Written by AbangNara | May 29th, 2013

Semenjak memenangi pertandingan Asian Wave di China baru-baru ini, nama Shila Amzah semakin melonjak. Kerjaya nyanyiannya semakin memuncak dan diperakui ramai terutamanya di negara luar. Malah, Shila Amzah mendapat status PR China kerana keaktifannya melakukan persembahan di negara tersebut.

shila amzah

Dan usaha Shila Amzah mendokong nama Malaysia ke luar negara nampaknya tidak sia-sia. Segala penat lelahnya diiktiraf melalui penganugerahan “Country Branding Award” di dalam majlis The BrandLaureate Best Brands Awards. Jutaan tahniah diucapkan kepada Shila atas kejayaan ini.

shila amzah

Ketika artikel ini ditulis, Shila Amzah sudah pun dalam perjalanan untuk ke Shanghai. Abang Nara doakan Shila akan mampu membuat yang terbaik dan sekaligus menaikkan lagi nama negara. Beberapa lagi gambar Shila Amzah yang terbaru dengan membaca entri ini sepenuhnya.

P.S: Tips ketika berlaku kemalangan kereta

shila amzah
shila amzah
shila amzah

shila amzah

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

34 responses to (TAHNIAH)Shila Amzah Menang Anugerah “Country Branding Award”

  1. minah jambu tukar kaler merah biru says:

    ?

    0

    0
    • Shila Mambo says:

      nape make up camtu ? dh mcm Pikachu.

      0

      0
      • minah jambu tukar kaler merah biru says:

        hahahahahahahahahaha kelakar pulak minah jambu baca komen kau shila mambo hehe..

        0

        0
        • Olga says:

          alah setakat Award picisan dr made in China ko nak banggakan gentikan lah cila oi! ko popular ke nyah? lagu pun xde! setakat patah seribu yg dr zaman batu tu? paling2 pun ko asyik nyanyi lagu orang kan… gentikanlah…
          and 1 more thing, gown ko sangat HAZABEDAH nok! dh mcm kain langsir bungkus badan ko.. ke ko nak tiru imej hazab ala2 Toktie?

          0

          0
        • Anonymous says:

          OI OLGA tu nama nya rezki ALLAH,,KO TU TK ABIS ABIS NK NGUTUK DIA. BIARLH DIA NK DAPAT AWARD CHINA. DIA DH POPULAR LH. KALAU TK KAN DIA MENANG PENYANYI WANITA POPULAR ABPBH 2012.

          KAU NI OLGA MEMANG HATI BUSUKLAH. SEMUA ORG KO NK NGATA..DIRI KO TU BAIK SANGATKE.

          MENYAMPAH AKU NGAN NAMA OLGA. HATI BUSUK

          0

          0
        • Anonymous says:

          NAMA OLGA NI MEMANG BUSUK. SEMUA ORG DIA NK NGATA

          0

          0
        • Olga says:

          popular ke noks?
          album pun xde.. kalau ada pun bape keping je la terjual. nak harap platinum lg x nampak bayang! setakat menang Asian Wave yg x seberapa tu (sah2 peserta2 nya pun suara hazab2) pun nak bangga ke? nak ckp suara power… suara org nyanyi kat karoke jamban tu lg sedap dr suara hujung rehang dia tu…

          0

          0
      • Rita vs Ayu says:

        Sejuk jer mata tengok Shila Hamzah ni. Tapi bile tengok kakak tua kat sebelah dia yg bajet macam muda tu, mule rasa meluat… Jgn nak perasan hang tu Shila Majid sangat aih, Atiliarrrr oi..

        0

        0
    • Olga says:

      TEMBAMNYE SHILA MCM ROSMAH MANSOR

      0

      0
    • kak timah says:

      SHILA AMZAH BAKAL DIVA YANG AKAN TERKENAL DI SELURUH DUNIA . .POSE GAYA DIVA TU DAH ADA

      0

      0
  2. minah jambu tukar kaler merah biru says:

    gambar shila yg pes tu kenape muka macm nk gigit orang? seram Nye minah jambu tengok…..

    0

    0
  3. mulut puaka says:

    nara, mak cadangkan ko buat anugerah pengomen paling glamer gitu.. boleh idok?????????

    0

    0
  4. eCOT says:

    Berkat taat dan patuh pada ibu bapa..

    0

    0
  5. Hamba Allah says:

    taat dan patuh pada ibu bapa selagi mana ia tdk bertentangan dgn syariat,bla ianya bertentangan haruslah didahulukan ketaatan padaNya

    0

    0
  6. bulu serabut says:

    cap ayam brand ….

    0

    0
  7. Anonymous says:

    gambar yg no 5 tu amik gambo tetek sendiri ke?

    0

    0
  8. aku.dia.kamu says:

    Semoga SA diberi hidayah oleh ALLAH utk menutup aurat dgn sempurna~ :)

    0

    0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      helo skarang ni dia tutop aurat blm sempurna lagi ke? tutop aurat yg macmana yg kau nk? helo shila u bukak aje lah tudong u tu jadikn free hair pulak…..tutop aurat salah tk tutop lagi la mulot orang ni macam sial ! jadi paling senang bukak aje tudong tu ada jugak makne..

      0

      0
      • Miss Ena says:

        Kenapa kau marah2 dia pula ? Tutup aurat dgn SEMPURNA adelah syariat Allah . So kau marah dgn Allah lah ni ? Org hanya boleh memberikan teguran . Die punya aurat tak cukup sempurna sbb pakaian dia agak ketat dan bhgian dada masih boleh menampakkan ehem ehem . So tak berapa sempurna lah . Aurat bukan pasal pakai tudung je lah . Aurat ni jgn pakai baju menampakkan BENTUK tubuh badan , jgn ketat macam tu . Kesian lahh ko ni dari mengomen mencarut2 lebih baik ko pergi kelas agama .

        Orang mcm ko ni lg jahat , tahu kenapa sbb lagi suruh orang tu freehair . Eihh , berdosa kau ! Nak kata org lain si*l plak .

        0

        0
      • nismie says:

        Aurat wajib ditutup…bkn dibalut ketat2..nanti kain kafan depa bg pakai ketat2 yer

        0

        0
  9. akak kpop says:

    Mekap yg fail…yucks!

    0

    0
  10. Suka Shiela says:

    Shiela, kenapa la berpakaian ala2 berambut panjang macam tu?? tak elok la.. seolah2 membalut aurat bukan menutup aurat dah ni.

    0

    0
  11. kiah says:

    tahniah shila.. 1st tengok & sebelum baca artikal kiah ingat Grammy Awards.. tapi tulah china country = copy country.. the country is TRUELY like a scanning @ photostat machine.. tapi tahap kemiskinan & air polution cukup menakutkan x caya tengok sini http://www.eturbonews.com/34235/china-par-destroy-itself-through-pollution

    0

    0
  12. org kg duk obesi says:

    Go Shila Amzah! harumkan nama Malaysia di mata dunia dgn imej kamu yang bersih itu. jangan pedulikan kata nista umpatan keji orang yang dengki dengan kejayaan dan peluang yang di beri pada kamu.

    0

    0
  13. masyaallah says:

    dh tutup kepala tp baju tetap terdedah nmpak kulit…agak2 la ble memilih pakaian…sesuaikan dengan penampilan seorang muslimah

    0

    0
  14. .............. says:

    kenapa aku tengok SA ni mcm dh gemuk skt….cara penampilan shila nmpk dia cam dh tua dari usia sebenar la…

    0

    0
  15. Anonymous says:

    olga tu bapok berangan.. ok bye..

    0

    0
  16. lipas says:

    make up cam nak pergi opera pulak.. tapi takpa, tahniah SA.

    0

    0
  17. reeza says:

    BAGUS! sekurang-kurangnya ada juga pencapaian yang dibanggakan dan bukan sekadar bercakap kosong, asyik mengkritik dan selalu tidak puas hati dengan pencapaian orang lain….

    0

    0
  18. ain says:

    tahniah shila…n good luck. walau pn bkn menang award besa2 tp dr bwh la kita akan cuba utk berada di atas. usaha itu tangga kejayaan..smuga sukses slalu

    0

    0
  19. fifi says:

    tahniah Shila , But kenapa pakai baju mcm tue ?

    0

    0
  20. Anya says:

    Congrats Shila. Bukan senang nak dpt PR China. Anyway, congrats once again. :)

    0

    0