Written by AbangNara | December 30th, 2009

Lupa pulak kami nak ucapkan tahniah Buat Sein&Nana yg berjaya membolot takhta Juara Sehati Berdansa. Memang ramai yg budget Nazri&Sazzy Falak yg menang, tapi memang rezeki Sein & Nana lah kan dapat kereta Audi sejibik (takyah susah-susah isi borang Shell atau Petronas nak menang kereta kan??) dan juga bulan madu pegi Rom!

Ada isu tak puas hati ke?? ish ish, redha aje lah kan, memang dah ditakdirkan Sein&Nana punya rezeki…tahniah tahniah!! bravo bravo. tahun depan apa kata amik orang awam pulak untuk rancangan Sehati Berdansa ni kan??

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

224 responses to Tahniah Sein & Nana

  1. mak cik LILY says:

    wah..buat malu jer…
    tau la awak tu anak tan sri..x menteri besar lagi loh =)

    0
    0
    • awekcun says:

      MALU APE JADAHNYA

      0
      0
    • [email protected] says:

      UNDI SMS, X BOLE PAKAI…

      0
      0
      • awekcun says:

        OHHH..YEKE
        TP DGR CITE DIORG NIE XLA BGUS SGT DANCE..

        0
        0
        • [email protected] says:

          YUUUUPPP…
          SAZZY LG BAGUS…
          APER NAK BUAT, DIORG PAKAI SMS…
          ASTRO PON NAK UNTUNG GAK…
          X BOLEH PAKAI KALO MCM NIH…
          SAMA GAK NGAN PROGRAM AF…
          TIPU SUME TUH…

          0
          0
        • awekcun says:

          BTOL3………..
          PTTNYA UNDIAN SMS 20 JE..
          BR ADIL.

          0
          0
        • jane says:

          undian sms ni sepatutnya takleh pakai…yg sepatut berjaya kecundang….yg bagus kecundang juga…yg tak bagus akan berjaya ….i hate undian sms….it is so stupid semua reality show yg pakai undian sms yg berjaya semua yg tak bagus……should put a stop for this undian…pilih yg layak sahaja dan jurinya should be professional…

          0
          0
        • comel says:

          betol comel sokong

          0
          0
        • noname says:

          ade gak dgr2 gosip, dowg nie undi diri sendiri……2 la psl kot……

          0
          0
      • Lipanbara says:

        Lagi tak boleh pakai…rancangannya!!

        0
        0
    • BumbleBee says:

      ape nk malu nyer?? motif?

      0
      0
      • mak cik LILY says:

        memalukan “astro”
        becoz why?before this mana ada rancangan astro “dimalukan cam gini”..
        hatta walaupun dinamakan pemenang…mmg kita nampak tarian dorg hancur..but % vote dorg over than 80% majority!
        so?nampak kan dorang undi diri sendiri!WTF!

        0
        0
        • BumbleBee says:

          hancur ke? xde plak juri undangan(yg btul2 ade kredibiliti n selected) exclude artis Msia yg jd juri…yg ckp tarian diorg hancur… marks pun xde rendah2. so xdela hancur sgt kan…

          bukan nk debatkan sgt diorg ni..just dh menang tu dhlaa. xyah smpai jatuhkan maruah diorg smpai kononnyer taraf memalukan hanya kerana 1 pertandingan hiburan yg berkonsepkan amal jariah…

          x masuk akal je. sazzy x menang smpai nk jatuhkan maruah org lain yg menang? ishh…berat sgt hukuman tu….

          Kalo sazzy menang pun, adiah sumer dpt kt diorg. peminat still nganga jugak. Anggap je bukan rezeki sazzy~

          0
          0
        • Sundal Bolong says:

          Muahaha….bumblebee cam hard fan Sein n Nana jer…
          Aku rsa hancur maksud mak cik Lily tu maybe x leh compare pnya dgn dance Sazzy n Nazril kan..
          al-maklumlah dorang kan dh 2 x dapat mark 100 peratus…
          dance sein n nana cam level oshin ngn husband…biasa2 ajek…

          0
          0
        • jane says:

          actually kan kalau juri tu betul2 professional dia org takkan bagi 100%…

          0
          0
        • solid_snake says:

          suker tgok sazzy yg poyo2 kalah…wkaka…
          ag sker tgok owang bajet kt atas jtooh jgakk last2..respek !!!

          0
          0
    • calculator says:

      sy x sokong sape2 & x prnah undi sape2 pon. suka tgk sein & nana mnari ngan baby dorg. congratz… suka tgk sazzy x menang, walopun pandai dance tp dia poyo ngan statement dia kt fb… ntah apa2 sazzy ni.

      0
      0
    • teddypicker says:

      sokong2…
      gune ayah leh la menang…

      0
      0
  2. [email protected] says:

    TAHNIAH…
    TAPI AKU SOKONG SAZZY FALAK…

    0
    0
    • lanToK LeW says:

      aku sokong nek jah…bile nek jah nk menari lak nie???huhuhu…ajak laa sape2 jadi partner….fahrin ahmad kew….opssssssssssssss…..

      0
      0
  3. blackberry00 says:

    tak minat kan nana
    aq sayang kat sazzy….

    0
    0
    • [email protected] says:

      TAUN DEPAN MEK DUAK PET GIK…
      huhuhuhu…

      0
      0
  4. anak Mat Taib..si sial jadi MB Selangor..dh puas rembat duit,senang la nk undi anak bg menang..duit haram bnyak..buat SMS la..cm palat lg..

    0
    0
    • [email protected] says:

      ASTAGA…
      TAK BAIK MENGUTUK ORG…
      BIAR JELAH…DAH REZEKI…

      0
      0
    • BumbleBee says:

      x baek la… apela… ntah2 rezeki anak2 dier ke…tambah2 yg bru beberapa bulan lahir tu… dpt bg keta kt mak ayah dier… mana kter tawu. …iskkk

      0
      0
      • TakPuasAti.com.my says:

        setakat kereta tu lagi laa diaorg mampu nak beli lagi MAHAL dari tu…rumah BANGLO pon besar nak mampus…jgn kate nak pi ROME satu dunie pon boley pegi..up laa duit sket untuk Kebajikan..overall hanya Rm70k je Astro contribute pada kebajikan…yang lain depa songlap..

        0
        0
    • Lipanbara says:

      Duit banyak Bro…apalah sangat kalau jadi juara dengan bantuan sms. Tak sehebat mana ponnnnnnnnnnnnnnn.

      0
      0
  5. blackberry00 says:

    byk gak undian dorg ni….
    tp dgr citer dorg ni gunekan pengaruh msg2
    (mksudnye kuarkan rm sendiri..)

    0
    0
    • awekcun says:

      KEMUNGKINAN BESAR..

      0
      0
      • [email protected] says:

        KEMUNGKINAN KECIL…

        0
        0
      • AG JUNIOR says:

        ala, biasak ar….
        undi sms ni kan dr dulu xbley pake..
        tp jauh tu ketinggalan..
        walu niat nak sumbang kat org len, tp dorg dpt gak adiah…
        cane tu…

        pape je lah…

        0
        0
  6. sakura says:

    da umh baru..huhu

    0
    0
  7. [email protected] says:

    MANA SI DOUBLE PET NIH…
    AKU BARU JERK ORG BARU KAT SINI…
    TERUS BERKENAN KAT DIER…
    DIER LAK X MUNCUL2…
    UUUHHHH…

    0
    0
    • awekcun says:

      PET TERSEKAT..
      WAAA…ADA HATI KT PET YE
      BGUS LA.DIA PUN SINGLE RIDER…

      0
      0
    • AG JUNIOR says:

      ko bdk baru ke?
      gaya cam bdk lame je…

      0
      0
      • awekcun says:

        HEHEHEEE…
        JGN LA TEGUR.
        SEGAN AKU..
        BR LA JGK TP JARANG MSK..

        0
        0
        • AG JUNIOR says:

          awekcun, melur desa tu la..
          bdk baru ke…

          0
          0
        • awekcun says:

          LAAA…AKU INGT KO TGUR AKU.
          MALUNYA AKU.HUHUHUUU…
          LAA..BDK BR KE
          AKU INGT ORG LAMA..

          0
          0
        • awekcun says:

          LAAA…YEKE
          MALUNYA AKU..HUHUHUHUUU
          MELUR BR KE
          AKU INGT LAMA DH..

          0
          0
        • Clipkertas says:

          anne mane? pet mane? antu mane? black mane?
          dorang tau cite smlm AG

          nie ha…. poco2 dah jadi [email protected] lg nih!!

          0
          0
        • AG JUNIOR says:

          clip, cite pe?
          AG xtaw pun….

          0
          0
  8. [email protected] says:

    KALO PAKAI SMS, SUSAH NK CARIK MEREKA YG BETUL2 BERBAKAT…

    0
    0
    • awekcun says:

      TAU XPE…
      SUMENYA KEMARUK NGAN HADIAH YG LUMAYAN…

      0
      0
    • aida says:

      lor..skang dah terbukti sazzy x rmai pemint pon…undian ckit gila dowh…wat malu jerkk..biar menari bagus pon,tp kalo peminat x support, nak ckp pe?slame ni pon sazzy bertahan sbb markah juri jer..ape lah..nak kecoh2 hal artis buat ape..dunia artis kdg2 dah ditentkan..ade turun naiknye populariti diorang..so,keep ur mouth shut la..ok

      0
      0
      • aida says:

        n one more thing, aku ckup suka dgn sifat humble si nana n sein..x penah berlagak even anak org brade..n x de nak ngade2 manje2 kat set..mcm kapel laen..aku x penah vote sape2..coz aku tau itu rancangan realiti k..be open minded.

        0
        0
        • jenna says:

          peeeerah..humble otak ko…ni rancangan menari bukan tgk sapa sopan santun…sapa humble…nk lebih humble dok ja kat umah jaga dahi jendol 6 inci tu.menari tah apa2 jd jora…..

          0
          0
        • HahaHAA says:

          HUMBLE mende..dok berkasar dengan laki je..humble ape..sket2 gadoh..Nana tu plak kasar tol dgn laki die..anak orang kaye mmg macam tu kot..mmglah kawin buka 24 jam bahagia..tapi depan tv cover lah sket tengking laki macam tengking anak plak..HUMBLE mende

          0
          0
        • jenna says:

          ntah bapak bekas menteri kot cakap ngan laki kasar giler

          0
          0
  9. [email protected] says:

    SEPI JERK…

    0
    0
  10. Clipkertas says:

    tak minat langsung SB musim ni langsung….

    bosan,,, dorang nie smue kaki cocok… poco2
    tapi bukan [email protected] yer..

    0
    0
    • AG JUNIOR says:

      byk ar program2 realiti ni yg b’siri..
      bile da b’siri penonton da tau format nyer cane..
      kalo but siri tp makin sonok xpe..
      ni lelame mkn xbest plak..

      korg rase..
      ade ke program cani yg menten je w/pun b’siri?

      0
      0
    • [email protected] says:

      yerk…
      x kenal sapa itu poco2…

      0
      0
  11. blackberry00 says:

    KUALA LUMPUR, 28 DISEMBER: Keputusan mengejut bahawa trofi juara Sehati Berdansa 3 (SB3) menjadi milik pasangan Sein & Nana masih lagi menjadi igauan bagi peminat setia Sazzy & Nazril.

    Apatah lagi Sazzy & Nazril hanya memungut 16.34 peratus malam kelmarin, jauh di belakang Sein & Nana yang mendapat 83.66 daripada jumlah keseluruhan undian Khidmat Pesanan Ringkas (SMS) daripada penonton.

    Bagaimanapun, mahu ataupun tidak, keputusan acara kemuncak pertandingan tarian yang berlangsung di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) itu tetap muktamad.

    “Kami di pihak Astro langsung tidak mempengaruhi keputusan SMS pada malam ini. Pada peringkat akhir ini, kami menyerahkan 100 peratus undian kepada pengundi. Setiap persembahan dinilai sepenuhnya oleh pengundi dan kami hanya menerima keputusannya sahaja,” tegas Pengarah Eksekutif Astro Entertainment Sdn Bhd, Zainir Aminullah, pada sidang Media selepas pertandingan itu selesai.
    Jangan Tak Lihat
    » Awal, Scha Akui Kesilapan…
    » Nana Nafi Famili Sendiri …
    » Kejutan Sein Dan Nana Jua…
    » Stacy, Adam, Hafiz Meriah…
    » Diskaun 50 Peratus Untuk …

    Ketika ditanya adakah latar belakang keluarganya yang berada itu banyak membantu undian mereka, Nana menjelaskan:

    “Saya tidak fikir undian 100 peratus datang daripada keluarga saya. Kalau undian keluarga menjadi punca, kenapa saya gagal dalam rancangan Mentor TV3 yang pernah saya sertai dulu? Kenapa saya berada pada kedudukan ke-4 pada pada masa itu?

    “Memang jauh di sudut hati saya memasang niat untuk menjadi juara tapi tidak boleh terlalu yakin kerana saingan daripada pasangan lain juga hebat-hebat. Kalau tak menang pun, saya bersyukur dah dapat ke final. Terima kasih kepada semua peminat yang telah mengundi kami.”

    Menurut Sein pula, beliau tidak menghiraukan segala tuduhan masyarakat dan hanya bersyukur kerana nasib telah menyebelahi mereka berdua. Beliau turut menganggap kemenangan pada malam ini sebagai rezeki anak-anak mereka.

    “Usaha keras kami selama ini telah berhasil. Sejak Isnin lepas, kami telah berlatih dari pagi hingga ke malam. Macam-macam dugaan yang kami tempuhi. Memang kami banyak berdebat dan bertekak, terutama ketika latihan. Ia ditambah lagi dengan dan rasa penat. Kami juga sedar kami tidak boleh buat stunts macam Sazzy, tapi kami cuba cari cara lain, cara kami sendiri. Bagaimanapun, syukurlah ia telah membuahkan hasil.

    “Sekali lagi kami ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua yang mengundi kami sekali gus membantu rumah kebajikan yang kami telah wakili. Yang jelas, SB3 memberikan satu pengalaman yang hebat dalam hidup saya dan Nana. Kami juga dapat menjalinkan persahabatan antara semua pasangan lain,” ujar Sein dengan wajah lega.

    0
    0
    • jane says:

      usaha keras ape menari pon tak bagus…..tak mau ngaku tak bagus…..mase nak angkat tu terkangkang2 …huduh betul….

      0
      0
      • [email protected] says:

        1. sazzy falak
        2. didie alias
        3. isma

        0
        0
      • jenna says:

        pakai pulak kasut bonngol tah apa2 si nana jendul tuu.i x la anti nana or minat sazzy…tp the best is still the best…klu juri sj yg bagi markah hancurlah jendul dgn laki diaaaaa

        0
        0
        • jenna says:

          ya la masa awak masuk mentor bakat awak lg haprak..klu bukan anak mb manakan dpt masuk tv..katalah awak menang time tu,,,makna kata org msia buta n tuli laa…awak nyanyi terngiau ngiau menari terkedek2..mentor n af lain undinya..anak2 muda mesti punya undi..tu la awak x menang.S>B sapa nk undi sgt..melainkan mak bapak kakak adik abang tok u all laaaa

          0
          0
    • Clipkertas says:

      dah rezeki die…
      syukur..

      0
      0
      • anNeDeSiLva says:

        yela dh rezki..
        tak payah nk pertikaikan..

        0
        0
        • jane says:

          bukan nak pertikai tapi frust tengok yg bagus tak berjaya…jane tak minat sesiapa in particular but i like only the best to win in any reality competition….. cube tengok so you think you can dance…..sume bagus2 yg top to final

          0
          0
        • anNeDeSiLva says:

          thats the point dekat SB nie…
          tak bagus takpe asalkan popular..
          duit masuk..
          astro kaya..
          bgus atau tak belakan citer..
          mana tak nya si vanida imran yg masuk bertanding joget ala2 mcm tu pon dorg bg jadi JURI..
          pandai sgt ke dia??
          RADHI KHALID tu..
          ape motif jadi JURI??
          ada kena mengena ke??
          hampeh sumenya..

          0
          0
      • BumbleBee says:

        tula psal….

        congrats laa apepun…

        just think out of the box if kata2 sazzy dlm fb sebelum ni yg buatkan org ramai beralih arah xmo undi dier…termasuk member2 sndiri yg dh terkeluar dr SB tu…kot Dira nyer fans, enot, mirnawan and sumer2 nyer la bersatu hati nk bg Sein menang instead of sazzy sbb jelak tngok juri asyik bg 100 ke, or attitude diorg blakang2 len ke smpai ade yg kechik ati…saper tawu kan???

        lgpun slalu je sazzy dlm bottom 3 bler Awal umumkan result utk mingguan punyer. sazzy pun admit dier slalu kalah kt undi SMS bler menari mingguan walaupun pro(kononnyer la) bg 100. kalo slalu mingguan kt top and tetibe final tersungkur di tangan sein brula musykil sket….

        so kesimpulannyer, jgnlaa salahkan Sein n Nana.
        for me, sesape yg menang tu…menang la…x kisah pun. sumer hiburan semata-mata~

        0
        0
  12. anNeDeSiLva says:

    yahuu..
    anne masukk…
    la ada balik dh si melur nie??
    alloo poco ko jgnla nk hipokrit kt sni k nk tukar2 nama..
    meluat betol anne tgok..
    konon2 bdk baru..
    tgok ayat pon dh taw ko poco…

    0
    0
  13. anNeDeSiLva says:

    CLIP..
    si meroyan poco dh masuk tue..

    0
    0
    • [email protected] says:

      saper poco tuh…?
      jgn lak nk sama kan ngan aku…
      aku ni kan bdk kampung yg baik hati, sopan santun,
      hormat ngan org2 tua…

      0
      0
      • anNeDeSiLva says:

        ko jek yg kata ko baik..
        ala poco..makin menyampah anne la..
        ko tak payah pura2 k..

        0
        0
        • [email protected] says:

          pura2…?
          errrmmm… x rasanya…
          yerk…

          0
          0
        • AG JUNIOR says:

          anne, ko de bukti yg ko kate bdk melur tu si poco?
          aku nak gak tau sahih nyer

          0
          0
        • anNeDeSiLva says:

          sahihnya sbb ko tak nampak ke gambar yg dia guna tu..?
          ape ke bengap sgt..
          kalau ko nk meyamar pon guna la pic org lain..
          tukar pic ke..
          guna email lain kew..
          mana bole sama jek picnya..
          gambar pompuan tu si POCOng jek pakai…
          cara tulis pon taw..
          dan2 lak si bunga telur ni taw ckp serawak..

          0
          0
  14. [email protected] says:

    errmmmm…dah rezki…
    aku pnh shake hand ngan bapa nana nih kat pwtc…

    0
    0
    • anNeDeSiLva says:

      ada sape2 kesah ke poco?/

      0
      0
      • AG JUNIOR says:

        anne, melur tu poco ke?
        td clip kate ko taw cite smlm
        cite pe? psl poco ke?

        0
        0
        • [email protected] says:

          yerk…

          0
          0
        • anNeDeSiLva says:

          yup..
          si melur telur busuk nie menyamar konon2 dak baru…
          sape lg kat BN nie yg perasan baik,sopanla jadahla selain poco??
          hipokrit…

          0
          0
        • AG JUNIOR says:

          anne, nape poco jd cenggitu?
          da xnak geng ngan kite ke poco tu?

          0
          0
        • [email protected] says:

          yerk…x baik menghina org…

          0
          0
        • anNeDeSiLva says:

          poco tukan mang poyo..
          biokanla..
          dia takde pon BN jalan gak..
          dia nk jadi melur ke…telur ke..tart nenas ke…bunga kuncup ke lantak diala..
          malas amek taw…

          0
          0
        • [email protected] says:

          oooooooo mcm tuh ceta nyer…

          0
          0
        • AG JUNIOR says:

          anne.. pasan x?
          ‘yerk’ tu kan slalu poco yg gune..
          nape bley jd camtu si poco?

          0
          0
  15. anNeDeSiLva says:

    mana korg sume/

    0
    0
  16. jane says:

    walaupun luar negara jugak buat undian sms…tapi heran mereka pilih yg bagus2 utk jadi juara….tapi msia?????? hancusssssss

    0
    0
    • anNeDeSiLva says:

      kat malaysia yg penting DUIT…

      0
      0
      • BumbleBee says:

        tp rakyat pun satu. dh tau semenjak dulu sms ni byk unsur2 politik…tp tetap nk abiskan duit p undi yg xde pekdah semata-mata… pelik tapi benar~

        x yah undi. biar diorg sumer(especially svc provider) x dpt untung…so xde laa lg rancangan2 realiti show yg babitkan undi SMS. diorg serik nk buat dh sbb xdak untung….ini selagi ade yg smbung habiskan credit…selagi tu laa smbung season demi season especially AF…

        0
        0
  17. Geli Hati says:

    PELIK HEBAT SGT KE SEIN NANA NIH. JOGET PUN LEMBIK JER.

    0
    0
    • AG JUNIOR says:

      gelihati; memula msk mmg lembik, lelame ok dah..
      tp xsangka la dia bley jd juwara..
      jane; aku setuju angan ko.. kat luar negara dorg undi bebtl kan.. xde ar cam kat mesia ni…
      anne; aku ade ni ha.. ko td ilang ke mane…

      0
      0
  18. [email protected] says:

    mlm tuh aku nmpk muka sazzy cam badmood jerk…
    sian…ingat dier lak yg juara…

    0
    0
  19. anNeDeSiLva says:

    thats the point dekat SB nie…
    tak bagus takpe asalkan popular..
    duit masuk..
    astro kaya..
    bgus atau tak belakan citer..
    mana tak nya si vanida imran yg masuk bertanding joget ala2 mcm tu pon dorg bg jadi JURI..
    pandai sgt ke dia??
    RADHI KHALID tu..
    ape motif jadi JURI??
    ada kena mengena ke??
    hampeh sumenya..

    0
    0
    • double b says:

      tu strategy astro..semua nak pakai undi sms..AF pun gitu gak..lama2 peminat pun lari, tengok lah AF, dah tak banyak g orang minat..salah satu faktornya sebab undian sms lah jugak..kan?

      0
      0
    • violet says:

      sumenye hampeh

      0
      0
    • jane says:

      tu la anne….this is why jane kurang tengok reality show…1. pasal undian sms 2. pasal juri yg tak ada kena mengena dgn show tu yg dia org jemput… astro ni agaknye takut jemput juri professional takut kena bayar mahal tu yg ambik sebarang org je…..

      0
      0
  20. double b says:

    terkejut tahap maksimum lah waktu dengar result SB..memang suprise sgt..cz bb ngat sazzy yang menang..p dah rezki dorang kan..

    0
    0
  21. anNeDeSiLva says:

    mak anne kata si sazzy tu over confident sket..
    dia bajet dia akan menang dgn aksi terkangkang kiak dia tu..
    laki dia gak maintain..
    tak over mcm dia..
    lastly tak gak menang..
    padan muka..huhuhuuhuh

    mcm sein dgn nana ni satu bgusnya dorg tak menunjuk2 mcm sazzy..
    tu yg anne perasanla..
    sejak sazzy gaduh dgn dira dlu dalam facebook..
    anne dh tak suka sgt dekat sazzy tu..

    0
    0
    • AG JUNIOR says:

      tu la td aku ckp….
      motif kan tuk sumbang pd bdn2 kebajikan..
      tp artis plak yg lelebey..
      sampe gaduh2 dlm FB..
      pape ntah lah…

      0
      0
    • BumbleBee says:

      btul anne…memek muka sazzy over sket. maybe that’s why kurangnyer undi…

      0
      0
      • HahaHAA says:

        Dira tu perasan tu lagi seko aku nyampah tgk…over nak mampus..lepas komen pasal FB tu terus undi dira turun..tak ke mmg die undi diri sendiri..klu tak dah lame masuk final dgn si sein..baru Astro kaya…KAYA VS KAYA…sazzy bagi 4,5 perkataan die balas macam karangan budak darjah 1..sape yang immature sgt tu..korang buta tarian tak yah komen..the reason nape nana dan sein tak buat lifting sebab diaorg takleh buat laaa..itu koreografer bagi step yang simple..skali buat lift mmg nak meraung tgk..kaedah lifting mmg akan sentiasa ada dalam pertandingan tarian…itu antara yang orang nak tgk..

        0
        0
  22. aleesya qistina says:

    apa pun kita nak ucap tahniah kat sein&nana,tapi bg aku la klu ada anugera pnari terbaik aku pilih sein utk llaki sazzy utk wanita

    0
    0
  23. anNeDeSiLva says:

    lambatla ko ni AG..

    sahihnya sbb ko tak nampak ke gambar yg dia guna tu..?
    ape ke bengap sgt..
    kalau ko nk meyamar pon guna la pic org lain..
    tukar pic ke..
    guna email lain kew..
    mana bole sama jek picnya..
    gambar pompuan tu si POCOng jek pakai…
    cara tulis pon taw..
    dan2 lak si bunga telur ni taw ckp serawak..

    0
    0
    • violet says:

      hoi
      apa nih
      gado2
      ish

      0
      0
    • AG JUNIOR says:

      dari td aku dah usha dia..
      aku tanye dan2 ar jd bdk baru..
      tp aku pasan yg pic dia tu msh poco..
      aku tanyer dia xjwp lak
      pas tu clip kate ko tau psl cite smlm..
      cite pe….
      psl poco ke..

      0
      0
      • violet says:

        aku pun x taw
        huhu

        0
        0
        • [email protected] says:

          anne nih emo sgt lar…
          try 2 control ur emotion k…

          0
          0
        • violet says:

          emm…
          knapa ni korang

          0
          0
      • BumbleBee says:

        saba anne…biar jela dier…. makin org tanya nnt makin dier nk men nyorok2… layann~

        0
        0
  24. aries_april says:

    congratz….
    x sngka dia orng yg mng…
    ingt sazzy…

    0
    0
  25. [email protected] says:

    alaa anne ni emo sgt lar…
    aper dosa aku kat ko nih…
    udah2 lar tuh, dah nak tahun baru dah nih…
    tanam azam baru ek…
    ko bulan tgh mengambang ker anne…?

    0
    0
  26. aries_april says:

    anne pahal kat ats tu?
    gdh ar?

    0
    0
    • violet says:

      nth

      0
      0
    • AG JUNIOR says:

      anne gaduh ngan poco..
      sbb poco nyamar jd melur..
      aku pun xphm sbb kate de lanjutan cite dr smlm…

      0
      0
      • aries_april says:

        ish…cam u lak….

        0
        0
      • Clipkertas says:

        yuhuuu,,, clip dtg,,,

        nape kecoh sgt nie…
        poco, tak baik wat smpai AG ngan anne gaduh tau..

        sbnrnyer, smlm lg poco dah tukar name melur..
        last2 die ngaku gak die tu poco..

        tapi tak pe la melur… thn baru azam baru… name baru la kot..
        mane2 pun same.. kite kn kwn, tak yah la cam gitu
        yg penting poco is melur..
        name baru dan berazam baru utk thn baru kan melur….

        0
        0
  27. erin says:

    semua fan peserta sb yg dh trkeluar beralih arah kt sein dgn nana. tarian2 sazzy x best la minggu2 asyik lifting jer….sein dgn nana sedap mata memandang. lgpon org dh x heran dgn tarian sazzy tu semua kate biasa aarr laki bini kaki clubbing..tu nk buka pekung di dada sdiri ler..aywy thniah kt sein dgn nana. huhu sazzy ooiiii mana nk letak muka…16% jerkkk huhu

    0
    0
    • aries_april says:

      dh rzki dia…xpa lah…

      0
      0
    • cool says:

      apa??? sedap mata memandang.. cheh.. poyolah ko..
      sein n nana dr awal lg dh patut kuar dr SB..
      smpai si bayu(cikgu) nangis nk ajar diorg, asyik2 gaduh laki bini n masing2 nk tunjuk pandai.. boring aku tgk pasangan diorg ni.. sazzy n nazri yg patut jd juara..

      0
      0
      • BumbleBee says:

        gaduh laki bini pun bleh jd sbb diorg sepatutnyer kuar awal?

        patut x patut…bende dh lepas…
        sazzy n nash bukan juara..so deal with it people.
        yes sazzy is good but at least sazzy kalah bermaruah…
        salute them for that & let it be like that…
        for the fans…jgnlaa jd sore loser bg pihak diorg…

        0
        0
  28. AG JUNIOR says:

    anne da ilang dah..
    dia mesti mrh giler ngan poco..
    poco, ko ni pehal ar?
    yg ko gatal2 nak nyamar2 ni nape?
    sblm ni ko ok jek kan…

    0
    0
  29. aries_april says:

    vio…u stil here?

    0
    0
  30. Clipkertas says:

    huhuhu….

    mane smue nie?
    dah gi lunch kot..

    k lah continue kul 2

    0
    0
  31. Creepo says:

    eleh.yg korg xpuas ati sgt pehal??korg gak yg g sms..kalo nk psgn pilihan korg menang sgt,undi ar byk2 smpai nk mkn roti kering pown xde duit ~.~

    0
    0
  32. anja says:

    x layak memang, x layak masuk akhir, x layak ke separuh akhir.. dr awal lg aku dh bajet sein n nana kuar SB. memang diorg ni x best n x layak.. aku rase isma n zul @ didi n isham lbh layak masuk akhir lawan dgn sazzy n nazri. bg pndpt aku, dr awal lg sazzy n nazri memang layak d’gelar juara.

    0
    0
  33. hotmama says:

    frust dgn keputusan yg tak munasabah….2 musim yg lepas pemenag diterima ramai

    0
    0
  34. pening says:

    Ala, biasela tu..adat dunia..org bnyk duit..biarla kalau dorang nk undi diri sndiri pun…mngkn ni bkn rezeki c sazzy…

    0
    0
    • aries_april says:

      dngr kata…
      ada arts tu undi sndri…
      smpai bt loan bank pnjam duit…
      sapa ek???????????????????

      0
      0
      • Clipkertas says:

        woi… berani nyer wat loan utk ini jer…
        mmg gile glamor la dorang nie..

        mate semue $$$$$$$ RM…………….. manjang
        tak tau ape nak jd dorang nie…

        0
        0
  35. fggd says:

    sorry to say….dahi nana seluas2 padang bola…

    0
    0
    • [email protected] says:

      yerk…
      x boleh mempertikaikan ciptaan Allah swt…

      0
      0
      • edrina says:

        woi [email protected] . . agak2 mulut mu tu , bgs kaw xyah pkai tudung k. .kaw kutuk af n sb , kaw bwt la rncgn sndiri ba. .pasto nt ak bom kaw puna show . ,budu puna pmpn. .jelez lek ba. .

        0
        0
    • BumbleBee says:

      hahahhaa….

      0
      0
      • erin says:

        org2 yg berdahi luas bak padang bola ni selalunya murah rezeki…ntah betul ntah tak org tua2 duk kate

        0
        0
  36. hantupensil says:

    haloo… ade orang ke x nih..
    huhuh

    0
    0
    • [email protected] says:

      hai antu…
      aku org baru…
      hehehe…

      0
      0
      • hantupensil says:

        yer cik siti melur kembang semangkuk…
        welkame to the club..
        hehehe

        0
        0
        • [email protected] says:

          yerk…
          diorg kate aku kembar poco…
          saper poco tuh antu…?

          0
          0
        • hantupensil says:

          poco tu sape ntah..
          dia mcm spesis kumbang tanduk kot..
          hehehe

          0
          0
      • Clipkertas says:

        hai antu… aku pun org baru gak..
        [email protected]
        hahaaa…..

        poco ckp la cam nie.. hai.. saya org lame,, name baru
        ahahakkkksss..

        0
        0
        • [email protected] says:

          yerk…lg2 korang kaitkan aku ngan poco…
          x paham lar…

          0
          0
        • Clipkertas says:

          yerk…
          tu kn perkataan biase yg poco taip..

          tak caye aku bleh tanye pet…

          pet.. wonderpet dah nak mule nie…
          meh sini…. cite pasal pe plak nie..

          0
          0
        • hantupensil says:

          poco3 latuh..
          ayat pun same jek..
          hehehe

          0
          0
      • edrina says:

        pmpn budu!!!!!!!!!! muka mcm taih kuda…….
        sial!

        0
        0
  37. kurus says:

    aku sebak mengingatkan sazzy dan izma nari bagai nak rak…
    aku dah membayangkan kemuncak kali ini pasti yang terhebat pernah disaksikan kat tv malaysia!!! kalau dua tu yang final.
    sampai kini macam tak ada kemuncaknya.. macam aku masih ternanti2..tapi tak akan muncul…
    tapi tahniah lah kepada sein dan nana..
    cuma nana tu… jangan kedekut dengan perasaan.. sian sein..

    0
    0
    • [email protected] says:

      tu lar pasal…

      0
      0
  38. sakura says:

    kekenyangan…msti lg lambat la kura2 hehe

    0
    0
    • [email protected] says:

      tahniah bab ko dah kenyang…
      ingat2 ngan org afrika jgk k…
      hehehehe…

      0
      0
    • BumbleBee says:

      jd ninja turtle…mesti cepat..

      0
      0
  39. Clipkertas says:

    anne,,, AG,, mane korang
    ade nampak pet.. ?

    kura,,, tu la.. pic ko pose tu pun dah nampak ko terlentuk kekenyangan….

    0
    0
  40. manjalara says:

    padan muka sazzy kalah, aku tak suka dia , kerekkkkk

    0
    0
  41. hantupensil says:

    out dlu..
    bye2,,,,

    0
    0
  42. AG JUNIOR says:

    g page sblh…

    0
    0
  43. avatar says:

    SB antara program mengarut yang astro buat. Kalo nak dikatakan untuk tujuan kebajikan ..yang sadis nya kutipan sumbangan takde la sebanyak mana dapat .Sedangkan astro dapat untung lebih dari yang disumbangkan kepada yang memerlukan. tak berbaloi..

    0
    0
  44. Kak Su says:

    Tak ikuti sangat SB ni tapi tahniahlah buat Sein & Nana..dah rezeki mereka…

    0
    0
  45. kiut says:

    kecewa la jugak ble tau sazzy klh..
    tp nk wt cmne,xde rezki…

    0
    0
  46. cichi says:

    gile x besh SB…
    juri x patut bagi 100%..
    100% tu utk yg perfect..means x de silap langsung…

    layan SYTYCD lagi besh..

    0
    0
  47. laracroft says:

    Hurmmmm… dah rezeki dia.. nak marah buat apa. Tak per la, dua2 tu pun OK. Cuma Nana ni bila menari dia menari cara dia, very natural… tak terikut2 sgt cara penari2 pro.. mungkin sbb tu org suka kot. bak kata org… tak plastik :)

    0
    0
    • erin says:

      cetuju cetuju…xde la nak menunjuk diri tu hebat sgt…like sazzy…kesederhanaan tu la yg org suka dr duk melebih2…alih2 org buhsan..

      0
      0
  48. pinkapplejuice says:

    ok le tu diorang menang!

    0
    0
  49. aduss says:

    sms yg tak logik…yg undi tu sedare mara,kaum kerabat dan yg buta dance….sah2 sazzy baguss…engko akan d kenang sbg juare sms je..nari xbagus pun.. kena ingat smpai bile2…jgn le undi diri sendiri…

    0
    0
  50. kemakemo says:

    lau sms hanya 20%
    x de untung la astro~!!
    mane nk byr set,,mane nk byr juri jemputan n so on~!!huhuh
    logik atau x,,xkesah la
    ni kan realiti show

    0
    0
  51. bol rada bol says:

    x kire..bio die rasa aku kutuk !!! sazy & isma the best.. sein hrp undi pak mentue jeee…huh huh huh…

    0
    0
  52. Bukit besi says:

    aku rase aku menari lagi bagusla….aku pon boleh lompat2,golek2,guling2….ape korg nak sume aku boley buat…..
    nk terbang je xpass2 lagi…..
    hahahahaha…..

    jom ikut aku!!!!!

    0
    0
  53. Bogel ke ni? says:

    Tahniahla buat pasangan ni….
    walaupon ade kontroversi mereka ttp juara…
    dunia mmgla mcm ni…duit punye pasal semua boleh jd…
    xheranla….nk berak kat tandas pon kena bayar pakai duit…inikan nk menang competition mcm ni gune sms…keje senang je kalu dah kaye….

    0
    0
  54. manusya says:

    eeeeeeeeeeee…………….aku tak stju btl la dorg ni menang….aku rs fmly dia je kot y undi2…..
    nyampah aku dgn nana 2 takda ksunguhn lngsung…asyk2 marah2 kat laki dia….bangat btl……!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    0
    0
    • jane says:

      kawin dgn anak menteri ke bekas menteri ke memang gitu la….tambah2 awak tu takde ape2 …jadi lembu kena tarik idung je la nak melawan takut pak mentua…..

      0
      0
  55. manusya says:

    aki suka lg sazzy menang..bkn psl aku minat dia tp psl dia lebih pndi mnari dr y juara ni….sbnrny aku pon bkn minat kat sazzy pon….
    wellll……aku leb pili sapa y pndi mnari……..paham..

    0
    0
  56. bol rada bol says:

    manusya…aku sokong hang !!!! aku xminat sgt pun depa nih tp mase final aku rase sazzy bagus!!!!

    0
    0
  57. nony says:

    eh, buat ape sebok2 nk marah2.. sape suruh korang yg nk sazzy menang, tapi tak undi by anta sms tu??
    dah nana sein menang baru nk kecoh2.. tak layak la…
    mende ni sume mmg expected la..
    sazzy tu bukan ade peminat sgt, dia pon ngaku sbb dia tu ‘URBAN’..
    bagus camne pon, dah tak disukai penonton, mmg tak ble menang la, namakan reality program..
    p/s – kalu peserta SYTYCD tgk SB ni, mesti dorang bantai gelak tahap dewa

    0
    0
  58. Anonymous says:

    sazzy tu over dia ingt dia mng….

    0
    0
  59. lala says:

    baik bagi kt org miskin

    0
    0
  60. AF.com says:

    Bagusla dapat menyumbang…
    Lagi gambar menari…!

    0
    0
  61. yana says:

    lagi suka nana n sein menang…i pon vote diorg..sazzy berlagak sgt…tak suke

    0
    0
  62. HahaHAA says:

    Apepun takleh compare dengan So You Think You Can Dance (Versi America) sbb diaorang mmg pandai menari..tu pon juri tak puas hati…ade masalah dgn lifting?(trademark Sazzy)..klu tgk SYTYCD mmg sume tarian ade lifting atau aksi yang mmg 10 tahun SB buat takkan dapat..so klu nak selamat je tak yah masuk menari…apepon tahniah pada Astro lain kali ambik lagi peserta yang kaya2 baru masyuk..hahahaha

    0
    0
  63. hahaha

    xpelik pn diorg menng…

    sein confirm2 ramai peminat ttp bleh kalah gak…

    punca penyebab kpd kemenangan diorg iyaaaaa…jeng2…nana anak md taib dlu2 menteri bebesar seselangor…

    backup nana besar hehehe ayh dia sendri…hehehe ayh den kate sempoi jew…ayah dia kuar rm5 ribu ckuplh untuk peroleh sms bayang k 5ribu bahagi ngno 0.50sen brp dpt…pstu mnng kete audi pergghhh gilew mahal…xcompare lgsug dgn undian…

    bg den elok lh yg menng tu sazzy sush tu angkt de time cam wrestling cuma xtarik suma dia jatuh jew hehehe,,,

    korg baik layan so you think can dance perghhh mmg gempak dance dia kat channel 701 satu ntah season brp ntah den skong twitch…gempak…

    lg satu bg den juri tersgt2 lh kurg perpro terutama slebriti..coz klu bg markah seratus maknany dia dh sgt perfect jd xde kesilapan lgsug tp org pengalaman dlm menari pn bg bwh seratus…yg peliknya yg pe ntah nama india tuuu mesti guna sgt sgt2…klu dh sgt tu xkew perfect?

    pe2 pn korg compare kn lh komen juri2 so u think can dance n juri2 sehati berdansa…kat situ korg leh berfkir…pe beza perkataan diorg kuarkn…

    0
    0
  64. pinkypanthers says:

    ok la 2…

    0
    0
  65. albab says:

    aku pun suka nana n sein ni menang. aku baca blog adik si sazzy ni mcm dengki je kat nana n sein. apa kes kakak ko x mng kau nk sawan lak. mcm la bapak ko x sponsor setitik duit pun kannnn.

    http://fizafalak.blogspot.com/2009/12/even-though-sazzy-and-nash-didnt-win.html

    0
    0
  66. AYUUU says:

    sazzy adik beradik mmg poyo..dah rezki org tu menang..jgn laa jeles

    0
    0
  67. me says:

    Happy sebb org lain berjaya..pada yang kalah ade hikmahnyer..tp i don’t agreela to compare SB3 with so u think u can dance..they all ni kan dari 0..so u think u can dance tu pemilihan die pun dah teror2..nana mmg tak berapa bagus compare to sazzy but she always improve her dance everyweek.

    Sazzy to dah biase tgk gambar die yg menari2 kat club..so no wonderla she got skills to dance..tp untuk taraf sesama saingan diorang macam enot,dira,n other tu..kire okla die menang..cara die menang tu biarla..xperlu kite yg judge..hadiah dah dapat..

    0
    0
  68. There’s an easy way to find batteries for every electronic device.

    0
    0
  69. Hi,I’m very happy to find so usefull information online. This is by far one of my favorite websites so you have my respect. Bookmarked your page so I’m free to come back for more. Keep up good work!

    0
    0
  70. porno izle says:

    This is a good piece of content, I was wondering if I could use this blog on my website, I will link it back to your website though. If this is a problem please let me know and I will take it down right away.

    0
    0