Written by AbangNara | December 14th, 2015

Tahniah diucapkan kepada Siti Nordiana yang telah pun dinobatkan sebagai juara Gegar Vaganza 2 sebentar tadi. Siti Nordiana telah membawa pulang RM100,000, pakej percutian ke Madrid, Spain dan juga trofi. Di tempat kedua ialah Faradhiya. Di tempat ketiga Ezad Lazim, sementara Nassier Wahab di tempat keempat. Acong Sweetchild pula di tempat kelima sementara Haiza di tempat keenam.

siti nordiana

Kemenangan Siti Nordiana sememangnya sudah dijangkakan. Persembahan Nana di pentas akhir juga amat memberangsangkan. Sememangnya layak untuk Siti Nordiana bergelar juara. Selain itu Siti Nordiana juga memenangi persembahan terbaik yang dipilih berdasarkan undian SMS penonton. Cuma Abang Nara agak terkejut apabila Haiza mendapat tempat terakhir. Namun sudah pasti para juri lebih profesional dan mengadili dengan lebih berilmu berbanding kita semua.

gegar vaganzaApa pun, Gegar Vaganza kali ini sememangnya menjadi fenomena di kalangan rakyat Malaysia. Ia adalah satu program yang bagus terutama untuk penyanyi lama mengembalikan populariti mereka. Semoga Gegar Vaganza seterusnya akan lebih meriah dengan penyertaan peserta yang lebih hebat. Tahniah diucapkan kepada Astro dan semua pihak terbabit atas kejayaan Gegar Vaganza 2.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

242 responses to (TAHNIAH)Siti Nordiana Juara Gegar Vaganza 2

  1. Anonymous says:

    penyanyi kampung…puihh!!!

    0

    0
    • K byeee says:

      suara itu aurat dan sesungguhnya manusia berada dlm kerugian. takziah!

      0

      0
    • mat kay says:

      eeee..klon siti nurhaliza.

      0

      0
    • Anonymous says:

      ..sings like a robot. another reason to switch off my tv. what a boring night.

      0

      0
      • Anonymous says:

        ‘sings like a robot’…it shows that u watching the program coz nana performed last sekali mlm td! dan kao komen kat sini at 12.30am? GV dah abis..bkn ko sorg yg switch off tv kot..semua org pun…! tido time! kakakakaka…haukk la ko!

        0

        0
    • Anonymous says:

      Makin mengarot GV2…

      0

      0
    • Anonymous says:

      Rupa memang kg beb…tp suara 1st class. Lagu indon mengapa tu dia bawak selambe beb…penyanyi bandar pun cirit nak nyanyi lagu tu.

      0

      0
      • Anonymous says:

        Bila pulok nk bawak diri nya ke madrasah? Bukan nya muda lagi…

        0

        0
        • acah acah suci says:

          kau pun sama, pergi la mengaji ke berrzikir ke, buat apa baca gosip dekat sini setannnnnnnnn.. acah acah suci la kau ni

          0

          0
      • aku anak kampung says:

        Kannnn…tgk la rancangan AF tu…poyo je budak bandar nyanyi…ada mutu ke…setahun pastu dh tak igt sapa contestant dia…yg abg nara lak sibok update budak AF yg xde mutu…tunang la, kawin la, beranak la, oppssss abg nara im sorry

        0

        0
      • Anonymous says:

        first kelah kata tok ram hi hi hebat~

        0

        0
      • nonhado says:

        betul annon 12.33pm….bawak lagu indon selamba je kan…TAPI nyanyi semua lagu sepesen je…halus runcing nyaring…jerit…xde kelainan langsung…compare to haiza….ok je suara boleh jadi mcm2 bila nyanyi lagu rock suara rock..dangdut suara dangdut…semua lagu leh nyanyi dengan bermacam nada…

        ni bagi lagu macam2 tapi senada je..HALUS N RUNCING N NYARING sakit telinga noks !

        0

        0
    • Singa Ros says:

      Tak baik kau puui kan ibu tunggal. Ini ada la rezki anak yatim dan
      Mungkin mangsa penganyiayaian. Kau puii…. Dia doakan kau
      Puii tu balek kak kau dalam apa bentok sekali pun.

      Boleh duit ini dia besarkan business dia. Aku tak kenal dia tapi aku bersyukor yang dia menang. Suara tetap baguuuiiiiii

      Bodoh punya ano. Puuuui balek kat engkau terlungkup ah kau!!!!!

      0

      0
      • mila says:

        Jgn penah ada hina nana seorang ibu tunggal…!Kami peminat lebih rela tgk beliau status begitu dari bini org tapi menggedik ya ampun…!!Beliau jujur bila menyanyi..beliau tak perlu bayar org utk minat dia..magis yg ada pd beliau menarik minat kami utk menonton GV..!!

        0

        0
    • Anonymous says:

      Kampung pun berbakat,yg ko tu ada apa?mulut jahat..

      0

      0
    • Anonymous says:

      kampung pun, dye dpt 100k.. ko ade? pegi la bash org smpai ble2… tu je keje ko

      0

      0
    • Corse 848 says:

      Tahniah nana..x rugi sy minat awk dari dlu..dri lagu cinta hanya sandaran..x kisah org ckp apa..janji telinga sy sedap mndengar..tok ti..stacy..ramai lagi..bandar la sgt..org yg layan BN ni pun bandar la sgt..

      0

      0
      • Kg.com sgt says:

        yang ni aku setuju!! yang layan BN ni mostly kampung.com jer!! aku pun sama.. jadi x payah nk cakap kampung2 la.. macam korang tu town town sgt.. buat malu atok nenek ko yg asal kampung jer! phuiiii

        0

        0
    • Anonymous says:

      Ezad patut menang…:(

      0

      0
    • Anonymous says:

      Ak syak yg komen haters byk2 ni abg nara sbnarnye. Heheheh

      0

      0
    • Boo says:

      Mlm ni suara nana serak2 skit. Maybe sbb terlebih berlatih. Tp yg tu buat lg sdp tu.

      0

      0
    • Anonymous says:

      cara komen2 korang ni nmpknya mcm x puas hati bila nana menang. nmpak sangat artis kegemaran uolls x menang kan.. pastu kuarla segala mcm hukum.. aurat la.. taubatla.. dah senja la.. tergedik2 la..padahal korang BENCI nana menang kan.. hahaha…

      ni saya nak ckp pulak.. kalau rasa suara nana ni aurat..jangan tengok ye.. nak tegur bole.. saya setuju kalau nak kata gegar vaganza ni xda faedah .. sbb bukannya bagi kesan kat kita2 ni.. xde pun takpe.. tapi kalau nak tegur biarla berhemah.. biarla pada saluran yang betul.. kalau dok mengutuk mencaci menghukum kat blog ni x sampai mana pun..ni tak.. lagi menggambarkan diri sendiri tu perangai mcm apa.. pastu yg hairannya bila nana dah menang ni je banyak meroyan.. sebelum ni xde pun.. nmpk sangatla ye..x puas hati uolls nana menang..

      pastu dislike komen ni.. sebab benci nana menang…

      0

      0
    • . says:

      Nie peminat Drama melayu kemaruk celah kangkang.terbaru Drama Tercirit Tampa Sengaja.Pegila tengok meleleh baq ang!

      0

      0
      • Aku Tetap Aku says:

        Sibuk mengata Drama ni kenapa??? Best apa drama ni… dah bagus sgt ker kau tu. Tak nak tgk tukar channel tv lain… boooo

        0

        0
    • miss lollipop says:

      kalau penyanyi kampung pun apsal..??? ko tu bandar sangat ke..?? mak, nenek, atok moyang ko takde yg dari kampung ke..???

      hello, omputih pun ada penyanyi kampung la, cuma depa panggil ‘country artist’ cthnya jessie james, shania twain, marty stuard, even elvis presley pun digelar country artis.. so ko dah kenapa..?? ko urban sangat sampai dok planet mana nak tunjuk betapa bandarnya ko tu,…???? nak muntah dengan org yg perasan BANDAR tak habis ni..

      0

      0
    • Anonymous says:

      Rmai rupanya yg x suka Siti Nordiana ni,ni mesti pompuan yg plng ramai x suka sbb nana cantik n menarik minat suami korg tgk dia,nana mmg layak menang dia yg plng byk dpt lagu tggi,bersopan,jg percakapan n x over atas pentas,yg x ptt dpt su FD tu suara kelaut…

      0

      0
    • minah jambu gerek says:

      siti nurdiana menang huh mengarot ! sms konon tapi tk di tunjuk brape billion sms yg nurdiana dh dapat n faradhiya-pulak berape sms Nye itu semua tk di kasitau pada penonton semua mengarotkn !! besar kemungkinan memang pehak penganjur nak kan si nurdiana ni menang pasal almaklom lah dia kan ibu tunggal jadi kesiannn la kaaaan..anyway gegar vganza is tidak adil ! nyanyi macm kayu pon leh menang n jadi juara ! lain taon jangan lupa panggil zaiton samion di gegar vganza 3 pastu kasi dia menang ada jugak faedah Nye….!

      0

      0
      • setia aku says:

        Istighfar. Jangan tunjuk sangat awak ni dungu. Haha. Nana layak dapat yang dia patut dapat. Dia da buat yg terbaik kan. Usaha. Jangan libatkan siapa diri dia smpai nak kutuk eh sepak kang!

        0

        0
  2. Anonymous says:

    elok la sangat….tergedik2…dgn pakai tudung atas stage tu.

    0

    0
    • Anonymous says:

      So whats the prob?

      0

      0
    • Anonymous says:

      Elok sgt la tu mengata org…puiii utk ko jg..

      0

      0
    • lantakkoranglah says:

      Did you even watched the show, at least for once? If you had, you should know that she never over-acting on stage. She just stand and sing. That’s it.

      0

      0
      • Relaxlahbrah says:

        Exactly! Ingat tak bila M.Nasir critised Nana because she sings rock tpi she doesn’t act like dia nyanyi rock? If Nana headbang I bet they all will be “Eh pakai tudong tapi headbang!” Nana expressed her feelings through her voice. Even masa nyanyi dangdut, dia tak gelek but suaranya dia alun2 kan. Melayu is always like this. Suka cari kesalahan orang.

        0

        0
  3. zela says:

    Terbaik

    0

    0
  4. Hauk Vaganza says:

    syabs, juara kasi pada penyanyi yg xde showmanship!!!

    0

    0
    • mak c kina says:

      showmanship tu hape?..begolek gelantang ats stage ke?..anuar zain, dayang nurfaizah nyanyi tegak je pun blh dpt best performance…

      0

      0
  5. Anonymous says:

    EURGHHH!!! BOSAAAAAN!!!!

    0

    0
  6. Anonymous says:

    Kalau aku juri :

    1) Nana
    2) Faradhiya
    3) Ezad
    4) Haiza
    5) Acong
    6) Nassier

    Kalau aku juri…kalau…

    0

    0
  7. peminat gv says:

    knpe la korang negatif sgt. she deserves it

    0

    0
  8. peminat gv says:

    Knpe la korang negatif sgt? She deserves it.

    0

    0
  9. peminat gv says:

    hebat nana. ohsom. tak sia2 ambik kls vokal

    0

    0
  10. Bunga cengkih says:

    Dah dijangka. Tahniah siti nordiana.. Memg menyengat setiap minggu. Tahniah jugak kat semua finalis. Semua mantop2.. Aku dok igt
    1 nana
    2 haiza /ezad
    3 ezad/ haiza
    4 farahdiya
    5 acong
    6 nassier wahab.
    Walaupun berbeza dengan apa yg aku bayangkan tp overall puas hati dengan keputusan juri. Gv3 soon? Siapa pulak ek nak taja?

    0

    0
  11. Anonymous says:

    Congrats nana! You did ur best. Mmg faham betapa susah hidup sebagai ibu tunggal. Lantak pi lah org nak kata awak penyanyi kg or whatsoever yang penting awak dapat byk benefit. Dieorg ni kaki kutuk. Congrats again! Stay strong! Love u nana

    0

    0
  12. Go girl says:

    Eh..ni nma nya rezeki weiii.org kpg ke bndar ke,jnji dia usaha beb..jgn tau nk kutuk.dia dpt 100 rbu,ko dpt dosa.puiiiihh

    0

    0
  13. Yuna says:

    doesnt make sense HAIZA shouldve been in the top 3! ridicilious

    0

    0
  14. nonnonanon says:

    Nana mmg patut jd juara pun….every perform terbaik!

    Tp kalo aku la yg pilih…. result performance mlm ni cmni:

    Juara: Nana
    Ke-2: Ezad Lazim
    ke-3: Faradhiya
    ke-4: Haiza
    ke-5: Achong
    ke-6: Nassier Wahab

    0

    0
  15. Natural says:

    Satu je aku perati kat komen BN ni. Kalau first komen tu “kurang ajar” @ hater, then yang komentar seterusnya pun akan ikut sama. Jangan gila “like” sgt, jgn kemaruk nak publisiti wahai komentar sekalian. BTW, tahniah Nana, anda layak.

    0

    0
  16. Anonymous says:

    Tahniah pd sume finalist. Pd yg x suka pd GV tp tunggu smpai pd result akhir makna nye suka lah tuuuu…. Hahaha

    0

    0
  17. Brader love says:

    Siapa nak Faradhia juara kita geng !

    Haiza tak patut terakhir. Ini kejam :(

    0

    0
  18. Anonymous says:

    mengarot giler!

    0

    0
  19. senah says:

    Syabass nana..mmg patut pun juara..setiap minggu mantap..yg xsuka tu jeless la tu.dia dpt jgk 100ribu,ko hado?

    0

    0
  20. Anonymous says:

    ambik kelas vokal….siapa pun boleh jd juara! lanjau!

    0

    0
    • Anonymous says:

      Cuba ko amik klas vokal.agak2 bleh jd juara x?

      0

      0
    • Najib paling bodoh says:

      Komen cukup bodoh menunjukkan tahap kebodohan seperti najib. Sahih penyokong umnogok ni. Dah pertandingan menyanyi, dia ambik lah kelas vokal, takkan nak ambil kelas menjahit pulak? Itu menunjukkan dia komited nak beri yang terbaik. Ada usaha. Bodoh ko sama dengan najib. Cilaka!

      0

      0
      • Anonymous says:

        Its actually sama mcm pembangkang la. Apa kerajaan buat semua tak betul. Sembg kasi betul bro sblum perbodohkan org. Yg penting nana paling comel!

        0

        0
      • pembangkang loooooser says:

        Mmg sah2 laa pembangkang yg mcm tu. Apa kerajaan buat semua tak betul. Behave la sblm perbodohkan org lain. Mmg nana tercomel!!!

        0

        0
    • Anonymous says:

      hahah sorry, ade gak peserta lain yg amek kelas vokal… ni namanye rezeki…

      0

      0
    • an says:

      Eh Ezad ngan Haiza pun ambik kelas vokal jugak tpi…

      Dia ambik kelas vokal itu usaha dia. Orang usaha akan berjaya jika ada rezeki

      0

      0
    • elliz says:

      ye ke sapa pn blh jd juara??abes tu apsal ada je peserta yg amek klas vocal ni x sedap2 jugak suaranya…

      0

      0
    • bebal says:

      apa la bengap sgt..kau kalau exam kau ambik tuition x? same goes to her.. salah ke ambik kelas vocal?dia berusaha nak jadi juara.. bukan nya meraih simpati sakit tekak n menggoda mcm faradhiya tu

      0

      0
    • mak c kina says:

      semua penyanyi amik klas vokal la..ko igt dorg main blasah je ke nk belatih nyanyi lagu org?..kne carik key yg btl…suai dgn arrangement muzik

      0

      0
  21. noname says:

    Congrates to nana n ofcoz u deserves it…pedulikan ape org kata coz u try hard tuk menang gegar vaganza nie.setia rezeki tu dtgnya dr Allah swt n bila kita pertikaikan sama mcm kita pertikai rezeki yg Allah aturakn tuk setiap hambanya.

    0

    0
  22. Jz my 2 cents says:

    First of all,apa mslh dia org kg ka bandar? Xkan ada bandar klau xdak kg..ni pertndingan nyanyian bkn pertandingan sapa plg “bandar”.. Psl aurat aku xnk komen,aurat ttp aurat..aku obviously sokong nana sbb aku dgr nyanyian bkn sapa yang nyanyi..tp aku x berapa stuju urutan pemenang yg lain..so ni yg aku rs patut menang
    1. Siti Nordiana – sentiasa konsisten,berjaya bukti ada identiti suara tersendiri
    2. Ezad lazim – mcm jihan kata,suara mcm kaset,sempoi
    3. Haiza – best performer,dangdut bkn utk haiza cos she can do more
    4. Faradhiya- versatile tp last few weeks x sihat n membantutkan persaingan
    5. Nassier Wahab – suara sdap tp lagu sepesen sj
    6. Acong- kdg2 ok kdg2 x berapa

    0

    0
  23. nonnonanon says:

    Adoi byknye haters Nana kat BN nih….ke org yg sama dok komen negatif x sudah2? ;)
    Toksah nk dengki sgt la wehhh……Rezeki masing2….

    0

    0
  24. Anonymous says:

    ya betul..sungguh bosan dgn nana.

    0

    0
  25. Anonymous says:

    juara simpati makcik2 kampung. :(

    0

    0
    • Anonymous says:

      banyak artis2 yg muda2 lg hot dtg support nana… tak baik samakan dorg ngn makcik2 tau ?

      0

      0
      • Anonymous says:

        hina ke mkcik2 kmpung. lg baik dari sesetengah mkcik urban yg perasan muda dan pakai fake lense dan fake boobs.

        0

        0
  26. Anonymous says:

    ape la yg korg xsuka sngt ngn nana nih… dye ade wat salah pape ke kat korg? gegar vaganza nih bkn paksa korg tgk pun, dah xska jgn la tgk… xyah nk semak2 kan fikiran tgk org kg nyanyi… dah serabut beno kpala otak kamu wahai haters2 nih… baik pi tdo.. kami yg suka nana ni, elok je.. xdak la nk stress2 mcm hangpa

    0

    0
  27. khalid says:

    hakim tua tua..artis bukan menutup aurat tetapi membalut aurat…penerbit y dan yg terbabi serta yg terlibat program ni bertaubatlah..lu pikir you all buat kearah mana..arah ke syurga ke atauke neraka..

    0

    0
  28. Anonymous says:

    ala minah- minah & mat – mat haters ni jeles sbb nana the best

    0

    0
  29. blublublub says:

    aku bkn fan nana tp aku setuju nana juara sbb p erformnce hari ni yg terbaik berbanding org lain.

    mmg x best mne sbb aku x minat dia tp dia berjaya bw lagu zz tu dgn baik walaupun aku lbeh suka versi zz la.

    faradhiya was my choice tp lagu pertama dia bw gagal mnarik minat juri atau aku xrasa wowww maybe aku expect dia bw lagu mcm esah yg mmg susah nk ditanding dari segi vokal.

    moreover btol la pakaian x berapa sesuai nyanyi lagu sedih tp mcm cowgirl. but antara yg ada dia paling bagus selepas nana.

    ezad pun bagus tp mungkin secara prbndingn dgn fara dan nana dia mmg di tempat ke 3 mlm ni.

    ok tu je komen sy. maaf jika mereka yg dikomen terasa hati.

    0

    0
  30. kitkat says:

    Kat BN jer orang dok ngate Nana. Kat Twitter ramai yang setuju. #sitinordiana siap trending world wide lagi. Nana trending kat Malaysia.

    Setuju Nana menang walaupun aku sokong Ezad. She was great tonight. But Faradhiya should be atleast at 4th place la. Haiza lgi more konsisten. Ezad should be 2nd.

    0

    0
    • kiki says:

      me too.. i am ezad fan, but yeah nana deserved it. between ezad and farah tonight, ezad should be at the 2nd place. Hevat terutama sekali part lagu aku tanya apa khabar ft Haiza. mantap laaaaa. farah quite boring tonight, not at her best i guessed.

      0

      0
  31. Undertaker says:

    Tak faham apabila orang mengatakan Nana tu penyanyi kampung. Apakah ciri-ciri untuk melabelkan seseorang itu penyanyi kampung eh? Nevertheless, CONGRATS NANA YOU TRULY DESERVE IT. Pedulikan mereka yang iri.

    0

    0
  32. Johnny mak kau says:

    Nana suara mmg terbaik.. daripada penagih dadah yang menang baik kasi ibu tunggal..

    0

    0
    • Jz my 2 cents says:

      Apa slhnya klau bekas penagih yg meang pun? Ko x pernah buat slh ka,dh jelas2 kehidupan ezad la ni byk berubah,dh ada bini yg supportive,baru dpt baby n mak dia sndiri terima dia n kesilapan dia yg lalu..try tgk part yg sebelum dia nyanyi lagu nur nilam sari..tangkap leleh dgr dia nyanyi sbb aku berjaya kaitkan dgn perasaan dia yg rs hina sbb amik dadah dulu..

      0

      0
  33. Mimi says:

    Terbaiikk laa nana…

    0

    0
  34. lantakkoranglah says:

    Ezad should have won second place if only he didn’t dance during the ‘Apa Khabar’ performance. It’s a sad song, ok. I don’t know how Dato’ Kat rate their performance as very good. Perhaps, she didn’t even know the story behind the song. Nevertheless, let say he made his own rendition, but still, he made a lot of mistakes in the lyrics part though. Maybe that’s the pure reason Faradhiya got a better score. She didn’t do exceptionally well, but she made less mistakes than Ezad did. We must remember, this is 100% evaluate by the professional judges. The one who made least mistakes will win. That’s how Siti Nordiana won the title. Clean, really one clean performance. Plus, she got one soulful voice. Her singing reach us, the audiences. We, even the judges, can’t help but to ‘wow’ at her performance.

    0

    0
  35. Anonymous says:

    Acong patut #6

    0

    0
  36. Anonymous says:

    Patutnya pakai tudung tu…bertaubat lah!!!

    0

    0
  37. Anonymous says:

    Ezad patut juara!

    0

    0
  38. Cili merapi says:

    Maksiat berleluasa, wanita2 berhijab pakat2 tutup mata…kesiannya melayu2 sekarang. Bertambah hipokrit lah korang kannnnnn?!

    0

    0
    • Shhh says:

      ko ni mcam fazura tau tak #KimK betulah..asik nk kondem org bertudung je…semua tu cari rezeki tau tak..biarlah dia nk nyanyi..asalkan dia tk berbogel ke bergelek mcm nenek sheeda sudahlah..ko nk semua org bertudung ddk bawah terpurung ke..

      0

      0
  39. Rooney says:

    Nana seksi gler tdi pkai hijab baju sendat terkinja2 pulak 2 geram plak rsa nk terkam je nana ni dpt body mmg 5 round ak krjakn…

    0

    0
  40. neutral says:

    suka suara nana,memang terbaik Gv2 final,moga murah rezeki,diberkati nana sekeluarga…..moga anak nana membesar menjadi anak yg berjaya dgn halal dan mampu menjaga nana pengganti ayah….

    0

    0
  41. Ros says:

    Aku takdela peminat Nana (more like Haiza’s) tapi she deserves to win. So what if dia penyanyi kampung? Teruk sangat ke kalau jadi orang kampung? Britney Spears pon berasal dari satu kampung di US, so??

    Bebajet urban konon. Ntah ntah kalau suruh nyanyi lagu omputih satu bersepah english.

    0

    0
  42. whataever says:

    adakah kokokan ayam bandar lain dari ayam kampung???

    0

    0
    • Anonymous says:

      lain agaknya… ops… mgkin ayam xda kat bandar… klau ade pun dah kena sembelih.. mne nak tau same or x…

      0

      0
    • Anonymous says:

      kokokan aku x tau beza. tp kalo ko goreng ayam kmpung, aku boleh habiskan lima ekor sorg2.

      0

      0
  43. so sick says:

    assalamualaikum ustaz & ustazah keyboard… x rase bdosa plak ustaz n ustazah bce blogger2 hal2 artis erk.. x bdose plak kowg gosip2 sal artis.. klu rase nk wt baek.. doakn tuk mereka supaye jd lebih baek.. xyh nk hentam keromoh kt media sosial.. tunjuk sgt prasaan keji… die x wt org ssh pn.. die usaha ngn care die.. adakah anda cemburu diatas kejayaan org lain????? mayb la kan… ckup2 laaaaa…. sedeyyyy melayu islam sme islam bperang sosial kt sni..

    0

    0
  44. kecipang kecipung says:

    pendapat sy la kan, suara nana mmgla power. tp klu ikutkan suara power mmg semua yg masuk power2.. sy nampak nassier wahab n ezad serta acong sgt bersungguh2 dan persembahan dorg pn x membosankan..wlpn dorg lelaki agak creative la jugak..haiza mmg membuatkan kite tertunggu2 tp nasib x menyebelahi die sbb die dpt lagu yg slow. sy suke nana tp utk juara sy rse mcm xlayak kot. n sy rse mcm membazir plak every week tunggu finally juara nana yg hya membekalkan suara power tp x bergegar pn persembahan..balik2 diri nyanyi..diri nyanyi..tambah ckit final die bawak tangga n diri lagi n nyanyi. battle die nyanyi lagu awk kt mane sgt x best!! haiza n ezad apa khabar sgt best! ni hya pendapat sy. kalau sy, sy rse yg layak menang smlm adelah ezad lazim!

    0

    0
  45. kutu says:

    kenapa nk pertikai pasal hijab? kalo gitu pegi la sound ct nurhaliza tu..

    kurang setuju haiza no.6..dia patut dpt top 3..tiap2 minggu persembahan dia hebat.
    dia penyanyi versatile..penyanyi dangdut boleh bwk macam2 genre lagu.

    tok katijah nampak pilih kasih bila rosyam bg komen pasal baju farahdhia..mmg betul ckp rosyam baju dia tak sesuai dgn lagu..boleh pulak tok katijah back up kate kejap lagi nak nyanyi lagu rap sbb tu pakai baju cmtu..hello tok kat.lagu rap dia pakai baju lain la..nk cover pon agak2 la.

    0

    0
    • Ros says:

      Yes, aku agree dengan comment Rosyam Nor sebenarnya. Faradhiya nyanyi okay, tapi costume dia tu for some reasons macam x kena/distracting. She should have worn a dress or something.

      But yes, juri juri ni sometimes nampak benor biased dia. I guess that’s one of the reasons why Haiza yang consistent and versatile for every week tu pon bole dapat tempat last.

      0

      0
  46. Nur kasih says:

    Ramai nya orang alim komen. Alhamdulilah…Nana dapat pahala, korang dapat dosa free. Kita manusia biasa xda hak mnilai orang, setidaknya dia jaga aurat. Klau dia x myanyi, ko nak bagi duit ke utk dia tiap bulan? artis lain x pkai tdung xda plak kene banned! apa beza artis kampung k bandar? bakat tu paling penting. Melayu memang mudah lupa asal usul.but not all melayu like that.. tu rzeki dia yang penting kita doa yang baik-baik untuk dia. Yang kutuk tu dapat apa? nana dapat jugak 100k ++, korang dapat tin kosong!

    0

    0
  47. melati says:

    Tahniah Nana…pasni mesti byk Jantan2 tua hidung belang nk try Nana…….terpulang pada Nana lah, tapi satu jer Nana jgn lah ko cari Jantan yg Gelar diri dia Ustaz…..ustaz2 sekarang ni byk Kimak…, Penipu, sendiri gelar diri Ustaz…

    0

    0
    • kucing says:

      tu lah..dengar ada ustaz dah bekenan ngn nana..
      dulu nana tak popular, dia berusaha macam2 utk teruskan kelangsungan hidup dia.nk besarkan anak.alhamdulillah rezki dia ade bisnes baju2 muslimah.
      mase dia tenggalam dulu tu tak de pulak pak2 ustaz nk dtg hulur tangan.amik dia jadi isteri.membela ibu tunggal.
      nampak sangat la ustaz nk tumpang popular..

      0

      0
  48. Anonymous says:

    banyak betul “Hidden due to low comment rating. Click here to see”
    tak boleh ke ambil yang positif je..

    0

    0
  49. Delima says:

    Saya personally memang agree Nana deserved to win. Masing-masing ada pendapat yang tersendiri. Tapi nak buat macamana kan? Dah rezeki Nana. She’s very good. Semalam dia lagu zz khuatir jugak suara tak sampai tapi alhamdulilah sedap pulak di dengar. Ezad should be 2nd place semalam. Ezad pun bagus setiap minggu and menyanyi separuh mati kata Ramli MS, yg tu memang nampak Ezad bersungguh2. Haiza sepatut nya top 3. Minggu2 persembahan dari Haiza yang kami sekeluarga tunggu2. Very consistent. Good job VG2 sekurang2 nya kami tau Haiza bolih nyanyi genre lain selain daripada Dangdut. 4th place Farahdhiya, 2 weeks in a row persembahan dia tak berapa nak kick sangat. Previous week Yes! 5th Personally Acong memang deserved. Tak sia2 kan peluang imuniti yang Dato Seri Vida kasi. Last is Nassier Wahab. Minggu2 dapat lagu “comfort zone” dia jee. Haaa semalam baru tahu lagu Oh La La~~~ sampai lupa lirik ya Bang! Hihihihi.

    But as i said masing2 ada pendapat tersendiri. Tapi we don’t have any rights untuk mempertikaikan keputusan juri. Dorang lagi professional, tahu nak bagi marks kat mana. Psal Nana berhijab performed dekat atas pentas. Saya rasa Nana ada lah antara artis yang paling sopan. Dapat lagu rock atau Dangdut pun masih di lihat sopan di atas pentas. Dia pun dapat fikir lah kalau berhijab tak kan nak over pulak kan. Tapi Nana tak. Paling pun goyang sedikit sahaja. Ok lah. Bye!

    0

    0
  50. rin says:

    rezeki Allah siapa yang tahu……taniah nana dan anak adalah pembakar semangat untuk kita terus melangkah …..jangan hina orang apa yang kita cakap selalunya akan jadi kat kita tanpa kita sedar ….. kadang-kadang orang yg mengutuk ni tak hidup susah atau tak sedar akan kehidupan sendiri sebab asyik mengutuk dan tak puas hati dengan orang lain…

    0

    0
  51. Anonymous says:

    yg bajet alim kat sini (xtau la kot2 betul2 alim), anda pun tgk GV kan??? ape pasal..kan xelok katanye….

    0

    0
  52. amal says:

    Tahniah nana…nana memang hebat sore sedap….

    0

    0
  53. tahniah nana
    mmg layak jadi juara..
    gv musim ni mmg semua best2…
    berdebor nak tau nanalepas ke tak bwk lagu zz..
    masa minggu 1 rasa dia biasa2 je..tp lepas tu minggu seterusnya mmg awesome..
    tahniah dik…u punyeshow setiap minggu mmg xpernah jemu tgk..dok ulang2 pun xboring..
    aura nana kot…
    meletop2kat insta follower dia..mybe kesederhanaan dan cara diayg sopan
    buat semua org sukadia..xberlebih2 dan tak gedik..
    syabas dik…

    utk no.2 rasa ezad lebih bagus..sory utk fans fd..rasa utk final n semi dia nyanyi xsedap…
    taksesuai nganselera aku kot cara dia bwk lagu legend tu
    haiza utk mlm final xbrapaperform..baju pun xbest..takwow mcm biasa..
    tp battle punyashow win kat ezad ngan haiza..giler susah kot nak hafal lirik

    apepun semua best2…mmg jd fenomena la gv2 ni…best giler

    0

    0
  54. songeh says:

    tahniah Siti Nordiana…memang layak menang pun

    0

    0
  55. saila says:

    Tahniah nana…tersuka tanpa sengaja dgn nana….u the best GV2….

    0

    0
  56. mina says:

    tahniah nana….dia org yg kuat terpaksa sorokkan kesedihan dengan senyuman good luck nana…kita akan merindui sore nana…

    0

    0
  57. Rashidah Utama says:

    yezza NANA, orang kalau pandai mengaji…pandai tarannum..komfem nyanyi sedap.
    cth selain nana..mawi, jamal abdillah, nash….

    0

    0
    • Shhh says:

      betul kata ko…dato ct, dato sharifah aini..antara yg pandai mengaji..ayah aku pun ckp benda yg sama..dorg pandai buat lenggok suara..sbb tu penyanyi mcm ni..suara dorg tak pecah…walaupun nyanyi high note…kkdg je kita dgr da tersasar sikit…tu perkara biasa…kalo tgk dayang, yuna atau pun dina…suara dorg ni suara kelas antrabangsa…tpi dorg tk blh nyanyi lagu lain selain lagu genre dorg sendiri..cthnya aku penah dgr satu lagu raya yuna..kalo tak silap aku mcm suara dia..spoil nyanyian dia..mmg rezeki nana..dia ibu tunggal..dia pandai jga diri..dia tak putus asa..sejak dia bertudung..aku rasa dia lbh matang skrg…dia bukan mcm sesetngah artis yg jdi ibu tunggal ni…kebanyakkan asik dgn lelaki je..kawin nya tidak….mna ada kita dgr gossip atau kontroversi yg tak sedap ttg nana..kipidap nana..harap jgn berhenti menyanyi..tk perlu gelek lbh1 mcm nenek sheeda tu..

      0

      0
  58. Anonymous says:

    typical org melayu.. menang sket dikeji dicaci.. kalau bertudung jadi juara semua nak jadi ustaz segera, mula keluar fakta2 semua perbuatan salah disisi agama.. keluarla fatwa korang yg suara itu haram (selama ni okey lak korang dgr lagu kat radio tuh), kalau freehair jadi juara plak, maka timbul lah rambut tu haram kene tutup.. mcm2 kan.. yg korang menyalak menganjing nak mengutuk org nak menghina org kat sini x HARAM plak ehh.. HALAL kot mengutuk mencaci org.. yg benarnya korang ni dengki, x boleh tgk org lain lebih sket.. tu la perangai org melayu.. otak dah sama ngan pak menteri… ke korang ni macai2 gak.. hahahhahaaa
    by the way saya bukan melayu, saya ISLAM.. malu nak mengaku diri ni melayu.. malu wei.. nak2 ramai MELAYU yg perangai gampang cam korang…

    0

    0
  59. . says:

    Memang patut menang.memang layak diantara semua.Ezad cuba meraih simpati menggunakan Ibunya..tapi hanya sekejap je org simpati.Bila nana keluar je semua kisah sedih org lain hilang.Pengundi Terpegun dengan ibu tunggal nie.Kat ibu tunggal nie pengundi undi.ada juga yg cuba tunjuk alim2.tapi gagal juga tahun nie.Dah menang.Penonton yg kecewa sila tengok Drama melayu kemaruk celah kangkang.terbaru Drama Tercirit Tampa Sengaja.Pegila tengok meleleh baq ang!

    0

    0
  60. Anonymous says:

    U know…my mom cried last night, she said ‘No more Nana on stage after this…’
    I think my family are the only family that almost all of us waiting for only Nana stage…

    0

    0
    • Anonymous says:

      she even said. my bro need to find this kind of girl.. ayu, sopan & sejuk mata memandang…always senyum… Who knows what she feels…

      0

      0
      • Anonymous says:

        abang ko umur berapa? kalau around age nana tu suruh mak ko hntr rombongan mane tau dpt nana jadi kakak ipar ko. jgn lupa jemput aku sekali bhai

        0

        0
  61. lantakkoranglah says:

    My father said, ” Dia ni mengaji sedap ni.” when Nana cleanly handling the high and low part beautifully. We can hear her lyrics word by word. That’s how we recite Al-Quran too. Word by word. Never mispronounce or what not since it’ll change the messages. Nana delivered exceptionally well. The fact that she got the standing ovation proved that her singing touches people’s heart.

    0

    0
    • Shhh says:

      betul tu..Mcm dato ct, dato sharifah aini, mawi, jamal abdillah, antara penyanyi yg boleh mengaji dgn baik…dorg dah tahu mcm na nak lunak kan lagu..sbb tu tak jemu dgr dorg nyanyi..

      0

      0
      • Anonymous says:

        suara diorg ni sume mmg power….sharifah aini, jamal tu mmg unik a. x de yg boleh klon mereka. mawi mcm jamal. siti mcm siti2 yg ada.pendapat telinga aku je la kan.

        0

        0
  62. Slam says:

    Selepas ni, sy harap dan sangat3 berharap Zamani slam akan menyertai gegar vaganza

    0

    0
  63. mimi says:

    Syukur Nana menang…
    1.Nana
    2.Ezat
    3.Haiza
    4.Faradiya
    5.Acong
    6.Nasier Wahab.
    Tak adil utk Haiza sbnarnye…sbb dia konsistan dan versatile… dia dapat lagu mmg ramai yg tak suka mlm final tu…. xbest lagu tu utk dia bawak… ape2 Haiza ,Nana n Ezat semoga lepas ni rezeki dtg mncurah2…Amin… ok lah yuk sume org jgak..

    0

    0
  64. Snow says:

    Sebelom final gegar vaganza…semua duk wish harap nana menang…bile die da menang..korang ejek die kampung pulakkkk..ape yg korang nk sbnarnyer nie…

    0

    0
  65. awesome says:

    JUARA DI RANCANG ..NO SURPIRSE AT AT !!!

    SUARA HALUS RUNCING YANG MENYAKITKAN TELINGA JADI JUARA…..tahniah!

    0

    0
  66. mss.conpius says:

    tahniah nana..kemenangan yang dijangka..yeayyy….cuma 1 ja aku konpius..apahal si sakinah dengan tasha gilak tu buat..macam boringggggg…tak menarik..lugai..tak perlu kot badut 2 ekor tu..sekian

    0

    0
  67. Anonymous says:

    kampunggggg!!!

    0

    0
  68. sekadar mengkondem says:

    yg konon jd alim sgt ustajah sgt tp tgk blog gosip jgk…! kau pun g taubat la…phuiii!

    0

    0
  69. awesome says:

    LAGI SATU YANG PELIK SANGAT SI FARAHDIYA NI…DARI SEPARUH AKHIR KE AKHIR NYANYI KE LAUT TPI JADI NAIB JUARA…MOTIF?

    AND LAGI SATU PASAL APA SI FARAHDIYA NI DAPAT A BOUQUET OF CHOCOLATE ..YANG LAIN SEMUAAAAA DAPAT BUNGA..MOTIF?

    0

    0
  70. KOMEN says:

    aq tak faham, kenapa ada mengutuk dia penyanyi kampung. penyanyi lain korang xherankan pon.dato ct pon dri kampung gk.so what?. pendapat aq nana deserve to win. orang yg tak tengok gv2 je yg dok ckp suara nana kelaut

    0

    0
  71. zan says:

    apa punya bangsa melayu,,mundur.,melayu mudah luapa..dengki
    .

    0

    0
  72. noriko says:

    ada org kata, lagu yag dinyanyikan adalah pilihan artis tu sendiri…betul ke??

    0

    0
  73. Opss says:

    kalau xsuka xpayah tengok, ttup TV je. Kalau suka xpayah komen, buat tambah dosa je. Lantak dia la nak nyanyi ke suara kepit ke, org da menang, rezeki dia korg siapa nk pertikai rezeki org.

    0

    0
  74. NINI says:

    Tahniah Siti Nordiana, Juara…:), tp…napelah Haiza no. 6… :(
    Kalo ikutkan konsisten;
    No. 2; Haiza/Ezad
    No.3; Ezad/Haiza
    Anyway, Tahniah kepada semua finalist!!

    0

    0
  75. apeapelah says:

    Peliklah orang melayu ni. If orang tu pakai tudong, macam tak boleh buat aktiviti lain. Mesti di suruh ngaji. Asal dia jaga diri and tingkah laku jadi lah. I bet this is the same people with mentality orang perempuan baik duduk kat dapur je. So backward thinking.

    0

    0
  76. Anonymous says:

    Maaf ya. Sy suka dan syg pd nana. sbb syg lh sy nk tegur. Nana ni menutup aurat spenuhnya..ngaji pn sedap.. jadi berhentilah drpd menyanyi sbb berdosa. Suara tu aurat apabila lg2 menyanyi scr mendayu2 dan nyanyi lagu2 yg melalaikan dan menggerakkn2 tubuh. Klau nana minat nyanyi, tukarlah kpd genre ketuhanan dan buat program ngaji ke. Actually teguran ni utk semua ya, trmasuklah kak yan, farahdhia dan lain2 pmpuan yg msuk dlm menyanyi.

    0

    0
    • kutu says:

      kita pandang sudut positif dan pandang jauh ya..
      bg saya GV adalah batu loncatan utk nana kembali dikenali.
      dulu dia tenggelam dan kini dia bangkit untuk buka mata stesen2 TV.
      tak semestinya dia akan terus menyanyi..mungkin akan nyanyi lagu2 berunsur kerohanian.
      kalau ada rezki lain nana boleh mengacara program2 islamiah.
      bila nama dikenali, urusan perniagaan pun akan bertambah maju.
      kita doa yang baik2..

      0

      0
    • Anonymous says:

      mgkin tu je cara dia nak cari rezeki… sape nak sara dorg anak beranak, family kat kampung lg…

      0

      0
  77. love says:

    Sy bukan bujet alim,tapi saya tak nak bujet jahil..saya sayang nana,mmg hrp sgt dia tak menang.sy suka tgk program dia mengaji dgn sharifah kasif tu..memang orang cakap rezeki dapat duit kan.tapi tau tak?duit tu pun satu ujian jugak..saya layan jugak GV tu.xde la alim mana.tapi kalau lelaki yg menang lg ok kot..terpulang la korang nak pk camna.korang da pendapat sendiri,xpayah la nak kondem pendapat orang sangat..

    0

    0
  78. Anonymous says:

    Melayu mudah lupa betul.. lupa asal-usul… sume nk mngaku org bandar…entah2 dye pun org kampung… sorry la, asal usul ko pun org kampung jgk… except la kau overseas mali… elehhhhhhhhhhh

    0

    0
  79. Anonymous says:

    Tak mempertikaikan keputusan juri tapi Siti Nordiana tetap x sedap nyanyi…

    0

    0
  80. anonymous says:

    please la melayu2 jangan kaitkan menang menyanyi ni sbb rezeki Allah kasi, si pemenang siap cakap alhamdulillah….pakai tudung tpi baju ketat melekat bila menyanyi tertunggeng tunggeng sampai nampak bentuk lekuk punggung…dilihat oleh jutaan lelaki …suara terpekik pekik nyaring …..ni semua kita kna terima haram walau apapun debatnya..

    …so jadi pelacur main judi….duit riba tu semua rezeki Allah la ya…kita diberi akal …rezeki memang dari Allah SWT tapi cara mana dari mana dapat rezeki tu …itu adalah pilihan manusia itu sendiri…..k bye

    0

    0
    • ikutsukekoranglah says:

      From your statement, I’m sure that you’ve watched the show too, right? Means, there’s no difference for you too.
      ” (O Prophet), enjoin believing men to cast down their looks and guard their private parts. That is purer for them. Surely Allah is well aware of all what they do.” – AnNur 24:30
      If you said all the singer did on stage is haram, same things apply to you watching such show.

      0

      0
  81. mika says:

    aku jadi terpanggil pulak utk komen sbb pasal bouquet bunga pun jadi isu. haha. sempitnya pemikiran.

    aku rasa org yg bertanggungjawab hantar bunga ke atas pentas mungkin ada kesilapan atau mmg dorang tak jangka pengumuman persembahan pilihan penonton akan diumumkan selepas pemenang tempat ketiga. aku pun terkejut. biasanya kalau tak awal, mesti last sekali dia umumkan.

    jadi mungkin agak kelam kabut, jadi bagi je lah bunga yang dah sampai dulu. program tv live takkan nak eh stop kejap salah bunga, cacatlah nanti.

    kalau yg kritik bijak pandai, tgk la bunga yg nana dapat dua2 sama bermakna bouquet bunga ada 6 utk 6 finalis dan bouquet chocolate utk persembahan pilihan penonton.

    itu semua MUNGKIN ye. bersangkalah baik2 sahaja.

    rezeki itu datangnya dari Allah.

    0

    0
  82. Lara says:

    Eeiii teruknya korang yang bash appearance Nana ni, apa berdosa ke kalau “kampung” sekali pun? I tengok okje dia, korang nak urban yang macam mana sebenarnya? Macam Farah Mendoza? Macam Tasha Shila? Urbannn sangat uols kan, tah tah diri sendiri mirip mak lampir.

    0

    0
  83. . says:

    Mamat boleh menang,takkan Ezat tak boleh Datuk…Kata jihen.Ezat turus pandang Jamal.aku rasa mcm ada hubungan dalaman kat situ…mcm nak tanya..barang ada?

    0

    0
  84. Dee says:

    pelik aku dunia ni, tak suka, haram, tapi tengok. Siap nampak liuk2… punggung bagai. tak suka, tukar channel lain, ada byk channel sekarang ni, yg cakap hal2 agama aje pun ada. tau tak? ke tak pernah tgk? Tau tak dosa mengumpat tu besar mana? larat ke nak cari org yg di umpat keji tu? wei, kena minta ampun kat dia tau. dia tentu2 cari rezeki cara tu, besarkan anak. DOSA MENGUMPAT ITU, TERSGT BESAR, SESUNGGUHNYA SIKSAAN ALLAH SWT ITU, TERSGT PEDIH…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Menasihati tu bkn mengumpat

      0

      0
    • anonymous says:

      Dee…dosa orang yang mengumpat satu hal…yang kena umpat pun kena jugak…kenapa dia diumpat….sbb itu dalam Islam kita mintak di jauhkan dari fitnah..kalau dah masuk program macam gini…..mmg ada pro and cons nya …so jangan salahkan masyarakat mengutuk ke mengeji sbb kita sendiri yang memberi jalan dan ruang untuk dikutuk di keji …difitnah…

      0

      0
  85. meymey says:

    janganlah jadi seperti anjing menyalak bukit… COZ bukit takkan runtuh!!!! komen banyak pun tak guna baiii…
    Siti Nordiana dah dapat 100K +5K..
    kita yang kutuk2 dia dapat dosa adalah…

    0

    0
  86. Cipap nana masih tembam says:

    Cipap nana masih tembam hendak saja ku jilat puas2 arhhhh sdapnya

    0

    0
  87. Anonymous says:

    Yaaasss. ..tell them the truth Fizo.
    Bruh, cayalah!!!

    0

    0
  88. Anonymous says:

    penyokong nana…kampong!!!

    0

    0
    • Anonymous says:

      lagu putus terpaksa ni kena dengan kisah hidup dia dgn arwah exhusband dia… ape la agaknya yg dia pk kan… bab yg ‘undur diri” tu sedih skit la… klau korg tau cte pasal dia, mesti korg faham…

      0

      0
    • adharian says:

      memanglh kita org kampung.lgi best duduk kampung dari dufuk bandar

      0

      0
    • adharian says:

      memanglh kita org kampung.lgi best duduk kampung dari duduk bandar

      0

      0
  89. Anonymous says:

    Nana mmg layak menang…

    0

    0
  90. Anonymous says:

    kenapa i rasa suara nana masa high note macam kepit kontrol je?

    0

    0
  91. Anonymous says:

    SUARA HALUS RUNCING YANG MENYAKITKAN TELINGA JADI JUARA…..tahniah!

    BONGOK…patutla muzik malaysia diparas 90an.

    0

    0
  92. Anonymous says:

    Dah tua patutnya bertaubat bukan bergegar….

    0

    0
  93. Anonymous says:

    kita doakan la benda baik-baik lepas ni…. kalau nak mengutuk pun tak dapat apa… kalau nak tegur pun, cari landasan yang betul…. pergi direct cakap kat Kak Nana… lagi bagus dari nak menjatuhkan aib dia kat sini plak… SEKIAN

    0

    0
  94. sado says:

    saya sayang nana

    0

    0
  95. Anonymous says:

    aku sorg je ke yang takleh nak move on dari putus terpaksa? *___*

    0

    0
  96. anon says:

    wahh.. setia betul peminat2 nana ni. banyak komen pedas2 tp semua di hidden terus oleh mereka. tahniah lah.

    0

    0