Written by AbangNara | February 28th, 2013

Patutlah semenjak dua menjak ini Abang Nara lihat wajah Scha Al Yahya semakin cantik dan berseri-seri. Rupa-rupanya Scha mengamalkan pemakanan produk daripada SNE iaitu Beutskin Essence.

sne beutskin essence

Daripada apa yang Abang Nara tahu, Scha telah menggunakan produk ini selama 6 bulan sebelum mengambil keputusan untuk menjadi duta. Itu satu langkah yang bijak kerana Scha pastinya mahu tahu keberkesanan sesuatu produk sebelum menjadi jurucakap bagi produk tersebut.

sne beutskin essence

Untuk anda yang tidak tahu, SNE Beutskin Essence ini memang sedang hangat di pasaran. Yang paling penting, produknya diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia. Jadi tak perlu ragu-ragu untuk membeli atau mengamalkannya. Insya Allah tiada kesan sampingan yang merbahaya kepada anda.
sne beutskin essenceJadi kalau anda berminat untuk mendapatkan lebih banyak info mengenai SNE Beutskin Essence, boleh klik pada gambar di atas. Cubalah, mana tahu anda akan dapat wajah semulus Scha Al Yahya. Tak gitu?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

149 responses to (TAHNIAH)Scha Al Yahya Dilantik Duta SNE Beutskin Essence

  1. farah says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 44
    • tttttt says:

      tahniah la sbb 1st ..mai tuntut hadiah penyepak free kt aku ..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 53 Thumb down 10
      • amor says:

        Orang dah memang cantik..pakai apa pun cantik.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 41 Thumb down 5
        • Anonymous says:

          ambil salleh yaacob jadi duta pun boleh… dh takde job dia skrg.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 51 Thumb down 25
        • Din says:

          amik Orang yang dah memang putih buat apa,…
          cuba amik kenchana dewi jadi duta produk…
          kalau dia putih, 100 kotak aku beli siott….

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 265 Thumb down 4
        • Anonymous says:

          kenapa scha? bukan adira lagi awal guna produk ni ke..gambar die lagi banyak jadi promosi sne..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 58 Thumb down 7
        • K.A.A says:

          tp scha nampak cm kurus la..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 1
        • chacha says:

          but dripada yg i dega bnda ne ade mgndungi babi..hurmm…

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 6
        • chacha says:

          tp yg i dega product ne ade cmpuran Ba**..

          Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 13
        • chacha says:

          tp yg i dapt thu drpada somebdy yg benda ne ade mengdungi BA**…..

          Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 10
        • Sweet minah jambu merah biru says:

          kalau dia dh tkde job suroh lah bini bini dia tu kejaaaaa jangan harap kn lagi aje yg cari duit !! bini pon leh tolong laki cari n bantu laki cari nafkah tkan saleh yaakop tk kasi !!!!!!!! ape cemburu ???????? eleh apa daaaaaaaaaaa tua2 pon nk cemburu lagi kaaaaaaaaaa ……..cemburu tolak tepi laaaaaaaaaa yg penting hari2 mau makan pakai kannnnnnnnnnnnn tol takkkkkkkkkk !

          Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 17
        • Olga says:

          aku pelik betul dgn org2 asia ni berlumba2 nk dptkan kulit putih melepak mcm susu! padahal kalau pergi kat US or europe mmg x dipandang kulit2 mcm ni! bg aku kulit yg cantik x semestinye putih mcm susu, tp memadai xde jerawat & sekata walopun hitam mcm arang!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 61 Thumb down 2
      • missa says:

        nah hadiah beautskin essence….. hahaha…

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
      • joni says:

        nape nara sekarang selow giler….news lewat…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 1
    • Batman says:

      ko mesti kurang kasih syg kan.kesian.comment semata nak org dislike

      Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 4
    • Obe Gemuk says:

      Gambar 1st tu terlebih photoshop ke apa?

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
    • sweet says:

      mana lar abg nara ni. org tgh kecoh hal SY ensem tu. abg nara dendiam pulak. cepat la kluarkan citer. hikhikhik

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • kak timah says:

      AMBIK LAH NABILA HUDA JADI TESTIMONI,DIA KAN ITAM LEGAM N SEKSI LAGI TUH

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 37 Thumb down 2
      • eitha says:

        YEA BETUL! SAYA setuju…kalo org yg mmg cerah buat ape….try la testimoni org yg mmg berkulit cerah serta payah mendapatkn kulit cerah…bru la berbaloi…

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  2. Alma mater says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 19
  3. doremon says:

    kt fb aku tgk ramai gune muka adira tok lariskan produk ni alih2 scha dpt jd duta …. papepun rezeki scha…alhamdulillah…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 48 Thumb down 1
    • Glamer Gilerrr says:

      Betul tu…. bg aku better adira yg jd duta sb adira dulu tak la seputih skarang.. So mmg layak la jd duta & testimoni skali… Scha ni mmg dh putih sejak awal lg dah… Aper da SNE ni…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 71 Thumb down 1
      • Anonymous says:

        ok apa adia org ambil scha…kalau dia org ambil nabila jadi duta lago ko org terbeliak biji mata…..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 36 Thumb down 16
      • Anonymous says:

        mmg patutnya adira jd duta, dia pun dah setuju.tp management dia demand bayaran tinggi.lg pun sekarang adira dah jadi duta produk lain.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 0
    • YOLO says:

      produk ni dh naik harga sebab pki duta scha alyahya rupanya………………..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 39 Thumb down 1
    • Anonymous says:

      adira pakai pun macam mayat hidup jer,takut nak pakai aihhhh.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 40 Thumb down 0
  4. ahkak mulut xde insuran says:

    thniah le….rezeki 2013..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  5. Anonymous says:

    kulit dia dh memang cantik pn..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
  6. Anonymous says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 35
    • Glamer Gilerrr says:

      Tang hidung dia jer bukan mcm nasha aziz… hehehe

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 74 Thumb down 5
      • Anonymous says:

        Ingat hidung nasha aziz tu original ke? Cer compare gmbr dia dulu2, lain beb. Tersilap teknik kot mcm hidung kuda pun ada. Hidung asal lg elok.

        Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
  7. iphoneuser says:

    Manusia memang tak pernah puas, suka beza² kan kecantikan dgn orang lain, bersyukurlah, semua rezeki dari Allah, semua milik Allah swt..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 41 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      asyik nk mengutuk tang hidung scha jer…kembang2 idung scha pn jadi duta…ko ada…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 43 Thumb down 9
  8. donut_cute says:

    untungla jadik artis dah la byk duit dapat jadik duta lak tu. SNE ni orang cakap mmg bagus tapi harga dia pun bagus jugak. mahal tu nak maintain.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
  9. ............... says:

    Scha ni pas kawin banyak btl rezeki dia….apa pn tahniah la sb jadi duta….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  10. Amoi Comel says:

    Scha bila nak ngandung… Anak mesti comel sebab mak dia cantik…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 17 Thumb down 15
    • Anonymous says:

      cer ko gi tanya tuhan bila shca boleh ngandung…ingat ngandung tu bleh plan mcm nak gi bercuti ke.

      Hot debate. What do you think? Thumb up 29 Thumb down 20
      • amoi says:

        betul kata ko…kekadang manusia cam x dpt pk itu adalah urusan ALLAH..tipulah org yg dah kawin xnak anak…hampir 99.99% kebykkan kawin nak anak..00.01% x tahu la yg xnak anak tu sbb ape..so amoi comel, jgn nak argue bila scha or artis lain nak dpt anak…itu suma URUSAN ALLAH…jgn berpkran mcm budak2 yer…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 2
  11. DIA says:

    nape bkn adira coz rata2 saya tgk iklan guna muka adira.
    myb dia nak tunjuk scha sebelum & selepas coz kulit scha bkn puteh sblum nee, so akan ketara lee nampak perbezaan nyaa.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
  12. Anonymous says:

    kesian jgk kat adira sbb org mula kenal produk sne ni dari adira time dia tiba2 jd putih melepak. org beli pun lps tgk testimoni adira sendiri. apapun dah tertulis rezeki duta tu pada scha. anyway..congrats la..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 0
  13. yatie says:

    produk SNE ni mmg bagus.. sy bru mengamalkn beautskin ni 2bln.. alhamdulillah da mle nmpk kesannyer..yg pnting kne sabar & konsisten.. insyaAllah..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 2
    • waddever says:

      sy baru je pakai produk ni..hope bole nampak kesan die.
      Yatie: awk makan 4biji sehari ke?

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
      • Anonymous says:

        ye awk.. tp nw sye da kurangkn dos kepada 2biji sehari sbb da mle nmpk kesan.. insyaAllah

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • doremon says:

      bape lama pakai product ni leh nmpak kesan ? sy ni xsbr orgnyer..

      budak2 rumah sy gile pakai tabita skang ni tp cantik sgt kulit ..pinkishhh lagii muke dorg jelessssnyerrr i :(

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 1
      • Anonymous says:

        MANA BELI.TABITA TU?

        Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
        • doremon says:

          kt fb byk or g je kedai kosmetik tp hati2 byk yg tiruan punye..

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • Anonymous says:

          Ok ke tabita tu?? Dgr kata ms dlm proses pgelupasan pedih.smpai merah2. Btul ke? Hrg pon blh than mhal.rmai kwn sy pkai produk adha pon elok.hrg pon ok.kulit glowing je.pinkish gitu.yg pnting natural.

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • cella says:

          TABITA TU pproduk endon.. dah la mahal nk mampos.. yg pkai pon belum tentu cantik… kalau nk jual asyik petik name artis je, konon krisdayanti pkai la, rossa pkai la.. pi google gmba dorg klau xmekap.. kahkah..mcm amah je memasing .. me prefer DNARS SKINCARE.. murahh je, produk buatan malaysia..pi google la..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 1
        • doremon says:

          haah bdak umah pkai mmg kate pedih nk mmpos wakakaka…mengelupas gak la muke tp tgk atas kulit muke la..kalau muke xde probs so xmngelupas pn..kalau ade jerawat mngelupas kit je xnmpk sgt..ntah le tgk dorg pkai oke je..cume mhal la harga 300 lebih .. ADHA tu produk dr mne ?

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • Anonymous says:

          Doraemon: a-dha produk indon.tp xla mhl mcm tabita .adha ni cume 1 ratus lebih kalo xsilap.aku tgk famous jgak.rmai bg testimoni sume ckp elok.aku tgk kat fb page amoi heaxa.dia ade jual.kulit dia pon gebuzzz..

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • zaza says:

          sy pakai DNARS Skincare elok jugak.. jiran sebelah pakai duk promote kt sy..geng cikgu2 pakai Dnars ni.. sekotak set murah je, RM59.90.. yg penting produk buatan Malaysia.. tgk gmba testimoni dnars smua cantik2 belaka, kulit licinnn, yg tua pon same kulit mcm org mude.. kalu xcaya try google..

          Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
        • Anonymous says:

          zaza: mn nk dpt dnars tu??

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • zaza says:

          sy beli Dnars skincare ngn jiran sbelah umah je sbb dia stokis.. awk try google , rmai je yg jual..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • CantikParah says:

        Korang..tabita ni bahaya tau. Ada merkuri/hydrokuinone. Aku tau sbb aku penah pakai. Mula2nje kulit cantik. Then 2 tahun lepas tu jerawat tumbuh mcm apa asalnya kulit aku licin. Bila stop, kulit lg gelap dr kaler asal. Ramai seller cakap kalau mcm tu tiruan..ala, standard la. Klau yakin sgt tunjuk lah KKM. Apa2 produk muka yg kalau pakai kejap je terus putih pink tu mmg something wrong. Produk yg sama dgn tabita ni natural 99, metal fortis, sf beauty, as beauty n aura maya. Aura maya baru skrg ada kkm n ramai yg cakap kulit kusam pakai. Nampak sgt aura maya lama yg takda kkm tu ada kandungan merbahaya. N jgn lah percaya dengan analisis lab2. Sedangkan kkm pun org boleh tipu. Contohnya kkm sndiri cakap diorg hantar produk yg herba2, bila dah dpt kkm n dipasarkan, baru diorg msukkan benda merbahaya. Ada yg kkm dpt tumpaskan..diorg analisis yg kat pasar tu, ada yg tak. So berhati2lah. Tak guna cantik 2-3 tahun then merana.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 3
      • cella says:

        Klau xsabar xdapat la nk mnolongnya.. kalau xsabar, nk cepat, pg amik kertas pasir sagat kat sluruh bdan n muka.. putih la nti,, abis kerak2 smua hilang..wakakaka

        Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  14. mak jemah says:

    nak tahu, pkai produk ni ade penggelupasan kulit x?

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  15. Anonymous says:

    harussslah dapek kat scha………adira x bpe fluent english katanye susahlew jd duta produk klo tak reti ckp omputeh hakhakhak

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 2
  16. azue says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 14
  17. Anonymous says:

    aku xrase scha pakai produk ni…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 3
    • bedah says:

      asaL lak ko kate scha x pakai beutskin.. ke ko jeles sbb xmampu nk makn beutskin..kahkahkah.. org jeles yg xmampu je pndai pompang pompang.. org yg makan xde hal pon, yg putih makin putih, yg gelap mkin cerah berseri laa.. kalau negro makan, xde la jd mcm adira, cuma, cerah berseri macm dia time2 baru lahir kluar perut mak dia laa.. huahuahua

      Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 16
  18. mia says:

    orang tak pandai cakap omputih pun boleh jadi dutalah, tengok datu siti nurhaliza dulu.. jadi duta macam2 walauuuuupunnnn tak pandai cakap omputihhhh. skg dah pandai cakap omputih… jadi duta produk sendiriii

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 5
    • Anonymous says:

      skrg je tau ckp omputeh siti tu dulu2 sebut liverpool pun ‘liwerpul’ haaa kau mampuuuu????????????

      Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 2
  19. fify says:

    adira tak jadi duta sne sbb die da terikat jd duta lain le..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  20. POk DOGol Kg Batu says:

    seriously korang, aku kadang2 masuk blog nara ni bukan nak baca sgt gosip2 retis ni..tp aku nak baca komen2 korang ah…mmg the boomm sorang2…gelak sorang aku…mcm2 ye, tp mmg terbaik suma, kaki kipas ada, kaki kutuk ada, kaki lawak ada…. kaki tulis essay berjela2 ada… fuh cukup lengkap..blog blogger lain jarang ada mcm ni…. tp mmg korang best ah salute…!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 108 Thumb down 2
    • seorang pembace setia says:

      i like..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
    • mia says:

      bakal ustaz dan ustazah pun ada… pengkritik tetap pun ada… hahhahha

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 45 Thumb down 0
      • POk DOGol Kg Batu says:

        Betul2 Mia.. tq for adding yg pok terlupa nak mention…hahah.. secukup rasa pengomen2 kat sini…. kalau korang takde..tak meriah yerr beautifulnara ni…

        Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
  21. Azira says:

    tak la minat sangat scha but suka tengok lakonan dia natural tapi dah lama tak nampak dia dalam drama2 tv cam da kurang berlakon drama je

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
    • perempuan sejati says:

      i pernah baca satu statement awal xbenarkan scha pegang2 dgn lelaki lain selepas kahwin, maybe sebab tu scha xnak berlakon,nak jaga tingkah laku dan hati suami..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 1
  22. Salman says:

    x mnt xyh tgk la azira ko tgk drama plakon yg ko mnt je le..lojik kn pndpt aku

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 8
    • Azira says:

      datang dah lalat neh apalah salah aku kan asal aku komen je engkau mesti ada nak kondem kan memang mental la engkau neh

      Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
      • Salman says:

        ko nk ngamok pesallll plakkk..aku ckp yg btul pe dr ko tgk org yg ko x mnt baik tgk org yg ko mnt…btul dak

        Hot debate. What do you think? Thumb up 5 Thumb down 7
        • Azira says:

          ok fine kalau camtu aku menyampah tengok engkau tak minat tengok engkau reply komen aku so dengan segala hormatnya boleh tak lepas neh engkau jangan kondem komen aku boleh tak aku cakap elok2 da neh jangan kata aku takde budi bahasa plak ye

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
        • Salman says:

          ko halau aku hek…haha ade aku kesahhhhhh..bahase ko tu x ckup budi lg tu kna gi kelas bahase gk tu

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 5
        • Anonymous says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 15
        • Azira says:

          mabuk la engkau neh aku punya bahasa aku punya pasal lah yang engkau nak menyibuk dengan bahasa aku napa entah tak paham aku

          Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
        • Salman says:

          hish mna ley mabuk2 azira kta kn org islam …aku bkn kel tp asal utara nun wahai anon.

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 3
        • mia says:

          apalah azira dan salman nie , komen pun nak gaduh2.. ada jodoh tu kalau gaduh2… hahahhaha

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 0
        • Azira says:

          Mia, aku menyampah dia tu aku komen je ada la dia menyibuk nak reply pastu tau nak kondem je macam dia bagus sangat memang aku rasa nak bagi sepak je

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
        • Salman says:

          ade ati nk sepak aku plak mmg x pdn dgn pmpuan la ko ni..ksr bahase.mmg nyesal x sdh la spe yg jd bf ko kn

          Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 8
        • Azira says:

          pasal bf aku pun engkau nak menyibuk kan teruk la engkau neh da tu gf engkau tu bagus sangat ke bercakap dengan engkau bahasa baik sangat eh agaknya gf engkau tu hari2 berpantun dengan kau eh!biol lah get lost!

          Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
        • Salman says:

          ehh ehh …mna ko tau ni mmg btul pn tp xla bepntun ktorg beduet lgu lagi….meh aku nk tuju stu lagu utk ko nk dgr x

          Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 3
        • Azira says:

          gila ke apa engkau neh pegi jahanam la dengan lagu engkau tu

          Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 2
        • Salman says:

          aku x pnh tuju lgu kt pmpuan ni tau x…… kt gf aku pn aku x pnh tuju lgu.. x nk dgr ke…lupe lk sni x ley dgr ley bc je k la aku nyanyi ko bc je k…’tuhan tlg lembutkn hati dia utk terimaku seadanya kerna ku x snggup kerna ku x mmpu hidup tanpa dia di sisiku’ ………ko bc ulg 3x tau haha

          Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
        • kadi sg tiang says:

          aku nikahkan akan dikau salman dan azira dgn mas kahwin dua kupang lima duit….tunai…hrp lps neh ko berdua tk gadoh2 lagi…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 42 Thumb down 0
        • Azira says:

          memang gila la engkau neh salman..,aduh kadi sg tiang aku tak ingin la buat laki orang cam salman neh sama bodo dengan aidil tu ha simpang malaikat!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 1
        • mia says:

          hahhahha… komen korang lah buat i ketawa nie… bagus korang jumpa lar… tengok siapa sepak siapa…kah kah kah kah

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 1
        • Salman says:

          kadi ni ade tauliah ke x ni haha…lekla azira aku tuju lgu ko kta aku gile kang aku btul btul gile ko jgk yg ssh kang hahaa

          Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
        • Azira says:

          engkau gila lantak engkau lah apahal pulak aku yang susah lagi bagus engkau betul2 gila kut

          Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
        • Salman says:

          amboi sdpnye mlt beckp klo aku btul btul gile ko le yg wat aku jd gile xkn aku nk lpskn ko cmtu jek mst la aku sshkn ko jgk…fhm…..

          Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
        • Azira says:

          apahal pulak sebab aku neh engkau memang banak je bukan dah gila ke

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 3
        • Salman says:

          hehe mmg kuang ajr bahase ko ni kn sib la aku ni pnyabar klo x …hish x tau le pe jd kt ko mst bebakul kna maki ngn aku

          Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
        • Reez says:

          hahhhh lawok aku baca komen korg ne kawen kn jew lew dorg bedua ne hahahahhahaha

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
        • Anonymous says:

          Aku ketawa guling2 dgn karenah korang ni….

          Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
        • anon says:

          Tergelak ak bce komen ko salman nh
          n azira..ad jodoh ni..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
        • Azira says:

          aku nak kurang ajar ke apa ke tu bukan masalah engkau pun

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
        • Salman says:

          mslhnye dgn org len kemain bek ko reply kn dgn aku ni mmg kuang ajr bahase ko tu

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • Azira says:

          sapa yang start dulu kurang ajar neh aku ke engkau?engkau tu dulu yang menyibuk kondem komen aku kan

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
        • Salman says:

          mmg ati batu la ko ni sma rta tu….x pe arini solat jumaat aku doakn bg tuhan lmbutkn skit ati batu ko tu hek

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
        • Azira says:

          kalau diri sendiri tak betul tak payah nak betulkan orang

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
        • Salman says:

          mmg xnk ngalah ko ni kn ..ko rse ko tu btul sgt ke….. jga le bahase chekkk klo bahase pn x ley jga tngkah laku apetah lg kn

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Azira says:

          engkau neh dah lebih laa apahalnya sampai tingkah laku aku pun engkau nak menyibuk?engkau tu baik sangat ke kalau tak kenal sesorang tu tak payah la nak judge suka2 hati eh cermin diri engkau tu dulu

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Salman says:

          ehh..aku ari2 cermin diri klo ko tgk aku rse skrg jgk ko tngglkn bf ko tu haha

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Azira says:

          ooooooo ye ke konon bagus sangat engkau neh ek tak payahla bf aku tu 10 kali bagus daripada engkau tau tak

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Salman says:

          10 kali bgs hek.. tp sian dia kn dpt lk gf 10 kali temper haha ..malang sungguhh

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Azira says:

          engkau neh memanglah 10 kali bodo!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Salman says:

          mmg baran nk mam… la ko ni cba la bwk btenang. jom pi lunch ..satgi aku nk g msjid jga diri bek2 noo kang kta smbung hek hehe

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. Anonymous says:

    Scha bukan pakai pun product ni. Yg penting dia dapat duit hasil jadi duta. Tak ingin aku nak membeli.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 2
  24. Aku says:

    suke tengok lakonan scha yang slumber abis kat cite jodoh, astro ria…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 9
  25. Afiq says:

    tahniah scha…..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  26. xla gebu sgt says:

    aku pnah try produk ni.mhal mmg la mahal.nk maintain sebulan mau rm400..sekotak klu ahli rm200.pg 2 biji, mlm 2 biji.total 2 kotak utk sebulan

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      so…apa result nya? ok tak? sy pake pure marine collegen je..hehe..kalo ok..nak gak try

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        bru try 2 kotak..msih x rsa apa2.now dh stop.mahal sgt.x lrat nk maintain smpai ke tua

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  27. chinta says:

    ksian kau azue kne dislike..mne ad org nk beli produk mhl nk mam+++.. baik amek wdhu’,bseri dunia akhirat..mbzir je pkai g mahal,baik sdekah x pun smpan duit wt g umrah ke,haji ke..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 0
  28. Adira says:

    Dah sah2 scha nie gebu,lantik dia jadi duta buat apa,ambik lah dayang nurfaizah ke… baru lah orang percaya nak beli,propa

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 1
  29. chinta says:

    + kne amek produk ni smpai ble2..kalau stop kulit back to normal..bgntung hdup dgn pil ni je..hmm rseny btter amek vitamin C..lg ok.. :)

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  30. Koala says:

    wahh nak try..ada side effect tak?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. Anonymous says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 18
    • SCHAWAL KUAT MENCAPUB says:

      kepale hotak ko..pregnant tak pregnant to sume rezeki Allah..jangan nak pertikai!

      Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  32. Anonymous says:

    macam jantan aku tgk scha ni…. tang hidung tu ampunnnn

    Hot debate. What do you think? Thumb up 3 Thumb down 12
    • SCHAWAL KUAT MENCAPUB says:

      bahlol lagi..hidung tu ciptaan Allah, jangan mencaci!

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 2
  33. Roundtable says:

    Tunggu aje masa dan ketika Awal suruh isterinya menutup aurat…Scha okay jer…sb suami yg tanggung ..kalau tutup aurat lengkap lagi le comel …dan rezeki melimpah…Awal jangan tunggu sampai Akhir pula bimbing isteri….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  34. Anonymous says:

    Azira ngan Salman dah berdamai ke??gaduh2 manje gitu..hihi..

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  35. Anonymous says:

    scha ni kaki mabuk habis satu keluarga dia kaki tonggang arak..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 7
  36. Anonymous says:

    scha ni kaki mabuk habis satu keluarga kaki tonggang arak..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 6
    • Anonymous says:

      Hadis Huzaifah r.a katanya:
      Aku telah mendengar Rasullullah s.a.w bersabda:
      “Tidak masuk Syurga orang yang suka menabur fitnah”.

      Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      kalau pun benar dakwaan ini, bukan tugas awak untuk menyebarkan di sini…

      Mengumpat berlaku sama ada disedari atau tidak. Perbuatan itu termasuk apabila menyebut atau menceritakan keburukan biarpun tanpa menyebut nama pelakunya tetapi diketahui oleh orang yang mendengarnya. Memandangkan betapa buruk dan hinanya mengumpat, disamakan seperti memakan daging saudara seagama. Manusia waras tidak sanggup memakan daging manusia, inikan pula daging saudara sendiri.

      Dosa mengumpat bukan saja besar, malah antara dosa yang tidak akan diampunkan oleh Allah biarpun pelakunya benar-benar bertaubat. Dosa mengumpat hanya layak diampunkan oleh orang yang diumpatkan. Selagi orang yang diumpatnya tidak mengampunkan, maka dosa itu akan kekal dan menerima pembalasannya diakhirat. Sabda Rasulullah S.A.W.

      Bermaksud: “Awaslah daripada mengumpat kerana mengumpat itu lebih berdosa daripada zina. Sesungguhnya orang melakukan zina, apabila dia bertaubat, Allah akan menerima taubatnya. Dan sesungguhnya orang yang melakukan umpat tidak akan diampunkan dosanya sebelum diampun oleh orang yang diumpat” (Hadis riwayat Ibnu Abib Dunya dan Ibnu Hibbad)

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  37. Anonymous says:

    kaki mabuk abg dia pn kaki minum

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 5
    • Anonymous says:

      Hadis Huzaifah r.a katanya:
      Aku telah mendengar Rasullullah s.a.w bersabda:
      “Tidak masuk Syurga orang yang suka menabur fitnah”.

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  38. Anonymous says:

    kalo adira di duta lagi better kot instead gune scha..sebb kesan dekat adira ketara..scha mmg da putih..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  39. Puteh says:

    Azmann….Aziraa….. ke mana kamu berdua, korang best la buat aku x ngantok:)

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  40. produk nie kena makan 5 kotak baru berkesannn…
    setakat 2 or 3 ..tak la..
    sebenarnya produk yg ada gluta..dah lama popular kat oversea..
    kat sini jek tetiba baru glamer…
    tak kisah la putih ke hitam mcm nabila huda…yg penting kulit sihat ..licin x de jerawat..hargailah warna asli kulit kita….
    putih tak semestinya tak cantik..hitam or kuning langsat tak semestinya hodoh…
    ikhlas pakar kecantikan LONDON ..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  41. Mok CiQ says:

    bes tgok Scha dlm Muzik2

    gambate !!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      apalaa psl retis pun nk gadoh ka..tk de maananye…dorg kaye dpt duit kita habok pun tada…2..2 tk mau klh…yg buat ftnah tu pun stu hal ..tk tkut dosa ke..cite kburukn org stu hal ..buat plk ftnah lagi….ngeri

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. Mat K says:

    Scha, dah lawa tu lawa sorang2 la.. :p

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. kedai ainira says:

    Psl isu nape scha jd duta ni sbb si adira tu demand hrga sgt… n bab knpa hrga be naik sbb bahan yg digunakan naik…lgpun production dibuat dichina…n psl isu babi tu x btul lah? Semua produk sne ni ada halal jakim dan kkm okeh! X perlu lah nk kondem…cuba google khasiat produk sne ni bru pcya kot,… even org skit kanser pun bleh sembuh ambik produk sne ni…..belom cuba belom tahu :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  44. true story says:

    well , my sis ade gne product ni a few months ago . few weeks pas dia mkn ubt ni , trus muke die jadi bngkak2 , kluar byk jrawat . seriously , kesian I tgk . smpai skrang xok lg .so , hati2 pilih produk ye .

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • Pencinta Kulit says:

      itu adalah kesan permulaan..u tngok lpas sebulan.kulit dia akan jadi lebih cantik. saya pon pernah alami mcm ur sis bila mkn produk nie. Alhamdulillah kulit saya semakin pulih.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        kalau ia memakan masa yang lama itu adalah kulit ur sis mmg bermasalah..dan teruskan mkn produk itu ok untuk mendapatkan kulit yg cantik.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      itu adalah kesan permulaan..u tngok lpas sebulan.kulit dia akan jadi lebih cantik. saya pon pernah alami mcm ur sis bila mkn produk nie. Alhamdulillah kulit saya semakin pulih.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. Great items from you, man. I have be aware your stuff prior to
    and you’re just extremely excellent. I actually like what you’ve got here, really like what you are
    saying and the way in which by which you say it. You’re making it entertaining and you still care for to keep it sensible. I can not wait to learn much more from you. That is actually a terrific website.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. I got this web site from my buddy who informed me regarding this site and
    at the moment this time I am browsing this web page and reading very informative articles at
    this place.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0