Written by AbangNara | July 31st, 2012

Alhamdulillah. Semakin hari semakin ramai selebriti wanita yang berhijrah untuk memakai tudung sepenuhnya. Tambah manis apabila penghijrahan itu dilakukan di dalam bulan Ramadhan yang penuh berkat ini. Tahniah Abang Nara ucapkan kepada Sharifah Aleya atas penghijrahan ini.

sharifah aleya bertudung

Kata Sharifah Aleya kepada portal Murai:-

Saya minta maaf kerana tidak dapat mengulas lanjut mengenai penghijrahan saya kerana bagi saya ianya sangat peribadi untuk dikongsi. Namun, sejak 1 ramadan lalu, saya sudah mula bertudung dan InsyaAllah ianya akan berkekalan hingga akhirnya. Alhamdulillah juga kerana sejak saya bertudung, ramai yang telah mendoakan yang terbaik untuk saya termasuk keluarga dan rakan-rakan. Mereka banyak memberikan sokongan.

Semoga Sharifah Aleya diberikan kekuatan untuk terus kekal bertudung buat selama-lamanya. Abang Nara tengok memang makin cantik apabila Sharifah Aleya bertudung. Jutaan tahniah sekali lagi kepada Sharifah Aleya atas hijrah ini. Anda juga boleh ucapkan tahniah kepadanya menerusi Twitter SharifahaLEYA.

Baca Yang Ini Pulak:-

54 responses to (TAHNIAH)Sharifah Aleya Telah Bertudung Sejak 1 Ramadhan

  1. Dauspozi says:

    Alhamdulillah~~

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 0
    • Jenabbbbb says:

      alhamdulillah.. main ramai artis berhijrah skrg ni.. moga x jadik mcm abby.. :)

      Hot debate. What do you think? Thumb up 60 Thumb down 64
      • Anonymous says:

        alhamdulillah ramai yg dh kembali kpd landasan islam yg sebenar.. moga tak jd mcm Jenabbbbb… :)

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 34 Thumb down 7
      • Okey says:

        alhamdulillah.. main ramai artis berhijrah skrg ni.. moga x jadi mcm dato HAJJAH siti nurhaliza…….

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 55 Thumb down 2
      • Anonymous says:

        aku start pkai tudung sejak berusia 12 tahun.. ada sapa2 nak ucap tahniah tak kat aku?

        org yg asalnyer seksi lps tu bertudng akan lebih disanjungi… padahal itu adalah kewajipan dia sejak baligh lg..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 89 Thumb down 10
      • k.o says:

        alhamdulillah.. main ramai artis berhijrah skrg ni.. moga x jadi mcm shila amzah…….

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 2
      • gadismanis says:

        setentunya sekiranya berhijrah kerana Allah swt akan nampak seri dan nur di wajahnya..tak yah nak senyum meleret2 lentok2 kan aleya

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
      • Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 45
      • Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 25
      • pisces says:

        alhamdulillah.. sorang lagi umat manusia yang berhijrah ke arah kebaikan :)

        Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
      • aku rasa macam The Dark Knight Rises. bane’s death is such a waste.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
      • Anonymous says:

        kau pakai tudung umur 12, silap2 nnt ko umur 41, ko plak tergedik2 tayang peha lutut pakai skirt, jgn nak riak takbur! setan suka org riak takbur ni…

        Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 3
      • liana says:

        “Alhamdulillah” lepas tu ltk sarcastic komen. (moga x jadik mcm abby)? wahh..kagum!

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 3
      • Anonymous says:

        bkn riak takbur.. cuma pelik masyarakat kita hari ni terlalu menghebah2kan benda2 mcm ni… smpai kdg2 terlalu mengagung2kan mereka yg br bertudung ni. seolah2 mereka ni mcm baru masuk islam je.. buat biasa sudah..
        diorang yg br bertudung pun tentu tak selesa dgn publisiti berlebihan. mcm seolah2 org anggap mereka nak cari perhatin.. kang timbul la pulak isu mcm2 sbb fans yg over excited and high expectation.. nnti tersilap langkah sikit dh kena hentam…
        benda mcm ni tak perlu hebahan terlalu besar oleh media2..
        personal punya hal ni..terima mereka seperti biasa je…

        Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
    • FAHRIN AHMAD says:

      bertudung sudah *
      bila pulak nak ambil tahu tentang perkembangan islam..
      try contohi ABBY ABADI tu…

      Hot debate. What do you think? Thumb up 18 Thumb down 19
    • azyl says:

      ni kakak yang chicky hour kfc tu kan???…baguihhh no skarang dah pakai tudung…

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  2. mariah kari says:

    Wah alhamdulillah syukur

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  3. IsteriVIP says:

    Alhamdulillah…inilah berkatnya bulan Ramadhan..tahniah Aleya :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
  4. cikikaka says:

    Alhamdulillah… :)

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  5. sweeties says:

    alhamdulillah

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  6. Nhakmar says:

    Alhamdulillah :)

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  7. Alhamdullilah…moga berkekalan smpai bila2..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  8. Datin Ross says:

    shukur Alhamdulillah…tersangat cantik kamu apabila bertudung..semuga ini akan berkekalan..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  9. nora says:

    asmlkm , syukur alhamdulillah , tahniah Aleya semoga berkekalan sampai ke akhir hayat . semoga Aleya perolehi ketenangan dgn penghijrahan ni , amin

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  10. Alahai says:

    Alhamdulillah… Gaya muslimah sejati ~_~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. Prince Noob says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 22
  12. mama red says:

    alolololooo….. tomei sgt.. suke mama tgk, baru nampak cam keturunan syed alhamdulillah

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  13. No One says:

    alhamdulillah…hopefully adik nye sharifah amani will follow your step as well… :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 1
  14. pening lalat says:

    muke lg cantik ble bertudOng

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  15. nenetBurberry says:

    jangan bertudung fashion pelik2 sudah lah yer.. cukuplah sekadar sederhana…

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  16. my boo says:

    alhamdulillah..lg bertambah cantik bila berhijab..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  17. Mak jemah pemalu says:

    Tak pyh lah nak kaitkan dgn Abby tiap kali ada artis yg berhijrah, die pun xlps dari kesilapan..bagi aku biar lah berhijrah, masuk politik,dari mcm tu jek msk club night…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 4
  18. Anonymous says:

    ALHAMDULILLAH…Syukur kpd NYA..moga ramai lagi yg terbuka hati.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  19. triple_j says:

    bukankah elok sebegini, senyap2 saja pakai tudung tak perlu heboh 1 dunia, tak perlu nak sindir2 mereka yg masih belum bertudung tanya kenapa tidak bertudung, tak perlu mengeluh cakap takde job lepas bertudung kerana kerajaan skrg dsb? tahniah dan alhamdulillah.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 2
  20. no says:

    btoi2..ni x br bape ari pakai tudung dah sindir2 org yg blom berhijrah…mentang2la die dah puas pakai singlet skirt sume…..ish ..astagfirullahalazim….

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 4
  21. Penjual Hijab says:

    cantik aleya… insyaAllah saya masuk meminang lepas raya nnt… :)

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  22. lawa!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  23. ............... says:

    alhamdulilah..jgn lupa ye aleya..bila dh berhijab ni semua kena jaga..mulut pn kna jaga gak..jgn jdi cam seorang artis tu..baru berhijab jer dh mcm2 hal y timbul..kan dh malu sendiri..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 12 Thumb down 3
  24. Penang says:

    alhamdulillah, dan syukur kepada kakak aku yang turut berhijrah memakai hijab pada bulan ramadhan tahun ini.
    Semoga kita semua diberi hidayah yang sama. Yang penting ikhlas, bkn untuk meminta pujian sekalian manusia.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  25. Aku kesah says:

    aleya..dh bertudung ni jgn ikut cam perangai abby yer..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 11
  26. whosebadsinbad says:

    Alhamdullilah…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  27. qizzreen says:

    Betul tu,pakai tudung..xyah la cite knp,apa sbb mcm artist lain
    Just do it,krn allah,nie cite berbagai2.

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  28. Anonymous says:

    Tahniah leya!! Moga ini jd permulaan yg baik buat anda… Inilah keberkatan bulan ramadhan…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  29. [...] Alhamdulillah. Semakin hari semakin ramai selebriti wanita yang berhijrah untuk memakai tudung sepenuhnya. Tambah manis apabila penghijrahan itu dilakukan di dalam bulan Ramadhan yang penuh berkat ini. Tahniah Abang Nara ucapkan kepada Sharifah Aleya atas penghijrahan ini. Kata Sharifah Aleya … Continue reading → [...]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

    selalu nye bila pompan kena cerai atau pn pompan putus ngan mateair lepas tu mesti dorang bertudong ciannnnn dh putus asa gak nyeeeee banyak kn bersabar yeeeee…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  31. ucin says:

    sesuatu berlaku mesti ada hikmahnya

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0