December 31st, 2011

Agak terlambat Abang Nara mengupdate keputusan penuh final Maharaja Lawak Mega. Bukan apa, usus Abang Nara terkeluar semasa mendengar lawak-lawak tahap gaban daripada kumpulan Osbon dan Boboi. Ternyata 2 kumpulan ini memang superb. Lawak yang bersahaja dan mampu membuatkan Abang Nara gelak tahap digeletek oleh Datin Maimun.

osbon juara maharaja lawak mega

Adat resam pertandingan, ada menang dan ada yang kalah. Pertarungan sengit antara Osbon dan Boboi akhirnya berakhir dengan Osbon dinobatkan sebagai juara Maharaja Lawak Mega. Dengan kemenangan ini, Os dan Abon menjadi orang kaya baru dengan membawa pulang RM350,000. Manakala Boboi pula mendapat tempat kedua sekaligus mendapat hadiah wang tunai RM250,000. Pakcik kayo ~~

Kumpulan Saehu daripada Indonesia mendapat tempat ketiga dan RM150,000 manakala kumpulan Syok pula mendapat tempat terakhir dengan RM50,000. Walaupun ada 4 kumpulan yang bertanding, daripada pandangan Abang Nara, perebutan juara hanya berlaku di antara Osbon dan Boboi. Tak gitu?

Apa pun, Boboi memang lebih menyerlah berbanding Osbon semasa persembahan pertama. Namun Osbon bangkit kembali ketika persembahan muzikal dengan lawak yang sangat awesome. Abang Nara yakin dan percaya markah terakhir untuk dua kumpulan ini hanya berbeza sedikit sahaja. Rezeki kali ini nampaknya berpihak kepada Osbon.

Apa pun jutaan tahniah kepada Osbon dan jugak kepada Boboi yang membuktikan industri lawak Malaysia masih bernafas segar. Semoga selepas ini pelawak-pelawak seperti mereka makin mendapat tempat di rancangan-rancangan TV di Malaysia.

Jangan lupa kongsikan pendapat anda tentang final Maharaja Lawak Mega di ruangan komen.


49 responses to “(TAHNIAH)Osbon Dinobatkan Juara Maharaja Lawak Mega”

  1. Datin Maimon frust giler says:

    Yang bebenonya BOBOI yang layak menang kalo berdasarkan persembahan Final. OSBON tu asik guna lawak gigi je. Macam tak ada idea. Osbon menang pon sebab Juri2 kesian jek. Tak lebih dari tu..dowh..!

  2. Sheikh Hedra Sheikh Musa says:

    Terimakasih kepada semua warga Astro yg mengendalikan dan menghidupkan kembali lawak lawak Malaysia. The last time aku gelak sampai nak pecah perut macam ni adalah masa kegemilanga AR Badul….masa tu ada rancangan Badul dan Jaafar….it was in black n white….sekarang, im 43 years old….ingatkan lawak melayu dah nak padam….but i was wrong!!….Thanks ASTRO!…Thanks to all who participated in the Maharaja Lawak Mega!!…..Keep it up! We will support you!!!

  3. MinaH kEPOH says:

    Tahniah Osbon Menang walaupun lawak Boboi lebih bijak tetapi lawak Osbon lebih kuat orang ketawa terutama sebab gigi Os yg melucukan. Walaupun lawak peserta S’pore dan Indo kebanyakan org kata tak patut masuk akhir. Jangan lah anda percaya semua siaran TV realiti show tu jujur. Mereka nak buat biz jadi mereka nak duit sms dari Indo dan Spore aja. Dulu Faizal tahir patut menang tetapi mereka tak pilih dia sebab controvesy sells. Tapi kali ni memang Osbon patut menang,lagipun afdlin pon da kaya (pengarah filem) . Anyway kalau Mr Os pakai kasut cam ni http://bit.ly/uv4bWY cantik tak ?

  4. budak u says:

    sangat minat dgn OSBON..kelakar gila..terharu bila dapat tahu OSBON menang..

  5. akuhero says:

    sepatutnya HIRO yg kekal ke final!!!!!!!!!!!!!

Loading...