Written by AbangNara | January 17th, 2014

Alhamdulillah. Jutaan tahniah diucapkan kepada pasangan suami isteri Awal Ashaari dan Scha Al Yahya. Kalau sebelum ini Abang Nara ada menulis artikel mengenai ura-ura kehamilan Scha, kini berita gembira tersebut telah disahkan oleh Awal sendiri. Menerusi laman Facebooknya, Awal memaklumkan yang kehamilan isterinya sudah pun memasuk trimester kedua.

scha al yahya sah hamil

Berikut ialah gambar dan status yang telah dikongi oleh Awal Ashaari:-

Salam Jumaat. Syukur alhamdulillah we are happy to announce that we’re expecting our first baby, InshaAllah. Scha is reaching her second trimester now and we are so blessed with this rezeki. Terima Kasih buat semua yang selalu mendoakan kami dan moga semuanya berjalan lancar, Amin. #schawal #babyschawal #pregnant #secondtrimester #alhamdulillah

awal jadi ayah

Pastinya Awal dan Scha kini sedang dalam keadaan teruja. Patutlah Scha banyak demam-demam kebelakangan ini. Semoga segalanya berjalan lancar buat pasangan ini. Sama-samalah kita doakan. Tahniah sekali lagi buat Awal dan Scha.

adira

76 responses to (TAHNIAH)Scha Al Yahya Sah Mengandung, Awal Ashaari Kongsi Berita Gembira

  1. mama adib says:

    Alhamdullilah

    0

    0
    • Jaja says:

      Tahniah Scha & Awal!! Tak sabar nak tunggu Schawal junior..

      0

      0
      • as says:

        taniah scha&awal .. see !! awal dah brjaya buktikan yg dia seorg lelaki sejati .. lepas ni takda la mana2 pengacara blh jadikan scha&awal bahan lawak pasal mandul kat atas pentas ..

        0

        0
        • Dido says:

          Tahniah schawal. Setahun kahwin, dpat anak. Alhamdulillah. Semoga yg lain pun akan mendapat rezeki yg tiada nilainya ni.

          0

          0
        • jejari harun aziz says:

          Kerlass ko awallah dondang..
          Apa2 pun ko tetap lagi chantek dari acik nara nih!

          0

          0
        • Khairina says:

          Alhamdulillah! Allahuakbar! Tahniah schawal..Semoga ibu & baby sihat2 selalu..Di permudahkan segala urusan. Takecare

          0

          0
        • Siti Khadijah says:

          ALA SAPE CKP PONDAN X BOLEH HAMILKAN POMPUAN!
          CONTOHNYA CHEF WAN, AZNIL NAWAWI.. TP LEPAS TU BERCERAI LA.. TUJUAN KAHWIN & ADA ANAK SEBAB NAK BUKTIKAN PADA ORG YG DIORANG NI BUKAN BAPOK. WALOPUN PERKATAAN “PONDAN” TERTULIS ALL OVER THEIR FACE! SAMA LA KES DGN AWALIAH NI…

          0

          0
        • we says:

          tp kn siti . kalau aznil n che wan tu jelas sgt gaya pondan nya . kalau awal tu … ak tak nampak lak gaya lembut cm pondan . tak tau la kalau org lain leh nampak mcm tu kn .. tp bagi aku awal tu nampak cm lelaki biasa je …

          0

          0
        • Biskut says:

          lelaki yg berperawatakan lembut tak semestinya pondan, gay dan sebagainya. aku ada je kwn yg mcm gini tp dorg mmg lelaki sejati, malah lebih sejati dr lelaki yg nampak sgt sejati…(terus la aku menyanyi lagu sejati….)

          0

          0
      • ell says:

        uiiii mancung betol idung anak dia…

        0

        0
    • Olga says:

      SCHA GUNA SPERMA BAPA TUMPANG !

      0

      0
      • hantu kak mah jual kangkung says:

        agaknya mak ko yg beranakkan ko pakai sperm bapak tompang

        0

        0
      • Aglo says:

        Bodoh tahap gaban ko nie..x boleh tgk org bahagia…
        kecik2 tak nak mampos..
        dah beso malar menfitnah org…

        0

        0
      • Olga haters club says:

        makin lame makin lahanat setan sekor ni , haktuiii !!!!

        0

        0
        • Zain Sardin says:

          salah ker si OLGA tuh nak kasi pendapat dia? Masing2 punya pandangan lah tak kire betul ker salah, apa laa korang obses sgt ker dgn kapel schawal nih?

          0

          0
        • hah says:

          aku tak pk itu 1 pendapat .. tp lebih pada pehinaan semata2 ..

          0

          0
        • chantek tak aku says:

          LOL. zain sardin dengan olga orang yang same! back up diri sendiri ke??

          0

          0
      • mak jemah pemalu says:

        .bapa tumpang menggunakan sperma atau benih org lain untuk dicantumkan dgn benih pompuan dan diletakkan di dalam rahim pompuan..dimana Islam mengharamkannya kerna ianya umpama zina dan anak tersebut tidak boleh dibinkan dgn nama suami pompuan walaupun mereka suami isteri kerana benih bukan benih suaminya…Hospital kat Malaysia ni masih lagi memandangkan berat menda ni…kekadng kita kena pikir dulu sebelum bercakap..spy kita tidak nmpk terlalu jahil..

        0

        0
        • mmmmmmmmmm says:

          itu kalau pakai spema tumpang .. tp mslh nya kat sini … betol ke scha pakai spema tumpang ?? dari mana ko dapat cite ni .. jgn main tuduh je .. ok komen aku ni . aku tuju kat olga

          0

          0
      • FAN CLUB OLGA says:

        HUHUHU TERBAIK LA OLGA HIHIHIHIH

        0

        0
        • Anonymous says:

          org sama ke ni .. sian ~

          0

          0
        • minah jambu merah biru says:

          jangan cakap cngituuuu tk baik tauuu..si Awal ni dia bukan Nye pondan ! dia kn jantan tulin original tu ! selama ni sape yg cakap dia tu pondan ???????? buktikn la ! asal jantan hensem aje pondan asal jantan hensem aje gay ape ni !! kenape korang tk cakap jamal abdillah tu gay ????? dia hensem pe !! mulot macm mulot pantat kerbau kena sondol huh !!

          0

          0
      • NEEOLGA says:

        i suke sgt ngan olga ni sebab dia komen jujur n x berselindung,sekurangnya olga x hipokrit n jenis yg berterus terang

        0

        0
        • Anonymous says:

          ye la .. kalau tak hipokrit sekali pun .. tak kan itu boleh jadi alasan untuk dia komen yg kearah keburukan n fitnah je ..

          0

          0
      • Observer says:

        Siapa yang kenal awal tahulah dia gay ke tidak. Yang tak tahu takpelah, jgn nak ambil tahu. Yang tahu pun senyap sudah la. Apapun tahniah awal dan scha. Just wonder how you do it coz we know you are. Hahahaha!

        0

        0
    • ira says:

      mancung hidung baby dalam perut. hehe.

      0

      0
    • abang yang tak bangang says:

      aku student medic. berpewatakan lembut tu adalah sifat semula jadi. contoh nya chef wan, die memang azali dan dilahirkan berpewatakan lembut. mcm perempuan yg kasar, perangai kasar, tomboy. die adalah semula jadi. semua tu kerja Allah. dan die tidak berdosa asalkan dia tidak menukar sifat fizikal nya kepada jantina berlawanan, tidak menyerupai jantina berlawanan dan tidak menyukai kaum sejenis. inilah yg kita panggil jihad melawan nafsu. sebab slalu nya mak nyah2 transgender kt luar sana tu bermula dari lembut semula jadi ni la tp xdapat kawal diri jd perempuan. jd harap jelas. lagi 1, sapa yg kata awal dan scha mandul sebelum ni tu pegi buat homework dlu sbelum berkata2. scha ade ketumbuhan dalam rahim. die bru je buat operation buang ketumbuha tu sept 2013. bile dh buang then okay da la diorunk. kalau aku kata bangang kan marah pulak geng2 village people ni.

      0

      0
    • miss m says:

      congrats

      0

      0
  2. bintang says:

    tahniah..

    0

    0
  3. zai says:

    tahniah both of you

    0

    0
  4. ejam says:

    Tahniah buat kedua-duanya.
    Semoga kandungan dan ibunya sihat-sihat selalu.

    0

    0
  5. Anonymous says:

    tok ti bila pula..nak sgt tengok baby tok ti..semoga cepat2 dpt baby jugak ye..

    0

    0
    • Anonymous says:

      sabar laaa … doa kan je semoga siti dapat zuriat .. ak dapat rasa kan yg siti pun tringin jgk ada anak .. tp dah takda rezeki kan .. nak wt mcm mane ..

      0

      0
  6. alhamdulillah..
    diberi rezeki dr segi kehidupan selesa, kerjaya yg hebat,
    dan bakal menjadi ayah n ibu…
    dorg dr kategori insan2 yg sangat2 beruntung..tahniah schawal.. :)

    buat sahabatku jgn sedih…mungkin kehidupan awk perit, nak cri pakar terbaek pon xmampu..nak beli ubatan pon xdeduit…
    tp percaya la..bila kita bahagia dgr khabar gembira org laen…pasti nanti allah berikan pd kite..namo sedey2… namo nagis2..biar le pe mak mertua awk nak kate…rezeki dr allah.. :)…

    P/S … sy tau msti awk dok kelebet BN,msti awk akn bace komen sy nti ..heheh..

    0

    0
  7. ayraa says:

    tahniah buat korg berdua.. semoga scha selamat melahirkn nnt.. jaga diri dan kandungan baik2 ye tp nak wat sedikit pembetulan, bkn masuk trimester kedua tp bulan kedua.. kt gmbr scan tu tulis 9 wks.. trimester kedua masuk bile dah 16 wks.. harap maklum – dari ibu yg dah beranak 5

    0

    0
    • anies says:

      dh Awal sendiri ckp trimester kedua xkan la dia xtau bini dgn anak dia.doctor msti ada inform. dan tak semestinya gmba scan tu di ambil msa trimester kedua. mgkin dia scan msa 9 weeks lg dn skrg mmg dh 16 weeks. ish ape la awk nie.

      0

      0
      • ibu jugak says:

        Diorg dah tau lama. Tapi x announce je.. ambil kata2 org tua. Elok tgu trimester ke 2 baru kandungan tu kuat.

        May Allah bless them.

        0

        0
    • vanilla says:

      ala ayraa ni…cm ko jela yg plg hebat..cm ko sorg je yg tau 1st trimester tu bl 2nd trimester tu bl..org lain xtau la…awal kan br je announce…betul ckp anies..xsemestinya gambar tu die ambk ms die update status tu…+ve la skit…

      0

      0
  8. Linzy Longkang says:

    dah duit banyak senang jer nak ada anak buat rawatan ivf jer tu dapat laa kalo nak twins ker setuplets ker…

    0

    0
  9. mak jemah says:

    Liyana jasmay pregnant,scha al yahya pun pregnant.Mesti lisa terasa.
    Semoga lisa dimurahkan rezeki cepat timang anak.

    0

    0
  10. ibu gembira says:

    Kita doakan semua isteri2 yg belum menimang cahayamata agar dikurniakan cahayamata yg sihat walafiat….bykkan bersabar ya… inshaAllah ada sinar yg akan dtg… amiinn….

    0

    0
  11. angel says:

    tahniah….moga kak scha dgn bayinya sihat selalu..

    0

    0
  12. ubi says:

    wow mancungnya hidung baby ,mcm ikut hidung awal jer

    0

    0
  13. richmami says:

    alhamdulillah…semoga scha diberi kesihatan yg baik dan dipermudahkan segalanya.

    0

    0
  14. Lynn Usj says:

    alhamdulillah tahniah buat kedua duanya..happy for both

    0

    0
  15. Mulut masin says:

    Mancung hidung baby tu..
    Bagus la tak payah buat operation hidung bila da besau nanti,
    Mancung artis .

    Ada beberapa artis senior yg aku nampak makin mancung hidung diaorg tu ,
    MAS IDAYU. Pun da mancung jgk .
    Yg heran nya artis lelaki jarang nk buat hidung .
    Contohnya mcm Abg AZWAN dan ABG JAAFAR ONN tetap ASLI.. I like !!!

    0

    0
    • Gadis desa yg pemalu says:

      Amelia isteri Ac Mizal pun buat hidung

      0

      0
      • minah jambu pon 5pemalu says:

        helo gadis desa ! betol ke dia buat idong???? minah jambu tengok pon memang macm dia buat idongggggg kn..mungkin betol jugak di gadis desa dh cakapkn ni …hel looooooooooooooooo bang nara !! huh !! tolong siasat betol2 si Amelia bini Ac ni betol2 buat idong ke tidak ok ! hanye bang nara aje yg boleh kasitau kite2 semua ..lov u bang naraaaaaaaaaaaaaaaaaa !

        0

        0
  16. Pilih kasih says:

    alhamdulilah..dapt rezeki y x ternilai…wat scha jaga kandungan tu baik2…jgn wat kerja berat…anak dia org nanti mesti comei kan…ap pn tahniah…

    0

    0
  17. Olaf says:

    tahniah buat SCHAWAL…

    0

    0
  18. miss s says:

    alhamdulilah

    0

    0
  19. fika says:

    Alhamdulillah ….tahniah….

    0

    0
  20. alin says:

    Tahniah sha n awal. For lisa surihani, stop minum peel fresh bagai… oren, mangga tu tajam… mmg ssh nk mngandung. Try stop dulu

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      tk kerana tu semua lah kalau nk ngandong huh !! pandai2 aje nk cakap bende tu semua jangan makan dulu ! untok lisa sabar ok satu hari nanti tuhan akan berikn lisa anak2 yg comelllllllllllllllllllllll n sweet macm lisa ok lov uuuuuuu !

      0

      0
  21. Nooney says:

    Alhamdulillah, syukur..Semoga menjadi anak yang solehah nanti.

    0

    0
  22. Lembut says:

    Mangga tajam .. Hahhaha, mengarut la ., rezki tu kan Allah yg beri..
    Bukan tajam atau tumpul .
    Yg tumpul tu boleh buat anak tau ..

    Kalau boleh cari la yg da bersunat..

    0

    0
  23. yupSoi says:

    pergh,mancungnye idong die…
    tahniah schawal

    0

    0
  24. Jururawat says:

    Sepanjang aku keja pat hospital ni ..
    Tak pernah aku tengok gambar scann baby ada hidung cam tu ., not even anakk mat salleh pun.
    Mungkin rezki scha agaknya ..

    0

    0
  25. Mak Senah says:

    Tahniah! Tapi x yah lah nak tunjuk2 scan baby tu. Tunjuk pakai baju mengandung pun dah cukup utk brrkongsi dgn peminat.

    0

    0
  26. Sham says:

    tahniah. semoga menjadi anak yg soleh

    0

    0
  27. sytra says:

    Tgk hidung baby tu..terserlah mancung mcm hidung awal..

    0

    0
  28. Wah tahniah ,nanti mesti comelkan… kalau lepas bersalin habis pantang , kalau rasa nak turun berat badan secara semulajadi boleh la klik komen saya ni…semoga membantu…

    0

    0
  29. scyawalfans says:

    mesti comel anak diorg.. isk.. x sabar nak tgk..

    0

    0
  30. Anonymous says:

    orang tak ngadung cakap mandul..org dah ngadung cakap sperma tumpang..die pondan ke,metroseksual ke,ape ke yg penting dorg akan terima anugerah Allah paling indah,ko hado?cemburu lettew tak dpt cerak c awal

    0

    0
  31. peanut says:

    lambat lak nak komen.. alhamdullilah… bertambahlah anak buah aku

    0

    0
  32. propa lebey says:

    Ala…. korang ni… bila artis announce ngandung, ada je yang ngata2. Doakan kebahagian dorg dah la. Dorg pun tak pernah nak ngata korg. Bila tak announce, kata saja nak sembunyi. Hai la manusia…. sentiasa la bersikap positif..

    apa2 pun, congrats schawal…. happy for you guys..

    0

    0
  33. cili padi says:

    scha dah, didie pun dah, who is next??????…..cik tah, lisa, ella, ct, or nina sabri??

    0

    0
  34. Anonymous says:

    ado ku kesah

    0

    0
  35. hamba Allah says:

    takut baca komen2 kat sini. lebih kepada fitnah.

    tahniah schawal…semoga anak dan ibu sihat selalu..

    0

    0
  36. yana says:

    ALHAMDULILLAH….sujud syukur kepada tuhan..bukan semua orang diberi rezeki dan peluang menjadi ayah dan ibu…

    0

    0
  37. […] masa berlalu. Dalam diam sudah 4 bulan Scha Al Yahya hamil. Masih teringat lagi Abang Nara betapa gembiranya para peminat Scha ketika Awal Ashaari mengumumkan berita kehamilan isterinya. Kini sudah tamat trimester pertama. Orang tua kata-kata fasa bahaya sudah berjaya ditempuhi. Insya […]

    0

    0
  38. […] masa berlalu. Dalam diam sudah 4 bulan Scha Al Yahya hamil. Masih teringat lagi Abang Nara betapa gembiranya para peminat Scha ketika Awal Ashaari mengumumkan berita kehamilan isterinya. Kini sudah tamat trimester pertama. Orang tua kata-kata fasa bahaya sudah berjaya ditempuhi. Insya […]

    0

    0