Written by AbangNara | December 27th, 2013

Jutaan tahniah diucapkan kepada deejay popular, Linda Onn yang telah pun selamat bergelar isteri kepada Ungku Azhar Ungku Muhammad Maznan. Untuk makluman, Linda berusia 36 tahun sementara suaminya sekitar 40-an. Majlis pernikahan telah diadakan Setiahills, Bukit Indah, Ampang, kediaman Linda Onn selepas Asar.
gambar kahwin linda onnDifahamkan pihak media yang hadir tidak dibenarkan untuk mengambil sebarang visual ketika majlis berlangsung. Kepada anda yang ingin melihat wajah Linda dan suami di hari bahagia mereka, diharap bersabar Apa pun jutaan tahniah diucapkan kepada Linda atas perkahwinan ini.

[jetpack-related-posts]

82 responses to (TAHNIAH)Linda Onn Sah Isteri Kepada Ungku Azhar

  1. zul says:

    tahniah wow soalan abg nara semakn mencabar terpaksa guna kalkulator ha888

    0

    0
  2. Olga says:

    SENDU?

    0

    0
  3. kiah propel says:

    Aku lebih suka inai biasa..lebih manis dan sedap mata memandang. Lukis-lukis buat tangan lagi serabut !

    0

    0
  4. bensepuluh says:

    tahniah le

    0

    0
  5. suka aku nak post says:

    tahniah…barakallah…semoga kekal dan bahagia ke akhir hayat…..=)

    0

    0
  6. Cahaya says:

    Awat tggi ngat conteng inainye??

    * Nasib x conteng badan skali haaa

    0

    0
  7. Anonymous says:

    Hmmmm tak cantik sgt inai .. k bye ..

    0

    0
  8. mamamia says:

    Awat inai dah qhopa macam tattoo…isk..isk…isk….

    0

    0
  9. kak dara says:

    Dengar citer linda halau media ke? Tak paham kak dara… time nak publisiti buka cawangan nasi ayam bukan main ajak media… tang nak kawen x bagi media buay liputan. Apa ke hal? X paham retis2 skrang. X kenang jasa. Myampah uols

    0

    0
    • mel says:

      kena paham…suami dia x nak publisiti

      0

      0
    • Nyamok says:

      Biar dorg la kak dara oiii hak dorg.. xpyh paham pun xpa klu dah diri tu ssh nak faham.. Kak dara ni ‘dara’ lagi kew? Klu ‘masih’, kertu la nampaknya smpi ke tua klu perangai dok nyibok mcm ni. xlaku dah!. heheheh.. Alamak kak dara marah.. #kbye!

      0

      0
    • tak dara dah, anak 2 says:

      majlis dia, suka hati dia..majlis ni utk mewar2 kan perkahwinan yg sah antara dia dan suami..tak semestinya mesti ada press dtg buat liputan..press ada/tiada itu terpulang pada tuan punya badan..nak bukak restauran mmg la kena war2 kan pada org sebab itu bisnes..bendanya simple je kak dara..tinggal nak fikir atau tidak je..

      0

      0
  10. cik OL says:

    Eeee…..buruknya inai gitu…..yarksss

    0

    0
  11. CN says:

    lambat lagi ler tunggu gambo kwen linda oon ni, tak per la, respect privasi orang ;)

    0

    0
  12. kak yong says:

    ke laki org..mmmmm

    0

    0
  13. MISS X says:

    Awt klau ikut stail keling? Mkn nasi kandaq keling buat smpai jilat jari bleh plk…

    0

    0
  14. x perlu tauk says:

    inai pun pakei isu..apa jaklah…kan bagus mun doakan kebahagiaan org…ngek ada jak sidak tok…bebual kali…hahaha…

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Tahniah …walaupun lambat berkahwin juga. Kawin dengan bujang ke atau laki orang. Berahsia sangat. Kenapa pakai inai cam tu sekali. Apa tujuannya. Bukannya lawa .Pakai ala kadar sudah la. Che Ta pakai pun berserabut nampak tangan macam kena toreh. . Nina isteri Jovian pakai sikit je sebagai syarat. Tangan pun nampak bersih dan lawa.

    0

    0
  16. fahrin says:

    ala…dah amik laki org..mestilah nak sorok

    0

    0
    • Dena says:

      Ungku azhar tu duda la sblom kawen ngan linda..Mende la wat fitnah merata2.. X takut ke jari tu masuk neraka fitnah bukan2…kalau xtahu tmye, bukan main se,bur je makcik..

      0

      0
  17. mai says:

    Tahniah linda…laki die hensom sbb tu sembunyikn..kerabat johor mix lg..mak omputeh dutch. atlit triahtlon dulu..sekrg coach kt JB watersports lah…duda statusnya..ko ada???lmbt2 kahwin pon dapat yg ok…tahniah!

    0

    0
  18. tweety28 says:

    ntah apa2 ntah nk halau2 media…..da keje dorg chase news!huhhhh

    0

    0
  19. Anonymous says:

    pd aku la…cantik lagi inai biasa y kita pakai..lukis2 mcm ni aku tengok bukanya makin lawa..serabut ad le…bila pakai lebih2 dh mcm tatu jer aku tengok…

    0

    0
  20. Anonymous says:

    dgr cite bukanya linda x nk panggil media..tpi suami dia y x mahu publisiti le…..x tahu nape…nk kutuk sikit la..inai y d pakai tu x lawa le….

    0

    0
  21. kak halmah says:

    nanti pakai baju pengantin,lengan baju pakai yg pendek je tauu..tauuu. sbb ahkak tengok inai ko tu dh mcm sulam baju… huduh…

    0

    0
  22. melati says:

    Mane ader Ungku kerabat, ungku ni kebanyakan Anak scandal dayang2 sultan zaman dulu jer….kalau betul kerabat Diraja macam Raja Nazrin tak pernah halau2 org…ni bukan kerabat ni keparat ..Ungku bukan kerabat lah Ungku tu namer keturunan jer Pungkok Ungku kerabat…ader pepatah yg kater Daulat Ungku jilat punggung ku…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Jangan kurang ajar sangat yer.
      Media tak pernah dihalau.
      Cuba hormati permintaan orang untuk privacy.
      Ungku adalah kerabat. You better watch your mouth lady!

      0

      0
  23. Anonymous says:

    Congratulations Linda and hubster on your wedding ~ May you have a blessful and blissful marriage ~ (on the other side, guess you could have afford a more creative person in doing the henna ~ too much of repetitive design) *PeAcE*

    0

    0
    • Mak kau mandi tepi parit says:

      Ni apahal komen cakap ingeris ni ?
      Salah blog agaknya.
      ]%~<<€#|<£?|^.<\<!!!!!

      0

      0
      • maria says:

        apa masalahnya kalau beri komen dalam bahasa inggeris? ada masalah ke? kalau tak faham, belajar..bukan menafikan hak org lain untuk memberi komen dalam blog yg umum seperti nara ni..nara pun tak hadkan komen dalam bahasa melayu saja..bahasa apa sekalipun, ianya ciptaan Tuhan..bahasa hanya medium komunikasi antara manusia..jadi, sila buka minda, bukan menyempitkan..

        0

        0
  24. dianza says:

    xcantik la linda pakai inai macam tu..over…geli kalau tengok lama2…

    0

    0
  25. minah jambu merah biru says:

    tahniah lindaaaaaaa cantek linda kalau tk make up sweettttt je ..semoga bahgia…bang nara ! bila nk keluarkn gambar laki linda ni ????? n gambar sanding Nye skali ok lov u bang naraaaaaaaaaaa muah !

    0

    0
  26. Rim kereta says:

    Dah mcm lengan WWE star, Batista!

    0

    0
  27. Fargo says:

    lawa lawa lawa :D

    0

    0
  28. nok gebuzzz says:

    belagaknyer x kasi amik gambor….diva la tu konon!!

    0

    0
    • Anonymous says:

      Bukan berlagak.
      Mereka sudah mendapatkan jurugambar professional.
      And ada media yg sudah diberi hak eksklusif untuk siarkan gambar2 pernikahan mereka.
      I guess itu hak mereka. Buat apa nak pertikaikan.
      Bukannya Linda nak berlagak diva.
      Just hormati cara mereka meraikan hari bersejarah mereka tak boleh ker???

      0

      0
  29. Peminat JUWIE says:

    Mak oi !!!!!!!!!!
    LINDA ON da 36 thn !!!
    Kalau cam tu dlm category ANAK DARA TUA la ye?
    Hehe
    Tapi yg penting ANAK DARA bukan MAK DARA ..
    Melepas kau FAHRIN AHMAD..

    0

    0
  30. emma says:

    si nara, (mls nk panggil abang).

    i ikut blog ni dh sebulan. sajaaaaa nk tengok mcm mna kan. sbab banyak artis ckp blog hiburan suka nk gosip yang bukan2. tp yang saya tengok blog ni, langsung tak ada crita besttttt. semuanya ambik dr crita blog myartis,ohbulan dan rotikaya. betul kata sesetengah pembaca. nara ni mcm syok sendiri. lebih2 lagi blog pasal artis kegemaran dia. byk lagi nk ckp lahhhhhhh. tp mls nk ckp sbb banyak yg dh tahu!

    so …….. si nara, please jadi jantan sikit( klo paham laaa)

    0

    0
  31. emma says:

    si nara, (mls nk panggil abang). si nara mengaro

    i ikut blog ni dh sebulan. sajaaaaa nk tengok mcm mna kan. sbab banyak artis ckp blog hiburan suka nk gosip yang bukan2. tp yang saya tengok blog ni, langsung tak ada crita besttttt. semuanya ambik dr crita blog myartis,ohbulan dan rotikaya. betul kata sesetengah pembaca. nara ni mcm syok sendiri. lebih2 lagi blog pasal artis kegemaran dia. byk lagi nk ckp lahhhhhhh. tp mls nk ckp sbb banyak yg dh tahu!

    so …….. si nara, please jadi jantan sikit( klo paham laaa) Jantan!!!

    0

    0
  32. Anonymous says:

    selamat pengantin baru buat linda, semoga berkekalan.

    0

    0
  33. nira says:

    abam nara, tknk bukak citer psl lopak kne tngkap khalwat ker? hakhak

    0

    0
  34. kina says:

    tahniah linda onn.selamat pengantin baru

    0

    0
  35. Anonymous says:

    ‘Melati’ kata ungku tu bukan kerabat terdekat. Ye ke? Kira bau bau bacang je kot . Agaknya sebab tu dia segan nak jumpa wartawan . Orang dok hebohkan dia kerabat Johor.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Selagi ada titisan darah Temenggong Abdul Rahman, beliau adalah Kerabat DiRaja Johor. Tiada istilah bau-bau bacang when comes to Kerabat. It is either you are a Kerabat or not at all. YM Ungku Azhar is a low-profile person. Humble. Tak sombong.
      Most importantly, hormati permintaan pengantin. Ada photographer khas untuk majlis pernikahan tersebut so tunggu sahajalah gambar2 mereka.
      Right now, biarkan mereka dengan bulan madu mereka. **they flew out for their honeymoon**

      0

      0
  36. leyla says:

    congrats lindaaa!!!!! happy sgt for you akhirnya jumpa jodoh.. :)

    0

    0
  37. karah says:

    Congrats to you Linda. May Allah bless your marriage.

    0

    0
  38. Anonymous says:

    Betul ke Neelofa kena tangkap khalwat?

    0

    0
  39. honey says:

    rumah sdare sblah rumah linda onn.. dorang ada snap gmba dgn dia :)

    0

    0
  40. anonymuous says:

    Rasanya ISLAM tak benarkan wat inai sampai ke situ..takkan tak tahu..hanya boleh sampai kat pergelangan tangan je kan…maaf hanya menegur…

    0

    0
    • maria says:

      kita bersangka baik je la dik..mungkin linda onn dan keluarga tak tahu..tak perlu la nak fikir lanjut, takut mengaibkan linda onn pulak.

      0

      0
  41. serene says:

    Hensem betol nampak hubby linda ni. Hmm…bila duduk dekat2 ketara lah ketidaklawaan linda….. Neway congrats, harap berkekalanlah. Kawin dgn kerabat2 ni jarang yg kekal…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Siapa kata kawin dengan kerabat jarang yg kekal?
      Perkahwinan saya dengan Kerabat DiRaja Johor kekal bahagia hingga ke hari ini.
      Yang penting adalah komitmen, nawaitu serta keikhlasan masing-masing untuk mempertahankan rumahtangga.

      0

      0
  42. siti ishak says:

    tahniah buat linda…semoga bahagia berkekalan hingga kesyurga…tak faham la kenapa masih ada insan yg tak puas hati dgn kebahagiaan org lain….

    0

    0
  43. Celebrity Indigo says:

    Kalau azhar ni sesiapa yg ada hati berkenan kat Linda Onn ni jgn putus asa. Tak berapa lama aja lagi Linda akan bujang balik (Janda). Tawaran masih dibuka dalam masa terdekat ni haha.

    0

    0
  44. kak bedah says:

    dah agak mesti kawin dgn ‘somebody
    org bese xmampu oi nk kawin dgn linda…umah dia besar gila kot kt ampang
    dia pandai, masa dia dikemuncak dulu dia bukak kedai nasik ayam
    skrg wlaupun bab mengacara/dj dh sendu, ayamlah penyelamat dia.huhu
    tahniah linda.semoga berbahagia hingga ke jannah.semoga murah rezeki utk memperoleh cahaya mata.

    0

    0
  45. baby says:

    bkn laki org…duda kot klau btul lah ungku azhar yg dulu pnh 1 skolah kat sri tebrau jb…hehehe dia ni “kerabat” ke rasanya bau2 bacang je kot….huhuhu kaya si linda onn ni lagi… untung sgt2 nak wat cane taste linda kan mmg mix2 mat saleh gitu…tahniahh!!!

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      tk kira lah sape kayaaaa…laki kaya ke bini kaya ke sama ajeeeee dh tentu laki bini dudok satu rumah janji bahgia tkde orang kacau sudahhhhhhhh

      0

      0
  46. baby says:

    klau ungku azhar ni yg pnh skolah sri tebrau kat jb dlu duda kot x slh…psl dgr membe2 cite dia da pnh kawin…hehehe kerabat sgt…bau2 kentut je kot…kikiki linda onn lagi kaya rasanya…untung ko dpt linda kan….tahniahh!!

    0

    0
    • Anonymous says:

      Baby…
      He may used to go to Sekolah Sri Tebrau JB and yes, dia pernah berkahwin dahulu.
      Tiada masalah rasanya kalau dia duda. That was his past.
      You sendiri pun ada sejarah juga kot.
      And semua keturunan Temenggong Abdul Rahman yang bergelar Tunku, Ungku, Tengku, Raja atau Wan adalah Kerabat DiRaja Johor sebagaimana titah Sir Ibrahim pada tahun 1937.
      Kerana itu Kerabat DiRaja Johor berpayung di bawah satu persatuan yang dinaungi oleh DYMM Tuanku Sultan Johor and YM Ungku Azhar adalah salah seorang ahli persatuan Kerabat Johor tersebut.
      Tiada istilah bau-bau kentot… a Kerabat is a Kerabat.

      0

      0
  47. erin says:

    setahu aku la….ungku ni mak dia keturunan raja ayahnya org biasa…pape pon tahniah linda…jangan sorok sangat takut nanti ada yg terngorat…he3

    0

    0
    • Anonymous says:

      Erin…kalau tak tahu jangan main agak jer yer.
      For your information, apabila ayahandanya bergelar Ungku, maka anakanda-anakanda adalah berketurunan Ungku.
      Keturunan dan gelaran from the father bukan from the mother.
      So long mereka dari dari titisan darah keturunan Temenggong Abdul Rahman, mereka adalah Kerabat DiRaja Johor hatta nama Tunku, Ungku, Tengku, Raja, atau Wan.

      0

      0
  48. saja says:

    jangan ada persaingan sudah baik tunjuk cepat2

    0

    0
  49. Hi there! I realize this is somewhat off-topic however I needed to ask.

    Does building a well-established blog such as yours take a large amount of work?
    I’m brand new to operating a blog however I do write in my journal
    every day. I’d like to start a blog so I will be able to share my own experience
    and views online. Please let me know if you have any recommendations or tips for brand new aspiring bloggers.
    Appreciate it!

    0

    0
  50. Hello there, I discovered your website by the use of
    Google even as looking for a related subject, your web site got here up, it looks great.
    I have bookmarked it in my google bookmarks.
    Hello there, simply turned into aware of your blog via Google, and found that it is truly informative.
    I’m gonna watch out for brussels. I’ll be grateful if
    you continue this in future. Numerous folks might be benefited out
    of your writing. Cheers!

    0

    0