Written by AbangNara | July 26th, 2012

Nampaknya minggu ini memang minggu Zed Zaidi. Pagi tadi, kira-kira jam 9.30 pagi, Zed Zaidi telah pun dikurniakan seorang anak lelaki yang diberi nama Ryan Ziqry. Bayi seberat 4.32 kilogram ini telah dilahirkan secara pembedahan di Pusat Perubatan Tropicana. Jutaan tahniah Abang Nara ucapkan kepada Zed Zaidi dan isteri atas berita gembira ini.

zed zaidi dapat anak

Zed Zaidi nyata teruja kerana mendapat peluang melihat kelahiran anak sulungnya apabila dibenarkan masuk ke dalam bilik pembedahan. Teringat kenangan Abang Nara masa melihat wife dibedah untuk melahirkan anak. Abang Nara tak sanggup nak tengok sebab takut dengan darah. Memang pengalaman tersebut tak boleh digambarkan dengan kata-kata seperti kenyataan Zed Zaidi di bawah:-

Saya adalah lelaki yang paling gembira hari ini dengan kehadiran anak sulung saya dan pengalaman berada di dalam bilik pembedahan bersama isteri sukar digambarkan dengan kata-kata.Bagaimanapun saya bersyukur keadaan kedua-dua insan yang sangat saya sayangi selamat.

Apa pun jutaan tahniah kepad Zed Zaidi dan isteri, Natalia Mustafa Kamal atas kelahiran bayi sulung mereka ini. Semoga Ryan Ziqry akan membesar dengan sihat. Selamat bergelar ayah dan ibu. All the best dan good luck!!!

whatchuwantP.S: Gambar di atas ialah klu untuk grand prize peraduan Whatchuwant daripa Xpax. Abang Nara serius tak dapat nak teka apakah hadiah yang sangat awesome ini? Takkanlah Batman punya kereta pulak kan? Bawah ini ada satu lagi gambar yang sengaja di”blur”kan oleh Whatchuwant Xpax untuk menambahkan rasa ingin tahu kita semua.

whatchuwantSiapakah mereka yang beruntung untuk mendapatkan hadiah grand prize Whatchuwant ini? Abang Nara sekarang nie selang sejam mesti klik link http://bit.ly/WCWGrd untuk tengok klu-klu yang diberikan. Kalau korang nak join teka apakah grand prize yang ditawarkan nie, boleh hantar tweet menggunakan ##PeekWhatchuwant. Namun kepada yang terasa nak menang grand prize ini, jangan kecewa sebab masih ada masa lagi.

whatchuwant

Pilih mana-mana plan yang anda mahukan dan pastikan anda menjadi salah seorang yang boleh memenangi grand prize yang akan diketahui pada 30 Julai ini. More info di www.xpax.com.my/whatchuwant.php

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

45 responses to (TAHNIAH)Zed Zaidi Dikurniakan Bayi Lelaki, Ryan Ziqry Nama Diberi

  1. KELAB PENYOKONG TEGAR ZED ZAIDI says:

    tahniah zed zaidi coz dpt zed zaidi junior yg kami cari :)

    0

    0
    • eh… ZZ sayang dah kahwin rupanya?
      biar betol? kempunan aku nak kahwin ngn tukang saman ni

      0

      0
      • Neelofa. kau seorang yang bodoh.

        Zed Zaidi. syukur. boleh cuti2 ke singapura.

        0

        0
      • Sakittttt tuuu! says:

        Seriau nyeeee dengar 4.32kg..
        Aduh!

        0

        0
      • Cik Jah Glamour says:

        Di bulan Ramadhon yg mulia ni, harap kepada manusia yg menggunakan nama Neelofa Mohd Nor ni, sudah2 laaa buat macam tu. Dah la guna nama orang, pastu bantai komen yg buat orang sakit hati. Tak rasa ke dah berdabel2 dosa kau kat situ? Kau kena ingat weh, kalau Neelofa tu tak maafkan kau, haaa, padan muka kau. Guna la nama sendiri. Apaaa, nama omak ekau bagi tu tak sodap kaa sampai nak guna nama retiss bagai?

        p/s : aku bukan lerrr peminat tegar Lofa ni. Please hoccayy

        0

        0
      • HambaMu says:

        Tahniah Zed Zaidi dan isteri.. Welcome Ryan Ziqry :) Semoga menjadi anak yang soleh..

        0

        0
    • FAHRIN AHMAD says:

      Nenek aku nama ESAH, Ada aku KESSAH?

      0

      0
    • Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

      kenape di bedah ? songsang ke ? or tk boleh beranak normal ? cerite lah ngan minah jambu sikit atau pn takot sakit ? kalau bedah tk sakit kn ? tapi shukur lah kedua2 nye selamat dapat lah zed beraya ngan ank tersayang yeeeeeeeee semoga di murah kn rezeki amin..

      0

      0
      • yatt says:

        kalo x silap bini die di bedah sbb nk tarikh lahir baby dorg same ngan tarikh lahir ZZ ni. .kalo x silap laaa. .

        0

        0
      • Anonymous says:

        anak die 4kilo! xsemua hosp akan amik risk utk anak die dilahirkan normal. ape la korg ni. slalu klu anak scan dh lebih 4kilo, doc akan suruh pilih date bila nak kene operate, ko ingat suka2 hati je kita boleh pilih date klu xde reason yg kukuh ke?

        0

        0
      • Cik Jah Glamour says:

        Anak nye besor tu, 4kilo ++. Kalau lahir ikot normal vaginal delivery, mau terkoyak kang. Bahaye. Jadi jalan paling selamat ada Cesarean Section(bedah) tu laa. Pakai ubat bius. Idok lerr dokter tu motong macam motong getah tu haa.. Masa beranak tu tak sakit ler. Lepas2 tu maybe sakit la.

        0

        0
      • what the? says:

        minah hoi .. ko tak baca nara tulis 4.32kg tu, bukan songsang ke pe, baby besar ya amat .. memang kena bedah ..

        0

        0
      • Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

        ooooooooo gituuuuuuuu baru lah minah jambu pahammmmm thank u yatttttttttttt…..

        0

        0
      • Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

        n thank u semuaaaaaaa hehe

        0

        0
    • mamee monster says:

      tahniah…semoga ramadhan & syawal ZZ lebih diberkati dan meriah dengan kelahiran putera sulung….

      0

      0
    • Mak Temah Gosip says:

      Kenapa lah tak namakan baby ni Mamat Hazrey?

      0

      0
      • Anonymous says:

        maaf nk tanye.. pmpuan klu dh beranak anak satu ikut bawah tu.. bwh tu ketat lagi x?
        lg satu, pmpuan klu beranak anak prtama melalui pembedahan (bkn beranak ikut bwh) benda tu ketat lagi x?

        ingin tahu

        tolong bagitahu

        0

        0
    • Selitone Chantek macam Bunga says:

      Tahniah…

      0

      0
  2. johnjeninz says:

    Tahniah bro…

    0

    0
  3. honey says:

    tahniah…

    0

    0
  4. honey says:

    tahniahhhhhhhh

    0

    0
  5. merpati says:

    tahniah zed zaidi… :)

    0

    0
  6. delima_anggun says:

    Tahniah!…

    0

    0
  7. saya ok jer! says:

    TAHNIAH ZED ZAIDY & ISTERI :)

    0

    0
  8. golden says:

    Tahniah zed zeidi

    0

    0
  9. golden says:

    TAHNIAH

    0

    0
  10. ning xngaku masuk pas....... says:

    4.32??mesti bini dia kuat mkn mse mngandung 2…..

    0

    0
    • Anonymous says:

      kau dh penah beranak? klu xpenah jgn ckp mcm org bodoh.

      0

      0
    • addene says:

      tak juga..ms sy pregnent.. berat sy 45 je… n ms sebelum sebelum anak sy lahir. berat sy hanya 47kg.. tp leps doktor scan dia ckp kena operate sebab baby sy besar.. 4 .5kg.. pdhal ms tgh mengndung doktor siap bg arahan pemakann lg..bg bdn naik .. tkut baby tak berkembang. makan tak bnyk pun.. tp tah la..rezeki kot dpt baby besar… sekrg anak sy dah 2 tahun, nasib berat dia kembali normal mcm budak2 lain..

      0

      0
  11. mixgirl says:

    tahniah bro

    0

    0
  12. pemerhati says:

    tahniah!!

    0

    0
  13. Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

    tahniah zed mudah2an zed dapat ank pompan pulak ye di masa akan datang…

    0

    0
  14. triple_j says:

    tahniah zz atas kegembiraan berganda. bukan saja terselamat daripada kemalangan maut so seolah2 mendapat nyawa baru, malah mendapat 1 lagi nyawa baru iaitu anak sulung pertama :)

    0

    0
  15. Adieq says:

    Tahniah..jaga baby baik2 ye..mesti comel cm papa n mama die..sweet..

    0

    0
  16. no says:

    raja minah jambu..baby lahir 4.32kg ko nak suh beranak normal ka???of coz la kena czer…..

    0

    0
    • lulu says:

      klu spital gomen,diorg pakse je normal weii

      0

      0
      • addene says:

        kalau g goment beranak normal..jd apa2 dkt anak kita atau kita.. bukan diorg kena apa2 tindakan pun.. tp kalau g swasta diorg akan cuba cr jalan terbaik… anak besar susah nak keluar normal…

        0

        0
  17. chentalove says:

    tahniah jd mummy n daddy…

    0

    0
  18. No One says:

    alhamdulillah…welcome to papa

    0

    0
  19. qomaron.blogspot.com says:

    cer korang try uhsa blog baru niee best jugak > qomaron.blogspot.com

    0

    0