Written by AbangNara | May 26th, 2014

Supermodel Malaysia dan juga salah seorang pelakon filem Bunohan, Tengku Azura, 39 telah pun selamat bergelar isteri kepada Ramelle Ashram, 35. Untuk makluman, Ramelle adalah adik kepada Jejai, suami Fasha Sandha. Mereka berdua telah berkenalan selama 2 tahun setengah sebelum mengambil keputusan untuk bersatu sebagai suami isteri.
tengku azura kahwinPasangan sama cantik sama padan ini akan berbulan di Maldives selama seminggu. Majlis pernikahan telah diadakan secara ringkas dengan para tetamu yang hadir terdiri daripada ahli keluarga dan sahabat rapat. Tengku Azura sebelum ini pernah mendirikan rumah tangga dan ini merupakan perkahwinan keduanya.

tengku azura kahwin

Semoga masjid yang dibina kali ini berkekalan sehingga ke akhir hayat dengan dikurniakan ramai cahaya mata untuk menyerikan lagi kehidupan Tengku Azura dan Ramelle Ashram. Lagi beberapa gambar sekitar majlis pernikahan pasangan pengantin baru ini dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar Instagram Tengku Azura.

P.S: Honda Jazz 2014 dilancarkan di Thailand


tengku azura kahwin
tengku azura kahwin
tengku azura kahwin
tengku azura kahwin
tengku azura kahwin
tengku azura kahwin
tengku azura kahwin
tengku azura kahwin
tengku azura kahwin
tengku azura kahwin
tengku azura kahwin
tengku azura kahwin
tengku azura kahwin
tengku azura kahwin

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

62 responses to (TAHNIAH)Tengku Azura Kini Isteri Ramelle Ashram, Adik Jejai

  1. ina says:

    sori… nampak tua la..

    0

    0
    • eh says:

      so what kalau nampak tua?

      1

      0
      • Mira says:

        Bagi sokongan anda kepada calon wanita besi pertama di Malaysia Dyana Sofya Mohd Daud untuk PRK Teluk Intan.. Anak Muda Wadah Peneraju Negara Maju. Undilah Dyana.

        1

        1
        • miss ynwa says:

          apesal majlis macam suram? dan bwh kek tu gombolan tahi ke ape? dislike la ade aku kisah, aku cume curious what is thatttt…?

          0

          0
        • Nora Danish Fan Club says:

          babi la ko Mira…pengkhianat bangsa ko dok promote buatper ?

          0

          0
        • Mira plz stop ... says:

          Mira awk ni mmg penyokong ke @ sengaja nak bakar panaskan pilihan raya ? Asyik2 postkn si Dyana ni… sy ni bkn keturunan melayu sngt … klu nak berpllitik main jauh2… Say NO 2 DAP…

          0

          0
        • Olga says:

          baju biru tu FROZEN sangat!

          0

          0
        • Didi says:

          Opocot. Tersilap pulak, kes tak baca title betul betul. Aku ingatkan azura fear factor tu. Bila scroll gambar, pahaii pengantin perempuan lain? Ghupenya. Hehehe

          0

          0
        • supermodel you..ko hado?

          hadoken.

          0

          0
        • cahaya says:

          yang undi cina mca tu la pengkhianay bangsa
          yang undi dap melayu tu baru betul..

          kau melayu tp ko undi cina….

          0

          0
        • hukhuk says:

          aku rasa tu wajik …

          0

          0
        • wawa says:

          Nampak sgt baca skip yg di tulis oleh DAP…bukan ko yea2 sgt nk majukan + tolong org…cuma jadikan batu loncatan utk dapat apa yg ko inginkan…ohhhh…please lah….sampai bile2 pun akk xkan sokong pengkianat Negara…#xsedardiri#

          0

          0
      • Blake Lovely says:

        Pic yang bawah sekali tu sebelah Azura tu
        Bukan ke Tengku Bakar Ex BF Marsha yang
        Marsha telan pil banyak2 sebab putus dgn Laki tu

        0

        0
    • jiran mak jemah says:

      Nampak tua…sebab MEMANG TUA pun

      0

      0
      • ketam batu says:

        biras si fasha

        0

        0
      • anum says:

        serius ke azura ni 39????

        0

        0
        • narareader says:

          Masa aku kecik2, Azura ni la model banyak dalam majalah . Aku rasa dia lagi tua dari 39 la..tak tau la kan..hahaha, aku rasa ja. Anyway, aku suka azura.

          0

          0
        • org says:

          yup dia 39thn. Lahir tahun 1975. aku tau sbb abg aku pernah sekelas dengan dia masa sekolah menengah dulu.. dari zmn skola dia antara student pompuan yang paling tinggi..

          0

          0
    • Ada says:

      Alhamdulilah ….kalau ada orang mendirikan mesjid dengan berumah tangga seharusnya kita sesama orang Islam ikut berbahagia…Menurut mata saya mereka pasangan yang cocok sama padan sama cantik betul kata Bang Nara…Semoga sampai ke Jannah…

      0

      0
    • Olga says:

      SUAMI DIA MUKA MCM LAKI GATAL K BYE

      0

      0
    • Olga says:

      DARIPADA SERKUP KEPALA MCM HANTU BUNGKUS TU BAIK BERTUDUNG LAGI BAGUS

      1

      0
    • Anonymous says:

      Jejai & Ramelle adik beradik dua-dua tak handsome tapi dapat bini meletop. Lelaki tak handsome janji poket tebal duit berkepok ramailah yang cantik rupawan datang menggoda.

      0

      0
    • syura says:

      dah umur dia 39 tahun..mmglah dah berusia…lainlah 19 tahun…emmmm

      0

      0
    • mak mentua says:

      bukan ke laki tu pernah kawen ngn diana johor ?????

      0

      0
  2. sentap says:

    hamboih..btutup2 mukenyer. Islam ke crenyer? opsss.. da cm kawen org Kristian. kalau xnk org salah sangke. toksah la buat pelik2 sgt

    0

    0
    • m says:

      Kesian kau. Tak pasal2 jatuh fitnah orang Kristian. Dapat dosa free.

      Islam merentasi budaya, so maksud kau “Melayu ke caranya?”.

      0

      0
      • nida says:

        Islam merentasi budaya. Bukan agama. Kebanyakan agama kristian punye wedding mmg budaya dorang macam tu. Veil tutup muke.

        Satu aku xpaham statement ko ‘m’ fitnah ape yg buruk sgt yang si sentap tu bagi pada kristian? Cmne kristian bole dpt dose free dgn statement sentap tu??

        Anyway sentap aku setuju dgn kau. Oleh sebab ke’konon’an ke’openminded’an dorang nilah islam kat mesia xlame lagi akan jadi macam dekat indon. halal haram becampur2.

        salah satu contoh nye si ameline hantu coklat cadbury tu. macam tulah yg akan terjadi pada generasi akan datang. nak ke? generasi mcm tu jd pemimpin? hancor2

        0

        0
        • m says:

          30 orang paham je statement aku. Meh sini aku explain.

          Nombor 1: Dia cakap, ‘da cm kawen org Kristian’. Itu namanya jatuh fitnah. Elok2 orang tu Islam, kau cakap dah macam kahwin orang Kristian. Kalau perkahwinan mereka dah sah, mesti lah mereka ikut rukun nikah ISLAM: Pengantin lelaki (Suami); Pengantin perempuan (Isteri); Wali; Dua orang saksi lelaki; Ijab dan kabul (akad nikah). Pergi buka balik buku agama Tingkatan 5. Benda asas pun tak tahu, aku panggil kau bodoh marah pulak. Aku tak paham kenapa setengah orang Melayu Islam suka mengkafirkan orang Islam sendiri. Aku sedih dan kecewa.

          Nombor 2: Meh aku quote statement kau pulak, “Islam merentasi budaya. Bukan agama. Kebanyakan agama kristian punye wedding mmg budaya dorang macam tu. Veil tutup muke.”. Kau paham tak concept Islam merentasi budaya? Kau paham tak perbezaan AGAMA dan BUDAYA? Islam bukan sahaja Melayu atau Arab. Ada orang India, Cina, Mat Salleh yang juga beragama Islam. Masing-masing ada budaya dan tradisi berlainan bila datang bab untuk kahwin tapi yang penting ada rukun nikah yang aku sebut tadi. Tutup veil tu adalah BUDAYA mereka, bukan kriteria atau syarat berkahwin untuk orang Kristian. Ada je Kristian kahwin tak tutup muka dengan veil. Jangan sebab benda tu bukan kebiasaan, budaya atau tradisi orang sini kau nak cakap bukan cara Islam pulak?

          Nombor 3: Bagus kau rasa aku ni open-minded. Sebab aku open untuk belajar dan terima ilmu. Dengan ilmu yang ada di dada aku ni (dan aku masih belajar), aku boleh bezakan apa yang betul dan apa yang salah dan tidak membuta tuli ikut sahaja ajaran TETAPI memahami kenapa.

          Harap anda juga pelajari sesuatu hari ini. Aku minta maaf kalau kau sentap jugak. Lol.

          0

          0
        • Tahniah anda seorg yg berilmu says:

          Salam @m …
          Mata adalah Pintu ke Hati …
          Kata kata terbit dari Hati…
          Hati yg Bersih maka keluarlah Kata2 yg Lunak di dengar…
          Hati yg Gelap maka keluarlah kata2 yg Kurang enak di dengar…
          Lembutkan Hatimu dngn kata2 yg Indah dlm menyebarkn ilmu…
          Orang yg mempunyai Ilmu mempunyai tugas yg di amanahkan utk mengubah insan ke arah kebaikan spy smua saudara seislam kita mnjd org2 yg berilmu …
          Tetapi
          Sebarkan Ilmu dngn berikn ilmu spy kita hilang rasa Takjub Ujub & Riak…
          Ingatkan diri Kita Sentiasa … Bhw ilmu ku sebarkan semata2 kerana Allah swt Yang Maha Mengetahui …
          Ilmu ku sngt sedikit bg bekalan aku di akhrat…
          Masuk kita ke Syurga bukan kerana Amalan kita yg bnyak tp atas RAHMAT ALLAH SWT YG MAHA PEMURAH LG MAHA PENYAYANG…
          YA ALLAH swt … IKHLASKAN AKU DALAM MENYEBAR ILMU …
          Peringatan Diri & smua.
          P.s: Perlukah PERKATAAN BODOH di ungkap ….. Kemaafan di pinta stlh menyentap … LOL… perkataan tdk sesuai dlm memperkatakn bab agama. Maaf dr HAMBA ALLAH YG SDKIT ILMU ini….

          0

          0
    • Audrey Hepburn says:

      Sebab orang macam engkaulah Malaysia ni dimalukan kerana memiliki rakyat yang sempit fikiran dan bajet sempurna.

      1

      0
  3. jemahterlajakk says:

    eh kawen gan org islam ke kafir? siap bertutup muke bagai?? please la.. da la nampak tua… huh! lagi hensem si jejai 2.. hahahhaa

    0

    0
    • gugu says:

      Ko jgn jadi bangang la umur 39 memanglah nampak tua. Lainlah kalau umur 19 nampak tua barulah ko boleh pelik. Apa punya turrrrrr!!!

      0

      1
  4. kawan bedah says:

    Alhamdulillah dah jodoh memasing yetak, dimana ada kemahuan disitu ada kejayaan, Nampak gigih nak kawen ngan org kaya2, kita buat apa kondem2 moh usaha carik lelaki kaya kawen yehaaaaaaa.

    0

    0
  5. Tahniah... says:

    Klu kain berjela tu menutupi aurat kan lebih afdhal… masing2 punyer pendirian. Susah nak kata. Tepuk dada tnya iman sndiri?. Apa2 pun TAHNIAH kpd kedua mempelai disinggah sana yg agak gelap. Inilah pertama kali tngk perlamin yg sngt gelap… konsep apakah ini ? Rasa dlm gua pun ada… Smoga berbahagia hingga ke Jannah. Tp nak dpt Syurga kenelah ubah cara hidup dulu.. Syurga sngt mahal harganya.. Tahniah..

    0

    0
  6. Mai Has says:

    Apa-apa pun semoga perkahwinan ini akan kekal hingga akhir hayat…:-)

    0

    0
  7. si mimpi says:

    Ni ex laki diana johor ni..

    0

    0
  8. keropok says:

    siapa lah yg kasi idea buat sanggul tunjuk bendul ( receding hairline ke rambut memang sikit ?) cam mak nenek ni. Yg si jantan kalo tk tau brader si Jejai, keluarga duit bertempek, ingat mat pengoreh getah mana ntah….HAHAHA.

    0

    0
  9. LAVIA says:

    Aku nampak pn da mcm style kristian,maaf la ye

    0

    0
  10. chacha says:

    apsal nak bertutup bagai..ko tutup pon tetap nampk muka ko jgk apa arrrr….hahaha
    apa2 pon tahniah la yer..semoga perkahwinan anda berdua kekal till jannah..aminn..

    0

    0
  11. cik merah menyala says:

    Drpd berkepit dpt dosa free mcm si hanez sendu tuuuuu. Baik dorang kahwin. Dah tentu halal hendaknyaaaa. Hehe

    0

    0
  12. Coreena A says:

    Tahniah la buat psgn mmpelai. Tk kisah la org nk kta tua ke ape, dh jodoh. Jnji korang bahagia. Lgpn smua org mgalami ptmbahn usia..Psal korang kawin ala kristian tu aku rsa tkde apa lh…yg nikahkn korang tok kadi yg ada tauliah, bknnya paderi. Yg ptikaikn cara nikah korang ni cba pikir, rukun nikah ckup dan pkahwinan ni pn dh sah, jgn cba tmbulkn fitnah plak. Dlu kn pnh timbul dlu isu snding kawin org mlayu brasal dr bdaya hindu yg d anuti sblm kdtgn Islam. Blm tmsuk yg lukis2 tgn dgn inai. Korang pergi lh ke pakistan, china dan rusia skalipn dan lihat kpelbagaian budaya org islam kt sana kawin…ada brani ckp kawin diarg tk sah?

    0

    0
  13. lina kamsan says:

    eh si ramelle ni kan dulu penah kawen dgn diana ke lina johor tah
    kira adik beradik ashram ni bersalin retis la ek
    nora danish- fasha sandha
    diana/lina johor- tengku azura
    nasib badan…

    0

    0
  14. Anonymous says:

    kadang kadang tengok muka tengku azura ni mcm Cece cerita new girl tu pun ada.

    0

    0
  15. Selamat pengantin baru

    apapun respect sangat dengan Mak Jejai ni

    dia welcome menantu dia sungguh2

    suka tengok IG dia

    0

    0
  16. Anonymous says:

    Keluarga Jejai ni suka betul dengan artis ye. Suka berposing depan camera. Nak tumpang glamour kot. Pantang nampak camera mesti nak bergambar. Jarang ada keluarga Tan Sri/Puan Sri exposed gitu kan?

    0

    0
  17. Anonymous says:

    ala ala ala. klo xsuka tgk Keluarga Ramli xpayah tgk kok. Unfollow aje. dh tentu camera untuk amek gambor. Instagram untk upload pic.

    0

    0
  18. i love FA says:

    kalau nak compare si ramli ni hensem sikit lah dari jejai… FS nak kat jejai pun sbb duit yg bertingkek2 jer, kalau nak harap rupa nang hado…

    0

    0
  19. Anonymous says:

    adik beradik dia org muka memg semua ke laut hek..tpi mak jejai cantik la jugak..semua anak ikut muka bapak..kalau wit x berkepuk2 mane le retis melekat kat anak dia org ni…muka dh le mcm indon pn ad…indon y potong buah sawit lagi ensem…pengantin pompuan x berapa berseri le n nmpk tua…pakai tutup2 muka bagai..dh mcm ap aku tengok…bukan makin lawa..dh mcm momok…adik jejai ambl gmbr asyk menyengih jer dh mcm iklan ubat gigi plk…

    0

    0
  20. aishah says:

    baju biwu tu sama mcm kartun FROZEN..heheh..cantik..skang ni da x kisah da lelaki muda kawin pempuan tua, jodoh kan rahsia Allah..lgpon bukan jauh sgt larinye..4 taun je kot..

    0

    1
  21. Anonymous says:

    Kalau ada nama dan ada duit , semua boleh dapat. Tak gitu. Katakan la si Jejai atau si Ramele tu kerani je… ade ke Fasha , Nora, Azura dll nak kat dia orang ni? Ajak pergi tengok wayang pun awal2 dah kena reject. Fasha pun tak ingin nak bergaduh sakan dgn Nora pasal berebut suami kan? Tegok Marion Caunter sampai 5 tahun sanggup tunggu sampai bakal bapak mentua meninggal kerana nak kawin dengan Naza. Sekarang dah jadi mem besar dah. Semua kerana nama dan duit.

    0

    0
  22. Hahaha says:

    Tahniah buat Tengku Azura dengan pasangan. Semoga bahagia sehingga ke jannah..

    0

    0
  23. Nak Tahu says:

    Ramelle Ashram bernikah dengan pelakon Diana Johor pada 7 Februari lalu
    Posted by ddradamz on March 25, 2009 at 3:07pm
    — dia dah cerai ke dengan Diana Johor ni…tlg bagi pencerahan

    0

    0
    • Shhh says:

      dh cerai dah…lama dh…azura ni pun janda…tak tahulah kalo yg dua lelaki baju melayu tu anak dia ker tak..

      0

      0
  24. amekaww kaw2~~~ says:

    Che ta wanabe la plak……

    0

    0
  25. anon says:

    Ramelle ni jauh lagi lawa dr si jejai ni. Hmm…tapi rase2 mcm tak kekal lama je perkawinan ni. Ape2pun congrats 2 both of trhem…

    0

    0
  26. nur says:

    nampak sgt org melayu suka mengutuk dan mengata orang lain. Sakit hati ke tgk org lain bahagia? Semoga kedua mempelai bahagia hingga ke jannah.

    0

    0