lambat shooting…jgn marah zz…dia bz buat keje 3 in 1…nanti producer filem or drama kena boikot dek ZZ…dah tak leh carik mkn prosedur..berhati2 la ngan seniman zed zaidi…..tengok la tahyn depan dia leh beli rumah banglow…tak duduk apartment dah…..

    0

    0
  91. the power of democracy is yours says:

    err… encik zz dilantik sebagai presiden seniman.. nape pulak ada yang suh dia p cari sume warga asing lain yang masuk secara haram kat m’sia? bukan ke tu department lain nyer keje ke? lain la kalau dia dilantik jadi pm ke.. menteri kementerian pertahanan ke..
    encik aa itu dijadikan sasaran untuk membuka mata dan minda artis lain yang datang dr luar supaya menghormati artis kita yang sememangnya mencari rejki kat cni je…
    sekiranya beliau tidak fofular.. tidaklah beliau ini dipilih untuk menjadi presiden.. sahih dan nyata artis2 kita juga mahu kebajikan dan periuk nasi mereka terjaga…
    kesimpulannya.. kita hanya nampak dari luaran, dalaman? cuma artis yang hidup dalam dunia artis sahaja yang tahu…

    0

    0
    • aku says:

      btol2..aku pn sokong ngan ko..aku pelik..apsal la org2 msia sndiri xnk sokong artis2 msia… smue org m’agung2 kan artis luar.. kesian.. pstu kutuk2 lg org msia.. lg super kesian ngan mentaliti org msia sndiri

      0

      0
  92. Tenuk Handsome says:

    Taniah…

    0

    0
  93. saf says:

    mari kita nantikan kejatuhan ZZ .. pastinya tersungkur..

    0

    0
  94. limah pulang ke rumah says:

    he…x suke limahhhhhhhhhhh….

    0

    0
  95. Remy Rongak says:

    huh…inilah rupenye agenda zed zaidi…puiii….

    0

    0
  96. Unknown says:

    ape bende lah mamat ni.. jeles sbb susah nak dapat award kot… tp kalau x de org luar pun, x tentu mamat ni menang award lagi… SAMPAH!!

    0

    0
  97. NUR says:

    AKU SOKONG ZED ZAIDI…
    LANTANG/BERANI MENYUARAKAN PENDAPAT, PANDANGAN, TINDAKAN…. TAKDE SESETENGAH ORG… BERANI CKP BELAKANG JE…

    0

    0
  98. buntal says:

    Tahniah! smoga anda ikhlas melaksanakan tanggungjawab anda itu bukan berlandaskan pangkat semata-mata. (w/pun you are not one of my favorite celebrity)
    para2 haters skalian cubala bg peluang kat dia mnala tau dia mmg selayaknya memegang jawatan tersebut…tgkla sehebat mana dia menjadi pemimpin.

    0

    0
  99. Dondang Sayang says:

    Mengutuk biar berpada-pada, tentang rupa paras atau misai umpama lalang atau sebagainya yang berkaitan dengan penampilan fizikal itu kan kurniaan Ilahi. Tidak bijak untuk mempersendakan kejadian Allah. Manusia ada lebih dan kurang masing-masing.

    0

    0
  100. eryn says:

    Congrate ZZ!!!!!!!! untuk jadi presiden mmg layak la pada manusia yang berani bersuara bukan pada pangkat atau nama semata2…X payah la korang nak hentam2 zz..kalau korang duk tmpt dia berani ke nak perjuangkan mcm apa yang zz katakan sblm ni….confirm x punye kan…zz memang nak perjuangkan artis2 Malaysia…sokong je lah….x de presiden yang tegas x ke mana artis2 Malaysia kt ni..betul x hehehe….

    0

    0
    • Anonymous says:

      aku xnak hentam zz, aku nak hentam ko? ko sekolah ke x? apsal ko eja congrats ade huruf E tapi xde huruf S.. ohmyenglish betul!!

      0

      0
  101. Nur Kasih says:

    Tahniah ZZ .. Tp apa yea komen anda ttg kemenangan Ahmad Dani kat Mania yea ..Banyak tu dia menang n bawak keluar duit Malaysia … nilai 300 k tu dia bwk balik indon boleh beli ladang n bina istana tgh2 ladang dia..ZZ senyap jer xdengar pun suara lantang ZZ tu yg sebelum ni kecoh sana sini nak memperjuangkan artis tempatan..dah siasat x Ahmad Dani tu ada bayar Tax x sebelum bwk keluar duit2 tu…AA menang dulu sekurangnyer dia menetap kat Malaysia dan menyumbang bakat dia disini..X macam Ahmad Dani menang terus bawak kuar duit dari Malaysia ni…Tolong komen yea ZZ jgn laa senyap jer issue penting ni …

    0

    0
  102. pemerhati says:

    Tahniah Zed Zaidi…da pegang position ni..tolonglah selamatkan artis2 x sedar diri kat Malaysia ni…lagi2 artis perempuan yg pakai baju x ckup inci…kalau boleh yg sulit2 pn nk ditunjuk…nk populariti MURAHAN..aku sokong tindakan Zed Zaidi bersuara utk tegakkan artis Malaysia…
    yg korang duk mngutuk si ZZ ni…artis2 lain x mengutuk pun…sbb dorg yg pilih ZZ tu jd Presiden Seniman..yg duk marah2 ni mesti peminat AA kan…tah ape2 nk bertegang sbb artis…

    # Dunia seni Malaysia kecik jer bro…..

    0

    0
    • mizz says:

      ko gle cik kiah artis2 nak kutuk dia…kot nak rs mkn nasi lauk ikan masin ley ar lawan ngn PZZ ni…ko pun beriye bertegang sbb zz ape kes…ada upah ke?…
      sbb dunia seni m’sia kecik lah zz xyah nak bertegang urat sgt beb…smpi sggp pijak manusia lain semata2 nak naik ats…xyah nak bgga sgtlah ngn position zz ni klu dah cr nak naik pun dah nmpk ngelat…takut kang x tergalas dek bahu dia nak galas tggjwb nak mnjg kebajikan artis ni…silap2 kang ada plak dia pass kat org lain tlg setlekan pastu gn nama dia utk naik…omg x baik buruk sangka!… since ko dah jd ‘pemerhati tlg perhati ckit zz ni wat keje ke idak dah jd presiden ni…takat klua suara melantun2 hrpkan ‘like’ dr org tp tgn x bergerak x guna bro!

      0

      0
  103. adla says:

    TAHNIAH!!

    0

    0
  104. mizz says:

    bg aku bkn nak kata salah zz pertahankn artis kat m’sia ni tp niat tu nmpk sgt x kena dgn cara…gaya nak menang undi gamaknya…(padahal artis2 skgni lbh glekan publisiti jek dr nak menghargai karya seni)…ml2 beriye sgt dok bersuara sn sini ko smpi tb2 aa kene tempias dia upenyer ada udang disebalik spagheti…
    tp dah dpt pun gelaran tu kan so ape ade hal and for sure kroni kompem ada…klu xde xkan brani dia nak jd ala2 ahli politik wat kempen sblmni kan…
    haiihhh bahana nak sgt jd org2 vip sgtlahhh manusia sggp wat ape2 sklipun… usaha mmg tangga kejayaan tp tangga tu bl2 jek boleh patah zz oii…

    0

    0
  105. halfLIFE says:

    from ZZ to AA!

    0

    0
  106. johana says:

    aku rasa ape yg ZZ ni buat ade yang betol.tp dia x mention ape yang dia nk sebenarnya.pendatang asing boleh berlakon,menyanyi di negara kita,maksud dia boleh la cari makan kt negara ni.atleast,industri kita jadi semakin meningkat,tetapi jangan lah kita terlalu mengagungkan artis luar sehingga diberi award segala.bukan nak tuju kepada aaron aziz,tp untuk membuka mata semua rakyat malaysia.nak salahkan peminat x boleh,nak salahkan artis pendatang pn x boleh,sekarang ni salahkan siapa yang membenarkan artis luar turut bertanding mana2 pertandingan.silalah sokong artis malaysia.Kepada ZZ anda adalah harapan kepada artis malaysia kini.

    0

    0
  107. runsing says:

    gila kuasa cmnilah

    0

    0
  108. che ina says:

    rs nyer pasni periuk nasi sume pelakon yg dtg dr singapore akan ditutup oleh ZZ ni..sian kan?? rsnya ZZ ni dengki la sb dia dia x macho, x gagah mcm aaron tuh n x digilai peminat2 perempuan kt malaysia ni…dia boroi n serabut camnelah org nk minat..lakonan pon x seberapa….rsnya leh hitung kot bape je citer yg dia main…camnelah leh jd presiden seniman pastu ada hati nk bela nsb pelakon…buwekkkkkk

    0

    0
  109. Nadia says:

    Ewww.. dah mcm takde org lain yg nak dilantik.. lantiklah org yg lebih matang, profesional dan berpengalaman mcm Datuk Yusof Haslam, Afdlin Shauki, Datuk Rahim Razali, Datuk Jalaluddin Hassan, Rosyam Noor, Datuk Eizlan Yusof atau Datuk AC Mizal… mereka ni lebih layak dan ada kredibiliti dari mamat ni…

    0

    0
  110. evalavender says:

    bang, samanla mislina pkai bikiniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. xelok tau… kang abg pun bersubahat sama :P

    0

    0