Written by AbangNara | May 13th, 2014

Jutaan tahniah diucapkan buat Liyana Jasmay dan suami, Fathuddin Mazlan yang telah selamat menerima kehadiran cahaya mata sulung mereka yang pertama semalam. Bayi perempuan itu telah dilahirkan di Prince Court Medical Centre kira-kira jam 7.40 malam secara normal. Bayi dan ibu kedua-duanya berada di dalam keadaan baik.

liyana jasmay

Pastinya kehadiran si puteri ini akan menceriakan dan memeriahkan lagi kehidupan Liyana Jasmay dan suami. Selamat datang ke alam ibu bapa. Semoga sang puteri membesar dengan sihat tanpa sebarang masalah. Tahniah sekali lagi.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

38 responses to (TAHNIAH)Liyana Jasmay Selamat Lahirkan Anak Perempuan

  1. Mira says:

    Syukur.. Akhirnya Mira dapat 1st.. Jom kita berhibur dgn pink floyd..
    http://youtu.be/R0sw2CgysWY

    0

    0
    • cik kepompong says:

      bongok giler yg first ni……..ape2 pun tahniah liyana jasmay…..

      0

      0
    • anak solehah says:

      Nara gambar baby x da ke? … canteknye liyana wlpn x da make up @ nipis & pakai tudung nampak kiut… Tahniah liyana & hubby … Letaklah nama ank guna garis panduan dlm islam yg sebenar ( Bkn sekadar maksud yg baik shj ) di samping didik baby menjd ank yg solehah spy kita mnjd parents yg beruntung di dunia & akhrt. Smoga kluarga Liyana & hubby mendpt Keberkatan & Rahmat dr Allah Swt di dunia & akhrt. Aameen.

      0

      0
      • lu sibuk hal anak org, lu kawen la beranak, ambik.gambar anak lu puas2. bodoh.

        0

        0
      • motip? says:

        Ko budget liyana ni baca ke komen ko?

        0

        0
        • dorang baca says:

          Melalui kekwn wartwan dr nwspaper @ broadcstng mostly artis baca… tp tak tau Lj. Rasanya dia baca kot @ mungkin family dia bg tau dia. Sebab Itulah ada artis yg mengamuk klu kene bash…..ada jgk yg buat bodoh jer… mcm saripah sakinah. Keje dia buat kontroversi jer. Dia ni suka pervert stalking dia kot. Recently Dia buat hal lg. Klu setakat sikit2 tak pe la jgk. Asyik promote aset wanita jer… lg islam suruh jaga maruah wanita… lg dia sua2kn kat pervert luar sana. Nara bila nak kuarkn sakinah repost kat social media dia, t shrt gambr T*t*k tu… kurang asam betul…

          0

          0
    • Hanana says:

      Alhamdulillah. Tahniah Liyana!

      0

      0
    • minah jambu merah biru says:

      tahniah mira ! tk sangka u dapat pes ye ! tahniah sekali lagi hope u dapat pes lagi kite chalen nak ? sape yg dapat pes dulu ok ! minah jambu suka lagu ni very sentimental n collllll n romentik …kalau lah ada mateair kt sebelah sambil dengar lagu ni alang kah bahagia Nye idop hehe….lov u miraaaaaaaa ! layannnnnnnnnnn !

      0

      0
    • Anonymous says:

      aku minat gak pink floyd ni.
      tapi apa pulak kena ngena ngan LJ ni?

      0

      0
  2. safiyyah says:

    Tahniah..

    0

    0
  3. nok gebuzzz says:

    tahniah……..x sabar nak tgk baby liana,mesti cute mcm mummy dy….

    0

    0
  4. anon says:

    Hmm….nampak sebijik mcm bibik abang aku. Neway tahniah..

    0

    0
    • syana zain says:

      bibik abang kau like this? serius? wahhhh, untung abang kau ea dak, dapat bibik comel. Akak kau x jealous ke? haha… untung2 nanti aku pun boleh dapat bibik muka macam kau pulak. boleh ke idak?

      0

      0
      • sy mmg jealous klu maid cantek.. says:

        Hahahahahahaha…. power komen awkkkk…. ketawa giler sy kat sini….. ” Pak klu penat mau sy picitin ….”. Sy ada jiran, dulu maid dia bapak punyer lawa mcm muka pan asian. Putih melepak … agensi hantar. Giler bini dia boleh percaya kat laki dia. Tp lps braper bulan sy tngok maid tu da bertukar…… toink toink … tp maid ni keje tip top … smua dia bersihkn tp takut laki jiran sy ni sekali kene di bersihkn @ pun laki jiran sy yg bersihkan maid ni …. hak hak hak…. tp dia mmg baik, jiran sbelah umah dia sakit , maid ni tolong masakkn tanya khabar.. jiran sakit tu …. Ppuan ye jngn fikir bukan2… klu sy ada adek lelaki umur 15thn pun sy tak caya nak tinggalkan berdua sbb mrk bertiga sebenarnya …. lg seekor tu si tanduk dua. Setan laknatullah. Walau pun adek sy tu Al hafiz @ pun grandad yg da tua tu pun, sorry ler sy tak percaya. Cemburu bertempat sblm apa2 berlaku. Wal iya zubillah….

        0

        0
  5. serena says:

    Dia ni kan gelap tapi dlm gambar nampak puteh je. Ape2pun tahniah….hrp baby dia lawa & puteh mcm ayah dia..

    0

    0
    • typical malaysian says:

      abis tu kalo hitam tak lawa ker ?? ramai jer yg kulit hitam cantik tapi yg paling penting ialah hati kena bersih.

      0

      0
      • Allah yg Cipta bkn kita yg minta says:

        Yaàaaaaaaa Beeeeeeetttttttttuuuuuuuuuuuullllllllllll…………… @typical msian Klu putih nanti org kata Harap putih jer tak lawa pun…. @ klu mmg da cantek kulit hitam manis, org kata kulit mcm hangit la…. Allah da jdkn kulit org tu mmg mcm tu, kita bersyukur dpt lihat ciptaan Allah yg pelbagai. Bukan kita yg jdkn warna kulit tu. Inilah yg dikatakn kufur nikmat. Ada mata asyik nak komen tak tentu hala. Nanti si serena ni kata. Mana ada sy kata liyana tu tak cantek… habis tu komen terakhir harap baby putih & lawa spt daddy. Bermakna ada diskriminasi warna kulit. Isthigfar bnyak2 dek.. atas ketelanjuran kata2. Kejadian Allah yg asli sila jngn komen aper2. Fyi Liyana tu tak gelap pun. Tp tujuan tegur bkn pasal kulit liyana tp mentaliti & hati klu berbicara mengenai Penciptaan Allah. Klulah Allah tarik nikmat penglihatan tu .. baru lah kita nak meraung… tngk kulit gelap tu pun satu nikmat terbesar.Kulit akak pun tak gelap tp tak pena wlu sekali akak komen kulit org

        0

        0
    • kribang bilem says:

      Ey ko ni dtg dr zaman kurun bila pulak ya….
      Nak beza-bezakn warna kulit…. tampar mcm buaya baru
      Ko tau…. pemikiran low classs

      0

      0
  6. Gadis80k says:

    Tahniah liyana. diharap lepas nie liyana cuba start bertudung tau sebab awak tu bertudung cantik sgt. Mesti suami awak n peminat awak sukaa. :)

    0

    0
  7. rozilamun says:

    Kikikikikikili

    0

    0
    • apa yg suka sngt tu.... says:

      Apa yg adek suka sngt tu…. hehehehehe tak paham daaa…. cube2 xplain sikit..

      0

      0
  8. ???????? says:

    I read this article completely regarding
    the difference of most up-to-date and previous technologies, it’s remarkable article.

    0

    0
  9. ntahnya. nak sgt tengok gambat anak org, amjk la gamba anak senirik

    0

    0
    • Hanez sraya bila nak bertaubat... says:

      Suka nama u… hehehehe @ hanez sry jd buruan Pnyangk…HS mmg terrorist bertauliah… x jg hati org langsung…

      Dlm islamkan klu kita tumpang gembira utk org , Allah beri keberkatan utk kita juga. Insya Allah itu yg tuan guru sy beritau. Itu sbb ramai yg nak tngk gambr baby tu & syer tngk dngn saudara seislam kita yg lain wlpn kita x kenal dia scra personal. Islamkn bersaudara. Lebih2 lg lahirnya & bertambahnya umat Muhammad saw. Rasul kitakn suka umatnya ramai. Lg pun sunnah ye lihat wajah baby sbb rasul sukakn kanak2. Lihat wajah yg tiada dosa. Tp parents lah yg mencorakkan ank tersebut. Menjd Muslim yg sejati @ nasrani @ yahudi @ majusi. Wallahu a’lam.

      Walau bagaimana pun TAK DI GALAKKAN UPLOADKAN gambr baby 1 hingga 40 hari takut terkena pemasaalahan Al Ain. Ada hadith dr Ibnu Abbas radhiyallahu anhu & Aisyah radhiyallahu anha. Sihir tanpa jin. Sekiranya org yg melihat ada rasa dengki @ takjub tp lupa di kembalikn kpd Allah ect. Boleh memudaratkn baby. Wallahu a’lam.

      Td sy pun tersilap minta nara tunjuk gambr baby. Lupa lak x di galakkn. Sy mmg suka lihat baby. Melembutkn hati & memikirkn dr kita yg x berdosa jd org yg berdosa jd cpt2 la bertaubat. Tp bkn smua org melihat baby ada niat baik. Klu nak tau lbh lanjut mengenai Al ain & Ummu sibyan, sila la rujuk dngn ustz berdekatan. Klu sy bg terperinci da jd artikel plak. Wallahu a’lam.

      P.s: Liyana tak yah upld gambr ank lg. Sy minta maaf atas ke alpaan & kekhilafan sy berbicara minta nara gambr baby LJ. Bukan smua org ada niat baik. Kemudaratan dr Jin pun risau gak. Jd kpd sesaper ada baby, boleh lah azankan ank tu sentiasa setiap kali masuk waktu solat sbg ikhtiar bg mengelakkn perkara yg x baik berlaku. Ini adalh ikhtiar yg pena di lakukan olh ulamak. Wallahu a’lam.

      0

      0
  10. miss kelakar says:

    aq lebih kelakar baca2 komen korg dari tengok cerita sal LJ nie..hahaha

    0

    0
  11. pak cik bedah says:

    one of my fav celeb … yeahhh congratsss !!!!

    0

    0
  12. memey says:

    Budak manja ni reti ke nak jadi mak orang… x pecaya la

    0

    0
  13. […] (TAHNIAH)Liyana Jasmay Selamat Lahirkan Anak Perempuan (34) […]

    0

    0
  14. Naliya says:

    Sorry to say tpi mmg beza kalau dia x pkai makeup..n bila pkai tudung ingatkn maid indon mana tadi..sorry mmg first impression i tngok mcm tu..lgipun indon maid pun manusia juga kn..heeehee

    0

    0