Written by AbangNara | June 28th, 2012

Akhirnya berita gembira yang ditunggu-tunggu oleh Memey Suhaiza dan Norman kini sudah pun tiba. Memey akan bergelar seorang ibu dan kini sedang hamil selama 6 minggu. Jutaan tahniah Abang Nara ucapkan kepada pasangan pengantin ini. Pastinya mereka berdua sangat teruja sekarang.

memey suhaiza mengandung 6 minggu

Menerusi Media Hiburan, Memey memberitahu yang dia mengetahui tentang kehamilannya selepas menjalani ujian kit kehamilan di rumah. Kata Memey:-

Semalam, saya ada buat ujian kehamilan sendiri di rumah selepas balik dari lokasi penggambaran. Apabila melihat keputusan yang positif, saya masih tidak percaya, berdebar dan terus menangis. Selepas itu, abang Norman membawa saya ke klinik dan Alhamdulillah, doktor sahkan saya hamil enam minggu. Setakat ini saya tiada sebarang alahan, tapi sejak dua hari kebelakangan ini saya rasa mual dan suka makan asam dalam kuantiti yang banyak.

Abang Nara nasihatkan agar Memey kurangkan kerja dan banyak berehat terutamanya di trimester pertama ini. Semoga segalanya berjalan lancar buat Memey sehingga hari kelahiran nanti. Jutaan tahniah sekali lagi daripada Abang Nara kepada Memey dan Norman.

133 responses to (TAHNIAH)Memey Suhaiza Hamil 6 Minggu

  1. Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 85
    • si Cantik says:

      ALHAMDULILLAH… :))

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 38 Thumb down 1
    • torpedo says:

      laki cm ni pn ko ckp mantap? abg Hans ko xcukup mantap ke dibah lori oi?

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 2
    • Selitone says:

      # Tapi sejak dua hari kebelakangan ini saya rasa mual dan suka makan asam dalam kuantiti yang banyak.

      Siyes aku tak paham…. sampai ke hari ini… apa kaitan asam dengan mengandung???

      Bukan nak kata bini orang…. orang rumah aku pun sama… bila ngandung, asam jer yang dicarinya… bila aku bertanya…. tak der jawapan yang khusus berilmiah dapat menjawab soalan aku. kot iyer pun mual, makan le benda lain yang lebih berkhasia yerr takk??

      Semua tahu kesan asam kan? tak perlu aku ulang surah kesan negatifnya… hinggakan dalam Islam pun, pengambilan asam secara berlebihan pun tidak digalakkan kerana ia melupakan.

      Saper saper bleh bagi jawapan tak? Apa kaitan asam dengan kehamilan???

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 36 Thumb down 17
      • No Need says:

        Xde kaitan pon..

        Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 1
      • Anonymous says:

        contoh mknan lain yg berkhasiat dan boleh hilangkan mual apa yea?? agaknya dia mkn buah asam muda tu.. ok la tu buah-buahan…

        Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
      • ivy9090 says:

        sebab benda masam yang boleh hilangkan rasa loya dan mual..sebab tu wanita yang mengandung masa trimester pertama sukan makan asam…tak lain tak bukan nak hilangkan rasa loya…

        bukan tiba-tiba je rasa suka nak makan asam…cuma kalau boleh kawal jangan makan terllau ikut perasaan..seboleh-bolehnya makan limau sebab limau pun boleh hilangkan rasa loya jugak…

        orang yang tak pernah lalui memang takkan faham…cuma mereka yang pernah rasa je tau betapa hebatnya alahan mual, loya dan muntah masa awal-awal pregnant….

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 63 Thumb down 0
      • feez says:

        aku mengalami masalah loya yg teruk satu ketika dulu, naik kete lama sket je aku rasa mual, kalau dlm jam, kete break-break aku jadik mual, kalau panas sgt, kepala aku pening, aku muntah2…satu lagi masuk toilet awam aku akan muntah sesedap rasa..

        Jadik, untuk hilangkan rasa mual aku ni. aku pun standby asam dlm handbag. tak byk la. makan 1 2 urat asam yg kecik2 tu pun da okay.

        asam ni menghilangkan loya. org ngandung kan rasa loya je memanjang…

        begitulah explanation aku.. tq

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 45 Thumb down 0
      • eja says:

        aku dulu masa mengandung mual mabuk teruk..mual x terkata sampai masuk wad di HKL seminggu …pe nk kata..orang xrase xtau….

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 0
      • Adreyanie says:

        Semasa mengandung, hormon estrogen wanita hamil tu tidak stabil. Berubah2. Dan itu menyebabkan simptom ‘dysgeusia’, rasa payau/metallic taste di dalam mulut. Rasa ni memang memualkan. Untuk membuang rasa payau tu, makanan berasid seperti jeruk, buah2 masam dapat membantu membuang rasa yg tidak enak tu. Makanan2 masam seperti ini juga dapat memperbanyakkan lagi penghasilan air liur untuk membasuh lidah dari rasa payau tu tadi.

        Jadi sebab itulah ramai wanita hamil mudah muntah disebabkan simptom dysgeusia. Jadi kami bukanlah mengada2 nak muntah atau nak makan asam untuk tunjukkan yang kami ni perempuan hamil. Kami sebenarnya cuba sedaya upaya untuk menahan loya/muntah sebab muntah waktu hamil sangat memenatkan dan melemahkan.
        It’s not good for the baby kan? Kalau mak asyik muntah, mcm mana makanan nak masuk dalam perut. Anak dalam kandungan pun tak dapat nutrisi yang diperlukan.

        So, fahamilah penderitaan wanita hamil. Sekian.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 68 Thumb down 0
      • juliana evans, aimi nadia, sasha sardin says:

        @Selitone, dh kawin rupe nyer pak cik, hr tu bukan main gatal lg nk mengorat juliana evans, aimi nadia, sasha sardin, dush dush dush..ambik penampar sebab ko gatal sgt PAK CIK…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
      • Mummy22 says:

        Bodohnya ko nih.. Dah ada bini pun x tau jawapannya.. Org mengandung ni loya bukan dibuat2.. Tekak x rasa sedap mesti la nak makan asam.. Its all about the taste.. Takde apa2 kaitan bengap!

        Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 2
      • ding dong says:

        mmg wanita mengandung akan loya n byk mkn asam utk ilang kan loya..
        sye pon wanita n mengandung 2 x
        2 x ngandung tu sekeping pon tk mkn asam…
        sebabnyer ingt lg ustat matrik sye duk tekankan..kamu2 perempuan ni biler mengandung esok jgn mkn asam..cube tgk tgn tu biler mkn asam..kan kecut..kan bewarna etc2..cube byg bby dlm perot tu..esok2 dier keluar tk pandai sekolah ..slow lmbat..kamu marahkan dier…malu konon anak tk pandai..tp pikir kan ape kamu mkn mase mengandungkan dier..ape kamu bg mase membesarkan dier..kamu2 ibu ni bertangungjwb…terus sye pegang sampai sye kawen tk usik pon asam…
        boley jek nak di elakkan asam tu…mkn jek gule2..buah fresh..biskot tawar…leh jek benarnyer…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 4
      • nera says:

        selitone. . .tu semua pshyco je. . .kalo otak dah kata mual kena carik asam, sampai bila2 pun asam yg di cari. . .mana ade ubat yg mengantuk . . .melainkan otak dah set mengatakan ia mengantuk akan mengantuklah jadinya. . .

        Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 2
      • dynasty says:

        makanla buah delima.
        masam n khasiatnye banyak untuk yang ngandung..

        Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
      • korang sebok je hal orang. bodih.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
      • belum fikir says:

        2la pasal. aku mase ngandong xde keinginan lgsong kat asam. nasib baik la. mase mule2 mual 2 ade gk try mkn asam. tp tekak ak makin loye ade la. laki aku pon same dok tnye2 apsal pompan ngndong je mesti nak asam.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • pisces says:

      wah… aku ni pun dah kawen 6 bulan.. tapi masih tak dapat berita gembira lagi.. hrmmm… belum rejeki T_T

      nak gi jumpa pakar sakit puan.. tunggu duit lebih sikit.. mane la tau cost checking nanti mahal. harap2 dapat berita gembira mcm Memey ni.. Ameeen..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 0
      • isteri org says:

        sabar k… belum rezeki… saya pun dah nak dekat 2 tahun kahwin… belum dapat berita gembira lagi… sakit hati n sedih bila org tanya bila nak ada baby atau duduk dengan kawan dok cerita pasal mengandung dan bersalin… sedihhh..:'(

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 1
      • whosebadsinbad says:

        sabar dun give up…hanya Tuhan yg lebih tau…Jumpa doctor & cuba jgn stress out…kesian kamu berdua ni.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        Aku pun dah 4 taun kawen.belum ada rezeki nak dpt anak.memula dulu memang tension bila org asyik tanya.tp bila aku bandingkan diri dgn org yg lebih teruk dari aku,aku mula sedar.aku bersyukur dgn kebahagiaan aku hari ini.skang kalau org tanya2,aku x kisah dah.semua tu rezeki dari ALLAH.aku patut bersyukur dgn apa yg aku miliki hari ini.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 43 Thumb down 1
      • sweety32 says:

        aku lg terror.. kawin 7 thn x de ape2 lg… sedih tu sedih jugak tp nak wat cam ner? bile org cite pasal pregnant, ank.. aku dgr je.. tp aku yakin satu hari nnti akn tibe juga waktu utk aku.. klu kite marah2.. stress.. lg x jd! kite insan terpilih! skang aku usaha aje lah.. moga2 satu hari akan sangkut juga.. :-)

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 44 Thumb down 0
      • jagger says:

        aku tak ngandung lagi, da kawen 5 bulan. tp laki aku kata tunggu le tahun2 depan. baru kawen nak honeymoon puas2..maybe thn 2014 baru anak aku keluar..kami plan mcm ni bukan menolak rezeki Allah. tapi merancang.. kalau tibe2 dpt, Alhamdulillah….

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 2
      • pisces says:

        Wah.. ramainya yang senasib dengan aku rupanya.. Siap bertahun2 lagi.. T_T.. tengak adek beradik yang lain, senang je dorg dpt zuriat.. tang kite.. hanya Allah je yang tahu..

        Habis tu korang tak pergi checking ke? mesti ada reason kan kalau masih x de rezeki..
        maybe sperma tak cukup kuat dan tak cukup banyak.. maybe tiub fallopian tersumbat. maybe rahim jatuh, so kena pergi urut.. macam2 lagi la sebenarnya..

        tapi harap2 aku punye masalah boleh lah di ubati.. InsyaAllah.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 0
      • miss amanda says:

        aku pn dh hampir 10 bulan..tp masih blm ada berita gembira..takpe aku sabar je..harap Allah beri aku rezeki ni secepat mungkin.. skrg bermanja dgn anak sedara je la..

        Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
      • cik kiah says:

        pisces semua tu kan rezeki dari Dia ada yang kawen terus lekat kalau tak dak rezeki mcm kita lah,sy dah dua tahun kawen n alhamdulillah dapt kawan2 n fmly n fmly mertua yang sangat baik, memahami semua tu rezeki yang telah di ttpkn, kawan sy dh 4 tahun kawen pun tak dapt ank lagi, teriba semalam call bagi tahu dah lekat 2 bulan, dia kata amalkan makan makanan sunnah selain dari tawakkal n berdoa…

        pisces sy dah g jumpa pakar masa setahun kawen,tau doc tu cakap apa? “alah releks lah, baru setahun kawen” terus rasa tak nk dah jumpa pakar tu, bukan nak membantu tapi menyakitkan hati …

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
      • wakaka says:

        aku dah 7 bulan kawen pun blm da tanda2 lagi. pernah ajak husband jumpe pakar o urut2 ke, tapi dia plak kata, sabar…awl lagi. belum da lagi rezeki.aku siap search lagi punca2 xleh hamil ni. adakah aku tergolong perempuan mandul.risau gak..

        Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
      • Anonymous says:

        nasihat aku, klu dh lepas setahun kawen, pegi la check, mana tau kot2 ade cyst ke, ape ke.. klu rs mahal nak gi jmp swasta, gi jmp govt nye, cuma kene buat appointment awal la kan.. but pape pun, ni semua rezeki, setiap org ade rezeki masing2..

        Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
      • pisces says:

        tu la cik kiah.. ramai gak yang ckp, kalau gi jmpe pakar, dorg suggest kite tunggu at least setahun.. kite just nak tau kesuburan je.. mane la tau ada endometriosis tahap 4 ke.. kan bahaye tu.. T_T

        kepada wakaka… jgn le sebut pasal mandul..~~risaunya~~ tp kena think +ve. insyaAllah kite sihat :-)

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • dhani says:

        aku plak lain kes nye..dah ada anak sorang tp nk dpt yg 2nd dh almost setahun mencuba..tp rezeki takde lagik.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • whosebadsinbad says:

      gatal…banyak ulat

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 3
      • No Need says:

        Sweety32, ko mmg terrer..hihi….Allah mjanjikn yg lebih baik utk ko.Dia lebih mengetahui..Usaha n Bdoa ok..Dia tau kemampuan diri kite.Dari segi kew mayb ko dh mampu tp ade la part lain yg Dia tau ko xmampu..Usah bersedih ok..(hadoi..ayt kenet go)

        Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
      • whosebadsinbad says:

        relax…yg gatal banyak ulat tu komen tuk “Neelufa a.k.a Dibah Lori” bukan tuk si preggy ni ye…what ever she did in the past tu bukan tuk kita menilai, well God must have forgiven her. Congrats!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • angelina jolie luv brat pitt says:

      buruk benar taste kau neelopa dibah lori

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  2. oku orang kampung says:

    x sia-sia usaha norman..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 3
    • Sasha Sandha says:

      Memey u suka makan asam ye ? Patot la kau kurang asam rampas laki orang ~!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 72 Thumb down 18
      • Anonymous says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 30
      • hana says:

        Maaf ye menyampuk sikit.. takde istilah rampas sbnrnya.. itulah TAKDIR. tak perlu la kita memanjangkan salah manusia lain.. sbb, esok lusa.. mungkin kita akan buat benda sama.. Wallahu’alam.. patutnya bila tgk atau tau benda tak baik istighfar bnyk2 minta Allah lindungi kita dr buat perkara sama.. bukan mengata dan mengutuk tak henti.. Apapun Ajal, Maut, Jodoh Pertemuan.. Hak Allah.. kena percaya dgn YAKIN Rukun IMAN tu.. dah ditakdirkan jdoh Norman tak pjg dgn Abby.. dan Memey ni jd asbab je.. Khilaf manusia lain.. adalah UJIAN utk kita yg melihat. Khilaf kita juga UJIAN utk manusia lain.. Doa dan terus berdoa supaya terpelihara dari dosa2 besar.. Bukan mengaib, mengata tak henti.. Maaf ye.. Sy menegur atas rasa tanggungwb..

        hmm tambah sikit lg.. Takde istilah rampas sbnrnya.. takde manusia MEMILIKI manusia..Tiada HAK apa2 pun kita atas sesiapa.. SEMUA HAK ALLAH.. even HATI kita pun.. Hr ni Allah izin kita syg org.. esok DIA bole tarik balik prasaan tu. Itu gunanya DOA’ supaya Allah pinjamkan rasa kasih syg tu supaya berterusan dan mendapat kebahagiaan dari prasaan tu.. Jgn la kerana kita ikut nafsu mrh.. smpai menidakkan Rukun IMAN td.. :)

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 46 Thumb down 18
      • Anonymous says:

        ni mesti laki dia kena rampas jugak nih..tu yang marah sangat..tak gitu..hak tuiiiii..

        Hot debate. What do you think? Thumb up 3 Thumb down 9
      • Fatalist says:

        Jangan salahkan takdir la oi. Memang Norman tu sendiri yang pilih nak kahwin dengan Memey, dia yang pilih nak ceraikan Abby, Memey yang pilih nak kahwin dengan Norman. Cakap jangan sebarang cakap. Kalau Allah yang tentukan, takkan perceraian ni memang di bolehkan tapi ianya di murkai Allah SWT?

        Fahamkan ayat tersebut. Kalau Allah melaknati perceraian takkan Allah yang TENTUKAN PERCERAIAN? Jawapannya ialah manusia mencorakkan takdir hidupnya berdasarkan pilihan2 yang dibuatnya. Allah membenarkan pilihan manusia, walaupun yang buruk, kerana kebebasan manusia untuk memilih.

        Sila berhati2 dengan ajaran agama dan belajar tinggi2 dulu, jangan main rembat je. Soal kepercayaan agama melibatkan akidah, dan kalau salah ajarannya salah akidahnya.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 37 Thumb down 7
      • yayang says:

        setuju sgt ngan hana… apapun tahniah memey!!! saya suka sgt bila dgr org mengandung, bertambah ramailah umat Islam..Alhamdulillah syukur pd Allah..ada rezeki saya plak mengandung..yeehaaaa

        Hot debate. What do you think? Thumb up 5 Thumb down 6
      • mamee monster says:

        cik hana…TAKDIR kah yg menyebabkan mereka ditangkap basah?

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
      • Anonymous says:

        ya Allah, masih ada yg percaya tiang arasy bergegar bila penceraian berlaku?? tlg la check blk whether hadith tu betul atau x.. haihh..

        Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
      • hana says:

        En/ Cik Mamee Monster,

        Cuba baca betul2 ayat sy.. Sy ckp, ajal maut jodoh pertemuan HAK ALLAH.. dorang kena tangkap basah.. itu dosa dorang atas khilaf dorang.. Allah bekalkan akal + nafsu.. Ikutla kita nak mcm mana.. Sy tegur ni.. utk menegaskan 1) tak perlu sebut2 DOSA org mengata, mencaci, maki dan paling kelakar tak abis2 ckp psl perampas.. Doala bnyk2 supaya kita tak buat benda sama.. dari dok mencaci maki.. kalau tak caya.. wait n see… klau awk TER.. buat benda sama.. then only awk akan fhm ayat sy td..

        2) sy nak bgtau.. manusia tak memiliki sesiapa pun.. takde hak apa2pun.. smua hak ALLAH.. doa bnyk2 supaya ada rasa kasih dan syg sesama suami isteri.. kluarga dan teman2.. bila org syg kita.. kita syg org.. BUKANLAH bermakna ORG TU HAK KITA.. faham ke x ni? kalau x fhm takpe..

        Msg tak smpai.. cara pemikiran tak sama.. so OK la.. :)

        Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 4
      • aku ena says:

        fatalist: sape sbnrnya x blajar tggi?? Ko kot..ko ckp p’ceraian d laknat Allah..pe hal..ko 2 x phm..penceraian bkn d laknat Allah tp p’buatan yg plg d benci Allah..klu boleh x perlu ada penceraian dlm perkahwinan, tp andai itu yg t’baik, ianya menjd pilihan..
        Hana: aku stuju ngn ko..

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 4
      • Sasha Sandha says:

        EF WAI AI , For your info ,jodoh ada 3 ,
        1) Jodoh dari ALLAH ,
        2) Jodoh dari JiN (Mandrem oleh mak esah )
        3) Jodoh dari Syaitan (Jodoh dari maksiat )

        not to forget , sebelom abby bercerai , diorng ditangkap khalwat , so fikir2 kan lah diorng tu JODOH JENIS APA , sbelom nak bg STATEMENT ya , jgn la kerana terlalu obses dgn selebrity , kamu mengeluarkan kenyataan berunsur agama , jgn menyesat kan org okey ,

        and satu lagi , jgn sebab obses terhadap selebrity , kita guna kan pendekatan agama utk sokong dia walau pon benda yg kita ckp tu salah , OKEY ?! :)

        WINNER <3

        Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
      • Sasha Sandha says:

        KEPADA USTAZAH HANA
        DARIPADA SASHA SANDHA

        For your info ,jodoh ada 3 ,
        1) Jodoh dari ALLAH ,
        2) Jodoh dari JiN (Mandrem oleh mak esah )
        3) Jodoh dari Syaitan (Jodoh dari maksiat )

        not to forget , sebelom abby bercerai , diorng ditangkap khalwat , so fikir2 kan lah diorng tu JODOH JENIS APA , sbelom nak bg STATEMENT ya , jgn la kerana terlalu obses dgn selebrity , kamu mengeluarkan kenyataan berunsur agama , jgn menyesat kan org okey ,

        and satu lagi , jgn sebab obses terhadap selebrity , kita guna kan pendekatan agama utk sokong dia walau pon benda yg kita ckp tu salah , OKEY ?! :)

        WINNER <3

        Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        sasha sandha, nyatakan dr hadith mana yg ko dpt pasal jodoh dari Allah, dari jin, dari syaitan tu?? jgn bnyk sgt tgk filem david teoh, bnyk2 kan baca kitab.

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
      • hana says:

        Uhuk uhuk bila berckp sikit je.. dah di panggil Ustazah.. lawak la..Apa maksud Ustazah ye SASHA SANDHA?

        Sy TIDAK MINAT dorang.. Sy TIDAK OBSES dgn mana2 selebriti…!!! Tapi sy berckp atas TIDAK SETUJU tak habis2 manusia ni asik nak sebut DOSA ORANG.. Nak UNGKIT AIB org.. Kalau tak jd Ustazah pun.. ada OTAK kan??? Islam agama yg Indah.. Rasulullah SAW tak maki hamun masa berdakwah..Siapa kita nak HUKUM manusia lain? Sy tak suruh setuju perbuatan salah.. Sy ckp tak perlu sebut AIB org berkali2.. dan asik dok ckp HAK HAK HAK.. Apa hak kita sebagai HAMBA??? Apa yg kita ada??? Klau tak dipinjamkan?

        Tula.. bila HATI DAH HITAM.. benda baik org ckp pun jd salah.. u think u r so PERFECT??? hehe Satu jari menuding kat org.. 4 jari lg menuding kat kita.. pk2kan sblm ckp lebih2.. Awk tak penah wat dosa ke? oowhh yela.. awk bukan artis.. takde sapa nak sebut. kecuali org2 yg kenal awk je tau awk siapa yg sbnr..

        Sy tak baik.. sy tak lemah lembut.. sy pun brutal gak.. tp YANG SALAH TETAP SALAH!!! takde HUKUM bole MENGHALALKAN yg salah.. Sy tak suka apa yg MEmey dgn norman ni buat.. Sy kesian kat Abby.. TAPI.. sy takde hak nk ckp lebih2. masalah dlm selimut dorang kita tau ke?

        tak tau! so jaga la bicara.. takutttttttttttttt nanti benda sama pusing kat kita balik.. itu je..

        tks ye.. bg sy gelaran Ustazah… haha otak sempit la koma ni…KESIAN…

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 2
      • hana says:

        ooye SASHA SANDHA…

        Kalau dah BEBAL sgt.. jgnla bukak pekong… Ops terkasar plak ayat sy.. hahaha
        TAK kira jodoh tu dari mana.. tp TANPA IZIN takkan jd… Mak esah tu sapa? Jin tu sapa? Iblis, Syaitan tu SIAPA???

        HAMBA ALLAH! so? hebat ke dorang? lebih ke KUASA dorang dr ALLAH? jwb skit… sy tak pandai.. awk pandai.. kang sy ckp benda salah..

        manusia diCIPTA utk apa? kenapa ada ayat mcm ni..”tak sempurna IMAN sesorang tu selagi tidak diuji..” so, apapun jd dlm dunia ni.. adalah UJIAN utk KITA SMUA..Ujian jaga MULUT, JAGA HATI, JAGA PEBUATAN…

        Sedangkan IBLIS dah buat perjanjian.. Mintak IZIN dari Allah utk menyesatkan manusia sampai hari kiamat. Allah izin, sbb apa? Itula ujian utk kita ngok..

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 2
      • Sasha Sandha says:

        Well for your information , I xminat Films2 yg di produce dari David Teo =)

        and 1 more thing , kalau u dah salah ,tak perlu la nak ckp orang bebal , ngok , and sebagai nya utk support ur points =)

        mmg kita tak perfect dan tak boleh menilai , tapi kita juga ada hati dan perasaan , so kalau org baling kasut kat kau , kau duduk diam mcm batang pisang ke ? Ha ha ~! <3

        Dah mmg betol memey yg penyebab penceraian diorng , kenapa nk kena ckp " kenapa you tak pernah wat dosa ke , kenapa nak buka aib orang " , biasa lah , terlalu obses , or ko nie mmg sedara memey ?

        LOL , i mmg tak perfect and i tak rasa diri i cerdik , i just express apa yg i rasa terhadap diorng , So apa kurang nya u ? hina orang sesuka hati , tapi bajet "ustazah pilihan" gittew ~!

        kelakar la ko , sbb ckp psl iman , tapi ckp org fikiran sempit , bebal , mcm la I menghina agama , mcm yg ko ckp Rasulullah guna kan kelembutan dlm dakwah , i just ckp dia tu kurang asam , tapi u guna kan perkataan bebal and stuff =) , so siapa yang biadap sekarang ? =P

        you nie mmg cakap tak serupa bikin , mesti adek bradek memey kan ?

        ^_^

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  3. aku says:

    tahniah……walaupon aku x minat korang…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 0
  4. neelofa beri lakonan yg mantap dalam dibah lori, setakat adibah noor tu dia ayam-ayamkan aje says:

    bosan la citer 2 org ni. ad citer lg best ke abg nara. neelofap ke norish karman ke? #minuum susu cap returns

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
  5. suparjo.. says:

    owh tahniah leeeee..dapat anak baru lepas ni anak lama jangan lupa plak norman..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 37 Thumb down 0
  6. aBBY x ABADI says:

    saya redha.. :)) wahahahah

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  7. Lisa says:

    Congratulations !! May Allah bless both of you and the baby.
    Kepada Norman, jgn lupa kebajikan BABIES ( anak2) kurnian Allah sebelum ini. Kami sentiasa mendoakan anda.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 0
  8. djdanchef says:

    tahniah buat norman hakim dan memey, smoga bahgia

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  9. nina roro says:

    seronok dgr bila artis pregnant, turut tumpang gembira. bila agknya tok ti kita nk pregnant ye? sama2 lah doakan untuk tok ti..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
    • torpedo says:

      tok ti tu kalu susa sgt nk pregnant, buat ivf suda..bukan xmampu pn, stakat rm15k- rm 20k je(kalu xsilap aku la)…kalu nk la…usaha tgga kjayaan.kalu mlas ttgu je la brita tok k kawen len..opsss!!!

      Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 6
      • hongehnhongeh says:

        Tok k xkisah pun dapat anak ke tak.die pun dah ade anak sendiri.yg penting dapat tokti

        apakanh persamaan tokti,fasho sandho,memey?

        Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        ko ingat skali buat ivf bleh trus lekat ke hape? rezeki org lain2, xpayah nak mpersoalkan rezeki org lainn..

        Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 4
      • Future says:

        hongehnhongeh~~ ambik laki org..

        Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
      • hana says:

        Hehe nak nyampuk juga… DUIT tak bole beli smua.. Anak tu Anugerah.. REZEKI yg ditentukan ALLAH.. HAK ALLAH.. banyak la duit mcm mana pun.. buat berkali2 pun.. Klau Allah kata blm rezeki kita.. takde jugala..

        tapi kita disaran USAHA ikut kemampuan.. Mungkin dia da cuba.. kita mana tau.. takyahla pertikai benda yg bukan hak dan kemampuan kita.. Salammm

        Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 1
      • horlicks says:

        tok ti perampas laki org…mungkin rezeki nk pregnant lmbt lg..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
      • tok ti, buat underwater make out la senang

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  10. mikan says:

    tahniah memey. tahniah spain ke final.hoorey

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  11. Kurus says:

    semoga selamat ibu n anak…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
  12. Si Memek says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 27
    • Lalola says:

      Wahhh kau.. Betul ke datuk siti pakai susuk..? Kalau xbetul.. Memang dosa besar le kau menfitnah orang.. Jenuh laa kau nak cari die kat akhirat kelak..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 34 Thumb down 4
      • Anonymous says:

        si memek, bersedia lah ke neraka kerana menyebarkan fitnah.

        Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
      • as says:

        X kn la smua org klu x pregnt.. Dituduh pkai susuk. Sy pn blm pregnt.. Tp x pkai susuk

        Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
    • SCHAWAL KUAT MENCAPUB says:

      xbaik fitnah..mane kau tau tok ti pakai susuk? dose wei..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 1
    • mamaamer says:

      Si Memek, ko ade bukti ke?kalo cakap2 org je xde bukti baik diam je.kang jd fitnah pulak.

      Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
    • Benci_kat_ko says:

      Bullshittt la komen ko ni…. Memandai jer, walaupun aku x minat ct tu tp at least aku tak biadap cam ko tu.. Kutuk org pakai susuk smpi mcm tu sekali.. Camner ko tau ct pakai susuk..? Ko nampak ke? Ko ckp ‘org
      kata’.. Sure ke klu org kata..? Hanjing betul la ko ni… Benci aku klu org men sedap mulut tuduh org bukan2 ni…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 6
      • Anonymous says:

        yang kau tiba2 nak menghanjingkan orang ni kenapa pulak?cakap elok2, tak boleh?

        Hot debate. What do you think? Thumb up 12 Thumb down 3
      • kelambu says:

        “orang kata”….dah sah-sah suka fitnah orang…

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • hana says:

      hati2… jgn sampai jd FITNAH… nauzubillahiminzalik…
      takde bukti.. takde saksi..tk bole ckp camni.. Org da tau keburukkan org pun.. TAK bole bukak AIB org.. kecuali.. gi depan2 cakap dgn dia sendiri.. :)

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • Harunoichi says:

      Kau kata ramai orang cakap. Tak pernah aku dengar pun sebelum ni. Kau lah pandai-pandai buat cerita. Aku yang tak minat CT pun nak bangkang kenyataan kau ni. Biasalah, orang cantik, macam-macamlah orang kata kat dia.

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
    • kau ingat aku makcik kau?? Aku makcik orang lain laaaa says:

      ni cite pasal memey…. bukan tok ti, tok mu, tok ku, tok ki…. memey….. memey… org lain…. saya sarankan awak buat blog sendiri pls….mu ni,… memeyyyy aaaa (intonasi iklan hape ntah tu)

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
    • MissLita says:

      Asal takde anak jer pompuan jer yg salah,yg mandul.Ko belajar sains tak?wp sblm ni dia penah ada anak,ko ingat sperm dia sihat selamanya ke? Ni bkn nak tuju kat tokti n tok K,tapi general..pemikiran kolot,asal takde anak,bini jer yg mandul.Penah ada kes kwn aku bertahun kawin takde anak.Laki dia tuduh dia mandul n kawin lain.last bercerai,kwn aku pun kawin lain,bunting pelamin.ex laki dia smpi skang takde anak.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
  13. Glamerr gilerr says:

    Mulut si memek lebih hina dr perbuatan membunuh org coz memfitnah org tak tentu pasal….

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 1
  14. apa2 je la says:

    tahniah la dah mengandung…nie aku nak kongsi sikit lar…dulu arwah nenek aku pernah ckp la tok ti mcm ada pakai something tuk bg org sk kat dia…bl aku n cousin2 aku tanya mcm mana leh tau lak…coz tengok dlm tv jer….arwah nenek aku kata org tua2 leh nampak lg2 pulak kan org tua2 dl ada belajar benda2 nie…pernah sekali isteri cousin aku pakai susuk emas…dtg beraya umah arwah nenek aku…arwah srh isteri dia buang susuk sebelm terlambat..ktnya tak payah la nak pakai segala mcm tu…nanti kemudian ari susah…bl nenek aku nak meninggal br tau ms tu nenek aku pun ada pakai gak…ptt la nenek aku tau ada org pakai ke tidak…nie pengalaman aku jer la betul ke tidak tak tau lar…tp aku tgk mmg ssh pun nak buang kalo ms nak meninggal…pd aku lar tak yah la pakai segala mcm nie…bersyukur jer la apa yg allah dah bg…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 1
    • juli says:

      ha ah…ct mmg pakai susuk sbnrnya. sbb tu dia ssh nak peknen. dia tgh berusaha nak buang susuk tu kat sbuah negeri yg dia wat konsert keagamaan pada awal thn ini. sila cari

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 4
      • Anonymous says:

        buka aib org tu mmg dh dosa, tambah plak fitnah org lagi dosa… iskk indahnya neraka tu kan..best sgt buat dosa bnyk2 ni..

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  15. Prince Noob says:

    tahniah lah ye… klik kat nama aku tu kalau nak join contest dapat hadiah pen drive 8gb percuma

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 3
  16. rombau says:

    Tahniah.. semoga menjadi ibu yang baik untuk anak-anak..(tiri dan kandung).. dan semoga menjadi muslimah sejati dengan menutup aurat.. Macamana baik sekalipun kita kalau tak jaga aurat.. tak kemananya kita.. Jangan kata tak sampai serulah.. nak buat masa dah tua dan bila balik mekahlah dan yang paling tak boleh diterima kalau ada yang kata ‘bukan semestinya tutup aurat itu semuanya baik tapi baik yang sebetulnya datang dari hati yang suci dan bersih.. Ini jawapanpun ada (Untuk yang beragama Islam).

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  17. fitnah says:

    for those yang dok cakap pasal susuk or else, stop talking nonsense la if u dont know somthing.Setakat dengar2 cerita ja, tak payah la nak jaja cerita.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  18. Anonymous says:

    abg nara ni dah tau orang menyampah ngan si memey ni, lagi ler dia keluarkan citer pasal dia ni. tolongler… next story. keluar citer dia ni buat nambah dosa aje orang maki.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 3 Thumb down 9
    • ek eleee..sape ckp org menyampah aku suke jer ngan memey n norman 2 org busuk hati mcm ko jer yg x abis2 nk berdendam..doa kan jer di org 2 bahagia sudah lah…bukan laki ko yg kena rampas ..bodoooo…

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
  19. halia teck says:

    cik Anon…apesal org nak menyampah??..ko tgk laa..kebanyakan ucap CONGRAT!!..xramai yg kutuk pon…benda yg baik,ape salahnya dia nak kongsi kegembiraan..bulan ramadhan pon hampir tiba…harap pengkomen2 jgn la nk jd busuk hati lg…kita doakan terbaik utk dorang..ok..positif la sikit yerr…

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 2
  20. […] Akhirnya berita gembira yang ditunggu-tunggu oleh Memey Suhaiza dan Norman kini sudah pun tiba. Memey akan bergelar seorang ibu dan kini sedang hamil selama 6 minggu. Jutaan tahniah Abang Nara ucapkan kepada pasangan pengantin ini. Pastinya mereka berdua sangat teruja … Continue reading → […]

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  21. halia teck says:

    lagipon kesian pulak aku tgk si memey, dah bertahun2,dari dulu sampai sekarang,asyik org nak kutuk2,maki2 dia..dah macam2 jenis cacian yg dia telan…now, apa salahnya kita doakan yg terbaik utk dia…tak salah mendoakan kebaikan utk org lain…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 1
  22. bukan peminat artis murahan says:

    halia teck, baik ko pi minum air halia dulu lah yer sblm nak kesian kan p’puan yang meruntuhkan kebahagiaan rumahtangga org & perampas laki org…. sekian.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 6
    • weii peminat artis murahan..ko mmg murah la…..bodo banggang..ko x abis2 nk dendam ngan memey kan…mcm laki ko lak yg kena rampas..baik ko jaga laki ko baik2 sebelm kena rampas…hati ko mmg busuk takut nnti ALLAH balas balik padan muka ko..hahhahaha

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 3
      • bukan peminat artis murahan says:

        minah ronggeng & halia teck adlh org yg samaaaaa.. hahahahaa… suka hati aku lah aku nak komen apa… kan abg nara dh letak ‘apa komen anda’ ?? hahaha

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  23. sekadar membantu says:

    mana2 yg blm ada rezeki mengandung tu cuba lawati link fb n bgtau mslh.dia akn suggest produk yg suai tok dipakai..

    ikhtiar je

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • sekadar membantu says:

      eh..link x kuar plak
      cri nama Fatimah Adziah (FB)..dia jual jamu susuk dara.
      kalu nk ikhtiar tok mengandung leh try produk dia.

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  24. titu says:

    maaflah mympuk, aku prnh dgr jgak yg tok tk ni paka susuk, sbb die prnh dtg kt ngri aku tuk buang bnd tu, tp xleh nk buang.. Tp kalau bnd tu fitnah mmg dosa la wei, tu antara die dgn Allah, btol ke org pakai susk ni xleh mengndung???

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  25. Anonymous says:

    uwekkkkkk.nak muntah aku..nanti memey dah branak 3 norman kasi tinggal gak yer.hahaha

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  26. singgah sebentar says:

    as salam
    saya sekadar nak berkongsi
    saya pun hampir 1 tahun 9 bulan baru disahkan mengandung..Alhamdulillah akhirnya Allah mengabulkan permintaan..
    kepada yang tengah berusaha utk dpatkan zuriat,boleh cuba amalkan zikir Ya Allah,Ya Khaliq Ya Bari’ Ya Musawwir..baca sekerap mungkin setiap hari
    Dan amalkan baca Ya Allah Ya Zal Jalaali Wal Ikram dan hembus dalam air sebelum minum..
    InsyaAllah..Allah Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui..:)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
    • NIELLA says:

      TERIMA KASIH (singgah sebentar) BERI PETUA…INSYA’ALLAH AKAN SAYA AMALKAN SEHARIAN……KITA HANYA MENCUBA ALLAH YG BERKUASA….
      SUDAH HAMPIR 10TAHUN SAYA MENANTI KEHADIRAN ZURIAT YG SELAMA INI SAYA NANTIKAN…..SEMOGA ALLAH MEMBERI KESEMPATAN BUAT SAYA MENJADI SEORANG IBU DAN MELENGKAPKAN SAYA SEBAGAI SEORANG WANITA.ALLAH MAHA MENDENGAR LAGI MAHA MENGETAHUI….

      Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  27. ellsyadisya says:

    try lah minum hari2 serbuk kurma.plus susu kambing insyallah ramai dah yg mencuba d brunei ramai juga yg berjaya

    tahniah to memey dan norman

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  28. meeradriana says:

    Hahahaha..
    Kipas mati neelofa carik aq..
    Nway congrate to both of you..
    Biarlah org mengata bahagia atas penderitaan org lain, janji dorg ada anak..
    Fasha dah..memey dah..norish karman dah..opsss…
    Tinggal waheeda n tokti..
    Come on datuk k, keep harder n deeper k.. :))

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
    • Anonymous says:

      congrate atuk ko? anak vip ckp omputih pun x reti ke?? vip la sgt?? ptuih!! silap2 ko yg mandul nnt! bodoh punya tenuk!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  29. pk pk says:

    kepada yg BELUM DPT ANAK, antara petua saya boleh bagi, cari tukang urut perempuan yang pakar dlm urutan rahim, kadang2 urat perempaun tersimpul di situ..dan juga cuba cari yg buat bekam, bekamkan kawasan rahim…kdg2 darah kotor berkumpul xkeluar habis.. insyaAllah dgn izin Allah… ini adlh berdasarkan pengalaman… :)

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  30. hamizan says:

    ala kecoh nak bagitahu semua satu malaysia yang kau tu mengandung orang tak kisah kaulah

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  31. peddap & menci says:

    boring la..mula2 kisah kawin,pastu pregnant pastu beranak ..pastu berpantang lak.. sampai bercucu cicit pun asik kisah sama jer.. kisah pencapaian dia jd artis xde ke..dpt peluang belakon kat hollywood ke , boliwood ker..jadi heroin pilem ke…langsung xde yg nak dibanggakan..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  32. anon7 says:

    its great that she is expecting tapi perlu ke jadi front news kat harian metro. wartawan ni pun berpada2lah nak agungkan artis. hari2 org yg baru kawin pregnant, its not a big deal. rasanya ada lagi berita yg ebih penting utk jadi front page news.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  33. Lagubestbest says:

    Pegnen dah? 9 bulan tue.. norman tahan ke tunggu sampai 9 bulan?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. momok says:

    tahniah walopun xminat..smg dpt mnyelami hati abby sms ditinggalkan norman utk bsama kamu ketika sarat mengandung&segala sakit yg dia rasa..insafi diri..akui kesilapan &minta maaflah seikhlasnya…insyaallah sengketa pasti terhapus.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  35. webblog says:

    Hi there! This article could not be written much better!
    Reading through this article reminds me of my previous roommate!
    He always kept preaching about this. I’ll forward this post to him. Fairly certain he’ll have a good read.
    Thanks for sharing!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0