Written by AbangNara | March 28th, 2012

Seorang demi seorang artis wanita Malaysia bakal menamatkan zaman gadis mereka. Selepas Lisa dan Scha, kini Liyana Jasmay sudah pun bergelar tunangan orang sebentar tadi. Majlis pertunangan antara Liyana Jasmay, 24 tahun dan Fathuddin Mazlan, 28 tahun telah pun berlangsung di rumah Liyana Jasmay di Kemensah Height, Kuala Lumpur.

gambar tunang liyana jasmay

Liyana Jasmay tampil anggun dalam baju rekaan Rizman Ruzaini yang dianggarkan bernilai RM10,000. Pihak lelaki menghantar 5 hantaran berupa set wangian Gucci Guilty, set telekung, sebentuk cincin, sirih junjung dan cupcake. Hantaran tersebut turut diiringi dengan hiasan tepak sirih sebagai tanda mengikut adat. Sementara itu pihak wanita membalas 7 hantaran berupa senaskah Al-Quran, set butang baju melayu, sebijik kek, sehelai kain samping, biskut, pewangi berjenama Dunhill dan cupcake. Pasangan sama cantik sama padan ini telah bersetuju untuk bernikah pada 24 Januari 2013.

Jutaan tahniah Abang Nara ucapkan kepada Liyana Jasmay dan pasangan. Nantikan gambar-gambar sekitar majlis pertunangan mereka berdua sebentar lagi.

94 responses to (TAHNIAH)Liyana Jasmay Selamat Bertunang, Bakal Nikah Pada 24 Januari 2013

  1. katy perry love erykah badu says:

    kening macam shin chan laaa

    0

    0
  2. keyboard laju says:

    congrats liyana jasmay
    —->(bukan ditujukan kt liyana jasmay) : artis skg ni klau kwen semua sponsor..mybe dia org just kuar duit utk mas kawen je..snang btul…

    0

    0
  3. xyz says:

    pehh..10k baju saje..kau ade????????
    apapun, tahniah LJ….^_^

    0

    0
  4. nana rina says:

    ouhhh woww tahniah..semoga berkekalan sehingga ke gerbang perkahwinan..hensem gak jiran rumah dia nie..

    0

    0
  5. kacaknya dia. says:

    tahniah liyana. semoga liyana pun akan bertudung selepas ini, amin =)

    0

    0
  6. no name says:

    klu liyana jasmay ikat rambut wat sanggul mst lagi nmpk cun n kemas..

    0

    0
  7. notsofanoflj says:

    nmpk yg lelaki lebih lawa dr pompuan

    0

    0
  8. meehoon says:

    tak sepadan ‘adunan’nya, sorang bersongkok, sorang pakai bunga…errr, macam tak kena je.

    0

    0
    • Anonymous says:

      pastu sorg pakai songkok, sorg pakai serban ke? adunan ape yg ko nak? adunan kek choc moist kukus ke??

      0

      0
      • anony2 says:

        kdg2 aku bc komen ko bencipn ada mnyampahpn ada..kl x myibuk org komen x blh ke?asyek nk cari silap org je..soh100x g tmpt lain la sakit mata aku tgk…….

        0

        0
      • Anonymous says:

        elehhh ko pun nyibuk gak kat komen aku kenapa???? shoh shoh gi tempat lain, btw ko ingat aku sorg je pakai anonymous?

        0

        0
      • takyah nak anonymous sangat la says:

        budak Anonymous ni dalam setiap komen dia asyik nak meroyan je kejenye.. hahahahahah.. you are pathetic dude! keep commenting, yeah! :)

        0

        0
    • Kipas Susah Mati Neelofa says:

      Sepadan la lelaki bersongkok dengan perempuan letak bunga di sanggul… sebab songkok tu ciri Melayu, perempuan pakai bunga di kepala pun ciri Melayu. Tak pernah tengok filem2 lama ke?

      0

      0
  9. msrory says:

    tp baju die chantik..i loike!

    0

    0
  10. P. Ramlee says:

    Skali tgk mcm UAI masa muda la tunang dia ni….kuikui

    0

    0
  11. 123 says:

    hensem..mau kene rembat ni..hehe

    0

    0
  12. lol says:

    sekejap je si lanjiao eh maksod aku liyana jasmay ni da 24 thn,, tahniah tapi kan sorang pakai songkok sorang pakai dress tema east meet west ke haper?

    0

    0
  13. Anonymous says:

    lol..mana ko tau dia pakai dress?gamba tu tak penuh laaa..ko skodeng dorang tunang ke?hahaha…

    not bad rupa tunang dia…tapi tang kening tu mmg cam sin chan..tu pasal liyana ni terkenan kot…feveret katun la katakan…

    0

    0
  14. kening ku lebat says:

    kening sinchan tu yg mahal nokk.. wat liyana jatuh cinta.. ssh nk dpt laki kening cm gitu.. 1 dalm seribu..hehe.. ape2 pun..tahniah buat kalian berdua! moga ke jinjang pelamin :)

    0

    0
    • suka makan kek lapis apollo says:

      Lepas baca comment kt bn.. ni mesti dia cukur kening sin chan dia

      0

      0
      • Anonymous says:

        psl ape nak cukur kening die? aku tgk je, korg je yg mulut busut duk mengata org je, dasar mami jarum!

        0

        0
  15. pizza says:

    Entah la, tp mata aku ni nampak cm serabai je rupa dia dgn pesen rambut cenggitu. Pendapat aku, kalau pakai tudung, konpom nampak sgt sweet sbb dia babyface.

    0

    0
  16. Mak jemah says:

    Alaaaaaa…sweetla couple ni.liyana muka babyface,tunang dia pun muka mcm ala2 kerabat.btw aku rasa Liyana ni memang semuajadi manje,bukan gedik dibuat2 and aku tak pernah pulak baca gosip2 liar dia party sana sini ke or whatever la macam artis lain.tak sangka dia nak kahwin dah.hehe.

    0

    0
  17. Neelofa pakai blackberry porsche RM7200 says:

    Actually Liyana kenal tunang dia ni dari kecik lagi katanya.bagi aku ok what??at least dia tau sedikit sebanyak sikap &sifat tunang dia ni.lagipun aku rasa artis2 ni bukan ada masa nak bercinta sangat,nak cari jodoh pun susah!yg senang tu bila ada laki2 kaya berkenan,terus je la agreed nak kawen drpd pening2 kepala tak kawen2.hehe.thumbs down la komen aku if korg tak setuju pendapat aku.ciow!

    0

    0
    • abba abba says:

      bukan ka liyana jasmay baru pindah kt tmpt tu baru 2 tahun? tak kesah la cik kak oiii.. kenal dari kecik ka hapa.. sudah jodoh..

      0

      0
  18. meeradriana says:

    baju untuk bertunang dianngar 10k..fuyoooo..
    agak² baju kawin nanti cammano..

    0

    0
    • Kipas Susah Mati Neelofa says:

      Diam la ko meeradriana.. Ko tu naif sbb ko hanya tahu cari kesalahan Memey ajer. Liyana Jasmay org kaya, bukak Restoran Ikan Sungai depan fly over kat MRR2 tu…ko penah pegi tak? Cuba ko tanya dia, dia caj 2 orang makan brapa sampai buleh buat baju mahal2..

      0

      0
      • Anonymous says:

        hahahaha !!

        0

        0
      • meeradriana says:

        apa² jelah..
        ko ni aq dah naik malas nk layan ko..
        xkan marah aq sbb ada affair ngan arwah bapak ko kot sampai ke sini ko marah aq..
        dahlah..
        lantak ko lah..
        malas aq nk layan..

        0

        0
      • BURITa says:

        huahuahua..kan dah kena.Kipas Susah Mati Neelofa kau ni apasal asyik carik pasal dgn org hah?aku tgk mulut kau ni pun boleh tahan kalau kutuk artis.budak tu bg komen pun nak kena marah ker?ni aku nk nasihat korang,komen kat entry lain x payah nak bawak ke entry ni..
        komen kat entry sudah, x payah nak ungkit entry lain.ni bukan marah tapi nasihat..

        0

        0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Bila masa pulak aku ngutuk artis? Kau bagitau aku entry mana satu? aku masuk blog Nara ni pasal nak back up semua artis yang dikutuk tak kira la Memey ke, Fasha Sandha ke, Tasha Shila ke.. aku tak minat artis2 tu tapi aku memang suka back up diorang.. BURITa, ko tak kenal lagi meeradriana ni..
        Alolololooo….. kesiannyer meeradriana….merajuk la pulak… Hakk tuihh..

        0

        0
  19. Cik_Chenta says:

    alhamdulillah…:)

    0

    0
  20. bobby says:

    is the dress worth 10k?cetttt mcm sewa kat butik pengantin murah aje…anyway congrats coz nampak sepadan:)

    0

    0
  21. pandai compare ke tak? says:

    Seorang demi seorang artis wanita Malaysia bakal menamatkan zaman gadis mereka. Selepas Lisa dan Scha, kini Liyana Jasmay <— ape nara ni samakan Lisa dengan Scha.. Lisa dh berstatus ISTERI yaa…dah halal dan sah. Scha belom lg…bila2 kalo bukan jodoh blom tentu lagi still boleh kene hijacked…. Scha n Liyana Jasmay yes…diorg sama statusnyer… kalo Nara ckp selepas Irma Hasmie dan Scha, kini LJ barulaaa betul…. ini adeker samakan status isteri org dengan status tunangan org….cettt

    0

    0
  22. lady says:

    10k for the dress?OMK…seriously sbg seorg wanita saya tak rasa dgn cara “demand” bnd grand akan menambah kecantikan anda…sebab mungkin skrg anda mampu ada pendapatan sendiri dpt hubby kaya…cuba bygkan klu esk lusa susah(tak doakan) tp boleh ke biasakan diri pula untuk bersederhana masa tu? 10k ke 20k ke tak kisahlah JANGAN lupa bayar zakat sudahlah…congrats n semoga kekal hingga lafaz ijab & kabul dan ke akhir nafas

    0

    0
    • Anonymous says:

      jelous ke lady? standard la tu baju designer 10k, tu pun kira murah, nnt cari la laki kaya, jgn duk jeles ngan org, silap2 ko lagi membazir dr diorg.. hal zakat tu bkn hal ko nak pertikaikan, boleh x jgn nak masuk campur org? ko ni fakir asnaf ke sibuk pertikaikan org x bg zakat kat ko?? btw maybe ko duduk ulu mana, baju kawen 10k tu kira bersederhana la kat kl ni, klu gaya org kaya baju diorg sampai 50k or lebih…

      0

      0
  23. merapu-raban says:

    ni mesti kes xtengok video ustaz Don ngan ustaz Azhar komen sal hebah bertunang…ermm..membazirnye..baik bagikt aku wat bayar ptptn..

    0

    0
    • Anonymous says:

      bnyk cantik muka ko, ko yg guna duit ptptn beli henfon baru je tiap2 sem, nak suh org byrkan ptptn ko pulak..

      0

      0
  24. Cik piNgu says:

    Tahniah Liyana n bakal suami. Kacak jugak tunang dia..sekali tgk mcm yg lelaki lebih cantik dr perempuan…

    Mcm jadi trend plk skg ni, reramai pilih jejaka ahli perniagaan n anak datuk2.. Think positive, dah jodoh diorang ngn org2 byk duit. Hehehe.. Pakat2 ramai jd artis supaya yg dtg meminang tu duit masyukkkkk~

    *joking jer*

    0

    0
  25. me myself says:

    pergh kalo ada rupa camni aku pun nk tackle jiran sebelah umah..

    0

    0
  26. hahaha says:

    melepas aizat…kau pergiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii,kau pergiiiiiiiiiiiiiiiiii..

    0

    0
  27. Anonymous says:

    macam japanese muka laki ni..

    0

    0
  28. Anonymous says:

    nmpak muka baik2 ja bakal suami liyana ni,masih suci gitu..hemsem…tahniah..untuk kauorang berdua

    0

    0
  29. syntax error says:

    jiran sebelah umh aku reban ayam ja mcm mna nk mengorat ni..

    0

    0
  30. bulan says:

    cantik

    0

    0
  31. miss BB says:

    muka tunang nye mcm Ustad Azhar Idrus pon ada . :)

    0

    0
  32. hehehe says:

    pd aku biase jer kalo org2 berada nie bj tunang 10k…kwn aku dl duk kat flat rumah murah kat cheras tu apa tah namanye…baju tunang pun 10k gak siap ambik nurul jd mak andam dia…lg mau riak kat kwn2 semua dia punya bj tunang n meak up pun dah bape…org kebanyakan kawin gan org kaya konon2 nak bt gah mcm org kaya…tgk kawin 3 thn dah cerai coz laki dia tak thn perangai bini dia mcm beruk kn belacan lbh2 dr org kaya…aku rs lj nie ok la kot kawin sama2 kaya…jd tak de mslah lar setkat 10k tu mcm 100 jer…pada aku lar kalo org kaya nie semua sederhana tp org yg tak kaya ckp membazir lar mhl lar…pd aku lar….mcm tu gak kalo org kaya pakai handbag jenama channel,lv,coach or micheal koars…org biasa2 ckp mhl membazir tp pd dia org tu semua arga2 biasa jer…tepuk poket tebal atau tidak…kalo dah kaya apa pun nampak murah kalo dah miskin benda murah pun jd mhl…tp yg bgsnya lj nie dgn org bujang tak rampas laki org or pakwe org…tu kira bgs la tu…apa2 pun selamat dlam alam darah manis…

    0

    0
  33. Akus says:

    tahniah buat liyana jasmay & pasangn..
    pandai cari cm ustaz idrus…(gurau jek!!)

    0

    0
  34. Reena says:

    Lain org, lain belanjawannya..dah jodoh kaya sama kaya..kang kalo tak kaya, cemana lak nak tanggung si nana ni..yg penting dia tak usha laki org pastu berlagak cam no 1 kaaann..

    0

    0
  35. Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    semoga bahgia yeeeeee…..ada tokoh uztaz tunang nye liyana ni hensem ! liyana pn cute ayu gitu……..hensem punye pasal liyana pn ok lahhhhhhhhh cuba kalau muka macmj muanas ingat si liyana ni suka !!!!! ape2 pn minah jambu suka yg hensem he he !!! n yg ada $$$$$$$$$$$$ …lov uuuuuuuu !!

    0

    0
  36. […] antara Liyana Jasmay, 24 tahun dan Fathuddin Mazlan, 28 tahun telah pun berlangsung … Continue reading → This entry was posted in Gosip and tagged 2013, Bakal, Bertunang, Januari, Jasmay, Nikah, Pada, […]

    0

    0
  37. christina says:

    congratz liyana jasmay . . Smoga kekal selamanya

    0

    0
  38. lalalulu says:

    annoying je tiap kli tgk bn ni de avatar wane kelabu asap tu.. dhla ske komen kt dri sndri.. gile glemer ke hape..hahahah,,ada jugak org camni..iskh2..

    0

    0
  39. Anonymous says:

    sian kat tunang dia

    0

    0
  40. lengloi says:

    seriously liyana, i like ur tunang..sgt..sejuk mata memandang..

    0

    0